Taken

A magyar alcíme pedig lehetne az, hogy Ha egy profi odacsap. Mostanában nem is állunk annyira rosszul ilyen-olyan akciófilmek terén, de ez még azok közül is simán kiemelkedett. Hogy példát is mondjak, idén ott pörögtünk a Vantage Pointon, hiába volt közepes sztori, és itt meg Liam Neeson szinte fél kézzel lenyomja az egész ottani bagázst.

Taken pics

A film pont azt szállítja, amit a trailerben ígértek. Egy volt ügynök lánya Párizsba megy nyaralni, de a szállásáról elrabolják. Az apja meg az elrablók után ered, hogy kiszabadítsa a lányát. Valami 96 órája van arra, hogy megtalálja, így a törvényességnek még csak a látszatát sem tartja fenn a kutatás alatt. Ez bizony azt jelenti, hogyha valakit meg kell ölnie, akkor az pillanatnyi lelkifurdalást sem jelent neki, mint ahogy az információkért kínzás sem. Komolyan mondom, a sok filmes jófiú között üde színfolt volt az itteni, szinte mindig sötét ruhában feltűnő, visszavonult profi.

A film ereje nem a csavaros történetben rejlik, ez gondolom nyilvánvaló. A kutatás bár brutális, és néhol a szerencse is bejátszik, de azért elég egyenes vonalat követ afőhős, ahogy halad a nyomokat követve. A film ereje bizony Liam Neeson alakításában rejlik, aki olyan hihetően hozza a profit, hogy pislogni is alig mersz amikor akcióba lendül. Nyilván vannak képtelenségek a filmben, de ezeket olyan könnyen el lehetett felejteni, hogy huss, már nem emlékszem annyira sem rájuk, hogy most felsoroljam őket. Azért egy autós üldözés megmaradt, ahol egy pillanatra megingott a bizalmam is, de aztán gyorsan helyretették a készítők.

Taken poszterAhogy megjegyeztem, üde színfolt. Ez ember valahogy így képzel el egy “a lányán kívül semmi vesztenivalója” embert, akit semmi sem tart vissza, hogy az egyetlen számára fontos dolgot visszaszerezze. Ha ez azt jelenti, hogy a túlerő elleni harcban valakit simán hátba kell lőni, akkor azt jelenti. Még lehetne sorolni az apróságokat, amik azt átlagos akciófilmektől megkülönböztetik a Takent. Az ilyen apróságokat, amikre máshol csak nézel, hogy “az a gonosz hogy térhetett vissza, miért nem lőtt bele még egyet, hogy biztos legyen a halálában”, na itt nem teszel ilyet. Ha valaki padlóra kerül, akkor az itt bizony padlóra kerül örökre. Most valahogy nem tudom jobban leírni spoilerek nélkül. Egész egyszerűen így képzelek el egy profit, csak természetesen kevesebb kockázatot, és kevesebb túlerő elleni harcot felvállalva. Arra gondolok, ami a Heatben is volt, amikor kirabolták a kocsit, és amikor már több kockázatot jelentett az őrök életben hagyása mint az elnémításuk, akkor nem haboztak.

Taken értékelés

Ez bizony 8/10 simán. Nyilván nem hibátlan, de csak két pontot fogok levonni a rossz dolgokért. Azt hiszem Liamnál jobb főszereplőt nem is választhattak volna erre a magányos harcos szerepre. A Párizsba érkezésétől egyszerűen elkapcsolhatatlan a film.

human
írta
2008. 07. 27. 15:29
megjelenés
97
hozzászolás


97 hozzászólás a “Taken” bejegyzéshez

  1. és a b13 rendezője, de ez nem bessonon múlt :P főszereplő nélkül ez 5 talán 6 /10 lehetne max

  2. csak nem sikerült neki egy normális filmet összehozni? egy 10/8-as filmnek moziban a helye :)

  3. Nekem ez a film 6 évad 24 és 3 Bourne után semmi újat nem tudott mutatni, bár Liam Neesont szeretem, és jól is csinálta, de ez most csak egy 6/10 nálam. Egyszer nézhető.

  4. Egy jó színész tud jó forgatókönyvet, ígéretes rendezőket választani. Liam is ilyen, rég játszott komoly akciófilmben, de sztem is miatta lett ilyen jó a film.

  5. na felkeltetted az érdeklődésemet…..

    nekem mondjuk best of – megunhatatlan, ezerszer nézős – akciófilm mel gibson visszavágója (payback). az vmi óriási film….nem tok róla többet mondani, csak szintén azt, h ha nem ő játszotta volna a főszerepet, akkor csak egy közepes film lett volna.

  6. Liam Neeson mindig is nagy kedvenc színész volt, és ezzel csak fokozta. Morrel már számomra bizonyított a Banlieu 13-el, de ez még jobbra sikeredett. Néha kicsit a lélgzet bennszakadt, olyan iszonyatjól voltak megcsinálva a jelenetek, hogy damn =) Még több iet =)

  7. Sevores: ha neked ez a film a 24-ek és a Bourne-ok után azért nem tudott újat mutatni, mert a “no mercy” dolgot már azokban is ellőtték, akkor nem egészen értelek, hogy a fent nevezett két széria a késői Dirty Harry-filmek (netán bármelyik Delon-zsarufilm) után miért volt olyan nagy szám.

  8. “now the next part is very important. they are going to take you.”
    hát hogyis mondjam, Neeson bácsi megmutatta hogy öregember nem vén csóka, és veryfakin’ badass-be lenyomta az albánokat.
    a 8 ponttal teljesen egyetértek: 1 pont azért minusz nekem, mert elviselhetetlen volt számomra a lány, hogy két rohadt lépést nem bírt megtenni még az autótól az apjáig sem anélkül, hogy ne fusson, mint egy retardált azzal a testtartással és arckifejezéssel. a másik pont azé minusz, mert a film végén volt egy olyan “tudatalatti” érzésem, mintha ez egy lecke lenne az amcsiknak, hogy ne gyere európába mert megbánod (ha durván amcsi lenne a film, akkor ez kb 5 minusszal érne fel nálam).
    a másik kemény: “i told you i will found you” PUFF PÜFF CSATT

  9. Vegre egy rendes akciofilm. Az aminek latszik, 1,5 ora, megis van benne egy erdekes, nem total szokvanyos foszereplo, nem total szokvanyos akcio es a lehetetlenek sem annyira feltunoek, mint par masik filmben vagy sorozatban. par ujranezest siman er 7/10 nalam is megvan minden tovabbi nelkul.

  10. speedle már előtte amit említeni akartam. beülünk pár éve haverekkel moziba, cigitől piros szemekkel, nem tudtuk igazán, hogy mi lesz az… de teljesen szét lettem tőle. :) iszonyat jó volt… ha azt a szintet nem is hozza ez a film, akkor is meg fogom nézni, mert kiváncsi lettem rá. :)

  11. Hát nem is tudom… a 8/10 szerintem erős. Neeson szerintem is jó volt benne, de a többi szereplő (anyuka + lánya) valami eszméletlenül irritáló volt… Ami a történetet illeti, nekem is tetszett, hogy a hős nem lett sziruposan tökéletes, de szerintem így is voltak zavaró hibák. Csak úgy spoilerek nélkül apuka magatartása az utazás előtt, és az alap elrablás nekem eltúlzott és elnagyolt volt. Nálam ez inkább 6/10 és bosszantó mert könnyen lehetett volna akár 9 is.

  12. Na végre. Csak ennyit tudok mondani. :)
    A 8/10 abszolút jogos, a legvégén a tárgyalás egyszerűen zseniális.
    Akinek tetszettek a Bourne-féle fight jelenetek, annak ez a film abszolút kötelező.
    Ja és köszi a filmbuzinak, h felhívták a figyelmemet erre a darabra.

  13. Igazi elmeny volt a film. Ahogy human is irta, udito darab, foleg Liam Neeson miatt. Biztosan megveszem majd, mar csak a trailer miatt is. Zsaneren belul hoz mindent amit kell, szemrebbenes nelkul 8/10.

  14. Liam meglepetésemre teljesen autentikusan hozta a “visszavonult nem halott” figurát. Az időtartam is megfelelő volt, másfél óra körül. A verekedések és lövöldözések koreográfiája sem volt túlbonyolítva, inkább a realizmus irányába ment el, így folyamatosan megmaradt a súlyuk. Egyedül a francia és farszi szövegek estek ki, de talán nem maradtam le sokról. Talán a felvezető akció lógott ki nekem ahol csak bemutatják, hogy öreg róka nem vén kecske, de az is szépen a helyére síklik a záró képsorokban és nagyszerű keretet ad a sztorinak. Nagyon tetszett, mindenkinek ajánlanám 8/10.

  15. Ez a film a 36 mellett 10 éve a legjobb zsaru-akciófilm. Annyira tetszett, hogy csináltam gyorsan hozzá feliratot is! :)

  16. Na asszem eleget olvastam ahhoz hogy muszáj legyen megnézni, eddig is itt figyelt vinyón de nemigazán foglalkoztam vele eddig :P

  17. Nagyon jó kis film!
    Egy dolgot nem értek csupán: hogy kaphatott a film Amerikában pont ez pg-13-as besorolást?

  18. Na ez s letudva. Jó film, jó főszerep. Kösz az ajánlót, emiatt néztem meg, a gagyi pószter nem győzött meg korábban.
    Tenkjú! De miattatok ismét csak hajnalban fekszem XD

  19. …jó film volt ez…tiszta 24 utánérzet (ami nem baj)…mindenki a legjobbat hozta szerintem (a kiscsaj szerintem aranyos volt)…
    …SubZero-nak köszi a feliratot…

  20. Volt egy pont a filmben, addig egy kis kételyt éreztem tényleg képes bármire. De megvett.:)
    Fejemben mindig próbáltam kisakkozni a következő lépését, hogy mit is fog tenni -az elég ingatag nyomokból- és talán ezért is kötött le annyira.
    Rég ültem le film előtt úgy, hogy nem is keltem fel a végéig.

  21. WOW!
    Lehet, hogy nagyon ki voltam már éhezve valami ilyesmire, ezért:
    10/10 – Azta mindenit! XD

  22. Döbbenet jó film! Neeson legalább olyan verekedős ikont teremtett, mint annak idején a damon-féle bourne volt.
    Abszolút 10/10. Az idei akcióskálán király!
    Az a csoda, hogy a szakma nagyon hallgat e gyöngyszem körül!

  23. Nagyon frankó film. Külön tetszik benne az, amit az ember akkor is átérez, amikor egy McClane vagy Rambo filmet néz: rosszak a bad guy-ok, és TUDJUK hogy ki lesz porolva a seggük. Na itt is befutott ez az érzés, az a tipikus: Neeson mindenkit szétcsinál… És néha ez is kell.:)
    Lazán 10/8 az én véleményem szerint.

  24. Most néztem meg a filmet! Egyszerűen teljesen a hatása alatt vagyok, még most is! Maga a film nagyon jó, de Neeson az erőteljes alakításával viszi a filmet…
    Nekem hibátlan volt. A kedvenc jelenetem, mikor telefonban Liam mondja a monológját, hogy megtalállak stb. és akkor megöllek, aztán mikor felismeri a főszer hangját( good luck), akkor emg nem emlékszel rám, igaz, 2 napja beszéltünk telefonon, akkor azt mondtam megtalállak, és meg fogalak ölni.. bummm zseniális, de ahogy mondja woooow :) szal jó film, tetszett

  25. Először jött a trailer és megvett kilóra. Majd jött ez a bejegyzés és akkor már tudtam, hogy ezt a filmet meg szeretném nézni. És nem csalódtam. Elvárásom csak annyi volt, hogy egy badass bosszúfilm lesz az egész és ezt messze hozta. Ami engem idegesített, hogy az eleje döcögöt, a lány oké hogy 17 éves de úgy rinyált, mint egy 7 éves; és ahogy előttem is leírták már, ahogy futott…nem akarom a fogyatékosokat szidni, de ez mi volt már.
    De Liam jött látott és győzött. Visszahozta azt a mozit, amit azért szeressek mert ott mindenki megkapja amit érdemel.

  26. Na ez egy remek kis film volt!Thanks.Ha valaki szeretne még egy hasonló filmet megnézni, annak ajánlom a trade c filmet.Sokkal kevesebb akcióval ugyan de több érzelmi és drámai töltelékkel.Ha ez a film tetszett akkor a TRADE-t imádni fogjátok.

  27. hááhhh! nagyon zsír! tényleg Neeson viszi a bandát, de így kompletten beszartam jó volt.

    amúgy “24” feeling nálam is feltűnt, de jó értelemben. Gibson is abszolúte nyomhatta volna – de Neeson akkor is piszkos jó volt. érdekekes h a szerencsétlen csaj totál béna ügetése többször előjött a filmben és emiatt látom nemcsak nekem állt fel – sajnos a szőr a hátamon.. summit 8/10, Neeson nyomhatna még pár hasonlót!

    SubZero-nak külön THX! ;)

  28. Na végre egy jó kis tömény pörgős akciófilm, kevés olyan filmet láttam 37 év alatt amitől ennyire felment volna az adrenalin szintem. Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon durva.

  29. Most volt szerencsém megnézni a filmet. A Bourne Ultimátum óta nem láttam ilyen kurvajól összerakott badass akciófilmet.
    Egyszerűen kurvajó volt. Nem szarozott az öreg Liam az tuti.
    A kiscsaj télleg irritáló volt de ennyi a negatívum. 9/10 nálam.

  30. A Rambo óta nem pörögtem rá ennyire akció filmre… Rottenék meg ezt is lehúzták… Az a baj, hogy sokan eleve rosszul állnak hozzá (ill. ülnek le) az ilyen filmekhez, aki nem akar szórakozni, az nem fog szórakozni, nem bonyolult. Akinek ez a film nem tetszik, annak ezt üzenném.

    “I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don’t have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you, and I will kill you.”

    :)))))))

  31. Én tegnap néztem meg ezt a filmet és egyet kell értenem minden előttem íróval , mi szerint ez a film tényleg zseniálisan lett összerakva és nem csak egy tipikus akció-hent lett belőle, a csaj “ügetése” nekem is úgymond kiszúrta a szemem, és az a véleményem nekem is,hogy egy 6-7 éves is szebben fut, na de erről ennyit, és tényleg én is csak ezt tudom felróni mint negatív kritikát. Remélem a jővőben még több hasonló film lesz, ami nem csak pörgös,de ütős sztorival is rendelkezik. Tudna nekem valaki mondani hasonló filmet? Amiben a sztori is meg a cselekmény is hasonlóan jól van összerakva? Előre is köszönöm!

  32. A Bourne 3 felrakta a lécet elég magasra, de ennek a filmnek majdnem sikerült átugrania.Ez hihetetlenül jól sikerült. Legszívesebben lementem volna valamelyik kocsmába és szétvertem volna az első agresszív emberke fejét, majd megkérdeztem volna az ott tartózkodókat, hogy “hol a lányom”!! :-) Liam Neeson eszméletlen jól játszotta el a szerepét. Én is hasonlóképp cselekednék ha ez velem megtörténne, bár engem az első sarkon kinyírnának. Holnap megnézetem a filmet a haverokkal és vigyorogva fogom az arcukat nézni milyen reakciót vált ki belőlük. Human neked meg örök hálám, hogy írtál a filmről!

    Nálam 9/10 az ugrabugra leányzó miatt.

  33. kissé spoileresen: már írtam korábban, engem ez a film a Mel Gibson féle Visszavágóra emlékeztet. mindegy hol játszódik, mindegy, hogy mikor, egy biztos és fontos dolog van, a Liam Neeson által megformált karakter profi abban, amitől megkeseredett, amire ráment a házassága, és amitől a lánya is eltávolodott tőle. viszont ha kell, akkor tudja, hogy mit és hgy kell csinálni, fanatikusan, de hidegfejűen lát neki a melónak, és hideg precizitással viszi azt végig. elég profi Liam Neeson ahhoz, hogy ezt a karakter vérprofin és hitelesen hozza, a félszeg apukát, aki pusztakézzel öli halomra az albán gengsztereket. az a baj, hogy nem nagyon volt más komoly, fajsúlyos színész a filmben rajta kívül, a kislányok kifejezetten idegesítőek voltak. viszont anyu (Famke Janssen) elég jó néni, negyvenen túl is :)

  34. ja az értékelés lemaradt 8/10, a már említett színészhiány volt az egyik ok, a másik az európában az utolsó koszos albán is beszél folyékonyan angolul sztereotípia, ezért a 2 mínusz pont.

  35. Szuperjo film, vegre ujra latni Liam-ot filmen. A lanyat alakito csaj tenyleg iszonyat idetlen volt, mint egy gyepes (bocs), igazabol nem is erdekelt, hogy mi lesz vele, csak a hajsza miatt volt erdemes nezni. :)

  36. Nagyon jó film. Mivel én kimaradtam a sokat említett 24 nézéséből, még jobban hiányzott már egy ilyen akciófilm. Liam tökéletesen hozza a még mindig profit, a hangulat pedig szenzációs.

  37. VAZZE! Ma este néztem meg, ez odabaszott rendesen. Még mindig remegek. Nekem is baromira tetszett, hogy profin vadászott, semmi tétovázás. De a kiscsaj az elején nem volt az a barátságos akiért én tűzbe tenném a kezem, első 20 perc inkább az volt, hogy “hálátlan picsa, apád dejófej, mindent megad neked, de te csak kihasználod, de ha baj van akkor sírsz utána”, de ennek ellenére kiváló szórakozás!!!
    (és mégegy amit az amcsik megtanulhatnak Európától, hogy ide kislányok ne jöjjenek mert kemény hely!)

  38. EZ a film át**szott a palánkon de rendesen! Imádom a közelharcokat, a jól megkoreografált közelharcokat, többek között ezért is imádom a Bourne filmeket, meg ezt is! Liam Neeson nagyon jól hozta a figurát, a filmben többször is tapsoltam néhány jelenetnél. K**vajó! Nekem 9/10
    És ez a szöveg!!!!
    “I don’t know who you are. I don’t know what you want. If you are looking for ransom, I can tell you I don’t have money. But what I do have are a very particular set of skills; skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I will find you, and I will kill you.”

  39. Tyű hát ez tényleg 8/10 volt. Mínusz 1-1 pont a Párizs előtti és a Párizs utáni részekért :D
    Amúgy szerintem a Bourne 3 (de ezt már ott is kifejtettem) szinte másolata a 2-nek, szal engem nem hozott lázba ezért nem is hozom párhuzamba ezzel. De a verekedések itt pl jobban tetszettek, a Bourne-ben túl kamerarángatós volt :)

  40. Megnéztem a filmet. Hát gyerekek szerintem majdhogynem hibátlan a film. Liam Neeson teljesen eltalálta az alakított karakterét. A film első egy órájába csak puszta kézzel írtja a népet.. és nemugy mint a csihi-puhi amerikai filmekben látszik rajta hogy ez az ember halál profi.
    9/10 nemigazán ujranézős a film de nagyon jó.

  41. Az utóbbi időszak egy legpörgősebb filmje volt, nekem nagyon bejött. L. N. tökéletes, nagyon komolyan hozza a karakterét. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a filmet, akinek elege van a műmájerekből. Egyszerű sztori, zseniális film.

  42. Nagyon komoly meglepetés a film. Egyszerű akciómozit vártam, erre egy kegyetlenül odabaszós, szinte hibátlan zsánerfilmet kaptam. Ha össze lehet mérni, akkor az új Bondnál kb. 6x jobb :)

  43. Nagyon komoly film,qui-gont még sosem láttam ilyen agresszívnak:).vérprofi és kegyetlen figura,kicsit bourne,kicsit punisher.nekem 3 kedvenc jelenetem volt,bár még kapásból 3at-4et hozzávehetnék,de akkor is ezek favoritok:SPOILER:1, telefon beszélgetés(I will look for you, I will find you, and I will kill you.-és amikor ezt feleveleníti az albánoknak)-ebből a részből nekem kiderült,h még tud vmit a vén kecske:)…2, amikor a niggert elintézi a taxinál Párizsban-vhol itt kezdődik az akció,ami a film végéig nem áll le….3,amikor Párizsban az áruló havernál van:az íróasztal mögött elfelejtesz dolgokat.Mint pl a különbséget egy töltött és egy üres fegyver súlya között…majd meglövi az asszonyt és csak ennyit mond:csak súrolta….bazzeg,ott kész voltam:):)
    minennel eggyütt engem annyira lenyűgözött a film és neeson,h a hibákat nem vettem elsőre észre,úgyh nyugodt szívvel adok rá 9,5/10.számomra újranézős….

  44. A komolyságot ott adta be a film, ahogy a lányokat mutatták, mit tettek velük az albánok az elején/franciák a közepén/arabok a végén. Kiemelkedő az albánok teljesítménye a bedrogoztatással, amiatt nem merték vállalni azt a filmet moziban, pl, mert akkor a kis kedves világa az emberek 75%-ának akkorát omlott volna, hogy mindenki ilyen végrehajtók állományba kerüléséért kampányolt volna.

    Azt hiszem állat ellen állat való. Néhány anyukának a film láttán lehet h eszébe jutott volna h na hova is lett az x éve eltünt lánykám. Mert sajna ez nem filmes álom amit bemutatott a rendező, hanem az olyan valóság amiről senki nem mer beszélni mert akkor azt hiszik hogy nem is létezik. A struccpolitika ott fordul ellened amikor veled törénik.

  45. Megint egy túlértékelt tucatszemét.A kritikát és a hozzászólásokat olvasva, mintha itt még senki sem látott volna akciófilmet. De most komolyan, mit hypeoljátok ennyire ezt a sablonos vackot? Ez nektek fasza akciófilm, gyerekek itt még senki nem töltötte be a 14.évét?
    A film első, kb.40 perce dögunalom, az akciójelenetek se villannak nagyokat,egy unalmas autósüldözés, béna-70 es évekbeli francia krimiket idéző lövöldözések-beremegő kamera…(jó, persze, nektek a Bourne sorozat is etalon:),LOL). Az egész filmről csak úgy süt az ötlettelenség, na meg persze az alacsony költségvetés. A storyt láthattuk már 100x-legutóbb a Death Sentence-ben, ahol Kevin Bacon mérföldekkel jobb alakítást nyújtott, és az actionra is többet adtak-Liam Neeson pedig tűrhetö színész, de ezt az alakítást Steven Seagal is bármikor, csont nélkül hozta volna. Nem csodálom, hogy ez a film nem került a mozikba.

  46. Remek film 9/10! A telefonos monológnál a Man on fire-ból jutott eszembe az a rész,amikor a felépülés után visszamegy a családhoz Denzel és a kislány szobájában találkozik a kiscsaj anyjával :
    – Most mit akar csinálni?
    – Amihez értek. Megölök mindenkit akinek köze volt hozzá,aki profitált belőle vagy aki csak sandán (?) néz rám. :) És Denzel sem a levegőbe beszélt…

  47. Ma került sor erre a filmre, és nem csalódtam, tényleg jó film. Az akciójelenetek is rendben vannak. Szóval érdemes megnézni, ja és… Good Luck. :)

  48. 10/10

    Szóval az elmúlt évek egyik legjobb filmje !

    Az összes szemét ezt érdemelné,az életben is !!

  49. znono, köszi az ötletet!
    Én javaslom mindenkinek a TRADE c. filmet. A Taken is nagyon jó volt, de a Trade hasonló alapsztoriből mégjobb filmet hoz ki. Kevesebb akció, de abszolút reális és nagyon szépen van gényképezve. Plusz Kevin Kline is hatlamas benne.

  50. dr.genya 2008. 11. 24. 22:20
    Vaazzz, azért kiváncsi lennék, Te melyik akciófilmre mondod, hogy jó?? Elég sok szart,szemetet megnéztem már, de azért ez odab@szott rendesen. Mondjuk izlések és pofonok.

  51. Csatlakoznék Szocsó hozzászólásához…
    A film számomra tele van “katartikus” jelenetekkel..
    Nem gondoltam volna Liamról, hogy 56 évesen , hoz egy ilyen szerepet…

  52. sirálypitsa (értsd: Seagal) és Neeson alakítása egy súlycsoport lenne? azért ez elég bátor kijelentés… :)

  53. SubZero-nak:

    1. Köszi télleg a sub-ot, bár voltak benne érdekes fordítások 1-2 helyen, de nem vészes, alapjában véve az előadásod volt: JÓ! :)

    2. Abszolút egyetértek Veled a 36 c. film és az e közötti “kapcsolatról”. Ugyanez jutott eszembe, hogy bár abban az akció messze elmarad ettől, viszont valamiért az volt az első ami eszembe jutott erről… Talán azért, mert az is ennyire élet szagú volt?! Nemtudom, de valóban azóta a film óta nem volt sztem se ilyen film.

  54. SPOILERES!

    A csaj csak azért idegesített, mert végig nem tudtam rájönni, hol láttam. Most már tudom, Shannon a Lostból, eh. Az sokkal jobban idegesített, hogy az építkezésen az autós üldözésnél, illetve a hajón való lövöldözésnél másfél méterről nem találták el uzival. Egyáltalán nem. Ezekért kár. Ja, meg a vidám hazatérés, miközben tudjuk mi történt, nem akarom elspoilerezni. Egyébként nagyon tetszett, nagyon jó kis adrenalinpumpa volt. Amikor a reptéren a benga kihúzza a taxiból és közben odaveri a fejét az aszfalthoz, na onnantól sejtettem, hogy rendben lesz a dolog. :)

  55. Most fejeztem be. (+ még egyszer a gólokat :)
    Meglepetésfilm a javából. Pedig tényleg sablonos, néhol túlzó, máshol meg végtelenül egyszerű, és az elején meg a legvégén azért folyik a cukrosnyál rendesen, de kit érdekel? A lányok elrablásától a hajón való családegyesítésig tartó rész miatt ennél többet is megbocsátanék. Neeson profin hozza a figurát, ami számomra nem meglepő tőle, de azért jó volt látni az öreget akcióban :)
    A film csúcsjelenete számomra a vacsi a francia kollegánál. Az a pár perc zseniális!
    SPOILER veszély!!! Ahogy lazán ledurrantja az asszonyt, majd közli, hogy a gyerekekkel fogja folytatni… hát az elég hatásos volt. De azért nem merték egy érzéketlen gyilkológépként ábrázolni: “kérj elnézést a feleségedtől a nevemben” – na itt eléggé röhögtem. SPOILER vége.
    Szóval minden hibája ellenére nekem nagyon bejött: 8/10. Ajánlom mindenkinek.

  56. a film az rendben volt, 8/10

    de az azért durva, hogy 26 éves nővel játszatták el a 17 éves csaj szerepét, na neee.. jó tom, manapság már mindenhol így van, /filmek, sorik/ de mégis, akkor a fent említett ugrálás helyett megoldhatták volna máshogy is, ennek ellenére Shannon 10/10 :D jah és Holly Valance is

  57. SPOILER
    tegnap vegre lattam, es tenyleg odabaszott. persze szabvany akcio/bosszufilm, es a 24-bol, meg a hasonlo verprofi igazsagosztokrol szolo filmekbol visszakoszonnek megoldasok, ezert 7/10-nel nem ertekelnem tobbre, nehany ev mulva mar biztos nem fogunk ra emlekezni, amikor pl az oldboyt meg mindig emlegetjuk, de a zsaneren belul a maximumot hozza.

    annak ellenere, h egy arnyalattal megtobb realizmus erzesem szerint jot tett volna neki (pl milyen az mar, h a csaj a vegen semmi jelet nem mutatja annak, h mit elt at, meg h meghalt a baratnoje), azert vannak benne kellemes realizmus-szilankok, pl a pc-seg teljes hianya, h a csavot telleg semmi mas nem erdekli, csak a lanya, ezert meg se kiserel segiteni a tobbi lanyon, h kinyir mindenkit, akire mar nincs szukseg, h az akcio kozben artatlanok is meghalnak, ha nem is a fohos kezetol (ezt egyebkent nehany fogalmatlan majom a film hibajaul rotta fel az imdb-n (sohaj)).

    a kedvenc reszem, ha valasztani kene, mindenkeppen neesonnak az eppen elrablas elott allo lanyaval folytatott telefonbeszelgetesa, kezdve azzal, h amikor kiderul, h helyzet van, egy pillanat alatt visszazokken a profi ugynok szerepebe, es habozas nelkul tolja az utasitasokat, egeszen odaig (ezt sajnos a trailer lelotte, h a fene enne meg, de akkor is emlekezetes), h miutan benavigalja a lanyt az agy ala, elozetes ismeretek nelkul azt varnank, h most majd jol megmondja neki, hogyan menekuljon meg, ehelyett “figyelj, most jon a neheze. el fognak vinni”, es a megoldas, h amikor elviszik, kiabalja hangosan az ismertetojeleket. ez kesz.

    egyszeruen kurvajo nezni, h (leszamitva a feszultsegteremteshez szukseges nehany bakit) a csavo mindenre gondol, mindig egy lepessel a rosszfiuk elott jar, es megingas nelkul vegigviszi az egeszet. nagyszeru adrenalinfroccs.

  58. Még most is rágom a körmöm, banyek… Megvolt az adrenalinbomba rendesen. Nagyon tetszett.

  59. Nálam ez csak egy 7-es. Nem volt rossz tényleg, de ugyanakkor egy kihagyott ziccer is. A forgatókönyvön lett volna még mit javítani, na meg a casting rém siralmas. Liam Neeson nagyon jó benne, és ennyi kb. A többi szereplőt meg elhajtanám a francba, főleg azt az elrabolt hülye pi..-át. Hát az vmi iszonyat irritáló a filmben. Egy újszülött jobban eljátszaná azt a kis szerepet. (az a futás ahogy csinálja, vagy fogyatékos a csaj benne?!?! ez nem jött le)
    Engem rohadtul idegesített az, h a lendület megvolt, és mégis olyan buta fordulatok, illetve következmények jönnek egy-egy esemény után, hogy elmondani nem lehet. áááá
    Na pont az ilyen filmeket kéne újraforgatni, és korrektül vászonra vinni, még ha egyáltalán nem is egy “spanyol viasz” a story-ja, de ennél sokkal jobb akciót össze lehetett volna hozni ebből az alapanyagból. Arról nem is beszélve, h kezd már herótom lenni ezekből a 90 perces filmekből. Egy normális, kerek történet kibontásához és levezetéséhez nem elég másfél óra… Látszik itt is!
    Most már csak 6 a 10-ből.

  60. Engem se érdekelt idáig a film, ahogy elnéztem a poszterét, de most már huzom is lefele, és asszem megis nézem. : )

  61. áááá kész. én nagyon kivoltam a film alatt. a barátnőm nyéron Németországba akar menni 1 hónapra…ezutén a film után hát kicsit betojtam. :D:P. kész ez a film… És Liam egy nagy ász színéász…ennyi…

  62. Természetesen a story kicsit morbid, mert enynire nem durva a helyzet sehol. Persze vannak ilyenek mindenhol, de nekem az nemtetszik a legjobban hogy amerika úgy állítja be (nem elsőnek) Európát mint valmi bűnőzőkkel fűtött földrész lenne, közbe Amerika nagyba viszi a pálmát…de amúgy nekem is nagyon tetszett a film, pár apró baki volt, de azért neem is 8/10 :)

  63. Nekem jóindulattal 7/10. Nem volt rossz egy akciófilmnek, de a sztori valami nagyon gagyi volt. Neeson tényleg jól kente, de hogy minden sikerült neki első nekifutásra, azonnal megtalált mindenkit, mindenhol, aztán lekaratézta és szétlőtte egész Párizst semmi retorzió nélkül utána meg csak úgy fogja a lányát és hazautazik…semmi bonyodalom nem volt benne, reménykedtem, hogy nem az lesz a film, hogy a csajt elrabolják, a fater meg utána megy és kiirtja fél Párizst…sajnos ez történt. Egyszer nézős…pedig többet vártam.

  64. “Az sokkal jobban idegesített, hogy az építkezésen az autós üldözésnél, illetve a hajón való lövöldözésnél másfél méterről nem találták el uzival. Egyáltalán nem.”

    hehe, jó látni, hogy van, ami sosem változik.

    nem találták el. előfordul. megesett már. béna lövők. mézli, nem tudom. na bumm. őt meg idegesíti. (hadd lőjem le a poént. ha eltalálják, akkor nem lett volna film.)

  65. Nem jött be! A közelharcok jók voltak, meg Liam alakítása, a többi felejtős…Az is sokat elmond, hogy közbe kimentem megnézni egy Family Guy részt a TV-ben :D
    5/10

  66. Elképesztő… 9/10 Liam nagyon jól csinálta, engem is a csaj ba**ott fel csak. Volt néhány kamu benne, de hamar el lehetett felejteni. Bár Luc Bessonnal ki van a tököm, hogy mindig kifigyel franciaország a filmjeiben….

  67. Hétvégén megvolt ez a film is. Szerintem szenzációsra sikeredett. Liam Neeson szenzációs választás volt erre a filmre. Igazi higgadt profi. A hátamon felállt a szőr mikor az elrablóval beszélt telefonon.

    SPOILER (bár benne volt a trailerbe)

    “But what I do have are a very particular set of skills. Skills I have acquired over a very long career. Skills that make me a nightmare for people like you. If you let my daughter go now, that’ll be the end of it. I will not look for you, I will not pursue you. But if you don’t, I will look for you, I WILL find you, and I will kill you.”

    Egyszerűen odabasz. :D Persze vannak hibái is a filmnek, de valóban csak egy pillanatra érzékeljük, majd el is felejtjük. Az egész realisztikus, és Neeson pont azt csinálja amit minden apa csinálna a helyében. Neki csak a lánya számít. Ha kell kínoz, ha kell hátba lő.

    Nekem 9/10, mert a 10/10 et tartogatom a Transformers2 re. :D


  68. Dr. genya, azt javaslom, ha már nézel egy filmet, nyisd ki a szemeidet is, mert csukott szemmel tényleg nehéz élvezni. Az első 40 perc egyáltalán nem rossz, ha ez tényleg Luc Besson (már pedig ő írta a felétu), akkor itt kissé át van értelmezve a Leon a profi (nem az a fiatalos “rossz a világ, bele kell halni” stílus ez már, hanem a “túléltem és tudok alkalmazkadni hozzá, de attól még marha szar” jegyében van áthangszerelve).. ahogy a gyakorló apuka a lánya fotóit egy albumba gyűjti, az feledhetetlen.. szerintem a Liaam Neeson bánatos szemeivel és kifejezéstelen arcával megkomponált kispolgári szenvedést bárki tudja értékelni, aki volt már szomorú, vagy szeretett valaha valakit.. egyszerűen marha jó, ahogy a haverjai tartják benne a lelket. Valami ilyesmit kéne tudnia Luc Bessonnak, bár a bérgyilkos figurái (mint Viktor, a takarító a Nyikitában) még mindig jobbak. És mit értesz az alatt, hogy ez a film nem került a mozikba??? Jobb, ha tőlem tudod, hogy ezt Magyarországon játszották a mozikban.. Steven Seagallal meg az a baj, hogy sajnos ő sokkal önteltebb f*sz lett annál, hogy ezt bármikor megcsinálja.. öröm volt látni, hogy egy jó színész mennyivel jelent “plusszt” az akciónímandokhoz képest.. és tök jó, hogy ma már egy átlagos színésszel is le tudnak forgatni olyan jeleneteket, ahol látszik, hogy mikor hova száll a kéz, mikor törik a csukló, mikor-kit dobnak, nem csak hadonásznak, aztán konfettivé vágják az egészet.. valódi akció van, ahol szakadnak az inak, roppannak az izületek, a súlypontok a helyükön vannak, nem úgy állnak be az emberek, hogy lerí róluk, hogy az első szél elfújná őket.

    Nem az a baj, hogy utálod a filmet, csak fröcsögsz, ahelyett, hogy látnád, mi az, ami valóban rossz benne.. csak annyi a gáz, hogy Liam Neeson jobb ebben a filmben, mint az egész maradék stáb együttvéve (a forgatókönyvet is beleszámítva), meg hogy túl sokszor van a szerencséje, és persze az egész vége.. aki kinyír vagy száz gengsztert, azt vajon hány maffia fogja utána levadászni? Nagyon nem lehet kellemes úgy ébredni reggelente, hogy az albán, a török, meg az arab.. stb. maffia is küld egy-egy lófejet ajándékba. Aztán, ha egy francia kormányügynök+magas beosztású rendőrnek belelősz a feleségébe, és neki ezt el kell magyaráznia a kórházban, meg a főnökeinek, akkor lehet, hogy csak azért is kiheréltet, mert szívből gyűlöl utána. Szóval igen, a happy end kissé hiteltelen, hősünket minimum felnégyelnék, hiszen minden maffiában/kormányban vannak hozzá hasonlóan jól képzett fegyveresek.. ajándékba esetleg kiirtanák a családját is.. de az biztos, hogy nem találkozgatna csak úgy híres énekesnőkkel. A sztori legalább három ponton gyermeteg (amikor az üvegszobás-licitálás után elkapják, és kiszabadul, mert eltörik a cső, az gagyi.. amikor szembe autózik a forgalommal, az gagyi.. biztos volt egy harmadik is) .. jól indul, aztán a végére tündérmese lesz..

    Mindenesetre az áramos részért megérte leforgatni a filmet.. micsoda ötlet, hogy nem halsz bele a 220 Voltba, ha a lábaidon-heregolyóidon keresztül záródik a kör, nem a szíveden és a tüdődön át.. zseniális újítás leégetni a csúnyagonoszember lábait. Ki fogom próbálni, hogy nézhető-e többször.. tulajdonképpen csak ettől függ, hogy jobb-e, mint 7/10

  69. vazzeg, csak most jön ki dvd-n.. no mindegy, volt szerencsém hozzá nemrég, és nekem is tetszett. az jutott eszembe közben többször, milyen jó, h a liam neeson játszik benne! mindent elhitt neki az ember. és az alakítása visszafogott, vhol pedig megindító. és a film 1általán semmivel nem akar többnek látszani, mint amenniy, de azért hagy – meglepő, h még egy ilyen film is hagyhat biza – kérdéseket. szóval nem úgy álltam fel, h mi is volt ez? mert azért az durva, h

    SPOILER!

    visszaviszi a lányt, megköszönik neki, de egy szót se kérdeznek tőle.. hogy vagy, hogy sikerült?

    SPOILER VÉGE

    tán nem is hiányzik neki. fura párhuzam, de a south park jutott eszembe, amikor maxi atya a vatikánba megy (fiúkkal való fajtalankodás megszünetéséért), és azt üvölti az egyházvezetőknek, h “fogalmatok sincs, milyen kereszténynek lenni”. mert a bemutatottak alapján bizony ezt brían mills is mondhatta volna a lány anyjának és a mostohájának: fogalmatok sinc, milyen egy gyereket szeretni. hát neeson tényleg megmutatta – ez sokszor torokszorító hangulatot is adott vmelyest -, és ez mindent meg is magyarázott. ha van kiért, akkor érte.
    részemről 8/10.

  70. Watchman, szerintem abszolút nem eltúlzott az apa… Az én apukám is ilyen utazások előtt :) De (főleg ezek után) szerintem abszolút érthető…

    Egyébként a film meg az egyik legjobb, amit valaha láttam… Egyszerűen zseniális… Persze a csaj engem is kiakasztott, mert olyan, mint egy fogyatékos, de a film szenzációs…

    Néhány előttem szólónak: szerintem meg lehet találni mindent elsőre, főleg, ha az ember profi ügynök – elvégre annak ez a munkája. Másrészt – eleinte én is csodálkoztam, hogy sose találják el, de aztán mondták nekem, hogy lőfegyverrel (géppisztollyal) ez nem is olyan könnyű…

  71. épp most fejeztem be, kurvajó film. Azt terveztem, hogy megnézek még egy filmet, de nem tudom, hogy ennél jobbat találok-e

  72. sokan dicsérték, méltán. 8.5/10. Persze az Audis forgalommal szembe gagyi.. Persze többször is szemtől szembe 1 vagy 2 két ember nem találja el géppisztollyal.. de ezek kellenek.. Liam zseniális, ez vitathatatlan. Ajánlom mindenkinek ,aki még nem nézte meg, mert megéri.

  73. Én tegnap láttam először. Tényleg lebilincselő, talán az elmúlt évtized legjobb akciófilmje. Liam Neeson pedig valóban nagyot alakított.
    8,5/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.