The Road bemutató végre!

Akkor mondom sorban, jó? Posztapokaliptikus cucc. A Weinstein eltolta egy évvel a bemutatót, csak hogy oscaresélyes lehessen a film. A No Country For Old Mant író Cormac McCarthy marhajó könyve alapján készült. Viggo Mortensen az egyik főszereplő. A rendezői székben a Propositiont elkövető John Hillcoat foglalt helyet.

Azt mondtam, hogy posztapokaliptikus? Ez nagyon depresszívnak néz ki.

Yahoonál HD

human
írta
2009. 05. 15. 04:55
megjelenés
34
hozzászolás


34 hozzászólás a “The Road bemutató végre!” bejegyzéshez

  1. Elég jó volt, amíg be nem mutatták kikkel fognak harcolni. Számomra kihagyós.

  2. Nekem várós, nagyon. Kicsi Stalker (game) feelinget is előhozott belőlem. Elsőre tetszik. Csak el ne felejtsem, hogy van ez a film, addig míg ideér.

  3. Na nekem az első “Mi lesz ha beüt a nagy apokalipszis?” film ami hihetően mutatja be a jövőt.

    Tuti megnézem, de szerintem csak DVD-n. Bár franc se tudja. Ha pang a hónap a moziban…

  4. Az Ajánlat zseniális volt, a Nem vénnek való vidék még inkább. Nagyon sokat várok ettől a filmtől is, bár a trailer nem volt annyira meggyőző.

  5. Már most a várólistám élmezőnyébe került.
    Nekem is a S.T.A.L.K.E.R. ugrott be róla, meg a Sthepen King Végítélet c könyve. (ha nem számítjuk a kicsit természet feletti részeket)

  6. Életem egyik legmeghatározóbb könyvélménye, mondom ezt úgy hogy nem ponyvairodalmon nevelkedtem. Nagyon félek tőle, hogy mi lesz a filmből, azt a hihetetlen üresség-érzetet, amit McCarthy rideg stílusa jelent, lehetetlen lesz visszaadni. De ha sikerül annyira elkapni a hangulatot, mit a No country-nál, akkor még akár a film is lehet jó. (Trailert nem néztem. Sosem nézek. Ever.)
    Remélem kijön magyarul a könyv még a mozi előtt, és minél többen elolvassák.

  7. Ha már világégés és posztapokaliptikus, akkor Fallout. A jelenetek egy-két esetben mesteriek és gyönyörűek. A beállítás is érdekes lehet. Azt azonban nem tudom elképzelni (nem olvastam a könyvet), hogy miért kell a túlélőknek egymásra vadászni… Vagy ez ilyen miért ne kategória? Legalábbis ebből a videóból nem derült ki számomra. Ígéretes lehet, kicsit olyan mint az I am Legend, ahol a zombik elleni harc kicsinálta az egészet…

  8. Jack ez:

    “a „The Road” című regény megjelenése az év végén, vagy a jövő év elején várható.”

    Kicsit én is tartok tőle, hogy Hillcoat kevés volt ehhez. Hiába volt a Ghosts of the civil Dead és a Proposition zseniális… Trailer egyelőre cseppet sem győzött meg.

  9. A könyvet beszerzem, ha nem eszek egy hétig, akkor is. Viggo Mortensen és Charlize Theron yay! Fallout, Malevile és Lord of the Flies így a trailerből.

  10. bp: “Azt azonban nem tudom elképzelni (nem olvastam a könyvet), hogy miért kell a túlélőknek egymásra vadászni… ”
    Mert ilyen az emberi természet, mert most ebben a percben is “emberek” védtelen asszonyokat és gyerekeket ölnek világszerte, egy másodpercnyi megfontolás és bármilyen értelmes ok nélkül, olyan szörnyűségeket művelnek, amiket nagyrészünk el sem tud képzelni. Mert a morál, erkölcs, tisztelet, nem velünk született értékek, ezeket tanulni és érteni kell. Mert amit az ember el tud képzelni, az már onnantól nem elég. És sokszor egyszerűen csak azért mert megteheti…
    Nyílván sarkítok valamennyit, nem fogom oldalakon keresztül fejtegetni, de egy apokaliptikus történés után én egy ilyen helyzetet tartok valószerűnek…
    A trailer és történet alapján nekem biztos nézős. Vigo Mortensen is nagy kedvenc :)

  11. rbrt-nek teljesen igaza van. Igazából egy ilyen jellegű világban, amit ebben a filmben ábrázolnak, nem sok jóra számíthat az ember.
    Amúgy én imádom az ilyen filmeket: Az ember gyermeke, Legenda vagyok, 28 nappal később, Dawn of the dead, Doomsday, Mad Max is ide jöhetne, csak azt még nem láttam, de most hogy eszembe jutott, már húzom is lefele :D.
    Remélem nem szúrják el, mint pl a Babylon A.D.-t.

  12. Viggo az Egy Gyűrű segítségével majd legyőzi őket, ahogy láttam xD – amúgy trailer alapján nagyon nézős, mozis féle.

  13. Bocs, kicsit OFF, nem közvetlenül a filmhez kapcsolódik: meg tudja valaki mondani, hogy McCarthy regényeinek magyar fordításaiban (eredetiben nem olvastam, nem láttam) miért nincsenek vesszők? Semmi tagolás a mondatokban. Mikor kijött a Nem vénnek való, azt hittem, ez csak arra jellemző valamiért, de a Véres délkörök is ilyen. Bocs, ha hülye vagyok, de nem értem.

  14. 0101:

    Miért lennél hülye? Tök jogos kérdés.

    Sokan, sokféleképpen magyarázzák. Általában annyi a lényeg, hogy a direkt feszes dialógusok, hosszasan elnyújtott, vessző nélküli mondatai és minimalista központozása (és a ezek gyakori összemosása) általában fokozni kívánja a nyers, drámai, nyomasztó, és szuggesztív hatást.

  15. Az biztos hogy jót tenne az Oscarnak, ha egy ilyen jellegű filmet is figyelembe vennének. De hozzá kell tennem, hogy a regényt nem ismerve kicsit félek, mert a poszt-apokaliptikus témában csúnyán bele lehet lépni a klisékbe.

  16. Charlize Theronért én is simán levadásznám Viggo Mortensent a haverokkal:) Amúgy ez nem a Doomsday prequel?:D

  17. tavaly nem lett volna esélye (ahogy a posztban van..), kétszer egymás után McCarthy-feldolgozás tuti nem kapott volna

  18. Viggo, Guy Pierce, Robert Duvall, Charlize Theron.. ezt nem tudják elszúrni:)

  19. nem igaz, hogy midnenhol spoielrezni kell. itthon olvasta 100 ember a könyvet, nem kell terjeszteni mi van benne, sokaknak a film lesz az első találkozás, főleg, hogy a könyv nincs is magyarul. egyszerűen nem hiszem el, hogy az olvasott emberek olyan fontosnak érzik tudásuk villogtatását.

    Fel kéne fogni, hogy ha van spoileres kérdés, az nem jelenti azt, hogy válaszolni is kell rá, akár jelölve akár nem, mert utána az aki kérdezte az fogja alapvető tudásként terjeszteni, hogy ez és ez van.. sajnos sok ilyet láttunk már, és rombolták sokak szórakozását.

    Elegem van már, hogy a képregény olvasók meg könyv olvasók jobban spoilereznek, mint a filmnézők.

    Nem akarom minden Road posztnál letiltani a kommenteket, mint Watchmennél kellett, mert a sok olvasó nem bírta ki, hogy ő feldőbbrendű, mert már túl van az alapanyagon, ő már tud válaszolni mindenre, akkor is ha ehhez nem használja az eszét.

  20. Viggo egyre nagyobb király a szememben, ritka jó ízléssel választ filmes szerepeket mióta megválogathatja őket.

  21. [rosszmáj]
    elérkezik az a pont, amikortól elképzelhetetlen, hogy Keanu Reevest ne hallgassák ki egy furcsa szobában, vagy Viggo Mortensen ne mondjon le egy gyűrűről, bármely tetszőleges filmben játsszanak is.
    [/rosszmáj]

  22. Sztem hatalmas film lesz, könyvben is mindenképpen el akarom olvasni, de most a Véres délkörök van betervezve… már régóta várom a mozit, remélem nem kell csalódnom

  23. Ez nagyon nagy film lesz!! Igazán jó posztap. filmekből nagyon kevés van, a legjobb posztap. regény (Malevil) meg nem sikerült olyan jól filmen. Mondhatnám még példaként a jövő hírnökét, de azt sokan nem szeretik:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.