Amíg nem jön ki dvd-n addig itt egy 22 perces dvdextra az Avatarhoz

A yahoohoz felkerült 22 percnyi “ígykészült” cucc Pandora teremtéséről. It’s gonna be a groundbreaking movie.

Azzal kezdik, hogy anno leoltották az ötleteit, a jelenlegi technológiával megvalósíthatatlannak tartva. Aztán várt pár évet Cameron, a többit pedig láttuk a moziban.

human
írta
2010. 01. 20. 07:20
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Amíg nem jön ki dvd-n addig itt egy 22 perces dvdextra az Avatarhoz” bejegyzéshez

  1. Imádom az ilyeneket, de remélem dvdn szentelnek neki egy külön lemezt, miden jóval. Ezeket a technikai megoldásokat elnézném egy darabig.
    Itt túlságosan is eladni akarják magugat, azoknak akik nem látták a filmet, míg dvdn azzal már nincs baj.

  2. Éreztem, hogy dolgozott rajta Dylan Cole.
    Ezt tényleg elnézegetném még én is egy darabig, miként állt össze a legkisebb részletekből a film.

  3. Csatlakozom, elnézegetném én is pár órát!
    Viszont a filmmel kapcsolatban:
    Annyi mindent olvastam már és nem kaptam egyértelmű választ ezért most meg is kérdezem: lcd tv alkalmas 3D-re? Persze szemüveggel vagy egyéb kiegészítővel? Tudom, nem mérvadó de torrenten láttam 3D-s verziókat filmekből (pl. Coraline), csak jelenthet valamit, hogy felkerült… Vagy semmit?

  4. Lenny, igen alkalmas, megveszed a dvd-t kapod a szemüveget mellé és nézheted. Avatarnal, talán ez lesz az első 3D Blu-Ray kiadású film, szóval lesz 3D-s kiadás.
    Elképesztő mennyi munka van egy ilyen filmben.

  5. Csak akkor alkalmas ha olyan tévéd van. Amiket DVD-n lehet látni, azok klasszikus piros-kék filmek. A szürke szemüveges 3D még nagyon elérhetetlen. Az AVATAR én úgy tudom csak 2D-ben fog megjelenni. Egy darabig…

  6. sandor8206: hol élsz? Max. gagyi piros-kékben nézheted, otthon rendes 3D…:) Majd pár év múlva.

  7. a jelenlegi HD tévék sem alkalmasak a 3D technológiára, éppen az Egyesült Államokban tesztelték különböző sporteseményeken a 3D kamerákat, azok felvételeit utána 3D-s mozikban lehetett megtekinetni, ha jól rémlik mozikban is közvetítették a legutóbbi Super Bowl-t. ennek kapcsán egyébként már vannak tervek, de éveknek kell eltelnie ahhoz, hogy olyan készülékek kerüljenek sorozatgyártásba, amelyekkel 3D adást lehet nézni, és még a műsorszóróknak is meg kell újítani a technológiát. szóval a kérdésre a válasz: nem.

  8. dimitrij
    annyira azért nem távoli jövő. már sorozatgyártásban vannak a 3D képes, 2x/4x-es HD felbontású tévék, és japánban és az usában már kaphatóak is (egyenlőre aranyáron). a foci vb-ét már 3D-ben is közevetíteni fogja a ASPN…

  9. Amennyire én tudom, a már megjelent néhány 3d-s filmet (pl. Polar Express) tudod nézni szemüveg segítségével otthon 3d-ben, feltéve, hogy 100Hz-es az lcd tv-d.
    Ez az extra amúgy nagyon cool!

  10. Az otthoni 3D idén már megszerezhető lesz jó minőségben. Sőt van már polarizációs TV is kereskedelemben. Mondjuk horror áron és felezi az 1080p felbontást.
    Extra nagyon jó. Főleg a virtuális kamera durva, melyet Cameronék fejlesztettek.

    Tarantinoval beszélgettek és a GG-n az Avatart nem véletlen dícsérte:

    They’re apparently in no particular order, but Tarantino says, “My movie aside, I cannot NOT list Avatar at the top.”

    “Avatar,”
    “Star Trek”
    “Drag Me To Hell”
    “Funny People”
    “Zombieland”
    “Chocolate” (Thai martial arts movie)
    “Observe & Report”
    “The Hurt Locker”
    “Julie And Julia”
    “Up In The Air”
    “District 9.”

  11. Thx a válaszokat, valahogy sejtettem, hogy kicsit bonyolultabb a dolog technikai része mint egy “szellemképes” filmet tenni a dvd-re és szemüveget mellé csomagolni. (ugyebár szemüveg nélkül olyan a 3D mintha szellemképes lenne)
    És ha veszek két projektort? :DDDD

  12. nyílméregbéka: jogos, valszeg igazad van, tehát gyártanak már ilyen készüléket, de tényleg aranyárban van. ráadásul úgy dereng, hogy nem a 1080-as felbontással, hanem annál is nagyobbal megy csak a dolog…

    Reggie: 200 Hz lesz az, nem? :)

  13. maki te hol élsz, simán néztem itthon a Valentint meg a légy a holdont 3D-ben. Nézd már meg mit kérdezett a gyerek, és mit válaszoltam :-)

  14. Aki még egyszer azt mondja, hogy “cameron papa”, azt testületileg arany filmbuzi-szobrocskával fogjuk fejtetőn csapni. Ugye, filmbuzi?

  15. human, persze nem ez a polárszűrős volt mint a moziban, bár fingom sincs milyen mert haverom adta a szemüveget is, ami rendes szemüveg volt nem ilyen papírmasés és nem is piros-kékes volt, hanem fix egyszínű, talán ciánkék, legyek röpködtek a szobában szóval lehet nem full full 3D-s volt, de kijött :-)

  16. Lenny: az a baj, hogy a kép nem mindegyik része szellemképes, csak azok, amelyek eltérő mélységűek 3D-ben. Két kivetítővel nem lehet megoldani, hogy csak az egyik szereplő vagy csak a tereptárgyak tolódjanak el.

  17. Elképesztő mennyi technikai bravúr van ebben a filmben! Órákig nézném ezt az anyagot. És mindeszt összefogni!
    hatalmas meló. Respect érte

  18. A ps3 is 3d-s lesz, szal annyira nem lehet messze. Pár hónap és elerhetö ez a funkcio is. egyebkent jol szetspoilereztem magam ezzel a kis videoval. föleg amikor a kékcsaj kiabalt vele.. Összeraktam S

  19. Malachi, én ma reggel olvastam a Sky News-on:

    “Sci-fi blockbuster Avatar, Iraq drama The Hurt Locker and coming-of-age story An Education have earned eight nominations each in the race for the Bafta awards.
    The three films are among the nominations batttling it out for Best Picture.”

  20. nem tudom honnan veszik, de én is tévedtem, mert feb. 2. a bejelentés napja.

    linket nem írok, mert kivág, de a hivatalos www. oscars pont org-on megtalálod.

  21. elképesztő. hiába tudja az ember, hogy rengeteg munka van a filmben, így látni teljesen más.
    kedvet kaptam, hogy negyedjére is megnézzem.

  22. sparrow: olvasd el újra akkor azt amit beidéztél legyél szíves, még le is írják melyik díjról van szó. Segítek, nem az Oscarról.

  23. A BEFTA az még normálisan értékeli a filmeket vagy már az is csak tömegeket kiszolgáló díjkiosztó lett?

  24. Nem értem, ha zombee belinkelt fütyije maradhat kommentként, az általam belinkelt, Kiss Balázsról, az Avatar magyar “melósáról” szóló cikk linkje miért nem?
    No offense, human, csak nem értem.

  25. Human: oké, tehát a Bafta nem egyenlő az Oscarral. Azt hittem, ez is egy alternatív név, mint az “Academy Award”. Bocs.

  26. tudom ez nem teljesen ide tartozik,de eléggé felbosszantott,hogy a Troy és az Avatar zeneszerzője ugyan az a személy,és mindkét filmben eladta ugyanazt a motívumot.azért ez szégyen,vagy csak én látom így?

  27. Castiel, nézz kicsit utána James Hornernek. Kezdetnek akár a wikipédia is megteszi – sok minden világossá válik majd :)

  28. ezek szerint ő is elismeri,hogy plagizál,csak megpróbálja megmagyarázni.ez szégyen,hiába a sok mellébeszélés.nem az a probléma,ha valaki például rock zenét ír,mert az a divat,hanem,ha mondjuk a highway to hell-t saját számként adja elő.

  29. Ööö… de ő saját magától “nyúl”.
    Ha már rockzene: ugyanezt teszi az AC/DC vagy a Maiden évtizedek óta :D

  30. ha ajánlasz valamit,akkor előtte legalább olvasd el te is.nem csak magától nyúl a kritikusai szerint.de szerintem az nem is számít.a lopás az lopás.

  31. Elolvastam, és nem csak a wikit ;)
    Arra gondolsz, hogy klasszikus zeneszerzőktől emel be motívumokat a műveibe? Ez nem lopás. De ez már nem tartozik a tárgyhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.