Alice Csodaországban (Alice in Wonderland)

Tudjátok mi a legnagyobb baj ezzel a filmmel? Hogy aki játszott az American McGee’s Alice-szal, az sokkal kevésbé fogja élvezni. Meg hát más gondok is akadnak. Pedig gyönyörű, akkora eyecandy, hogy azt öröm nézni, csak épp egy kicsit üres mellé.

Alice lemegy a nyuszi után csodaországba

A történet? Alice követ egy óráját nézegető mellényes nyulat valami üregbe. Down the rabbit hole. Aztán a különös világban először kalandjátékos fejtörőt old meg, ami után gyorsan kiderül: nem véletlenül került oda, küldetése van. Na jó, mindenki ismeri a nagyját, vagy ha épp nem és/vagy az eltérésekre kíváncsi, az úgyis meg fogja látni.

Az Alice In Wonderland le sem tagadhatná, hogy Tim Burtom film. Megvan benne minden, amit ő szeret csinálni; mások is tudnak, de Burton úgy tűnik kifejezetten ilyenekben érzi jól magát. Természetesen Depp sem maradhatott ki a buliból, oda ment az első telefon, amikor megkapta a zöld utat a film, mondhatni szerencsére, hiszen az Alice egyik mentőövének pont Johnny bizonyul.

Szóval amint Alice átjut csodaországba, onnantól egy festmény az egész. Élő szereplők és CGi animációk keverednek szinte tökéletesen, fantasztikusan van összegyúrva. Csak pár nagyobb állaton való lovaglásnál voltak kifejezett gondok a megvalósítással. A baj csak az, hogy mindezek mellé üres. Hiába igyekeznek megalapozni a főbb karaktereket, Alice-on kívül a többiek nem sikerülnek valami jóra. Persze a színészek mentik a menthetőt, Depp marhajó Mad Hatter, a nagyfejű Helena Bonham Carter is hoz már mosolygós pillanatot, na meg a macsek, de ennyi.

Alice In Wonderland - a legjobb szereplő

Nincsen tűz, hiányzik a motiváció a cselekvések mögül. “Menj ide, tedd meg azt, csak mert. De nem akarom. De mégis kéne. Akarnia kell magától.” Áh, ez így nem lett kiemelkedő. Elszállt, szép, néhol érdekes, de valahogy mégsem köt le végig.

Alice csodaországban értékelés

Ez, hát és nos egy 6/10. Lesz egy nagyobb 3D nem 3D cikk majd, ebbe most ne annyira menjünk bele. Jó utazás, de vissza jelenleg semmi nem hív, nem marad az ember fejében a film túlzottan.

46 hozzászólás a “Alice Csodaországban (Alice in Wonderland)” bejegyzéshez

  1. Akkor úgy látszik ez is inkább a látvány miatt lett megcsinálva, mintsem egy új Csodaországos történetért. Bár így is jó lehet még.

  2. SPOILER

    Nekünk tetszett és jókat röhögtünk a többiekkel :) 7/10 Bár az is igaz, hogy a játékkal max. 5 percet játszottam, aztán valamiért soha többet. A macska kicsit kevés szerepet kapott, meg a végén vártam a happy-happy endet, de mindent egybevetve jó kis popcorn mozi volt.

  3. az első filmbuzis kritika, amivel a legapróbb részletekig egyet értek. pont ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem is (különösen ami a mcgee-s dolgot illeti), és még a pontozás is stimmel! ftw!

    bár azért valljuk meg őszintén, a szinkron sokat rontott az összképen. eredeti nyelven akár 7/10 is lehet volna az élmény. vagy nem. ki tudja, majd egyszer újranézem angolul, sivár kétdében… :)

  4. Mondjuk nekem egészen a pontszámig nagyon meghoztad a kedvem a nézéshez. Ahogy írtál róla, teljesen okésnak tűnik. És itt most nem csak a “szépségre” célzok. Mindegy megnézem, amint csak lehetőség lesz rá.

  5. respect mia wasikowskának és johnny deppnek, számomra ők ketten vitték a dolgot, nomeg a macska. nem tudom megmagyarázni, miért maradt közömbös számomra ez a marhárabaromira várt film, és ez sajnos nem pozitív. azér nem mondom, hogy nem tetszett, de…ajj.

  6. ezt a mesét már láttuk, olvastuk ezerszer. mi mást hozhatott volna újat, mint látványt? itthon nézős, de itthon biztosan.

  7. Még jó hogy nem vagyunk egyformák. Nagyon bejött, a látvány, a színészek alakítása (főleg a Vörös királynő és a Kalapos), és a történet is kellemes csalódás volt az után, hogy előző este direkt újranéztem az 51-es rajzfilmet; nekem abban különösebb tartalom nem volt (nyilván nem sebtiben hanem úgy kellene nézni hogy az ember ismeri a korrajzot, mert épít rá; nekem ez nem volt meg). Nem vártam hogy ennyivel több lesz egy sima eyecandy-nél. Én simán 8/10-et adtam rá első körben, ez valószínűleg romlik ahogyan olvasom a kritikákat. Na de nem is számít, jól szórakoztam, nem bántam meg.

  8. én veszprémben néztem és rajtam meg a barátnőmön kívül 3 család ült be a 6éves gyerekeikkel, mondjuk ezen jót vidultam, kiváncsi vagyok milyen éjszakájuk volt a kiskölyköknek (kicsit benézték a szülők :D ) … sőt az egyik családot az eladó is felvilágosította, a válasz annyi volt, hogy most már mind1 :D

  9. @human: Mert nyilván van olyan részlet a filmben ami felett elsiklom, mások viszont kritikusabb szemmel észreveszik és amint elolvasom nekem is nagyobb súllyal esik latba akkor amikor megkérdezik: mennyire jó szerinted ez a film? Például a motiváció hiánnyal amit írtál egyetértek részben ha jobban átgondolom, de a film egésze szempontjából nem érzem túl súlyosnak. Ha úgy vesszük ezzel kapcsolódik az eredeti rajzfilmhez ami ugyanígy egy álom logikátlanságát idézi.

  10. Szerintem nem üres. én nagyon jól szórakoztam rajta. A karakterek jól ki vannak dolgozva, a sztori sem lapos, a látványt meg sem említem. Jókat nevettem, pedig nálam az nagy szó.

  11. Mi ma néztük, simán 8/10. Ismerve az eredeti rajzfilmet, és a könyvet, én semmilyen összefüggést nem vártam a sztoriban, ahhoz képest volt történet, persze nem kell semmi extrára gondolni, ez tény.
    Én ugyanígy érezném magam, mint Alíz, ha a saját álmomban közölnék, hogy mentsem már meg a világukat, aztán még az is kiderül, hogy hoppá ez nem is álom.
    Nem értek egyet a figurák kidolgozatlanságával sem, mindenki stimmelt, annyi volt mint 1 rajzfilmben, ez mégiscsak mese. Itt már nem lehet ráfogni mint az avatarra, hogy senki nem mondta, hogy mese a sztori…
    Tökéletes élmény volt, egy kis könnyed szórakozás vagy inkább agymenés. Magába szippantott, és jókat röhögtem Alan Rickman caterpillar szinkronján plö, zseniális volt.

  12. Miután megnéztem szinte kedvem lett volna azonnal visszanézni! Burton papa hozta a formáját kíváló csodaországot varázsolt nekünk. Igaz egy rutinosabb filmbuzi előre tudta mikor mi fog történi, de nem is azt irták ki nekünk, hogy thriller lesz! Mese habbal Tim és Jonny előadásában szerintem nem kell keresni a sztoriban a miértet? Amúgy is örültekről szól… “Mi a különbség a holló és az íróasztal között?” ne egy ilyen filmben keresünk fordulatos történetet! Szerintem 7-8/10 simán

  13. Az a baj, hogy jobban illett volna egy fiatalabb lány főszerepre, elméletben Alice még gyerek volt.

  14. Nem értek egyet. Engem nagyon megfogott az egész hangulata.. Az Alicet játszó szinésznő és Helena nagyon ott volt a toppon és Depp is hozta amit kell.
    “Menj ide, tedd meg azt, csak mert. De nem akarom. De mégis kéne. Akarnia kell magától.” Hát ezen röhögtem. A klasszikus meséknek pont az a lényege, hogy a szereplőknek van egy sorsa amit be kell tölteniük. Ez egy igazán jó film és minimum egy 9/10-et megér nálam.:) HD-ban újrázok.:D

  15. igen, de a klasszikus mesékben jobban meg van alapozva. Mindegy, örülök ha ennyi embernek tetszett.

  16. ááá én ma néztem meg bnőmmel és nagyon de nagyon tetszett..IMÁÁDÓÓÓMM.<33

  17. human: más filmeknél nem szoktál ennyire örülni, ha másoknak tetszik? :)
    Egyébként nem csoda, hogy sok mindenkinek tetszik, előszőr is a történettel nem akarják meghülyiteni az embert, és az is megérti, aki nem rendelkezik magas intelligenciaszinttel, másodszor vannak benne jó és mókás karakterek, harmadjára pedig nagyon jó a látványvilág.
    Néztem egy boxoffice jelentést, és az első napján 40 millát szedett össze amcsiban, így a hétvége bőven 100 milla fölé várható, ami így tavasszal még egy filmnek sem sikerült. Bár ennek az lesz a következménye, hogy ezútán százszámra fogják gyártani a 3d-s produkciókat, aminek nagyon nem örülök.

  18. már nemazért de szerintem akkor is idestova 1 éve, amióta komolyan mozizok- ez a magasan a legjobb film. Persze ebben nagyban benne van Depp iránti kétségbeejtően nagy rajongásom, és persze Tim Burton-től ezt vártuk, de tényleg jó film. Tökre nemszámítva az előbbieket- minden király benne. Végre nem az agyonhajszolt sztori 59. verzióját forgatták le. Alice-Kalapos-Vörös és Fehér Királynő nagyot alakított. Viszont tényleg volt benne egy szál amit rajtam kívül más sem értett, ahogy beszélgettünk. Kalapos és Alice között sacperkábé 20-25 év biztos kell hogy legyen nem? Viszont végig, de a búcsúzkodós jelenetben a leginkább- nekünk teljesen az jött le, hogy dúl a láv. Nomeg persze a legvége. *SPOILER* Mit akartak ezzel mondani? Mármint hogy Alice elmegy, és hirtelen saját kezébe veszi a dolgokat blabla. Mégcsak vissza sem vágyik Odaországba! Ez kicsit érdekes megvalósítás volt.
    De tényleg- magasan a legkedvencebb filmem, és ajánlom mindenkinek, ha szabad.

  19. Tegnap este elcsaltam rá a barátnőmet. Tudta, hogy odáig vagyok a “mester” összes munkájáért. De ez a film neki jobban bejött mint nekem, utólag kiderült :)
    Megvalósítás tényleg szép, kicsit lehetne komorabb.
    És nem értem, hogy egy este 9órási szombati moziban, miért csak 6an ültünk ezen a filmen?!
    Nálam azért 7pontot mégis megérne. Egyszer majd bluray-en tuti újranézős.

  20. nem is tudtam erről a sorozatról :D de abban is idősebb Alice? és már másodjára tér vissza Odaországba? mert én arra gondoltam
    De egyébként azóta elgondolkodtam a másik dolgon is, és asszem mégse láv van ott :) talán tényleg igazi barátság lehet közöttük- olyan mint a mesékben. :-D mindegy, a lényeg, hogy szerintem 10/10. Úgy ültem be a moziba, hogy nem sokat vártam ettől a témától, de Johnny és a többiek biztos kihoznak valami nagyonnagyot. De csalódtam XD Ez százszor jobb lett, mint vártam.

  21. nekem az nem tiszta, hogy mennyire kéne ismerni az eredeti történetet. lehet, hogy amerikában méginkább alap, mint nálunk. a karakterekről valahogy mindíg Shrek ugrott be, csak ott sokkal jobban kidolgozták őket (de lehet, hogy itt arra játszottak, hogy úgyis mindenkinek megvan az elképzelése róluk). kardozó egér, hernyó, kutyaszörny, nyúl… ezek nekem alig jöttek át. meg a nyűglődés, hogy álom vagy valóság, igazi alice vagy sem. ezt nem sikerült jól kibontani. viszont a való világban játszódó párbeszédek eléggé jók, kikacsintósak voltak Alice részéről. meg ugye a részletek: madarak tartják a csillárt stb ezek ütöttek nálam. kicsit bosszantó, hogy a két nagy eye-candy film ilyen felemás lett, ráadásul a pénzemmel pont az ilyen “üres” de szép filmek gyártását támogatom, de csak mert 3D

  22. IMAX-ben egy szép látványvilágú, de a végére már unalmas történésű, egyszeri mese 5,5/10.

  23. Nekem tetszett nagyon, a sztori melysege nekem epp eleg volt, HBC, Depp, Fry, Rickman meg a foszereplo lany alakitasa miatt alapbol imadtam (szerintem az eredetiben is a karaktereken volt sokkal inkabb a lenyeg), a kepi vilag gyonyoru volt, beszippantott a hangulat, es egy percig sem untam. Az Alice-sztorit nagyon szerettem gyerekkent, a lepusztult csodaorszag pont olyan volt mint elvartam, a Tim Burton filmeket sose unom meg, Cheshire Cat meg mindig FTW, szoval 8/10 siman megvolt reszemrol.

  24. sziasztok!!
    nem sokszor..sőt talán egyszer sem írtam még kommentet itt nálatok… de most mégis megteszem!!!

    mert kutyául érdekel, hogy tudja-e valaki, hogy a Kör Bubinak, mért volt ilyen eszméletlenül elcseszve a mozgása… egyszerűen úgy mozgott, mint egy D kategóriás filmen egy gyurma-dinó..
    vagy csak én néztem be??

  25. FONTOS KÉRDÉS!

    Lehet, hogy már vhol ki lett tárgyalva, de nekem piszkálja a csőröm. A barátnőm vetette fel, én megmondom őszíntén nem is gondoltam bele. Ez a film szerinte az Alice Csodaországban folytatása. Minden előzetes trailer és cikk nélkül ültünk be rá. Szerintetek?

    SPOILER

    Az eredeti történet Alice kiskorában játszódik. Szerintem ez a film az első történet után kezdődik, és Alice azt hiszi, hogy csak álmodta. Majd felnő és amint csodaországbnak szüksége van rá, megint lemegy.

    Ezért van az, hogy film közben visszaemlékszik a rózsafestésre stb.

    Így lenne?

    SPOILER Vége

    A barátnőm imádta én meg az IMAX hatást imádtam. :) A történet kicsit súlytalan. Túl sok idő megy el a felvezetésre, és kevés az akció benne. A látvány gyönyörű. 6/10 a film + 1 az IMAX 3D = 7/10

  26. Sziasztok,
    Most jöttem ki a filmről, hatalmas csalódás. Gyerekkorom óta Tim Burton rajongó vagyok és utoljára a Majmok bolygója után éreztem ezt. Szerintem ez Tim Burton második legrosszabb filmje. Mint az előbb említett filmben itt is az érződik, hogy a rendező letudta a filmet. Tökéletes Burtonos látványorgia, de ennyi. Semmi szerethető szereplő akivel együtt lehet érezni, bele lehet élni magad a szerepébe, mint mondjuk az Ollókezü Edwardban, vagy a (szerintem legjobb) Nagy halban vagy akár a Batmanben. (Persze lehet, hogy a Disney keze is benne van a dologban)
    5/10

  27. teljesen egyetértek azokkal, amiket human írt a posztban, még annyit tennék hozzá, h valahogy olyan ostobára sikeredett az egész. felületes lett és béna. anne hathaway játékától meg leszakadt a bőr a pofámról körülbelül. miért kellett neki táncolva mozognia? a fekete száj+szemöldök+köröm & minden más fehér outfit alapból randa, de mindemellett annyira nem értettem h ő most mit hogy miért, h az őrület. nem jött át, h na ő a nagy pozitív karakter. meg egy ilyen színészt JD és HBC mellé… a másik meg: a kutya motivációit sztem ski nem gondolta át. mmint *SPOLIER* egyszer segít a lázadóknak aztán meg jaj mégse mert ott van a családja aztán meg megint lelép és megy lázadni??? teljesen nonszensz volt ez a rész is.
    összességében csalódás, pedig vártam

  28. Utóbbi idők legrosszabb moziélménye. Tim Burtontől hatalmas csalódás. Komolyan gondolkoztam azon, hogy kimegyek a teremből. Unalmas, tele banális párbeszédekkel és fordulatokkal, legfőképp a Kalapos filmvégi táncolós jelenete, ahol már azt se tudtam hova nézzek kínomban. A színészek jók, de még ők se tudták megmenteni ezt a filmet. A 3D szintén nem tett hozzá semmit. Egyszerűen élvezhetetlen. Hatalmas egyes.

  29. Nah…Én láttam ezt a filmet és brutálisan jó!!!!:O szóval ajánlom mindenkinek aki csak egy picit is kételkedik benne…:D és van benne látvány az igaz,:D de e történet is megkapó^^

  30. gabriel:
    ezen én is gondolkodtam…teljesen egyet értek veled…sztem 20-25 korkülömbség biztos van!..
    elöbb még nm tünt fel,de a legvégén már érzékeltem hogy lehet hogy ezek egymásba estek…főleg annál a résznél amikor a kalapos (amikor csinálja a sapkákat) megörül és megfogja az arcát…
    vagy amikor ketten állnak a teraszon…ezek érdekes részek..de nm zavarna amugy hogyha esetleg megtörténne!:)nekem tetszene!!:D
    amugy a film:9/10!!

  31. Röviden: nem rossz, de sokkal jobb is lehetett volna.
    A látványra nem lehet panasz, tényleg olyan az egész mint egy festmény. Ellenben a történet eredeti mélységeit még csak nem is karcolja, ezt köszönhetjük a disneynek, sokszor lehet érezni áldatlan hatásukat a filmen…

  32. Függetlenül attól hogy mi milyen benne, egy gondolatom volt a film végén: untam. És lehet szép, de ha unalmas, akkor az már rég rossz.
    Színészek közül egyedül a Vörös Királynő ragadott meg, Kalapos is érdekes lett volna ha nem nézett volna ki transzvesztitának (és hiába tudtam a képek alapján, hogy néz ki, élesben csak, ne). Ez nem homofóbság, csak fölösleges figyelemelterelésként hatott számomra, nem hangulatépítő elemként.
    Olyan sefüle sefarkának éreztem az egészet, még inkább, mint a Parnassust.

  33. Végre sikerült megtekinteni moziban a filmet, összesen ketten voltunk bátyámmal :-)
    Tényleg kicsit súlytalan és értelmetlen az egész, de összességében egy sajátos hangulata volt az egész filmnek, ami tetszett. A szinkron valamiért néha nagyon zavart, de ez csak én vagyok :-) 7/10

  34. úgy érzem, Tim Burton öregszik, vagy valami.. ez a keretsztori számomra óriási mellényúlás, inkább forgatott volna egy rendes filmet az eredeti történettel.. nem is tudom, hogy miért volt rá szükség. hogy szabad kezet kapjon, vagy hogy ne mondhassák azt, hogy nincs benne eredeti ötlet?
    “burton-ös” az egész film, benne vannak a stílusjegyek, a kép (bár az eyecandy itt túlzás, imho), a zene, a karakterek.. de az egész olyan összedobott. és nem, nem azért, mert ez egy álom, és az álmok ilyenek. ahhoz képest túl könnyen követhető, és földhözragadt.
    szerintem a színészek játékán is érezhető, hogy valami hiányzik, élettelenek a párbeszédek, nincs egy maradandó jelenet (vagy ha igen, akkor a gyengesége miatt).. nem visz magával a film, csak ülök és nézem kívülről. a poénok gyerekesek, de gyerekfilmnek vannak sokkal jobbak is ennél..
    két karakter viszi a filmet (de hogy hova..): a Macska, és a Kalapos, bár Depp sem alakít nagyot, csak a tőle szokásos..
    a végén azért néztem, hogy Wasikowska-t épphogy megemlítik, pedig elvileg ő a főszereplő..?

    hát, örülök, hogy nem fizettem a mozijegyért..

  35. Kicsit olyan irányú volt a csalódás, mint a Prince of Persia-ban. Disney. Annyira rányomja a bélyegét, annyira túlzóan könnyed lett. Sokkal, SOKKAL több Chesirecat-ot vártam, és darkosabb Mad Hattert (több head matter-rel xD) , amire bizony Depp képes is lett volna. :(
    Összességében szép is, jó is, csak… kevés.

  36. A Disney miatt szerintem meg lehetett kötve a keze, nincs vérontás, nincs durvaság, kevesebb morbid humor, nincs semmi. Najó, látvány az van, arra nekem nincsen panaszom, egyszerűen imádtam.
    A karakterek tetszettek, főleg a Vörös Királynő és a Kalapos, de Alice nagyon idegesített. -.-‘
    Szóba hozva a játékot, Tim Burton sokkal jobban járt volna, ha magát az American Mcgee’s Alice-t dolgozza fel, ugyanis észrevehető rengeteg hasonlóság ez a film meg a játék között. És ez kifejezetten idegesített benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.