Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess with the Zohan)

Zohanosan alakult ez a szombat, és bár a film háromnegyede katasztrófa, de még sincs kedvem annyira a tenger mélyére lehúzni. Azért kár, hogy a Reign Over Me és az 50 First Dates után Sandler visszatért erre a szintre, ahogy azt a Chuck és Larrynél láttuk, de legalább élvezte a forgatást gondolom.

Zohan hajat most

A történet? Hát fogjuk rá, hogy van… Egy Izraeli terroristaelhárító, a legjobb az oszágban, elhatározza, hogy kimegy Amerikába és ott megvalósítja az álmát, miszerint hajfodrász lesz. De ott kiszúrják honnan jött, és nem lesz nyugodt teljesen az élete nyilván.

Sandler ismét bugyután nyúlt egy problémához, és most a melegek után a közel keleten akarja megoldani a gondokat a “szeressük egymást gyerekek” szlogen zászlaja alá tereléssel. Hát igen, a forgatókönyvnek vannak olyan részletei, amit mintha egy 10 éves írt volna, aki az oviban már “ha nagy leszek forgatókönyvíró leszek” kiáltással tört ki a többi kölök közül. Még nem nagy, de már elérte az álmát kb. Áh, nagyon képtelenül eltértem a témától, de nincs hova visszatérni. Ja de, megvan.

A filmet mindenképp a mellékszereplők mentik meg valamennyire, és miattuk lehet jól szórakozni, hiába van túl sok dickjoke, meg túl sok elnyújtott poén. Sandler az Sandler, Emmanuelle Chriqui meg gyönyörű ott a Central parkos jelenetben, viszont a pálmát mindenképp John “Jesus” Turturro viszi, és pont miatta mondom, hogy valószínűleg jól szórakozhattak a forgatáson. Annyira idióta volt végig, hogy a néhol komolykodó Sandler majdnem elbújhat.

Értékelés? Hát talán még az 5/10 is sok rá, viszont valahol mégis elment egynek. Az Agyő nagy Ő-nél jobb volt picit, így az 5 pontot muszáj megadni.

69 hozzászólás a “Ne szórakozz Zohannal (You Don’t Mess with the Zohan)” bejegyzéshez

  1. Közepes vígjáték a film, nálam Turturro mellett kivételesen Rob Schneider alakítás is bejött.
    Egyszernézős, de volt amikor teli szájjal vigyorogtam :)

  2. viszonylag jól elszórakoztam rajta, az első 45 perc hamar eltelt. de utána nagyon gyorsan meguntam az egészet, és csak nyögvenyelősen sikerült végignézni. a nagy finálé borzalmasan erőltetett, klisé volt…

    5 pont szerintem is

  3. Én azt mondom: Bár sztori az nulla, de nem is ez a vigjátékok lényege. Célját nálam teljesítette, kikapcsolt erre a röpke 2 órára. Utóbbi időben kevés film volt erre képes…

    Gondoljunk csak vissza a Keresd a nőt-c. opuszra…ott is pár mondatban összefoglalható cselekmény, mégis tudunk poénokat idézni belőle ma is…

    Szóval a mostani vígjátékok között ez szépen teljesít, pl az Amíg a jackpot el nem választ elég gyengus volt

  4. Ez a film egy nagy állatság és pont ez a jó benne.
    Nekem bejött mert én valami ilyesmire számítottam. Voltak benne jó poénok. Meg egy-két részt utána vissza is néztem.
    Jó vígjáték,csak ajánlani tudom.

  5. “Jó vígjáték,csak ajánlani tudom.”

    szerintem azok nem jó vígjátékok, aminek lejön az esszenciája pár jó poénból.

    sajnos a maiak zöméből, ha nem is egy 3 perces előzetest, de egy nyolc-tíz perce montázst össze lehet rakni és senki nem veszít semmit, ha csak annyit lát.

    ha a zohan ilyen, akkor felejtős. ha nem, akkor nézős.

  6. Pont tegnap néztük meg mi is. A film első fele, kb. 3/4 óra még vicceske. (pár poén a mosolyogtatós és nem sírva-röhögös kategóriából)De aztán szenvedés… A közepétől fogva katasztrófa. Minden viccessége megszűnik létezni, s eljövendenek az ezerszer látott klissék. Pedig már azt hittem, hogy ez egy jobb fajta Adam Sandler film lesz. (sajnos a trailer alapján többre következtettem mint kellett volna) Bár ami igaz, az igaz még nem sokat láttam azon fajtából. Talán írd és mondd kettőt az Apafejet és az 50 első randit(ezeket se tenném 6/10 fölé.Összességében ez a film rosszabb volt mint a Távkapcs és a Férj és férj együtt… A film mélypontja Mariah Carey vendégszereplése…

  7. a Férj és férj nekem tetszett (lehet köveket dobálni), ez a borzalom viszont nagyon nem. alapjában véve szeretem az Adam Sandler filmeket telis-tele olyan poénokkal amiken a környezetemből csak én röhögök (nem egy alkalommal vádoltak már ízlésficammal :)), viszont amikor már én sem röhögök…
    ez a film egyáltalán nem vicces, ez egy nagy rakás sz*r.
    3/10 (istenem de bőkezű vok) :D

  8. első pillanatban nekem sem tetszett, de utána azon vettem észre magam, hogy úgy táncolok mint Zohan és benyomok valami disco zenét. Meg ez a “prémes” szöveg:D Nekem se tetszett, de valamiért azért megmaradt. Viszont talán a legrosszabb Adam Sandler film:(

  9. Volt benne pár tényleg jó rész illetve poén, amikor hangosan röhögtem, de azokat leszámítva, elég gyenge film.
    Kár, pedig a trailer alapján egész jó kis “állatságnak” tűnt.

  10. Szörnyű volt. Pedig jól indult, de az első 20 perc után már elfogyott a türelmem.

  11. Nekem simán az év vígjátéka. Ennyi agyalágyult idióta poént – nem kell ebben a filmben semmi jelentést észre venni, és akkor röhejesen élvezhető.

  12. SZtem ez egy rakás szar! Sandlar ilyen idióta filmekben szerepel… AZ agyő nagy Ő legalább egyszeri kikapcsolódásra jó volt!

  13. Ez a film marhajó… Annak aki szereti a Sandler féle végtelen retaldáltságot. Én szeretem :D Ezért azt kell mondanom hogy az én szempontomból kicsit túlságosan alulpontoztátok a filmet, de nem szeretheti mindenki az elmebeteg retardált filmeket… Asszem nekem van ízlésficamom de ez jó is így :) Amúgy tényleg, egy komédiánál ki veszi komolyan a forgatókönyvet? :D

  14. Angolul: Ausztráliából jöttem, ez ausztrál akcentus

    Magyarul: Olaszországból jöttem, érted, olasz digó.

    ???

    egy olasztól megkérdezném mennyire ízlik neki, hogy digóznak a filmben :\

  15. most komolyan az olaszok buknának ki amikor fél amerikát lehülyézte a film, mint ahogy az a bevándorlókat is?

  16. hát, szerintem sem volt egy Apafej, de azért nem volt rossz
    illetve én bealudtam kb. 3x (:D), de csak mert nagyon későn néztük
    ami tetszett, az az izraeli-palesztin ellentétek kidolgozása a filmben
    de a párom imádta, visítva röhögött végig :)

    a Reign on me-t most pótoltam 1-2 hete, és óriás királyság
    remélem ez most nem lesz törölve azért, mert off

  17. Én egy fél óráig bírtam nézni, ez idő alatt még csak egy mosolyt sem csalt az arcomra, úgyhogy szerintem 1/10. Régen láttam ilyen gagyi vígjátékot.

  18. …tegnap este volt szerencsém látni…
    …háááát…agyatlan vígjáték (szerintem sokat nem agyalhattak a forgatókönyvvel)…
    …viccesnek vicces , de gyorsan le is fárasztja a nézőt…(én legalábbis kb. fél óra után már a végét vártam , de nagyon)…
    …mindegy…”ez is megvót’ ” kategória…

  19. Tegnap néztem póluban (21 utáni filmek 750-es áron vannak aug 31-ig, ez csak úgy mellékesen) és igazán nem csalódtam a filmban. mivel eddig csak plakátot néztem meg, még a trailer se érdekelt, így csak annyit tudtam, valami fodrászósdi film lesz.
    Utoló él óra már tényleg elég gyengucinak mondható.
    Szinkronja is egész jó lett.

    De összegében tényleg egy közepes film.

  20. nekem a film közepén egyszer csak beugrott egy south park rész, mikor Cartman beöltözött robotnak, és elkerült egy hollywood-i stúdióba, ahol forgatókönyv iróknak ad ötleteket, és lényegében minden ötlet adam sandler-ről szól, különböző idióta helyzetekben. nah, a film közepén én úgy éreztem, hogy ez a film is valahogy igy születhetett, de azért jót szórakoztam.

  21. Mi 5en néztük meg a filmet és könnyesre röhögtük magunkat, szerintem marha jó vigjáték. Moziban jól szórakoztunk.

  22. Borzalmas film, szerintem 2 pontot se nagyon ér. Amúgy sem szeretem Sandleres filmeket, egyedül a távkapcsvolt ami egy kicsit tetszett.

  23. Én nekem tetszett. Nagyon jókat nevettem. A vége kicsit már túlzás volt. De ezzel együtt nekem bejött. szal 7 kap. :)

  24. Sztem is kozepes nem lett volna ez szar ha nem raknak bele ilyen teljesen keptelen idiota dolgokat es egy kicsit a veget jobbra csinaljak, de pl a vegkiarusitasos dolgot nagyon eltalaltak az volt a sirva rohogos resz.

  25. ennyi negatív kritika után meg se merem kérdezni kinek melyik a kedvenc Sandler filmje :-)

    nálam a Happy a flúgos golfos a nyerő!

  26. Lassan Sandler is csomagolhat és mehet a kiégett Vígjátéksztárok szigetére. Még 2-3 ilyen húzás és nem lesz meg a 100 millás bevétel, akkor meg lehúzhatja a rolót.

  27. szerintem vicces volt, nem tudom, miért kéne egy vígjátéknak komolynak, művészinek, fifikásnak vagy akármilyennek lennie, amikor a poénokról szól, ami néha pont attól jó, hogy minél szarabb..

  28. Csatlakoznom kell a kisebbseghez. Nekem bejott a film. Annyira, hogy 2x is megneztem. Es konnyesre rohogtem a kliseken is magam. Foleg mikor felrugja az elotte ulot.

  29. Az eleje tényleg jó, a vége tényleg szar. Azért necces, mert van benne néhány tényleg jó poén, aztán hosszú unalom következik, aztán megint pár jó rész… Kicsit felemás az egész.
    Az mindenképpen értékelendő, hogy hozzá mertek nyúlni ehhez a témához, még ha nem is a legszerencsésebben.
    Az 5/10 kb korrekt.

  30. Szerintem jó volt, s állítólag az izraeliek is tudtak nevetni rajta, ami azért mond valamit…
    Én még nem láttam olyan bátor embert aki paródiát mert volna csinálni a Világ legfontosabb konfliktusából úgy, hogy a vallási indíttatásokat meg sem pendítette egyszer sem a filmben.

  31. Sztem nem volt olyan gáz. Jó, egy óra környékén én is megnéztem az órámat, hogy “mikor lesz már vége”, de ettől függetlenül nem volt rossz. A Sandler filmek közül egyébként nekem az 50 első randi jön be legjobban, meg sztem a távkapcs se volt olyan rossz, de igazából nem láttam a régebbieket, úgyh nincs sok viszonyítási alapom.

    Visszatérve a zohanra, egynek jó volt, de nem az a kategória, h Duplalemezes extra változatban a polcra, de azonnal :)

  32. Szeretem az eszeveszett vígjátékokat, de ez vmi borzalom volt. Egy erőltetett film, szerintem a készítőknek lövésük sem volt mit akarnak mert nekem ez jött le a nézése közben. Szeretem Sandler hülyeségeit is, de ebben ő is sztem nulla volt. Nem tudom lehet velem volt a baj, de ez most nagyon nem jött be! Az új Kalandférgek 100x jobb komédia lett!

  33. hááát, aki ezen tud röhögni…az nem igazán láthatott igazi komédiát…mert ez attól mérföldekre van :P de télleg

  34. Megdöbbentően rossz, poen szinte nem is volt, egyedül a kisbringa ment valamin, és mi ez az 5 pon?
    Max hármas alá, de akkor már inkább kettes.
    A Csák end Lerri vonalat kellett volna Szendlör barátunknak folytatni, bár inkább nem kellene filmet készíteni.
    Ja igen, még szerencse, hogy pikk pakk felrakták a netre, egyébként sem adok ki pénzt mozira, de itt még fájt is volna, a végét meg meg sem vártam, ment a kukába, csak a seedemet rontotta le!!
    Bránerfilm a javából.

  35. Sziasztok!

    nekem nagyon tetszett a film. amúgy is szeretem a Sandler tipusú filmeket, bár a távkapcs egyáltalán nem tetszett.
    én jókat röhögtem a Zohanon, az a tipikus nem kell komolyan venni vígjáték. nekem kicsit Boratra emlékeztetett, a stílus benne volt. A legjobb Sandler film a csontdaráló. Szerintem legalábbis….:)

  36. Hát meglepődtem hogy ennyire rossznak tartják ezt a filmet..!!
    Szerintem nagyon jóóó!!én végig röhögtem magamat az egészen..XDbár kicsit érthetetlen a szövege de visszanézzéssel már jobb.XD
    szal szerintem el×××szettül jó a film.XD

    a Taxxis meg aaaza gyerek aki abban a rádiós boltban wan nah nekem azok bejöttek naggyon jóók.XD
    Főleg amikor oda megy az ügynök ahhoz a bolthoz aztán annak a gyereknek mondja hogy 20 ezer a bér..aztán ott mondja neki hogy ,,akkor mivan.kell.egy nyalóka.?×uzi??!
    háááátt az naggyon ott wann

  37. Hát, szerintem ez olyan fajta film, amit leülsz megnézni a haverokkal, és azon röhögtök, hogy milyen rosszak a poénok :)

    Amúgy nekem kifejezetten tetszett Rob Schneider alakítása. Egyébként bemutatók alapján azthittem, hogy valami agyament baromság, de nem. Tele van dugós-poénnal, vagy ahogy human írta dickjoke-al, és ezt nagyon tudom rühelleni. Ez már sokkal inkább klisé, mint a többi klisé a filmben, akár a “boruljunk össze a főellenséggel” vagy ez a rómeó és júlia effektus Sandler meg a palesztin csajszi között.

    Szóval véleményem szerint meg lehet nézni. Egyszer…:)

  38. Tegnap este néztem meg a feleségemmel és hááát.
    A film keveréke az összes előző paródiának és vígjátéknak.
    Mindegyik poén már százszor el lett lőve, viszont bejött a görbetükör. A Chuck Norris féle ittvagyokéssztárvagyok gúnyolás, az iraki háborús mindigvannálamegykézigránát, vagy a zsidók “gúnyolása”. Ezek geg-ek amiket minden ilyen filmbe bele lehet rakni, mert sajnos már csak ez adja el a moviet.
    Jah meg Sandler.
    Saját pontozás szerint 10/1.

  39. Szerintem nagyon jó film,és többször is megtudtam nézni (a haverok is megnéznék…címmel)de nekem tetszett.
    Sandler jó volt benne.Ennyi marhaságot a Mars a marsa!-óta nem láttam.Macskafoci!!király!

  40. nemtom kövezzetek meg, de rég nevettem ennyit. nekem bejönnek az ien tapló poénok, és az ien visszatérő baromságok. és nem volt ien pofámbatolós a mondanivalója.
    nekem egy erős 7es:D

  41. Én csak azt akarom mondani hogy a film kurva jó és nagyon tetszett
    én pont szerint 1000/1000 volt és a legjobb film kár hogy nektek nincs izlésetek már bocs…

  42. Szerintem nagyon nagy film!!! 2 szer néztem meg idáig és mind2x tetszett . Dehát mindenkinek más jön be! 9/10 A vége miatt 9-es , az tényleg nem lett olyan erős.

  43. szerintem király volt
    a taxis rész egy kicsit uncsi volt deamúgy egy jó kis vígjáték volt.Szinte végigröhögtem a filmet
    én 8/10 adnék a filmre.

  44. Hatalmas a film, 1000000/10000000 pont és látom nem vagyok egyedül.
    Én nem tartozom a kockafejű filmnézősök közé, akik folyamatosan fejtik a filmeket itt-ott, jelenetről jelenetre.
    Aki igy nézi a filmet, az meg is érdemli…….
    Mégegyszer,… a film fenomenális és akinek, csak egy csepp humorérzéke is van, az értékelni fogja.

  45. Huh apám….ezen oldalon felbuzdulva, sikerült beleolvasnom egy pár komolyabb kritikába…..
    Mindenki DICEFACE? hm?

    Konzekvencia= egyetemet kell végznem, hogy ne tudjak értékelni egy jó filmet?

    Ez nem az ” élet szép “…. emberek !
    Ez laza másfél óra kikapcs és abból is a jobbik fajta.

  46. A film eleje nagyon jól kifigurázta a rambó-rocky-predator típusú filmeket, nekem kifejezetten bejött az a poén, amikor a piranhát berakta a fürdőgatyeszába… Szóval, a film első fele első osztályú agyatlan komédia, amin szétröhögöd az agyad… és aztán csak várod, hogy ugorjon már át az a rohadt szikra a szerelmesek közt… de nem ugrik, ezért bocs, de még egy ilyen filmtől is elvárom, hogy ilyen alapvető hangsúlyok legyenek meg benne!
    Az 50 első randinak azért sokkal jobb szinvonala volt!
    Szerintem 6/10

  47. “…a film fenomenális és akinek, csak egy csepp humorérzéke is van, az értékelni fogja.”

    Hat szerintem akinek egy csepp humorerzeke is van, az pont, hogy nem fogja ertekelni…

    Vannak bugyuta poenos filmek, amik annyira szarok, hogy mar jok, ez csak siman annyira szar.

    Erre a szarra meg rahuztak a palesztin-izraeli konfliktust, nem kicsit erzehetoen propaganda jellegge, ami szerintem ezt a filmet nezhetetlenne teszi.

    Aki meg csak “ropke masfel oras kikapcsolodas” -ra vagyik, az ennyi erovel nezegetheti a tv-t lekapcsolt allapotban is, nem sok a kulonbseg.

    Sracok ti tenyleg ennyire nem tudtok magatokkal mit csinalni? Masfel ora khaki, de legalabb elment masfel ora, vagy WTF???

  48. Szeretem az Adam Sandler filemeket, de most szinten alul teljesített.
    Addig a pontig elmegy a film, míg elutazik a nagy Amerikába, de onnan….
    Annyira szar film volt. Sajnálom, hogy elvesztegettem az életemből bő másfél órát……+

  49. Na ja….vok

    Neked meg ajánlom a Smith’n’Wesson-t.
    Bár hozzászólásod IQ szintjéből, ki sem nézem, hogy érted.

  50. sikerult megneznem, az elso fele nagyon allat volt, aztan jott amerika…ott meg fogytak az ertekelheto poenok (mondjuk amikor a gyereket elkabitotta, azon rohogtem a legtobbet), a vegere nagyon elfogyott a szufla, es egy jo vigjatekbol atment valami masba…kicsit schneider feelingje volt…
    amugy a b*szos poenok kicsit sem voltak viccesek szerintem…

    lazyman
    “Én nem tartozom a kockafejű filmnézősök közé, akik folyamatosan fejtik a filmeket itt-ott, jelenetről jelenetre.”
    Ez a tipikus, en egy mainstream manias agyatlan tini vagyok, es tetszik, h mossak az agyamat kiszolas volt. Kepzeld, en sem szoktam fejtegetni kockarol kockara, siman leulok ele, megnezem, es ha nagyon tetszik, akkor kiirom, de nem kell nagy filmesztetanak lenni par erdekesseghez, csak kevesbe hulyenek lenni… felreertes ne essek, kedvenc filmeim kozt jo par vigjatek megtalalhato, de azert ennyire ne kajaljuk be a sztereotipiakat, ez nem a viva tv…

    “Aki igy nézi a filmet, az meg is érdemli…….”
    nem, siman este volt, kidoltem, benyomtam, semmi elvarasom nem volt, lazan hagytam, hogy szorakoztasson, ez 90 percig nem jott ossze…

    “a legjobb film kár hogy nektek nincs izlésetek már bocs…”
    a spenot a legfinomabb etel, kar, hogy nincs izlesetek, mar bocs…

  51. Ez egy simán sz*r film és a b@szós poénok nemhogy megmentenék, hanem még lejjebb húzzák a színvonalat. A palesztin mészárlásból viccet csinálni pedig szánalmas és ocsmány dolog.

  52. Általában egyetértek veled, most nagyon nem. A Zohan az év egyik legnagyobb szuperszemete, végig se bírtam nézni, annyira szar.

  53. sztem nagyon nagy hülyeség a szó jó értelmében véve. király film, hasonló képp A férj és férj és az Agyő nagy ő is. Akinek ez nem tetszik az nézzen olyan Bridget Jones-os szarokat vagy filmdrámát, ezek valók nekik. ja és az 50 első randi az sokkal gyengébb ezeknél, nem sok poén van benne, csak Rob Schneideren lehet röhögni. apropó ajánlom a Lúzer SC-t és a Kegyenc fegyencet. a Happy Madison Production legyen veletek! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.