Eden Lake

Na, ez odab*aszott. Párocska az Éden tóhóz megy kempingezni a hétvégére, aztán ott a fürdőzés helyett némi terror várja őket. Nem kell természetfeletti dologra gondolni, talán pont ezért zsigerbemarkolóbb, hiszen egy elpusztíthatatlan gonosszal ellentétben itt teljesen hétköznapi helyzetbe teszik hőseinket. Kempingezés, terror. Ez lett volna a sztori. A színészek között egy nagy név sincs, legalábbis amerikai filmeket néző nekem, viszont horror szinten különösebben nem volt gondom senkivel.

az Eden Lake-beli csaj

A helyzetet már említettem, mint pozitívum, így a vérengzésre is kitérnék picit: szerintem sikerült hihetőre csinálniuk. Mármint senki nem cselekszik természetfelettit, nem gyak le túlerőt, vagy ilyesmi. Minden vágás fáj, de nem annyira mint pár kínzós, vagy menekülős jelenet. Valahogy húsba marnak a durva dolgok, amiket a filmben láthatunk. Több mindent most nincs kedvem írni róla, hangulatos horror, nézzétek. Részemről 7/10 neki.

btw: a bomba csaj nem vetkőzik le sajnos, pedig a tónál egy kis nudizás belefért volna, még a békés részeken persze. Oké, a film mondjuk üzenetét csorbította volna, a fiatalokról készült korrajzot, ha kicsit a nőci meztelen testével kötnek le minket, de hát sekélyes módban néztem ezt a filmet, na.

human
írta
2008. 12. 27. 16:14
megjelenés
55
hozzászolás


55 hozzászólás a “Eden Lake” bejegyzéshez

  1. A múlt éjjel sikerült nekem is megnézni. SPOILER veszély!!!!

    Részemről is 7/10. Érdekes alkotás. Ilyen tálalásban még nem láttam horrorfilmet. Jason azért egy kicsit hiányzott belőle! :-D Tényleg hihetőre sikeredett az egész. Az ember maximálisan át tudja érezni a párocska helyzetét és simán halálba kívánja az ifjú suhancokat. A tartalom elolvasása után nekem az jött le,hogy a srácok felidegesítik a párocskát azok meg majd jól legyilkolásszák őket. Aztán mikor a faszi meghal, abban kezdtem bízni,hogy majd a csaj jól átáll lelkileg és ő áll bosszút. Valamilyen szinten sikerül is neki. A csapatból pont azt a két tagod öli meg akik nem is annyira bűnösök illetve az ember még sajnálja is őket. Nagyon idegesített,hogy a fö..eci srác életben marad, sőt mit több még meg is ússza! Persze gondolom mindenki arra számított,hogy a rosszak meglakolnak és ezért hat furcsán a film vége, ami nekem ebből kifolyólag abszolút nem jött be! Mert a párocska bússzúvágyát én is maximálisan átéreztem és azzal,hogy a “főgonosz” megmenekült én is eléggé rosszul éreztem magam. Ez az én bosszúm is volt és a végén nem kaptam meg! Talán azért is ekkora ez a bosszúvágy mert kis szaros gyerkőcökről van szó akik játszák a nagyot!(Mint manapség a fiatalok nagyobbik része) Ejnye bejnye! Egyszer mindenki nézze meg! Megéri! Csak készítsetek be egy marék nyugtatót és arra figyejetek,hogy ne legyen a közelbe vágóeszköz mert még beleállítjátok valakibe! :-)

  2. nem szeretem a mostani horror-filmeket, mert csak a trancsírozás megy ezerrel, de ezt lehet megnézem, ha ilyesmi film ami említve lett, tehát a hangulat stb. + nincs szupergyilkoló :-D

  3. Az utóbbi évek egyik legjobb horrorja (bár inkább thrillernek mondanám).
    SPOILER!!!
    Bizonyos szempontból egyetértek Indestructible-lel, konkrétan, hogy kicsit (mit kicsit, nagyon) rosszul esett, hogy a rossz nem nyeri el méltó büntetését, de ezt én inkább pozitívumnak, mint negatívumnak éltem meg. Jó volt látni végre egy olyan sztorit, ami ennyire megmarad a valóság talaján – mert, valljuk be, a valóságban nagyon is nagy a valószínűsége, hogy így végződne egy ilyen történet.

  4. na, a második mondatig olvastalak, ezt gyorsan megnézős majd tovább olvasós, nehogy, de tényleg nehogy akármibe belefussak :)

  5. Köszi Human ezeket a filmeket. eszembe sem jutna megnézni, ha nem irsz róla, de tényleg odabaszott. A csaj milyen jó már.

  6. Nekem is nagyon tetszett a film.

    SPOILERES!

    Az is komoly a filmben,hogy a főszereplő csaj aki azért megöl pár gyereket(ha nem is szándékosan csak idegből, dühből) ráadásul ovónőként dolgozik. Az elején mutatják. Gondolom a készítők ezzel is fokozni akarták azt a tébolyt amit a csaj átél. Szerintem is jó hogy végre nem egy tipikus happy end lett a vége.

  7. SPOILERES

    NE áruljátok már el a film befejezését – az utalásból simán kiderül, hogy nem happy end… ennyire nehéz megérteni mi spoiler? Minden spoiler ami nem a film első fél órájában történik. Az meg, hogy suprise ending van, az meg főleg spoiler, mert akkor simán kitalálható. Mázli, hogy én nem tudtam, így legalább meglephetett. Tényleg vegyétek már figyelembe, hogy más még nem látta a filmet (egy 2-3 hónapos darabról beszélünk), esetleg pont most emiatt nézi meg, ne rontsátok el a szórakozását.

    Mellesleg igen, és ovónőként is pont azokat nyírja ki akik ugye épp tennének a bűneik ellen. Nyilván mindenki látta, hoyg ovónő…

  8. Hát ez tényleg kemény volt; már viszonylag régen néztem ilyen műfajú filmet, így többszörösen odab*szott nekem. És most, hogy kezd elmúlni a film hatása, az is eszembe jut, hogy végre egy oldschool horror, a bújtatott társadalomkritika értelmében. Nem értelmetlen vérengzés, hanem egy romlásnak indult állapot felnagyítása és leplezetlenül elénk tárása.

    SPOILER

    És a végével, pont ezt teljesítették be, hisz nincs feloldás. Bár annak ellenére, hogy ezt belátom, azért én szívesem néztem volna egy erőszakos bosszút, hisz a horror a legalapvetőbb érzelmeinkre hatva adhatna egy lezárást, egyfajta elégtételt (legalább egy kicsit). Az biztos, hogy a készítők eléggé kiábrándultak… az utolsó jelenet, a srác a szemüveggel meg az arckifejezése; nagyon durva.

  9. Szerintem elég szar volt. Nem volt benne semmi különlegesség, semmi félelmetes, csak ész nélküli gusztustalankodás.
    Sokat levont még nálam a főgonosz angol gyerek is. Ilyen idegesítő karaktert sem sokat láttam még.
    2/10

  10. Spoileres természetesen:

    Szóval, úgy látom a többségnek hiányzik a filmből az elégtétel a hozzászólások alapján, ezért is gondolom én, h a befejezést a mi (néző) szempontunkból elrontották és most kivételesen nem kompenzál, h így reálisabb, meg a mondanivaló így súlyosabb. Nem érdekel, azt szerettem volna ha az a kis mocsok a poklok poklát élte volna meg a végén. Ettől eltekintve azért piszok jó film, 10/8. Régen éltem bele magam ennyire egy hasonló filmbe.

  11. Nekem az egyik kedvenc filmem lett!
    A főszereplő, hölgy Kelly Reilly már a Lakótársat keresünk című filmben(+a folytatásban) is már tetszett bár ott még kicsit dundika volt. Nem gond, hogy nem vetkőzik. (csak egy kicsit) A gonosz kis srácok vezetője meg kellőképpen idegesítő, kár, hogy a tv-be nem tudtam fejszét vágni. 8.5

  12. Megnéztem végre én is. Tetszett, kicsit Barlang utánérzésem volt, valahogy hasonlóan volt összerakva az is. Bár lehet csak azért érzem így, mert az is angol :)

  13. Szeretem az ilyen-fajta thrillereket (pl Strangers is iesmi).
    az ilyen vagdalkozós cuccokat már unom, de az ilyenekben még van jövő. jó kis darab volt, köszi Human!

  14. Üdv mindenkinek!
    Én sem éreztem semmi extrát a filmben, szimpla suttyók<=>városiak vonal, príma effektekkel, de ennyi. Technikailag a film rendben van, Kelly Reillyn gyakorlatilag elkerekedett a szemem, mennyit változott.
    SPOILER
    2 momentum tetszett az egész filmben, az egyik a srác felgyújtása volt, a második pedig a negatív végkifejlet. Ez a kettő amúgy is kellett, nehogy teljesen belesüppedjen a középszerűségbe, mert összességében a film egy hangyapöcörővel jobb, mint közepes. Sablonos sztori, jól elkészítve, erős Texas- és Descent-utánérzettel. Én jobbat vártam.

  15. SPOILEREZEK, DE MÉG A STRANGERSBE IS

    Az a baj az ilyen filmekkel, hogy baromian idegesítenek. Nem hiszem el h egy életerős férfit ilyen könnyen elintéznek! Ugyanez a helyzet Strangers-er is. Ott is a srác csak szemléli hogy azt csinálják vele és asszonykájával amit akarnak. De vissza térve a filmre már a parton pontot kellet volna tenni a dolgokra, de a legrosszabb esetben a kutyás gyilkos jelenetnél ha ott a csávó határozottabb agresszívebb akkor a kis faszoknak eszébe sem jutott volna őket követni. (Még a kést is eldobta, pedig akkor már borítékolható volt hogy ott lex valami)
    Lehet hogy én vagyok ilyen beállítottságú de ha velem van a barátnőm/ menyasszonyom akkor akkor bármi áron de megvédem, ha nekem megkel halnom legalább 1-2 köcsögöt magammal viszek. Pedig nem vagyok agresszív alkat.

    Elnézést az argo nyelvért de rég bosszantott fel film ennyire.

  16. na megnéztem, és azért annyira nem vagyok elájulva tőle

    SPOILER!

    az egyik negativum sztem az a folyamatos rossz szerencse, mindig bajba kerülnek, mindig van vmi gigszer, ami miatt rájuktalálnak. a másik h egyetértek azzal h egy egészséges férfi ember, ha már nála van a kés, kutya halott, akkor minek dobja azt el…. ténleg tudni lehetett volna, hogy itt gázok lesznek. na mind1

    pozitivum viszont, hogy a sérülések egy horrorfilmhez képest realisztikusak, tényleg fájnak, a csaj végig sántit a filmben és nem felejti el negyed óra után. tetszett még ez a negativ “lezárás”, ha sikeres simán jön egy folytatás, amit még lehet h meg is néznék.

    szval 6/10 a film.

  17. duddits:”De vissza térve a filmre már a parton pontot kellet volna tenni a dolgokra” Most komolyan ne légy már ennyire hülye :) Mekkora lol már … Legyakja az összeset a film 20.percében a parton, és szerinted így akkor jó is, vége stb stb. Rég olvastam ekkora lol kommentet. Film pedig erős 7-es.

  18. DUDDITS VAGYOK, MÁSODSZOR IS KICSEZSETT SPOILER JELÖLÉS NÉLKÜL SPOILEREZTEM, MERT MENŐŐŐŐ

    Phoenix mint már leírtam a film felidegesített mert a férfi a bátortalanságával megölte magát és a barátnőjét is. Bele gondoltam hogyha ez megtörténne velem akkor Én hogyan reagáltam volna. És képzeld nem kellet volna hogy vége legyen a filmnek ha elüldözi a gyereket a partról, de még is hitelesebb lett volna számomra.

    Én téged nem ismerlek és te sem engem, ha nem értesz velem egyet, rendben van! De ne nevezz hülyének mert én másként gondolkozom mint Te!

  19. SPOILER

    Szerintem a párocska nem kiskorúakat ment gyilkolászni a tó mellé, és lehet elképzelhetetlen tűnik számodra, de váratlanul érte őket a kölkök reakciója. Természetesen hasonló esetben hogy hogy reagálnék az akkor derülne ki, ha hasonló helyzetbe kerülnék, addig kétlem.
    A barátnő és saját élet védelme kétségtelen, de pl hogy ki meddig képes elmenni szerintem az változó lehet, főleg ha a döntés egy pillanaton múlik.

    Ja és ha ott elhajtja őket a parton, akkor lehet az éjszaka rájuk gyújtják a sátrat is…

    Nálam az a pont ütött, mikor a csaj melgátta a kutyák tálkáit…ott látszott az atcán hogy mindennek vége.

    Még annyi hogy kb 1 héttel a This is England után láttam… a szereplők átfedése (és talán az akkori ifjúság és a mai ábrázolása miatt ) így talán még inkább gyomorbavágóbb.

    További film javaslat: A hegyek királya

  20. Tegnap este néztem meg e filmet.
    Eléggé vegyes érzelmeim vannak a filmmel kapcsolatban.
    – Spoiler-

    A lelki terror, a gore, a színészi munka mind odateszi magát, az ember szinte a húsán érzi a vágásokat. A végkifejlettel tényleg a barlangot akarták koppintani(még a zeneszerző David Julyan is ugyanaz), csak ott egy szimpla beletörödömséggel, és egy könnycseppelmorzsolással nyugtázta az ember az elkerülhetetlent, addig itt ez a pofátlan igazságtalanság fölb.ssza bármilyen jólelkülető lélekben a pumpát. Nincs meg az a plusz, ami a Sziklák szemében,a Last house on the left-ben,Day of the Women-ben,a Delivarence-Gyilkos túrában, és a Motelban megvolt. A bosszú lehetősége az addig kínzott-üldözött áldozat-hozzátartozó részéről, így a néző nem tud azonosulni a karakterekkel, és az újranézés is erősen kétséges. Hiába van belebújtatva a társadalomkritika. Hiába, nekem az All the boys Love Mandy Lane az újabbak közül, meg a fent említettek, jobban bejöttek. Voltak remek pillanatok a filmben, de a végét másképp oldottam volna meg. De így is a negatívumai ellenére megérdemli a 10 csillagból a 7-et.

  21. Megnéztem már én is a filmet.
    Köszi Human az ajánlást,nézzél még ilyeneket sokat,mert ha te nem mondod biztos kihagyom.
    egy kis SPOILER

    Amúgy nekem nagyon tetszett,eléggé lesokkolt 1-2 jelenetnél,főleg amikor vagdossák a palit…
    Ebbe a filmbe az volt a durva hogy ilyen tényleg akármikor megtörténhetne akárkivel,mert ilyen idióta kölykök mindenhol vannak.Sokan írták hogy ők nem úgy viselkedtek volna mint a szereplők,na hát..ez nem biztos.A vége az kemény volt,de már úgy is unom a sok happy endet.
    10/8

  22. a film marelós volt
    sajnos ez meg a való világ
    ha nem is idióta kölykök, de idióta 20 felüli népség van aki mindenre képes….

    elkéne már ennek a társdadalomnak egy újabb noés megoldás… sajnos ott tartunk….

  23. SPOILER

    Na ,szóval Én is tegnap este néztem meg a filmet és sajnos a vége megölte az addig felépített tökéletesen megkomponált torturát! Az a baj a mai horrorokkal ,hogy mindig valamilyen nagyon-nagyon-nagyon meglepő befejezést akarnak elérni. Van amikor ez bejön de ennél a filmnél sajnos nem! A lényeg ,hogy a jónak- ha az élete árán is- valamilyen módon igazságot kéne szolgáltatnia hol maga által ,hol pedig a szerencsének, a sors fintorának köszönhetően! A rossznak -itt inkább gonosz- pedig felelni a tetteiért, legtöbbször az élete árán! Ez egy nagyon elcseszett befejezés lett!

    Szóval egy ártetlan pár meghal és a végén a rossz megússza az egészet. Pedig a filmben amikor a Bad Boys-k közül a csaj telefonjával felvesz minden azt hittem ,hogy majd az lesz ami lebuktatja őket! Erre arconcsapás! Az Én befejezésem az lett volna ,hogy a csaj(amelyik a telefonnal filmezett) amikor elfut futás közben a telefon kiesik a zsebéből amit a túlélők hiába keresnek! Persze a kocsival ugyanúgy elütik szóval a sztori megy tovább egészen az eredeti végéig! De pár nappal rá az építekezésen (úgye ami ott volt!) valamelyik munkás megtalálja és mint az emberek 99% persze ,hogy először a képeket meg a videókat nézi meg! Majd a döbbenetes videó megtekintése után rohan a rendőrségre! (tételezzük fel róla, mégis csak egy film!) A zárójelenetben meg a srác ajtaján kopognak persze ,hogy Ő megy le és amikor kinyitja az ajtót a rendőrséggel találja szembe magát!
    Szóval értitek valamilyen igazságtételnek történie kéne! Mert így a film egészét sikerült elrontani! Mert így 5/10 ha a befejezést nem veszem figyelembe 8/10!
    Bocs ha hülyeségeket írtam de régen mérgelődtem filmen ennyit!

  24. iszonyúan tragikus az egész történet, nem éreztem alatta dühöt, csak hogy sírni lenne kedvem. a victimológia örül bizonyára a filmnek. legalább lesznek néhányan, akik megtanulják, hogy hogyan ne váljanak célponttá… szorult helyzetben néha fogalmunk sincs, hogy mit csinálunk – valószínű a pasi esete is ezt próbálta visszaadni, nem túl hitelesen. élmény volt ettől függetlenül, nem bántam meg, hogy megnéztem.

  25. én csak ismételni tudnám a többieket, egyetértek velük. a csaj didkói mindezek mellett azért gusztusosak :p

  26. SPOILER

    Steve karakterén bukott. Amikor a kutya beleugrott a késbe, (persze, egy 60 kilós roti leteszi a haját egy 10 centis késtől, ne máááá…) akkor kellett volna reagálnia, nem pedig kocsiba pattanni. Legalább a wankerek lettek volna 18-ak, nem ilyen kis tipli 14-16 évesek. A “hernyós” gyerek vonala teljesen felesleges volt.

    Spoiler OFF

    Hála a filmnek, összevesztünk a menyasszonyommal, verekedtünk és most már tutira nem akar eljönni velem sátorozni egy ideig;). Főleg miután előadtam a véleményem Steve balfaszságáról! Egyszerűen egy idegesítő film volt, nulla mondanivalóval, nulla élménnyel, béna karakterekkel. Szétcsaptam az ágyat, iszonyat felb@szott. Nem a filmélmény zaklatott fel, hanem a hülyeség. Ha ilyet akarok látni, lesétálok a 13-ik emeletről a lépcsőházban és találok egy tucat hasonló cigiző-drogos faszkópét. 0/10. Kár volt megnézni.

  27. SPOILERES TALÁN

    szerintem a film készítői ott tévesztettek irányt, h vagy csinálok társadalomkritikát vagy thrillert

    annyiban hasonlított a This is Englandra, h ugyanolyan szar volt és akit nyakba szúrtak itt, bénázott ott- idegesítő volt újra látni a bamba képét

    szal a végén volt egy kis ötlet, ezért 10/2

    a csaj dudáit igenis meg kellett volna mutatni a “B” kategória törvényei szerint

  28. SPOILER

    Igen szerintem is jó film volt, ami engem még “megrázott” az a gyermekerőszak, hogy fiatalok voltak az elkövetők.

  29. nem tudom…én úgy éreztem,elpazaroltam 1-2 órát az életemből…nem féltem(hazudok, féltem…attól hogy elalszom), nem lepődtem meg,untam…kegyetlenül…meglep, hogy ennyi embernek tetszett:)

  30. Nekem nagyon bejött az egész hangulata a filmnek. kicsit ideg voltam én is a végén:D

  31. –SPOILER–

    Valami hihetetlen dühöt éreztem a film végén és kedvem lett volna széttörni valamit. Remekül felépített sztori volt és szerintem a színészek is hitelesen játszottak. A vagdalkozós rész már nekem fájt, meg az is amikor a csaj beleszalad a fém tüskébe. Viszont a végét szerintem elcseszték. Hihetetlen számomra, hogy ennyire pechesek legyenek szerencsétlenek. Dagadt büfés nő ott van a végén a házban is. A csajt amikor felveszi a gyerek a kocsival, kiderül, hogy az egyik pont az öccse. Aztán a csaj hova hajt be a kocsival?? Na hova? Hát persze, hogy a csürhéhez. És az a kis sz@rrágó hülye gyerek meg is ússza a végén. Meg aztán beviszik a fürdőszobába és csak úgy kinyírják a csajt. Azért ez már túlzás volt. Mintha a legtermészetesebb dolog lenne embert ölni. A végét leszámítva 7/10 a végével csak 4/10. A csávó meg eléggé fatökű volt. Ha bárkinek veszélyben lenne az élete, nem dobná el a kést szerintem.

  32. Megnéztem a filmet és még egy ilyen ökölbeszorulós-kínzós filmet keveset láttam! Még jó, hogy nem 3D-ben csinálták meg, mert akkor biztos csapkodtam volna magam előtt :D! Utálatos kis genya gyerekeket sikerült a filmebe kiválogatni, még úgy natúr is lesóznék nekik egy pár fülest már csak ahogy kinéznek azért is :D!

    Jó film, érdemes megnézni, de mozizós randinak nem ajánlom :D!!!

  33. a film nem igazán tetszett, viszont nagyon várom már a főszereplő srác új filmjét, a Hungert.
    lesz a titanicon :)

  34. Tavaly nyáron skóciában dolgoztam a barátnőmmel. Egy kisváros utcáján sétáltunk amikor két tizenegynéhány éves fiú jött szemben velünk a járdán. Beszélgettünk és elkaptak egy szót abból amit a barátnőmnek mondtam, iszonyú gúnyosan, aggresszívan, engem karikírozva ismételgették mintha belénk akarnának kötni. Nagyon meglepett, igen fasza kondim van még így harmincon túl is, barátnőm 27. Beszéltünk utána erről felnőttekkel és elmondtak óriási gond ez Skóciában, Angliában, hihetetlen aggresszívak a fiatalok. Ismerősök Blackpoolban, angliában dolgoztak, fényes nappal nyilvános helyen álltak neki ellopni a bringájukat, szintén kölkök. Autó ablakából köpték le őket többször nappal, normál utcán.

    Nem kell nagyot ugranom, hogy reálisnak lássam a filmet.

  35. Üdv!
    Én már csak azt nem értem, hogyha mindenki ennyire dícséri ezt a filmet, akkor imdb-n, itt vagy bárhol, miért csak 7-et kapott a 10-ből. Nekem ilyen lelki traumát még az À l’intérieur (inside) sem tudott okozni! Teljesen rendben volt ez a film, felvezetés, hangulat, fokozodó feszültség és a színészekkel sem volt semmi baj. Részemről legalább 9/10. De talán még a maxot is megérdemli… Még több ilyen európai filmet! És a debil amcsi szutykok helyett inkább ilyeneket kéne játszania a Palace-nak is.

  36. Aha… továbbolvastam a hozzászólásokat és látom, hogy nem mindenkit fogott meg annyira mint engem. Talán röviden és tömören még annyit fűznék hozzá hogy
    – simon128: örülök, hogy nem te fejezted be a filmet. (nem amerikai rendező vagy véletlen?)
    – dirlewanger: valóban, a csaj dudáit nem láthattuk “eléggé”, de ha ilyenre vágysz miért nem pornót nézel inkább? A This is England pedig szintén zseniális, bár csöcsök abban sincsenek ha jól emlékszem…

  37. Röhögjetek ki de szerintem jobb mint a Barlang,reálisabb.Amúgy hasonló stílúsjegyeket képvisel a kettő,de…

    SPOILER

    …de ez reálisabb,a barlanag emberszerű mutáns szörnyeivel szemben…

    SPOILER VÉGE

    …ez hihető,és ebből kifolyólag jobban bele tudja magát élni a néző.
    Az utolsó 5 percet már nyitott szájjal néztem végig.
    Lekötött és sokkolt,mindenki nézze meg este sötétben,megéri ;)

  38. Több, mint 1 éve láttam először, de most újra megnézem. Tetszett, csak David Hess-t hiányoltam belőle.

  39. Én három napja néztem de kb még most és szétver az ideg tőle!

    SPOILER

    Nagyon nagy reményeim fűződtek, a filmhez és óriásit csalódtam a végében. Nem értem miért imádják annyira a végét, nem lett volna semmi happy end abban ha a csaj megússza. A hapsija már meghalt és rajta kivül egy csomó más. Sztem simán kaphatott volna legalább egy alternatív befejezést. Vagy ha már ez a vége ami, akkor legalább választhattak volna vm, “humánusabb” eszközt erre. Pl a Descent megoldása tetszett (amikor a csaj bent marad a barlangban, nem happy end de valójában az is egy kicsit), de hogy egy tök ártatlan csajt lemészárolnak a szülők (!!!!!!) a fürdőszobában, nagyon nagy túlzásnak, és hülyeségnek tartom, igy a film feketén fehéren kijelenti, hogy mindenki azt gyilkol meg akit akar büntetlenül (!!!!!!). Ettől egyáltalán nme lesz realistább a film, sőt! Egy filmnek pont az lenne a célja, hogy ha mást nem is de legalább utaljon valamilyen szinten a tanulságra. De ebben ilyen nincs.

    SPOILER VÉGE

  40. Elképesztő film! Sok benne a kegyetlenség, de nem hatásvadász, és az egész hihetőnek tűnik; az az ember érzése, hogy akár vele is megtörténhet.
    Aki még csak készül megnézni, annak mondom: ne számítson katarzisra!
    A vége számomra egészen megdöbbentő volt, és olyan szinten elgondolkodtató, amit már régen nem tapasztaltam.
    Kivételesen lebilincselő élmény volt – nekem.

    Egyébként szerintem ez minden, csak nem horror. Inkább thriller, a végkifejlet viszont olyan lelki fordulatot hoz a filmbe, ami miatt nem is tudnám meghatározni a műfaját.

    9/10

  41. Zseniális film volt, nagyszerű alakítással és kivitelezéssel.

    SPOILEREZEK, ELSŐRE NEM JELÖLTEM MERT NEM TUDOM MIÉRT, DE MAJD FIGYELEK

    Sokan olyanokat kifogásolnak, hogy a röhögéstől leszakad a vakbelem.
    Látszik, hogy ezt pár dologgal kapcsolatban átgondolatlanul teszik.
    Bátortalan a faszi, mert nem megy neki 5 mindenre elszánt tininek és egy rotinak. (Egyébként roti kifekszik simán tiz centi késtől, ha a szívébe, tüdejébe kapja és oda kapta.)
    Pont oda hajt be az autóval, pont belelép a fémtüskébe, pont megtalálják stb. Igen pont, akár az életben a véletlenek rossz összejátszása. Pont.
    Mellékesen valóban megölték a nőt a végén? Vagy csak egyesek ezt gondolják a kép elvétele utánra :)
    Na mind1, megértem hogy sokaknak nem jött be a vége, iszonyat lehangoló. De részemről 10/10 a film. A hatáshoz tutira besegitett, hogy én nem olvastam el semmit róla, nem néztem meg semmit róla megtekintés előtt. Ennél a filmnél ez nagyon sokat számít!

  42. yesname:

    SPOILER:

    Igen, sajnos a végén megölték a nőt.

    SPOILER VÉGE.

    Örülök, hogy ezek szerint nem csak engem nyűgözött le a film. A vége tényleg lehangoló, de éppen ez volt a cél; hogy ne azzal állj fel a tv elöl, hogy “de jó kis trancsír volt”, hanem hogy elgondolkodj.

  43. SPOILER:
    Ugyan nem mutatják, hgoy megölnék, de tény hogy minden bizonnyal ezt teszik. Mindenestre valamiképp nyugtatom magam, hogy az én “folytatásomban” a rendőrség azért tud olvasni a nyomokból és megtörik a megmaradt kis genyókat. :)

  44. Hűűű remélem a dvd változatban lesz olyan extra végződés amiben…

    Spolier

    …Kibelezik az összes kis tetűt:D
    Nem rossz a sztori de néhol azért sántít…pl segítségért indul a csaj h el ne vérezzen a csávója és utána meg egy olyan jelenet van, hogy nyugodtan sétálgat az arab gyerekkel az erdőbe… a sokadik “balszerencséje” a csajnak már kevésbé teszi hihetővé az egészet.
    Nagyon sok cselekmény van ami nem élet szagú…

    A célját viszont elérte, azt hogy rávilágítson, hogy hová korcsosul a világ. Manapság már tényleg hihető, hogy léteznek ilyen barbár kölkök.

  45. SPOILER

    “segítségért indul a csaj h el ne vérezzen a csávója és utána meg egy olyan jelenet van, hogy nyugodtan sétálgat az arab gyerekkel az erdőbe”

    Miről beszélsz? Mivel a nő korábban soha nem járt abban az erdőben, azt sem tudta, merre kell mennie, hogy eljusson a városba, és találkozott az arab gyerekkel, akiről tudta, hogy helyi, megkérte, hogy vigye el az anyukájához. A csaj tehát azt hitte, hogy az arab gyerek az anyjához viszi. Mivel pedig erdőben voltak, és nem aszfaltozott úton, a gyerek kénytelen volt tolni a bringáját, ezért nem tudtak gyorsabban menni.
    Szóval nem “nyugodtan sétálgattak”, hanem – a nő azt hitte – éppen segítségért mentek…

  46. Spoiler

    igen tudom, hogy azt hitte, de ha az én szerelemem élete forogna kockán kicsit jobban csipkedném magam:D vagy elküldöm a gyereket bicajjal a városba segítségért, meg az az első hogy elveszem a mobilját nem az hogy “vigyél el az anyukádhoz”:D
    Most így visszagondolva hova lett a GPS?Nem ugrik be mi lett vele miután a csaj használta a Bluetooth-t

  47. fargo:

    Nézd, ha azzal a céllal nézted a filmet, hogy beleköss, akkor nyilván találtál muníciót. Én egyszerűen csak kíváncsi voltam rá, és tetszett. Ki miben leli örömét… :)

  48. Durva egy film. A legszörnyűbb hogy abszolúte életszagú és ezért is annyira ütős. Totális sokk a film alatt és után is. Ritka az a film ami ennyire hatással van az emberre. Egyszerűen a “bicskanyitogató” tiniket kedvem lenne
    “végigpofozni”…
    Lazán 9/10.

  49. Látom a sok Hollywoodi ócskaságon nevelkedett, nem bírja elviselni, ha valaki más sémák szerint készít el egy filmet.
    SPOILER
    Szerintem imdb-n tuti 1 ponttal jobban állna a film happy end-el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.