Mi a kedvenc filmed?

A kérdés egyszerű, de figyeljetek, jön a nehezítés: csak 1 filmet lehet mondani. Légyszíves ne írjatok többet, hogy “még ezt is meg ezt is.” Egy filmet, ami nektek, szerintetek alap. Megváltoztatta az életetek, máig jókat röhögtök ha rá gondoltok, vagy hasonló.

Nem kell köldöknéző bölcsésznek lenni, ha a Speed vagy az Aliens vagy a T2 az, mert gyerekkorodat durván befolyásolta, akkor jöhet az. Nincs lenézés (kivéve ha a 27 dressest említed pl, azért disztingváljunk minimálisan), ha nem az Aranypolgárt írod.

A sorozatjunkie is ugyanezt kérdezi, csak nyilván sorozattal. Azt is osszátok meg.

human
írta
2008. 04. 26. 14:34
megjelenés
1,066
hozzászolás


1,066 hozzászólás a “Mi a kedvenc filmed?” bejegyzéshez

  1. Egyet? Hát jó. De a többiek nagyon meg fognak sértődni. KILL BILL! Abszolút megunhatatlan remekmű!

  2. nekem a kill bill. de barominehéz volt kiválasztani 50 kedvenc közül amik tényleg mind a szívembe lettek zárva. talán azért mert – tarantino, elég beteg, nem sablon, kurvajó badass karakterek, fasza zene, és a történet is odacsap. jah és a megvalósítás? 10/10

  3. Nekem a Nyomás utána Bud S. és Terrenc H.

    Bár ez egy igen gonosz és komisz kérdés.:)

  4. Harcosok Klubja, tudnék még mondani, de ez az a film, amit tökéletesnek tartok. Mert van tartalma, amihez páratlan karakterek párosulnak, írdatlan erős hangulat, designe, univerzum, és zene… A Fight Club az egész 90es éveket megfejelte, és engem gyerekkoromban teljesen lesokkolt. Azonnal kedvenc lett.

  5. A Birodalom visszavág

    Kapásból ez ugrott be a kérdésre. Ha alaposabban átgondolom a kérdést akkor már eszembe jut egy csomó mait írhatnék, de “A” kedvenc az ez.

  6. Nekem is sok kedvencem van, amik stílustól függetlenül nagyon tetszik, de első sorban a Mátrix első része mutatott egy olyan világot és hozott egy olyan hangulatot, ami a mai napig számomra megunhatatlan és megismételhetetlen.

  7. A filmtörténelem legnagyobbszabású produkciója:
    The Lord of the Rings: The Return of the King

    That is the Number #1!

  8. Idétlen időkig – mert EZT bármikor, hangulattól függetlenül képes vagyok újranézni!

  9. Dances with Wolves. Több tucat film van, amit imádok, de ezek mind Costner mesterműve után jönnek nálam. ;)

  10. Örömmel látom, hogy sokan írták a Forrest Gump-ot. Majdnem én is, de rájöttem, hogy az ÖSSZEOMLÁS (Falling Down) lesz a kiválasztott. Már ha tényleg azt vesszük figyelembe, hogy mi volt legnagyobb hatással rám.

  11. Keresztapát még senki sem írt, pedig szerintem 100%-ig klasszikus. De amúgy egyet kell értsek Immurai-al, túl sok van.

  12. Lesz ez még így se-nálam ez az alap,és Jack-i bácsival ráadásul aki a kedvenc színészem. :)

  13. A Keresztapát szándékosan nem írtam az valahogy túl igaz és sablonos lenne mert alapból 10/10…..

  14. jaj látom sablonos leszek, de Fight Club, abszolút abszolút. az első film ami tényleg “szólt” valamiről, és ha 10szer nézem meg akkor sem unalmas

    a többi esélyest inkább le sem írom :) nagyon szoros a verseny

  15. Human neked mi? A junkien winnie írta sajátnak a Monkot, de Te nem írtál a bevezetőbe konkrét filmet.

  16. Selyemcukor: Az a “Szikla” lesz amire Te gondolsz, de amúgy 1 filmet kellett volna írni :)

  17. Most nem azé’ de dögöljön már meg aki nem csak egyet írt.. Nekem nem kis szenvedés volt választani és megsérteni egy másik filmet..

  18. Segítség, Karácsony! (Mixed Nuts)
    Igaz nem valami kultusz film, de az én nagy kedvencem.

  19. Ha lehet egybevenni a Gyűrűk Ura-trilógia. ha nem, akkor a A Gyűrű szövetsége vagy A Király visszatér

  20. Örök kaland, mert (a szereplők nem valami jók), a történet magávalragadó és tanulságos, és benne szerepel William Hurt.

  21. Ez így tényleg nehéz, de szót fogadok és tényleg csak egyet írok. Ez pedig: A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső. Ha nem láttam legalább 50-szer, akkor egyszer sem. Bármikor megtudom nézni, szinte kívülről tudom a szövegét, és baromi jó zenék vannak benne.

    Azért van több film is ami ezzel egyenértékű számomra, ez sem emelkedik ki jobban, de hát 1 filmről volt szó…

  22. Hát akkor legyen a bővitett Gyűrűk Ura trilógia hisz az egy történet egy könyvben is olvastam jó nehéz volt kg-ra is az 1500 oldal egyben (függelékekkel + Szilmarilokat is és a Hobbitot is 3 szor elovastam 4 szer a Gyu-t szeretem szóval :D érthető)) :) Egyébként csak kiadói ötlet és papír spórolás miatt lett 3 ra tagolva annó azért 1-2 egybe példány volt szerencsére én is így olvastam 1. ször aztán a film meglepett főle a Bővitett részek. Szüval no belekötés hogy miért trilógia? :)

    Azért az öreg keresztes pók papa is bejött meg a denevér show is :D :)

  23. A remény rabjai

    “Igaza volt igazgató úr benne volt a megváltás – Andy Dufrense” :)

  24. Majdnem harcosok klubja lett, de nemrég néztem újra és a film nem szól semmiről, nem üzen szinte semmi olyat, amit egy érett személy ne tudna.

    Szóval:
    Into the Wild

  25. Edward Scissorhands. Kiskoromban láttam de nem tudtam mit is nézek valójában és ujranézéskor csak úgy repkedtek vissza az emlékek.

  26. Hihetetlen nehéz csak 1 filmet kiemelni. Kb 20 percig nézegettem a gyüjteményemet és legszívesebben sírva fakadtam volna, hogy melyiket válasszam! Jó volt látni mennyi embernek hasonló az ízlése az enyémmel.
    Nagy görcsölés után egy James Cameron klasszikust választok:

    -A mélység titka (The Abyss)

  27. A remény rabjai
    Ennél a filmnél képtelenség jobbat csinálni, és már 10x nézés után kellően le is ülepedett bennem az évek alatt.
    Köszönöm ezt a filmet az alkotóknak!

  28. Donnie Darko

    Zenéje örökre megmarad bennem, ebből is jöhetne már egy fémdobozos 2 DVDs rendezői változat. Bár abban állítólag más a zene.

  29. Hú az anyját, nehéz kérdés!

    Talán az Én és én, meg az Irén.

    Szinte bármikor meg tudom nézni, és közben szakadok a röhögéstől.

  30. Huhh, ilyen nehéz kérdést :) Még egy all-time top10et is nehéz lenne felsorolni, nem hogy a legjobbat. De legyen a legjobb a Fight club.

  31. Kapásból a Forrest Gump ugrott be,de azt írtátok ,hogy olyan film legyen ami nagy hatással volt rád(nem mintha a Forrest Gump nem ütött volna),hát akkor viszont nagyon egyértelmű a dolog….Shine – Ragyogj!(1994).Ez több,mint egy film.

  32. Hát most úgy vagyok vele, hogy ez a kedvencem de ezt tényleg nem lehet így eldönteni.

    Armageddon

  33. Elveszett gyerekek városa

    (+Me, Myself & Irene – a sztorira nem nagyon emlékszem, de a film közben 3 lánnyal is összejöttem. :D)

  34. Star Wars-ok, de ha külön érdekel akkor jedi visszatér sztem jobb mint a birodalom.

  35. Keresztapa I.

    Sablonos vagy sem nekem máig ez A kedvenc. nem találkoztam olyan filmmel ami felülmúlta volna a hangulatát,képi világát. Rongyosra néztem kb az egész trilógiát, és nemegyszer megállítottam a képet és csodálkoztam hogy lehet ilyen hibátlanul komponálni 1-1 jelenetet.

  36. Belehaltam, hogy ezt kibökjem…. mert nem ez a legjobb film (az QT-től a a Bill nevű csávó meggyilkolására uszító film 1 és 2 része) – de mivel csak egyet lehet, ezt nem írthatom le.
    Mert ami a legnagyobb hatással volt rám, az a DESPERADO.
    Ott a moziban határoztam el, hogy én is filmeket akarok csinálni. És elbújtam a moziban és 3x egymás után megnéztem…. Az a film kb. megváltoztatta az életem. Pedig tudom, hogy ez hüléyn hangzik…. Még azt is tudom, hogy melyik snittnél döntöttem el, hogy na kész, ez kell nekem….

  37. lehet még változtatni??
    mert igy jobban általgondolva inkább a
    DESPERADO-mellett voksolnék… :$

  38. Kis Vuk :)
    komolyra fordítva:
    Rekviem egy álomért
    Amúgy az eddigiek 90%-át is imádom, kéne egy top10 is – vagy top50 :)

  39. Miért tartunk ilyenkor attól hogy a több film megsértődik? Én sem tudom, de van benne valami. De a kérdés elolvasása után a Halálsoron képsorai ugrottak elém. Az óriás kivégzése még mindig szíven üt bármikor nézem újra…

  40. Roppant egy mocskos kérdés, sokáig agyaltam!:)
    Végül arra jutottam, mivel hogy kis pöcsös koromban láttam először VH-sen és a mai napig bármikor megnézem!

    Ez nem más mint a:

    KELLY HŐSEI!

  41. Skazka stranstviy – Vándorlások meséje (1982)

    Gyerekkoromban láttam egymás után 3x moziban. Lehet, hogy ha most látnám egyáltalán nem is tetszene, de emlékszem, milyen hatással volt rám gyerekként a film. … semmi meg sem tudta közelíteni egy ideig.
    Azóta sem tudom megszerezni sehonnan.
    Ha valaki tud segíteni bárhogyan, megköszönöm!!!
    Mindenkinek ajánlom!!!
    http://us.imdb.com/title/tt0141830/

  42. No… hát a kedvenc filmjeim közül sok elhangzott itt, deee én azt mondom:

    Gattaca! Mert tetszett a világa, nagyon megfogott anno :)

  43. Sznob bölcsésznek tűnök, de ha egyszer ez a film, akkor ez film:

    Zolnay Pál: Fotográfia (1972)

  44. Röhögjetek ki, de azt hiszem, nálam Az oroszlánkirály mindent visz:) Van ebben minden, mi szem-szájnak ingere: hős, árulás, tragédia, szerelem, vidámság(-heje-huja!), cselszövés, izgalom és hakuna matata…
    Még gyerekként volt rám akkora hatással, hogy folyton ezt kellett néznem (a jó érzés azóta is megvan, ha látom, de már nem nézem folyton). Ez kicsit gyerekesen hangozhatott, de filmmel kapcsolatos katarzist ez a mese nyújtott először:)

  45. Talán a a legalapabb akciófilm:

    Die Hard első rész, Bruce-szal és a véres atlétával. BÁrmikor megnézem, kb már 100szor láttam és még mindig izgalmasabbnak találom a mai CGI-vel teli sz@roknál

  46. Hát ez különösen kegyetlen kérdés, és igazából nem gondoltam, hogy nyugodt szívvel le tudnék írni csak egyet az 5-6 legnagyobb kedvencem közül, valahogy mégis egész könnyen megy:

    Csapnivaló (Living in Oblivion)

    A legjobb vígjáték címke persze csuklóból megy rá. És ez egyben az a film is, amit a legtöbbször láttam, ha jól tudom (már a gyerekkori élményeket nem számítva:).

  47. Nehéz kérdés, de azt hiszem a
    Crashre szavazok ami írtó sok embernek nem ütött be valamiért.

  48. The Fountain

    “I’m goin to die…” “…forever…”

    Amúgy szemét kérdés, de az a tipikus kérdés aminél ha hármat lehetne írni, akkor ötöt írnának az emberek.. (én is!) Így manapság ez. De jövőhéten fel veszem a temetési öltönyömet, és belövöm a hajamt aztán Tony Stark -nak képzelem majd magamat.;]

  49. Hmm, nehéz kérdés
    de Gyűrűk Ura trilógia
    Végülis 7 éves koromtól minden évben elolvasom :-D

  50. ez egy oan nehéz és fájdalmas dolog megállapitani ,mint sajtreszelővel rejszolni…

    Fight club

    :)

  51. off:

    FeGa, talán a crash azért sem jött be sokaknak, mert innáritu stílusát látták benne, sőt, az ötleteit is.. nem is véletlen.

    on

  52. human: Igen ebben igazad van, hogy le kellene ülepednie. Mikor 2000-ben láttam a Harcosok Klubját sokáig kedvencem volt. De több film után egyre kritikusabb lettem (gondolom nem csak én ). Most már szinte csak azok a filmek tetszenek, amelyek valós sztorin alapulnak, vagy egyszerűen jó nézni őket a rendezés miatt (pl. Tarantino filmek (Jackie Brown, Pulp Fiction) vagy Coen-ék No Country-ja).
    Az a gond Hollywood-dal, hogy nem tud igazán jó gondolatokat átadni, mivel majdnem minden történet fikció, úgy alakítják, ahogy akarják, ezért nem hiteles.
    És bár a harcosok klubjában is olyan gondolatok és társadalmi problémák jelennek meg melyek nagyon is léteznek. Egy nagyon valótlan kiutat mutat a stressz és frusztráció agresszív levezetésével (nem is szólva arról, hogy ez végül demagógiába csap át).
    Ha maradunk Nietzsche és Dr. House felfogásánál, akkor nincs változás, ahogy felnövünk, úgy is maradunk. Szóval szerintem nálam az Into the Wildet sokáig nem üti ki semmi.

  53. Kedvenc film választása, human, oly kegyetlen nehéz feladat ez számunkra, láthatod, olvashatod..

    személyes best of Török Ferenc Moszkva tér című filmje, aminek története teljesen adaptálható a mai magyar viszonyok közé. 20 éves sztori és semmi sem változott…

  54. A Gyűrű Szövetsége.
    Van ez a film, meg az összes többi.
    Persze sok nagyon jó film van még (második helyre nemistudom, talán a Stargate filmet tenném, ami azért egyben megeszi az egyébként jó sorozatot), de a lényeg, hogy az elsőt minden gond nélkül ki tudom választani. Egyszerűen olyan magasra tette a lécet, hogy igazából még a folytatásainak sem sikerült hoznia azt a szinvonalat. Ez 50 év múlva is ugyanolyan jó lesz!

  55. Fight Club és a Donnie Darko között évődök… fájó szívvel ugyan, de Fight Club..

  56. örülök, hogy más is írta: David Lynch: Wild at Heart (Veszett a világ), mert ebben minden benne van, itt lett N. Cage abszolút kedvenc (és persze Lynch mester is), még ha játszott is később néhány sz@r filmben:) a többi kommentben lévő is 90%-ban kedvenc :)

  57. Star Wars.
    Az első igazi moziélményem (a’szem 1979-ből a Vörös Csillag moziban) :)
    Épp csak elkezdődött a film és máris tátott szájjal ültem. Az a bazi nagy ürhajó meg csak jött és jött…
    El sem tudom mondani hányszor láttam moziban és azóta VHS-en, DVD-n vagy TV-ben.

  58. Fight Club némi megfontolás után, de vérzik a szívem a LOTR-ért és a Jó, a rossz és a csúfért.

  59. 15-20 nagyon jó filmet is tudnánk mondani mindannyian, így az egy mindenek felett…A Gyűrűk Ura.
    És a Király visszatér című harmadik epizódot emelném ki.
    Nálam a LOTR 10/10 és van a többi 1-9-ig.

  60. Aludj csak én álmodom – Romantikus, és Sandra Bullock és karácsony, de már legalább 10x láttam, és lehet mindjárt megyek és újra megnézem.:) Inádom föleg a szétszakadt farmeros jelenetet.

  61. The Fountain

    hogy miért -> Aronofsky a legnagyobb művész. Ott a pi, vagy a requiem for a dream, melyek talán még jobban is tetszettek, de azokhoz a filmekhez egy bizonyos hangulat kell. a forráson szintén lehet sokat filózni, de szinte bármilyen állapotban elvarázsol [néha csak úgy gyönyörködni akar az ember, és azért nézi meg], és bár a történetet sokan nevezik sablonosnak [hogy lehetne az élet két talán legfontosabb témája sablonos] de ilyen kis budgetből, ilyen látványosan, ennyire jó színészekkel, zenével, vágással így összerakni egy ekkora flash filmet az bizony tiszteletet érdemel.

  62. amit a legtöbbször láttam és szerelmes voltam minden kis részébe, az a star wars, azon belül talán a jedi visszatér

  63. fogós kérdés… igazából jobb lenne műfajonként egyet,de hamár így alakult, akkor félretéve minden kedvencemet azt a filmet írom ami elé bármikor le tudok ülni és megnézni, hiába 180 perc és miközben nézem mindig úgy érzem valami különlegeset látok. ez a film pedig:

    Az őrület határán Terrence Malicktől.

  64. Terminator II —) respect
    Mellette kismillió jó film van, de az akkor is mindennek a csúcsa (zene, karakterek, történet).

  65. junkie vagyok, szóval az én kedvencem a .avi
    :D

    valszeg indiana jones 3. ha választani kéne…

  66. A Gyűrűk Ura Trilógia =)nekem ez az alap…Peter Jackson magasra tette a mércét a fantasy filmek kategóriájában…

  67. Gattaca

    Nem változtatott meg semmit az életemben, csak megerősített. Ez volt az egyetlen alkalom, hogy film után fogtam magam és sétáltam egyet az éjszakában, hogy átgondoljam mi is volt ez. Ez évekkel ezelőtt volt, azóta nem is láttam, de dvd-n megvettem, hátha – majd egyszer.

  68. Amerikai Szépség – kellett pár év míg leülepedett. Nem vagyok rá büszke, csakhát számomra ez a film hordozza a legtöbb mondanivalót! :)

    Egyébként valaki írta a Donnie Darkót, a rendezőiben tényleg egy-két zenét lecseréltek de amúgy jobb. Teljesebb élményt ad.

  69. Tudom nem ez a kérdés de én egy mesterhármast irtam.

    1.Kiképzés(traning day)
    1.Harcosok klubbja(fight club)
    1.Közönséges bűnözők(usual suspect)

  70. Nagyon-nagyon régen, 1968-ban készült. Nem tudom pontosan, de húszszor biztos láttam:

    Once Upon A Time In The West (Volt egyszer egy Vadnyugat)

    Rendező:Sergio Leone

    Charles Bronson, Henry Fonda, Claudia Cardinale

    a zeneszerzőt direkt nem írom:-)))

  71. Ultimate, best of, überfasza istenkirály kedvenc filmem legyen a… Sin City, mert olyan hangulata van mint semelyik más filmnek, és úgy tudja ábrázolni a véres jeleneteket, mintha nem is vér lenne, mégis érzed a brutalitást. Szerintem. :D

  72. bocsi hogy 3at irtam de ha mégis egyet kéne akkor a fight clubra voksolok mert ezt a filmet nehéz elfelejteni még ha egyesek szerint lecsengett már a visszhangja

  73. Halálsoror, egyértelmű, engem megfogott, de meglep hogy szinte ne is láttam felsorolva

  74. Grand Canyon
    Egyébként ha valaki tudja, hogy honnan lehet megszerezni, akkor szóljon már nekem!
    Már több mint 2 éve vadászom:(
    Steve Martin, Danny Glover, Kevin Kline…
    Eszméletlen jó film!

  75. Arthur… Dudley Moore és a magyar hang is 100%, a poénok meg még húsz év múlva is verhetetlenek

  76. Nagy hal(Big fish)c. film a kedvencem. Nem azért mert tökéletes, hanem azért mert megtanított arra, hogy lehet az életet másképp is látni, mint a szürke valóság.

  77. Nehéz, föleg annak, aki minden majdnem minden fajta filmet szivesen néz. Aminek minden kedvencemet sikerült egybe gyurnia (romatikus, kaland, fantasy, kaland, vigjatek) és a VFX is 10/10, és 130 perc és mégsem sikerült rajta kicsit se bealudni, nem volt szomi a vége, nem kellett hozzá napokig agyalni vagy recapot olvasni h megértsem a sztorit, nem azért néztem mert kedvenc szinész(nő) volt benne, csak ugy miértne alapon:
    Stardust. :)

  78. Hát asszem a Jurassic Park :D a legelső filmek közt volt, amiket láttam és a mai napig imádom….

  79. BÍBORSZÍN. Azóta is fáj ha nézem.
    És ISN, igen igen igen, Mixed Nuts :D Nem hittem, hogy bárki beírja :)) Naggggyon nagy. Megunhatatlan.

  80. Fight Club

    Majd lehetne ugyanez “mi a legkevésbé kedvenc filmed?” formában is, de ott akkor csak olyannal lehetne nevezni amit tényleg VÉGIG is szenvedtél, mert egyébként meg akkor mindenki a Kis Vukot írná.

  81. off-
    ilyen kérdést műfajok vagy évtizedek (mondjuk 1930,’40,…,’80,’90, és 2008-ig) szerint is lehetne szerintem, engem érdekelne.
    off-

  82. Sokminden végigfutott az agyamon (Jurassic Park, Maszk, Hetedik, Fight Club, Forrest Gump, Ponyvaregény, Fargo), de van egy film, amit bármikor, akár szinkronosan, akár erdetiben, simán végig tudok nézni, és ez a Trainspotting.

  83. FELLINI: Otto e mezzo, vagyis 8 és fél.
    felülmúlhatatlanul zseniális.
    aki látta, tudja, hogy miért.

  84. nagyon nehez azert egyet kivalasztani a sok kozul, hiszen nyilvanvaloan mindenkinek sok kedvence van, mindegyik film mas, ergo maskepp szamit meghatarozo fontossagunak az ember eleteben. sot, tovabbmegyek, temerdek olyan filmet fel tudnek sorolni, ami meghatarozo szerepet toltott be az eletemben, nagy hatassal voltak ram, megsem jutna eszem agaban se kituntetni a “kedvenc filmem” cimmel kozulluk barmelyiket is, hiszen rendszerint nem sokszornezos, kifejezetten nehezen fogyaszthato darabokrol beszelunk, mint pl. a requiem for a dream vagy a grave of the fireflies.

    mindenesetre nagyon sok olyan filmcim felsorolasra kerult mar elottem, amire nyugodt szivvel azt mondhatnam, igen, nekem is az a kedvenc. de vegul megis egy olyan mellett dontottem, ami meg eddig nem kerult megemlitesre, de nekem rendkivul meghatarozo volt az eletemben, millioszor lattam, s olyannyira kivulrol fujom a szoveget, hogy a frazisai mara mar teljesen beepultek a mindennapi szohasznalatomba:

    keptelen kepregeny (chasing amy)

  85. Elég fiatalon láttam a Mad Max-et,és azt tapasztalom magamon, hogy még most is kihat az életemre a Posztapokaliptikus jövőkép, így sztem az

  86. Top Gun sci-fi őrült vagyok amúgy de akkor is ez volt a best film nem tudom megmondani miért

  87. Nekem bizony a T2. :) Amikor ott ültem a moziban — nem is tudom, 12 évesen? –, és bámultam a filmet, úgy éreztem, hogy ez más, mint a többi. Azóta is ezt érzem. Egyszerűen óriási. És nem csak a film hatott rám. A Guns ‘N Roses filmzenéje alapján megszerettem a Guns ‘N Roses-t, majd nyitottam más rockbandák felé is — a film hatására szerettem meg a rockzenét.

  88. Sokan írták, és megmondom őszintén én bizony végigolvastam a294 hozzászólást – ami előttem volt e hsz írásakor – és úgy döntöttem, hosszas és igen megfontolt gondolkodás után, hogy a Fight Club – Harcosok klubja lesz a befutó. Gondolatébresztő egy mű, és bár a Kardhal is nyerhetett volna – talán mai napig az egyetlen film, ahol a gonosz győz és ennek én örültem – viszont a kérdés/kérés úgy szólt, hogy meghatározó, tehát FIGHT CLUB.

  89. A remény rabjai. Anno egy késői időponton futottam bele de nemtudtam otthagyni azóta többször láttam de még mindíg bármikor megtudom nézni zseniális film. Tipikusan az a fajta legalábbis nálam, ami után teljesen más hangulatban érzem magam az agyam meg még órákig a film történésén pörög.

  90. Igazából a remény rabjai. Mestermű, hibátlan, felemelő.
    De mivel leírtátok egy páran ezért egy új kedvencemet is leírnám, amit még nem láttam felsorolva 250 hozzászólás után sem.
    Ez pedig az AMADEUS. Minden betűje naggyal írva. Szintén hibátlan film, F. Murray Abraham leírhatatlan játékával.
    Tehát aki még nem látta, gyorsan pótolja…

    Megéri.

  91. The Big Lebowski.
    ‘Let me tell you something, bendeco.You pull any your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I’ll take it away from you and stick it up your ass and pull the fucking trigger til it goes “click.’

  92. Még jó, hogy nagyjából le lett már írva minden, mert ez a kérdés tényleg provokatív és igazságtalan, de hát az életben tudni kell dönteni, jól-rosszul, én végül így:

    Le Grand Bleu(A nagy kékség)

    Alap? persze…

  93. K-Pax – A belső bolygó. Még évek múltán, sokadszorra is ugyanúgy érint meg. Csendesen gyönyörű.

  94. A Gyűrűk Ura (A Gyűrű Szövetsége, ha választani kell a 3 közül, de nem szívesen teszem)

  95. A BEAUTIFUL MIND – Egy csodálatos elme.
    Russel Crowe főszereplésével. Úgy látom, csak nekem jött be ennyire…

  96. Most ezt a kérdést muszáj volt,annyira nehéz erre válaszolni,hogy ejha.Hiszen annyi különböző film van annyi különböző és egymástól eltérő kategória…árghh…najó,lehet monitoron röhögtök de mondok egy olyan alap filmet,hogy “Keresztapa” :-P

  97. Nekem ez:

    Obi oba koniec cywilizacji.

    Kb ötödikes voltam amikor először láttam. Nem rég sikerült beszerezni és semmi sem változott. Nálam ez az egy.

  98. Félelem és Reszketés Las Vegasban! :DDDD

    Ennél jobb film nem kell az emberi szervezetnek.

  99. Először is: 340 komment 5 óra alatt? omájgád :D

    Mindent meghányva-vetve a Godzilla (1998). Nagy gagyiság, de az tényleg meghatározta a gyerekkoromat (10-11 évesen néztem meg először kazin), és gyakorlatilag máig bármikor végignézem, ha az HBO-n elkapom. Nem kell gondolkozni rajta, csak menjen, ami a csövön kifér. :)

    Egyébként csak azért nem a Star Wars-t írtam, mert azt ugye a 6 filmen (szal eleve 6 db) kívül a teljes franchise összessége teszi korszakalkotóvá számomra.

  100. A kérdés sokkal nehezebb lett, mint azt elsőre gondoltam. Szépen végigfutottam a DVD-s fiókjaimon, de nagyon nehéz volt a döntés. Végül egy kevésbé ismert, de zseniális film lett a befutó:

    Interstate 60 – Úttalan út

    (Bocsi, Keresztapa, tudom, hogy szerettél volna Visszamenni a jövőbe, hogy Indiana Jonesszal, Forrest Gumppal, Leonnal, a profival és Ryan közlegénnyel megmentsétek a Gyűrűk Urát az Angyalok városából, a K-Paxről jött Alienektől… De O.W.Grant egy paraszthajszállal győzött.)

    Picit off-topic: A hozzászólásokat olvasgatva láttam a Majmok bolygóját is említve, és erről jutott eszembe: Nem lehetne egy olyan kérdés is valamikor, hogy kinek mi volt a legütősebb zárójelenet?

  101. És Human kedvence(i)?

    Azért megemlitek még top 10 ből SW4-5-6 nagy hatású a remény rabjai könyvben és filmben is ütött a Ragyogás 1980as Nicholsonos nem a 97es, amely szintén King adaptáció, a 1989es Batman és a Batman Begins, Rettenthetetlen, Terminator 2, hmm így elsőre talán ennyi .

  102. Ponyvaregény! Van a szobámban két poszter, megvan az egy és kétlemezes kiadás is, olvastam eredeti nyelven a könyvet, szeretem hallgatni a betétdalokat is.

  103. Sok 10/10-es film van az ember korszakában (értelmi és érzelmi) szakaszaiban mindig más és más a csúcs, ami sokáig megmarad és nyomot hagy. Jelenleg eddig nekem a The Vengeance Trilogy: (Sympathy for Mr. Vengeance, Oldboy, Sympathy for Lady Vengeance) a top.

  104. én úgy fogalmazok hogy a legmeghatározóbb film az életemben ami a világképemet formálta a: MACSKAFOGÓ

  105. Mindig utáltam az ilyen kérdéseket, mert lehetetlen egyet mondani, de mivel mostanság lépett be ez a film a kedvenceim sorába, ezért őrá voksolok:
    INTO THE WILD!

  106. nagyon genyó kérdés. de 20 perc töprengé után azt kell mondjam, h….

    Ember a Holdon.

  107. Oldboy. Megtekintése után a Művész moziból más emberként jöttem ki, semmi addig látott filmhez nem lehetett hasonlítani. A történetmesélési bravúr, a rendezői zseni, az álleejtős képivilág, a gyönyörű zene, az emberfeletti alakítások egy olyan egyveleget alkottak, ami után hetekig nem tértem magamhoz. Megdöbbentett, érzelmileg szétszaggatott, mégis látni akartam újra és újra. Azóta már ott van a polcomon 3 különböző kiadásban, Park Chan-wook pedig elég hamar a kedvenc rendezőmmé lépett elő.

  108. Bakker mennyi filmbuzi van itt!
    Elsőnek én is az Oroszlánkirályt írtam volna, mert az volt tényleg nagy hatással rám, de utána eszembejutott az egyetlen film ami tőlem 10est kapott:

    Batman Begins

    mikor megvettem a DVDt egy héten keresztül megnéztem minden nap, és nem tekertem benne semmit, mert minden része tökéletes!
    Egyszer majdnem megnéztem magyar szinkronnal is, de 20 perc után visszaváltottam angolra.
    (ja és fogadjunk Human a “There will be Blood”-on gondolkozik!)

  109. bocs, látom hogy tévedtem, mert már két blédránner is volt!

    Legjobb Edward James Olmos: “Lófaszt, nehogymár, nem te vagy a blédränner?” :)

  110. Bennem a legnagyobb nyomot az amerikai histroia X hogyta. Sajnos szégyellem magam de én is átmentem egy hasonló (persze nem annyira vészes mint a filmben ábrázolták) korszakomon. Az a film valahol segített ráébrednem a határokra, csodálom hogy még senki sem írta.
    Egyébként kedvenc az Ponyvaregény ;)

  111. Távol Afrikától

    Túl régen nézek filmeket. A felsorolt 396-ból 300 biztosan megvolt, de egyik sem adott annyi gondolkodnivalót arról, hogy mit jelent nőnek lenni, mint ez. És ez egy nagyon szép teljesítmény egy férfi által rendezett filmtől. Persze, nő írta.

  112. Nos, vegigolvastam mind a 393 bejegyzest. Regota olvasom a filmbuzit, soha nem szoltam hozza semmihez, de ehhez muszaj irnom :) Az en kedvencem a Blow/Betepve :) meglepett hogy senki nem irta meg :)

  113. Nehéz választani, de ha mindenképpen egy film mellett kell döntenem akkor az csakis a Snatch (Blöff) lehet. Teljesen megváltoztatta a filmekhez való viszonyulásom. Számomra ez a csiszolt gyémánt.

  114. Látom sokan írták már, h vissza a jövőbe i., úgyhogy nesztek:
    Vissza a Jövőbe II.!!
    Már csak azért is, mert ezt láttam először…

  115. Egy asszony illata (Scent of a woman)
    Al Pacino nagyon megfogott benne, azóta sokkal több filmet megnézek és rengeteg félét. Lebilincselő volt.

  116. Atyaég! Nem lehet dönteni. Van néhány igazán nagy kedvencem, de mindegyik más miatt! oké, Big Fish

  117. Miközben olvastam a kommenteket, aközben írta be valaki először:

    American History X

  118. A Short Cuts/Rovidre vagva

    ez a film regebben es valami mast adott + akkor ugy ereztem hogy csak nekem. Szerintem Human is valami ilyen filemt keres most az emlekei kozott…

  119. Érdekes hogy milyen sokan nem tudnak 1-ig számolni, és csak azért is több filmcímet beírnak kommentbe…

  120. Hááát, ez tényleg nagyon nehéz, de legyen: MÁTRIX. Viszont a legnagyobb hatással a Requiem for a dream volt rám. Kb fél évig nem mertem megnézni, aztán meg egész nap szarul voltam tőle…:(

  121. Sokat már leírtatok a kedvenceim közül. Így egyszerűbb választani :) A Vörös Nap-ot az _eredeti_ szinkronnal akárhányszor újranézném.

  122. Az Aranypolgár Orson Wellestől. Minden írástudónak és médiamunkásnak látnia kell, enélkül nem lenne szabad egy sort sem publikálnia.

  123. Bolygó neve halál 3 évesen – “Anyu, anyu, a sárkányos flmat akarom, tudod melyiket :D”

  124. Little miss sunshine
    Iszonyú szar kedvem volt akkor, és ezt a filmet ajánlották. Ez bezony hatással volt rám.

  125. ÁÁÁ
    Sztem lehetetlen egy darab filmet kiemelni. Irigylem azt akinek megy. :D
    Nekem rengeteg kedvencem van, és mind megformálták és megváltozatták az életem. Nálam nem létezik válasz erre a kérdésre…

  126. Ez még durvább, mint a kedvenc sorozat a junkie-n. :P
    Arra volt egyértelmű válaszom, most minimum 3 film küzd az agyamban…ááá, OK, döntöttem:

    AMERIKAI SZÉPSÉG

    És nem jövök jön most azzal, hogy “és még a, és még a…”, csak annyit mondok, hogy az Amerikai szépség nálam az a kategória, hogy film még rám nem volt ilyen hatással.

  127. Lesz ez még így se!
    Minden benne van, ami nekem egy jó filmhez kell: poénos, romantikus, de alapvetően dráma, és hát a színészi játék sem utolsó ebben a filmben. Imádom.:)

  128. hát erre nem lehet válaszolni :-)
    de tényleg. /aki írta a Gattacát annak pacsi/

  129. Sok film van, amit szeretek, rengetegszer láttam, de olyan ami nagy hatással lett vna az életemre még nem jött szembe velem…

  130. kb 50 olyan film van amely vmi miatt sokat jelent nekem,bármelyiket írhattam volna.
    azt választom amit ezek közül legelsőként és legtöbbször láttam
    …és megint dühbe jövünk.

  131. A legényanya
    (hozzá comment merahogylátomkell: ma is aktuális, ahogy végignézem a kommenteket, béláim…)

  132. A legényanya
    (hozzá comment merahogylátomkell: ma is aktuális, ahogy végignézem a kommenteket, béláim…)

  133. Előre is elnézést kérek a többi vagy 30 kedvenc filmemtől :), de a kérdésetekre a válasz: Halálsoron
    Annyira üt, hogy az már fáj!!

  134. ” … és azt fogják majd rebesgetni, hogy eltűntek a dolgok. És hatalmas zűrzavar lesz, hogy hol vannak valójában a dolgok. És senki nem fogja tudni, hová lettek azok a kis bigyók, meg az a furcsa kis izé raf-raffiakötőállvány, amihez hozzá voltak erősítve. És akkor majd a Barát elveszíti a barátja kalapácsát, és a Fiatal nem fogja tudni, hogy hol vannak… már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak este rakták oda, este nyolc körül… ” hatalmas :D

  135. hat termeszetesen ACE VENTURA 1-2 naptol kedvtol fuggetlenul barmikor nezheto szerintem

  136. Trainspotting

    Nekem egyertelmuen ez volt a legnagyobb film. A zeneje is nagyon ott van. Emlekszem megtanultam a Born Slippy szoveget :) Kedvenc szamom. Eleg erosen a nosztalgia is benne van. Nem tudom elkepzelni, hogy valaha is kijon olyan film ami letaszitana a tronrol.

  137. dividasero: eddig azt hitted csak te láttad a “ksifilmként” elég nagy sikereket besöprő Eternal sunsinet?

  138. Most veszem észre, hogy egy filmet senki sem említett, pedig valószínűleg nem egy generációra volt (lehetett) nagy hatással:

    Superman The movie (1978)

  139. Aucs…. nehéz kérdés. Igazság szerint nálam a Luc Besson-összes mindent visz. Azon belül … huh … Léon, a profi a csúcs!

  140. Brazil. Egy héten háromszor néztem meg (ilyet nálam csak a Hills Have Eyes tudott még elérni, de az más okból).

  141. De örülök, h látom, mások is szeretik a Segítség, karácsonyt és a Rent-et! :)

  142. Nem gondoltam volna, hogy masnak is ez a kedvence. Csatlakozom a Big Fish (Nagy hal) c. filmet irokhoz.

  143. human, inkább csak azt veszem észre, hogy nem ír róla senki. és nem csak az itt kommentelőknél. persze attól még láthatták… nekem igen sokat jelentett az a film.

  144. A gömb… Tini koromban láttam; egy kulcsot adott az ÉLETHEZ. De akkor még nem tudtam, legalábbis nem az eszemmel.

  145. LOVE ACTUALLY – Igazából szerelem – mert bárhol, bármikor, bárkivel és mindig sírás a vége

  146. Nekem a Good Will Hounting…. nem tudom írta-e valaki. Mikor mozifilm volt akkor láttam először. 5. osztályos voltam és életem első 3 napos kirándulásán vettem részt távolt a családtól. És akkor ott a moziban döntöttem el, hogy pszichológus leszek. Nem vettek fel ugyan pszichológiára, de szociális munkás leszek és az egyharmad részt pszichpológusból van:)

  147. Ghost In The Shell, már ha anime is lehet. Egyébként rám gyerekkoromban legnagyobb hatást a Busty Nurses gyakorolta, még VHS narrátoros formátumban.

  148. Olvasom a kommenteket közben járatom az agyam (Keresztapa?, Usual Suspects?, The green mile?).

    És beugrott, h de hülye vok csak külföldieket vettem számításba.
    Pedig a legjobb az Indul a bakterház. :)
    Biztos h ezt néztem meg legtöbbször.

  149. Pulp Fiction így kapásból.

    Ha máskor válaszoltam volna rá biztos, hogy rengeteg más filmre is rávágtam volna.
    Emellett meg baromira kíváncsi vagyok mondjuk 5 év múlva melyik film lesz a kedvencem, ezért ezt most jól megjegyzem :D

  150. Most bűntudatom van. Hogy szavaztam. :D Soha nem válaszoltam erre a kérdésre (hogy mi a legkedvesebb), hiszen nem lehet (nekem) csak úgy ripsz-ropsz egyik filmet annyi iszonyú jó elé állítani… Szavaztam és órák múlva is csak ezen gondolkoztam… Jöttek elő a jobbnál jobb címek, hát nem tudom… Én asszem visszaszívom a válaszomat… :D (lélek megkönnyebbül :D) Szerencsére a kedvenc sorozat már nem volt ennyire nehéz. :P

  151. Harcosok Klubja

    Ez az aminek nálam már az optikai korong sem bírja az újranézési mutatóját. Ha lenne “Végszükség esetén” dobozom, ezt tenném bele.

  152. Hidegen hagy h csak egyett lehetne mondani mert olyan nem letezik h csak egy!
    Stir Crazy,Vaklarma,keresztapa,casino,nagymenok,duhongo bikuci,kutyaszoritoban,juno,die hard meg lenne egy par…

  153. Rosencrantz és Guildenstern halott

    (Nagyon nehéz volt kiválasztani annyi kedvencem van!:))

  154. HEAT. (Szemtől szembe címen magyarul, Al Paciono,Robert de Niro, Val Kilmer). All time No.1.

  155. az 1 film sztem nem létezik.. az csalás.

    de ha csak egyet lehet írni, akkor keresztmetszetet kell írnom.

    legyen :

    ÉRDEKES,
    KOSZOS,
    JÓ ZENÉS,
    HAPPY ENDES,
    KICSIT EGZOTIKUS

    Persze imádom a fura filmeket is; de a mozi nekem még mindig a fent említett dolgokkal tökéletes. tehát kb:

    Indiana Jones I-II-III. :))

  156. fúú, vázzeg félezer jozzászólás, nagykomolyság…

    lehetetlen választ adni erre a kérdésre, de életem egyik legnagyobb filmélméne volt lassan 20 évvel ezelőtt a HALÁL 50 ÓRÁJA… azóta sok izgalmasabb, látványosabb, ütősebb film készült, de számomra ez egy örök darab, zseniális szereposztás, időtálló alkotás, a mai napig élmény megnézni… persze nem összehasonlítható egy Mátrix-szal, vagy egy Gyűrűk Urával, vagy egy Tarantino filmmel, de.. de ott az a de, számomra. :)

  157. The Butterfly Effect
    Kár, hogy nem lehet műfajonként 1-1 filmet írni, mert még lenne mit ide írnom

  158. Alien tetralógia. A negyedik részt láttam először, talán azért is jön be a mai napig. Aztán sorban nekiálltam az összesnek, 8 éves voltam. Hát.. annak ellenére, hogy nincs egyetlen Alien figurám, poszteren, relikviám se, ezek az óriás rovarok a kedvenc szörnyetegeim, Giger díszletei meg egyszerűen annyira odabaszósak, hogy a ma élő legjobb művésznek tartom. Gyermekkorom meghatározó filmje, még ha nem is a legjobbak a toplistámon (Fight Club-ot is tehettem volna ide, vagy Donnie Darkot, esetleg Romero Dawn of the Dead-jét, de nálam az Alien sorozat indította el a filmbuziságomat).

  159. A remény rabjai (The Shawshank Redemption)

    Imádom, kb ezerszer láttam és még legalább ennyiszer meg fogom nézni!:)

  160. Tökre örülök hogy ennyien írták a Donnie Darko-t :) Én anno moziban megnéztem 2x is… Nagyonjóság. (De én még mindig fenntartom a korábbi válaszom:)
    @479 – jeeee! végre Dark City-t is írta valaki :) – mindenki aki a Mátrixot írta, nézze meg a DC-t (és úgy nézze, hogy a Mátrix előtt készült)!

  161. Cinema Paradiso. Az örök klasszikus. Megnevettet, megríkat, elgondolkodtat, és … tanít … ^_^

  162. Most írhatnék vmi baromi nagy hatású “művészfilmet”, de inkább Escape From L.A. Carpenter mindörökké!

  163. 149. nemere, ekkor: 2008. 04. 26. 16:31
    Miért tartunk ilyenkor attól hogy a több film megsértődik?
    hát ez az!!!!

    de ha muszáj: Holt költők társasága

  164. Into the wild, bár a vége nem tetszett ennek ellenére is ez a film gyakorolta rám a legnagyobb hatást jó ideje

  165. Ponyvaregény.
    egyszerűen nagyszerű.persze van még vagy 50 film amit imádok.
    csúnya dolog ilyet kérdezni.nem lehetne csoportosítani?

  166. Jajj de utálom az ilyen kérdéseket, mikor éppen a pillanatnyi hangulatomtól függ mindig, hogy mi a kedvenc…

    De aztán megláttam a kommentek között a Lnych: Wild at heart-ot, és az bizony nagy élmény volt; akkoriban még nem voltam filmbuzi, plusz egy lány is volt a dologban, szal az nyomott hagyott.

    Szóval David Lnych: Veszett a világ.

    Aztán lehet, hogy holnap mást mondanék…

  167. Örülök, hogy ennyien beírták, én se maradok ki a sorból: A remény rabjai. Nagyon sok filmet imádok, de ez a #1.

  168. challenger teljesen igazad van a ravasz az agy és 2 füstölgő puskacsővel..de sztem a Blöf egy arasszal jobb, tehát ez az én kedvencem, bár ez elég nehéz kérdés volt:D

  169. Még egy szavazat a remény rabjaira, akármikor végig bírom nézni azt a két órát, és sosem unok rá.

  170. The Matrix

    Az Eternal Sunshine-nal nálam holtversenyben van végülis, de az élmény meghatározó volt 1999-ben. Lifechanging…

  171. Egyértelmű számomra.

    The Thing Kurt Russel főszereplésével :) Mindig újra tudom nézni és mindig olyan élmény, mintha először látnám.

  172. Nehéz kérdés eléggé hangulatfüggő, de ezt bármikor meg tudom nézni:
    Szemtől szemben

  173. Bedrockhoz hasonloan en is rohadt reg latogatom az oldalt, olvasom a kommenteket, es lam eloszor most irok…a hozzaszolasok elolvasasa utan szerettem volna vmi mast irni, de nem megy…

    fight club

  174. HUUU nagyon sok van föleg angol filmek. Talán az ember gyermeke(ez volt rám a legnagyobb hatásall.

  175. A Gyűrűk Ura – A Király Visszatér, valszeg soha nem fogok jobban szeretni filmet :-)

  176. MEMENTO
    és ami érdekes, hogy nem ezt a filmet láttam legtöbbször. tuti hogy 10 alatt van ez a szám, még is ez az a film amire azt mondom, hogy legnagyobb hatással van rám, és véleményem szerint páratlan a filmvilágban és remélem nem is akarja senki megismételni. így ahogy van tökéletes és brilliáns. a felsoroltak között még rengeteg van amit jóval többször láttam mint ezt a filmet és nagyon nagyon imádom őket, de ez messze mind fölé emelkedik.

    tudom hogy ez nem tartozott a kérdéshez, de csak leírom azt a filmet amit én személy szerint a legjobban nemszeretek, ez mégpedig a CHICAGO azt hiszem kétszer próbáltam megnézni, de mindkétszer beletört a bicskám. na hogyha azt kéne végignéznem tuti hogy elcseszné a napom és rohadt nyűgös lennék a legjobb esetben is :)

    kár hogy a hozzászólásom el fog veszni ebben a komment tengerben

    Human, fel lehetne állítani egy toplistát a válaszokból hogy mi a top 10 all time favourite itt a filmbuzin?

  177. Azért is kettőt írok, egy magyart és egy külföldit. :)
    Amerikai szépség; Moszkva tér

  178. 626. Fletó, ekkor: 2008. 04. 27. 18:48

    Én azt mondom: Ferris Buellers Day Off – Meglógtam a Ferrárival

    gyerekkorom legjobb véletlen éjszaka fennmaradtam filmje…uhhh :d:d

  179. Na mi újság, mi újság?

    Sokáig gondolkodtam mi is a kedvencem?
    Meghatározó: Egerek és emberek (John Malkovich, Garry Sinise)
    Zseniális: Usual suspects
    Szórakoztató: Stardust vs. Üvegtigris
    ?
    Azt hiszem a Stardust nyert, minden másodpercében JÓL éreztem magam

  180. Még nem írták, ha jól láttam, de nekem nagyon bejön az Interjú a vámpírral. (amit nagyon sokszor meg tudok nézni, az a Reefer madness showtime musical, de az ugye nem mozifilm. Azért nézze meg aki kicsit szereti a musicaleket, és ért rendesen angolul)

  181. qrv sok jó film van itt, de 1 még hiányzik….at ÉN abszolut kedvencem….:

    ONE FLEW OVER THE CUCKOO’S NEST
    (Száll a Kakukk Fészkére)

    nem lehet bármikor megnézi, de attól még mindenidők egyik legjobb filmje!

  182. Gyerekek, ezt nem hiszem el, hogy mindenkinek A harcosok klubja. Nekem inkább a Kickboxer by JCVD :-)h

  183. mondjuk legyen az amerikai szépség mert éppen most megy a tvben. ahányszor látom mindig megdöbbent mennyire ott van ez a film

  184. Lesz ez még így se.

    Vagy ezerszer láttam, de bármikor újra tudnám nézni. Ez nálam igen ritkán fordul elő bármivel is, mondhatni sose.
    (Na jó, van még egy kivétel: Szellemkutya, ok tudom, nemér, de muszáj volt.)

  185. az örök kedvenc, mert minden benne van, ami csak lehet:

    Tavasz, Nyár, Ősz, Tél… és Tavasz (Bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom)

  186. Született Gyilkosok. kb mai napig az egyetlen film amit vagy akárhányszor látok, mindig tágra nyílt szemekkel nézem végig, az egyetlen film, ami igazán le tud kötni.

  187. Itt nagyobb a szórás, mint junkien. Ott több is van amit sokan írnak, itt talán a Remény rabjai húzott el egyedül.

  188. Anal Romance 3, mi más? :))

    Komolyra fordítva:

    Brian élete

    (“Akal még valaki löhögni?”)

    Össze is fogjátok számolni? Ha jól érzékelem, a Ponyvaregény vagy a Harcosok klubja vezet.

  189. Ez egy hülye kérdés természetesen, de ezt mindenki tudja… :) Szóval ha csak egyet muszáj, különben headshot, akkor csalni vagyok kénytelen: Star Wars (de itt nem tudok választani, bocs).

  190. 2001: a space odyssey
    Minden idök egyik legnagyobb rendezöjének,egyik legnagyobb dobása.Millió féle megfejtéssel!

    ui: Irhatnátok itt róla egy cikket!!!

  191. erre én képtelen vagyok válaszolni. kb. 5 perce ülök itt, gondolkodom, és nem megy. ha kategóriánként kellen megmondani, azt is buknám, több kategóriában is. és hogy globálisan válasszak egyet? szinte lehetetlen.

    talán, ha kiszórom a könyvadaptációkat, akkor bemondható a mátrix, a film amit életemben a legtöbbször láttam. akkoriban elég sok szempontból korszakalkotó volt, de a harmadik rész sajnos az elsőre is árnyékot vet.

    de kijelentem, hogy A kedvenc film nem létezik.

  192. Egyértelműen a Gyűrűk Ura trilógia. Mondhatnám még a Matrix vagy a Csillagok háborúja filmeket is, de Tolkien művéből olyan moziélményt csináltak, amit sokáig nem fog senki sem überelni.
    Gyűrűk Ura Trilógia: 10/10

  193. egy érdekes dologra figyeltem fel: akik nem a trilógiát mondják be, azoknál mindig a király visszatér a top. én imádom a könyvet is, a filmeket is, de nekem az volt a leggyengébb rész.

    valaki felnyitná a szemem, hogy mitől is ilyen jó?

  194. Akár égő, akár nem! Nekem a Titanic a kedvenc filmem… nem hiába oscar díjas film! :)

  195. Szerintem a Melquiades Estrada három temetése is megér egy szavazatot. Tommy Lee Jones-szal.

  196. #710-es hozzászólásig megprobáltam összeszámolni. Nem biztos, hogy teljesen pontos, a franchiseokat egybe vettem ( SW,LotR stb.) valamint aki nagyon sokat írt annak nem számoltam a szavazatát. Csak a top10-et teszem közzé. Ha te is megcsináltad az összesítést Human akkor nyugodtan töröld ezt, a tiéd ugyis pontosabb :D

    1. Fight Klub (27)
    2. Star Wars (21)
    3. Remény Rabjai (20)
    4. Pulp Fiction (19)
    5. Lord of the Rings (18)
    6. Donnie Darko (15)
    7. Vissza a jövőbe (14)
    8. Forrest Gump (11)
    American Beauty (11)
    10. Matrix (10)

  197. Tökjó, elolvasgattam vagy 100at és amiket beírtak szinte mindet imádom, de én a KELLY HŐSEI c. filmet írnám!

  198. Eternal sunshine og a spotless mind-
    Egy makulátlan elme örök ragyogása

    Ennél jobb nincs.:)

  199. Ha legnagyobb hatás, akkor Eternal Sunshine of the Spotless Mind, egyértelműen.

  200. ja és az indoklás lemaradt: mindig van valami épp aktuális kedvenc film, de ez valahogy a túlszárnyalhatatlan, semmi sem képes ezt a hangulatot adni….

    na pá

  201. Ghost in the Shell (és az GitS: Innocence, holtversenyben). Bár nemtom, animáció számít-e…

  202. több mint 700 hozzászóló, és még
    senki nem említette a LÉ MEG A LOLA-t ?!

    Ok, tudom, Amerikában (meg Indiában, he-he) több mozi készül,
    mint máshol a világban, de az eddigi felsorolásban tényleg
    kevés európai (v. akár magyar) filmet fedeztem fel. Igaz, én
    se láttam olyat qrva sok eu.-i alkotást, de a kedvenceim
    közt vannak orosz, macedón, szerb-bosnyák, francia, spanyol, svéd, német és angol filmek. Persze szeressük az amcsikat is,
    a respect akkor is az öreg kontinensé. Ez szubjektív vélemény, és nyugodtan lehet fikázni, hogy milyen egy sznob köcsög vagyok.

  203. tök jó olvasni a kommenteket, basszus, mennyi jó film van tényleg, Lé meg a Lolát pl de rég láttam.

  204. Amikor megláttam a kiírást elsőre az

    A m e r i k a i s z é p s ég

    ugrott be.

    Az IMDB listámon 32 filmnek adtam 10-es értékelést, mindegyik nagy kedvenc másért és másért, kár hogy csak egyet lehet mondani :)

  205. az alap egyértelműen a Holló Brandon Lee-vel, persze kedvencek vannak még ezen kívül is

  206. Hát, tényleg nehéz egyet kiválásztani, de hosszú tanakodás után rájöttem:

    Bad Boys

    fiatalkorom kedven filmje, kb 50x láttam, szinte kivülröl tudom a teljes filmet :)

  207. Na jó azt hiszem ezek után meg kell néznem a Fight Club-ot.
    Ha ennyi midenkinek ez a kedvenc filmje akkor én sem hagyhatom ki.
    Egyébként azt hittem több Armageddon lesz, de úgy látszik nem sok mindenkiben hagyott olyan mély nyomot mint bennem.

  208. Hát, így 746 komment után(amit mind végig olvastam) olyanok is eszembe jutottak amik csak egy-két embernek, és olyanokat is írtatok, amik elsőre tuti nem ugrottak volna be, de mégis benne vannak a top20-ban….
    Nagyon nehéz és végül mégiscsak az alapján döntöttem(pedig nem lenne szabad), hogy senki nem írta(ha jól láttam).

    A voksomat kapja: A Mások Élete

  209. halotti hullák hajnala – shaun of the dead /hullák hajnala angol verzió (vigjáték horror) !!/

  210. Human, majd írsz egy összesítést, hogy melyik filmet hányszor említették, és melyik a legnagyobb kedvenc? :D Na jó, ez nem is olyan vicces.

  211. Der Krieger und die Kaiserin (A harcos és a hercegnő)

    Tom Tykwer RLZ!!! Az összes filmjét imádom, de ezt leginkább.

  212. Gratulálok a kérdéshez. Elég egyszerű, de megválaszolni sírszwazze…
    Legyen a Casino (azért nem Goodfellas, mert még nem láttam) és ezúton is bocs a Remény Rabjaitól és a Garden State-től …) :)

  213. ennyi kommentet….és el is olvastam :D az én kedvencem pedig:

    cruel intentions (kegyetlen játékok)

  214. Jurassic Park.

    Nem sikerült végigolvasnom a kommenteket, de nem írta senki, úgy látom.
    Nem mintha nem tudnék jobb filmet mondani így utólag, de azt hiszem ez az, ami miatt azóta annyi filmet megnéztem, amennyit csak lehet,annyira lenyűgözött, E miatt vagyok azóta is filmbuzi, és még mindig bármikor meg tudnám nézni. Nagyon nagy élmény, mindig ez ugrik be ha megkérdik, mi a kedvencem.
    Ja, és az első DVD, amit megvettem :).

  215. puszi aki a dancer in the dark-ot írta (Von Triert nem lehet überelni)
    egy jó magyar film: DEALER (aki nem akar depressziós lenni, ne nézze meg)

  216. Kicsit nehezebb volt mint a sorozatos, de azért van válasz.

    Ingmar Bergman: Úrvacsora (Nattvardsgästerna)

    Végül is minden idők legjobb forgatókönyvírója, rendezője.
    Minden idők legjobb operatőrével. Bergman-t nem lehet felül múlni, midig eredeti ötletből dolgozott, és valami teljesen más fajta stílust hozott be a filmművészetbe. Ráadásul erről a filmjéről még ő maga is azt mondta hogy ez pont úgy sikerült ahogy azt akarta, pedig ő nagyon is ön és köz kritikus volt.

  217. Ember gyermeke egyértelmű.
    Az egy nagy titok számomra, hogy egy ilyen egyedi, ötletes, hangulatos, egyedi film, aminek a rendezése tökéletes, operatőri munkája zseniális, hogy oszthatja meg ennyire az embereket. Rengeteg fanyalgó, mindenhol azt olvasni hogy “unalmas” “gyenge” stb.
    érthetetlen…

  218. A titkárnő. (M. Gyllenhaal)
    egész kis belső nyomorom diadalmas igazolása.
    nem mondom meg, mi következett filmnézés után… ;)

  219. Mechanikus narancs.

    Kubrick összes filmjét szeretem, de ez a legállatabb. Kiváló zene, kiváló rendezés, és főszereplő tök beteg. Simply the best!!

  220. Nem lehetne kategorizálni… így annyira… nehéz

    A hatás miatt, az első nagy katasztrofa/akciófilm és Will Smith beszólásai miatt (jó a szinkron).

    independance Day (ID4)

    Ui: Erős tarantino, alien, bud és terence, vendetta stb konkurencia. A gyerekkori emlékek miatt.

  221. Alap hogy HARCOSOK KLUBJA…

    nagyon kevés olyan film van amiről tudom hogy akárhányszor megnézem nem unok rá. De ez olyan. MEg nem csak ez, hanem maga film amit akar érzékeltetni, az atmoszféra, a csattanó ami ledöbbent és gondolkodásra késztet ÁHH alap hogy No1!

  222. CASINO a legjobb film. De Niroval, Sharon Stoneal és Joe Peschivel na meg Scorsesevel.

  223. ez egyszerű… évek ota van number one, még nem sikerült egyik alkotásnak sem a helyébe lépni. ez pedig a:

    Donnie Darko

  224. Ide sokat lehetne írni, de akkor írok egyet: Jay and Silent Bob Strikes Back :-)

  225. huuu Buffy, vagy egyeb tudos: evek ota keresem a Felipenek kek szeme van- t, angolul mi a cime?
    Gyerekkent lattam eloszor es utoljara, de maig emlekszem ra…

  226. Amelie csodálatos élete.

    először a ponyvaregényt akartam mondani, de amelie nagyobb hatással volt rám:)

  227. ajaj vannak itt olyan kedvenc filmek amit még a top 100-ba sem raknék be…Stanley Kubrick-összes, tudom hogy csak egyet lehet, akkor legyen: Ragyogás

  228. Gyönyörű lányok (Beautiful Girls), Ted Demme rendezte kisvárosi filmecske. Nekem nagyon bejön a hangulata.

  229. 1: már válaszotlam, külön posztban.
    2: az 1000-ret is beírtam poénból, miért “tuti”, azaz tipp az amit már mondtam?

  230. ááá ez rohadt nehéz kérdés. ha azt nézem hgy mi volt rám a legnagyobb hatással, akkor a Star Wars IV: A New Hope-ot kellene mondanom, mert anno réges rég egy messzi messzi galaxisban elindított engem egy olyan úton, egy olyan kultúrkör felé, amely ma is meghatározza az életemet

    viszont maga a film ma már nem tud úgy lekötni mint régen, vannak más filmek amiket sokkal jobbnak tartok. de mégis, ez volt rám a legnagyobb hatással

  231. csak egyet?huh…

    najó..gyerekkorom legmeghatározóbbja…Vissza a jövőbe trilógia…egybe így..mert folyamatos a történet

  232. The Taste of Tea – ilyen zseniális filmet még életemben nem láttam, megdöbbentem, hogy ilyet is lehet csinálni, teljesen beteg, végtelenül kreatív, csodásak a képei, mindenki vidám, elmebeteg és szeretnivaló benne, főleg a vicces nagypapa…

    Egy kis ízelítő annak, aki nem látta:
    http://youtube.com/watch?v=01wOhgg27dM

  233. Ponyvaregény “pofánlőtem Malvint Bazzeg! De mért lőtted pofán?”

  234. Mi human kedvence? (már válaszolt külön posztban, de én akkor sem találom!)
    Tényleg az Anál-Vadász 3?!

  235. mar irtam a master and commandert, de jobban rafekudtem a kerdesre, ugyhogy inkabb a 12 majom sokkal. szoval master and commander -1; 12 monkeys +1:)

  236. Vissza a jovobe…:) Best nekem,meg kicsi voltam mikor lattam es nagyon megfogott,ez van :)

  237. Gladiátor.
    A LOTR, remény rabjai és parfüm könyv.
    A ponyva pedig regény…

  238. nincs kedvencem. kedvenceim vannak.

    ha egyet kellene mondanom, akkor a dogville lenne most eppen.

  239. Majdnem végigolvastam a mrgnyilvánulásokat…annyira tündéri ahogy mindenki rajongva dicséri a kedvencét. Ja hé te odafönt az oldal legtetején (HUME) Igen! te aki a világ egyik legnehezebb kérdését tetted fel: NEKED MI A KEDVENC FILMED?(ha már válaszoltál rá csak én figyelmetlen lennék akkor bocsi!) :)))) nekem a Caramel a választottam. (rendezője: Nadine Labaki)

  240. mindenesetre jó gyorsan válaszoltál! Mi volt a legutóbbi film amit láttál? Ja és még egy kérdés ami úgy igazán minenkinek szól: Van valaki köztünk aki film szakos valahol? (puszta kiváncsiság) :)))

  241. BloW, szerintem tanulságos film, szereposztás is nagyon jó.

    A szél hátán járj mindig, hogy
    arcodon ragyogjon nap.
    A végzet szele repítsen,
    a magasba, hogy fent táncolhass
    a csillagokkal!

  242. Nekem a Harcosok Klubja.
    De ha utana neztek ki irta, a csavo szerint meg tv je sincs evek ota, es kamionsofor volt es onkentes fuggosegellenes programokban.
    Amugy a film 80 szazalekig ugyan az mint a konyv.
    3 eve az volt az egyetlen DVD m, most mar van sok de meg mindig azt nezem meg legszivesebben.

  243. Erre a válaszra nagyon sokat kellett gondolkodnom de megszületett az eredmény.Mielőtt leírnám ezt a filmet szeretném közölni hogy rengeteg jó filmet láttam már életemben és ezek megis érik a pénzüket:DNah mind1 nem akarom az olvasókat tovább untatni nekem eddig a legnagyobb tetszésemet A texasi láncfűrészes sorozata nyerte el az összeset láttam és az összes megis van az 1974-től a 2006-os változatig mind megvan de legnagyobb kedvencem a 2003-as változat Jessica Biel főszereplésével.Eddig ezeknél jobb filmet még nem tudtak mutatni.Köszi aki elolvasta.

  244. árulja már el vki, h hanyadikán íródott az a post, ahol Mr H. kedvenc filmje van megnevezve :)

  245. Úgy látom a “Közelebb”-et (Closer) eddig még senki sem írta.. Zseniális film kíváló színészekkel! Érdekes módon mikor először láttam nem tetszett, mostanra pedig az egyik kedvencemmé vált. A romantikus filmeket egy új, realisztikus, állatias dimenzióba helyezi:)

  246. Natural born killers ( Született gyilkosok ) huhhh… nagyon nehéz volt válaszolni…… de biztos vagyok a válaszomban. Nekem ez a NO1

  247. most igy hirtelen a ford fairlane:D xD

    de jobban nekiülve egyszerűen nincs kedvenc….annyi ó film van:D nem akarom az összest kedvencem felsorolni, szal csak az egyik: Blöff :) zseniális film:D

  248. A tökéletes trükk – a tökéletes film:-)

    Mindenkinek ajánlom, nem lehet megunni!

  249. huhh sokat gondolkodtam rajta…lütyű filmek vagy a jó a rossz és a csúf…és még most se tok válaszolni:(

  250. A Nagy Hal, A remény rabjai, a Harcosok klubja mind remekmű. De inkább egy kisebb költségvetésű európai (svéd) filmet választok: Sa Som I Himmelen (Hétköznapi mennyország).

  251. áá de geci nehéz kérdés, szinte lehetetlen választanom, de ha egyett kell akkor: Ponyvaregény, több mint 10* láttam már, óriási kult film:) TARANTINO FOR PRESIDENT! :-)

  252. Matrix trilogy – sorry, de én ezt mindig egybeveszem, és nálam mindent üt, mindhármat egyformán imádom

  253. Nos, a kérdés az volt, hogy A FILM, ami alap és megváltoztatta az életem, blabla.
    Genya egy kérdés, mert nekem is rengeteg kedvencem van.

    Nos, átgondoltam a filmeket.
    Egy olyan film van, ami gyökeresen változtatta meg a nagybetűs élethez való hozzáállásomat, csodálkozom is, hogy nem írta még senki. A film hatására lettem olyan, amilyen: FELNŐTT.
    Mai napig bármikor meg tudom nézni, mindig hordoz magában mondanivalót számomra a jelenlegi problémáimon való hezitálások közben is.

    Hozzáteszem, hogy egy másik nagy befutó is van, ez pedig nem más, mint a Nulladik óra (The Breakfast Club). Ajánlom mindenkinek.

    De a Voksom mégis a következő filmre teszem:

    Pump up the volume! – Adj rá kakaót!

    Christian Slater megformálja benne mindazt, amit sokunk nem mert annak idején, és sokunk mert…

    Káromkodj!
    Hát legyen…

  254. Pár éve láttam egy filmet a Corvinban. Premier volt,délelőtt,kb 20-an néztük. A végén elindultam haza és a látottakon kívül azon morfondíroztam,milyen jó hogy egyedül néztem meg – és nem valamelyik barátommal – mert meg se tudtam mukkanni,hosszú órákon át…

    Katonák voltunk

  255. Keresztapa a kedvenc:)

    human nem találom a postot ahol a kedvenc filmedről írsz :P linket plz :P

  256. És a nyolcadik napon — számomra ez a film egy olyan alap, amit a bevezetőben írtatok, hogy megváltoztatta a világlátásomat és/vagy bölcsebbé tett. Ez az a mozi, amit akármikor, akármennyiszer képes vagyok megnézni, és mindig elvarázsol!

  257. A kérdést olvasva kapásból egy csomó film ugrott be. Csak néhány: Anyád, a szúnyogok!, Eurotrip (Euro túra-bár a szinkron elrontotta), Eszement Freddie, Brian élete, The butterfly effect, a Tanú, Elfújta a szél(igaz állati nyálas, de mondanivalója van!), és még sorolhatnám.

    De a legkedvencebb akkor is egy musical, amit nálam semmi nem überelt, a Hair!

  258. pipőé a “azért felsorolom a kedvenceimet, akkor is ha csak 1 filmet kérdeztek” díj!

  259. A legutolsó ami elnyerte nálam a 10/10 az Assembly volt, de persze ez csak egy isteni film volt és én ilyen téren politeista vagyok. AZ Isteni filmet még sajnos számomra (11/10) még nem készítették el:(

  260. HULLAJÓ!Még nem láttam az összes filmet amit meg kell néznem,mielőtt meghalok,de nem hiszem,hogy BÁRMI le fogja taszítani ezt a filmet nálam a trónról,hacsak nem a második rész,ha Mr. Jackson elkészíti valaha:)

  261. A tanú, Bacsó Pétertől. A filmtörténet legelső fimljeitől máig mindenfélét láttam, de nálam ez a nyerő.

  262. Na ez egy nehez kerdes, kulonben nagyon orultem, hogy sok olyan filmet lattam itt felsorolva amik nekem is nagy kedvenceim, mint pl. Sose halunk meg, Forrest Gump, Fight Club, Donie Darko, Vegtelen Tortenet (ram is nagy hatassal volt gyerekkoromban) stb. stb….
    De megis egy olyan filmet valasztottam ami kolyokkorban nagyon tetszett majd kesobb sikerult megszerezni es mindig fel tud viditani na es nem is huzom tovabb az idot :P elarulom hogy a The Sting (A nagy balhé) -ról beszélek. Kivallo alkotas ha valaki nem latta csak ajanlani tudom :)

  263. Kedvenc filmem minden műfajban van, de ha egyet ki kell kiemelnem, az a Quills. A film mocskos, kegyetlen, bűzölög az erkölcsi fertőtől, a képmutatástól, de van két ember, Kate Winslet és Joaquin Phoenix, akik végig képesek a mocsokban tiszták maradni, annak ellenére, hogy ők is emberek, szeretnek, és szenvednek.

  264. Mindjárt elásom magam..mennyien írjátok, hogy a Keresztapa a kedvenc, és én nem is ismerem. Gyorsan elkezdem szedni :D

  265. Holtak hajnala (2004 ) remake..szerintem elég ijesztő film és az első 10 perc már sokkolt a rengeteg vértől de nagyon tetszet

  266. Gondolkodás nélkül: Forrest Gump. Akárhányszor meg tudnám nézni! Tom H. imádnivaló, a története megható, a zene csodálatos!!!

  267. A Forrás – Az eddigi legszebb zenével aláfestett film amit eddig láttam és hallottam. A története is tetszett,a képi világa is magával ragadott,de a hangulatot a zene tette nekem teljessé.

  268. Lock, Stock and two smoking barrels
    (A Ravasz, az Agy, és a két füstölgő Puskacső)

    “-De hová fogunk elbújni?
    -Ne bonyolítsd, bújj el, és kész.” :D

  269. egyértelműen a “Séta a múltba” mindig sírok rajta…aztán elgondolkozom, hogy mennyi mindn kéne tennem az életben mielött meg nem halok:(

  270. Na látom mindenki magára vette, már 900-an írtak ide…
    Amúgy a Ponyvaregény. Egyértelműen.

  271. repülő tornacipő (motýlí čas)
    gyerekkoromban legalább húszszor láttam a tv-ben.

  272. Csodálkozom, hogy még senki sem írta, egyértelmű, ennél jobb filmet nem lehet készíteni: A KÁRHOZAT ÚTJA
    Tom Hanks és Jude Law lemos mindenkit a színről :).

  273. Hát… angyon nehéz volt választani, de ami nagy hatással volt rám, az az Esőember volt. Nagyon szeretem az a filemt. ^^

  274. ÁLLJ KI MELLETTEM!

    Talán ez a legnagyobb kedvencem. mert ma is sokszor eszembe jut, és valamiféle példát mutat. Egy támpont. mert én még mindig nem nőttem fel (legalábbis ha az idealista világszemlélet elmúlásával lesz valaki felnőtt). Nagyon jók a színészek és hatvanas években játszódik, ami olyan mint egy végtelen nyár..vagy valami ilyesmi.

  275. Point Break – akció, barátság, szerelem és rengeteg steadycam… kell más?

  276. SLC PUNK című film a kedvencem, mert az volt a legnagyobb hatással az életemre, nézeteimre, ideológiámra.

  277. Human valamikor le kellene zárni, és összesíteni a kapott eredményt. Biztos érdekes lesz. :)

  278. láttom van akinek a Séta a multból..én is gondolkodtam rajta , de nem mertem beválalni:S peddig van mondanivalója..szép film

  279. Kísértetház (Jeremy Irons, Winona Rider, Glenn Close, Meryl Streep és Antonio banderas)
    Egyszer láttam moziban ’94-ben, de még másnap sem bírtam megszólalni. Nem is mentem be az egyetemre egy órára se… :)

    Nekem azóta Jeremy Irons A SZÍNÉSZ!
    (Monjuk ebbe benne volt az az előtti filmje a Végzet, de az meg Juliette Binoche miatt (is) volt nagyon jó.)

  280. Őszintén szólva meglep, hogy senki sem említette őket eddig: Pillangó (Dustin Hoffman / Steve Mcqueen)
    Big Blue (1989)
    Casino (1996)
    Heat (1995)

    De az abszolút első: Pillangó

  281. Félelem és reszketés Las Vegasban.

    Iszonyat jó film, érdemes megnézni annak aki még nem látta.

  282. Oké-oké, tényleg nagy a választék, és tényleg lehetne műfajonként bontani, de…. az én nagy kedvencem:

    Deja Vu

  283. Ha csa kegyet lehet, akkor a Volt egyszer egy Vadnyugat. Minden kockáját imádom, tökéletes remekmű, csodás zenével, isteni szereposztással, gyönyörű kameramunkával. Plusz egy szép, szimbolikus, egyszerre fennkölt és a kliséket finoman gúnyoló történet.

  284. Én azt mondom CRANK(magyar cime felpörögve).
    Nekem ez az a film, amiben mindent megtaláltam.Jason Statham fantasztikus alakitást nyújt ebben a filmben és ezt nem csak én mondom, hanem a hollywoodi kritikusok is.Ezer és ezer arcát és szinészi képességét mutatja meg.Tulajdonképpen ettől lett jó a film, mert hát ugye maga a történet sok véleményt megoszt.Mondjuk nekem nagyon bejön.Nem tudom hányszor néztem már meg de mindig látom Statham valamelyik új arcát.
    Jó szinész, nagyon is jó, és ez abból is látszik, hogy az utobbi évben rengeteg filmje (évente átlag 2-3)voltés 2010-ig megvannak már a következő filmjei is.

    Nos én csak ennyit akartam mondani

    Üdv.Chevy

  285. Baromira nehéz. Megválaszolhatatlan. Olyan sok van.

    Rocky I. II. IV.
    Rocky Balboa
    Forest Gump
    Terence Hill & Bud Spencer összes

    ….és még sokan mások.

    ,és tudom megszegtem a szabályt. xD

  286. The Notebook! romantikus nagyon, bőgtem is oda-vissza :D csak azért irtam ezt, mert ez hatott rám a legjobban… amugy gyűrűk urát irtam vna :) na helósziaszevasz :))

  287. 8 1/2 (Otto e Mezzo). Nálam ez a film, ami megmagyarázta, hogy miért szeretem én a filmeket és miért olyan varázslatos dolog moziba járni.
    Egyébként alapmű és a legjobb alkotás.

  288. City of god..vagyis isten városa..itthon nem sokan ismerhetik, pedig ez az egyik legjobb film legalább 4 éve (mármint számomra)

  289. Vígjáték – Tenacious D
    Akció – John Rambo
    Fantasy szerű – Hancock , ha az az :D

  290. BMX banditák (1983), ami egy vacak film, de… (Az IMDB szerint Magyarországon 1986-tól vetítették, nyolc éves voltam.)

  291. Oscar – Stallone magasan legjobb filmje, ezt a filmet már kismilliószor láttam de még mindig vicces

  292. Egyértelműen az Apocalypse Now, ez számomra nem is kérdéses :D. Roach (“He is close.”), Ride of the Valkyres, “I like the smell of napalm at morning” meg “…you are Miss Juli… No, better yet, Miss August!”.

  293. Shinobi:Heart under blade ^^
    A kép is, a sztori is, a színészek is, minden jó^^:)

  294. Rengeteg kedvencem van, nehéz kiválasztani egyet, de ha már így szól a szabály, akkor egyet mondok: Sin City

  295. Nehéz így. Más életkorban más volt rám hatással. Kezdjük az elején: BMX Banditák :)

  296. T2 alapmű, ami 15 évvel megelőzte a korát, bár sok mostani film nem ér még mindíg a nyomába technikailag

  297. Sok kedvencemet leírtátok. A legnagyobb hatású: Donnie Darko, azt bárhányszor meg bírom nézni.
    Említette valaki az Igazából szerelem c. filmet is. Jó, de csak 2x bírtam megnézni, azóta már az elején sírógörcsöt kapok.:D

  298. the green mile
    se7en
    forrest gump

    –> tökéletes aranymámorba öntetendő műalkotások :)

    peace

  299. Amélie csodálatos élete
    Nem mintha meleg lennék, mindenki azt hiszi, hogy ez egy nyomi csajos zsebkendős-nyálas film, de annyira pörög, annyi képi, vágási és elbeszélésbeli geg van benne, hogy végig fotelba szögez.
    Amúgy én sem néztem volna meg, ha a barátnőm meg nem zsarol, hogy moziban nézzük(azzal, hogy ő fizette).

  300. nem kell védekezned, hogy nem vagy meleg, egyszerűen azok beszűkültek akik szerint minden amélie néző meleg.

  301. BEKK TU DÖ FJÚCSÖR TRILODZSI
    és aki nem sejti hogy miért az meg sem érdemli hogy rájöjjön :)

  302. Apocalypto
    A közepe egy picit unalmas,de az eleje meg a végén az üldözés naon komoly lett sztem!

  303. Nem akarom a Forest Gump-ot írni mert azt már épp elegen írtátok :P Úgyhogy legyen a Volt egyszer egy amerika :)

  304. The thin red line
    Mallicktól láttam még a New world-öt, de szerintem az messze nem volt olyan jó, mint az őrület határán. Talán a történet miatt is. De ez a film… Ahogy bemutatja a háborút. Nem az a tipikus akciófilm, mégis hihető. A főszereplő monológjai meg zseniálisak.

  305. 21 – Las Vegas Ostroma
    kegyetlen ;) nagyon jó szinészekkel és baromi jó történettel valamint jelenetekkel.

  306. Iszonyat nehéz basszus…
    De talán a Hidalgo – A tűz óceánja. Áh de baszki nem lehet dönteni ez tiszta hülyeség :D:D:D

    @ Ricsi 982. a Volt egyszer egy Amerika is nagyon jó film!

  307. Kiképzés!
    de nem igazán mondanám hogy ezt szeretem a legjobban mert kb a többi itt már többször leirtakkal együtt sorolnám egy sorba(pl.: Usual Suspects/a felejthetetlen,magyar mellékszereplőkkel xD/,Fight club,trumann show számomra is favoritok.

    -na vajon ki lesz az 1000-ik….?

  308. Hát ez így tényleg nehéz ha csak egyet lehet.
    Talán hangulattól is függ mit tartok épp a kedvencemnek.

    David Gale élete

    Most ez ugrott be.

  309. 733. Buffybot, ekkor: 2008. 04. 28. 19:39
    Valószínűleg senki sem ismeri közületek: Felipének kék szeme van 1-2

    Ismerem, és nagyon szeretném megszerezni. Viszont sajna sehol nem találom :l

  310. resident evil – extincion:
    1000 meztelen mila jojovics.. ezt egyszerűen nem lehet überelni… mit mondjak, egyszerű lélek vagyok :)

  311. „It’s only after we’ve lost everything that we’re free to do anything.” – Tyler Durden Egyszerűen nincs jobb film :) annyiszor láttam már hogy magyarul már majdnem kívülről tudom a szövegét és lassan már angolul is, tehát Fight Club

  312. Számomra a mediterraneo című olasz film a 90es években oscart is kapott. Aki teheti nézze meg

  313. hát 1et? az necces, a ROCKY minden idők legjobb filmje sztem de a PONYVAREGÉNY az nagyon nagy kedvenc szóval nálam döntetlen és ha pisztolyt tartanának a fejemhez se tudnék dönteni:D

  314. Aludj csak, én álmodom – megunhatatlan, karácsonyi, de nem az a csöpögős, ráadásul két tök jó színész a főszereplő: Sandra Bullock és Bill Pullman

  315. Sok iszonyat jó film már elhangzott, ide sorolnám még a Tolvajtempó-t (Gone in Sixty Seconds). Nagyon bejött, főleg a Soundtrack-jai, na meg hát Eleanor!:)

  316. Nemrég adták le tv-ben és akkor döntöttem el végleg. Akárhányszor meg tudnám nézni, és mindig ha megy a tv-ben leragadok előtte. Szóval:
    Forrest Gump

  317. A Wall-E viszi nálam a pálmát. Sosem gondoltam volna, hogy egyáltalán megnézem, de egyik film sem gyakorolt rám ekkora hatást. Mindenkinek ajánlom, hogy ne féljen megnézni, mert “dedós”. Nem az.

  318. Nemrég láttam a Voltot (Bolt). Ez is egy “édesbús”, érzelmes, jó film, ráadásul van benne több poén és akció, ezért minden típusnak való. Jó film. Ez a másik kedvenc filmem.

  319. hmmm. ami jó és döbbentő és sorsfordító, mint tartalmilag mint a jelentése amit a film hordoz az az AMERIKAI SZÉPSÉG!!!

  320. Nagyon nehéz, de a kommentek olvasgatása után át kell fogalmaznom a top akárhány listámat (barátok között is minimum 100) és rendesen lelkiismeret furdalásom van, hogy több nagy kedvencet időről időre elfelejtek, aztán ha valaki eszembe juttatja, azonnal visszakerül a pixisbe.

    Azért, hadd mondjam el, hogy szégyellheti magát, aki az állítólag kedvenc filmjének és/vagy annak főszereplőinek címét helytelenül (nem elütés) írja le ide, ahol az utókor is látni fogja reményeim szerint.

    Szóval ami mindent visz, és az embernek a lelke is belesajdul, plusz sok évvel az első nézés után is a mondanivalóján gondolkodik néha (nem mert hülye, hanem mert annyira odabasz a film) az a Jóccakát anya / ‘Night mother Sissy Spacek-el és Anne Bancroft-al, http://www.imdb.com/title/tt0090556/ 1986-os film, még talán M1-ről vettük fel anno, tízen valahány éve, de ronggyá néztük a szalagot, a TV2 is adta, bár sajnos újraszinkronizálva (Kútvölgyi Erzsébet az eredeti Spacek szinkronhang) , már az a kazetta is nézhetetlen, és a video is megadta magát azóta, megvenni, megszerezni meg egyszerűen lehetetlen…

    A gitárszóló az elején olyan szívbemarkoló, hogy nem igaz, a mondanivaló pedig kortalan és végtelenül őszinte. Fucking beautiful… Olyan, amit nem felejtesz el soha.
    És ami a kedvenc filmed ismérve kell hogy legyen: minden sorát el tudnád mondani bármikor, sőt kockáról kockára lepörgetni a fejedben, nem pedig 10x látni, és azt kedvencként említeni, mert az igazi kedvenc 50 nézésnél kezdődik!!

    Szeretünk Human, publikálj még jó sokáig, stb. :)

  321. A Scarface talán, 2,5 óra hosszú, mégis pislogni se mertem, nehogy lemaradjak egy tizedmásodpercről.

  322. Hát szerintem is nehéz kérdés…sok jó film van amit nagyon szeretek.
    És bár azt itt felsoroltak alapján az én választásom lehet “nyálas”… de
    Szerintem a “kedvenc” akár a korod előre haladtával változhat. Hisz ahogy öregszik az ember, más gondolatok foglalkoztatják, ragadják magukkal.
    Jelen életszakaszomban (mióta láttam 2002) ez a film az ami sokat adott nekem, és ami talán változásra ösztökélt a kapcsolataim felfogását illetően.

    Walk to remember

  323. Sok film van amit szeretek, de csak kettő, ami abszolút kedvencként szóba jöhet, de választok: (Harcosok klubja és Mátrix között nem szoktam “kedvencségi” különbséget tenni, mert teljesen mások,) de ha muszáj választani, akkor egyértelműen Mátrix. Mindent visz, soha nem lesz ennél elgondolkodtatóbb, gondolatébresztőbb és összetettebb film. Műalkotás, remekmű. Minden szereplő, minden mondat, minden képkocka a helyén van, Wachowsky fivérek mindörökké.

  324. Úttalan Út (Interstate 60)
    rengeteg mondanivalója van (főként az embert figurázza ki), a hangulata mindig rabul ejt, ráadásul iszonyat jó 5letekkel van tele…
    abszolút fav, és úgyhiszem az is marad..

  325. Rengeteg jó filmhez volt szerencsém,de az Nr.1, a csúcsfilm,amit valamiért nem adnak a tetves tévék és amelyiket még a netről sem lehet lehúzni, a MOKÉP pedig eldugta a kópiát,az a film ami kétszer másfél óra tömény hasfájdító röhögés,nos az nem más mint a :Hóbortos népség.

  326. Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

    megjegyzés: jó nagy szívatás csak egy filmet kérni.
    kérdés: lesz összesítés?

  327. nekem a kedvenc filmem a shop stop2ez az a film amin jot tudok nevetni.de vannak meg mas filmek is csak az sok lenne.

  328. Egyet kell hogy értsek, shop stop 2. :) (tudom nemszabad, de megemlítem hogy igazából szerelem, ez a film annyira feelgood mégha nem is a kedvencem, naponta meg tudnám nézni.)

  329. hát elvileg így néz ki… 4,3,2,1 szavazatosokat nem írom le, mert iszonyat hosszú lenne a lista, de ha a főszerkesztő úr kéri, elküldöm :D vagy majd megszámoljátok ti :)
    jaés aki többet írt, annál az elsőt vettem figyelembe, sorry skacok:) a kérés adott volt..
    + a többrészeseket nem bontottam szét

    01. fight club 36
    02. Star Wars 27
    03. Ponyvaregény 26
    04. A remény rabjai 24
    05. Vissza a jövőbe 21
    06. Amerikai szépség 20
    07. The lord of the rings 19
    08. Donnie Darko 17
    09. Forrest Gump 16
    10. Mátrix 13
    Amélie csodálatos élete 10
    Traisnpotting 9
    Keresztapa 10
    A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső 7
    Blöff 7
    Halálsoron 7
    Terminátor2 7
    A nagy Lebowski 6
    Amerikai História X 6
    Big Fish 6
    Blade Runner 6
    Félelem és reszketés Las Vegasban 6
    Gladiátor 6
    Heat 6
    Közönséges bűnözők 6
    Scarface 6
    Into the Wild 5
    Lesz ez még így se 5

  330. Danny Boyle-tól a Sunshine (2007). Alap sci-fi, és az elszart vége még különlegesebbé teszi.
    Amúgy érdekes, hogy sokmindenkinél különböző a válasz arra, hogy mi a top filmje és hogy mely film volt a legnagyobb hatással rá. Minden valamire való filmrajongónak az első kérdés világrengető nehézségű, de a második azért már szűkíti a kört :)

  331. A jó, a rossz és a csúf :)
    De van még vagy 30, amit kapásból eszembejut, de ezt a legjobb szívvel írom le.

  332. Emlékezz a Titánokra.

    Jó nehéz volt kiválasztani, mert a toplista elején nagyon kicsik a különbségek. Lehet, hogy tegnap (vagy holnap) már mást írtam volna…

  333. Hmm kedvenc film? Ez nehéz kérdés, kár, hogy csak egyet lehet kiemelni.
    Gattaca /na jó még a harcosok klubbja is meg a jay és néma bob filmek, meg a vörös sárkány sálálá/ Tehát a válaszom Gattaca :D

  334. Nyfes
    a kedvenc filmem, ha kérdés úgy szólna szerintem melyik a legjobb film, akkor más a cím

  335. Agymenők (Brain donors),nem a sorozat,volt egy film anno,ez mindent visz humorban!

  336. Az én kedvenceimet szerintem senki sem ismeri, de azért:
    1. ENEMY – embermás
    2. Húzós éjszaka az El Royale-ban/Donnie Darko
    3. Az aranypinty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.