Seraphim Falls

Oké, mi is ez? Egy Western film, így a stílus vegetálásában, olyan arcokkal mint Pierce Brosnan és Liam Neeson. Az alaptörténete annyi, hogy Pierce még a polgárháborúban kiirtott egy családot az északi sereg tagjaként, vagyis parancsa miatt meghaltak, de a férj életben maradt, és a nyomába ere bosszút állni. Hogy miért volt jó a film? Mindjárt mondom.

Seraphim Falls

Hát gyerekek, az első több mint 1 óra valami iszonyat lebilincselőre sikerült. Persze menekülő ember az egész, de kit érdekel? Gyorsan a lecsóba csapnak, Pierce táborozik valami hófödte hegységen – ami baromi jó helyszín amúgy – lövés dördül és szinte minden cuccát hátrahagyva el kell menekülnie 6 üldöző elől. Persze a többség ott töltelék, hogy azért el is hulljon valaki, de ez kit érdekel. Hiába van a csapat túlerőben, egy tapasztalt harcost üldöznek, aki megsebesülve is túltesz azért rajtuk.

Amúgy az ilyen bosszú-történetekben mindig van valami elkerülhetetlen érzés, kár hogy ezúttal annyira nem sikerült érzékeltetniük a nagy tragédiát.

Tudom, elég kevesen vannak azon a véleményen, hogy Brosnan jó, de szerintem az. Persze szakáll kell, hogy tapasztalt öreg róka kinézete legyen, de akkor is. A Matador-ban is bírtam, és hát itt sem volt vele baj. Akit kicsit nehezebb volt megszokni a western szerelésben az Liam Neeson, de végül őt is megkedveltem.

Igazából akkor enny. Értékelésnek a maximálisan bénán éreztetett minimál történet miatt csak egy 7/10. Ha egyszer az utolsó 1 órát kivéve végig fenntartotta a figyelmem akkor ennyi jár neki, akkor is ha a film fejezése lehetett volna ütősebb is. Egyszerűen szórakoztató.

7 hozzászólás a “Seraphim Falls” bejegyzéshez

  1. Még csak az előzetest láttam, de az alapján visszajött a régi kedvenc westernjeim feelingje (Pár dollárral többért, Jó Rossz…), csak egy Lee Van Cleef-re volna szükség… :)

    Pierce meg tiszta Oliver Reed.

  2. nyugi szerintem is jo brosnan. a matador viszont csak elmegy. de ez a film egyszerüen kurva unalmas. és milyen bosszuwestern az amiböl hiányzik a bosszu? én az unforgivent se szeretem mert nyugdijas westernnek tartom de ennél még az is jobb volt. egyetlen jo rész az volt amikor fázott a keze és csinált kesztyüt

  3. Sajnos a Western egy tetszhalott műfaj…
    De élesztgetik!!!
    A törvénytelen törvényesség és az agresszió mindíg eladható.
    Szép tájak északról délre, vasútépítés, telepesek, tökön és pofán rúgott ír bunkó (na és a medvecsapda), döglött ló, biztos szem, gyors kéz, kicsit bugyuta befejezés.
    Szürke vagy kék mundér?
    Brosnan és Neeson tudja mit kell tenni.
    Kés vagy pisztoly egyremegy…
    A WESTERN nem halhat meg!!!
    Akinek nem tetszik a véleményem azt várom a kocsma előtt!!
    10/10
    YippiYáYéééé !!! (Így írják gyerekek??)

  4. A vége értelmetlen. Kicsit lehetett volna az egész pörgősebb, de az még nem lett volna baj, csak miért így lett vége?
    Ja meg az IMDB szerint a végén a nő szerepe kiderül a nevéből meg a rövid ideig mutatott feliratból, de én így se értem. Valaki?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.