57 hozzászólás a “A k*apjátok be rajongók című Potter trailer” bejegyzéshez

  1. Lurkók? Ha annyit tologatják a gyerekek is felnőnek akik néznék! Azért van benne pár jó effect…

  2. Pörgősebbre számítottam. Anyway… E. Watson. ‘Nuff said.

    Fáj a szívem a sorozatért (könyv és filmszinten egyaránt) Ettől függetlenül, folytatva a régi hagyományt, első vetítési napon nézzük öccsel. Aztán együtt sírunk. Addig viszont él a remény. Talán majd ez a film… Remélem merítenek kicsit az előző rész kicsit komolyabb csatajeleneteiből.

  3. Nekem a 3. tökre bejött, volt benne némi hangulat ami az ír történelmi drámákra hajazott(ja tudom fura), a többire viszont alig emlékszem, lehet mindet nem is láttam. Tolkien világa mindig jobban megfogott.

  4. ez egy rendkívül jó trailer, talán tényleg a legjobb, eddigi potter-félék közül.. ejj, de messze van még..

  5. jaja, sztem is nagyon bíztató a trailer, remélem sikerül majd megütnie a 3. rész szintjét!!

  6. Az 5.-nek is nagyon odabaszós trailere volt, ha nem emlékeztek nézzétek vissza. Azért reméljük ez jobb lesz, csatlakozom Delukszhoz, a premierig él a remény. Csak azt nem értem hogy ha minden rendezőt kidobtak egy film után, akkor miért pont ezt a kóklert tartották meg 3 részre. Visszasírom Cuarónt és a csodálatos 3. részt :(

  7. Ez csak olaj a tűzre, nem birok magammal!:)
    Valamit nem értek, miért írják az hogy “This Year” egy 2008 októberi trailer-re?? Miközben 2009-ben lesz a bemutató és az már nem “This Year”!! :)

  8. a warnernek idenre mar megvolt a fejostehen (batman), ugyhogy nem eroltetik .. igy jo lesz a bevetel jovore is.

  9. Figyelt itt valaki a részletekre!? Mi a f.szomat keres Bellatrix Lestrange egy égő háznál? És mit rohangál Harry a susnyásban, meg Giny köntösben a susnyásban? Mi ez? Mi van itt?

  10. A hatodik volt a legunalmasabb könyv. Kössetek belém (vagy fel), de semmi nem történt benne 400 oldalon keresztül, aztán a végén az addigi leggyengébb tanévvégi életveszély-kalandtrip, majd ugye az a bizonyos csattanó, ami nagyobbat csattant volna, ha haverom nem lövi le nekem. Mondjuk már pár éve amúgy sincs nagy mentális erekcióm a Harry Potter tartalmaktól, de azt el kell mondani, hogy a harmadik film volt könyvhűségileg a mélypont, onnantól viszont egyre jobbak és hitelesebbek az epizódok. A négyről és az ötről már egész kellemes csalódottsággal jöttem ki anno.

  11. A konyvhuseg sztem sok esetben hatrany. Lsd. Kubrick csinalt egy istencsaszar Shining feldolgozast, ami csak lazan kovette a regeny torteneseit, aztan King vett maganak rendezot aki szorol szora megfilmesitette a konyvet. Az meg egy szar lett. A harmadik Potter film legalabb filmkent is elvezheto volt, ellenben az otodikkel, ami egy rakas egymasrahanyt jelenet, amit erts meg a konyv nelkul.

  12. A trailer szerint a vadőr házát gyújtják fel és gondolom X-aktákat megszégyenítő módon elkezdik egymást kergetni a mellette lévő kukoricamezőn… :) Igaz, hogy eddig Hadrig háza egy domboldalon volt és tököket termesztett pár haszonállat tenyésztése mellett, de úgy tűnik már a roxforti birtok sem a régi. :)

    A Malfoyt játszó srác iszonyúan megöregedett. :(

  13. Minden ismerősöm aki olvasott HP könyvet azt mondja, hogy a film élvezhetetlen, zanza és deszar lehet nekem hogy nem értek belőle egy kukkot se mert én nem olvastam a könyveket.
    Elismerem kissé gyorsan pörögnek az utolsó részek de kifejezetten élveztem mindet. (kivéve a 2.-t de azt csak a kis f*szpörgettyű manó miatt).
    És értem a történetet, bár sok mellékfonalról lemaradok valószínűleg, de üsső kő, így is tetszik.

  14. Az egész Harry Potter mizéria csak azon esett át, mint amin minden ilyen jellegű sikertörténet. Ameddig szívből ment addig szerettük, amikor már pénzért ment, akkor meg szomorúak voltunk. Teljesen felesleges (Bob) fennakadni olyan apróságokon, hogy nem az történik a filmen, mint a könyvben. Rutinos HP nézők már a fülük botját sem mozdítják plusz jelenetek beillesztése vagy lényeges részek kihagyása esetén. A HP életérzés nem a filmből jön és őszintén borzasztóan sajnálom azokat, akik a filmek után állnak neki a könyveknek.

    Számomra legkedvesebb az első rész volt, ahogy a könyvek is teljesen varázslatos hangulatot teremtettek hiszen jól érezhető az első négy eggyüvétartozása… ugyanúgy ahogy az is, hogy a maradék 3 könyv nyomás alatt, határidőre és már korántsem annyira szívből készült. Megértem Rowlingot, fasznak lenne kedve írogatni több millió fonttal a zsebében, pláne, hogy előtte élte a munkanélküliek mindennapjait.

    (visszatérve) az első film tényleg hozta azt a mesevilágot, amit a könyv megteremtett. Ez ugyanis mese (nem fantasy, nem scifi, nem egyéb, mese) és jól illett bele a kastély, az, hogy a gyerekek alapvetően nem jó színészek (egyiksem) de ez hozzá tartozott a körítéshez. el lehetett merülni benne, el lehetett bújni benne.

    Azóta CGI-ről szól a dolog, meg arról, hogy hogyan lehetne egy aranyos kis történetből 16-os karikás varázslófilmet csinálni. Emellett persze a gagyi hatás konstans szereplője mindegyik filmnek de ez az ambivalencia elkúr mindent. Az első rész óta nem láttam jó HP filmet. Nem áltatom magam azzal, hogy valaha fogok. De nem is kifejezetten érdekel. Olvastam. Még nagyon az elején. Azt az élményt pedig semmi nem ronthatja el. (Piton mindig egy kövér nőnek képzeltem…)

  15. A kunyhó nem Hagrid háza, hanem az Odú, (nézzétek már meg az alakját is, Hagrid háza kerek, az Odú pedig ilyen felfelé épült összevissza épület) és az a jelenet egy a rendező (vagy forgatókönyvíró) által beletett csata jelenet az Odúnál… nem értem minek, nem értem hogy jön az oda.
    Én még azt a jelenetet sem értem, amiben Harry a földön fekszik, és eltűnik…. látom már, hogy ez a film sem lesz még köszönőviszonyban sem a könyvvel :-(

    DeluksZ: szerintem ettől függetlenül nem válna kárára a filmeknek, ha tényleg a könyvet jelenítené még. Én személy szerint eléggé régóta nyomon követem a Potter világot, többször olvastam mind a 7 kötetet, gyerek se vagyok már egy jó ideje, mégis jobban örülnék, ha nem hagynának ki fontos jeleneteket, és nem tennének be oda nem illőket a filmekbe.

  16. Ez egy eszméletlenül jó film lesz, talán még a Főnixet is verni fogja, pedig az nem lesz könnyű.
    Nagyon jó lett a trailer, már megnéztem párszor.

    Spoiler
    Mit keresne a susnyásban? Ez a legjelentéktelenebb dolog. Valszeg a végén amikor üldözik ki őket a kastélyból, csak kicsit áttették egy másik helyre, ezen aztán nem kell felhúzni magad, és ezért leírni a filmet.

    Ez vissza fogja adni azt a dark hangulatot, ami a könyvből is jön. Az sem érdekelne, ha 2 filmből csinálnák még, vagy ez lenne 3órás, de már látni akarom. Lesznek benne szép kis jelenetek!!

  17. Spoiler
    nydrian: Olvasd újra a könyvet! ;) Elég csak az elejét mikor utaznak a vonaton és Malfoy letakarja Harryt! :)

  18. Hogy ne legyen két roxforti csata Spoiler!!!!(majd az utolsó részben is lesz ) teljesen kihagyják a 6. részből, helyette az Odu ellen lesz egy támadás.

  19. Hát nem tom…
    El gondolkoztam, hogy szerintem melyik rész eddig a legjobb: 1. rész: nem rossz de anyira nem nyűgözött le.
    2. rész: ez már sokkal jobb volt mint az első, sőt teccet is.
    3. rész: ezt szerintem igen csak eltaláltak. Nem ragozom tovább ez 1 jo rész.
    4. rész: ez se volt rosz kb ugy sorolnám mint a 3.-at
    5. rész: Na ez már egy kicsit ködös volt számomra de még meg lehetett nézni kb olyan volt mint a második rész.
    Na most kiváncsi leszek erre a részre is, hogy milyen lesz.
    Szerintem ez jo rész lesz csak kár, hogy ilyen sok idejig elhúzták.

  20. Deluksz:

    Bár tényleg eléggé szubjektív, de én pont úgy gondolom, hogy az első három rész szarozása után, az utolsó négy volt az, ahol beindult a történet, és ott megmutatta az írónő is, hogy mit tud.

    Bár a mai napig úgy érzem, hogy az írónő megnyomta párszor a “cheat” gombot a történet során, hogy elkerülje a logikai buktatókat, de mégis annyira lenyűgöző, és jópofa világot teremtett, amiben mindenki szívesen élne :)

    A filmből meg rengeteg dolgot kihagynak egyelőre, de most mivel egyes részeket újraforgathatnak, lehet bekerül egy-két könyvhöz hű jelenet is.

    Viszont az nem tetszik, hogy Harryből ilyen nőcsábász gyereket akarnak csinálni, mert az utolsó jelenet erről árulkodik. Nem emlékszem ilyenre egyik kötetből sem. Ő csak egy valakit szeretett ugye…

  21. Heh, ez inkább a Babó előzetese. Van benne varázsló, sárkány, kócos alacsony figura, szaladgálás, és minta törptárna is lenne.

  22. Az írónő már akkor tudta a végét mikor elkezdte az elsőt.
    Nagyon rendbe van, de csak mind a 7rész olvasása után.
    Mert akkor lesz kerek a dolog. Várom a filmet, mert jó viszontlátni, de sajna a hiányosságok számomra bosszantóak.
    Remélem legalább a 7. film(ek) jóklesznek.

  23. Olvastam az összeset…Nem egyszer, nem kétszer és többször mint háromszor. :D Csillogott a szemem, amikor 7 évesen egy menő áruházlánc pénztáránál magkaptam az elsőt könyvet. Aztán már minden évben kaptam egy részt. Ezen a könyvön nőttem fel. És akkor jöttek a filmek. Az első és a második hozta azt a világot ami a HP kötetekre volt jellemző és végülis a 3. és a 4. rész bakijaiba is beletörődik az ember, de számomra az 5. rész volt az igazi csalódás.:D Ha nem tudom, hogy nem az egyik kedvenc könyvem alapján készült a film akkor úgy jöttem volna ki a moziból, hogy? Menjünk még 1x!!! Mert külön filmként megállná a helyét. Már akkor azon gondolkoztam, hogy mik lesznek még a 6. filmben, amit elbaltáznak…:D Sztem ennél a résznél is lesz miben csalódni rendesen a HP rajongóknak. Vagyis azoknak akik olvastak a könyveket…:D Legalábbis a Trailer erről árulkodik.:D

  24. én mindig elvonatkoztatok a könyvtől. és így számomra a trailer bitang jó lett. igazán várós, bár pár dolgot én sem értek belőle, de sebaj, majd moziban:) amúgy sztem az 1-2. colombus-os film volt a legjobb, a többi utána, háát, onnantól kezdtem elvonatkoztatni és élvezni a többi filmet is ( a 4. azért a fölbe taposott a végével:(na…azért az durva volt.
    mi az h az uccsó három könyvet nyomás alatt írta rowling. már az első könyv elkezdésekor megvolt neki a 7 könyv vázlata, főbb cselekményszálai, csak ezeket kellett kitölteni. és igazából az 5. könyvvel indul be minden – személy szerint a legjobb kötet – , 6.-at aki unalmasnak tartja, az nem tom hol és mit olvasott, de unalmasnak nem nevezném, ja h vki lelőtte a könyv végén a poént, úgy már lehet h nekem is unalmasnak tűnt volna…. a 7. meg mestermű, gyönyörűen lezár mindent. nagyon örülök, h ketté vágják filmben. sztem nagyon jó húzás.
    egy szó mint száz várom a filmet, nem kicsit.

    off:
    nem tudja vki h most mit ír rowling? halottam már olyanokat, h teljesen új könyvsorozat kizárólag felnőtteknek, de azt is h folytatni akarja vhogy a pottert…

  25. speedle!
    Rowling nagyjából mostanában adja ki a Bogárd Bárd meséit.4-5 történetet tartalmaz. Inentől kicsi SPOILER (köztük a Három testvér meséjét is, ami ugye a Halál ereklyéiben fontos szerepet kap). Szal megírta azt a könyvet, amit Hermione kap Dumbledore bácsitól a 7. részben.

  26. kíváncsi vagyok, mit hoznak ki belőle, eddig a harmadik részen kívül az összes film csalódás volt a könyvhöz képest, de azért mégis mindig megnézem :D

  27. Hát nagyon jó lett ez a trailer is, de ha olyan rövid lesz a film mint az előző, meg tényleg a hibás forgatókönyv hibáinak teljes egészét nem javítják ki, márpedig az előzetes alapján nem tették/teszik, akKor megint csak egy közepes filmet kapnak a RAJONGÓK Heymantól! Már az elejnén bakivan az előzetesnek (fizettség??)! Persze aki nem olvasta A könyvet az viszonylag jól jár, ha megért mindent a film során és nem a mellette ülőtöl kérdezi moziban: Mijarák van?:)
    Ettől függetlenül első nap már fogom nézni.

  28. “Én még azt a jelenetet sem értem, amiben Harry a földön fekszik, és eltűnik….”
    Biztos felhúzta az egy gyűrűt :D
    Jó trailer de valahogy nem esett le hogy ez HP, semmi se passzol szinte a könyvbe. Mondjuk mióta bejelentették hogy a filmsorozat máshogy fog végződni mint a HP 7 nem csodálkozom ezen se.

  29. !!!!DeluksZ!!!!!!

    Basszus teljesen igazad van. Végigolvastam, és csak egyet érteni tudok a kommenteddel. És nem mellékesen jegyzem meg, Piton az első rész után én is nőnek képzeltem el, fene se tudja miért :D:D A vicc, hogy így is olvastam végig :)

    :):)

  30. Nem tudok elvonatkoztatni a könyvektől, nem is akarok elvonatkoztatni tőlük, bár azok sem egyenletes színvonalúak, de összességében remek olvasmánynak tartom őket (felnőtt fejjel is)…
    Azonban az első 2 (Chris Colombus által dirigált) rész után én is odajutottam, hogy nem biztos, hogy szórol-szóra végig kell menni minden egyes fejezeten/jeleneten – egy ügyes dramaturg szerintem elkélt volna a script mellé.
    Látva az azóta készült 3 részt, ill. ezt a trailert vastagon sírom vissza az első (két) rész látványvilágát, hangulatát, “bénaságát”, terjengősségét, mert bizony ki lett herélve ez az egész szépen lassan, és ezt most nem rajongóként mondom (soha nem voltam az), hanem mint mozibajáró.
    Nem tudom, hogy az írónő hogy tekint a filmes végtermék(ek)re, de remélem a szíve mélyén már bánja, hogy eladta anno a megfilmesítés jogait.
    Mert én rohadtul bánom helyette is.

  31. Harry potter mint Gyűrűk Ura:::Ez egyszerűen szörnyű…mondjátok itt egyáltalán valaki olvasta a könyvet…Ugyanis semmi közze nincs a gyűrűk Urához ennek a jelenetnek.És ha nem tűnt volna fel eddig valakinek Harrynak láthatlannátévő köpennye van és ezért tünnik el.De azt azért megsugom hogy a vonaton vannak és Malfoy elöl akar eltünni

  32. Olvastam az imdb-n, hogy Chicago-ban volt egy próbavetítés, amiről a rajongók lincshangulatban távoztak, többek között azért, mert a könyv végi csata kimaradt a filmből. Na most, ha a helyére az ódú megtámadása és felgyújtása került, akkor meg is értem őket.

  33. manocska: Na jó de itt semmi magamraborítok egy köpenyt fílingje nem volt annak a résznek, fogta magát oszt huss. Mellesleg megsúgom ott már nem ő akar eltűnni hanem eltűnteti malfoy :D
    45.: Jesszus… Ez kész és nem tűnt fel a rendezőnek hogy ez így szar?

  34. Igen SPOILER nem lesz Roxfort támadása elvileg mert a 7. ben egy sokkal nagyobb lesz ugye és nem akarják egymás után ismételni magukat ezért raktak a 6. filmbe egy új Odús támadást.

  35. na ez már nekem is sok…. odu megtámadása a roxforti csata helyett?uh… na ennyire már én sem tudok elvonatkoztatni. ez olyan szintű belekutyulás, h b@sszák meg. nem csoda a lincshangulat. én nem csak ilyen hangulatban távoznék, hanem lincselnék is de rendesen. ezt nem tudom hogyan fogják beszorítani a történetbe… Pl.: harc az oduban és dumbledore meg leesik az odu tetejéről, mert lelöki a kopogószellem…. ténleg nem tom h lehet ekkora baklövést elkövetni. az eddigiek még csak-csak elmentek – el lehetett fogadni őket, mert a kihagyott jelenet az teljesen más mint egy utólag – egy analfabéta hügyegyerek, aki még hírből sem hallott a hp könyvekről – a forgatókönyvbe beleírkál, mert szte ez jobb. szegény rowling néni forog az ágyában és én is biztos vagyok benne, h már nagyon bánja h eladta a megfilmesítési jogokat…. de reménykedek benne, h még az én életemben kijön egy újabb hp feldolgozás könyvben és az talán egy kicsit is követni fogja a könyvek sztoriját…. remélem. bocs a hosszúságért, még ha pletyka is h az odus rész lesz a roxforti csata helyén akkor is felháborító az egész….

  36. ezt most én sem értem: ha leégetik az Odút akkor a 7. részes ottani jeleneteket hogy oldják meg? nehogy már így oldják meg… :( ez így elsőre nem hangzik vmi jól

  37. Eszem, f@szom megáll! Ez itt a HP filmadaptációkat fikázók köre.

    Van néhány dolog amiben egyetértünk, de pont azok miatt tér el a véleményünk.

    Az első két rész tényleg ilyen mese, cukormáz. Azok tetszenek legkevésbé. Daniel színészi játéka az első két rész között akkor változáson ment át, és ráadásul ordít róla, hogy eröltetett. A dialektusa a második részben (szigorúan eredeti nyelven nézek csak filmeket) annyira erős brit, és ahogy a szája mozog, hát szörnyű.

    3. rész rendezője (Children of Men-re emlékszünk?) tudott egy olyan hangulatot, képi világot, világítást, színeket teremteni, ami valóban vki említt korábban drámákat, szóval illik a brit szigetekhez. Könyörgöm, elvileg vhol Skóciában van ez a kastély vagy hol, ha jól emlékszem ott esik is néha, nem? – borul az idő, stb. (Ja és ugye dementorok éppen portyáznak, szóval a sárgás-barna színeösszeállítás végképp nem passzol az első két részből.)
    Egyébként kritikusok is mondták, hogy ezért Colombusnak pont jár, hogy önként feladta a rendezői széken. Önkritikából csillagos ötös.

    4. , 5. rész valóban elég sok mindent sűrít, valóban kihagy , változtat, de azért jó lenne, ha úgy gondolnánk erre, mint a műfordításra. A szószerinti fordítás élvezhetetlen.

    Ennyi erővel, akkor minden 5 percben kellene egy flashback, mint a könyvekben.

    Ja és hogy hányszor olvastad el a könyveket. Az min is változtat? Én csak a 4. könyvtől kezdetem olvasni. Mivel akkor még nagyon divat volt a HP, mindenki azt olvasta, én pedig sosem mentem az árral, magas ívben elkerültem. Az első két film nem is tetszett, majd a 3. film után kezdett érdekelni.

    Mint látjuk én filmbuzi vagyok. És azt hiszem az oldal is az és nem a csakkonyvformabanazigaziahp.hu.

  38. “Pl.: harc az oduban és dumbledore meg leesik az odu tetejéről, mert lelöki a kopogószellem…. ”

    :D

    Én is a Harry Potter-sorozaton nőttem fel, szeretem az utolsó könyveket is, nem érzem úgy, hogy gyengébbek lennének a korábbiaknál, sőt. (A hatodik talán kicsit igen, de valószínűleg csak azért gondolom így, mert ott eléggé el voltam spoilerezve) Az első film tényleg aranyos volt, meg ott megvolt az újdonság varázsa, 7 évvel ezelőtt tetszett, de ma már újranézve nem hinném, hogy lekötne. A másodikkal ugyanez, csak ott már az újdonság varázsa sincs meg.

    A harmadiktól szerintem egyáltalán nem rosszak a filmek, az igaz, hogy a történettel eléggé könnyedén kezelik, átírnak vagy kihagynak pár fontos részt (mi volt már az a Dumbledore-Harry beszélgetés a Főnix Rendje végén?), de végülis nem lehet mindent két és fél órába bezsúfolni. Ha nem úgy nézzük a filmeket, hogy már megint mit hagytak ki, akkor egész szórakoztatók. Mondjuk ez az Odú-csata már tényleg elég durva változás, akkor nem tudom mit kezdenek a hetedik rész Odús jeleneteivel.

    (Az azért jó lenne, ha a HP-t sorozatként csinálnák meg, persze mozis minőségben, és jutna idő a mellékszálakra is)

    A Bogar bárd amúgy decemberben jelenik meg (itthon is), és elvileg ennek is jótékonysági célokra megy a bevétele.

  39. br41n:
    “Mint látjuk én filmbuzi vagyok. És azt hiszem az oldal is az és nem a csakkonyvformabanazigaziahp.hu.”

    oh azt senki nem firtatja h te szereted-e a filmeket v sem. mint leírtam előző kommentekben nekem a többi filmmel sem volt komolyabb bajom, talán a hőségtelenség, de természetesen én is felfogom h nem lehet egy 2-2,5 órás filmbe belezsúfolni egy regényt. ezt irtam az előző hozzászólásomban is – elvonatkoztatok. ez tiszta sor. ezért van a vágás. mindent kiszednek belőle, ami ‘felesleges’, h egy mozinézőnek is emészthető, könnyed film jöjjön ki az egészből. (a dűnéből sem tudtak még egy normális filmet összehozni, bár ez sztem lehetetlen) én csak azzal szemben fejeztem ki az aggodalmam, h miért akar vki beletölteni olyan részt, ami nem is volt benne a könyvben (sőt rowling jegyzeteiben sem – utána néztem) ez számomra egy kicsit sok.
    amatőr színészek: sztem pont ez volt benne egy kicsit jó, bár szó szerint engem is idegesített, de belejöttek a srácok. colombus pedig nem tom… nekem az első kettő kötet ugyanolyan meseszerű volt mint a film. utána ok h sötétebb hangvételű, de az már nagyon nem jött be h az egész film szürke és hermione rózsaszín pulcsiján kívül más színt nem is láttam (láttam az ember gyermekét és nagyon tetszet, elgondolkodtatott).
    különben meg én az első 4 kötetet daráltam le egyszerre utána meg folyamatában ahogy megjelentek. nem azért mert menni akartam az árral és mert mindenki azt olvasta, hanem azért mert nagyon bejött és kíváncsi voltam a folytatásra.

    hp sorozat nem is olyan rossz gondolat. a duna tv-n ment nem tom már mikor bulgakov: mester és margarétából egy orosz filmsorozat. nagyon regényhű volt, bár sztem a mai technika mellett azért még várhatunk rá pár évet h a hp-ből sorozat készüljön.

  40. az elején a prof kicsit úgy néz ki,mint Gandalf (gyűrűk ura 4?)
    és mit keres itt Trent Reznor?

  41. Sok jót nem várok tőle, úgysem ér a könyv nyomába se… lényeg, hogy kicsit több Piton lesz benne, mint általában (most már muszáj), amúgymeg egyszernézős.

  42. br41n-> Nem tom te hogy voltál vele én baromira nem azért olvastam a könyvet, mert, ahogy te mondtad mindenki azt olvasta. Amíg nem került a kezemben azt se tudstam, hogy van…:D Ha pedig jól értettem és csak a 4.től kezdted olvasni akkor honnan tudnád, hogy mennyire volt hű a regényhez az első 3?

  43. br41n-> Nem tom te hogy voltál vele én baromira nem azért olvastam a könyvet, mert, ahogy te mondtad mindenki azt olvasta. Amíg nem került a kezemben azt se tudstam, hogy van…:D Ha pedig jól értettem és csak a 4.től kezdted olvasni akkor honnan tudnád, hogy mennyire volt hű a regényhez az első 3?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.