Kis Vuk

Nos, hősies elszántsággal megnéztem helyettetek a produkciót, pedig már a jegyszedő csaj is pofán röhögött, amikor meglátta, melyik filmre megyek be. Akkor még én is nevettem. Nem sokkal később csak némi halk nyöszörgésre futotta tőlem, kivéve azokat a részeket, amikor majdnem sírtam. Komolyan.

Kis Vuk kép, amin kis vuk látható

A történet kezdetén három nyulacska ugrabugrál az aszfalton, épp a természetvédelmi területre tartanak, mert abban az erdőben nem kell a vadászoktól tartani. Kétmásodpercenként vágják be a feléjük tartó teherautót, míg ők gyanútlanul csacsognak az úttesten, tetőzik az adrenalin, de végül megmenekülnek. Körülbelül három perccel később orvvadászok brutálisan lelövik azt a pár nyulat, plusz a Vuk-família jelentős részét is: az előző részből ismert Vuk-ot, a feleségét, és az összes gyereküket. Egyedül a Kis Vuk fedőnevű, bugyuta, és rémisztően idegesítő hangú kisróka menekül meg. Az erdőbe eközben vándorcirkusz érkezik, állatsereglettel, hasznavehetetlen cirkuszigazgatóval, artista kislánnyal, és egy robotkart viselő, rettenetesen agresszív ribanccal, aki a kislány gonosz mostohája, és aki kriminális múltjára angol nyelvű popzenével kísért flashback-ek segítségével emlékszik vissza, bizonyára LSD-t nyomhatott, az okoz ilyesmit.

De ez nem minden, felbukkan Alex is, a mozgássérült kisfiú, aki hátracsapott baseballsapkát és high-tech kerekesszéket visel, ezenkívül van infraszemüvege (bár valami miatt nappal használja), digitális fényképezőgépe, és egy hallássérült kutyája: az Ezredes nevű kutya közvetlen közelében ugyanis valaha nagykaliberű vadászfegyver sült el, azóta hallókészüléket és gazdájáéval harmonizáló színű, hátracsapott baseballsapkát hord. A robotkezű cirkuszos ribanc mindig Roki-nak nevezi Alexet, amiről nekem csak nagyon sokára esik le, hogy nem Stallonére céloz, hanem a “rokkant” kifejezést rövidíti ilyen vagányul. Amúgy meg mindenki mindenkit “kishaver”-nek nevez.

Biztosan írtak forgatókönyvet, de az még az elején elveszhetett, az események ugyanis nagyjából ötletszerűen követik egymást, köztük pedig állandóan felcsendül valami nyálas zene, vagy pedig reppelni kezd az istenverte varjú vagy micsoda. Az állatok közül egyébként egyiknek sincs semmiféle egyénisége, max a külsejük alapján lehet megkülönböztetni őket, meg hogy van-e rajtuk nyakörv. Lényegileg talán két fő történetszálról van szó, az egyikben Kis Vuk és az erdei állatok megpróbálják kiszabadítani a cirkuszi állatokat, a másikban pedig Tolószékes Alex beleszeret a szép artistalányba. Gondolom legalábbis, hogy szép, mivel mondják róla, bár a két főszereplő ember körülbelül annyira kidolgozott és olyan mimikával bír, mint az autók töréstesztjeinél használt bábok.

Ha már a látványnál tartunk, az csak igénytelen. Kicsit úgy néz ki az egész, mint egy nagyon régi számítógépes játék, elnagyolt, bumfordi, a háttereket csomószor meg se csinálták rendesen. A fiatal rókaszereplők olyanok, mint a legócskább kínai piacon árult, mangaszemű, rosszul megvarrt játékállatok, mozgásuk pedig rémisztően esetlen. A lovaglós jelenetről tulajdonképpen végig nem tudtam eldönteni, hogy ez a ló most lassan poroszkál vagy csak ácsorog egy mozgójárdán, bár a jelenet szerint amúgy vágtatna.

Mit is mondjak még. Van egy jelenet, amikor Vuk bármelyik vezető politikusunkat megszégyenítő szónoklattal bátorítja a cirkuszi állatokat, az egyszerűen annyira bizarr, hogy nem akarom elhinni, hogy ezt bárki is komolyan gondolta. „Forduljatok egymás felé, és mondjátok, hogy: testvér!” – mondja, amire a két artista róka boldogan egymás nyakába borul.

A Vuk című regényt egyébként Fekete István írta, és Dargay Attila készített belőle rajzfilmet 1981-ben. Ifjabb Fekete István az USÁ-ban él, ő írta a Vuk és a Simabőrűek című, állítólag bestsellert, és ennek az alapötletéből készült a Kis Vuk című, Gát György-féle animációs film. Ifjabb Fekete István szerint „a mai számítógépes, internetes világban felnőtt gyerekek a színes, eseménydús, gyakran csihi-puhi filmeket favorizálják”, és akik kritizálják az új Vuk-ot, azok begyöpösödött, öreg konzervatívok. Ezzel nem tudok vitatkozni, a film azonban ettől még gyenge. Dargay Attila amúgy már az elején elhatárolódott a projekttől.

Összesen tízen (négy gyerek, hat felnőtt) vagyunk a moziteremben péntek este, a korrektség jegyében a film végén leszólítom a mögöttem ülő két gyereket, mégis hogy tetszett nekik. A kilencéves fiúnak az istenverte reppelő varjú tetszett a legjobban, amúgy jó volt az egész, nem kiemelkedően, de azért jó. A szintén kilencéves lány szerint nagyon aranyosak voltak az artista rókák, nem tud olyat mondani, ami nem tetszett volna, mindketten értették a filmet, nem találták félelmetesnek. Az előttem ülő fiatal pár beszélgetésébe is belehallgatok, szerintük „borzalmas állatság” volt.

Kis Vuk értékelés

Szerintem is borzalmas állatság volt, 1/10 pontot kap. Végig próbáltam felfedezni benne legalább apróságokat, amit dicsérhetek, de nem sikerült, a szereplők idegesítőek, a történet és a forgatókönyv totál káosz, az animáció giccses és igénytelen, a zene nyálas és idegesítő. A szinkron amúgy rendben lenne, kivéve a főszereplő Kis Vuk-ét. Azt az egy pontot a két gyerek véleménye miatt kapta.

isolde
írta
2008. 04. 18. 23:27
megjelenés
120
hozzászolás


120 hozzászólás a “Kis Vuk” bejegyzéshez

  1. Amúgy tényleg nincs mit dícsérni rajta, én gyerekekkel nem beszéltem, ezért nullásra értékeltem. Csodálom, hogy értették a filmet, szerintem tök követhetetlen és értelmetlen a sztori, a jelenetek össze-vissza csaponganak, a karakterek motivációja szintén 0, egyik percről a másikra változtatnak véleményt stb. Annyi baromság van benne (kígyó csontot eszik?, ha megráz az áram onnantól világítasz? WTF?), hogy ha lenne gyerekem ennek a közelébe sem engedném. Szóval nem a grafika itt a legnagyobb probléma :)

  2. Csak hogy tudd, én hihetetlenül tisztellek amiért beültél erre a filmre :) Hozzáfűzni nem tudok semmit mivel nem láttam, és nem is tervezem hogy megnézem. Amit a trailer alapján leszűrtem azt pedig a kritikád beigazolta.

  3. Tényleg, a filmbuzis osztályozási rendszerben van 0, vagy az 1 a legrosszabb érték? Eddig szerencsére nem kellett ilyennel foglalkozni, de most gondoltam megkérdezem. :)

  4. élvezet volt olvasni, köszi szépen:) akkor azt is megkérdezted tőlük, hogy hány évesek? Képzelem: sziasztok, hány évesek vagytok és amúgy tetszett a film? :D

  5. Áhá, kezdem érteni. Mivel a gyerekek nagy része mostanában úgyis figyelemzavaros, ezért felesleges nekik összefüggő történetet írni, elég rövid jelenetekből összerittyenteni valamit, az talán 10-10 percre le-leköti őket.

    Egyetlen reményünk, hogy pár gyerek epilepsziát kap a vetítés alatt, és örökre betiltják ezt a szörnyűséget…

  6. Első dolgom volt megnézni, hogy az 1/10-es kategóriába értékeltetett film van-e a szájton.

  7. A Menzel, a Forman vagy a Wajda mondta egyszer (kicsit restellem, de nem tudom, pontosan melyik) hogy nem akar abban a korban élni, amikor a mai fiatalok a mai borzalom zenékre azt fogják mondani, hogy “bezzeg a mi időnkben… milyen szép kis örökzöld nóták születtek… az még igazán zene volt”.

    Ezt tovább gondolva, nem irígylem azokat, akik a Kis Vukra fogják ugyanezt mondani, egy majdani folytatás láttán.

  8. olyan dolgokra mondják ami tetszik nekik, erre senki nem fogja mondani. De sajnos a makarénára igen..

  9. Morph, én nem vagyok isolde, sem nő, de nekik van ilyen misztikus képességük, hogy ránézésre megállapítják, hány éves a gyerek. Félelmetes, tudom.

  10. Maximális respekt isoldénak amiért élete kockáztatásával beült erre a valamire.Valóban jó volt olvasni ezt a lehúzó kritikát és nem azért mert rosszindulatú vagyok, hanem mert Gát György és a többiek 1,4 milliárd forintból tákolták össze ezt a mocskot és legyünk őszinték semmit sem tudnak felmutatni.Nem is szólva arról, hogy orrba szájba reklámozták magukat, hogy menniyre jó filmet csináltak és Gát György még panaszkodott is, hogy EU viszonylatban ez mennyire kevés pénz.Halleluja, hogy nem kapott többet!!!A fennt említett összegnek a javát ugyis elcsaklizták.Ez a film pénzmosás és a sikkasztás csúnya egyvelege.
    De jót mosolyogtam amikor azt nyilatkoztásk, hogy több százezer embert várnak a moziba a kis vukra.

    Ha van a neten valami anti kisvuk kampány akkor szivesen csatlakoznék!

  11. A macskafogó nagyon faszán néz ki grafikailag, mégis szar. Majd nézhetünk nagyot, ha tarol a kis vuk, mert a gyerekeket elviszik rá… amúgy igen, pénzmosás volt nem kicsit, mint az ilyen támogatott projektek szinte mindegyike.

  12. Én csak a trailert láttam, de az Egon és Dönci ehhez képest csodálatos remekmű. Inkább ők kaptak volna támogatást…

  13. egy férfi van a házban, és az isolde! büszkék vagyunk rád, és leborulunk bátorságod előtt! :-)

  14. Teljesen azonos a véleményem az előttem szólókéval.
    A 4 éves unokámmal láttuk(sajnos)a filmet. A film közepén a gyerek az kérte menjünk haza.
    Ebben az amúgy erőszakos világban miért kell ilyen állítólag gyerekeknek szóló filmet készíteni, és ennyi pénzért?
    Az ifjabb Fekete István szégyent hozott apja emlékére. Csak remélni tudom, hogy a többi kedves regényének nem ír ily borzolmas folytatást.
    A tv-ben éppen a Gát fényesíti a filmet. Nincs önkritikája!
    Kedves szülők, nagyszülők ne sokkoljátok a gyerekeket!

  15. Ennek a mocsok rókának ma láttam a Így készült részét… Eddig nem is hallottam róla, de igyekeztem egyből feljönni a netre, hogy utána nézzek egy olyan ember véleményére, aki már látta is
    És kapásom lett!!!
    A húgom mondta, hogy olvasta, egy kis lány a film előtti reklám vetítésen, a kis vuk (direkt kicsi) bemutatóján elhányta magát. Hát megértem… Amikor megláttam az animációt, azt hittem egy 15 éves grafikai motorral dolgoztak.
    Amikor meghallottam ennek az édi-bédi rókának a hangját, akkor jött el az a pillanat, hogy hánynom kell. Szerencsére még nem reggeliztem.
    EMBEREK!? Ez mi? Vuk? Neeeem. Ez valami félreértés lehet. Nem tom mit csinált a rendező úr, amikor ezt kitalálta, ittas lehetett. De amikor elkészítették, közben egyszer sem merűlt fel a gondolataiban, hogy: Jajj mit tettem?! Egy szörnyeteget alkottam!!
    A bemutatója, na az aztán a gyökérség netovábbja. Debil gyerekeknek csinálták, vagy Debileket akarnak csinálni a gyerekekből? Ez valami világhódító kampány része?

    znono: Neked üzenem, hogy ez a film maga a kis vuk ellenkampánya. Egy életre meggyűlölteti az emberrel a vukkot. Gratulálok a rendező (ez dicséret lenne… inkább papírtologató embernek, ha ember…)nek.
    Ez a film, túlnőhet akár Uwe Bollon is. Uwe Bollnál a bemutató videók, legalább kedvcsinálóak, a filmjei a legrosszabbak. Ennek még a bemutatója is rossz!!!
    Sztem ebben a filmben Uwe Boll keze van. Csak egy ember tud ily módon tönkretenni egy felépített történetet. Ha nem Uwe rendezte, akkor nincs mit tenni, a magyar művészurak egyenlőek a trailerben látott béka seggének az ürülékével.
    A szinkron szinészek nem tudták mie válalkoztak, mert csak egy rajzot kaptak és nem látták az animációt amikor szinkronizálták. Hát sajnálom őket, nincs pénz amiért ezt elválalltam volna.
    Örülök, hogy a kis bemutató tönkretette a reggelemet.

    Üdv

  16. Morph: igen, odamentem, mondtam a szülőknek, hogy cikket írok a filmről és megkérdezhetem-e a gyerekeiket, majd megkérdeztem a gyerekeket, mi tetszett, mi nem tetszett, értették-e, és hogy hány évesek.

    VVega: igen, de mivel csak később derül ki, hogy ő valójában életben van, egy darabig azt hisszük, hogy meghalt, gondoltam, ezt nem lövöm le.

  17. Tényleg tisztelet isolde, hogy végignézted, tetszik a kritika is :) Bár az index.hu-s írásokat nem múlja felül, ajánlom mindenkinek megtekintésre

  18. Minden tisztelet isolde-nek aki megtette amit megkövetelt a haza. Nem volt kiírva a terem ajtajára hogy: “Ember ki itt belépsz hagyj fel minden reménnyel…”? Pokoli lehetet.

  19. Ez a cikk nagyon jó lett, végig röhögtem rajta h ien film is létezik meg mik vannak benne biztos borzalmas lehetett. sajnálom h ezért fizettél is…:P “roki”XDD

  20. Nekem a kepivilagrol, a Dire Straits 1984es Money for nothing c. klippje ugrik be…
    1,4 milliard forint? Az kb. 4 magyar tehetseges kezdo rendezonek az elso filmje.

  21. Ha tényleg ennyire rossz, akkor meg kell nézni …persze csak itthon, pénzt nem áldozunk rá xD

    Imádok az IMDB TOP 100 legrosszabb filmjeiből csemegézni:-)

    Ez már köztük van ?

  22. erről a kebasz filmről jót még nem olvastam, egy fél sornyit se… ez vajon véletlen??

  23. Az eddigi szavazatok alapján a Top25-be is befér, csak még nem kapott eleget ahhoz, hogy fel is kerüljön…

  24. “Gyerekek figyu csak ide, nektek hogy tetszett?”
    “Maga mit beszél a kölkeinkhez?”
    “Ó, semmi gond. Filmkritikus vagyok a FILMBUZI pont hunak”

  25. alapvetően nem szoktam mások véleményére adni, szeretem a filmekről eldönteni én magam, hogy nekem az tetszik e vagy sem, de ez már a trailer-ével meggyőzött arról, hogy én ezt nem akarom megnézni

    egyébként most ezt komolyan gondolták? 2008-at és aki szereti az animációs filmeket, azoknak bizony a dreamworks és a pixar munkái jelenti a szintet, azt legalább megközelíteni illene könyörgöm, és ez nem igazán csak a pénz, hanem sokkal inkább hozzáértés, profizmus és igényesség kérdése

    ennyire tehetségtelen, nulla készítőgárdát már régen láttam, sok szerencsét nekik ahhoz, hogy ebben a szakmában tovább dolgozzanak, én a helyükben ezt a förmedvényt fel se tüntetném az életrajzomban :)

    isolde: minden tiszteletem a tiéd, hogy végig bírtad nézni a filmet :)

  26. Be ültem a 9 őves fiammal megnézni. 20 perc után kijöttem és a gyereket megvártam a kijáratnál.
    Ennyi asszem elég kritikának…

  27. Szerintem ha a gyerekeknek tetszik, akkor megéri. Sok gyereket a “hagyományos és unalmas” rajzfilmmel nem tudsz lekötni, kell a 3D meg a miegymás.

    A kinézetről nekem is mindig egy ilyen 90-es évekbeli Disney-játék jut eszembe egyébként. :]

  28. Szerintem ez a rajzfilm IGENis, h aranyos, meg minden.(akármilyen idegesítő is a rappelő varjú, meg a Vuk udvarlási módszere)
    Sztem nagyon aranyos és szívet mnelengető rajzfilm, ÉS tanulságos is!!!
    MMindenki példát vehetne Vukról (például Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, ésatöbbi, éstöbbi!)
    Ui: Ha tuzdni akarjátok, én akkor is megtnézem a filmet, akármilyen kritikát is fűztök hozzá!!!
    Az Exit.hu-n a legjobb értékelést kapta, melleseleg, ti szerencsétlenek!
    Szégyelljétek magatokat!
    Hát ennyire nem tudjátok más munkáját értékelni???!

  29. Hahahaha
    Hajra Kristof, ha exit-en legjobbat kapta, biztos mindenki mas a hulye :D
    Es igen, nem tudja senki mas munkajat ertekelni, vagyis nyugodtan lehet mondani a Kis Vukra hogy ertekelhetetlen.

  30. én már szégyellem is magam. vén hülye vagyok, gyurcsány is példát vehetne rólam.

  31. Szerintem ez a rajzfilm IGENis, h hatalmas okádék, meg minden. ÉS tele van idióta baromságokkal is!!! :D

  32. Nagy Kristóf,mielőtt kommentelsz,tanulj meg helyesen írni.
    Eddig sem terveztem,hogy megnézem a filmet,de olvasva ezt a kritikát,döntöttem.Semmiképp sem nézem meg.Isolde,minden tiszteletem a tiéd,amiért helyettünk is megnézted.

  33. én ezt ugyan meg nem nézem!
    elég volt pár kép,hogy így döntsek.
    bezzeg a Dargay rajzfilmek…azokat unokáink is látni fogják!

  34. egészen konkrétan ezek a gondolatok motoszkáltak a fejemben ma reggel, amikor elcsíptem a “werkfilmet”. akkor is feltűnt, hogy milyen szereplőkkel bővítették a sztorit (???), de legalább a remény megvolt, hogy tökéletesítik a tényleg nagyon_tré animációt.

  35. Nagy Kristóf: előbb nézd meg a “filmet” mielőtt véleményt mondassz, és ne gyere más kritikáival…
    én megnéztem és rossz…teljesen…minden szempontból…és hidd el örülnék ha jó lenne, szivesen néztem volna egy aranyos vicces MAGYAR mesét.

    amúgy meg egyáltalán nem ajánlom gyerekeknek sem, komolyan mondom szerintem tudatalatt igenis kifejezetten rombolja a gyerekek lelki és szellemi világát…

  36. Szörnyű dolog interntről filmeket tölteni. Persze ezek alapján ez nem film – így annyira nem nagy bűn. Nade egy ilyen kritika után nem biztos, hogy akarok rá áramot pazarolni…

  37. #32. Nagy Kristóf
    az exit.hu-s csoffadt leirásl szürted le, hogy ez egy “aranyos” és “szivet melengető” “tanulságos” mese? gratulálok TE megérdemled, h végignézd :)

  38. 30. Hát egy hagyományos *és unalmas* rajzfilmmel, vagy bármivel senkit nem tudsz lekötni. De egy igényesen megcsinált, ötletes, igazi cuccal igen, akármilyen “hagyományos”, vagy új technikával is van elkészítve. Ez a cucc ahogy kiveszem, az előző gagyija: nyomasztó, rosszul van megcsinálva, összefüggéstelen a sztori…
    32. Más munkáját értékelni témához: itt kivátelesen nem arról van szó, hogy egy hazánkfia csinált valami faszánkós dolgot, sikeres lett, mi, hülye magyarok meg jól lehúzzuk, mert irigyeljük. Hanem arról, hogy mindent lehet jól, illetve szarul csinálni. És itt most valami szarul lett csinálva (ilyen szép magyarsággal, na).

  39. Őszintén, Gát György tett már le valami értékeset az asztalra a Lindán kívül? Gyerekkorom egyik kedvenc sorozata volt a Linda, és így utólag visszanézve blőd, és csak azért becsülöm valamennyire, mert sok mindent átvett az amerikai sorozatkészítés technikájából. A Família Kft. a legbugyutább sitcom, a Hetes csatornáról meg ne is beszéljünk.

    Azt a Vukos “testvér”-dumát lehet, hogy a Dzsungel könyvéből nyúlták le (“Egy vérből valók vagyunk…”)

    Mint a régi Vuk rajongója, szépen kérnék egy retconizált, új történetet! Ettől a csődtömegtől talán egy Disney-stílusú rajzfilm is jobb lett volna.

  40. hmm.. én csak azt nem értem, hogy a Maestro-t miért tudták olyan jól megcsinálni? tudom tudom 5 perc, meg van hangulata és tényleg jó… de sztem nem került 17,5 millió forintba (forint/perc arányokra lebontva) ha mégis akkor elnézést kérek…

    ha szárnyainkat bontogatjuk a 3d-s animáció terén legalább ne a klasszikusainkkal kezdjük én csak ennyit kérek. Ahogy a mozinet-en is írta egy kritikus: inkább kezdtük volna Mikrobival. A Pixar is egy játékfigurákkal teli filmmel nyitott nem egyből a Hófehérke 3D-vel.

  41. E szerint a forint/perc árfolyam szerint a kis vuknak legalább 400 percesnek kéne lenni.

  42. Ezért jók a trailerek: tudni mire NEM szabad elmenni… Elismersem, hogy nem jöttél ki a filmről…

  43. Remélem tisztelt rendző úr olvassa az összes mozis fórumot, és legalább egy minimális szinten elszégyeli magát! én sem megyek ki a hősökre lehugyozni a szobrokat, vagy graffitit fújni a nemezeti múzeumba, a Vuk pedig igenis hozzátartorzik a magyar kultúrához, ezért illett volna tiszteletben tartani!!! sőt, egy ilyen húzás után elvárható lenne, hogy mi nézők visszakérhessük az állami támogatást! szégyen és gyalázat! az ilyen szart ne az én adómból támogassák! ja, és ezt szánják külföldre???? köszi! égessenek csak minket!

    11 znono:
    “Ha van a neten valami anti kisvuk kampány akkor szivesen csatlakoznék!”

    ÉN IS! ÉN IS!

  44. info@kisvuk.hu

    ide lehet írni… azt hiszem a “kedves” alkotók közzézehetnének végre egy levelet, amiben bocsánatot kérnek a társadalomtól ezért a szennyért!

  45. Mostanáig bírtam magamban tartani elkeseredetségemet! Mivel szakmabeli vagyok, személyesebben érint mint egy nézőt az amit animációs film(!) néven elkövetnek mostanában. Olyan mintha az összes szóbajöhető filmest sorbaállítanák és végül azokat választanák ki akik átmeneti vakságban, retardáltságban szenvednek. Vagy nem. Lehet,hogy csak sok pénzt szeretnének spórolni a producerek és ezért kihúzzák a listájukról a dramaturgokat, látványtervezőket, forgatókönyvírókat és azokat akik mernek annyi pénzt kérni amennyit érdemelnének. De legalább olyan filmek születnek amiről egyből le lehet vágni hol készült…De nem az erényei miatt.
    Az én pofám ég,hogy ezt a filmet látni fogja bárki is külföldön. Meg se tudnám magyarázni odakint, hogy miért lett ilyen, közel másfél-milliárd forintból amibe került 280 millió állami támogatás is. Amúgy meg csak találgatnék mire ment el a pénz. De biztos baromi rosszindulatú és irigy vagyok.

  46. De hogy kerülhetett ez a film 1,4 milliárdba??

    Ne nézzük a film minőségét most. Kinek éri meg ennyit belefektetni? A legjövedelmezőbb film is max 3-4-500 milliót hoz országszerte. Akkor miért csinálnak ennyire drága filmet?? O_o

  47. Üdv!

    Hát nem tudom aki nem értette a sztortit és összefügéstelennek találta háááát elég ciki, hogy azt se látja meg benne amit már a 9 éves kisgyerek is észrevesz. Amugy én 20 éves vagyok egytemista szval se nem debil gyerek se semmi ilyesmi, amivel azokat illették akiknek tetszik a film. Mert nekem tetszik /leszámítva azt a rappelő varjút…/ bnőmel néztem meg és neki is tetszett szval nem értem mi a prob. vele. Amúgy meg korábbira hogy az ember világít ha megrázza az áram nem tudom leesett-e de ez egy MESE ennyi erővel ne olvasson senki egy mesét se semelyik irótól pl Jancsi és Juliska a banya megakarja enni a gyerekeket kannibalizmus fuuuj gyerek megtudja és Hannibal Lecter lesz nagy korában v az összes többiben van kivetvaló ha ebböl a nézőpontból indulunk ki… amúgy inkább azt nézem itt már azon megy a vita hogy mi került a filmben 1,4 millárdba hát emberek a gépek a progik a dolgozók reklám szinkronszinészek vagy csak maga a filmesítési jog nem két fillér és nem hiszem hogy kedvesen ingyen lett volna. Ennyit erről…

  48. Tirion, csak úgy szólok, hogy azzal, hogy 20 éves egyetemista vagy nem árulsz el magadról semmi pozitívumot, manapság bódog-bódogtalan egyetemre megy, közte elég sok gyökérrel. Nyilván tisztelet az értelmesnek!
    Azzal viszont elég sokat árulsz el magadról, hogy a világ legbárgyúbb „animációs filmje” leköt. Egyúttal szeretnék gratulálni, hogy sikerült élveznetek egy olyan „alkotást” amin 9 év alattiak is kibuknak, mint olvashattuk.
    Ez persze nem a Ti hibátok, szerintem jól érzem, hogy nem láttok a dolgok mögé.
    Tehát megkérlek ne is sértődj meg ezen amit írok, tényleg nem tehetsz róla.

  49. én csak arra lennék kíváncsi, h ki az a 11 ember, aki 10 pontot adott a filmnek.
    valószínűleg soha nem fogom mgnézni, mert a macskafogó 2-vel már megszívtam, elbaxtam rá majd másfál órát, pedig azt nem is oltották ennyire. képzelem ez milyen lehet.

  50. Nem tudom, miért vagyunk meglepődve. Én azon csodálkoztam volna, ha ebben az országban valami tényleg jól sikerül és külföldön is büszkén zsebelhetnénk be az elismerést és a bevételt. Ami ekörül a film körül történt az teljesen tipikus, “magyar” menete a dolgoknak. (Sok lóvé, fele a zsebbe, másik feléből azért összedobunk valamit, hátha eladja a név, vagy valami… Nem iskerült, nem baj a lóvé azért megvan…) Én őszintén gratulálok annak/azoknak, akik ezt menedzselték. Jó példa, hogy tehetség és teljesítmény nélkül is lehet annyit keresni, hogy belebetegszik az ember. A minőség igénye, csak a megszállottaké és a profiké, csak az elismerés és a pénz nem annyira. Sok sorstársamhoz hasonlóan hiába dolgozom keményen bármilyen területen a jó minőséget célként szem előtt tartva. A gagyi szar terméket gyártó konkurrencia viszi a pálmát. Hogy miért? Mert ez Magyarország, itt így megy.

  51. Biztosra veszem, hogy gát “barátunk” behúzza fülét-farkát.A helyében az utcára sem mernék kimenni.Ezzel szemben ünnepelteti magát a bólogató János kollegáival, barátaival akik nem merik a szemébe mondani, hogy Gyurikám ezt elbasztad nem kicsit, nagyon.

    Nagy Kristóf pedig szerintem nem más mint Gát egyik beépített embere aki próbál jobb belátásra bírni minket.Vagy maga Gát György álnéven.Bizonyára van egy kis ideje, miközben számolgatja az 1,4 milliárdból maradt 1 milliárd kp-t.
    Politikai párhuzamot vonni ezzel a rajzfilmmel szerintem röhejes.

  52. Na, idefigyelj, znono!!!
    Én nem vagyok sem Gát György állnéven, sem más filmkészítő, én egy épeszű magyar állampolg
    ár vok, aki csak a véleményét mondja!
    VILÁGOS???!!!

    És nem ajánlom, h bárki is sértegessen, mer nagyon megnézheti magát, hogyha én odamegyek, úgy lecsaplak titeket, mint vak a poharat!
    Különben is: ez még mindig jobbb véleményem szerint, mint az a (nem mondom ki milyen) Macskafogó 2!!
    Na erre varrjál gombot, öcsi!
    Különben is: Láttam a Vukból filmrészleteket, és igenis, hogy aranyos!!!
    Tartsátok tiszteletben a véleményemet, és cserébe én is tiszteletben tartom a tiéteket, oké???!

  53. Azok után, hogy a múltkor Human azt mondta, hogy ingyen se nézné meg, Isolde Te mindenképpen megéremled az “önzetlenül a filmbuziért” díjat. Nem röhögtem hangosan a kritikán, de csak mert munkahelyen vagyok.

  54. Bocs, hogy megint itt vagyok. A neveltetésem normál esetben nem engedné, hogy a földön fekvőbe rúgjak, DE…

    Mivel grafikusként dolgozom, óhatatlanul is szakmai szemmel nézem a hasonló produktumokat. Két dolgot említenék, ami miatt az előzetesek alapján én nem nézem meg a filmet:

    1. Az animációkat elnézve, mindannyian észrevettük a farkashibákat, így ezeket nem is részletezném. Elég az hozzá,hogy az az apró részletek totális elmaszatolása és a darabos, valószerűtlen, robot-szerű mozgások annyira idegesítettek, hogy nem voltam képes végignézni még csak a bemutatóvideókat sem. Az ugráló állatok mozgásának dinamikája annyira természetellenes, hogy a régi jó C64-es idők platformjátékait idézi. A minimax-on láttam utoljára hasonló technikai minőségű mesét.

    2. Véletlenül eszembe jutott megnézni a kisvuk.hu honlapot. Ez lenne a film hivatalos honlapja??? Mert teljesen egy színvonalon van a filmmel. Ilyen téglalap gombokat ezzel az “inner-bevel” effektel a kilencvenes években láttam. A technikai hiányosságokon túl a honlap szövegi részének alapvető tipográfiai hibái vannak. A grafika egyébként nem lenne vészes, bár a film alapján a képanyag elvileg adott. Abból már egy amatőr is tudna mazsolázni. Ennek ellenére néhány durva grafikai maszatolás rögtön elrontotta az összképet. (Például a homályos, igencsak fantáziát igénylő szakadt-papír grafika.)

    2008-ban már komolyabb vizuális követelményeknek kell megfelelni.

    Szerintem itt csakis szándékosság lehet a hátérben, (retro feeling?) nem tudom elhinni, hogy egy “komoly”, több milliós, pláne milliárdos projecten dolgozó grafikai cég így le legyen maradva mind technikailag, mind szakmailag.

    Az egész terméken a jó öreg magyar mentalitást látom viszont. Kezdjük el, aztán majd meglátjuk… csak legyen már kész és hadd szóljon… Még szerencse, hogy vannak hazánkban igazi profik akikre büszkék lehetünk: aki valóban világszínvonalon igényes, ráadásul az igazi első magyar egész estés 3D animációs filmet szeretné látni annak ajánlom figyelmébe az Egon&Dönci-t.

  55. Én akkor is kitartok a véleményem mellett: A rajzfilm igenis cuki, és a véleményembe ne szóljon bele senki!
    VILÁGOS????!!!

  56. Én szívem szerint 9/10 -t adnék a filmnek
    Nem kegyelemből, nem azért mert hogy lefizettek, hanem csak ez a saját véleményem!!!!!

  57. Apropó: Én kitartok az ifj. Fekete István véleménye mellett: Aki magyar nem nézi meg a filmet, az csak egy puhány semmirekellő, aki nem tudja értékelni a magyar animációs filmeket!!!
    Ui: Tudom, h ezzel nem ért egyet mindenki, de könyörgöm: ELŐBB NÉZZÉTEK MEG A FILMET, S CSAK AZTÁN TESSÉK KRITIZÁLNI!!!!!!!!!!!!!!!

  58. Nagy Kristóf nem tudod mikor kell kussban maradni ugye? Most kapni fogod mégtöbb embertől is a savat. :D
    Biztos látták itt is páran a filmet és úgy adják az értelemszerűen negativ kritikákat. De a többségnek akik látták az előzetest az is bőven elég arra hogy megállapítsa hogy ez a mű egy …..nem tudom szavakkal illetni pláne nem kulturálkakkal. MIvel a filben nem lett job az animáció mint az előzetesben volt.

  59. Nagy Krstóf: a nagybetűk, és a sok felkiáltójel minden bizonnyal nyomatékot ad a szavaidnak. :)

  60. hagyjátok már a kristófot, valószínűleg csak egy flamelő aki direkt ír baromságokat, mert kíváncsi ki kapja fel a vizet rá. Innentől törlöm.

  61. SZIASZTOK! KRISTÓF VAGYOK, DE EZT CSAK AZ ADMIN ÍRJA IDE MERT LÁTJA, HOGY ÁLNÉVEN PRÓBÁLTAM ÍRNI ÉN BUTA ÉN

    Ne csesztessétek má kristófot, jó???!!
    Ő legalább gondolkodik is, mit ír, nem úgy, mint egyesek!!!!

  62. jól látom az odeon honlapján, hogy a film a 7. helyen nyitott mindössze 4900 budapesti nézővel?

  63. tonydamato, jól látod :) 4 882 nézőt ért el, ami 5 103 219 forintos bevétel. Ez egy 1,4 milliárdos projekttől enyhén szólva is BUKTA xD :D
    http://www.odeon.hu/boxoffice.phtml?id=311&full=1
    -Bár azért az est.hu-ban jobban bízom, de az már biztos, hogy bukta a film. (a készítői költségét se tudná behozni, nem volt még olyan film, ami ennyit hozott volna az országban..)

  64. Kedves Nagy Kristóf, és értelmes, gondolkodó barátai.
    Egy értelmes, gondolkodó ember helyesen ír, vagy ha nem tud, legalább törekszik rá, nem folyik bele és nem kezd személyeskedő vitákba. De ha mégis vitázik valakivel azt érvekkel teszi, nem a mások fenyegetésével, ócsárolásával, és hogy elkerüljem önnel a további beszélgetést közlöm azt is hogy nem mutogat másokra hogy “de ő kezdte”.
    Köszönöm!

  65. Kaviccsal egyetértek, bizony nagyon sok esetben a gagyi kell ennek az országnak, reménykedjünk, hogy most mégsem így lesz, a számok mindenesetre jól alakulnak. Sajnos az uram-bátyámosdi sok helyen megy még, ahogy láthattuk a film kapcsán is, és innentől meg nem értem znonot, miért is nem kéne politikai párhuzamot vonni. Illetve persze nem kell, de miért ne lehetne.
    Magam is grafikával foglalkozom, és csak bizakodni tudok, hogy lesz még ez egy szebb ország.
    A bevel-től amúgy engem is kivert a szarszeplő. :#

  66. Ez a blogos “párbeszéd” eleddig izgalmasabb volt, mint 200 rész Barátok közt.

  67. 280 milla állami támogatás az MMKA-tól.
    Ez a teljes animációs rövidfilm gyártás támogatásának 7 évi összege. Olyan filmek támogatásának, amelyek sorra sikerrel szerepelnek a nemzetközi fesztiválokon.

    Hát akkor most ki kéne állni Gát úr állni és megmagyarázni…esetleg visszafizetni, aztán hamar eltűnni örökre a magyar mozgókép kultúrából…de a folt akkor is ott marad!

  68. Höhö…vitát ide mééééég. Asszem megtalátuk KisVuk létezésének értelmét: írtó jól lehet szórakozni a kritikákon :D:D:D.

    Amúgy ne bántsuk a készítőket…lehet nem kaptak rendes gépet a commodorok helyett :D:D:D

  69. nem láttam a filmet, csak a konzekvenciátokat olvasom.

    (innen pár személyeskedés törölve – aszerk (minek erőltetitek a személyeskedést?)

    Persze most mondhatnám hogy a filmet nem értetted meg, mint anno Nekem mondták ezen a webhelyen, hogy nem vagyok “képes” megérteni a Nem vénnek való vidék című film mondanivalóját. Pedig kb a NVVV c. filmben azt kell értékelni hogy a saját gondolataidat – ami a film közben eszedbe jut, összerakd egy képpé. Ami a film szerekezetét nézve adott, mert nem sok minden történik benne. Szerintem ez a film is és a NVVV is egy f*s. Viszont amit nem értek, hogy lehet 10 pontot adni a szuperszónikus 30 kamuoszkárt behabzsoló, nem vénnek valo vidék c. filmre és hogy lehet adni az esetlen kicsi magyar rókácskának 1picuri pontot. miközben.. mind kettő 2-3 pont különbséggel de egyszinten van..

  70. jaj, kell ám a túlzás. 30 kamuoszkár haha. de legalább jól megmondtad. remélem így kiadva a mérget már jobban érzed magad.

    És szerintem is hülyeség ha a “nem értetted”-del jönnek, majdnem annyira mint a “csinálj jobbat”

    (btw: neked nem jöttek itt a filmbuzin ezzel a nem értetted érvvel, hiszen ott semmilyen szubjektív nevű ember nem szólt hozzá(!), legalább ugyanazon a nicken írnál, ha már régi sérelmeid hánytorgatod fel)

    Nem tetszett azt kész. Mind az, mind ez.

  71. Mr szubjektív!

    Hogy a francba hoztad össze ezt a pár sort, melynek lezárásaképp egy szintre helyezed az oscar jelölésekkel megtűzdelt mesteri színészeket felvonultató NVVV-t a kis vukkal?Aláírom hogy a NVVV nem 10 csillagos, de 8 minimum van.ehhez kétség sem fér.

    Az egyetlen esetlen kicsi magyar róka aki 8 csillagot érdemel az az eredeti VUK!!!(1981) hogy mindenki megértse.

    A régi vuknak valóságos gyalázat, hogy egy lapon említik ezzel a 3d-s mangás sz*rral.

    Olyan mintha Al Pachinot egy lapon említenéd Mark Dacascossal.:)Vagy David Finchert és Cristopher Nolant Uwe Bollal.

  72. :) okay! Nem akartam senkit sem felbaszni, de legalább utánnanéztél hogy nem volt senki szubjektív nikkel, viszont nem emlékszem hogy milyen nikkel írtam anno, elnézést! Remélem te is jobban érzed magad, három dolog miatt, az egyik hogy használhattad az system administrator jogod a másik hogy töröltél pár sort amit Te személyeskedésnek véltél az iménti hozzászólásomban. És szerintem ezt a postot is törölheted nyugodtan mert személyeskedtem… :-)

  73. ezt a kis elbaszott pixel-vukot ne keverjük bele a manga/anime thémába.

    Egy fasza anime és ez a B-kategóriás játék introjának beillő animáció összeboronálása , na az oylan mintha egy lapon említenéd mondjuk..Don ‘the dragon” Wilson-t és Bill Murray-t :)

  74. IMDb 444 szavazat, 1.3 csillag.

    Az 1.1-ről 19 db. 10-es szavazattal sikerült így “felhúzni” a filmet, ami nyilván azt jelenti hogy ennyien szavaztak a stábból.
    (Számtani átlaggal 1.5 fölött adódna, de súlyozott az átlag – pont az ilyen gyanús szavazatok miatt)

    Ezzel még mindig a legrosszabb animációs film, a 2. helyezett 1.7-et kapott.

  75. Gátnak ez már megérne egy nyugdíjaztatást, nem?az elsikkasztott pénzből ugyis kibírja majd hátralevő szégyenteljes napjait.

  76. Nos:
    …én annó megláttam a plakátot és azt mondtam: “úúúristen”
    …megnéztem az előzetest és madnam elsírtam magam!

    …és most olvastam a kommenteket…

    Meg fogom nézni egyszer (nyugi, nem pénzért), mert egyszerűen nem hiszem el, h valami ennyire szar legyen! ;)

  77. Nem a pénz szabott gátat, hanem maga a Gát volt aki itt elszabott egy kicsit…
    a macska(II)fogó legalább ott volt grafiakilag, itt már a kedvcsináló maga vette el a kedvet…

    A honlapja meg maga a gyalázat, ezt egy ingyen letölthető freeware honlapszerkesztővel is jobban megcsinálná egy ötödikes… persze mint tudjuk, ők eleve okosabbak…

    Ja és boldog névnapot a rendező úrnak…

  78. én nem tudok rajta meglepődni sajnos… még a szubjektív kristófokon sem – mindenkinek joga van a véleményéhez és egy nickhez, még akkor is ha pénzért irogat hülyeségeket vagy történetesen gát györgynek hívják ;-)
    azon inkább elképedek, hogy a bufi bevállalta ezt a biztos és totális bukást. novemberben (kb harmadik premier) egy félkész!!! ötperces!!! részlettel házaltak a forgalmazóknál, hogy menni fog ez…. :) akkoriban futott ki ugye az eredeti reklámkampánya.
    azon pedig fel vagyok háborodva, hogy gát györgynek van képe a mindenki által láthatóról azt hazudni, hogy ez maga a tökély (ugye a késést is az ő legendás maximalizmusa az oka!), és hogy az a hülye, aki nem látja be, hogy etalon született. lehet persze annak nevezni – de ennyi erővel egy tonna hígfos is az.
    szóval én gyuri bácsi helyében menekülnék, és a kajmán szigeteken szégyelném magam, de nagyon.
    amiért nem ez történik, annak van egy nagyon egyszerű oka. ma nekem egy szintén gyakorlott síbológépész rendező mondta… gyuri bácsi éppen nagy erőkkel még valami zsét igényel vissza. a másfél milliárd vetítés szerinte (ennek töredékébe kerülhetett), aminek az a lényege, hogy annak(!) a húsz százalékát igényli vissza. mittomén honnan. nem is érdekel.
    az viszont igen, hogy ez hogy történhet meg!
    hogy képzelte?
    milyen az a jogi környezet, ahol ezt egyáltalán elképzelheti?
    hát még ha meg is teheti?
    hogy képzeli, hogy ezt külföldön a saját tönrekúrt nevén kívül a hazájájéval is összefüggésbe hozhatja?
    miért nem ütik tarkón szívlapáttal???

  79. Ez a rajzfilm egyszerűen 100%-os kulturális csőd, erre tök felesleges volt támogatást kérni…:(
    Mér nem lehetett a folytatását NORMÁLIS szereplőkkel megcsinálni????!!!!
    Mi a ló…-nask kellett a filmkészítésbe még Gávölgyi Jánost is belerángatni????!!
    KÖNYÖRGÖM? MI AZ ÉRTELME ENNEK????????
    Komolyan mondom, pofán verem azt a barmot, aki ezt az elképesztő grafikát, és az irtó ocsmány szereplőket kitalálta!!!!!!!!!!!!
    Adják vissza a támogatást, oszt húzzanak el a jó büdös ….-ba!!!!!!

  80. Szerintem legalább 2 pontot is ér. Azt nem vetéttek figyelembe,hogy magyar film és azt,hogy mennyit gürcöltek vele. Nem pedig pofátlan módon ilyen alacsonyan értékelni a filmet.
    Másrészt. Attól hogy nem a te ízlésédnek megfelelő,azért nem kéne szubjektív módon ennyire negatív dolgokat mondani rá.

    Harmadrészt. Már nem vagy gyerek. Akkor milyen jogon kritizálod? Azt hiszed,hogy minden film csak felnőtteknek készült? Leginkább gyerekek számára készült. És mivel te már kinőttél belőle,így fogalmad sincs,hogy mért volt jó nekik. Leginkább nekik készült. Az már más dolog,hogy a felnőttek is nézhetik.

    És még valami. A filmet nem a régi VUK-hoz kell viszonyítani.

    Könnyű egy filmet kritizálni. Könnyű egy filmre azt mondani,hogy egy szar. De elkészíteni úgy,hogy mindenkinek be is jöjjön,az már nem olyan könnyű. Ez gyerekeknek készült leginkább. Ők még szeretik az animációs jeleneteket még akkor is,ha a sztori vagy egyébb dolog nem az igazi.

  81. atomjani:

    Baszomalássan. Egy gyerekeknek szolo filmet miert kell 1.4 milliardbol forgatni? Elnézve a trilert meg a képeket, ezt a szart max a 4 éves gyerekek élveznék, de nekik lehetett volna csinálni Teletubbies szintu filmet is, fél millió forintból nem? eZ a SZAR amugy sem érdemli meg hogy akarki megnezze, ebredj mar fel! Inkabb az az erdekes, hogy mindig akad elvetve hozzad hasonlo, aki benyogi a forumokon ezt a nyilvanvalo hulyeseget, hogy kisgyerekenek keszult, és nem felnotteknek.

  82. atomjani:

    Soha nem a befektetett munka mennyisége számít, hanem a végeredmény. Ha nem üt meg egy szakmai minimumot, akkor aztán tökmindegy hány évet izzadtak rajta az alkotók.

    Az meg hogy magyar, külön bele van számítva az értékelésbe. Mindenki tisztában van vele, hogy a magyar animációs ipar mit rakott le az asztalra az elmúlt 30 évben. Valamivel színvonalasabb dolgokat.

  83. hát a kritikához nem tok mit hozzáfűzni xD
    asszem mindenki elmondta amit én is gondolok erről az okádékról…
    borzasztó lett :S

  84. Szóval…én, mikor először láttam az előzetesét, azt gondoltam: Te jó ég, ez nem lehet a Kis Vuk..
    Sajnos, az volt…:(
    Hadd jegyezzem meg: Látszik a filmen, h Magyarországnak nincs pénze egy “normális rajzfilm” készítéséhez, de nagyon!:Azé megnézem majd, ki tudja…:(
    Mer még személy szerint nem láttam aq filmet, de má most tudom, h nem kell a filmet illetően tól sok jóra számítanom…:(
    Persze lehet a filmet védeni is, de ettől sajnos nem 100%, h jobb lesz a film.

  85. Én még nem láttam…De megnézem. Ettől függetlenül nem egymást kell ócsárolni. Valakinek tetszik (eddig mondjuk 2 ember) valakinek nem ( a maradék 1000). Attól még mindannyian emberek vagyunk.

  86. Aki azt írta,hogy ez a film egy pénzmosás,annak igaza volt!!!!Olyan is az egész.Nagy kristóf,te meg egy szerencsétlen,bárgyú,buta,idióta vagy!!!Ki vagy te,hogy nem lehet a véleményedet kritizálni?????Miért jössz föl ide akkor???Boxolni akarsz???Gyere ember,15 éve azt csinálom,játszunk egyet!!!Beszéljünk meg egy randit,kiütlek a zoknidból kis majom!!!!!!

  87. van ezen a kisvuk.hu-n fórum pár szót írjatok oda is, hátha olvassa a “rendező”

  88. Üdv!

    Olvastátok origo.hu oldalán a Gát Györgynek feltett kérdéseket a film kapcsán?
    Itt egy pár, amin forgott a szemem,szám:/

    ”- Milyen programokkal készítették? [Joe Black 25]
    – Hadititok. De ugyanazokat a programokat használjuk és használtuk, mint a Disney meg a Dreamworks.”
    Aha!Érdekes nfo.

    ”- Esetleg más klasszikust is láthatunk majd animációs formában, mondjuk 4-5 év múlva? [Guti Hernandez]
    – Telitalálat, azaz bingó. Már elkezdtük készíteni Szergej Eisenstein klasszikusának, az Alekszander Nyevszkij-nek (Jégmezők lovagja címen futott Magyarországon – tanultuk a főiskolán) a 3D-s verzióját fantasy stílusban, hogy a kritikusaimnak megint legyen egy gumicsontjuk. Ha nem mondd neked semmit ez a klasszikus, kérd ki a könyvtárból, érdemes, fantasztikus könyv, fantasztikus történet. Nem sokkal rosszabb, mint A Gyűrűk Ura. Valamint még egy klasszikust elkezdtünk, megcsináljuk a mi Kis Vuk-unk folytatását, azaz a Vuk 3-at.”

    Látom is a jövőt ezek után:Tarkovszkij (Stanislaw Lem?,Sztrugackij testvérek?) feldolgozások majd Vuk4.Sőt, talán még van merszük elkészíteni Eisenstein befejezetlenül maradt Rettegett Iván sorozatát.Ejha, garantált ez a tuti, frankó világsiker.:P Miért pont Sergei M. Eisenstein?Az egy zseni! Ők meg egy egyszerűbb munkát sem tudtak elkeszíteni, és még fantasy stílusban?Kiráz a hideg!

  89. Nos, mindenképpen örülünk, ha filmet gyárt valamiből Gáz Gyuri, ami egyébként “nem sokkal rosszabb, mint a Gyűrűk Ura”. Ha csinálnék filmet én is így vezetném fel, “alapból csak második lehetek”… Persze nagyon jól tudja a Gyurka, hogy hát bizony az sem. Ő az örök vesztes, aki barátságosan beszélget a nála kevésbé hülyékkel, ótvar módon letegez mindekit, pedig 98 éves nagyfaterom is kérdezett tőle, de a tiszteletet ő sem várta el egy ilyen senkiházi kóklertől. Gyermeke lehetne, de ő progyűszőr, rendező, eléggé komoly bácsi, és a piát is jobban bírja mint a nagyapa. Bár papinak nem kéne egy ilyen büdös majomkölyök.
    A szoftver miért hadititok? XSI-t mindenki ismeri, vagy tévedek? Hááát… lehet. Elképzelhető, hogy Disney és Dreamworks mégsem ismeri annyira. Bár szerintem ti sem. Vagy netán azért hadititok, mert óvodás kis szarrágók vagyunk, és titkolózunk? Juhuhhúú, de izgis…

    Végül pedig, de nem utolsó sorban védelmére kelnék ennek a szerencsétlen eltévelyedett léleknek. Gondoljatok csak bele mit érezhet mikor meglátja korcs, elfajzott művét. Mint mikor megszületik várva-várt első gyermeked, de sajnos fogyatékos/dawn-kóros/mégsemfiúhanemlány… Tökmindegy, akkor is szeretni fogod. Soha nem alkottál még ilyet, de a TIÉD!
    És ha minden “rendesen” működik benned, akkor mindenkit utálni fogsz aki megszólja első gyermeked.

    Azért “első”, mert köze nincs az animációhoz a tagnak, és azért “védelmére kelek”, mert szerintem teljesen hülye ahhoz, hogy rádöbbenjen, semmi keresnivalója nincs itt. Egy kicsit talán még sajnálom is ezt a balfaszt.

    Ha én egy nulla alak vagyok mint rendező, engem senki nem fog támogatni kulturális értékek létrehozásában/közvetítésében. Itt a Gyuri a “bohóc”, a “cirkuszigazgató” pedig az összes töketlen pénzember, aki azt sem tudja, hogy ő nyal, vagy neki nyalnak. Ha azok a férgek nem bíznak meg egy ilyen forma idiótát, akkor senkinek sem kéne a száját/billentyűzetét tépni sem itt, sem másutt.
    El kéne érni azt a – tudom, hogy itthoni poszt-kommunista vadkapitalista milliőben nehéz – szintet, ahol az ilyen farokbálintok fürtös fejét végigsimítja pár májer, és közlik vele, hogy “menj haza kérlek, játssz otthon a pöcsöddel”…

    Az persze jól tudom, hogy valószínűleg nem ennyire egyszerű a képlet, de miért nem az?
    Valaki mondja már meg!

  90. Gyerekek, mi értelme van az egész cirkusznak????!!
    Igazán példát vehetnétek KIs Vukról:”Forduljatok egymáshoz, s mondjátok azt: testvér!”
    Ő legalább ismerte a testvériség szót!
    Oké, h a rajzfilm nem jó, de ettől a cirkusztól sztem 1általán nem lesz jobb!
    Ui:apropó, megtaláltam Gát György email címét a youtube-on:bigmatt@freemail.hu
    Ide küldhetitek a dühöngő leveleket!XD

  91. apropó , itt egy érdekes honlap:www.kicsivagyokehesvagyok.hu
    ezen a honlapon lehet leadni az aláírásodat az igazi és az egyetlen örökrajzfilm megmentése érdekében: a Vukért

  92. Na látjátok, mi , magyarok csak ilyen kebaszt tudunk csinálni, ami az animációs rajzfilmet illeti!!!XD
    Méghogy olyan progikkal dolgoztak, mint a Dreamworks, meg a Walt Disney….egy f..t!!!
    Gyurka bá nagyon hülyének nézheti az embereket, h ilyen alávaló hazugságokat pofázik minduntalan

  93. istenem ezt nem gondolhatják komolyan akik megvédik, h ez jó.
    ez fos. egy igazi trágyalé. itt nem azzal van baj, hogy nem tisztelik a munkát. jó sokat dolgoztak vele. de sokat dolgoztak anno a shrekkel és az aladinnal is. és azok sztem mindenkinek tetszettek, és valószinüleg örök klasszikusok is lesznek.
    és ez a kisvukság meg se közeliti az előbb emlitetteket…

  94. ez tényleg szar lehet, az imdb-n a világ legrosszabb filmje a szavazatok alapján.
    én nem láttam (nem is fogom), de a készítők gondolkodjanak egy kicsit…

  95. teljesen túlnyomjátok
    ezek a gátfélék, korántsem olyan hülyék és ostobák mint ahogy gondoljátok.
    rothadt sok pénzt keresnek igénytelen befektetésekkel.
    mert a beruházás célja nem alkotásra irányul hanem inkább toszott nagy vitorlásokon koktélozgatásra
    és kúrogatására pöpec 20 as bombázóknak valami napsütötte
    sziget melllett a kinyúlt (tisztességesen beszámlázott)
    léből és röhögnek az ilyen segfelyeken mint Ti akik valami kúltúrális értékrend definiálására törekedve vártok valamit(csodát?)
    ez a tiszta közgazdaságtan

    gondolkozzatok
    ne gondoljátok

    baligátor

  96. Odatévedtem imdb bottom 100-ra és mit látok: ez a sz*r az első :O. Hát gratulálok a “tisztelt” készítőknek.

  97. tök jó lehet, csak azt nem tudom hogy ez a kis vuk most a rendes vuknak a fia vagy most ez ugyanaz a történet mint a régi?

  98. A Vuk (az eredeti) egy Hungarikum, ez a szemét csak pénz csinálás és valami jónak a meggyalázása. Egyszerűen a filmcimben nincs keresni valója a Vuk névnek.
    Az én cim javaslatom: A Kis Izé…amivel Gát Gy és barátai jól kerestek, a nézők és az ország pedig sokat vesztett.

  99. Srácok!
    Ez a példa hasonló ahhoz, hogy ugye tudjátok van 1 olyan rajzfilmsorozat a (’70-es? ’80-as?) évekből, hogy Gumimacik. 2005-ben erre mi nem jön be?! Egy hibernáltagyú, tépett fülű lágyzselatin gagyi medve, Gumimacinak keresztelve. Ezzel szemben is hasonlóan sikerült eljárni, szidta egész Magyarország, ám hiába, mert mire észbekaptunk, annyira nagy reklámot sikerült csinálni neki, h lefordították 100 másik nyelvre és a tulaj (aki bármilyen sajnálatos is – MAGYAR,) degeszre tömte a zsebét minden érdem nélkül. Ez, kéremszépen olyan világ, ahol már minden fostalicska cuccért képesek fizetni 50 millát, de a géniuszokat (diplomata, stb.) viszont leanyázzák. Az nem kifogás, hogy ebben 2 évnyi szenvedésed van összesűrítve, miután megjelentettél 1 fosadék animációt, mert talán az lehetett életed legértelmetlenebb, tiszta időpocsékolásos éve. A sok mazsola, aki meg előfizetett rá, csak a mozivásznon tudta meg, hogy amiért kifizetett egész családra való összegű jegyet, valójában annyit se ér, hogy egyáltalán valakinek eszébe jusson az ilyet megalkotni.
    De az én véleményem az, hogy semmit se lehet eléggé elrontani. Megnézem ezt a másfél órás, átokunalmasnak és “borzalmas állatságnak” nevezett izét, még ha utána vissza is fogom kérni azt az 1.5 órát az életemből.

  100. Gratula mindenkinek, aki végig tudta szenvedni ezt a borzalmat!
    Én bevallom, 10 perc után feladtam, mert már fizikai fájdalmat kezdett okozni. Gyerekek elől eltiltandó!
    A számítógépes grafikához csak annyit, ha nem tudunk rendeset csinálni, sok pénzért nem kell erőltetni. Ezzel ellentétben felhívnám a figyelmet kitűnő rajzolóinkra. Minden részlet kidolgozott és csodásan élvezhető meséket varázsoltak a vászonra, amihez persze szükséges volt a gondos forgatókönyvre és történetre is.
    Az amcsi szokást meg ne vegyük légyszi át, hogy ugyanarról minél több bőrt húzzunk le. Ami egyszer jól sikerült, nem kell elrontani vmi gyenge továbbköltéssel. Főleg, hogy ha tudásom nem hiányos Fekete nem írt Vuk II. könyvet.
    Helyette van még nekünk Kele, Lutra, Hu, Ci-Nyi, stb. Amit vászonra lehetne vini egy jó forgatókönyvíróval és a fenteb említett ügyes rajzolóinkkal.

  101. Belegondolni is szörnyű, hogy Magyarországon mennyi pénz ment el ERRE. A rendezőt át kéne adni valami szélsőséges sátánista szektának, hogy Dózsa Székely György sorsát szenvedje el a saját stábjától.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.