Napfény süt a Cinemára

Szerintetek látta a cikk írója a filmet? Ilyet követett el a Sunshine-ról: az Icarus II legénységének már régóta nincs rádiókapcsolata a földdel, amikor egy űrhajóroncsra bukkannak. Rádöbbennek: létezhetett Icarus I is… — Cinema magazin 2007 április

Taps taps.

human
írta
2007. 04. 24. 00:01
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Napfény süt a Cinemára” bejegyzéshez

  1. mert? direkt az itteni kritikára linkeltem. vagy van ennek a cikknek online változata? nem is néztem.

  2. ja értem, hogy ez egy offline cuccban volt
    aszittem a link a teljescikkre akart vinni
    ugy láccik fáratt vok, fexem is

  3. lehet csak angolul nem tud a szerző… bár, az is lehet, hogy csak a trailert látta

  4. honnan az idézet?

    a mozinetes kritikát driller haverom írta, és ő is elkövetett benne marhaságot:

    “az Ikarusz 1 fedélzetén nem találnak emberevő idegeneket meg hasonló vendégmarasztaló félszerzeteket. Szépen lecsatolják elődjük megabombáját, hozzácsapják a sajátjukhoz (ez némileg nehézkesebben megy, mint én most leírtam), és uzsgyi, mehetnek tovább!”

    nem értem az újságírókat, kifejezetten buta film a sunhine, és még ennyit sem sikerült felfogni? :)

  5. A Cinema-nak az utóbbi években nagyot esett a színvonala, nem akarok reklámot csinálni de olvassátok inkább a VOX-ot az százszor jobb, igényesebb is, és nem utolsósorban hazai:)

  6. aeon_flux:
    nem ertek egyet veled, mindket lap ketsegkivul szinvonalas, tele vannak szines kepekkel es megszamlalhatatlan betuvel. ezekbol ugyeskedve altalaban szavak, a szavakbol pedig nemi gyakorlassal olykor egesz mondatok allithatoak ossze.

    ez egyebkent rendkivul izgalmas szorakozas, orakig elvan vele az ember. filmekrol ugyan nem sok szo esik bennuk, de ezen en nem csodalkozom, hiszen Human Insect sem szereti, ha arrol beszelunk, mitol jo egy film, mitol rossz, vagy egyaltalan.

    ez ilyen iparagi megallapodas lehet a filmes ujsagirok kozott, hogy a filmekrol magukrol egy szot sem szolunk, kizarolag hirkent erdekesek: mikor jon, mennyi celeb, mekkora a cici es feszes-e a fenek, es robban-e annyit, amennyit feltetlen kell.

    mivel latszik, hogy nem ertesz hozza ;) ezert azt is mondom meg, hogy maguk a filmek is csak errol szolnak csupan (“You’re staring at my tits” mondja miss Pascal a nezoknek), tehat irni sem lenne nagyon mirol.

  7. azert ez szep amikor ti ketten vitatkoztok :D a negativ cinizmus hullamai ahogy elontik a vilagot (: egesz szep akciofilm keszulhetne belole (benne az obligat jelenettel ahogy elmossatok new york felhokarcoloit :)

  8. mintha a mozinet, a moziplussz és a társai színvonalasabbak lennének. origo filmklub, cinematrix? ugyan. rohadtul unom, hogy ha elolvasok egy kritikát (!), rögtön belefutok 2-3 olyan spoilerbe, amelyek marhára elrontják a filmélményt. hol tanultak ezek az “újságírók” kritikát írni? elitista mind, amit én tudok, az a mérvadó, te, kedves olvasó azért vagy, hogy a cikkeimet olvasd. röhej. de persze tisztelet a kivételnek.

  9. c14: hát nem tudom, továbbra is tartom, hogy egy filmnél arról legyen szó, hogy kire milyne hatással volt, mennyire tetszett neki, minthogy arról, hogy mennyire pazarló az ember (miután megnéztük a kb 80 millióból készült filmet) ami mellesleg talán az egyetlen kitörölt kommented.

    PL ennél az írásnál felőlem nem kell a cinemáához ragaszkodni, lehet osztani a többi filmes lapot is, akár a filmvilágot a kitekert mondataival, senki nem fog beleszólni.

  10. Rio: jaja, az meg a másik, mármint a spoilerezés, nagyon kevés helyet lehet olvasni filmnézés előtt.

  11. azert az sem lehet egyszeru feladat, nektek kritikat irni (:

    legyen benne a velemenye – merthogy azert olvasok kritikat, hogy tudjam megeri-e elmenni
    ne legyen benne a velemenye – merthogy az okoskodo mindentmegmondokat utaljuk, nekem igenis tetszik/en igenis utalaom
    irjon a film tartalmarol – mert mostanaban az a divat hogy elszallt muveszi kritikak vannak amibol semmi nem derul ki
    ne irjon a film tartalmarol – mert a spoiler rossz

    (:

  12. a legjobb magyar filmes orgánum természetesen a dvdextra és a saját blogom. :) csupán a cici átlag szorul feljavításra.

  13. Hát ha már Cinema vagy a Vox, akkor simán a Vox. Addig vettem a Cinemát, amíg meg nem jelent a másik. Azóta max könyvtárban ragadom meg és elég gyorsan átlapozom.

  14. Magát filmkritikát olvasni egy elég hülye dolog, mert ugye pont attól fosztjuk meg magunkat, hogy nuku prekoncepciókkal a filmet a maga szórakoztató módján élvezzük, és ne állandóan csak “szakmai” szemmel vizsgáljuk ami a vásznon van.
    Pl. mikor ültetek legutóbb végig úgy egy filmet, hogy nem vettétek észre rögtön a logikai bakikat, a gagyi trükköket vagy gyengébb dialógusokat?

  15. A Cinemában nem ez volt az első baromság. Kb egy éve nem veszem már, leginkább anyagi okokból. A VOX viszont nagyon jó.

    kombajn: én is emlékszem arra a 20%-os értékelésre; ennyit a Cinemáról

  16. pizsama: az van, hogy csomó filmben nicns gagyi párbeszéd vagy trükk :)

    de múgy én pl elég könnyne ki tudom kapcoslni a gyagyimétert, ha szórakoztat a film, lásd MI3 pl.

  17. “de múgy én pl elég könnyne ki tudom kapcoslni a gyagyimétert, ha szórakoztat a film, lásd MI3 pl.”

    Húúú én nem… de nem is tudom, h ez a képesség inkább áldásos v átok (főleg az MI3 esetében).

  18. Cinema elég ótvar és akkor még szépen fogalmaztam. VOX-szal elégedett vagyok, már jó ideje rendszeresen veszem a lapot. Mellette még Filmvilágot meg Mozinetet olvasok, de leginkább a netes fórumókról és különböző oldalakról szerzem be a filmes infókat.

    Amúgy az a legnagyobb baj az átlag nézővel, hogy nem képes kikapcsolni és felhőtlenül élvezni a filmet (műfajtól függetlenül). Ezért születnek olyan magas értékelések nálam, mert el tudok vonatkoztatni a látottaktól és nem a hibák keresése a filmnézésem elsődleges célja. Meg hát ugye van amit trailer vagy leírás alapján kapásból el lehet kerülni, szintén sok kényelmetlen órát lehet így megspórolni.

  19. Human Insect:
    “ami mellesleg talán az egyetlen kitörölt kommented.”

    en tobbet is lezuztam volna, de te sokkal turelmesebb vagy nalam :)

    “lehet osztani a többi filmes lapot is, akár a filmvilágot a kitekert mondataival”

    jaja, mindkozott a legrosszabb a filmvilag, mert kapar, mint egy kiszaradt bolcseszpunci, de az is igaz, hogy annyira szakszeruen kepesek megfogalmazni a semmit, hogy azert le a kalappal. ;)

  20. Tegnap megvettem az említett… egyre rosszabb sajnos. Egy értemes kritikát sem olvastam, mivel a bemutatandó filmek 80%át nem is látták…
    Karib tenger a címlapon, de a róla szóló cikket bármelyikünk kisöccse/unokaöccse megírta volna ebben a stílusban…

    Én is a másik hárombetűs magazinra voxolok ööö voksolok!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.