Na jó, legyenek az 80. Oscar nyertesei külön posztban is

Bár a Live bloggingból is gyorsan kihámozható, mert minden díjat és nyertest vastagítottam, de azért miért ne.

  • Legjobb film: No Country for Old Men
  • Legjobb férfi főszereplő: Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood)
  • Legjobb női főszereplő: Marion Cotillard (Piaf)
  • Legjobb férfi mellékszereplő: Javier Bardem (No Country For Old Men)
  • Legjobb női mellékszereplő: Tilda Swinton (Michael Clayton)
  • Legjobb rendezés: Ethan Coen, Joel Coen (No Coutnry For Old Men)
  • Legjobb eredeti forgatókönyv: Diablo Cody (Juno)
  • Legjobb könyvből adaptált forgatókönyv: Joel Coen, Ethan Coen (No Country For Old Men)
  • Legjobb operatőr: Robert Elswit (There Will be Blood)
  • Legjobb vágás: Christopher Rouse (The Bourne Ultimatum)
  • Legjobb animációs film: Ratatouille
  • Legjobb jelmeztevezés: Alexandra Byrne (Elizabeth: The Golden Age)
  • Legjobb látványterv: Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo (Sweeney Todd)
  • Legjobb maszkesterek:Didier Lavergne, Jan Archibald (Piaf)
  • Legjobb filmzene:Dario Marianelli (Atonement)
  • Legjobb betétdal: Glen Hansard, Markéta Irglová – “Falling Slowly” (Once)
  • Legjobb hang: Scott Millan, David Parker, Kirk Francis (The Bourne Ultimatum)
  • Legjobb hangkeverés: Karen M. Baker, Per Hallberg (The Bourne Ultimatum)
  • Legjobb effektek: Michael L. Fink, Bill Westenhofer, Ben Morris, Trevor Wood (The Golden Compass)
  • Legjobb idegen nyelvű film: Die Fälscher
  • Legjobb dokumentumfilm: Taxi To The Dark Side

Ami érdekes, hogy Diablo Cody sztriptíztáncosnői múltjával mennyit foglalkoztak végig, pedig hát nem szép. De az Oscar legalább bevállalós, értitek, egy sztriptíztáncosnőnek adták a díjat. Azért ez már mennyire merész. Ez ironikus megjegyzés volt.

A másik, hogy minden évben van egy montázs az elhunytakról, és Roy Scheider valószínűleg azért maradt ki belőle, mert Január 31-én vágták össze a videót. Viszont Brad Renfro kimaradása viszont ezzel nem magyarázható, mivel Heath Ledger előtt hunyt el, és Heath benne volt.

human
írta
2008. 02. 25. 15:45
megjelenés
21
hozzászolás


21 hozzászólás a “Na jó, legyenek az 80. Oscar nyertesei külön posztban is” bejegyzéshez

  1. Én végignéztem. Csak az lenne a kérdésem az Akadémiához, hogy MIT KELLENE JOHNNY DEPP-nek eljátszani ahhoz, hogy megkapja azt a szobrot végre?
    Mondjuk egy félszemű, félkezű, féllábú, homoszexuális, zongorista, négert, akinek a lányát megölte a klu klux klán, és másnap nála vettek vodkát?!

  2. Mert Daniel Day Lewis pontosan iylet játszott. Amíg minden évben lesz az ő alakításánál nagyobb addig valószínűleg nem kap díjat. Amúgy szerintem persze ez csak magánvélemény nem volt oylan nagyon jó a Sweeney Toddban.

  3. Nem az a lényeg, hogy most milyen volt! Szerintem már a Karib 1-ért is meg kellett volna kapnia, meg az Én Pán Péterért, vagy legalább azért, ha a Karibért nem is. Ez az én véleményem.

  4. “hogy MIT KELLENE JOHNNY DEPP-nek eljátszani ahhoz, hogy megkapja azt a szobrot”

    teljesen félreérted az egészet. nem neki kell valami durvát eljátszania, hanem szurkolnia kellene, hogy más ne legyen olyan jó.

    depp nem vesztett, hanem más nyert. az efféle negativizmus nem egészséges.

    most komolyan. pán péter. ennyi erővel dicaprio is megkaphatta volna. vagy cheadle. de foxx kapta. volt jobb, puff neki.

    karib 1. sean penn. ha nem ő kapja, akkor a penn-rajongók jönnek, hogy mit kell még eljátszani.

    most volt egy daniel day lewis. no komment.

  5. j depp a sweeneyben egyáltalán nem nyújt kimagaslót. csak néz meredten, van benne bosszúvágy meg szomorúság, de semmi több. és mindez 2 órán át, kifelé az emeleti ablakon.
    amúgy azért, mert vki szimpatikus (depp az, nekem is), még nem kell, h oscart kapjon. dd lewis klasszisokkal jobb volt idén.

  6. Már nem azért de a legjobb effektek, Goldan Compass, Közelébe se ért a Transformers-nek. Pedig azt hittem ezt legalább megkapja. No Country For Old Man is ennyit kapott, Pffff, rakás kaki az a film, 0 sztoryval.

  7. nem ide tartozik tudom, meg nem olvastam el az összes kommentet lehet már valaki emlitette, de más is észrevette h az elején a legtöbb kezdő videót IMAX-ban adtak, érdekes ha tudtam volna felveszem a szemüvegem :P

  8. az oscar történetét bemutató videóból a Ben Géza Affleck és a Matt Damon köszönése hosszabban nicns meg valahol?

  9. Human (vagy bárki más), lehet egy hülye kérdésem? A legjobb filmért járó Oscart ki kapja? Szintén a rendezők? Vagy akik a pénzt adták a filmre? Arra vagyok kíváncsi, hogy konkrétan ki viszi haza a díjat a lakásába.

  10. A Johnny Depp-es dologról egy kicsit…
    Én is nagyon bírom Depp-et, de a Sweeney Todd-dal csak elvette a helyet a jobb alakítások elől (Emile Hirsch, Ryan Gosling, James McAwoy). Annyira átlagos volt szegény és az énekhangja is hagyott bőven kívánnivalót maga után, hogy nem is értem a jelölésének apropóját. Sok erős alakítás volt tavaly, de egyik sem mozgott olyan dimenziókban, mint Daniel Day Lewis-é. Depp majd egyszer kap valami életműdíjat vagy még azt sem, csatlakozhat Pitt-hez és DiCaprió-hoz.

  11. Egyébként nem csak h az Atonement-et kegyelenből dobták meg a díjjal, de ezt csinálják, mióta egybevonták a régi dráma és musical/vígjáték filmzene kategóriát. Azóta mindig olyan film kapja aki a fő 5-ösből semmit nem visz. Day-Lewis-sal le volt tudva a TWBB, forgatókönyvel a Juno, Swintonnal a Clayton. EZt csinálják évek óta. Ritkán szalad meg a kezük, de annak jó filmnek kell lennie. No country ha picit jobb film, vagy néző barátabb, sztem tarolhatott volna. Meg volt benne a potenciál, de inkább elművészieskedték.

    Számomra csalódás volt az Oscar mert egyre inkább kiszámítható. Jövőre is borítékolom h a független filmecske (pl.: sideways, Little miss sunshine, juno) viszi a forgatókönyvet, és az aki a filmzenét megnyeri már mást nem visz haza aznap.

    De most komolyan. Volt aki nem volt biztos benne h Day-Lewis, NCFOM, NCFOM lesz az utolsó három díj sorsa???

  12. Brumi: hát nem tudom, szeritenm Johnny Depp alakítása nagyon magas szintű volt. Teljesen átlényegült a kegyetlen gyilkosba. A hangja képzetlen énekesként egész jó, ezekből a dalokból meg többet szerintem nem is lehetne kihozni, akárki is énekli.

  13. “Ami érdekes, hogy Diablo Cody sztriptíztáncosnői múltjával mennyit foglalkoztak végig, pedig hát nem szép. De az Oscar legalább bevállalós, értitek, egy sztriptíztáncosnőnek adták a díjat. Azért ez már mennyire merész. Ez ironikus megjegyzés volt.”

    én láttam egy interjút azzal a balázsy pankával(már ha így hívják??) és úgy adta elő ezt mintha valami 8-szoros gyerekgyilkosnak adtak volna oscart, olyan megdöbbentő ez számára

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.