Spancserek (I Love You Man)

Na, ez egy olyan témával foglalkozó film, amit nagyon ritkán láthatunk moziban. “De hát human, állandóan haverokat látunk szinte minden filmben.” Igen és nem. Jóbarátokat látunk, de szinte mindig úgy, hogy már gyerekkorukól ismerik egymást, nagyon ritkán van a barátság kezdete. Konkrétan a “közelmúltból” a legjobb példa a férfibarátsággal foglalkozó filmekre még mindig a Remény Rabjai — amellett, hogy nem csak arról szól — és hát az sem tegnap volt. Nyilván az I Love You Man nem olyan, de tény, hogy azt láthatjuk, amint két felnőtt férfi összebarátkozik normál helyzetben, súrlódásokkal meg óvatos tapogatózással. Nem véletlen kapta mindenhol a bro-mance jelzőt.

A két Spancser?

A történet amúgy pofon, meg egyszerű is. Peter megkéri a barátnőjének a kezét, aztán meg rádöbben (so-so), hogy nincs legjobb barátja, aki a Best Man lehetne. Úgy érzi unalmas így az élete, ezért férfivadászatba kezd. Elmerül a neten, felkéri az öccsét, hogy mutassa be másoknak, ilyesmi. Tisztára, mint egy romantikus film. Persze nem találja meg az igazit, egészen egy házbejárásig, amikor is elhülyül Sydney-vel, aztán számot cserélnek, másnap felhívja stb. Tényleg ilyen.

A film azért működik majdnem hibátlanul, mert a forgatókönyvíró elkerülte a túlzásokat. Na meg a két főszereplő remek választás volt. Paul Rudd tipikusan illik ilyen filmekbe, abban nincs hiba, és jóbarátnak Jason Segelt választották, aki a kicsit szabadfelfogású nyugis nőcsábász szerepét ölti itt jól magára. Hogy lehet egy Segel nőcsábász? Hát jól választja meg a vadászterületét. Melléjük női főszereplőnek Rashida “Call of Duty” Jones, akit nem lehet nem szeretni. Nem csak aranyos, hanem támogatja is a leendő férjét abban, hogy teljesebb legyen az élete, nem hiszi azt — nem is, inkább úgy mondom, hogy nem akar ő lenni a minden és a csak.

rohan a Spancserek cím miatt megverni valakit

Bevallom, hogy remekül szórakoztam az I Love You Manen. Teljesen jól nyúltak a témához, még ahhoz is, hogy bár Sydney jó fej, akkor mégis miért nincsenek barátai. Hát mert nem érnek rá. A régi ismerőseiből egyedül őt nem érte eddig utol a családos élet, a többieknek már csak a gyerek meg ilyesmik mellé fér be egy pár órás közös lógás, a random hívás után koncertremenés teljes képtelenség nekik. Simán egy 8/10-et szórok el rá.

A magyar címért viszont ismét csak egy feketepont jár, de nagyon durván. Semmiféle pancserség nincs itt, mindketten úgy-ahogy sikeresek az életben.

51 hozzászólás a “Spancserek (I Love You Man)” bejegyzéshez

  1. Kár hogy nem Paul Rudd volt a vőlegény a Hangover-ben (bár mondjuk nem sokat szerepel ugye :D
    Ezt már rég kinéztem, de még nem sikerült megnézni, ezek után mindenképpen.

  2. Szerintem nagyon unalmas film és Paul Rudd nem föszerepekbe való. Bro-mance filmnek még elmegy, vígjátéknak nem.

  3. Én egy ismerösömmel néztük meg és csak 2en voltunk a moziteremebn ami miatt elég otthonos hangulat volt és a film pedig nagyon jó volt. Mind2en hangosan nevettük a sztem elég jól eltalált poénokon. Jó film nekem bejött.

  4. Hehe. Épp félórája néztem meg, és kb. egyetértek. Sokkal rosszabbra számítottam egyébként.

  5. hehe szerintem is jó :D én csak amiatt akartam megnézni mert benne van Marshall … :D izé Jason Segel de nem bántam meg.

  6. Ez a film messze messze szórakoztatóbb és viccesebb mint a Hangover, amiért mindenki úgy oda van(pedig egy nagy szar). Itt szimpatikusak a szereplők, kedves-humoros az egész. Nagyon nagy pozitív csalódás ez a film.

  7. nekem is nagyon tetszett a film, mind2 főszereplőt bírom, és a történet is teljesen jól el lett találva, a poénok meg mégjobban. nekem is 8/10

  8. A film jó volt, csak félre volt (megint) pozicionálva.
    Ugyanis nem filmvígjáték, hanem dráma, pár poénnal.

  9. Hát nekem 7/10 jóindulattal..Valahogy másra, szórakoztatóbbra számítottam,de egynek jó volt..

  10. “Na, ez egy olyan témával foglalkozó film, amit nagyon ritkán láthatunk moziban. “De hát human, állandóan haverokat látunk szinte minden filmben.””

    én ezt nem human-nel, hanem craig-gel ismerem:))

  11. “Ez a film messze messze szórakoztatóbb és viccesebb mint a Hangover, amiért mindenki úgy oda van(pedig egy nagy szar).”

    Azon túl, hogy ezzel egyáltalán nem értek egyet, mire fel ez az összehasonlítás? Az egyetlen közös dolog a két filmben, hogy a történet egy esküvő előtt játszódik.

    A Hangover egy vígjáték, míg ez egyfajta romantikus komédia(ként fogható fel), ahol a romantika helyett barátság van (szvsz). A maga kategóriájában szerintem mindkettő remek darab.

  12. nem lehet hogy a span=haver szóra utalt a cím?
    amint említed, sikeres emberek, a pancser-re való utalás valóban mellélövés.

  13. Kellemes, 1szer nézős kategória, a humorfaktor éppen, de veri a lécet.Az átlagnál csak fél fokkal jobb.
    Jason Segel miatt volt nagyon várós, mert nagyon komálom a HIMYM-es Marshall karakterét és a Forgetting Sarah Marshall is nagy kedvenc.
    Egy átlagos estére pont tökéletes. 6,5/10

  14. kezdem azt hinni, minden, amihez jason segel hozzáér(forgetting sarah marshall, knocked up) arannyá változik.

  15. én speciel bealudtam rajta, de komolyan.Egy örökkévalóság volt, iszonyat unalmas ratyi poénokkal.
    4/10

  16. 4/10, nagyon nagylelkűen. Nem tudták eldönteni, hogy most dráma, vagy vígjáték legyen, ugyanez volt a marley és én nél is, eredmény is ugyanaz : mind kettő koncepció borult, mindkettőnek szar a film, csattanó nélkül.
    Én magyarul láttam, de a második “csapod a basszt” tól legszívesebben a színész anyukájának fejét csapkodtam volna ahhoz a kemény gitárhoz…..

  17. SPOILER

    Én a Hulkos részeket imádtam, 7 pont a filmnek, már 3x láttam. Először azt hittem majd az új barát ráhajt a csajra, de nem. A meleg poénok is ütöttek. Meg persze az óriásplakátok.

  18. nekem 8,5, nagyon bejött, kétszer mentem el rá moziba. külön kiemelném még andy samberget, aki ugyan nem alkot nagyot a filmben annyira, viszont itt ismertem meg. sztem kihagyhatatlan film

  19. Nekem van egy olyan fura szokásom, hogy moziban nem nagyon nézek vígjátékokat. Nagyon egyszerű az ok: nem effektekre épülő látványfilmek, ergo otthon TV-n, gépen is (majdnem)ugyanaz a hatás.
    Nem is igazán emlékszem, hogy utoljára min nevettem moziban. Talán 2001-ben az Érzéki csalódás. Na mondjuk az ütött, máig egyik kedvenc filmem.

    Hogy a lényegre térjek, ezt a filmet még április végén a mozimaraton keretein belül néztem meg, hiszen “ingyen” volt. Hát…megváltozott a fenti álláspontom. Egyrészt egy k*rva jó film volt, másrészt baromi jó volt, ahogy az egész terem egyszerre szakad a röhögéstől a poénokon. Főleg, ha van 1-2 felszabadultabb ember a teremben, na az rátesz még egy lapáttal :)
    Szerintem a szinkron is jól el volt találva (mind a hangok, mind a szöveg…de ez utóbbi különösen).
    Én egy 9/10-et minden gondolkodás nélkül adok neki.
    Csak azt sajnálom, hogy a Másnaposokat nem moziban néztem :(

  20. A film szerintem pont Rudd miatt lett szar, sztem messze nem olyan tehetséges ahogy sokan gondolják. Meg az a játék egymás becézgetésésvel… 10\5

  21. A főszereplő srác(Paul Rudd) nagyon ellenszenves számomra!Az ilyen figurákon pedig nem tudok nevetni!A trailerben pedig lelőtték szinte az összes poént ami a filmben található! Szerintem übergagyi lett!Én csak Jason Segel miatt néztem meg(HIMYM),de ő sem volt az igazi!Ezt a filmet csak azért néztem végig, mert nem szeretek semmit sem félben hagyni!Nálam 3/10! :S

  22. teljesen ott volt ez. Rudd és Segel is hozta amit kellett és hálistennek nem mentek át cikibe. tehát zsír. 8/10et osztom.

    jah, hát igen, nem az a fingós böfögös Wayans mozi, ez tény. kúltúráltan szórakozunk:)

  23. És mi van Favreau-val? Szvsz az ő karaktere a legkirályabb a filmben! Gondolom az Ironman 2 előtt volt egy kis szabadideje.
    “Get out of my fucking house!”

  24. Végre, human!
    Kíváncsi voltam, mi a véleményed erről a filmről. Úgy látom, nagyjából ugyanaz, mint nekem.
    dansun! Igen, igen, Favreau!! Mekkora köcsög állatot játszik. Hihetetlen az a hapi.

    Lehet, hogy SPOILER

    Én a hányós poénokat általában nme szoktam szeretni, de az “In your face! In your fbbbbrooooáááááfff!”-on enyhébb röhögőgörcsöt is kaptam a moziban, annyira váratlan volt.

    SPOILER vége

    nem pontozok, legyen elég annyi, hogy már 3x láttam.

  25. Jól kezdődött, de onnantól, hogy megjelent Sydney, nekem elkezdett zuhanni. És nem tudom eldönteni, hogy a karakter volt rosszul megírva, vagy Segellel volt problémám. Számomra egyszer nézhető volt. Ruddnak kb. bármelyik filmje jobb ennél.

  26. Tényleg állat. Legalább 8 de lehet 9/10. Nekem még talán a másnaposoknál is jobban bejött. Bár a mozimaratonon reggel 4-6ig néztem, de nem aludtam be rajta 10óra filmnézés után sem. És hát az a szakértelem, amit Syndey néha elhint. (Lásd frissen szedte fel a csajt, és még nem mer előtte fingani rész.)

  27. Szerintem elég langymeleg film az I Love You, Man, bár a klisék nagy részét ügyesen manőverezi ki, nem mondanám, hogy valami ütős, emlékezetes komédia lenne. Végig lehet mosolyogni, de annyi.

  28. A filmcíme Spancserek=span+pancserekből tevődött össze,magyarul mind2 bénák a barátkozásba a maguk módján egyik nem ért a férfiakhoz,a másiknak összes barátja elfoglalt.Filmet a Mozifanatikusok éjszakáján láttam,szóval már nem emlékszem rá annyira,de 1 poén megmaradt:
    Ingatlan,de már nem fingatlan xddd
    Nálam 7/10

  29. A 8 tényleg erős neki, a címet elrontották, de egy nagyon kellemes komédia lett belőle. Vígjátéknak azért nem mondanám, mert nem szórták benne a poénokat annyira.

  30. én jól szórakoztam rajta
    a poénok hallatán az Office jutott eszembe,hihetetlen egysorosokkal (persze a Másnaposokban ütősebbek voltak,de itt is nagyon ott voltak a szeren)
    szinkronnal gáz a film,de eredetiben hihetetlen jó
    a téma meg nagyon tetszetős,eredeti
    nálam 9/10

  31. Eddig az év vígjátéka, torony magasan Hulk-ostúl és Lost második évad dvd-stül.
    “In your faceeeebwoaa!”

  32. nem tetszett, de vagy 40 ember jött ki anyázva a moziból (velem együtt), az egyetlen kivétel a sógor barátnője, aki 18 és lepkeagya van. Úgy állj neki te is, ha teheted kerüld messzire. Az év borzalma ami a komédiát illeti, az ágyúra pedig csak várunk..várunk.. már hosszú évek óta úgyhiszem.

  33. moziba néztem haverokkal. jókat el lehet rajta kacarászni, vannak benne óriási poénok. kifejezetten nézhető kategória

  34. Nem rossz film. Elég lassan megy, de vannak benne ütősebb poénok és profin össze van rakva. Segel vagyis Sidney viszi a hátán a filmet.

  35. Mi anno a moziünnep alatt néztük meg, és mikor megláttam mire visznek be a többiek, majdnem kimentem a teremből, végül csak Marshall miatt maradtam mégis, de kellemes csalódás volt.

    A cím miatt viszont tényleg ütni kellene valakit.

  36. eléggé közepes számomra ez a film, nem is tudom nevettem e egyáltalán közben. nem hinném, hogy még egyszer látni fogom.

  37. Simán jó. Kicsit kiszámítható, nagyon amerikai, néha túlzásokba esnek, de mégis simán jó. Nekem bejött, 8/10 szintén.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.