Predator presents: Meaningless Alien hunt (AVP2 kritika)

Egy dolgot tisztázzunk rögtön az elején, ez nem az Alien filmek folytatása. Aztán rögtön tisztázhatunk egy másik dolgot is, mégpedig azt, hogy a Predator filmeknek sem igazi folytatása. Egy viszont biztos, egy pillanatra sem szabad komolyan venni, mert akkor beleőrülünk abba, hogy milyen szar, meg hogy “ne már”. Ha meg nem vesszük komolyan, nos az AVP2 esetében akkor is sok dolog fölött kell szemet húnynunk.

Aliens versus Predator: a két lény
de büdös a lehelleted

Merthogy a film.. nos nem erős. Mielőtt a sok negatívumba belekezdenék beírom a pontszámot, hogy ne kelljen a betűfergetegen annyira rosszkedvvel átvágni. Szóval 5/10, ahogy sejtettem.

Valójában nem is számítottam arra, hogy megváltja a világot, de hogy ennyire B lesz, arra sem. Na jó, az első résznél tényleg jobb, főleg mert van benne aprítás bőven.Natehát. Ennyire gáz színészeket ki trombitált össze, azt fel nem tudom fogni. Persze, “Michelle” jó volt a 24-ben, “Sean” jó volt a Rescue Me-ben, de itt, ahol a rendező fogalmam sincs hogy instruktálhatta őket, nos itt nem remekelnek. Ezt még könnyed mozdulattal elintézhetjük, egy legyintés az egész, hiszen nem az emberek a főszereplők, hanem azAlienek meg a Predátor.

Nos, az Alienek hozzák amit kell, azaz intelligens parazita ragadozóként “szaporodnak” és sokasodnak. Na meg aprítják a jónépet. Ellenben a Predátor absz sziszifuszi munkát végez. Igen, direkt írom végig egyes számban, hiszen egy darab lény ered az idegenek nyomába. Ez főleg azért necces, mert óráról órára egyre több lénnyel találja szembe magát, mivel egyre több kel ki a kisváros pánikkal pumpált embereiből. Erre próbáltam utalni a posztom címében amúgy.

Már nem emlékszem az AVP végére tisztán, de gondolom az lehetett, hogy kitör az alien a predator testéből a űrhajón, és hát akkor a film onnan folytatja egyenesen. Mint egy sorozat, az első rész végén is volt cliffhanger, itt is kapunk egyet, a második végén. Bocs, hogy elkalandozok, de szeretném hangosan kiröhögni a AVP2 végi cliffhangert, annyira tipikusan (most ide akartam rakni valami gagyi sorozatnevet) “húú, valami titokzatosat mutatunk és mondunk”. Tudjátok ti, mire gondolok.

Na vissza a film történetére, már nincs sok belőle. A lény elszabadul a predátorok űrhajóján, és egy pánikban mellétüzelő újonc szépen belülről szabotálja a hajót, ami gyorsan vissza is zuhan a földre. Most tekintsünk el attól, hogy 10* elrepülhettek volna mire a kis gagyi lényből nagyobb lesz. Whatever. Itt jegyezném meg, hogy milyen jó lett volna, ha arra a bolygóra zuhan ahol később megtalálják Ripley-ék.

Amúgy direkt nem folytattam a történet leírását, hiszen innentől bejön egy bomba testű szőke csaj, egy ideális család ahol anyuka katona és éjjellátót ajándékoz a kislányának, meg ilyenek. Érhető a tinirész utálata. Meg a többi is, oltsam még? Itt látszik mennyit számít a gyakorlat, mert a Borune-ban az agyonmozgatott kamera sikeresen elrejtette ha nem verekedtek olyan erővel, vagy nem hajtottak 100-al NY utcáin, nos itt a jelmezeknek meg a bábuknak nem segít és elég öncélú lesz. Lehet nem ez a legjobb szó, de mindegy. Még említhetném a kliséket, hiszen nem kell sokat sakkozni rajta, hogy kik fognak elhullani, és a Seriff esetében azt is, hogy hogyan.

Aliens versus Predator - kravvr kravvr

Na, ennyi oltás után jöjjenek a pozitívumok, mert hát akadnak ám. Egyrészt humor. Szörnyek pedig nincsenek, és elkapja a francba, az anyuka meg “in a heartbeat” otthagyja a férjét a semmiből feltűnő lénynek, nem is parázik sokat. Vagy említhetném azt is, hogy nincs kecmec, hullanak itt a gyerekek is. Ez most durván hangzott, tudom, de ha már lúd legyen kövér. Ha az erdőben egyarctámadó horda támad az apukára meg a fiára, akkor miért a csemete meneküljön meg. És még említhetném, hogy a film kicsit lassúcska első fele után rákapcsolnak az akcióra. Kicsit összevissza kapkodósan, de azért többnyire élvezhetően, kár hogy addigra elfogyott a szürcsölhető kólám, és kezdett kényelmetlen lenni a szék (ilyen szar karfát mint ami volt, báz). Ellenben ha az a bizonyos kórházas jelenet egy kicsit komolyabb filmben lett volna, akkor.. nem tudom mi lett volna, de biztos, hogy nagyobb elborzadás.

Hát ennyi, a szájíz nem volt teljesen keserű, de a fantáziám ennél még mindig jobbat hozott ki a Préda című könyvet olvasva. A pontszámot már felül írtam, ennyi. Aki full pozitívat olvasna róla, annak mammut bejegyzését ajánlom továbbra is.

95 hozzászólás a “Predator presents: Meaningless Alien hunt (AVP2 kritika)” bejegyzéshez

  1. “ahol anyuka katona és éjjellátót ajándékoz a kislányának” :D ez jó.bár egy olyannak én is örülnék
    mivel nagy alien és predator rajongó vagyok egy gyenge 7-t adnék rá

  2. egy pár megjegyzés:
    az alienből tucattermék lett, amit a főszereplők berettával és predator plazma pisztollyal tucatszámra lőnek.
    korábban az alien-ben egy lény kiirtott 8-at. később az aliensben sok lény egy komplett modern tengerészgyalogos szakaszt.
    az alien 3-ban egy lény 50 embert.
    alien 4-ben 20 lény egykomplett cirkált.
    itt egy redneck szólóban leszed belőlük 5-6-ot. M16-ossal, berettával pár lövés.

    a korábbi alienekben a romantikus szál az arctámadó és a gazdatest viszonyára szűkült. itt már a pizzás lány érzelmi életét láthatjuk…

    a következő részekben lehetne olyan hogy kisgyerekek üvegolyókkal felbuktatják az alien-eket, és egy serpenyővel leütik. olyan reszkessetek betörősen.

  3. nem szándékozok reklámot csinálni, de nekem a llegjobban az eggyik moziban kiállított Alien figura okozta a legnagyobb örömöt :)
    a film… maradok a könyveknél :)

  4. sajnos előre láttam a film sorsát. azért bírtam, hogy a trailertől a többség eldobta magát :)
    én továbbra is várom, hogy az alient folytassák, mert ez így ebben a párosításban kegyetlen rossz.

  5. Azért a “milyen jó lett volna, ha arra a bolygóra zuhan ahol később megtalálják Ripley-ék” dologgal kicsit odatettek volna a kanonnak, valljuk be. :) Ripley-ék sem predátort, hanem elefántembert találtak a bolygón. Amúgy örülök a kritikának, most már tudom, hogy ezt sem kell megnéznem.

  6. Ilyenkor hol vannak azok, akik még a filmek megjelenése,megnézése előtt olyanokat kommenteltek, hogy pl.: húúú de várom mááá, .urvanagyfiiiilm!!! stb…

  7. Rajongóként 7/10.

    Volt benne predátor innentől semmi sem tántorít el :)
    Talán a már említett romantika egy kicsit idegesített, de túléltem.
    Egyébként annyi gáz volt a predatorral, hogy ugyanaz a jelenet 20X el lett sülve: Kamera halad fel, megszólal a predator tam-tam dobos zenéje, kamera megáll, a predi pedig
    beugrik valahonnan. Első két alkalommal “EZAZ” érzés, 5. jére már csak ciccegtem egyet.

    SPOILER

    Ha jól emlékszem a könyvekben (vagy valahol máshol olvashattam), hogy a Wayland-Yutani vállalat azért akarta befogni a nyáladzós dögöket, hogy legyen fegyverük a predatorok ellen. Itt ezt azért szépen beleszőtték “Mint az X-Akták-ban, Roswell módra!”

  8. jobb mint a beowulf, hehe (bár nem annyira hasonlíthatóak össze ugye, mert nem egy stílus vagy mi)

  9. Teljesen egyetértek, főleg a Predatoros dologgal kapcsolatban. Nálam kapott egy 4/10-et, majd talán 20 év múlva megint előszedem :P

  10. Elképesztő mennyire ostoba és gyerekes ez a film! Nyugodtan lehetett volna a címe “XXX3:Tudom mit tett a predátor tavaly nyáron”! Agyatlan, vágatott és erőltetett film menet, értelmetlen karakterfejlődés némi tini horrorral megfűszerezve! Talán lehetetne az avpk-ből jó filmet csinálni, de nem így… Mellesleg az atmoszférát Mr Anderson jobban eltalálta az előző részben. Ezt az erdős zöld környezetet hetente látni a béna stargate sorozatban is ahol a MacGyver goaultokat kerget a végletekig.

  11. Az IMDB-s link az Alien vs. Hunter című remekre mutat :D Mammut, mintha írt volna róla egy szösszenetet egyszer, de az lehet, hogy valami más alien-klón volt.

    Racoon LOL

  12. ae: használd egészséggel:)!

    bár jobban örültem volna ha nem kell ilyet leírnom, és a film hozza a játékok hangulatát legalább

  13. Nímand: nyilván arra mutat, mivel az AVP2 utánra ajánlja levezetésnek azt a remekműve a kedves kommentező ;)

  14. mammut melyik dimenzióban él? Ezt a filmet kár volt legyártani! Kár h a Sherifet nem Kevin Costner a Szőke picsát meg Angelina játszotta akkor szakadtam volna nagyokat!

  15. Lehet oltani , de nekem tetszett :D (SPOLIERS) Főleg a csajos uszodás jelenet :) Lehet hogy csak én látom így de kicsit Resident evil szaga volt, városban esik az eső, jönnek a kommandósok akik ugye meghalnak, a végén össze csap a 2 “hős” , ledobják az atomot a városra , majd a kormány bezsebeli a szuper fegyvert :D Meg a végén azt hittem már a Star Craft-ba kerültem Zergekel, Protosokal ésm ost már Terranokal :D

  16. Az igénytelenség gyönyörködtet!
    Ez a “nem kell komolyan venni”-vel kicsit kezd tele lenni a púpom. -nem basztatásiból. Értem én, hogy mire gondoltok, hogy jó szórakozás, meg könnyed, meg B-film, de tényleg ez lenne az AVP? És hogy ez nem Alien és nem is Predator film, de attól függetlenül még nem kellett volna ezt ennyire összebarmolni.
    Ez kicsit olyan, mint Tarantino vicce a Desperadoban.
    Lehugyozzák az Alien mítoszt (vagy legendát, ahogy tetszik), lehugyozzák a Predator mítoszt, lehugyoznak téged is, és nemhogy mérges leszel, de még örülni is fogsz neki.

  17. Az Alien filmek nyomasztó hangulata már rég oda lett! Az AVP filmek rövidek, összecsapottak, még látványban sem túl jók, a fimben szinészek pedig nincsenek.

  18. Fel kéne kérni Perry aput,/és/ meg a lyányát, hogy ugyan írjanak már egy valamire való forg.könyvet. Utána egy RENDEZŐT kéne szerezni, aki már valamit le is tett az asztalra! Mondjuk megnézném egy del Toro rendezte AVP-t, ami frankón a jövőben játszódik.

  19. Vigyázat! Oltári sok SPOILER!!!!!

    Én az a tipikus igénytelen fajankó vagyok, akinek már attól is csorog a nyála, ha egy filmben feltűnik egy alien, neadj’isten egy predator.

    Ezzel a filmmel nem volt sok bajom, csak pár:
    – idióta romantikus szálat nem kellett volna beleszőni
    – a katonacsaj karakterét és családját jobban ki kellett volna dolgozni
    – qrva kevés akció volt a filmben a híresztelésekkel ellentétben (pl 10 mp alatt legyaknak egy szakasz katonát+alig mutatnak valamit a hracokból)
    – túl gyorsan lepörgették az alienek kifejlődését (embrió->fejlett alien)
    – oltárira hiányoltam a lakosok lemészárlásának jeleneteit (tisztára, mint a 30 days of night-ban, ahol nem mutattak semmit, egyszer csak egyik képkockáról a másikra kihalt a város)
    – az akciójeleneteknél túlságosan kapkodták a kamerát meg a vágások is nagyon zavaróak voltak.
    – jobban ki kellett volna hangsúlyozni a halálokat (pl kórházi dolgozók és betegek hogyan murdelnek meg, stb.)
    – hülye srác nem halt meg, holott a predalien átszúrta a farkával
    – nem volt értelme megynúzni a zsarut az erdőben, csak az idő ment vele

    Összességében volt egy olyan érzésem, hogy túl sok mindent próbáltak a filmbe belezsúfolni úgy, hogy túl kicsi a játékidő, éppen ezért az összes jó ötlet összecsapott lett. Nincs kidolgozva normálisan semmi, mindenen az akarás izzadságszaga érződik. A sztori jó lett volna, ha 2,5 órában van kifejtve. Az lett volna az ideális játékidő.

    A sztorival nem volt gondom (eleinte nem tetszett, hogy nem az űrben/másik bolygón játszódik, pl mint az avp játékok). Csak nem tudtak kihozni belőle sok mindent. Oltári jó városi harcok lehettek volna (injektálni kellett volna némi black hawke down ízt).

    Ja, vannak azért pozitívumok is:
    – jól kapcsolódik az első avp végéhez
    – nem hülyeség, hogy a predihajó a Föld körül kering, hiszen az emberi szenzorok úgysem szúrják ki, azok meg mindek menjenek el, ha egyszer a bolygó jó vadászterület
    – azért voltak szép halálok (pl a drogos srácok puskával, terhes csajok halála, kiskölök végzete, alienek kivégzése predi által)
    – ATOMROBBANÁS!!!!
    – de a legjobban az lett kivitelezve, ahogyan a predi összeszed minden használható dolgot, majd elindul és elkezdi eltűntetni a nyomokat. Aztán ahogyan a dolgok egyre jobban elfajulnak (az alienek szaporodnak, kilátástalan lesz a helyzet, a lőfegyverek bekrepálnak), a predinek felmegy az agyvize (amikor a szupresav-üvegcsét elpazaroplja egyetlen alien kinyírására) és elkezd hand-to-hand harcokat vívni, holott tudja, hogy itt már nem nyerhet sem ő, sem az emberi faj (aztán mégis). Olyan most már minden mindegy stílusra vált a megfontolt harc helyett. Ez a sztorielem a legjobban kidolgozott.

    Összességében egy 6/10-et kap tőlem, mivel oltári nagy fan vagyok, meg azért nem unatkoztam a film alatt (bár sajna az újranézési faktora max 1 alkalom/3 év alatt).

  20. 7/10
    Végülis nem volt rossz, de azért az igazi AVP filmet továbbra sem csinálták meg. És amíg a FOX nem hajlandó pénzt költeni egy jövőben játszódó, amolyan igazi tengerészgyalogosos-predatoros-alienes, igazi történettel és igazi színészekkel megtámogatott hentparádére /mint a játékok vagy a könyvek/ addig nem is fogják. Ettől függetlenül a gyenge alapanyagból végülis jó filmet csináltak. Azt mondjuk nem értem miért kell ebből is hülye tinidrámát csinálni? Hülyegyerek szerelmes a jócsajba, jócsaj is belé, jócsaj jópasija meg egy seggfej a hülye haverjaival, csávó most jött ki a börtönből és meg akar javulni stb. Komolyan mondom valaki fellapozta a “Klisés karakterek Hollywood-i kalauza” című könyvet? Persze nem lehet 90 perc hent de érdekes módon az eddigi filmekben valahogy meg tudták oldani /igen még az AVP 1-ben is/ hogy ne unjam magam halálra. Szerencsére közben is adagolták a jobb jeleneteket /például amikor Wolf felfegyverekezik az űrhajóban az valamiért nagyon bejött/ szóval azért kibírtam. Aztán a film második felére már beindultak az események és onnantól már kifejezetten élveztem. Főleg a kórházas részt amikor Wolf megvadult /őt amúgy is hamar megkedveltem, látszott hogy igazi profi, nem mint az első rész idiótái akiknek 1 alien is sok volt/. Az is tetszett, hogy nem öldökölte ész nélkül az embereket, egyszerűen nem is vett róluk tudomást. Szóval összességében bejött a film, remek másfél órás kikapcsolódás. De azért egy igazi AVP film még mindig hiányzik. Egy olyan ahol elszakadnak végre a Földtől és a jelentől.

  21. “a következő részekben lehetne olyan hogy kisgyerekek üvegolyókkal felbuktatják az alien-eket, és egy serpenyővel leütik. olyan reszkessetek betörősen.”

    ZSÍR :D

    cassus: az nem avp2, bár a pontja lehetne az.:)

    viszont ha már imdb, most h nézem, milyen mókás: mind az AVP, mind az AVP2 is 5.4ponton áll. holtverseny. bruhaha.

  22. ,,Ellenben a Predátor absz sziszifuszi munkát végez.”

    Ööö… ismered azt a szót, hogy sziszifuszi?! Mert ez vhogy nem túl értelmes…

  23. Most néztem meg moziban…
    A trailerben minden akció bennevolt..semmi plusszt nem kaptam…(de horrot sem ,akciót sem, sztorit sem…)
    Unalmas szar…Annyi negatívummal ,h nem marad semmi ami miatt 5/10 lenne…

    Komolyan mondom, nincs 2 perc a filmben, ami igazán ütött…ja de , talán a titokzatos japó nő mondata a végém…(miután rányomtak egy atombombát a csatatérre:D)
    “Az emberiség még nem kész erre a technikára” blöehhh

    1/10

    (az 1 csak azért mert a trailer elhitette velem ,h jó mozi lesz)

  24. egyrakatszar”
    ..és abszolut nem ugy ültem be tegnap este a moziba hogy nemakarom hogy tetszen a dolog. Inkább bizakodóan. és lehet akárki akármekkora fan , ez egyszerüen értékelhetetlen.

    1. mi a f*asznak kell minden egyes szájbalökött filmbe beletenni ezt a teenager szarságot ? adott a hibátlan téma ,nemis értem minek belepiszkítani. Amikor az alien és a predator harcára váltok jegyet (mint amit a címe is mutat) akkor baromira nemtud meghatni egy jo csöcs vagy segg ,akármennyit idözik rajta a kamera, és akármiylen szőke a jenki picsa .Egy sötét tónusu sci-fi/horror-t kellett volna csinálni.kész.

    2. a karaktereket 60%-os kidolgozottság után beledobták ebbe az olvasztótégelybe , ami vergődik az
    “isten bocsássa meg” tipusu klisékbe. Egy lépés volt már csak hogy “Dallas” ( vagy hogy a gyikba hivták azta C kategóriás bördzsekis “keressükmegakulcsot” redneck-et) lepacsizzon a ragadozóval..akkor lett volna hogy felállok és kivonulok a kukoricámmal.

    3. javitson ki egy hozzáértő ha esetleg rosszul láttam,vagy ha rosszul vagyok informálva .. de a slusszpoén és a nagynagy kérdés :
    Hogy a francba volt “rastája” a PreAlien-nek ?
    tudomásom szerint (és a Vadászok Bolygója c. könyv szerint is)a Predatorok rasztájának elkészítése egyfajta beavatási szertartás ami hatalmas kínokkal jár , majd ez után következik egy rovar levadászása.

    Baromira csalódot vagyok .
    kb. ennyi a véleményem , és még ezer apróság ami nem jut hirtelen eszembe.

  25. Marsattack teljesen egyet értek, nekem is feltűnt a raszta haj, mivel énis olvastam a könyvet. Írttam énis egy hasonló kritikár az egyik blogomra, mint Marsattack kommentje, de reklámozni nem akarok

  26. Sigourney Weaver nem kapna nevetőgörcsöt egy Alien folytatástól :-)

    Ismerem az Alien vs. Predator könyvre alkalmazott változatát, és nagyon szerettem. Kár, hogy a filmet lehúzza mindenki.

  27. Amíg arra mennek, hogy minél több bevételt hozzon, addig akciófilm lesz, nem pedig pszicho-horror sajnos :( Telis-tele hibákkal…

  28. “Az emberiség még nem kész erre a technikára” — Igen, valószínű, hogy akkor jegelnék a dolgot az amcsik és nem arra használnák hogy ismét egyöntetűen a legerősebb állam legyenek a világon… Hát hóóógyne, peeersze… :(

  29. Most értem haza a moziból, és nálam is egy olyan 5/10-es a film.
    Egyértelműen a Predator (a szituációt figyelembe véve nevezzük Jack-nek :-D ) vitte a filmet, a többieket nem bántam, mivel mindegy lett volna ha nem is vannak jelen. Viszont az rosszul esett hogy Gina Holdent is leikszelték :-( Igaz, hogy a trailerben ellőttek szinte mindent, de hát nem is vártam mást, csak egyaygatlan gyakós filme,t erre bele raknak egy romantikus szálat, poén lezárással :-) (jó, tudom, beteg vagyok :-) ). Meg azok a szövegek: SPOILER!!!!
    “Hullanak az emberek…fegyver kell!”, “Ez túl sok, ezzel nem tudsz megbírkózni” stb. Meg azt nem nagyon értettem, hogy egy domboldalon állva x méterről kiszúrja a Alient, aztán meg azt sem veszi észre ha alatta van… Sok logikátlanság, összacsapott jelenetek, a harcokból semmi nem látszik szinte, meg túlságosan sötét volt az egész, mármint a moziban, a Predalienből pl preimerplánban is cask egy nagy fekete paca látszott :-S Na mindegy, talán még egyszer megéljük hogy az AVP készítők játszanak a játékokkal, vagy olvassák a képregényeket, regényeket, bár ezek esélye nagyon kicsi :-(

  30. Megnéztem. Wittgen jól leírtad, meg Marsattack is.
    Kis kiegészítés: ahoz a kisváros elpusztításához elég lett volna az olaj bomba. Az atom sem becsapodáskor robban. Jóval föld felett…
    Én rajongó vagyok, de így ne folytasák! Most hihetetlen kedvet kaptam, hogy megnézem a az ALIENS-t! Az a film etalon…

  31. “de a slusszpoén és a nagynagy kérdés :
    Hogy a francba volt “rastája” a PreAlien-nek ?”

    wow, hogy egyeseket az ütköztet meg, hogy milyen a haja egy szörnynek?:) sorry, de jót mulattam.

  32. “Most jöttem moziból… ez nagyon gyenge film 10/4…”

    nagyon gyenge, de 10/4? most valamelyik szerintem elírásra került. szerintem is 10/4, de az a közepesnél valamivel rosszabb. vagy 20/4 vagy nem gyenge, gondolom.

  33. A prealien raszta haja engem azért akaszt ki, mert ha valaki egy ilyen filmet szeretne csinálni. Az olvassa el a könyvet, netalálntán játszon a játékokkal, képregények stb… Szóval legyen képben az egész alien-predator univerzummal.

  34. Tweener, a Preadalien-nek a AvP 2 és AvP 2Primal Hunt jatekokban is megvolt a raszta sérója… De gondolom ez csak olyan dolog, hogy jobban látszon hogy két faj keveréke, gondolom én.

  35. Szevasztok!Kezdjük ott, hogy szerintem nem azzal van a baj, hogy az alieneket és a predatorokat közös filmbe rakják, és ott ölik egymást ezerrel…Mert szerintem ez igy van jól, csak ugye bár kellene egy rohadt jó rendező aki ezt meg is tudná normálisan rendezni.Szerintem most az AVP2-ben minden volt, csak az nem ami kellett volna, meg ez a boss Predator, vagy nem is tudom mi akart lenni, és fogja magát és úgy gondolja hogy majd ő egyedül leöli az ellenséget,…. hát mondjuk úgy hogy nem valami eredeti ötlet.Nekem amúgy az AVP1 sokkal jobban bejött, még akkor is ha nagyon minimális volt benne a vér. Ezek után már csak azt remélem hogy össze hoznak egy normális AVP filmet,egy igazi rendezővel, teszem hozzá hogy pld én tuti Michael Bay-t kérném fel erre a feladatra, nem elég hogy nagyon látványos filmeket hoz össze a rendező úr, de nagyon jól össze is rakja azokat.. De sajna tudom hogy erre szinte semmi esély, de akkor is reménykedem egy normális AVP filmben, mert most ez az AVP2 egy nagy rakás szar volt, előre is el nézést kérek akinek mondjuk pld tetszett, bár ilyen emberről én még nem halottam akinek tetszett volna, na de mind1… Reménykedni szabad

  36. furcsálom, hogy nem nagyon említette meg senki a zenék ellopását az eddigi 6 filmből… még az Alien 4 amúgy jellegtelen zenéjét is felhasználták :# ez jellemző az egész filmre, nagyon kevés egyedi dolog van benne, bár a lopás szó kicsit erős, de mégis csak ez történt – zenék és jelenetek terén is… sajnálom, pedig sokat vártam a filmtől, de egyszeri hentnek jó volt. 5/10

  37. sztem nagyon rossz lett, de azért 1x végig lehetett szenvedni, sok rész átugrásával…
    nálam 3/10

    ja és az első jobb volt, de ez csak szvsz

  38. spoileres

    azokat a részeket amiket tovább néztünk volna még (pl. predi bolygó vagy a predalien rosszalkodása az űrhajón) kb 20mp-be tömörítették. ha valaki lehejol hogy felvegyen egy legurult üdítős üveget le is marad az egészről.
    ellenben meg a nyálas hétköznapi délutános szerelmi nyáltengerből meg többet is láttunk mint eleget.
    mindenhez meg volt az alapanyag, csak az arányokat kúrták el. nem is kicsit.
    aminek viszont örültem, hogy a szaporodás idejét nagyjából normalizálták, nem úgy mint az első részben, ahol szinte néhány óra alatt lejátszódott minden. itt megvolt az életciklushoz szükséges idő.
    amit viszont nem tudtam nem észre, az az alienek savtalansága. emlékezzünk vissza, hogy az első részben (alien) a kis nyomorult arctámadó kb. 3 cseppnyi vére, több szintet átrágott a nostromo fedélzetén. itt meg kocsitól kezdve helikopteren át szinte mindenre ráfröcsögött és elég közömbösnek hatott. egyedül apu keze és a köcsög srác sminkjének tönkretevése (amúgy hehe, úgy kellett neki) mutatott valamit a savhatásból, de amúgy meg elfelejtkeztek róla.
    meg még ami érdekes volt, hogy egyedül jött fejvadászni emberünk. mármint predatorunk. ha ketten, vagy hárman jönnének az már ciki lenne vagy mi? vagy már csak ő maradt? esetleg a többiek a bányában dolgoznak?
    szal volt benne potenciál, meg volt mindenhez a hozzávaló, csak (a régi hangok és effektek felelevenítése számomra szívderítő volt: a lények visítása. a számítógép hangja (a la anya) a zenebetétek, ezek jók voltak, de sajna csak a régi filmeket juttaták eszembe, ami mondjuk nem is volt baj csak szerintem nem úgy működött ahogy kellett volna) érződött, hogy ezt a fogást, két konyhasegéd készítette el úgy, hogy a recept elkészítését csak a mesterek hóna alól kukucskálva lesték el. nem akarok nagy szavakat használni, de ennél jobban talán én is meg tudtam volna valósítani a dolgot. vagy bármelyik komolyabb alien-predator rajongó.
    azért is sajnáltam, hogy csak egy predi volt, mert így egy sem ment a levesbe film közbe valami jó kis fincsi módon (igen, alien párti vagyok :D )
    úgy érzem egy kicsit csapongóan írtam, de már nincs kedvem átfogalmazni :)

  39. Ha már a zene lopásnál tartunk, nem tudom nektek fel tűnt e a filmben, de többször volt benne a Predator 1 zenéje, amiben még a jó öreg Arnold Swarzinegger játszik :D Kár a zenéért, ugyanis rohadtul nem illett az AVP2-be, de mind1… talán majd legközelebb

  40. Ez a ket film tokeletes elozmenyt adott az igazi Predator-hoz. Nem nem a regi filmekre gondolok, hanem inkabb a konyvekre. Ha jol emlekszem egy japan csajszi fogja majd felkeresni a Predatorokat es vagy 5 evet eltolteni veluk. Vadaszik, megtanul mindent, es vegul hazater. Kb ezt lathattuk most, hogy elindul a Predatorok keresesenek a folyamata. A film nem nagy szam, de egyszer-ketszer megnezheto, nem teljesen agyatlan de pop-corn mozi (aki nem ismeri a tortenetvilagot, szart se fog erteni belole azert nem teljesen agyatlan).

  41. Megnéztem és sírva fakadtam.Ebből egy teljes mértékben ütős mozit összehozhattak volna, de komolyan.Alien és predator rajongás ide vagy oda ez a film semmiképp sem lehet jobb 3/10nél.Nemhiába hurrogták le a kritikusok.Ez a film egy borzadály.Nem vagyok biztos benne hogy jobb mint az avp1.Ott legalább normális harcok voltak lelassított, kimerevített képpel.Itt meg végképp semmit sem láthaunk, mert az operatőr valószinüleg az egész forgatás alatt gallyrészeg volt.A végén a Predator Vs Predalientől is többet vártam volna.Teljes mértékben rossz rendezés és kivitelezés. tööbet biztos nem nézem meg.Csak annyiban értek egyet mammuttal, hogy ez a film jobb mint a D-war.
    Na de 10/10????Nem mondok erre semmit mert megint del lesz.

    MFP!!!!4ever!

  42. 9. yam, ekkor: 2008. 02. 01. 11:43

    Hát én voltam az egyik, aki a trailert látva boldogan suttogta: ‘jaj mikor jön mááááár, ugye megnézzzűűűűűk’… sajnos hatalmas csalódás volt… egyetértek azzal, aki szerint a kiállított Alien-szobor volt a legjobb.

  43. A trailert nézve nekem is tátva maradt a szám, linkeltem mailben ismerősöknek 1000-el, nekik is tetszett nem kicsit, most meg karöltve verjük a fejünket a falba, hogy mennyire megvezettek minket ezek a trailer készítő kisiparosok.Mondnaom sem kell hogy azt már akkor is sejtettem, hogy minden puskaport elhasználtak a bemutatóban, de adtam neki egy jókora esélyt.Erre ilyen sz*rt kapunk az arcunkba.Összevissza-logikátlan-csavarmentes-bmúvit, amiben még az akciókat is nagyívben elkerülik, leszámítva pár épphogy véres jelenetet.

    Nagyon fos egy film ez, még az ellenségemnek sem biztos hgy ajánlanám.

  44. “a korábbi alienekben a romantikus szál az arctámadó és a gazdatest viszonyára szűkült.”
    Ez itt nem igaz. A2-ben is volt érzelmi szál.. Ripley + a Tengerészgyalogos, jó nem tini-rózsaszín kivitelezésben…

    51. tweener, ekkor: 2008. 02. 03. 12:18
    LOL – persze…

    A film szerintem 5/10. Ma ennyit lehet kihozni egy ilyen témából. A tinihorror korszakát éljük, ahol nem lehet szőke cica nélkül véres filmet készíteni. (Sajnos.)

    Az Alien sorozat színvonala is gyorsan romlott… hasonlítsátok össze az elsőt és a negyediket (vagy a harmadikat…)
    De azt nem hittem volna, hogy oda jutunk, hogy egy börtöntöltelék, meg a kanos öccse halomra nyírja az alieneket.. :)

  45. Én egyre jobban kételkedem, hogy azonos filmet láttam-e egyesekkel. Pedig a többi fórum alapján a filmizlésem ugy kb ugyanaz, de pont ennél szált volna el a stilusérzékem? Kétlem. .. Olyan érzésem van, amikor az I’m legend után megbeszéltem ismerössel, hogy megnézzük az eső adaptációt, és kidumáljuk a 2007-es verziohoz képest. Én a szineset néztem, Ő meg a google-röl a feketefehér ténylegesen legelső adaptációt… csak 10 perc után derült ki, hogy elbeszéltünk egymás mellett :)

    Több háttérinformációm van, ezért élvezetesebb volt a film ennyi. Lehet megkövezni és leköpködni.

  46. Kevin: “Több háttérinformációm van,…” picit nagyképű kijelentés volt, és sznob is.

    Emeld ki, hogy miért volt jó, ha már a plebsnek nem tetszett.

  47. mondja itt, ahol említettem is hogy olvastam avp könyveket :) annál több háttérinfó mi lehet? hogy bábúkat mozgattak sok jelenetben?

    a zenét amúgy sztem nem lopták, hanem a homage érzéshez jött, mint ahogy dallas neve meg a pár átemelt jelenet.

  48. Kritikámat mammuthoz írtam.
    Szerintem nem rossz.
    Szerintem 7/10.
    MÉG TÖBB TINIT MÉG,MÉG…..
    Ők teszik naggyá a moziipart!

  49. Digitális Antikrisztus: Ööö izé. Csak én érzek a levegőben Iróniát? Szerintem az osztjuk egymást nem igazán kapcsolódik a topichoz, bár én írtam, hogy lehet köpködni. Igaz nem teljesen igy gondoltam… Kúltúra? Hát hajrá!

    Human: egyáltalán nem ellened szólt, mint azt írtad is. Az 5/10 még elfogadható a felsorolt szempontjaid alapján, de az hogy valaki lehúzza 1/10-re mert jaj, de ez a film nem az Alien© sequel közvetlen folytatása. Meg a másik kedvenc lehúzásom – ezt talán már irtam is: a „mia f…t keres itt a Predator© egymaga” – szerintem szintén elfogadhatatlan. miért? Lásd háttér-információ. Első hozzászólásomra (#3) mai napig nem reagált konkréten senki. Na jó Wittgen (#32) commentje azért szívbemarkolt . Aki Ragadozó szálon olvasott érti és kész…

  50. “Tudja vki mit jelent Predatornak lenni? ^^”

    én azt hittem, költői kérdés
    amúgy remélem, a kritizálók többsége azért vmicskét sejt belőle, mit jelent

  51. Racoon: Riszpekt. Egyetértek. Itt az alienek tucatszörnnyé váltak, ami eléggé ledegradáló rájuk nézve. Alapból tökéletes organizmus volt az alien. Most meg Predator egyszerre kettővel is elbír, mindene sav álló, sőt van vmi. erősebb szere is, mint az alienek sava, és a csúcs, amit említettél, hogy tényleg a sörétessel meg pisztolyokkal leszednek alieneket… Az AvP 1 még mindig reálisabb volt…

  52. Tyler:
    A film szerintem kicsit inkább (talán nem is kicsit) az Aliens-re hagyatkozott. Ot a dögök tucatjával hullottak még Ripley aki nem is képzett tengerészgyalogos is leadarált sokat. Itt most lehetne azt mondani hogy a technika fejlődött meg miegyébb de a dara központjában még mindig a ragadozó áll aki ugye érti a dolgát. Redneckék meg azért a legtöbb helyzetben nem igazán ölnek mint inkább halank. Pisztollyal és sörétessel szintén öltek idegent az Aliens-ben. Sőt a könyvekben is. Ne tápoljuk már túl szegényeket mert egy űrhajón gykorlatilag fegyvertelen civileket ledegradált az egyik kedven földönkívülink.
    A ragadozónak meg alapvetően minden cucca saválló. A fejemet fogtam az egyben amikor az ottani ragadozónak a pengéje korrodált!

  53. Senkinek sem tűnt fel hogy az alienek feje recés???Nem pedig az a sima felület amit megszokhattunk???

    MFP!!!!

  54. Azért ez szégye hogy több pontot kapott mint a Hitman! Akkor legyen az hogy ha a Hitman 4 pont akkor ez 1. Vagy legyen ez 5pont de a Hitman 7 vagy 8 mert sokkkkal jobb film

  55. hali!én is had oltsam le!
    ez télleg sz@r lett :D az elején a predalien télleg hamar felnő…aztán, a predator télleg csak egyedül van otthon (anyuci? gyerekek? :D)a kék domesztoszról nem is beszélve hogy 3 liter belefér egy 2 decis kisüvegbe (vagy 2-be?)
    a tiniszarság télleg az amit mondtam…rosszkor rossz helyen rosszul haltak meg egy csomóan, és az egyetlen télleghorror-jelent talán a predalien-puszi volt (igazi nyelves) a végégn az atombomba sztem totális hülyeség volt +miss yutani se kellett volna bele, ahogy az előzőbe a weyland, de legalábbis nem kellett volna meghalnia…2/10

    amugy meg az alien 1-3-4-ben sima fejük van, csak a 2-ben recés (az egyben azé mert gumiálarc volt :), a háromban meg azé mert kutya volt, a négyben meg nem akarták megtörni a szálat :D)

  56. Egy szössznet erejéig.

    Számomra az volt talán a legelszomoritóbb, hogy egy aliennek röpke 2-3 órára van szüksége a pete állapotból a mellkirobbantós üzemmód eléréséhez. OK, mindenki tudja már, mi lesz a sorsa egy arctámadó által elkapott teremtménynek, de ezt a motivumot össze-vissza variálják a két AVP-ben.

    Az elsőben az áldozati teremben rövid idő kell, utána a predator még körberohangálja a fél piramist, meg bunyózik egy jó adagot a királynővel, és csak a hajón bújik ki belőle a szeretetcsomag.

    Az AVP2 továbbviszi ezt a “következetes” vonalvezetést, bár itt legalább egy filmen belül nincs időzavar, mindenkiből perceken belül kiugrik az új lény.

    Szegény Bishop! Most még az ő android tudása meg sebessége sem lenne elég ezeknek a lényeknek a gazdaszervezetben történő vizsálatához. Örül is, hogy már meghalt…

  57. Nekem is tetszett,és predator pártiként külön örültem,hogy ismét bővült pár felszereléssel a fegyvertár.

  58. Sokkal jobb a csillogós sima fejfelület.De a film egy mocsok, összevisszaság.Rajongóként sem lehet szeretni elfogultság ide vagy oda.Ennél még az avp1 is jobb volt, de komolyan.Mr 76. és 77. no komment.

    MFP!!!

  59. A Préda jó könyv!:) Gyerekkorom óta kedvencem:)

    a filmre 3-at adnék…sorry…pedig birom Alien-t:)

  60. Na hallod nem azért mert annyira tetszett de te azért remélem hogy átéled az az élményt amikor egy nyerges kamion cirógatja végig a gerincedet minden kerekével együtt….:D
    UVból?
    Azt én legfeljebb Fekete Pákóhoz hasonlítgatnám

  61. köszike a wellnes hetveget igy valentin napra kedves solyom:) neked is hasonló színvonalas programokat:)
    de ez akkor is kb olyan szinvonalu volt, színes fantasztikus film…
    szar rendezővel

  62. Örülök hogy nem sértődtél meg a nem sértésnek szánt megjegyzésemtől. :)
    Ízlések és pofonok továbbra is vannak.
    A nevem egyébként a közhiedelemmel ellentétben az Aliens-ből nyúltam és nem a közkedvelt Bruce W. filmből. ;)

  63. Nekem semmi bajom a AvP mitológiával, könyvekkel – nem is gondolkodtam a logikai bukfenceken (savas vér, túl gyors kikelés stb.) sokat mert elborzasztott, hogy filmet ilyen rosszul még nem csinálták meg. Az operatőr szemét kiszúrnám, a vágó kezét levágnám, a forgatókönyvíró nyelvét kitépném, a rendezővel pedig…
    Eleve a képi koncepció rossz: két sötét tonusú szörny, zuhogó esőben, éjnek idején közelharcol egymással – a kamera 1 méterről veszi őket – hát gratulálok. Mindez képregényen jól mutatott, de se az első részben sem itt nem, erre kéne kitalálni valamit, mert ez így nagyon szar.

  64. Nagyon-nagyon, nagyon-nagyon-nagyon rossz! 10-ből kb. 0,4-es. Minden negatív hozzászólással egyet értek!

    :(((

    Persze az első rész után nem vártam sokat, de ez még azt is messze alulmúlta!

  65. Hudson W.:

    Ok. Nekem már az Aliensben sem tetszett, hogy a végén Ripley visszamegy és lazán írtja az alieneket. (pontosabban maga a jelenetsor baromi jó volt és izgalmas, a filmbe is illett dramaturgiailag, csak éppen el lett túlozva) Nekem viszont akkorsem tetszik az AvP2-ben, hogy a Predator kb. legyőzhetetlen. Szaros alienek mitse számítanak neki, eltűnteti vmi szuperlöttyel őket, és mindene saválló… Hát ez mind szép és jó, csak akkor miért nyírta ki Schwarzi a Predatorban??? Kb. ezekkel az alienek összes tulajdonságát ledegradálták, ilyet egyik Alien film se csinált, de még az AvP 1-sem… Szóval azért ne csináljanak már a predatorból tökéletes organizmust, ha egyszer alapból az Alient találták ki annak…

  66. Szerintem annyira a ragadozó sem volt erős. Sőt! Elég sokat bénázott!
    Swarci meg egy ennél sokkal gyengébben felszerelt predatort győzött le és úgy hogy csapdába ejtette.
    Az idegenek pedig szerintem szép számban hulhatnak egy adott határig. A könyvekben is inkább a számbeli fölényükkel aratnak sikert és nem a különleges tulajdonságaikkal. Egyébként azt hziszem human írta itt korábban valahol hogy minden filmnek a saját univerzumán belül kell reálisnak lennie.
    Ezt a filmet én csak az összecsapottságáért és az ebből adódó történeti és logikai gikszerekért hibáztatnám.
    Csalódást okozott mert a trailer alapján többet várt mindenki. Én is.
    De voltak pozitívumai is amiket nem hagyok figyelmen kívül.

  67. Sz*r volt és kész! (sajnos)
    Bár azon sz*rrá röhögtem magam amikor a szöszke összejön végre a csókával azt kb 3 perc és csaj ott lóg a falon egy olyan Predátor frizbivel feltűzve!! LOOOL!! :D

  68. SPOILER vagy mi most hallottam ezt először.

    megnéztem vagy 2 hete most nem ecsetelem pár karakterbe leírom: 2/10 Nehéz is lett volna az első részt felülmúlni, de ennyire gagyira csinálni azért külön figyelemmel lehetett csak szerintem. Rossz amerikai kisváros 1 rossz seriff, csövesek meg a sok tini harca az avpk ellen hát majdnem abbahagytam a felénél. imdb-n az az 5.3/10 soknak mondható bár rendesek nem akarták megríkatni a készítőket. nézem a filmet és tiszta született feleségek, mondom jó filmet raktam be? undorító volt minden! Lobo azon én is jót röhögtem!!! Ez az egy tetszett a filmben. Egy pofont azért adnék a készítőknek és beültetném őket a szamárpadba, hogy szálljanak magukba! Kultusza van az alien és predátor filmeknek, hogy mertek ezek ilyet piacra dobni? Ostobák, remélem legközelebb padlót mos mindegyik egy lepukkant útszéli kocsmában és ott töri a fejét mégegy ilyen filmen. Háhá na adios!

  69. lehet h már vki emlitette, de engem a fentebb elsoroltak mellett baromira idegesített az, hogy a párbeszédek vmi szánalmasak voltak. kábé oan szintűek voltak:
    -mindenki meghalt
    -tegnap beszartam
    -kellenek fegyók
    -fáj a hasam
    -menjünk gyakni

  70. Hát igen, ez tényleg szar lett. Human felül is értékelte kicsit. Nekem ez 2/10 jóindulattal. Az 1. rész számomra jobb volt. Első dolog amit rühellek egy filmben, ha éjszaka játszódik és csak kis szar körvonalakat látok, ne ebben a remekműben semmi más nem volt. A másik amit már említettek a röhejes történet, hát az még röhejesnek sem nevezhető igazán:egyszerűen szar. A színészek nagy nullák. Komolyan mondom én már rég unatkoztam ennyit egy filmen. Az akciót hozzátok fel pozitívumnak: szerintem az átlagos jelző is túl pozitív rá. Kérdem én, ha ez az első folytatása, márpedig az, akkor mi a tökömért csak 1 predator megy mentőakcióra? Akik az anyahajón voltak? Azokkal mi van? Mi a faszért nyúzza meg a csókát a filmben a predator mikor teljesen más az oka a Földre érkezésének? Nekem csak kérdések merültek fel a filmben, válasz semmire. Ha legalább tele lett volna agyatlan akcióval. Az első részben azért volt pár ütős jelenet, ami meg sem közelíti ezt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.