36 hozzászólás a “Cloverfield trailer fakin HD-ben” bejegyzéshez

  1. BAZZZZZZZZZZZZZ
    Hát ez oda fog baxni rendesen :D
    Pedig rühellem ezt a kézikamerás felállást…de itt asszem nincs mese…nagyon odapakol! :)

  2. Egyetlen egy baj lessz ezzel a filmmel (egyébként megnézős nekem, már most, lehet hogy mazochista vagyok de a kézikamerás cuccok teccenek) az hogy Abrams mester ku*vára nem fogja megmutatni mi a franc támadta meg NY-ot. Szerintem annyira belebuzult a Lost-nem-mondunk-el-semmit-bazz-találd-ki-ha-akarod témába (no offense nézem hétről hétre :D:D:D) hogy szerintem semmit nem látunk vagy tudunk meg majd a dögről. Ne legyen igazam, ez inkább csak egy előérzet.

  3. Hatalmas. Tuti nagy jóság. De azért durva h a premier előtt fél évvel még nem lehet tudni a címét se :)
    Az meg hogy lehet nem látjuk a szörnyet nem izgat fel, ha már a hangjától lefostam a bokám… :D

  4. Nekem nem játsza le!! Nem tudtok olyan linket adni ami nekem is műkődik(szerény kérés, tudom).

  5. Na, hát ez érdekes volt. A negyvenedik másodpercig csak ez fogalmazódott meg bennem: “Mi a szar ez? Valami hülye már megint egy Blair Witch Project stílusú baromságot talált ki ezzel az idétlen kézikamerázással? Egy jobb érzésű home-videós is jobbat…” Na ez volt a negyvenedik másodperc… És akkor hirtelen sötét lett… Húúúúú bazzzzzzz. Abrams bácsinak van valami elképzelése a feszültségkeltésről :D

  6. JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ Ilyet is most látok elöször. Nem tűnik rossznak. Bár az előzetes alapján még semmire sem szabad következtetni. Még a film címét sem tudjuk. :D

  7. Hangulat az van rendesen; de azokat a hangeffekteket pl.: amikor repül a szabadságszobor, nem kéne eröltetni. Hamár kézikamera, akkor legyen az is reális… De azért megnézős lesz, az biztos.

  8. ilyen kamerával lehet sokat spórolni a kristálytiszta CGI jeleneteken :) amúgy érdekes, lehet megnézem, ha lesz címe :D

  9. A kézikamera tuti jól működő dolog,ha értenek hozzá(lsd:Bourne Supremacy),akciófilmnél különösen bírom.
    Atmoszférát,földszagot kölcsönöz,azt amit a Michael”Műanyag”Bay-ek soha nem tudnak.

  10. Kiváncsi vagyok rá… Remélem, tényleg jó lesz és nem csak vakítás a tréler.

  11. Sztem baromság végig kézikamerázni. Adott jelenetekben, a hatás fokozására jó. Meg mondjuk ez egy egyszerű inváziós movienak tűnik. J.J. Abrams meg csak a producere.

  12. Diego46-nak maximálisan igaza van az utolsó mondatában: J.J. bácsi csak a producer. És ahogy utánanéztem ennek a rendezőnek azt kellett látnom, hogy eddig “szinte” semmit nem csinált ezen a téren. Össz-vissz néhány bukott sorozat pilotját véshette fel a táblácskájára, hát azért ez nem egy egetrengető… Még akkor is, ha a számomra tök ismeretlen Felicity című sorozatban 64 epizódon keresztül volt az írói toll a kezében.

    Persze ez nem jelent semmit, de én speciel a Blair Witch őrületre is emlékszem a bemutatók alapján, ami azután egy nagy rakás sz… lett. (Annak a stábjából sem sokan kerültek az élvonalba.)

    Szóval a nagybetűs hangulata megvan a trailernek, de másfél perc (aminek az első 40 másodperce akár el is maradhatott volna) még nem jelenti azt, hogy ez lesz a világmegváltó űberfasza évnyitó film 2008-ban ;)

  13. jaj killjoy, hogy maradhatott volna el, ha azonnal mutatják a szörnyet meg a robbanást szerinted lett volna hangulat, meglepetés..? damn…

  14. hát ha tényleg Cthulhu related lesz (rebesgetik), akkor duplatriplán le a kalappal.

  15. Cthulhu? Na, akkor reszeltek a happy endnek… :D Amit személy szerint nagyon tudnék szeretni. Én spec. kiütést kapok már attól, hogy minden katasztrófa végén boldog emberek nézik a rombadölt életüket és lelki szemeik előtt már lepereg, hogy a porrá rombolt városból hogyan lesz újra idilli lakópark, füves kertekkel, virágzó bokrokkal, és pofára eső biciklis újságkihordóval… (Emlékszik valaki arra a jelenetre az “Aludj csak, én álmodom” című Sandra Bullock filmből? :D)

    És tegyük hozzá, hogy egy igazán jó, a lovecrafti érán alapuló film valóban nagy hiátust tudna kitölteni. Amikkel eddig találkoztam (pl. Necronomicon) az köszönő viszonyban nem volt a Lovecraft által teremtett hangulattal és világgal. Húúúúú… Mrgarris0n! Most még jobban felcsigáztad az érdeklődésem…

    Az első negyven másodperccel kapcsolatban pedig valószínűleg félreérthetően fogalmaztam: ha a filmben is ennyi lesz, akkor semmi gáz vele, de hogy egy másfél perces trailerből 40 másodperc nem szól gyakorlatilag semmiről, na nekem ez volt kicsit sok. Jó, persze így még nagyobbat ütött a folytatás, de akkor is… Nekem hosszú volt a felvezetés.

  16. Cthulhu egy Nagy Öreg. H.P. Lovecraft ’20-as, ’30-as években íródott műveinek egyik vezéralakja. A Nagy Öregek olyan hatalmas és rémisztő istenek, hogy már a követőikkel történő találkozás is általában a főhős(ök) épelméjűségének kárára mennek. Lovecraft novelláira jellemző volt az egyes szám első személyű megfogalmazás és a szinte mindig hiányzó feloldás a történet végén. Lényegében arról van szó, hogy Lovecraft megalkotott egy mitológiát, aminek a fő motívuma, hogy az ember csak egy apró porszem az univerzumban, aki semmit nem jelent és egy kisebb mítoszlény is könnyedén elpusztíthat akár egy tucat embert is. Pár mondatban nehéz összefoglalni, de aki szereti a parázós, semmit, vagy szinte semmit nem mutató horror történeteket, ahol a legfőbb félelmed az ismeretlen, akkor Lovecraft tökéletes választás lehet.

    Novellás kötetek sora jelent már meg a mestertől és követőitől magyar nyelven is, sőt (ismét egy kis önreklám :) a Hálózsák képregények egyik első nem-szuperhős témájú “kilengése” is Lovecraft néhány története volt. (Szerény tolmácsolásomban.) http://halozsak.tlof.hu

    Ez mellett a szerepjátékos világot is rendesen felbolygatta a ’80-as évek közepén megjelent Cthulhu hívása című szerepjáték (melyet a ’90-es években magyarul is kiadtak), amiben az addig megszokott kvázi legyőzhetetlen hősök helyett olyan nyomozókat alakíthattak a játékosok, akik szembekerültek a mítosszal és egy pillanatra bepillantást nyerhettek az ismeretlen függönye mögé és a világ megmentése mellett komoly harcban vannak a saját épelméjűségük megörzéséért is.

  17. Head from chin to cranium 17′ 3″ 5.26m
    Head thickness from ear to ear 10′ 0″ 3.05m

  18. inkább modnjuk úgy, hoygha nem linkelsz oldalt akkor ezt itt törlöm. (külön poszt vicces volt azért, mert sosem csináltam még olyat, és nem ezzel kezdeném)

  19. jólvanna, próbálkozni csak szabad? lesz link, amint megcsináltam a design-t normálisra.

  20. Ethan Haas was right-ot végigtolta vki? :) Abrams ugyan tagadta az összefüggést, de sose lehet tudni. Ha viszont nem ennek a cloverfieldnek a viralja, akkor minek? És az-e egyáltalán? (abból jött a Cthulhu-s szál…)

  21. én a 4.et még megcsináltam de az 5. annyira pöcsölős, h nem volt kedvem. elvileg úgy néz ki, h egy alpha omega játék promóciója. majd délután írok a slusho-ról, ami viszont tuti cloverfield viral.

  22. ez meg a másik, már cosmó infó szivárgott ki, ha már akkor lehetnél frissebb :) pl ugye coney-n forgattak 1 nappal a tragédia előtti flashbacket, HD trailert is linkelhetnéd. ilyesmi

  23. a 4. volt a legszemetebb sztem… 5. után megadhatsz mailt, amire majd jön reminder, hogy lesz vmi aug2-án. Amúgy nem pöcsölős az 5., egy kattintásra egyet lép az ABCben, tehát elég mondjuk az A-t beazonosítani :D

    ez meg nemtom fan-made-e, vagy nem: http://www.myspace.com/ethanhaaswasright

    itt van csomó Lovecraftes utalás.

  24. oké, de előlről kell kezdeni. pár nap és behozom magam, és akkor már a legfrissebbek kerülnek fel. ha vki csak most találkozik a filmmel akkor vissza tud menni az elejére. szerintem ez fontos.

  25. Nem emlékszem olyanra egyik Lovecraft novellában sem, hogy egy Nagy Öreg lerombolná New York-ot.
    Amúgy nem lenne rossz sztori csak akkor már megemlítették volna Lovecraft nevét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.