HD filmek, ahonnan nincs visszatérés?

Nem én készítettem ezt a két képet, de szemlétetésnek baromi jó lesz. Baloldalt a The Game (Játsz/ma) című filmből láthatunk egy képkockát az eredeti dvd-ről. Jobb oldalt pedig a 720p felbontású HDrip-ből. Ez utóbbiról azt kell tudni, hogy csak 4 giga úgy a film, azaz valószínűleg méretre kissebb mint az eredeti dvd, és hát láthatóan agyonveri. És ez csak egy rip, azaz agyontömörített változata a HD DVD képminőségének, például csak 1280 széles az 1920 helyett. Már csak le kell menni kicsit az áraknak és kezdődhet a bevásárlás.

human
írta
2007. 06. 13. 02:35
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “HD filmek, ahonnan nincs visszatérés?” bejegyzéshez

  1. hát igen, én például megvártam, míg kijön a Fountain HDban, és csak úgy néztem meg, és nagyon durván gyönyörű volt

  2. Tényleg, Fountaint HD-ban, nem is hülyeség. Mennyire erős gép kell ahhoz? Mondjuk az Elephants Dream HD megy folyamatosan, szóval annyira nincs gáz.

  3. a fountain tényleg nagyon durván néz ki hd felbontásban, de több erőforrás is kell neki, mint az elephants dreamnek, az athlon xp 2800+ néha be-bereccent lejátszás közben. viszont még mindig százszor jobb, mint a szemetes dvd-k.

  4. Ugyan már, ez csak a film studiók újabb nagy átbaszása hogy a VHS és a DVD után harmadjára (!) is eladják ugyanazt !

    Azért ehhez pofa kell … VHS -> DVD váltást még megértettem,
    de itt max. annyi van, hogy egy kicsit élesebb a kép ?

    De ki vesz ehhez 200-300 ezerért tévét, lejátszót még 100 ezeért, meg 8-10 ezért a HD-DVD filmet, ami MÁR ÚGYIS MEGVAN DVD-n ??? És már látta is az illető …

  5. én azt várom, hogy a dixves dvdlejátszók mintájára kijöjjenek a matroskás hd (hd/bluray) lejátszók :D
    addigra esetleg még lcd tvt is veszek (gyaníthatólag akkor simát már nem is fog kapni az ember)

  6. pl. én. mert a kép nem kicsit élesebb, hanem egészen új élmény. egy ekkora méretű képen csak annyi látszik, hogy a kép szebb, de képzeld el ugyanezt egy 150 centi átmérőjú plazmán: míg a dvd azon már akkora pixeleket produkál, mint egy bélyeg, addig a HD fikarcnyit sem veszít élességéből, s a kép méretének hála a leges-legapróbb részletek is átjönnek. szemmel alig fogható apróságok. a HD nem monitorra, nem is 70-80 centis tévékre találták ki.

    (nekem 107 centis pana plazmám + ps3-am van: szűk fél millió volt, de egy percig se bántam a ráfordítást.)

  7. lehet csak új filmeket is venni majd, ami már emgvan dvdn azt nem biztos h kell. PL Fountain már kinn van HD-ben, csak a samplet töltöttem le és ámulat.

  8. Én inkább sorozatokat töltögetek többet és már régóta nem sajnálnám a sávszélességemet 1-2 igényesebb sorozat esetében a 720as vagy 1080as verzióktól. Tv-m az megvan hozzá de azok a lejátszók még igen drágák :/

  9. mondjuk, lehet olcsóbb lesz itt már tényleg a htpc ha kijönnek a középkategóriás pcbe való olvasóegységek :D

  10. Vazz. Ezt azért nem gondoltam hogy ennyire szar a dvd… Bár az igaz, hogy egy sima 350megás hdtv rip is lazán szarráveri talán még a dvdt is… De a tv-t mindenképp. Néztem egymás mellett pl. Született feleségeket… háát.

  11. a 700 megás veri el, a 350-es az biztosan nem, mármitn ha gyári dvdről beszélünk és mondjuk a Lost-ról.

  12. 350MBos HDrip elég messze van azért a DVD-tol

    zero neked fogalmad sicsn az egészről ha te VHS DVD-nél is épphogy látsz különbséget…, össze sem hasonlítható a 2

    a HD meg DVD csak minden jobb, jobb kép jobb hang, és normálisabb felirat (DVDn szvsz xar a felirat a subrip-ek sokkal szebbek de ennek emgvan az oka, a technika korláta)

    http://www.keepmyfile.com/image/fe87e11645922

    na ez már HD kép, és azért az nem mondhatü el hogy ha a 720p éles akkor az 1080p is az, elég kevés film aminek az 1080as verziója is éles marad

    de PoTC és JB: Casino Royal nagyon szép 1080p-ben is

    ga egy c2d 2Ghz kell kb egy 1080p-s x264hez 10k-s bitrátával, akkor az asztali cuccos ezt egy ideig nem fogja vinni
    kihúzom a gépet odateszem a HDTV mellé rádugom és ennnyi 30mp ,,meló” és a lejátszóval sem kell bajlódni

  13. ok zero erős voltam, de azért akkor is:
    “HS -> DVD váltást még megértettem” ez erős

    amúgy sem várja el senki hogy kötelezően vedd meg a HDTVt és a lejátszót (monitoron is látod a különbséget) a filmek ugyan úgy kijönnek DVDn is majd

    amúgy én DVDt se nagyon veszek, mivel úgyis csak 1x nézném meg, ha mégegyszer kedvem támad akkor meg letöltöm mégegyszer, bár annyi új stuff van mindig hogy kinek van ideje újranézni

    persze ez egy két komolyabb FAN biztos másképp gondolja:\

  14. azt mondta h a vhs után a dvd tényleg űber volt, de itt nem érzi a dvd -> HD nál

  15. Én meg azt mondom, h csak gondoljatok bele: Anno a vhs-dvd váltáskor is húzós volt a lejátszó ára, én pl gépbe vettem anno 40ezerért a dvdolvasót, de a dvd-hez is már inkább a 100Hz-es tv-k illettek ( azok se voltak akkor olcsók ), a HD meg minőségre odaver a dvd-nek keményen…főleg egy 1080p-s hd-tv-n…de idővel persze mindennek csökken az ára…asztali dvdlejátszó 6000ért? Igaz, noname, de mindent lejátszik. Igaz az én 50ezres yamaha divxesem meg válogatós…tehát, ha már terjed, akkor majd zuhan az ár..De ez mindenben így van.
    Pl van egy termékem , ami itthon alig kapható, akkor én mondom meg mennyit kérek érte, de ha már másnál is meg tudják venni, olcsóbban, akkor lejjeb kell mennem árba, h megvegyék tőlem…

  16. 10 ezerért már írót is kapsz, és nem is nonamet. Egyébként telejesen egyetértek, igazából 1-2 év, és már simán tűrhető áron lesznek ezek is.

  17. Emberek, az azért nem semmi hogy egy normális HDTV (meg persze film) mellett pár méterről a fotelból is simán kiszúrod a tömegben a narancssárga csukán a nájki jelet (csak egy példát mondtam), dvd-nél meg örülhetsz ha látod hogy van rajta cipő :) HD rulz. Új, ezért drága, de mint azt már sokan mondták előttem is – még szép, mi nem az?

    Jah, és akkor ugye a nem is olyan távoli jövő:
    http://www.sg.hu/cikkek/52702/kovetkezo_generacios_japan_televizios_megoldasok

    Azért 7680×4320-as felbontás?! o.O
    A tech fejlődést nem lehet megállítani gyerekek… -.-

  18. Ezen a képpáron amit beszúrtál még nem is láccik az igazi különbség talán
    Amúgy DVD sose volt szám, egy normál digitális tvadás hozza azt a minőséget.
    És amúgy tv-n nézve egy DVDrip film 700 megás kevés különbséget mutat a sima DVDhz képest.

  19. Na én ezért vettem tegnap egy 22″ 16:9 monitort a kis 17-es crt után nem tudok tőle elszakadni.

  20. Ohh, ez a kép még nem is annyira éles. A BlurayRipes PotC-k…nah azok vágnak oda a rendszernek mint ahogy GreenWar is írta. Neked meg zero azt tudom javasolni, hogy hasonlítsd össze egy film dvd-s és hd-s változatát ;-)

  21. jamesch: azért vannak apróbb különbségek, elég erősen érzékelhető mondjuk, mikor megnézed a lost első évadát dvd-ről, aztán a másodikat hdtv verzióban. nem mondom, hogy az szar, de olykor durván látszik a különbség. a hd meg olyan részletgazdagságot eredmény, ami elképesztő. persze ez nem a forrest gumpnál lesz lényeges, de mondjuk egy bruckheimer filmnél, ami alapból a látványra van kifejezve marha sokat számít, persze ha az embernek van hozzá megfelelő megjelenítője. mert egy crt tv-n nem is nagyon lehet különbséget látni.

  22. Engem inkább az foglalkoztat, hogy a régi filmeknél meddig lehet elmenni. Nyilván megvan valahol a film egy két kópiája tartósítva, akkor arról milyen felbontásban lehet digitális képet alkotni, hogy ne a film felbontása legyen a minőségromlás oka.
    Én is látom, a Daybreak HR rippeken, hogy “HD rocks”, de a meglévő kemény munkával letöltött, kiírt sorozataimat nem szívesen tölteném le még egyszer kétszer akkora méretben csak ezért, ha úgyis zömében laptopon nézem.
    Egyébként meg kár ezen nyavajogni, a technológia fejlődik, szar is lenne, ha nem, csak most nem titokban katonai célokra, hanem az aljas fogyasztói társadalom kiszolgálására.

  23. van 16×10 és 16×9 is
    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Video_Standards.svg

    azt nem tudom, h. plazma tv-nél jelenleg mekkora a legnagyobb felbontás, de h. én nem láttam még itthon boltban olyat ami legalább az 1280×720-at tudja, az tuti.

    ha már házi! mozi, akkor kb. 2-5 méteres átmérő és 1920×1080 tömörítetlen hd video kivetítve. persze majd ha olyan áron lesz a vetítő&lejátszó, mint most egy 17″-os lcd monitor.

    a digitális hang meg még mindig sehol a vinyl hanglemezhez. a veszteségmentes 192/24 el sem terjedt, tömegek élnek empéháromon

  24. csa all

    jah hát még a matrix mien komoly volt 1280×532 720p dts angol hangal asszitem bexarok :D bár ez havernál volt ez is csak egy dual layeres 8 gb os hidrip volt akkor megkorát uthet tömörítés nélkül ugy megfogott a történet h veszek uj video kártyát nem tudja valaki milyen kártya kellh rátoljam a hd ready tv-re thx a választ előre is ,

  25. Azon érdemes elgondolkozni, hogy tömörítetlenül nem lehet lejátszani folyamatosan, meg nincs is értelme neki.

  26. de le lehet játszani csak ki az a hülye aki megveszi a dráge bluray meg hddvd lejátszot mikor itt van a jo kis x64 tömörítés

  27. Nem akarok akadékoskodni de a HD-DVD is az h264 codeket használja (meg a wmv-n alapuló VC-1-et, pontosabban leginkább ez utóbbit, de a h264-el is kompatibilis). A különbség csak a bitsebességben van, mert hogy nagyobb helyre kissebb tömörítéssel (és így jobb minőségben ugye) fér rá a cucc.

    Az már egy másik kérdés, hogy a magasabb tömörítési arány miatt mennyit veszít az élvezeti értékéből… (de persze a DVD-t még igyis kb. 3szor körbeh*gyozza egy h264 hd-rip…)

  28. szép előző hosszászolásomat törölték pedig semmi olyan nem volt benne max egy idmb link, meg h hosszu volt nem is irok többet

  29. meg warez adatok. mindenki azt tölt le amit akar, főleg HD tartalomnál ami még nem igazán elérhető, de ne itt menjen már a melyik kiadás ajobb vagy hasonló.

    Én mondom neked, hogy ps3-ra külön csinálnak releaseket az egyik oldal, mivel az mp4 fileokat viszi a drága, így biza lehet rajta simán letöltött HD filmet nézni. MInt ahoyg x360-ra jó wmv-ket is gyártanak, amit neten át streamelve az xboxra lehet nézni.

  30. okok igazad van human h törölted csak kötekedésképpen linkeletem be xd,jo de nemtom annak az mp4 lehet e olyan minősége mint egy hd-nek mondjuk ha meg ha meg lehetne tartani a felbontást meg a bitrátát hmm talán,majd ugy lessz h adnak ki mégegy ps3-at ami viszi még a jövő hetet is xdxd? valoszínünek tartom h lejátszot adnak ki ami már kezeli ezeket az mkv file-okat de azok is drágrk lesznek :(

  31. hogy ne lehetne olyan? az mp4 simán ugyanolyan felbontású mint az x264 releasek, egyedül asszem a hang lehet csak dolby sztereo, szal ott van egyelőre cska hátrány. a képminőség penge a wmv-kben és az mp4-ekben is.

  32. Én csak annyit mondanék, hogy HD függő lettem mióta megvan a Sony HS50-es projektorom. :D
    1 CD-s DVD-Rip: Szinte nézhetetlen, bélyegméretű felbontás, mosott kép, rossz színek. Kb. 140 széles kép vetíthető.
    2 CD-s DVD-Rip: Már jobb, de a kép még itt is elég homály, bár ha nem HD után nézed, még elmehet. 150 centinél itt sem érdemes feljebb menni.
    Original DVD: Ez már “nézhető” kategória, bár még nem próbáltam a projektor HDMI bemenetén keresztül, de felbontás már jó, színek majdnem helyesek. 180-as képszélesség.
    HD filmek, 720p és attól felfele: überbeszarás. Az előző után tökéletes színek, fantasztikus részletesség és felbontás. Ja és “tömörítetlen” HD film még nem is járt nálam, csak 4-8 giga közötti cuccos! A vetíthető képméret elmehet 240 cm szélességig (!!), amit ha kevesebb, mint 3 méterről nézel, akkor sincs pixelesedés, minden 100%-ig tökéletes. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki egyszer projektoron a HD filmeket, garantálom, hogy rabjuk marad…

  33. Egy kérdésem lenne:)
    Van egy LG FLATRON monitorom és 1400*1050 ben megy. Én ezen nézhetem a HDs filmeket vagy teljesen felesleges letöltenem mert nem lesz valami jó az élmény?
    Köszi előreis.

  34. Hát élesebb lesz mint a dvd, de azért nem 19 colos monitorra van tervezve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.