A legbesz*aratósabb horrorfilm amit valaha láttál?

Keresztbekérdés, mert a junkien nagyjából a legbesz*aratósabb epizódot kérdezi tőletek winnie, és adja magát, hogy akkor megemlítsük (említhessétek), hogy melyik volt a filmek közül AZ. Az igazi.

Bevallom nekem az Alien (porbafingóként nézve főleg), annyira klausztrofóbia meg ilyesmi. A leggecibb lény az arctámadó (face-hugger). Ever. Amúgy nem vagyok nagy horrornéző, de még ilyen sokat kisértő húzás, ami nem is kisgyerekként sokkolt, a Dawn Of The Dead remake eleje, a kislány. A film többi része az nem volt félelmetes.

human
írta
2008. 10. 30. 13:19
megjelenés
344
hozzászolás


344 hozzászólás a “A legbesz*aratósabb horrorfilm amit valaha láttál?” bejegyzéshez

  1. Kis srácként a Cápa. Rendesen féltem még a medencébe is bemenni utána az uszodában. Csak nyugtattam magam észérvekkel, hogy nem fog jönni a nagy fehér az édesvízben…

  2. egyértelműen a KÖR, na ott néha megállt a szívem, 2 résznél mind2 amikor az arcukat mutatták miután találkozta a csajjal, a szekrényes lány a film elején és a csávó a film végén a székben ülve

  3. Nekem több is van nem tudok dönteni:

    Terminator 1 – szemkivágás + amikor a T1000-es kúszik Sarah után a présgépben

    Robocop – amikor Murphy-t szétlövik + a végén a savból kimászó csávó

    bár mindkettőt elég gyerek fejjel láttam (kb 5-6 éves lehettem) és nem egyedül de voltak rémálmok rendesen

    egy késöbbi: kb 16 voltam

    Halálhajó – nem tudom miért de beszartam rajta rendesen, este tök sötétben egyedül néztem – nem is tudtam végignézni…

  4. Osztom MaTe véleményét, nekem is a Kör volt a legparásabb, és erre csak a végén jöttem rá, mikor a stáblista felgördültével úgy kellett lefejtenem az ujjaimat a moziszék karfájáról. Pedig alapjáraton csipázom és bírom a horrorokat.
    Viszont, ha csak egy kimondott jelenetre kellene szavazni, akkor a Barlang című film (a Descent originál című, amiben az a sok jócsaj volt, nem a másik) egy részlete jut eszembe, amikor az egyik szörnyike hirtelen lelóg a plafonról. Ott kishíján leestem a székemről és hangosan káromkodtam egy ízeset. :P

  5. Jaws
    Texasi Lancfureszes (az eredeti)
    the Ring (csak az egy, a kettesen besorozve rohogtunk :P)
    Freddy vs Jason (elso nezesre csak)
    High School Musical 1-2

  6. Én még anno nemtudom mi volt a pontos címe, azthiszem Kísértethegy vagy min fostam magam nagyon össsze, amikor kaptak 1000 dodót ha túlélnek egy éjszaját a házban. meg egy kis off, aJericho c játékon néha nagoyn össze tom fosni magam:D éés mégegy kis off, nemrég néztem meg a Tükrökt, és sokkal ütősebbre számítottam:S pedig azthittem az lesz az élen

  7. NBZ85
    rokon lelkek vagyunk, a kulonbseg csak annyi, h a capafobiam meg most is megmaradt, es meg a poszter latvanyatol is folyton a kad aljat nezem masnap, h tortenik-e vmi:P kesz para, meg hulyeseg, de vegul is en nem liszterzekeny vagyok, hanem capa fobias :P

  8. Nekem régi bajom, hogy sose félek a horrorfilmektől, de a “Két nővér” című koreai remekműtől még bennem is felment az adrenalin párszor. (2003, rend.: Kim Jee-wook)

  9. Hát, én maradok a Kaptár sorozatnál, az nagyon durva volt nekem, na meg a Legenda vagyok is néhol kicsapta nálam a biztosítékot a moziban ülve… :)

  10. Nekem az Ideglelés. Mindenféle előismeret nélkül ütköztem bele egyszer az MTV2-n és totálisan befostam.

  11. A Rémálom az Elm utcában első részei… kölyökként láttam, és az elalvással voltak néha problémák.

    Persze ma megnézve már gagyi… de akkor! :o

  12. Ma már sajnos (?) nem igazán rémiszt meg semmi. De kissrácként az Alien és A légy volt ami nagyon odab*szott.
    Az utolsó film amin féltem a fent már említett Ház a kísértethegyen vagy mi a címe volt.

  13. Mindenképp a Kör első részre, mikor először néztem (másodszorra elveszik a hatás). Meg én az Átok első részén is szartam, pont rossz lelkiállapotban ültem neki. Jah meg egyszer éjjel töksötétben álltam neki megnézni a Fehér Zaj-t, annyira nem is fostam csak egy-két résznél, és már örülök, hogy vége, megnyugszom mennék aludni, erre kiírják, hogy az ilyen szellemektől elfogott üzenetekből csak minden hatodik fenyegető. Kösz :D Akkor így azért körbenéztem az üres, sötét szobában hogy uh. :D A Mirrors az lóf*sz volt csak a vége jó. :D (Én pedig küldtem vendégkritikát róla human-nak, de nem tette ki :(, nah mindegy), igazából nekem az elm utca valahogy kimaradt :S Majd egyszer pótlom.

  14. Mikor úgy 8 évesen nézhettem először az alient, biztos vagyok benne, hogy 2 hétig nem bírtam aludni. Ez akkor még elfogadható reakció, ám mikor 16 évesen néztem a kört, hasonlóan álmatlanságban szenvedtem hetekig és még máig be beugranak képsorok a filmből.
    Egyik legdurvább jelenet viszont ház a kísértet hegyen, mikor a nő veszi kamerával az üres műtőszobát, a kamera monitorján meg ottvannak az elmebeteg doktorok és szép lassan a nő felé néznek…az a jelenet mestermű, mindanozáltal totál kikészültem tőle :)

  15. hardin
    jobb is :) hogy egy family guy-os poennal eljek:
    -nem tortenik semmi…rezeg a kamera…senki nem lat semmit…vege a filmnek…a mozinezok duhosek

  16. Szintén egyszer 11 évesen kapcsolgatom a tv ét. És hopp MTV2 Ideglelés. 3 évig nem mertem erdőbe menni utána.AZ NAGYON betett. Ja és persze így 20 évesen HSM és a HSM2<===Ez 21 karikát kiván. :)

  17. Texasi láncfűrészes (az összes jó)
    Rémálom az elm utcába (7 évesen láttam elösször meg hát mind a 7 része jó)
    Meatball Machine (erre nem kommentálok jó film)

    :D:D:D

  18. Arachnophobia, pókiszony. Kisgyerek fejjel 3 napig nem tudtam aludni, plusz 8szor megnéztem a cipőmet, hogy nincs e benne valami mielőtt felvettem. A cápás filmek is hasonlóak voltak, de azoknál tudtam, hogy nem fog este a lábamra mászni.
    Ja és a japán kisfiúktól még mindig félek!!!

  19. aligátor 1980 (horror aligátor)-azon mindig bes—tam

    amugy jók voltak még A dolog, alien első része, dawn of the dead remake

  20. Hát horrorban nem sok, lévén nem vagyok oda értük. Illetve ez szerintem erősen korfüggő.
    NBZ85-höz csatlakozva a Cápa, illetve az Alien volt az amitől kölyökként fejemre húzott takaróval aludtam el:o)
    Azóta inkább az úgymond pszihés, paráztatós, sejtetős dolgok amik ütnek, nem is annyira a látvány. A látvány felnőtt fejjel inkább gusztus dolga szvsz. Ha innen nézzük az Alien is inkább sejtetős mint huh de csúnya és véres.

  21. Alien 2-ik része (Aliens). Lehettem, vagy 6 éves, és 3 utcával odébb egy barátomnál néztem meg, időközben besötétedett, és a világítás nélküli 3 utcán kellett keresztül menjek – úttest nincs, kutyák vonyítanak, az út egyik fele egy kiszáradt tómeder, kis kölyökként még fantáziáltam róla mik lakhatnak ott. Na akkor tényleg majdnem beszartam. Játék pedig a The Suffering. Annak a flashback-es részei néha nagyon durvák voltak!

  22. Nálam az egyértelmű első helyezett a Halálhajó /Event Horizon/. 13 vagy 14 éves lehettem, szülők nem voltak otthon este szóval gondoltam kiveszek valami horrort kölcsönzőből. Aztán ezt választottam. Végignéztem de vagy 3 napig nem aludtam utána. Ilyen hangulatos horrort azóta sem láttam. Már láttam vagy 4szer de még most is ha éjjel nézem akkor nagyon el tud kapni a hangulata. És ha már játékokat is említünk akkor akinek tetszett az Event Horizon az próbálja már ki a Dead Space-t. :)

  23. Én a Stephen King féle bohocos filmtől paráztam nagyon.Huhh, kb 10 éves lehettem mikor láttam, totál kivert a víz tőle akkoriban.

  24. Látom már mindenki felsorolta számomra is rettegett horrorokat! de 6 évesen nem tudtam aludni Freddytől, totál beparáztam! és a Ház a kísértet-hegyen is elég para volt akkor 9 évesen! viszont amitől igazán féltem az Jack Nicolson Ragyogás! na ott olyan feje volt hoyg tényleg nem mertem aludni! aztán féltem a mumustól is…amit elöször a Bloody MAry történet hozott! nem mertem a tükörbe mondani háromszor!:)

  25. Kislánykoromban: Péntek 13 – felnőtt unokatesók kényszerítettek a megnézésére, több évig féltem újranézni a filmet, mai szemmel gagyi…
    Mostanság: Kör első megnézésre; Ideglelés anno videotékából kihozva, sötétben, egyedül megnézve; [REC], Inside a legzsírabbak mostanában…

  26. Aliens ( Bolygó neve halál )!
    Keményen alsós áltsulisként nagyon beütött a film, nem aludtam 2 napig, csak azt figyeltem éjjel honnan bújik elő az arcmászó!

  27. Pizsama, az Andalúziai kutya nem is horrorfilm. :P De gondolom arra a jelenetre gondolsz, amikor pengével kettévágnak egy szemet.

    Amúgy nekem a Boogeyman volt hosszú idő az első, amitől félni tudtam.

  28. Pokoli Torony. Azóta is rémálmaim vannak tőle néha… :)
    Fiatalon láttam és amúgy elég magasan is lakunk, na nem annyira, mint a filmben… csak a nyolcadikon, de akkor is :P

  29. Gyerekek, tudom, hogy nem horror, de nekem az utóbbi években a Más világ volt az ami kihozta belőlem azt a bizonyos barnát! De a horrorok közül a ház a ísértethegyen geofry rushal, az is kemény volt, meg a 13 kísértet!

    GYerekkori, meg egyértelműen x-akták sorozat, filmben meg a terminándor 1!

  30. Hát 10 évesen néztem meg a Stephen King: Az című filmet!
    Emlékszem még wc-re sem mertem kimenni az nap éjjel… És utána még napokig bennem volt a para!!!

  31. TOP 1. Arachnophobia –> legfőképpen, mert valójában is írtózom azoktól a kis genyáktól.

    Második helyre: Gyerekjáték (Chuckyval, vagy hogy hívték) -biztos ma gagyi lenne , de akkor fiatalon nagyon beszartam tőle.

  32. Nem is tudom, talán, amin előszőr féltem az valami labirintusos fantasy film volt és nem horror. Kisgyerekként anno a Alien első részén nagyon paráztam. Utána annyi horror/thriller filmet láttam, hogy mikor a kört megnéztem moziban, egész végig azt vártam mikor jön a para jelenet, de nem találkoztam benne durával:)

  33. Az őrület torkában Carpentertől. Fiatal voltam, alig emlékszem, parás volt.

    mostanában az El Orfanto (Árvaház)

  34. Nalam ilyen szempontbol David Lynch viszi a palmat. Darkened room (pedig ez egy 8 perces rovid film csak es igazabol nem is horror), Radirfej, Inland Empire (minden idok egyik legjobb filmje, de sajnalatos modon igen-igen kevesen ismerik), Lost Highway, Mulholland drive, Rabbits. Egyikben sincs kulonosebb vizualis horror, de az atmoszferajuk szamomra annyira gyomorszorito, amit mas horrofilm megkozeliteni sem tud. A kommerszebb vonalrol szeretem John Carpentertol a Dolog c. filmet, illetve a Kubrick altal keszitett Ragyogas-verziot. 2 kevesse ismert horrort pedig szeretnek ajanlani mindenki figyelmebe: az egyik a Jacob’s ladder (ez sem igazi horror, inkabb drama, a vegen egy gyonyoru befejezessel, ennek ellenere az elso ora igencsak horrorisztikus, illetve egy bizonyos jelenete van, ami kifejezetten nagyon veres), a masik pedig A farkasok oraja Ingmar Bergmanntol (az alapvetoen dramakat rendezo zseni megmutatta, h is kell egy kokemeny horror-dramat osszehozni, egyik legjobb, erdemes sasolni).

  35. nos, én nem sok horrort láttam, és ha néztem sem nagyon volt para az egész, kivéve egyet: Poltergeist – A kopogószellem. Komolyan, csak úgy belefutottam a viasat3-on így vasárnap hajnalban és néha már alig vártam a reklámot, hogy ne kapjak szívinfrastruktúrát.. kőkemény film, és azóta ha adják a tv-ben messze elkerülöm :)
    A légy a másik, amit kb 8 éves lehettem mikor belefutottam egy este, és mikor Goldblum már kezd átalakulni, akkor elkapcsoltam…így 10 év után sem néztem újra :)

  36. nem nevetni…
    a világok harca moziban eléggé odacsapott nekem
    félek az ufós filmektől :SS:S

  37. Gibbon: Sokáig gondolkodtam, hogy a Más világot írjam-e, de végül nem írtam, mert úgy általában elment, nálam egyetlen jelenet ugrasztott ki majdnem a fotelből, mikor az ex Krúz asszony hallja, hogy zongoráznak, nyúl a résnyire nyílt ajtó felé, mire az becsapódik (vagy valami ilyesmi).
    Ó, és Bobnak is igaza van, mai filmek közül egyértelműen a REC viszi a pálmát.

  38. Sadako-tól és Freddy-től is féltem rendesen, de amitől igazán za ágyba kaksiztam az a Hellraiser-ből Frank, a lenyúzott pasas. Még most is beleborzongok ha rágondolok.

  39. Stephen King: AZ-ját nem láttam filmen, de a könyvtől annyira féltem, hogy amíg olvastam, csak lámpafénynél tudtam elaludni…

  40. Ideglelés. Huh, az a film kôkemény volt! De a Kör és a Halálhajó is eléggé betett :) És ami sztem még durva, de nagyon jó: a Kocka. Sôt, ha vki látta a Lift címû rövidfilmet, ami a Kocka DVD-jén egy extra, na, az elég brutál.

  41. ja, felnőttként meg a darkness és a kör. a többi inkább gusztustalan mint félős…

  42. Nem sok ilyen horror van, régebben fiatal fejjel még könnyebben meg lehetett ijeszteni, ma már nem megy könnyen.
    Amit még nem említett senki: Ördögűzés Emily Rose üdvéért.

  43. Nálam az Alien azon jelenete, amikor az arctámadó a kamerára ugrik. Mind a mai napig ezt emlegetem fel, mint a legnagyobb rémület moziban.

    Ez mellett a Kör amerikai változatában az a rész, amikor minden ok nélkül két jelenet között bevillan a kör. (Talán a lovas jelenet után?) Na ott beparáztam rendesen, mert pontosan úgy hatott, ahogy azt kitalálták: “Tényleg láttam? Vagy csak képzelődtem?”

    És dobogós helyen van még az Átok csontvázfelugrós jelenete. Azt moziban néztük, és akaratlanul is felkiáltott szinte mindenki.

  44. Amin most meg vagyok lepve az az, hogy senki nem írta az Ördögűző című filmet (legalábbis nem láttam). Az a kiscsaj megkeserítette az életem…

  45. Darkness az jóság volt, de mára valahogy a kígyótartó nagyapa röhejes feje maradt meg bennem :)

  46. Ollókezű Edwards

    Vagy öt 6 éves lehettem és nagyon féltem a film után Edditől. Főleg, hogy bátyám mindig rá is játszott, hogy ő Edvarts:D – az űjjaival játszooata az ollót:D – Beletelt vagy két hónapba, míg kihevertem a filmet.

  47. Harmadik Tipusu Találkozások…én is parázok az UFOktól.Kocka még de az inkább nyomasztó volt.De a legdurvább az a Csapatleépítés

  48. Gyermekkoromból a Piranha – még fürdeni sem mertem utána pár napig, nehogy a lefolyón felússzon pár! Később az Event Horizon – éjszaka is folytatódott a kép bevillanások sorozata. Legújabban a Mirrors trailere annyira kikészített, hogy igazából két hete kerülgetem és nem merem megnézni. John Cusac-kal az 1408 pedig egy kifejezetten jó film, bár azon a sterilitása(nekem olyan volt) miatt nem paráztam, inkább csak a húzások, megvalósítás nagyon tetszett. Nah, még egy ami bevillant az Audition – ááááááá!

  49. Láttam már sok filmet, de nálam egyik legdurvább élményt az Átok nyújtotta, méghozzá moziban ülve. És van még egy hidegrázós jelenet a Jelek-ben amikor nézik a tv-ben a felvételt és megjelenik az ufó a két sövény között :) Na az ütött nálam.

  50. Csak hogy olyat írjak, amit még nem nagyon írtatok…

    Stephen King: Alvajárók
    Stephen King: Az

    Gyerekfejjel ezeken nagyon fostam, persze ott volt még a Hellraiser, Rémálom az elmutcában pár része.

    Utóbbi, mondjuk 6évből amin tényleg paráztam:

    Kör
    Ideglelés
    REC

  51. Sajnos énis az elfajzott társadalom része vagyok aki már megszokta a tömény erőszak + vértenger kombót a vásznon. Azért 6 évesen az Omen elég durva élmény volt, nem is mertem 1edül aludni vagy 3 napig. Friss termésből max a REC amit megemlítenék, de azt is csak azért mert kurvajól van összerakva.

  52. Bennem akkor ált meg az ütő amikor a jelekben a szülinapi zsúros videón átszambázott az ufo a képen:)

  53. Anno a Jelek, szinte teljes egészében. Amikor az ablakban megjelennek a kis ufik, meg amikor bezárkóznak..váááá..
    Aztán még gyerekként a Jumanji teljes egészében..ma már vígjátéknak tartom :D de anno tényleg féltem tőle.

  54. kisiskolásként az X-tro című (szerintem trash) horrorhoz volt szerencsém, hetekig kísértett néhány jelenet. Alien is csak kiskamaszként tudott megijeszteni. felnőtt fejjel az Event Horizon és a The Grudge tett be nekem. Event Horizon-t kénytelen voltam este kikapcsolni és nappali fénynél megnézni a filmet, de legalább nem kísértett mint Az átok, annak hosszú ideig nyomasztott néhány jelenete.
    meg egy vicces: a Jelek-et moziban néztük meg a pasimmal, röhigcsélünk utána a filmen, mondom neki, hogy azért egy picit ijesztő volt a végén a face to face jelenet. pasi hazakísér, lépcsőházban elköszönünk, tök jól vagyok, erre beszól nekem: azért nézz körül otthon! kész… alig mertem az ajtót kinyitni… mondjuk a mai napig nem lennék hajlandó éjszaka a kukoricásban sétálni :)

  55. hát én kurvanagy horrorfilm rajongó vagyok:D:D De még akkor is annyi film betud szaratni..pl amitől paráztam, az a [REC],főleg a kislány:D meg a végén az a nagylány:D.meeg a KÖR,ÁTOK.De csak a kislány miatt…az elég para,attól 11 éves korom óta félek:D akkor van a Boogeyman 2. Az nem para, hanem a vége…áááá azt nagyon eltalálták. De amitől a legjobban félek, az a kislány.Ami pl a KÖR-ben és az ÁTOK-ban és a [REC]-ben van xD

  56. hehe miközben gépeltem látom meg lett említve többször a Jelek, pedig azt hittem ciki attól megijedni :)

  57. Én a Szellemírtóktól paráztam… Ahogy kezdődik a film, lent a könyvtárban tök csend, idegesítő zene, nyálkás fiókok, aztán ott lebeg a szellem… :D Kört én is megemlíteném, nagyon tetszett az egész film atmoszférája, vagy az Ideglelés… Újak közül a REC tényleg ott van, vagy a Descent…

  58. Nalam A kor, kirazott a hideg, amikor az aldozatok arcat mutattak.
    Utana levezeteskent elkezdtem zenet hallgatni, kiraktam a media playert teljes kepernyore, es nana, hogy egy kor jelent meg effektkent… Azota a mediaplayert szamuztem a talcara.

  59. REC na az király volt.

    Arra emlékszem, hogy pár éve apám haza hozta az eredeti SZEM-et, kb 11-12 éves voltam, az első ijesztőbb jelenetnél síkítva rohantam a szobámba, de utána nagyon jót aludtam:D majd alvás után megnéztem a liftes jelenetet, na az f*sza, mai napig néha eszembe jut mikor beszállok egy liftbe…:)
    Ja és még ami szeretek az a DESCENT.

  60. kiskoromban nosferatu, freddy és kampókéz
    manapság inkább ijesztgetős (összerezzenés), mint rémisztő (nincs a film után hatása), így Két nővér, A l’intérieur

  61. Blair Witch Project és a Kör; ez a kettő volt olyan, hogy utána végigrettegtem az éjszakát alvás nélkül. Régi szép idők. :))

  62. Nekem az Arachnophobia, lehettem kb 10-12 éves amikor adták a tv-ben még anno. A film után az ágyam alá is benéztem, hogy van e pók, de nem volt:)

  63. juj, juj, hát elfelejtettem, Magas Feszültség vagy mi a magyar címe(eredeti: Haute Tension). Na, azon azért f*stam rendesen….

  64. Gyerekkoromban egyértelműen a Rémálom, Alien filmek és a The Thing-től kaptam frászt éjszakánként. Ma már elvétve van pár olyan film vagy jelenet, ami hatást vált ki, pl. A szem-ben a liftes rész, Jelek-ben: éjszakai séta a kukoricásban, Kör 1: Sadako kimászik a tv-ből, Silent Hill rozsdás jelenetei.

  65. 10-11 évesen az Ómen filmek, a (Carpenter-féle) Köd és a Stephen King’s Silver Bullett (első horrorjaim :) akkor azért ezek erősek voltak) 18 évesen meg a Halálhajó moziban… később a Falu…

  66. Event Horizon (halálhajó) mincenképp. 21 évesen láttam először de brutál hatást nyomott rám. Mindenképp ajánlom a könyv változatát is.
    A Kör-ön üdültünk exemmel, még beszolt hogy ő nem szereti az ilyen ufós filmeket :)))

    Szellemirtók nekem is beütött régen kissrácként, ugyanigy a Robocop durvaságai, Alienekbe viszont egyből beleszerettem, pedig igencsak gyerek voltam.

    A legdurvább viszont az X-akták gumiemberes része volt, aminek az elején és pár jelenetén kis szaros fejjel annyira beijedtem, hogy egész éjjel a konyhába égő villanynál gubbasztottam.

  67. En is szeretteem kicsiként a “félős” filmeket, szal komolyabb rettenet egyik sem volt. kivéve talán a Blairwitch project (Ideglelés?) nekem is. Azért az odatett. :)
    De nekem a legdurvább parám (off, bocs, nem is részletezem) könyvtől volt. Nem mertem odamenni hetekig az ablakhoz sötétedés után…
    Hjjaj..

  68. madcows
    Hajjaj nekem szerencsére a cápafóbia elmúlt azóta, de attól függetlenül tengerbe bokáig megyek csak be! :) A tv-ben elnézem őket simán, de nem találkoznék egyel sem fürdőzés közben mondjuk.

    Az a fura nekem, hogy sokan írják a Kört. Én 2x áltam neki, és mind a 2x elaludtam rajta (pedig 1x sem voltam fáradt). Mondjuk tuti velem van a baj, mert évek óta nem parok egy horroron sem. Az ilyen szellemes cuccoktól kapok hülyét. Főleg akkor amikor nincs megmagyarázva, hogy mi miért van (nem azzal van a bajom, hogy nem mondják el, hanem az, hogy olyan érzésem van, hogy a készítők sem tudják mi a szösz van). Ebből a szempontból a Mirrors tetszett az utóbbi jó pár évben nagyon (de azon sem sikerült paráznom). Zombis filmeket azért nézek, hogy röhögjek. A Rec-ben van egy klasszikus jelenet a számomra. Mikor az öregasszonyból lett zombit jól szájba veri a tűzoltó kalapáccsal! :)

    Ami végülis horror, és nagy hatással volt rám az utóbbi években az a Stephen King féle The Mist volt. Az sem volt ilyesztő számomra, de a karakterábrázolás, és feszültségkeltés miatt, plussz a gyomron vágó befejezés miatt ott van a Top 10ben. Mondjuk a Jaws abszolút etalon. Aztán ottvannak még az alien filmek.

    Hopp eszembe jutott még durva a végére. A Rutger Hauer főszereplésével fémjelzett Őrült Stone. Na az még csinos egy darab volt. És anno kis srácként rendesen fostam rajta.

  69. Részemről Viasztestek….egyes jelenetek közben határozott fizikai fájdalmat éreztem. Odavert:)

  70. Eszembe jutott még Carpenter Sötétség fejedelme filmje, az már olyan kategória, amit mai napig nem szeretnék újra megnézni.

  71. Nekem egyértelműen a Kampókéz. Azt először éjjel kettő körül néztem, egyedül, és közben kint vihar volt. Féltem is rendesen. Idén nyáron néztem újra, és a félelmetessége számomra megmaradt. Egyébkét a legtöbb horrornál/thrillernél nem parázok, viszont egy alapjárati feszültség mindig bennem van, az ilyen filmek nézése közben.

  72. Arachnophobiában mikor a végén mászik fel Jeff Daniels lábán a “tábornok”. Ha rágondolok még mindig kiráz a hideg.

  73. VÉGSŐ ÁLLOMÁS 1-2!!

    amikor hullanak azt brutál módon megcsinálták!!!
    fiú létemre elhagyta pár sikoly a számat, anyám úgy jött be, hogy WTF

  74. Gyerekjáték leginkább, amitől tényleg visszatérő rémálmaim voltak kölyökként, meg a a Jack Nicholson féle Wolf.

  75. Nem igazán horror,de én anno kölökkoromban a Twin Peaks-től fostam,nem gyengén.(Bob karaktere) Felnőtt(ebb) fejjel is futkároz még a hideg gerinctájékon…

  76. Blair Witch Project, egyértelműen. Napokig nem aludtam utána.

    És a második helyezett a Világok harca. Egyedül néztem meg moziban, nem bírtam utána felállni…

  77. ha mar jo horror, akkor en emlitenem az en ket kedvencemet az utobbi 5-10 evbol, a Magasfeszultseget es a Sziklak szemet
    -A magasfeszultsegbol nem tudok megemliteni semmit, mivel vegig paraztam ugy, hogy haverom azelott lelotte a poent a vegerol, szoval tudtam, megis rohadtul paraztam, na jo, kiemelem azokat a jeleneteket, amikor nem tortent semmi, megis nagyon paras volt, mert vartam, h most lesz vmi…
    -Sziklak szeme: amikor a csavo egy darab labszaron ragodik a sziklan gugolva, amikor az “itt a finom reggeli” (v hasonlo) kijelentes utan a csavo beugrik az ajton a fejszevel, meg amikor: “ti tettetek ez velunk”, de itt is rengeteg olyan jelenet volt, amikor semmi kulonos nem tortent, de megis paraztam

    es ezeket a filmeket azert szeretem, mert az ember leul, megnezi, es nem ugy all fell, h annyira feltem, h jo, h vege lett, hanem ugy, h ez befosatos lett vazz, kurva jo volt, valahogy lenyugozott az egesz

  78. Én az ilyen szellemes/transzcendális filmektől tojok: kiccsákóként az Omen, Ördögűző, Polgtergeist… manapság Hatodik Érzék, Másvilág, Ördögűzés Emily Rose üdvéért…
    Brrr…

  79. kiskorban egyértelmű alien, de ahhoz ugye hamar hozzászoktam.

    felcserepedve a carpenter féle the thing, egyedül, üres házban, töksötétben néztem először, 19 évesen. hozzá voltam már szokva a horrorokhoz, resident evil és silent hill függő voltam már akkor is, de miután megnéztem, a végtelen paranoia úgy rámtelepedett, hogy vagy 2-3 órán át nem bírtam elaludni. én ezt tekintem minden idők legzseniálisabb horrorfilmjének. az alien közel van a holtversenyhez, leginkább a látványvilág miatt, de a thing feelingjét nem lehet überelni. az utolsó jelenet valami iszonyatos.

  80. Huh hát film még nem nagyon volt amitől igazán paráztam volna, részben azért mert kisebb koromban nem vonzottak a horrorok, felnőtt fejjel meg már nem ugyanaz:D

    Kör lehet hogy ütött volna, de angolórán néztük 2 részletben ugyhogy nem igazán jött át a parás hangulat:DDD

    Ami mondjuk hirtelen eszembejut, és a vérnyomásom kicsit felment, az a House on Haunted Hillben mikor valami csaj megy a kamerával és a digitális kijelzőn lát egy műtétet, felnéz semmi aztán vissza a kijelzőre és az orvos már ott áll az orra elött szikével a kezében.

  81. Nekem Blair Witch Project.

    Bár most jut eszembe, hogy kölyökként mennyire fostam a Rémálom az Elm utcában után, de most már maradjon az Ideglelés….:D

  82. nagyon nem szeretem a horror filmeket. egyet kivéve: The Thing. annak is főleg a vértesztes része. nagyon feszült jelenet. beszarás!

  83. jaaaaaj és majd’ elfelejtettem : Stephen King – “It” bár a vége gagyi, de elötte se csíptem a bohócokat utána meg pláne ;)

  84. jókat irtattok:
    SK:IT
    A sötétség serege (Bruce Campbell) bár ez inkább vicces volt.
    Alien
    Bárányok hallgatnak
    SK: Maximális túlhajtás

    illetve emlékszem egy olyan b horrorra hogy egy csapat kommandos elzárta a várost akit egy tudos bérelt fel és vmi cuccot nyomott a vizbe amitől zöldek lettek az emberek vére és zombikká váltak…
    na ennek mi volt a cime vajon?
    turtam a netet de nem találtam a cimét

  85. King Kong, az 1976-os változat kb nyolcéves koromban, és volt még egy németül beszélő horrorfilmünk videókazettán, ahol a tévén keresztül kommunikáltak valami gonosz idegen dimenzióval és a faágak éjszaka benyúltak a kislányért az ablakon, nem tudom, mi a címe, de attól is eléggé paráztunk. Esetleg még az Emlékmás moziban tinédzserként, de nemrég újranézve már nem volt félemetes. De felnőttkoromban nem nagyon láttam igazán félelmetes horrort, pl a Blair Witch nekem borzasztó csalódás volt.

  86. Gyermekként a Stephen King megfilmesítés az ‘IT’ (Az) illetve a Kedvencek temetője, felnőttként What Lies Beneath.

  87. Mi más, hát persze, hogy Alien…
    A legjobb barátnőmmel néztem anno, persze a legutolsó vetítésen. Azt a parát hazafelé… De a lényeg csak ezután jött: lefekszünk, villany lekapcs, én már félálomban, erre: alszol? igen! de ne aludjál, jönnek a szörnyek! Reggel bejött a szobába az anyukája felkelteni minket, de nem kellett ébresztő, mivel Ő egész éjszaka ült az ágya szélén mer’hogy nem mert elaludni… mert ha elalszik tuti jön az alien! :))
    Ja, és persze: Kampókéz!!!

  88. Kis srácként senki nem látta a Gonosz halottak c. eposzt?
    Csak mert nem láttam sehová leirva(csak a harmadikat,de az tényleg inkább vigjáték). Sztem gyerekfejjel eléggé xaratós volt.
    A másik ilyen a Kannibál bébi, fostam is utána rendesen a babáktól, alvás szigoruan takaró alatt(amit nem látsz nem is létezik elven).
    Legundoritóbb szörny sztem is az Alien-es face-hugger, nem lehet egy nagy élmény ha egy ilyen rád ugrik:)
    Aibone-t látta már vki???
    Jah, és még egy: a cimére nem emlékszem, de asszem a középkorban játszódott és vmi oroszlánember volt benne vagy mi….azóta sem találom sehol:(

  89. Mikor még kisgyerek voltam, egyértelműen az Alien. Legalábbis csak egy része, amikor a csávó lemegy az űrhajón egy szellőzőbe, és asszem csinál valami fényt, és slatty! Ott van mellette az alien. Hát én azon pöppet beszartam…:D

  90. Kedvencek temetője, egyértelmű.

    A kissrác visszajön a halálból és kivégzi a szomszéd bácsit, de a film végi halott feleség is igen hatásos volt.

  91. Megvan a B horror film címe!!!

    Nightmare at Noon – Rémálom délben (1988)

    kisgyerekként bexartam tőle!

  92. Kedvencek Temetőjéből a könyvet olvassátok el, az valami borzalmas /mármint jó értelemben/. Iszonyat jól meg van írva az egész és ijesztőbb mint a film /pedig az se volt semmi/.

  93. Jurassic Park. Elsirtam magam a moziban mikor jott a T-rex. Ami meg nagyon para volt az a Poltergeist, 12es karikaval adtak vlamikor, en akkor voltam 13 korul, mondom megnezem…nem kellett volna. De vegigneztem!:D

    Rohoghettek, mivel nem vagyok horrorrajongo, nekem a legparabb film amit lattam ilyent teren Mel Gibson Jelek-je volt. Ugyan regen lattam, de annyira be voltam szarva tole hogy csak na, szerintem vizesuvegek is voltak a szobaban.
    Most meg Idegleles.

  94. Jelek. Nem tudom miért, de annyira beleéltem magam, hogy nagyon paráztam egész film alatt. Általában röhögök minden horroron, szurkolok hogy nyírják ki benne a bénázó diákokat… a Jelek persze nem horror. Nekem ez marad a legfélelmetesebb film:D

  95. Régen: A Dolog, Alien, Cápa, Rémálom, Halloween,EVIL DEAD. Halálhajó és A Bárányok hallgatnak. Hirtelen ennyi.
    Most: Ideglelés, A Barlang (Descent),és REC volt.

  96. Szörnyecskék. Nem is bírtam megnézni annyira rondák és undorítóak benne a lények, hogy hideg kiráz tőlük. Nem is igazán féltem inkább undorodtam tőlük. Rájuk nézni sem bírtam sose. Többi horroron sosem féltem.

  97. Csodálkozom h nem írta senki de lehet h csak én voltam még elég kicsi hogy teljesen összecsináljam magam A GÖMB alatt… azóta is akárhányszor megnézem mindig nagy hatással van rám…

  98. Bocs az offért, de ha már így felmerült: sztem Kingnek MINDEN könyve ijesztőbb, mint a belőle készült film :) Kezdve a Christinnel a Kedvencek temetőjén át egészen az Az-ig, aminél durvább horror könyvet azóta sem olvastam. Iszonyat para.

  99. Nálam numero únó az E.T. , rohadtul féltem tőle, csak 19 évesen néztem meg először, mert akkora sokk volt, ráadásul a óvodában az egyik óvónő azt hitte, hogy mekkora arc lesz ha erről az aranyos kis lényről olvas fel képeskönyvből, a képeket meg mindenkinek egyenként mutogatta végig. picit sírtam.

  100. “Bocs az offért, de ha már így felmerült: sztem Kingnek MINDEN könyve ijesztőbb, mint a belőle készült film :)”

    Ez mondjuk igaz. :)

  101. Alien, Aliens, Alien 3, AZ (tudjátok a bohoc az ürböl:D), kör, légy, légy 2…mostanában meg a happening öregasszonyos részén paráztam :D

  102. Nálam a The Thing volt a full para, ma is beleborsódzik a hátam ha arra az átváltozó/kiforduló kutyára gondolok…

  103. A legrémisztőbb film számomra A massza című film. Mikor kicsi voltam, 6-7 éves, elkezdtem nézni. Kb. 10 perc a filmből elég volt ahhoz, hogy pár hónapra nehezen menjen az alvás.

  104. Ideglelés – mikor a végén ott a csákó a sarokban.
    A Kör – mikor mutatják a csaj arcát a film elején, meg a film végén a csákóét.
    A Texasi Láncfűrészes (eredeti) – úgy kábé minden jelenete.
    A Fűrésznek pedig elég csak a plakátját látnom, huzatosra fosom magam.

  105. “A Fűrésznek pedig elég csak a plakátját látnom, huzatosra fosom magam.”
    :D:D:D:D:D:D:D

  106. @140
    UUU Pedig a Blobon milyen kva jokat lehet nevetni mai szemmel. Szivbol ajanlom, h nezd meg, tuti meghalsz a rohogestol. :)

  107. kissrácként imádtam a horrorfilmeket. a helyi videótékából asszem az összes létező horrofilmet sikerült kikölcsönöznöm legalább kétszer…ebbe természetesn beletartoznak a legalja B-múvik is. de egyiktől sem paráztam…pedig voltak ott nagyobb klasszikusok is. Ördögűző rendezői változat. Omen I-II…vhogy nem tudták kiverni nálam a biztosítékot…

    aztán egyszer csak kijött a Stigmata…10 éves voltam és természetesen este kellett megnéznem…az első és azóta is az utolsó film amitől kissé rosszul éreztem magam…konkrétan nem mertem kilépni a szobából és nem tudtam két napig aludni…:)

  108. Nekem egy elég vicces és nem is olyan régi beszaratós emlékem van. Moziban a Hapening:D Amikor Mark bemegy az öregasszony szobájába, az meg ott áll mögötte… Na én azon ugy megijedtem (20 éves fejjel), hogy ugrottam egyet a székben. A fél mozi rajtam röhögött meg én is magamon. Tudtam, hogy vmi ijesztős rész jön, mégis nagyon beparáztam:D

  109. Egyértelműen a Candyman, vagyis a Kampókéz. Gyerekkoromban le voltam otthon tiltva az ilyen témákról, úgyhogy nagymamámhoz kellett kéredzkedni éjszakára, ha horrort akartam nézni. Mivel a Kampókéz jó későn ment, nagyanyám már nagyban húzta, mire kezdődött. Én persze kemény gyerekként végigtoltam, nem is nagyon aludtam utána napokig. Azóta láttam még párszor, és még mindig para. Már a zenéjétől a frász jön rám, és sztem most sem merném 5-ször egymás után kimondani a Kampókéz szót a tükör előtt. :)

    A Kör az, ami még nálam is betette a kaput, az Ideglelés viszont elsőre egyáltalán nem rázott meg. Moziban néztük haverokkal, aztán este a koliban dumáltam volna róla, de mindenki mondta, hogy kussoljak, nem is akarnak rágondolni. Akkor nem nagyon fogtam mi van, viszont pár évvel később tévében éjszaka, egyedül, kiscsalád alszik, sötét van, Koac meg szimplán összefossa magát.

  110. Ideglelésről jut eszembe, miután megnéztem, rá napra rá leadták a Pro7-en is, mégpedig úgy, hogy utána vagy előtte egy törcsvári kastélyban játszódó német szellemes realityt nyomattak. Mozgó pöttyök az infrakamerán a sír mellett, teljesen kikészült, zokogó játékosok és minden, ami a parához kell. Még ha csak kamu is, de nagyon hatásos volt. :)

  111. Ragyogas! Otthon egyedul delutan neztemm de ugy is feltem maszkalni a lakasban, befosas maximumon.
    Ugy tiz eve a Sikolytol fostam nagyon.

    Sokan irtatok a Barlangot (The Descent), azzal az a baj, hogy amator barlangaszkent csak rohogni tudtam rajta, mert oriasi hulyesegek vannak benne, es csak a hatasvadasz busz-effektusoktol ijedtem meg, de azokat is tudtam elore, hogy “a hatad mogott fog megjelenni egy gore-os barlangi szorny, te picsa”.

    Andree-val egytertek, Stephen King szerintem is konyvben joval ijesztobb, kiveve ugye a zsenialis Ragyogast. Az AZ-tol en is befostam, es a Kedvencek temetoje is kurvajo (meg a Ramones szam is ;-)), epp ezert nem torom magam nagyon, hogy megnezzem oket filmben, felek, hogy csalodas lenne.

    ” – Dragam… – hangja reszelos volt a torkaba ragadt foldtol.”

  112. “cat
    Tortura? :)”

    Jobb mint az átlag, de maradok a könyvnél :) King egyszerűen mestere a feszültségkeltésnek és olyan sajátos stílusa van, hogy sztem ezt filmen úgy visszaadni nem lehet. Jól ki tudnám beszélni egy könyves fórumon, de itt inkább nem teszem :) Szvsz két film készült, ami megüti a szintet, de egyik sem horror. ON
    A Ragyogást lehet, hogy újra kéne néznem, anno nem tett rám olyan nagy hatást.

  113. nekem a “Tükrök” tett be … nem vagyok nagy horrornézős és lehet emiatt; de kicsit fostam azért a film alatt :D

  114. Fehér zaj és a Kör. Soha nem nézem meg őket újra. Kurvára beszartam rajtuk. Napokig összes lámpa felkapcsolása mellett mentem a lakásban akárhová. Félelmetes volt. Mikor a fehér zajban nagyon nézed a képernyőt és bebasz az a kép, akkor le is estem a székről, meg utána ott áll a halott feje felett az a 3 arc. Jaj ne, most belegondoltam és megint villanyt kapcsoltam, áhh ezt hozza ki belőlem, ezért nem nézem meg megint.

  115. kisemberként a Rémálom az Elm utcában hetedik része,de úgy, hogy csak odáig láttam, hogy freddy kiemelkedik az ágyból, a béna befejezést már nem.
    utána rettegve figyeltem esténként a nyitott szekrény ajtót, sőt, évekig álmodtam freddy-seket, aztán amint megnéztem az összes részt, egyszer csak legyőztem őt az álmomban és azóta nem álmodtam vele… ;)

  116. eszembe jutott még egy, bár lehet h ez csak nem volt félelmetes:
    Gyerekjáték – gyerekfejjel, Chucky besz@r@tott rendesen

  117. Nekem a legelső, amit gyerekként néztem, Carpenter-től a Dolog. Aztán természetesen a Cápa, a zuhanyzóban is rettegtem, aztán az Alien. Most már persze nem olyanok, mint amikor gyerekfejjel néztem, de akkor nagyon beszaratós volt.És csodák csodájára, ma már nincs olyan horror ami meghatna. :)

  118. Előbb lefelejtettem hogy minden idők leggusztustalanabb, legijesztőbb lénye az E.T. A mai napig nem tudom megnézni, annyira félek tőle, pedig már 28 vagyok.

  119. Ez jó kérdés. 7 éves korom körül a Stephen King könyv alapján készült AZ tett be. De nagyon. Fürdésnél mindig a lefolyót figyeltem pár hétig :D
    Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy kicsi koromtól kezdve (értsd: 7 év) apámmal hétvégenként horrorfilmeket néztem, szóval edzett gyerek voltam :). A régi Ómen trilógiánál, mikor az üveglap levágja az újságíró fejét csak röhögtem. A Kör, Átok, Texasi láncfűrészes, stb. meg hatással se volt rám. Egyedül a kísértetes filmek paráztatnak be (pl. 13 kísértet).

  120. 8 évesen, Carpenter – A Dolog (The Thing)

    Amikor leesik a fickó feje, és a nyelvével odébbhúzza magát… na az kikészített.

  121. Biztos írtátok már a sok komment között, de egyik legemlékezetesebb horror filmjeim egyike, amin tényleg féltem és még utána is nyomot hagyott bennem az az Ördögűzés Emily Rose üdvéért.
    Nem lehetne már számolni, hogy egy film hányszor szerepel és abból egy forumozok által írt horror top10? csak így halloween ünnep kedvéért is..:)

  122. en valahogy konyvtol nem feltem meg, pedig szinte csak horrort meg szokimondo-tarsadalomkritika regenyeket olvasok, bar ez igy annyiban igaz, h egy-ket horror konyvet (stephen king only) olvastam, de nagy hatast nem tett ram, mindig is vizualis tipus voltam, vonzott is mindig

  123. Nekem a REC! Főleg a végén amikor a sötétben rohangáltak.

    Manapság nem készül jó horror. Én általában ha nézek egyet, akkor vagy be alszok, vagy végig röhögöm az egészet. Szóval egyik sem tudott eddig megfogni, kivétel a fent említett film. Amikor az a Stay Alive c. film megjelent, akkor mindenki oda volt érte, hogy milyen jó, meg hogy milyen félelmetes…Hát, megnéztem és…No Comment.

  124. Ideglelés, és Ördögűző. Bár mind kettőt gyerek fejjel.

    Jó pár éjszaka telt könyv olvasással… :)

  125. Kölyökkorom meghatározó horrorja volt az Erdei Fantom(The Burning), azon most is összeszarnám magam, faxa story, igazi fosatós jelenetekkel… Freddy 1-2-t is csak fél szemmel mertem nézni anno. Maiak közül tán a Sziklák Szeme 1, a WRONG Turn 1 és a Descent azok, melyek közben rajtam volt a para rendesen.:)

  126. Ket film volt eletem soran (eddig :), ami miatt remalmom is volt, a Capa, es az Alfa Holdbazis sorozat azon resze, amikor egy vilagito szemu szorny magaba rantotta a legenyseget, majd egy fekete valamit dobott ki magabol minden ember utan. Hat attol kesz voltam. Aztan nem is olyan reg leszedtem a netrol az ominozus reszt bosszut alltam rajta :), dobbenetes, hogy mennyire maskent emlekeztem a jelenetekre, aminel ma mar egy japan manga rajzfilm is durvabb.

    Mikozben irkalok eszembe jutott meg egy sorozat, ami szinten eleg felelmetes volt gyerekfejjel, talan a Messzirol jott ember volt a cime… Egy Andre nevu szellem kisertett egy kastelyban… Remlik valakinek ?

  127. Az első űber para,amit az osztálytársaimmal néztünk : Az erdő szelleme.
    Aztán ezidőtájt volt egy másik,azt hiszem A legyek ura volt a címe – a városban minden gyerek gonosz volt,keresztre feszítették egymást,meg ilyenek. 8.-os voltam és egyik éjjel rémálmom volt,annyira a hatása alatt voltam…

  128. Mindenképpen Stephen King: It és a Blair Witch Project.
    Könyvben meg nemrég olvastam Dennis Lehane-től a Vihar szigetet, na az valami nagyon nyomasztó…

  129. paráztam ezeken (és mai napig szeretem őket)
    alien, aliens, evil dead 1-2, the thing, a kört egyedül sötétben este néztem meg, utána felkapcsolt villany mentem wc-re, 2 legparásabb rész az arcmutatásokon kívül: 1. amikor nézi a felvételt és “leveszi” a legyet a képernyőről és vérzik az orra, és megy az a hülye hang 2. amikor a kompnál a lovat bedarálja a hajócsavar
    thingben a lábakat növesztő fej, ugye, meg a hóban felgyújtott ürge akinek még lény kezei voltak
    viszont egyiktől sem álmodtam rosszat, amitől rosszat álmodtam az a robotzsaru 2 volt amikor kiveszi caine agyát és bébiételt csinál belőle az aszfalton.

    és még dolog amitől nagyon fostam de nem horror:
    elefántember (eddig összesen kétszer bírtam csak megnézni, lelkileg annyira megnyomorított)
    varjúdombi mesék, el se tudom hinni, hogy ezt esti mesének zárták, amikor néztem valamiféle transzba kerültem, kikapcsolt az agyam annyira fosatott

  130. Huhú, hát nálam egyértelműen :

    PENNY DREADFUL ,wáááá:)))) Meg úgy az afterdark horrorfest-es filmek:)

    Kiskoromban pedig péntek 13 részek:))

  131. Első fosatós élményem a Blade Runner volt moziban megnézve (talán 4 éves koromban adhatták? nem emlékszem már). Aztán rá 1-2 évre családdal megnéztük kalózkazikon a Cápát és a Phirana1-et. Na az tette be a kaput. Álmaimban az ágyamon ücsörögve a nyílt víz közepén sasoltam a köröző cápáka, fürdeni meg nem mertem a harapós halacskák miatt napokig :)

    Aztán moziban jó néhány (10?) évvel később az Event Horizont. Na az megint bebaszott.

    Ja és időközben Alien 1-2-3 megsassantása haverokkal közöse, utána szambázás haza éjnek évadján egyedül a kihalt utcán. Életem legszarabb 100 métere volt :) Ja, meg az AvsP2 nyüstölése téli estén a sötét szobában, mikor öcskös megkocogtatta a vállamat, hogy bejelentse itt a cimbi. Asszem átestem egy masszív szívinfarktuson. Ja meg 20onéves fejjel a Doom3 éjszakánként sötétben fejhallgatóval játszva (mivel akkor értem rá).

    A legnagyobb horrorisztikus benyomást mégis egy könyv, a Boszorkányszombat tette rám. Kb 1,5 hónapon át rémálmok gyötörtek tőle minden éjszaka.

    Viszont az abszolút űberfasza befosatós film nálam örökre a THE THING (nagybetűvel, mert megérdemli) marad. Soha azóta sem láttam még egy olyan horrort, amelynek a 100. újranézése során is végigparázom a játékidőt. Annak idején a film megtekintése után komoly problémáim adódtak a behavazott, kietlen, éjszakaiutcákon süvítő szélben való hazajutással :)

  132. Filmek amiktől rémálmaim oltak 12-14 évesen:

    A cápa
    Eszelős szivatás – a bíró sokáig rámhozta a frászt éjjel
    Batman visszatér – a Pingvinember maga félelmetes, szomorú főleg amit a szülei tettek vele

    késöbb ingerküszöbb magasabb, de van ami beütött:

    Az ördögüző – provokatív, undorító és több mint 30(!!) éve készült
    A kör – nálam kétszer ütött…..hosszú volt az út hazafelé
    Hahálhajó – sok-sok rémálom…de még mindig az egyik kedvencem
    Az árvaház (Orphanage) – Nálam az egész sztori a hangulat…a hidegrázott végig, tökéletes horror igazi durvulás nélkül csak pszichológiai alapon
    Motel – a lángvágó vs szem….amúgy nem vészes

    Legtöbbször a lelki ráhatások maradnak meg bennem amikor emberek tesznek más emberekkel dolgokat amiket nem tudok felfogni…..nekem ezek az igazi horrorok.

    Horrorok amiket szerettem még:

    Halloween
    A bárányok hallgatnak
    Ragyogás
    Péntek 13 – Az első rész legvége…ott nagyon betojtam:)
    stb.

  133. Hű a T1-et kifelejtettem. Gyerekként kicsit beszartam a kamionos üldözéses jelenet után (mikor kijön a lángokból). Hehehe…

  134. LÉCCI SEGÍTSETEK! Ezüst Pisztolygolyókat mondanám számomra legrémisztőbbnek, de csak mert nem tudom mi volt az, amit évek óta vadászok, na azon majdnem meghaltam, igaz, 8-10 évesen néztük, alábeszélős volt.
    Erdőbe keveredett pár fiatal és ott volt egy ufo-szerű lény, hatalmas koponyával és valami szakadozott lepel a testén, amit széttárt és hatszög formájú, erre emlékszem, kicsi hatszög formájú, rájához hasonlító izék repültek az emberek testére, karmukkal belekapaszkodtak és szívták a vérüket. Sokkoló volt ezt nézni kisgyerekként, de lövésem sincs, mi ez a film :( Ha valaki beköpi ide a címét, azt szolgálni fogom a túlvilágon.

  135. ja magasfeszültség nekem is betett, mondom mit nekem ez a film valami idióta “csajszi horrorocska lesz” aztán amikor apu buciját legyalulták a szekrénnyel a lépcső korlátnál akkor kikerekedett a szemem

  136. Bocsánat az offért, de most olvastam el az összes kommentet (mert először csak kommenteltem én is) és nagyon jót derülök. Baromi jók a szövegek, ide vissza jövök többször is. :)

  137. Jaj, tényleg, a Blob! XDD Magyarul asszem Massza címen futott, ugye? Anno, kölyökkoromban, mikor meglett a videónk, az első kölcsönkazettán az a film volt, meg valami családi film, és mindig, ha meg akartam nézni a családit, és tekerni kellett a kazettát, láttam pár részletet a Masszából is. Évekig úgy aludtam el, hogy lefekvés után gondosan magam alá gyűrtem a takarót, nehogy felmászhasson rajta a Massza! (Bár a végén már leginkább csak megszokásból :P) Pár éve viszont megint láttam, és sz*rrá röhögtem magam rajta. :D
    És Kingtől a Kedvencek temetője könyvet én is ajánlom, felnőtt, horrorok hadán edződött férfi létemre, mikor pár éve egy hajnalon befejeztem, alig mertem kimenni a klotyóra. :D

  138. kihagytam a játékot
    SILENT HILL 2 amikor az egyik autó alól hirtelen rámront egy zombi rádió sistergés nélkül (ugye azt használjuk “radarként” a játékban, de ott “véletlenül” nem műxik) nahát ott rendesen hátraugrottam a székkel és legalább 1 percig ültem és csak néztem magam elé arra öszpontosítva, hogy a pulzusom 200 alá menjen

  139. Armida: nem hiszem, abban nincsenek repülő, vérszívó ráják. Hacsak zs nem gyúrta össze a Rémkoppantókat, meg a… hű, mi annak a Donald Sutherlandes testrablós filmnek? A parazita, asszem. Abban voltak űrráják. :P

  140. A Rémségek háza, kb. 9 évesen láttam, és Carpentertől a Valami 12 évesen, az Interjú a vámpírral 14 évesen. Ezek voltam ifi korom meghatározó rémmeséi.

    A Bambi sokkolt a legerősebben 3-4 évesen , máig emlékszem, hogy zokogtam a fotelbe süllyedve az őzikeanyuka halála miatt.

  141. Stephen King: AZ
    Nagyon féltem a bohóctól:) Mai napig para aza film(peddig tv film 2 részes)és pont a félelmeinket kelti életre:)

  142. Égő, nem égő, de 6 évesen annyira halálra rémülten a Gyerekjáték 3-tól, hogy Chucky látványa a mai napig kiráz. Ja, meg az X-akták gumiemberes része miatt is sokáig féltem a mozgólépcsőktől, de ez elmúlt, mikor újra láttam azt az epizódot :)

  143. és minden filmben a kutyás jelenetek dologban amikor átváltozik, légy kettőben az életben hagyott nyomorék kutya… stb
    eszembe jutott még néhány
    scanner cop, darkman

  144. Carpentertől két magyar címen fut az említett alkotás a Valami és/vagy a Dolog, eredeti címen The Thing.

  145. Hm… nehéz kérdés, de van pár jó Horror :)
    Lássuk csak:
    1. Alien
    2. Halloween
    3. Ördögűző
    4. Kör
    5. The descent
    6. Sziklák szeme (ultra brutál)
    7. A texasi láncfűrészes mészárlás
    8. Sleepaway camp
    9. The burning
    :))))) Ennyi jutott eszembe hirtelen.

  146. Nekem kissrácként anno mikor a HBO-n adták a Véres valentín és a Drakula 2000 egymás után:D Nah szépkis este volt

  147. teletubbies egyértelmű. De jó látni, hogy a legbeszarosabb filmeket már láttam mind, és érdekes, hogy a mai horrorok már nincsenek benne (persze felnőtt fejjel nehezebb a dolog, de a japán kisgyerekek sokat segítenek.)

  148. Igen a hivatlanok nekem is félelmet hozott de rendesen . ennyire már rég féltem (STRANGER)

  149. Trib: Azért pl. a REC eléggé mainak számít, szerintem még egy éves sincs. Vagy félreértettelek, és nem erre mondtad?

  150. “A Bambi sokkolt a legerősebben 3-4 évesen , máig emlékszem, hogy zokogtam a fotelbe süllyedve az őzikeanyuka halála miatt.”

    én az orszlánkirályon bőgtem sokat.:D

  151. Egy kis érdekesség, hogy a szüleink mitől rémüldöztek: anno anyám mesélte, volt egy francia film, Ördöngősök volt a címe (remake is készült belőle). Na, amikor a halottnak hitt férj felül a kádban, azon visított rendesen a moziban :D Ja, és a zuhanyfüggönyöket utálja, bár gyanítom, nemcsak ő :)

  152. Érdekes, ezt senki nem említette, de én Győzikétől félek nagyon ha meglátom rosszat álmodok

  153. arctámadó az nekem is…

    + röhej, de én a Prodigy – Firestarter című klipjétől rendesen rosszakat álmodtam… attól egyszerűen rettegtem… :P

  154. Juj, most eszembe jutott, igaz egyáltalán nem mondható horrornak, de a várj míg sötét lesz-ben volt egy meghatározó rész(már nem emlékszem pontosan)da valami olyasmi, hogy a megölt gyilkos megmozdul, na annál a pontnál összerezzentem, amitől anyám megijedt, és attól én mégjobban megijedtem, vicces volt:D

  155. Játékban pedig a Condemned című gém volt olyan,hogy azért hagytam abba,mert elegem volt a rettegésből,hogy a következő szobában ki fog rám támadni. De a Jericho-ról is hasonlókat hallottam. :)
    Komolyan mondom srácok,a mai horror játékok sokkal durvábbak,mintha egy filmet néznél végig,mert nem 1.5 óráig tart,hanem általában minimum 10 óráig parázhatsz az egeret szorongatva.

  156. Üdv!
    Hatévesen a Terminátor első része – németül néztük, de totál összesz*artam magam a robot alaktól (este mindig azt láttam, hogy az ajtónál megjelenik a robot és rám néz)
    Hétévesen jött a Légy – bár az komolyabb kilengést nem okozott
    8-9 lehettem, amikor láttam a Cápát – a hatása mind a mai napig megvan, főleg élő víznél
    11 évesen jött az Alien, pár napig tuti volt az álmatlanság, vagy csak lámpa mellett bírtam aludni, csak a szülők előszeretettel kapcsolták le.
    12 voltam, jött az Aliens, a hatás dettó ugyanaz
    Szintén 12 voltam, jött az XTRO 2, főleg az alienes áthallások miatt megint volt 1-2 álmatlan éjszakám (pedig most megint láttam és iszonyat mocsok film)
    16 éves voltam, jött az Ördögűző – mind a mai napig megvan a hatása – nem is nézem meg sűrűn, pedig itt a rendezői változat a polcon [és az a „legbrutálisabb”, hogy mindig találok új részletet benne, ami totálisan sokkol]
    Nemrég persze még volt a REC, de annak is az utolsó negyed órája a lényeges (az tudta még a nyugalmamat némileg kizökkenteni)

  157. És csatlakoznék human-hoz: az egész Alien-kör legszemetebb lénye a facehugger – bármit csak azt ne!

  158. Én gyerekként nem mertem horrort nézni, és még most is elég félős vagyok, bár valamivel azért bátrabb :)
    A legmegrázóbb élményem a közelmúltban a Sziklák szeme 1 volt. Egyszerűen nem tudtam kiheverni. Régebben a The Darkness (Rettegés háza) valamint az Őrültek háza (Madhouse) okozott álmatlan éjjeleket.

  159. Ördögűző, nem is kérdés, nem nagyon volt rám hatással úgy horrorfilm, mint az…
    Meg mostanság a Barlang (The Descent).

  160. Nekem az X-akták. Igaz sorozat, de akkor is. A zenéjével a mai napig megtudnának ölni. UFO-k, szellemek, ááááááááááááááááááááááááááá!!!

  161. Gyerekek…az mitől van, hogy ide írja be a sorozatvonatkozást pár szerencsétlen, míg a Junkie-ra meg odakerült jó pár filmcím? Tényleg ennyire nehéz megkülönböztetni a filmet a sorozattól? Na, ugye.

  162. 28 nappal később.
    Amúgy meg bármilyen horrorfilm után, pár napon belül, próbáld ki az éjszakai tájfutást, na az félelmetes.

  163. Alapművet kihagyjátok, mai napig nem veszi fel vele semmi a versenyt: John Carpenter – The Thing, Kurt Russel főszereplépésével. Morricone zenéje meg hab a tortán a hangulathoz.

    http://www.imdb.com/title/tt0084787/

    [leglaább itt az oldalon rákereshettél volna. Mármint a böngésződdel, többen is írták vazz – a zerk]

  164. Darkness – amikor tenyleg sotet lesz a hazban, es az anyat megkornyekezik a tuzhely langrozsajanak derengeseben… brr

    The Ring – fokent a gardrobos par kepkocka, de szinte az egesz

    Jacob’s Ladder – eleg hozza annyi, hogy a Silent Hill (a jatek, nem az a filmszeruseg) a kezdetektol fogva eleg sokat meritett belole

    Event Horizon – egy szerencsesebb foszereplovel siman klasszikus lehetne

    Utobbi idokben talan a Dark Water, az Amityville ujrafeldolg meg persze az 1408 kerult kozel a beszaratashoz.

  165. Rekviem egy álomért. pedig csak részleteket láttam belőle. bár nem besz*ratós, inkább sokkoló. az számít?

    másra sajnos nem emlékszem

  166. Gyerekként ugye mindegyik horror beszaratos volt.:)

    De most ezeket írnám:
    Blair Witch Project
    The Ring
    Session 9

    Ez a Session 9, Brad Anderson(The Machinist)nagyszerű pszichohorrorja. Néhány munkásnak felújítást kéne végeznie egy elhagyatott elmegyógyintézetben(valódi helyszín!), azonban nem várt események történnek…

  167. időrendbe, 1-1 életkorba:
    freddy, omen, the thing, shining, event horizon
    mostanság kicsit le vagyok maradva, de a fenti listából csemegézhetek (REC és Descent bekészítve :D )

  168. hát, a descent dts-ét qva jól megcsinálták, rendesen operáltak a hátsókkal, szóval az jó volt

    képileg nem is tudom, ilyen képi ijesztgetéseken sosem tudtam megijedni, inkább a légkör a fontos
    pl. diary of the dead is, így belegondoltam, ha én lennék ilyen helyzetben, és ilyen embereken múlna az életem, hát, lehet jobban járok, ha az elején főbe lövöm magam… az ilyesmitől a hideg kiráz
    ja, igen, the mist, a vallási fanatikusok, az félelmetes volt
    és persze az arachnophóbia az, amin jót paráztam

  169. a cápán amúgy érdekes módon nem féltem régen, viszont utána napokig azt álmodtam, hogy kijön a cápa a falból :D

  170. az abszolúte-para nálam is sokáig A Kör volt, és inkább a remake, Samarával meg a laposkuszásával..

    de emléxem még anno Lechter bára meg a báránykáira.. amikor vérszívást imitált a szájával, kölyökként ott voltam padlón :)

  171. Aracnophobia ,
    na az kemény volt nekem régen , és dúrva hogy a végét leszámítva alig van benne vér

    Őrült Sotne
    egyszer este bátyókámmal igen kölyök fejjel nekiültünk, alvás az nem volt; egy hónapja haverokkal sör mellett meg iszonyú jókat röhögtünk rajta :)

    meg volt egy film minek a címére nem is emlékszek story szerint gyerek éjjel lát egy nagy ufót a háztól nem messze és elkezdenek minden tanárt embert szomszédott megszállni; nem egy különleges story de első tékás film volt, Anyám vette ki, tesómmal ajtó mögül a lakásban fellelhető összes plüsálattal magunkat körbevettük és csak fél szemmel néztük :)

    alien maga tényleg nagyon kemény, de azt nem igen fiatalon láttam először így nem annyira hagyott mély nyomokat az éjjelre bennem

    áá meg most olvastam egy elöbbi commentben a kampókéz :) na az is fosatós volt :)

  172. brianaspirin: igen, tényleg, basszus az Egyenesen át-on én is féltem. anyukám nézette meg velem egyetemista koromban, hogy nézd, ebben is orvostanhallgatók vannak, és nem értette, mit parázok, aztán napokig nem bírtam szabadulni a hátulját maga után vonszoló kutyától…

    varjúdombi mesékről már többektől hallottam ezt, lassan kénytelen leszek belenézni.

  173. Sok és sokféle:
    Kör
    Fűrész
    Ragyogás
    Alien
    Eraserhead, Lost Highway, Mulholland Drive, Inland Empire (meg úgy általában minden David Lynch filmben van valami zseniálisan para)
    A légy (Cronenberg-verzió)
    Suttogások és sikolyok, Persona (Bergman, tulajdonképpen félelmetesebbek, mint a “horrorfilmek” legtöbbje)

  174. csak horror mehet? nagy kár… :)

    azért írok gyerekkori nagy parát: madarak Hitchkock-tól, voltam kb. 8 éves, mikor belecsúsztam a magyar 1-en, csak akkor még hétfőn nem volt adás, meg ilyenek. nem tegnap volt… hetekig rettegtünk minden verébtől, galambtól. :)

    amiktől még gyerekként kész voltam: cápa, terminator, nyolcadik utas a halál, androméda törzs… sorolhatnám.

    már nem gyerekként láttam, de valamiért fizikai rosszullét határára kerültem tőle, az Hannibal volt, az a jelenet, amikor sürögeti Ray Liota agyát, szépen akurátusan, kis köntösben, a faszi meg csorgó nyállal, szétkábítva eszi a saját agyát… na ez a jelenet valamiért szétszedett. még jó, hogy nem moziban néztem. :)

  175. Sziasztok!

    Amint megláttam a címet, egy régi emlék ugrott be… Még az Msaton láttam egy filmet… A srác mostohája egy ember alakot öltött tropopkin volt, és a fater meg nem vágta, csak a gyerek tudta… Most utánanéztem, Stepmonster (1993) aka Szörnyeteg a mostohám… Most biztos jót nevetnék rajta, de akkor nagyon beszartam… Igaz 5-6 éves voltam.

  176. 6 évesen a Batman I-féle Jack Nicholsonos Jokertől fostam nagyon. Életemben először. De mégis megnéztem. Megérte :D

  177. The Woman in Black
    Ghostwatch (az utolsó egy percet leszámítva)
    The House with the Laughing Windows
    The Innocents
    Black Sabbath (a harmadik szegmens)
    Black Christmas (eredeti, természetesen.)
    Shivers
    Kairo

    Meg persze a Thing/Night of the Living Dead/Texas Chainsaw Massacre (utóbbi kettő szintén eredeti, természetesen) trió.

    Heh, összvissz két film 1990 után. Szép.

  178. Hát nem tudom ti, hogy vagytok vele de nekem a Hellraiser első része az nagyon félös volt, kis srác koromban mikor megnéztem a haverommal egy jó ideig nem mertünk horrort nézni és nemrég mikor újra néztem akkor még mindig volt bennem egy kis para… útoljára pedig a the strangersben volt egy jelentet amitöl majdnem kiakadt a szívbillentyűm… :D

  179. legfélelmetesebb?
    A twilightos zsírgolyó a másik postból :D
    komolyra fordítva:
    kicsinek a predatort mindig addig néztem, míg le nem vette a maszkot. Aztán egyszer valami nyári szünetben délelőtt végig mertem nézni.
    Mostanában meg inkább ijesztő jelenetekből áll egy horror (halottfejű gyerekek stb), sehol a folyamatosan nyomasztó, feszültségben tartó érzés.
    Mondjuk mostanában néztem meg a Dolog c. filmet, na abban volt feszültség, csak már látszott rajta az idő.
    Ja és volt vmi nagyon régi horror, amit még gyerekként láttam, az nagyon durva volt. Nem emlékszem belőle szinte semmire, csak arra, hogy rossz élmény, meg volt benne vmi csirkeláb talán ágyban vagy vmi nem saját környezetében (tehát nem a fazékban a zöldség meg a maggikocka közt), meg vmi nyers hús a hűtőben mikor kinyitották (nem vágom hogy emberi-e). Ha valakinek mégis dereng vmi, megköszönném ha szólna.

  180. Tortúra: amikor elcsapja a pöröllyel a csávó bokáját a bige

    a Terminátorban pedig engem jobban megrémített a szemöldök nélküli Arnie, amint tágranyílt szemmel (akkor még napszemcsi nélkül) üldözi a hőseinket. Robot meg egyszerűen kúl :D

  181. ja és ami az utóbbi idők horrorjai/thrillerjei közül egész jó volt para szempontból, az a titkok kulcsa

  182. öcsém, olyan baromságok jutnak eszembe, de ezt is muszáj leírnom, semmi köze a horrohoz, csak a jelenet a lényeg, mátrix első részében, mikor a szája “összenő”, na én azzal álmodtam párszor, kb 7-8 évesen

  183. hát sztem a kedvencek temetője, és az ördögűző. persze mindkettőből az első részek. ezek azok a filmek, maik miatt féltem kissrác koromban a sötétben xD. lehet ha ma megnézném őket megint fosnék kimenni pisilni xD:D

  184. Hát ez nehéz ügy, én sok horrort láttam és hozzá vagyok szokva.

    Kannibál holokauszt az nagyon, elejétől végéig a realitása miatt..

    Kedvencek temetője

    Meg van sok, ami gyerekfejjel igen, most meg nevetős, pl. A légy

    Meg ami moziban parás volt, otthon már nem: Temetetlen múlt, Kör, Ideglelés 2!!

  185. nekem az átok volt a legszaratósabb.(a grudge) olyan pillanatban kapott el lélektanilag is meg maga a film is parás eléggé h utána alig mertem kimenni a szobából meg minden padlórecsegésre a szivem majd kiugrott.az nagyon maradandó élmény volt ilyen téren.

  186. Tök jó, hogy itt ülök egyedül a koliszobában, és ilyeneket olvasgatok! reggelre tutira tiszta ősz leszek:D
    Én nagyon félős vagyok, úgyhogy nekem minden horror HORROR. Nem röhögni, de a Sikolyt akárhányszor megnézhetném, akkor is a szívleállás környékezne.
    Na, de amik igazán félelmetesek:

    Nosferatu- öcsémmel egyszer délután néztük, a Duna TV-n ment. Végigröhögtük, de csak kínunkban.

    Az Ördögűzőt gyakorlatilag csak hallgattam, kezem végig a szemem előtt. Nem is a látvány a félelmetes(mikor a kislány a megnézi a saját hátát, látszik, hoyg csak műanyag a teste:)), hanem a mondanivaló.Az Emily Rose is hasonló, na azért az már látványban is jobb. Vááááááááááá!

    A cápát most 25 éves fejjel láttam először életemben, így azért elég vicces, viszont a palkátja ki van téve az egyik koliszoba ajtajára, mindig becsukom a szemem, mikor elmegyek mellette, olyan félelmetes!

    Annó kb. egy időben láttam az Ideglelést és a Temetetlen múltat. Az idegleléstől én szabályosan neurotikus lettem. Teljesen kitöltötte minden gondolatomat hosszú hetekig, majdnem meghaltam, mikor már a stáblista ment és csak a hangok hallatszottak. A Temetetlen múlt óta pedig lemerevedek, ha a fürdőszobában bepárásodik a tükör!

    Még elég kicsi voltam, mikor valami családi mozizás után szülők elaludtak, mi meg tesómmal elkezdtük nézni a Ködöt. Nem vettük észre, hogy apa felébredt és elég hangosan ránkszólt, hogy miért nem alszunk. Na, szerintem az utolsó tejfogam akkor esett ki:D

    És igen, SK. A Tortúra…hát az kész. Az a jelent, mikor a férfi éjjel felébred, benyúl a matrac alé, nem találja a kést, a másik oldalon meg ott áll mellette a nő. Te jó ég,a könnyem is kicsordult, ahogy ezt most leírtam. A Ragyogást olvastam, de volt olyan, hoyg megkértem anyukámat, hogy olvassa el a következő oldalt, mert én nem bírom. A filmből csak részletet láttam abbana dokumentumfilmben, amiben King elmondta, hogy azért szeretett bele annó a feleségébe, mert olyan szemei vannak, mint egy halottnak. No comment!

    A másvilág nekem nagyon tetszik, hasonló, mint a Hatodik érzék, zseniális mindkettő, de az előbbi valahogy nagyon szép is.

    Az Amityville Horrort pedig csak azért nézem újra, meg újra, mert nagyon tetszik a csónakházban a csónak. És Ryan reynolds tökéletes felsőteste sem elhanygolható látvány. Egyébként majd bexarok a filmtől.

    Nagyon sok itt felsorolt filmet nem láttam, csak a Horrorra akadva feldolgozásban:D

    Egyébként ha már félelmetes filmekről beszélünk (és egyedül annyit írtam, mint az összes eddigi hozzászóló együttvéve), akkor megkérdezlek titeket is, hogy nem emlékeztek -e arra a rajzfilmre, ami majdnem 20 éve ment az MTV-n délutánonként. Egy kis tigris, vagy oroszlán volt benne, egy kastélyban bolyongott, hihetetlenül ijesztően volt megrajzolva és brutál zenéje volt.Végig libabőrős voltam, amíg néztem, de minden alkalommal láttam végig. Egy csomó embert kérdeztem már, de senki nem emlékszik rá. Kezdek félni, hogy csak flesseltem a dolgot:S

  187. Evil Dead – ’83-ban vagy ’84-ben láttam, okozott pár álmatlan éjszakát.
    Sötétség Fejedelme – a barátnőmmel napokig nem mertünk a tükörbe nézni, aki látta tudja, miért :)
    Elég sok zombi-filmet láttam a nyolcvanas években, de csak röhögtem rajtuk egészen addig, míg nem jöttek Danny Boyle száguldó zombijai -28 nappal késöbb
    legutóbb meg az Átok, de csak egy jelenetnél, viszont ott fizikai rosszulétet éreztem, mikor a csaj a félelemtöl bebújik a takaró alá, az meg elkezd emelkedni, benéz alá és ott a szellemnéni. na itt rendesen hányingerem lett, pedig jócskán elmúltam 30 :), de a moziban is káromkodott körülöttem mindenki :D
    Valaki írta, és egyet értek, hogy a játékok sokkal beszaratósabbak, az interaktivitásuk miatt, pl. a Condemned c. játék fejlesztőinek konkrétan át kellene értékelniük a szórakoztatással kapcsolatos fogalmaikat, sőt ezt a programot nem is szabadna játéknak nevezni

  188. Ollókezű Edwards, 6evesen lathattam, nagyon csunyan vegem volt tole.
    15evesen lathattam a Furesz 2.-ot, egyedul egy padlason es nem tudtam aludni, magamlenni meg ilyesmi. total feltem majdnem pszichologushoz mentem.
    az elozmeny az volt hogy a barataimmal bementunk egy lerobbant hasznalaton kivuli hazba es utolag dobbentem ra hogy nagyon hasonlitott a 2esben levo hazra. :S

  189. Nem szeretem az olyanokat, amelyekben csak a vér folyik, jobban az olyan feszülteket, mint a Psycho vagy a Madarak. De a csúcs, azt hiszem, Kubrick Ragyogása.

  190. még egy:
    the hitcher, rutger haurrel, van egy rész amikor a pozitív főszereplő megkapja a csajának az egyik ujját, na az a mai napig világít az emlékezetemben

  191. Kedves rjth és Dexter22! Lehet hogy az én ismereteim hiányosak és létezik egy ilyen film is, de szerintem ti az Ollókezű Edward-ra gondoltatok.
    Egyébként nekem is a Kör a legparásabb film.

  192. Gyerekként unokatesóimmal a péntek 13 reszeken paraztunk jó sokat. Be voltunk sz*rva, de csak nem bírtuk nem nézni. na meg rémálom az elm utcában. Attól is gyerekként volt beijedés.
    Most 37 éves fejjel már nem lep meg semmi.
    Bár a Legenda vagyok-nak néhány részénél kicsit feszült voltam. Főlegh mert nekem is van német juhászkutyám és mikor a kutty beszaladt a szarvas után az épületbe és még akor nem lehet tudni a filmben, hogy tulajdonképp mitől is kell tartani, de az már egyértelmű, hogy van valami gáz amitől fosni kell…na annál a résznél idegs voltam. Meg akkor is mikor a két zombikutya a napfénycsíknál túráztatja magát.
    gege

  193. “A Halál kocsisa”
    Szilveszterkor adták, az unokatesómmal pokróc alól néztük végig és a másnap reggeli ismétlését is… :)
    Már csak arra emlékszem, ahogy a hintón ülő kocsis odafordul a bakról a gyanútlan áldozat felé. Nagyon ijesztő volt.

  194. Nekem mostanság a 28 héttel később tett be nagyon.Durva hatással volt rám.Amugy a legtöbb mai horrorban iszonyatosan nagyot csalódok.

  195. Na az előbb rosszat írtam, mert félreértelmeztem a posztot, azt hittem a legbesz*ratósabb filmélmény kell :)

    Mondjuk Spielberg “Harmadik típusú találkozások”-ja szintén nem a horror kategória de mikor kicsavarodik a szellőzőrácsból a csavar na az nagyon odatett nekem gyerekként :)

    A Mel Gibsonos “Jelek”-ben én is akkor dobtam hátast mikor megjelent a szülinapi videón a lény… még most is borzongok miközben leírom…

    Az “Ideglelés – Blair Witch project” miatt pedig én is rettegtem egy darabig az erdőktől, főleg, hogy előbb találtam meg a honlapot és nem is tudtam, hogy ez egy film, azt hittem igaz…:S
    Ciki nagyon, mi? :))

  196. Csak a topik elejét olvastam, minden 2. komment a kör…behalok, 2x aludtam be a filmen, és 3xra is csak kíváncsiságból néztem végig, hogy mi lesz a kiscsajjal.
    Nekem egyértelműen az 1408 volt a legdurvább (mondjuk a hatodik érzék is beszaratós néha) – utána csak a film jelenetei jártak az eszemben, totál felzaklatott az a film. tuti h soha többet nem nézem meg :)

  197. Már éppen írtam volna az Alient gyorsan, de közben rájöttem, hogy amitől kiskoromban napokig nem igazán mertem elaludni az a Dreamscape (Álomküzdők) című film volt.

  198. Emlékszem gyerekként a Cápa volt ilyen film.Még utólag is rémálmai voltak tőle.Readásúl akkor pont meg is fáztam,lázas voltam,és ilyenkor az álmaim még fel is erősödnek,és nem tudok felkelni,felejthetetlen élmény…nah mind1 szóval fincsi film volt
    Az Alien filmek gyerekként meg így visszagondolva is alap!Attól inkább a sötétben kezdtem félni.
    ^^

  199. Marebito (2004). Human, tényleg többszáz horrorfilm van mögöttem, de ez volt az utolsó, ami igazán eredeti volt, és igazán nagy hatást gyakorolt rám; amellett hogy kifejezetten intelligens és elgondolkodtató filmről van szó.
    Japán. A rendező a Grudge filmek rendezője, de a film igazából egy közös gondolkodás eredménye Shinya Tsukamoto-val (Tetsuo), aki most nem a kamera másik oldalán áll, hanem főszerepli a filmet.
    Tolakodó, disturbing film mégis sejtelmes, egyedi tempóval, és olyan képességgel, ami egyetlen jól célzott rugással leakasztja a képességed, hogy a hatalmába kerítő félelem ellen védekezni tudj ;)
    Watchit, damnit, nemondjamkétszer :)

  200. Ideglelésre én is nagyon parásként emlékeztem de 1 éve újra néztem és annyira untam hogy ki is kapcsoltam a 3/4-nél.Kiskoromban a Chucky tett be nekem,azt azóta se néztem meg :D

  201. érdekes, eddig azt gondoltam, csak én parázom ezen filmektől, amiket sokan felsoroltak. :D
    Kör (szívroham, mi, ilyen fejjel…), Event Horizon (liberate te ex inferis, szemgolyók a kezeiben, bbrrrrr), Őrültek háza jó pár jelenete, Kedvencek temetője (a könyv valóban jobb, de a film végén anyuci fejszerkezete eléggé odab*sz :D, és valahogy a vonagló Zelma is rémálmaim része lett), eredeti Szem (mondjuk abból csak a liftes jelenet maradt meg), és ami érdekes, hogy a Constantin-ból szintén egy buszos jelenet, amikor kissrácként lát egy igencsak randa holtat. kicsinek a Poltergeist volt az, ami kiakasztott.
    kiskelgyo: a film, amit említesz, nekem is rémlik. vagy tíz éve láthattam, vagy inkább 12, és nekem csak a hűtős rész rémlik, hogy kinyitják a hűtőt, ami teljesen üres, eltekintve pár fehér tányért, amin emberi belső szervek vannak. (máj az volt, az tuti.)
    és nem tudom, miért, de nekem az Esemény szintén kiakasztó volt. (nem is ilyen filmre készültem mondjuk.) egy jelenet az, ami megmaradt, és utána a hányinger kerülgetett, amikor a gondozót megeszik az oroszlánok. ahogy az az ember ott rázza a karját, és letépik, és… na, nekem attól lesz hányingerem.

  202. Légyszi segítsetek! Nekem is az volt az első gyerekkori paráztató élményem, ami -zs- -nek, az az ufószerű lény, aki kis harapós “rájaszerű” lényeket dobált, és egy fészerben gyűjtötte a halottakat… Nem tudom a címét, de félelmetes volt… No és persze amiket már mondtatok, A dolog, A sötétség fejedelme, Freddy Krueger, stb…

  203. Ööööö… egy kis Google és egy kis angol nyelvtudás csodákra képes… A film, amit -zs- is említett, a Without Warning lehet. Hurrá, mennyit tanakodtam anno, mi is lehetett! :-)

  204. Androméda törzs?
    vagy csak én vagyok itt ilyen öreg? :)

    Abban is az a rész, mikor szkafanderben bemennek a városba ahol minden úgy van mintha élnének az emberek, de mindenhol halottak hevernek.. és a vérük porlik mikor megvágják őket.
    Ebben volt azt a doktornő aki a piros villogó fényre ledermedt…

    ez gyerekkori ijesztő-filmem volt :)

  205. kopp
    na latod, mindenki mas, en meg azon szarok be, h te az 1408 az :) nem aludtam be rajta, nagyon is lekotott, es mind maig egy nagyon jo dramanak tartom, king regenyadaptaciok kozt nagyon magasan van (mert s king adaptaciokkal eloiteletes vagyok :P)

  206. mivel az aliennel, freddy-vel meg a poltergeist-tel nőttem fel, így nekem a J-horrorok ütöttek először igazán nagyot.. különösen a kör. mozi után percekig ültünk a mélygarázsban, a kocsiban, felkapcsolt lámpákkal, és nem mertünk elindulni. :) a grudge közben konkrétan becsuktam a szemem (szintén moziban!), de volt egy olyan film is (azt hiszem, csak a titanicon ment), h két nővér, na a japán (bocs, dél-koreai) kiscsaj szemébe lógó, hosszú fekete hajjal abban is nagyon ott volt! és fogalmam sincs, miért, de rettenetesen féltem az évszázad vihara című stephen king-adaptációtól.. (a videót is kikapcsoltam egyszer-kétszer, h kicsit normálisan vegyek levegőt:)

  207. A Kör (nem láthatom többször) feltétlenül, Varjúdombi mesék – Hans, a sünfiú, Twin Peaks, Blair Witch Project, Lost Highway. Ez utóbbit nem tudtam anno moziban megnézni és kedves barátaim felvették nekem diktafonnal(!!!). Angol szöveg, közben mesélik mi történik, még ma sem merném megnézni amiatt a gnómszerű pali miatt:)
    Istenesen fosok a babáktól, játékoktól (kiskoromban azt álmodtam, hogy a babám meg akar ölni), gyerekektől, törpéktől. Ebben nagy szerepet játszhat, hogy anyám kiskoromban hallgatta velem az “Egy kiállítás képei”-t és szépen elmesélte hogyan sétál a gnóm egyik festményről a másikra. És akkor ez az a rész amikor a boszorkányok a Kopasz hegyen…hátborzongató.

  208. Talán a Jelek című film, abból is két rész, mikor azon a rohadt babazsúron átrohan ott az a köcsög UFO, a másik meg mikor bent a házban a elkapja a kisfiút és a TV-ben visszatükröződik/látszik az UFO, majd hirtelen oda fordul a kamera. Azoknál azt hittem meghalok :DDD

    Mondjuk az előtt is és azóta is rühellem az UFOS-filmeket. Ilyen Ripley féle Alien-ekkel (amik ocsmányok) nincs gond, csak ilyen echte UFO-t ne mutassanak, tudjátok ezüst/zöld, nagy fej, nagy szem stb…azoktól még a mai napig is fosok :D

  209. Plusz még ami nem a látvánnyal, inkább a légkörrel ijesztett halálra az a Spielberg féle Cápa.

    Emléxem egyszer éjjel még a német RTL-en leadták úgy őket, hogy minden nap másikat. Cápa 1 majd Cápa 2 aztán egészen a gagyi 4-ig. Na persze én egy mukkot nem értettem belőlük, de ott ültem minden éjjel megnéztem mindet….ez pont nyáron volt, utána a Balatonba az Istenért se mentem volna be, csak maximum mellkasig érő vízbe, ahol az volt a rögeszmém, hogy “még nem fér el a cápa”, mert még sekély a víz :DD

    Amúgy azóta is, a trancsír, zombik, stb jöhet, csak az ilyen pszichós/nyomasztós/agyra ható dolgok amik kikészítenek…na meg az echte UFO-k.

  210. event horizonba szerintem nem a szemek a kezekben ütött leginkább, hanem amikor könyékig benyúl valakinek a szájába (pause gomb ftw)

  211. Na, mivel a Begottenre nem ugrott senki, így tessék -> http://video.google.com/videosearch?q=begotten&emb=0&aq=f#

    Anno valamilyen youtube-os zeneválogatás alá voltak betolva ennek a filmnek részletei, én meg utána néztem, hogy mi a rák lehet ez. Lehet nem kellett volna, éjszaka egyedül ezt nézni, nem egy leányálom. Érdemes amúgy utánaolvasni miről is van szó, mert a képekből lehet nem jön át. :)

  212. Nemrég volt, a srác jót röhögött (én is mikor mesélte), viszont jópáran halál lesápadtak.

    Nem fogadott hívás (One Missed Call) moziban. A film után, kifelé a kanyargós félhomályos multiplex hátsófolyosón. Haver, akié a poén csak annyit csinált, hogy a film honlapjáról letöltötte azt a bizonyos csengőhangot, és feltette a telefonjára pár nappal a film megnézése előtt. Nagypofájú tinicsávó három csajjal ment előttük, és hangosan tódította, hogy nem is volt para az egész, meg különben is, ő meg sem ijedne egy ilyen helyzetben, amikor kedves barátom benyomta a csengőhangot csutka hangerőn a kissé visszhangos folyosón… Az addig nagypofájú, röhögcsélő csávó halott fehérre vált arccal, kikerekedett szemekkel fordultak vissza. Haver pedig csak ennyit mondott, miközben vigyorogva elsétált mellettük: “A sarok után jobbra van a WC, te kis bátor!”

    ***

    Ami még nekem para volt, mikor TV-ben láttam: Hitchcocktól a Madarak.
    Ami viszont egyetlen pillanatig sem tudott még csak pulzusnövekedést sem elérni nálam, pedig arra szánták, az a Blair Witch Project és a Cloverfield.

  213. Nekem gyerekkorból a Belphegor rémlik, hogy azon nagyon paráztam. Aztán ott volt az Alfa Holdbázis és később az “Örvény” c. film. Azóta is utálom a babákat…

  214. Azt hittem, nem fog megjelenni a listában az enyém: Szörnyecskék (Gremlins – 1984). Még nem voltam 10 éves, amikor láttam, utána nagyon (!) hosszú ideig voltak parák sötétben.
    A másik film címére nem emlékszem. Egy házról szól, aminek az emeletére befészkeli magát valami. Úgy rémlik, hogy a végén teniszlabdák potyognak át a plafonon, amikor eltűnik az az izé. Az is para volt :)

  215. Tesóm mindig a Rémálom az Elm utcábant nézette velem ,pedig olyan kicsi voltam…Attól még ma is rettegek……

  216. Nagyon kevés horror volt életemben, ami alatt parázni tudtam. De amik hatással voltak rám, azok is valszeg azért, mert gyerek voltam még: Kampókéz, Omen.

    Nem horror, de rendesen szétmentem közben (felnőtt fejjel): Veszélyes vonzerő, főleg az a rész, amikor már megnyugodott az ember, hogy a család életére törő nő megfulladt a kádban, amikor egyszer csak egy buborék elindult az orrából a víz színe felé…

    A Kör számomra egy nevetséges mese volt, annál sz.rabb csak a Blair Witch Project volt.
    Az Örvény is tényleg ütős volt még…

  217. Nekem egyértelműen a Taxidermia! A mai napig agyalok rajta, rendesen! Pálfi gondolom nem horrornak szánta, de simán elindíthatná a Texasi Horrorfilm Gálán, már ha van ilyen…

  218. Igaz nem horror , de ami meghatározó volt gyerekkoromban az az Elefántember. Majd be szartam tőle , mikor bejött a HBO olyan ’94 körül , hetente adták , én meg amint megláttam a főcímet menekültem. Még ma is borzongok tőle.

    A következő a Péntek 13. Emlékszem kiszöktem éjjel a szobámból hogy megnézhessem , mert a TV újságban láttam a filmből egy képet , egy hokimaszkos ürgét :)
    Ment,ment a film , kezdetem magamra büszkének lenni hogy végigmertem nézni ( “nagyfiú vagyok” ). Aztán jött a sokk..film végén a csaj egy csónakban alszik a Kristály tavon ,aztán felbukkan a vízből Jason .. na az odavágott.

    Freddy-t valahogy mindig csíptem , 8-9-10 évesen is, nem féltem tőle. nagyanyámmal köttettem magamnak olyan pulcsit. De mikor a tapéta alatt mászkált..nem egy éjszakám telt úgy hogy a falat figyeltem.

    A WC is rizikófaktor volt , az X-aktákból Eugen Tooms miatt.Szerencsére kéményünk nem volt.

    A Harapós nő a legszarabb vámpírfilm a drakula 3000 után , de akkor az is ütős volt. Mindig az ágyam alá képzeltem , így nekifutásbol ugrottam be az ágyba m hogy ” ne kapja el a lábam”..és még mesélhetnék.

    Manapság elég magas az ingerküszöböm ,a hangulat és szörnyek nem hatnak meg. De “tű a köröm alá” (Imprint) és társaival még mindig hadilábon állok.

  219. Egyértelműen Alien. Lehettem vagy 12-14 mikor láttam, de para volt hetekig. A legtökéletesebben megtervezett szörny szerintem. Azóta sem sikerült félelmetesebbet és undorítóbbat kitalálni.
    A második az Ideglelés (azt hittem igazi a sztori :) )
    A harmadik talán a Kör

  220. Nekem gyerekként a Szellemirtók volt a legfélelmetesebb. A szellemnő a könyvtárban, a piros szemű szörny, a fotelből kinyúló szőrös karok, a hűtő… Elvileg vígjátéknak szánták, de baromi kemény horror lett belőle — legalábbis számomra.

    Felnőtt fejjel… Á, nem tudnak manapság kemény horrort csinálni. Mondjuk legyen a Kör.

  221. Alientól nagyon fostam anno kiskoromban, Jelek igaz nem olyan ijesztő film, de van benne pár parázós jelent ahogy Hatodik érzékben is.

  222. Nem vagyok túl öreg, szóval mentségemre szolgáljon, hogy ezeket a filmeket elég fiatalon láttam. Voltak a szokásosak: A kör, Hatodik érzék, Jelek, ilyenek. A Gothikán is paráztam, nade miután megnéztem a Végső állomást… az nem volt semmi. Nem mertem felkapcsolni a villanyt, mert féltem, hogy megráz az áram, nem mertem semmihez hozzáérni, és mindig azt néztem, hogy mi eshet éppen a fejemre.
    Másik hasonló: Szellemhajó. Kábé 10-12 évesen láttam, egyedül, és az sem volt túl boldogító.

  223. Még 10 éves lehettem amikor elkezdtük haverokkal nézni a Dawn of The Dead remake-t.Annál a résznél ahol a japán zombisrác elkezd sprintelni ott lekapcsoltuk :)
    Amugy még a Freddy vs. Jason volt olyan film ami után ha aludni akartam abba a pillanatba ahogy elaludtam volna felriadtam .:S
    A kör engem nem fosatott be mondjuk a videó meg a két fej kicsit odab*szott..

  224. The Thing – kb. hat éves lehettem, mikor láttam… nagy ügy, csak pár hétig nem tudtam után egyedül elmenni a vécére.

    A másik a Meg nem született 2., nincs rosszabb a gyilkos kisbabáknál. :S

    És valaki említette az Andalúziai kutyát, nah igen, az első jelenetet nem bírom végignézni.

  225. Nekem 6-7 évesen a Kedvencek Temetője, attól iszanyatosan kivoltam, főleg a gerincbeteg, padláson rejtegetett testvértől.Azóta sem mertem megnézni mégegyszer pedig már eltelt egy jópár év.A Jelekben az ufo amikor a partin átsuhan a bokorból.Ezt ha 318.-ra nézem akkor is kiráz a hideg, iszonyat, nem emberi jelenet.

  226. Kör! Basszus, ez az egyetlen film ami felzaklatott lelkileg. Az egész atmoszférája meg minden…

  227. A legparább még kicsi koromból a Mirage című 1990-es horror/thriller (nem is tudom minek nevezzem). Fiatalok a sivatagban ragadnak és egy fickó egy fekete furgonnal üldözi őket és sorra legyilkol mindenkit.
    Kb 4 éve keresem ezt a filmet, akinek van ötlete, honnan lehetne megszerzni, segíthetne :) Köszi
    Azóta meg Blair Witch Project, Hatodik érzék.

  228. Én izgulni szoktam horrorfilmen, de félni soha. Még kissrácként se. Csak egy filmen ijedtem meg igazán 25 év alatt:
    Felejtés (Forgotten 2004)
    Hát ebbe volt vagy 3 jelenet mikor epilepsziás tüneteket produkáltam. Amikor ezek az idegenek elszippantanak embereket váratlanul, vagy amikor Julianne Moore-ék karamboloznak a legváratlanabb helyzetben. Pár év után újranéztem, de még akkor is szívinfarktus közeli állapotba kerültem.

  229. madcows : a faculty az 98as , dk kb az a story
    a film amit meg én mondtam tuti régebbi kb 91ben láthattam

    egyébként ha meg Stephen King adaptáció akkar csakis ragyogás ala Kubrick (az egészben a röhej hogy Kingnek nem tetszett ez a verzió :) )
    vagy még Stand by me de ez viszont elég offtopic :)

  230. The descent – Elég edzett horrorkedvelőnek tartom magam, de ez volt életem első filmje, amitől konkrétan rémálmom volt :) Buta sztori, zseniális megvalósítás.
    REC – zseniális, de egyedül érdemes nézni, társaságban vhogy oldódik a feszültség. Már a mozis trailernél éreztem, hogy ez egy gyöngyszem lesz :)
    The Blair Witch project – “Joooooooosshhhh!”, meg ahogy a csávó a sarokban áll bénán – hát attól a hideg kiráz még most is :)
    The ring – Anno alig bírtuk végignézni a bnőmmel. Nemrég újranéztem – hát elég freaky másodszorra is :)

    Nem kimondottan horror-vonalról a legnagyobb hatásúak:
    Irréversible – Ha ez nem visszafelé játszódna, nézhetetlen lenne, annyira felzaklató volna.
    Ichi the killer – Egyszerűen a legeslegbetegebb film, amit valaha láttam. Első alkalommal fordult elő, hogy csak 2 részletben volt gyomrom/kedvem végignézni.
    Das Experiment – Hangosan k.anyáztam a végén, hogy emberek ennyire rohadtak hogy lehetnek egymással. Ráadásul igaz történet.
    Funny Games – Hasonló érzelmek..

  231. jah, meg az Ördögűző természetesen :) Az a jelenet, amikor a kiscsaj hídban, teljesen kifordulva “leszalad” a lépcsőn… Nehéz elfelejteni :)

  232. lehet,hogy kiröhögtök…

    de Szörnyecskék…
    nagyon kiskoromban láttam… még áltiskola előtt..de még a mai napig nem tudom megnézni…

    utóbbi időben egyértelműen a Kör hozta a kellő hangulatot…De minden évben bízakodva várom az új horrorokat…

  233. pöcsösként mad max 1, sleepers, lecter papper meg hát az alienek azok parák ja
    mostanában elkezdtem bepótolni a klasszikusokat, de egyik se vett meg, ördögűző is jó film, de nem volt számomra félelmetes…masztizik a keresztel a kiscsaj inkább már vicces mai szemmel

    amit nemrég láttam és tényleg a legnyomasztóbb cím evar az a lost highway sztem is…iszonyat szar nyomott hangulatom volt tőle még másnap is

    ja és ezt már sokan írták de [REC] tényleg jóféle!!!

  234. Az alien[s] alap, gyerekkent foleg. Szinten gyerekkent az E.T., evekkel kesobb se birtam megnezni:)

    A jelek utan fura volt kimenni a mozibo, pedig nappal volt es mindenhol emberek :)

  235. Kurosawa Véres trón című alapvetése. kb. 10 lehettem amikor a magyar tv valamilyen japán filmeket adott. Ez is közte volt, meg a Hét szamuráj, meg a Homok asszonya.
    Ha valaki nem tudná ez egy Machbet adaptáció, szóval amikor a Pók erdő támadásba lendült, akkor bebújtam a takaró alá és onnan lestem. Félelmetes, még 30 év múlva is.
    A másik “szörnyű” élményem a Filmmúzeumban vetített Bagdadi tolvaj című 1940-es film. A dzsinn, amikor elakarja taposni Abu-t, hát bebújtam a szék alá. A dzsinn-t egyébként Rex Ingramm játszotta.
    Ezt is 10 évesen láttam 1977-ben.
    Az alient ha jól emlékszem 81-ben mutatták be magyarországon. Mint nagy 8-os (155 cm) belógtam a moziba és a nyagykabátomra ültem, hogy magasabbnak látszódjak. Meghatározó film volt az életemben. Azóta sem tudok lekattanni a hasonló sci-fi, horror filmekről és mindent ehhez hasonlítok.

  236. Huhh fiúk, lányok, óriási kérdéssel fordulok hozzátok. Van egy film amiről gőzöm sincs, hogy mi, és leírnék pár dolgot, hátha tudtok egy címet mondani. Az a baj én sem láttam, csak egy haverom mondta, aki még nyáron látta egyik este vmelyik kereskedelmi csatornán. Szóval van vmi gonosz szekta, akik vmi tüzet őriznek, ami gonosz. Vmi sheriff is odakeveredik, hogy próbáljon vmit csinálni, de gondolom nem jött neki össze. Annyit tudok még, hogy az egyik jelenetben a szekta vezérének szétnyílik a feje, és lángszóró jön ki belőle, és azzal kezd aprítani. Ha valaki tudja mi ez a műremek annak jövök egy sörrel! Mert ezt bizony látni akarom, és sírni akarok rajta a röhögéstől! :)

  237. Rejtőzködő borzalom (The Terror Within, 1988)

    Unokatesommal neztuk meg regen, kb 10 evesek lehettunk es hogy milyen jelenetnel arra mer nem emlekszem, de ugy megremultunk hogy kirohantunk a szobabol es percekkel kesobb is csak egy fel meteres, kar vastagsagu fa korlatdarab oltalmazo tarsasagaban mertunk visszaterni. :)

    The Mothman Prophecies

    A kovetkezo meghatarozo horror, mystery maig a kedvenc filmem, es meg mindig libaboros leszek mar attol is ha a cime eszembe jut.

    Mara viszont mar annyi horrort lattam hogy a szornyes dolgokat nem veszem fel, es csak 1-2 jobb hangulatu japan film tudja ram hozni a fraszt, na meg az osszes gyerek horror szereplo.

  238. Ha csak jelenteket veszünk, akkor
    -A Barlang : infrakamerán a csajok közt áll Gollam [rettenetes jelenet és folyton belefutok az HBO-n, pont ekkor]
    -Temetetlen Múlt: bekapcsol a hifi [fél percig üvöltöttünk a moziban]
    -Jelek: Mel Gibbon a lányát altatja, majd kinéz az ablakon és ott áll a tetőn az idegen [libabőr, ha csak leírom is]
    -Megszólít Az Éjszaka: Richard Gere telefonon beszél a lénnyel, aki karcos hangon megmondja, épp mit csinál [ültem és azt mondtam jajj jajj jajj]
    -Másvilág: Nicole Kidman végigrobog a szobán és egy festmény bámul rá [minimalista elem, de barátnőmmel lefejeltük egymást]
    -28 nappal később: színesbőrű, vörös szemű fertőzött néz a szuszogva a kamerába [itt kikapcsoltam és 1 hétig nem bírtam magam rávenni, hogy folytassam]

  239. Nekem mondjuk a Predator és a King Kong is ilyesztő volt anyámék szerint. Állítólag a fal mögűl kikukucskálva néztem végig mindkettőt, olyan 6-7 évesen. :)

  240. Kissrác koromból nekem csak az X-Akták sorozat rémlik, nagyon kicsi lehettem, de nagyon paráztam rajta, csak félig csukott szemmel mertem nézni :) volt valami farkasemberes rész, ha jól emlékszem, ezután hónapokig azt képzeltem, hogy a húgom éjszaka át szokott változni, és alig tudtam elaludni :D
    Ez viszont már nagyon régen volt, azóta az ingerküszöb is jóval magasabb, sajnos jó ideje nem találkoztam olyan filmmel, amiben meg lett volna a kellő feszültség :( talán egy mégis közel áll ehhez, a 28 nappal vagy héttel később egyik jelenete, amikor rohan valamelyik szereplő a zombik elől, és alatta szól a 28 days/weeks later téma (http://www.youtube.com/watch?v=DbwlGv9SWfY), ez nagyon megmaradt bennem.
    Többségben inkább azok a filmek vannak, ahol majdnem bef*sok egy-egy jelenetnél, úgy megijedek :D ilyen volt pl. az Átok (Grudge), Kör, [REC] egyes jelenetei nagyon odab*sztak, és még biztos volt sok. Ajánlottátok még az Ördögűzés Emily Rose üdvéért-et és a The descent-et, ezek meg is vannak, csak egyedül nincs sok kedvem hozzájuk :(

  241. tényleg ichi the killer jóféle
    amikor a főnöknek a hátára lögyböli a forró olajat…

  242. Nagyon jót mosolyogtam az előző hozzászólásokon, nekem is eszembe jutott, hogyan rettegtem kis koromban, köszi az élményt :D

    Szörnyecskék (nem tudom, hogy az 1 vagy a 2): az a poén, hogy kisgyerekként elvittek rá a moziba, és még nem változtak át a lények, de sírva könyörögtem, hogy menjünk a moziból, mert azok az aranyos kis szőrmókok olyan leírhatatlanul gonoszul viselkedtek…aztán jött a feketeleves, amikor átváltoztak undorító nyálkás zöld bőrűvé, és valami chipssel próbálja a néger tudós előcsalogatni az asztal alól a szerinte még kis ari szőrmókot…a NYAMM + ordítás kombó máig visszhangzik a fülemben.

    Alien: face hugger ezerszer + amikor már vadászott a dög, tesóm szivatott, hogy miért nem merem rendesen nézni a filmet, szégyenkezve kimentem a konyhába, anyám éppen a mélyhűtőben pakolászott, kölcsönkértem egy fagyott csirkenyakat, és tesóm sírva menekült el, miután leültem mellé és szimuláltam, hogy az én hasamból is kibújik egy drágaság

    Bohócos Stephen King = aznap nem akartam egyedül maradni egy percre sem :D

    Gyerekként a pókiszonyos film is kiütött, a wc ülőkét egy hétig csekkoltam, mielőtt ráültem!

    A cápa abszolút semmilyen hatással nem volt rám (legalábbis azt hittem), de aztán mikor az Adrián nyaraltam (20 méterig totál átlátszó kristálytiszta víz), és elindultam, hogy átúszok a szemben levő lakatlan szigetre a nudizó csajokat kémlelni, aztán egy ponttól kezdve nem láttam le, mert akkora mélység volt alattam, az a pár száz méter még a vízben is megizzasztott :D
    —–
    Innentől kezdve nem is néztem horrorfilmeket soha, de a következő kettő még valahogy becsusszant, nem tudtam, hogy félni fogok tőlük, amikor leültünk megnézni, félre voltam informálva :P Bár a Kört újra megnézném, én nem éreztem horrornak igazából, tetszett a hangulata.

    Kör: amikor öngyilkos lesz a kádban a fickó, ordít, mert rázza az áram, a csaj sikít, és akkor elkapja hátulról a barátja, hogy kirántsa a vizes fürdőből, mire a csaj egy még nagyobbat sikított – kerekes irodai széken ülve néztem a filmet 2 haver között ülve, és a lábaim megmerevedtek az ijedtségtől, ami azt eredményezte, hogy hátrafelé elstartoltam a székkel, és a szoba közepén elhelyezett kondigépen akadtam fönt :D Én feldőltem a székkel, de a sört végig függőlegesen tartottam, és nem löttyent ki!

    Jelek – felkapcsolt lámpával aludtunk mindannyian utána, amikor az öreg megmerevedve ül a furgonban, és mondja, hogy bezárta a kamrába, Mel Gibson meg les be az ajtó alá, és kinyúl a kéz felé ÁÁÁÁ, sikítottam!
    Később még egyszer felidézték bennem a filmet, egy kukoricás mellett éjszakai kerti zuhanyozáskor kihozott valaki nekem egy törülközőt, majd feszülten figyelte a kukoricásban kergetőző macskák (?) hangját, amit én addig leszartam, és beszólt, hogy akár 5 métert is ugranak, befutott, és lekapcsolta az egyetlen kinti fényforrást…ahogy az agyam feldolgozta, hogy vajon miről beszél az illető, úrrá lett rajtam a pánik, és elkezdtem esélyt latolgatni, hogy vajon elérem-e az ajtót :D

  243. Jelek. Eddig azt gondoltam csak én paráztam ettől a filmtől.:)
    Kör 1-2
    Átok, a japán gyerekek nekem nem szimpik :)
    Tini koromban a zombi filmek voltak a menők videón mindig azokat csereberéltük én egyet sem tudtam végignézni beletekerés nélkül.

  244. Jelek detto de csak azért mert hawer maxon nézette velem és a sz… megállt bennem mikor a kukoricásban meglátja a lény lábát. X-akták gumiember mikor a postaládában felvillan a két zöld szem nah az betett ifjú agyamnak pár napig akkoriban. És volt anno valami sorozat nem is tudom dunán valami “A hegy gyomrában” földönkívüli hernyók felvettek emberi alakot és a város alatti barlangokban nyomultak egy testvérpár volt benne nah az is dopott a hormonháztartásomon akkoriban.Ideglelés de igazán azért mert csuma egyedül néztem. Álomcsapda azoktól a fenékviperáktól a hajam is égnek állt.Sejt amikor a kádnál örjőng a csávó az elméjében és épp egy hullát belez. Már bocsánat látom eltértem a dolgoktól mert horrorfilmeket kellene sorolni. Bár ahogy feljebb olvasgatok ott is legtöbb thriller.

  245. igen hegy gyomrában, az is remek ifjúsági film volt, abban járkáltak azzal a fekete angol tragaccsal ami mindig tiszta lekvár volt belül
    a sejtet imádtam, a képi megjelenítése miatt, de szerintem az egyáltalán nem volt rémisztő, bár a lófelvágott meglepett mikor először láttam :)

  246. Na most nevetni fogtok, de kis szarops koromban az “Óvakodj a törpétől” című vígjáték:) Mikor goldi hón a könyvtárban bújkál, és jön a fehér ruhás fickó:) na addig bírtam nézni:)

  247. már mikopr öregedtem kicsit ezektől féltem:
    a nyolcadik utas a halál alapfilm.
    Predator ezt is írták többen.
    Rémálom 2: a mai napig van egy különleges hangulata számomra.

    Mára már igazi horrorfanatikus lettem, de a masters of horror jenifer része azért odabaszott:) Dario argento a legnagyobb!

  248. figyusztok, az melyik amikor belökik az embert a birkák a sziklafalról aztán vissza lehet őt hozni a túlvilagról! ennyire emlekszem, kéne a címe. Amugy Gonosz halottak nekem is betett.

  249. hmm így jobban belegondolva, holtverseny a Kör 1. és a Shutter eredeti thaiföldi verziója.

    A Kör olyan szinten kiakasztott annak idején, hogy a 2. részt a mai napig nem bírtam megnézni, a Shutter meg… brrrr… kemény volt. :)

    De azért ott van a Barlang is, amit fentebb említett valaki, na az se volt semmi.

  250. akkor pontosítok: valami íres-skótos de mindenképpen zöld legelő, rajta egy ház, legelnek a birkák, de néha csoportos rituális öngyilkosságot követnek el a helyi sziklafalról ugranak a tengerbe- a film folyamán beesik erről a helyről még valaki, túlvilágra kerül, de egy másik valaki (talán anya a gyereke után) ugrik, és visszahozza Odaátról. légyszi a címét ennek a filmnek áruljátok má’ el! Bocs a spoilerért, de legalább nem mondtam el melyik film:)

  251. Végig olvastam az összes kommentet és nagyon jól leírtátok az élményt kicsit a hideg rázogat

    Én még egyedül nem láttam horror filmet (mert tudom körülbelül az első gusztustalan/durva/ijesztős résznél a mentő vinne el) de ha már valaki van melettem akkor akármit megnézek a legjobban eddig a Silent Hill tetszett nameg Freddy-ék

    húúú amin fostam nos olyan Harold és Kumar 2-ben (NEM RÖHÖGNI) a pincében tárolt küklopsztól rendesen összefostam a szobát…

  252. hát aki nem látta az nézze meg a [REC]-t! nem igazán szoktam félni filmeken, és ezen se féltem a szó szoros értelmében, viszont végig elég feszült a film, és nagyon régóta az első volt, ami közben arra gondoltam, hogy jajj mikor lesz már véége… ;) az amerikai verziót még nem láttam, bár már megvan, de félek a csalódástól:P

  253. Tegnap éjszaka néztem meg a [REC]-et, hangulatos film, valóban nem láttam mostanában ennyire fosatósat. Az utolsó 10 percben labdányira gömbölyödtem az ágyon és arra gondoltam, fel kellene kapcsolnom a villanyt és úgy befejezni, de nem mertem mozdulni. A sötétség és frusztrált jelenetek sora… rettenetes. Rettenetesen jó.

  254. nekem egyértelműen Az ördögűző

    meg egyszer amikor kicsi voltam sunyiban megnéztem a Boogieman-t hát azóta nem merem kinyitni éjszaka a szekrényemet!!! :'(

  255. Én 12 évesen néztem eloszor horrorrfilmet,az is az Ordoguzo volt.Akkor rendesen bevoltam szarva.Azóta néztem pl.a Rémálom az Elm utcában,Lény,Viasztestek,Sorvadj el,Gyerekjáték(Chucky),vagy az Átok,de azek semmik voltak az Ordoguzo mellett.Szóval én a mai napig ezt a filmet választom a legijesztobb és leghátborzongatóbb filmjének.

  256. Mostanában láttam a Stephen King: It (Az) c. filmet. Az a bohóc, az nlha-néha beszaratott engem. Meg még a Jaws. Tenger, óceán:D képtelen vagyok lemenni a víz alá xD Icipici:D koromban ( 3-4 évesen XD) apuék néztek egy horrorfilmet, én szépen kijöttem a szobámból, fotel mögül néztem a filmet, és anyuék arra lesznek figyelmesek h éelkezdek sírni. Másnap persze lebasztak h mért nézek ien ronda filmeket meg ilyenek, de legalább volt egy film, amin igazán beszartam XD Am vmi Frankenstein-es film volt. És nagyából ennyi:D

  257. A Rémálom az Elm utcában az egyik leghatásosabb, még évtizedek múltán is. Mellesleg szerintem alapból elmondható, hogy a klasszikus horrorok a legjobbak, akkor még tudtak igazi horrorfilmeket csinálni, és mondom ezt úgy, hogy 90-es születésű vagyok. Aztán ott van még a Hellraiser, főleg a második része. Ebben az ötlet volt nagyon nagy, a film maga kis költségvetésből készült és nem annyira profi, mint Freddy Kruger története, de azért jó. A második részben tetszik a pokol ábrazolása, nagyon eredeti.

  258. Csak kiskoromban tettek padlora filmek, ma mar sajna nem tudnak olyat csinalni, ami kis felelmet is ebresztene bennem.
    A Freddy 1-2, a Predator, kampokez, robotzsaru 1-2, cyborg :)(igen a van damme-os), orult stone, maniac cop, meg meg sok amikre nem emlekszem tisztan.
    Viszont a legutosebb amitol talan meg be is lazasodtam ugy befostam tole miutan egyedul vegigneztem vagy 10 evesen, az az Edi(299.) altal is emlitett film, a Mirage, amiben sivatagban gyilkolaszik fiatalokat egy fekete terepjaros pszihopata. Kivancsi lennek megtalalta-e mar a filmet, mert en is keresem.
    Sok jo filmet felsoroltak mar az elottem szolok, csak azokat idosebb fejjel, kesobb lattam es nem ugy hatott ram mint regen hatott volna.

  259. Basszus.
    Kb. 15 lehettem, amikor láttam az Alien filmeket. Nem hagyott semmit sem bennem, de tetszett.Majd pár évre rá, valami oknál fogva újra megnéztem, és most így 20 lassan 21 éves fejjel még mindíg bennem van, és rettegek tőle.
    Rettentően zavar, hogy nem bíok leakadnia témáról, hogy MINDEN EGYES NAP ESZEMBE JUT valamikor, legtöbbször lefekvés előtt.
    Sok mindnekivel beszélgettem erről, de még mindíg nem tudok választ kapni.Anyám meg csak röhög, hogy hát ez volt aza film amin úgy nevettek anno a moziban…
    Valahogy nem bírom elfelejteni. Erre “tök véletlenül” ide kattintok…

  260. Hát…nem igazán vok ilyedős,kb ezek jutnak eszembe:Alien paráztatós jelenetei pl.:kiugrik az a sz*rság a szellőzőből és az Átok elején mikor a csaj megy a padlásra és hirtelen ott van annak a vminek a feje,hát akkor leestem az ágyról(még kicsi voltam).Így nagykoromban a Kampókéz és a Bloody Mary.tom h nem olyan durvák de az ilyen tükrös játékok mindig betesznek

  261. És még 1 kis off:könyvbe a Stephen King:Cujo,játékban a Doom3 és a Cold Fear című iszonyatok durvák.Jah és slip-hez kapcsolódva a HSM és a HSM2 engem is kikészít(még a zenéje is) 21 karikás sztem is brrrr XD.

  262. Terminator 1. -A szemkivágós jelenet. Még gyerek voltam kb. 5 éves, és még 3 év múlva is rémálmaim voltak tőle.

    A kör -Amikor a hullák arcát mutatják.
    A kör 2. -Itt is a hullák arca(főleg a film elején), és amikor a végén a csaj a kútból mászik kifele és megy utánna Samara.
    Az első rész után már a másodikat alig mertem megnézni.

    És még ami nem is igazán film: A Discoveryn volt nem is olyan rég egy szellemjárás nevű sorozat. Az egy ilyen “dokumentumfilm”. Az egyik részben volt egy jelenet, amikor a csajt egyedül hagyták és egy szellem üldözte (hallotta, hogy recseg a lépcső, meg minden) és egyszer utolérte, a csaj berohant a szobába, bezárta az ajtót és leült a sarokba. Az ajtó rángatózot, majd egyszer kinyílt. A szellem szeméből néztük a csajt. Belerepült a csajba (az arca közel volt) és hátrahajolt. Amikor visszahajolt, nem volt pupillája, és piros erek voltak benne. És ez a jelenet a rész során háromszor is megismétlődött. Na ot kapcsoltam el. Egész éjszaka nem aludtam, mindig a csaj arcát láttam mindenhol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.