Oscar idén, lehet lesz liveblog is

Hát emberek, ennek is vége. Most kezdődik a flame, meg sokaknak az alvás. Ma is tanultunk valamit, páran például azt, hogy többet nem érdemes fennmaradni az Oscar show miatt, páran meg azt, hogy Morgan Freeman jó narrátor. És hogy ilyenek a csajok a shown.


5:58: Tom Hanks fogja átadni a LEGJOBB FILM díját: The Hurt Locker. WTF ez így. (darálnia kellett mert a köszönőbeszédek elhúzódtak). Itt háború lesz. Ennyit még én sem adtam volna, basszus.

5:52: Legjobb rendező: (izgulunk) Kathryn Bigelow lett. Az első női rendező aki díjat kapott. Na srácok, ki lesz a legjobb film?
5:47: Sean Penn fogja átadni a legjobb női főszereplőnek a díjat: Sandra Bullock (Blind Side). Hihi, egy évben elvitte az arany málnát és arany Oscart. Itt balhé lesz.
5:39: szívbemarkoló montázs a legjobb női főszereplőkkel. Ez a kategória jön, 5 velük dolgozó fogja őket éltetni most.
5:35: A férfi főszerepllőnek kicsit több ideje jut a köszönődumára, Bridges még mindig dumál.
5:31: Kate Winslet hirdeti ki a legjobb férfi főszereplőt: Jeff Bridges. Erre mindenki tippelt, akik ellene voltak is tudták, Clooney beletörődött bólintással fogadta, mondom hogy bevett valamit.
5:27: olyanok éltetik a férfő főszereplőket, akik dolgoztak már velük. Bridges majdnem sírt, Clooney elégülten mosolyog (erről van szó kézmozdulat a végén), Colin Firth eltakarja a szájt, ez mit is jelent, Tim Robbins megnevetteti a jelölt Morgan Freemant, Colin Farrell elejt pár poént Jeremy Rennerről dumál.
5:24: legjobb férfi főszereplő jöhet, annyira baba montázzsal tértek vissza a reklámok közül. Mindegyik fasza, ki nyerjen.
5:19: belehúztak a reklámokkal, Avatar videó és németek támadása a reklámblokkban.
5:17: Legjobb idegen nyelvű film meglett közben: El Secreto de sus Ojos.
5:08: Keanu Reeves konferálja fel a Hurt Locker videót, aztán reklám, tudjátok.
5:07: legjobb vágás díja jön, ki konferálta fel? Lemaradtam. Nyert: The Hurt Locker. (tök jó háttérinfó, hogy nem fókuszgoupoztak Hurt Lockernél.)
5:05: Text Dolphin, tartja fel az egyik nyertes, de az Oscar producere nem tolerálja túlzottan, nyilván.
5:01: Matt Damon konferálja fel a legjobb dokumentum film díját, nyer: The Cove
4:58: Clooney bevett valami nyugtatót? A reklám előtti Up In The Air videó után tök normálisnak tűnt most.
4:55: közben ki is osztották a legjobb effektek díját, természetesen az Avatarnak. Ezt senki nem vitatta.
4:54: ez a két hülye jött a színpadra

4:52: na, végre jön a nyertes is, aki: Up, Michael Giacchino. Yes. És nem sima thank yout mond, hanem tényleg kiszól valami normális dumával.
4:46: legjobb filmzene díj jön, zenére táncolás a jelöltek bemutatása. (Hurt Locker zenéje de unalmas volt így, bár westernes. Remélem nem ő nyer.)
4:38: jön a halottakra emlékezés, Beatles dal feldolgozással. Pszt.
4:36: profin felpörgették a showt, ide is készültek montázzsal szerintem, de nincs már annyi idő, szóval felolvasás lett. Vicces amúgy, hogy a kisfilmeknél még van idő, mehet a videó, a legjobb operatőrnél már nem annyira.
4:34: Sandra Bullock jött átadni a Legjobb Operatőrnek járó díjat. A nyertes: Avatar.
4:26: Hangkeverés: Hurt Locker. Yep, csökken az esély, ha nem is az Avatar ellenében mondjuk. Lehet mégis kap valami más esélyt a végén?
4:23: Hangvágás díj felvezetése, narrálás Morgan Freemannal! Hatalmas duma. A nyertes pedig: Hurt Locker kapta. Opp, Avatar nem kapja technikait, Hurt esélye csökken a legjobb filmre?
4:19: vá, reklámozzák kicsit a horrorműfajt, montázs régebbi horrrofilmekből. A New Moon sztárjai konferálták fel. Ezzel próbálják kiengedsztelni a stílust (nyilván ki akarná hogy mérges legyen rá pont a horror), hogy ilyen rég nem kapott horrorfilm jelölést. Pedig a Last House remaket simán lehetett volna rendes filmek közé is jelölni a múltkor. (New Moont a horrormontázsba vették, utána meg Interjú a vámpírral részlet. LOL)
4:12: Precious képekkel megyünk reklámra.
4:09: legjobb kosztümök jönnek: The Young Victoriával nyertek
4:05: na a technikai díjak jönnek, jöhet a tarolás. Sigourney Weaver konferálja fel őket. Legjobb art direction: Avatar. (James Cameron, this oscar sees you, BWAHAHA, benyalnak Cameronnak, Géniusznak hívják)
4:00: An Education képekkel mentünk el a reklámra.
3:46: Legjobb női mellékszereplő díja jön, Robin Williams hirdette ki a győztest, aki ugye Mo’Nique. Waltz mellett a legnagyobb papírforma volt ez.
3:55: Steve Martin megmutatta, hogy tud vicces lenni, fél sorban. Ezt dumáltuk Joe-val róla:

[03:53] <@Joxer> lol, martin milyen geci
[03:54] ez volt a jó poénja
[03:54] ez volt amit nem próbáltak el 100*
[03:54] hanem rögtönözte
[03:54] <@Joxer> jaja

3:48: Adapted Screenplay, azaz amik valamire építkeznek, könyvre, tévésorozatra, ilyesmire. Úristne de jól néz ki McAdams most. In The Loopnak adjátok lécci, vagy An Educationnek? A nyertes: Precious. Akkor ezzel úszott a legjobb film nekik?
3:43: A Serios Man képek, reklám előtt.
3:37: Ben Stiller Avatar makeupban beszél a legjobb makeupról. Ki nyer? I See You. Ez is jó pillanat most a showban, Avatar nincs is itt jelölve. A győztes: Star Trek.

3:35: legjobb rövidfilm: The New Tennants. A Thank you dumájukat levágták.
3:33: Legjobb dokumentumrövidfilm: Music By Prudence.
3:31: Logorama nyerte a legjobb animációs kisfilm díjat.
3:27: az a helyzet, hogy szerintem nem működik a Baldwin&Martin duó.
3:24: SO LONG BOYS. Up klip a reklám előtt. A mosolygás megengedett.
3:23: that thank you was long. LOL, behallatszanak a mikrofonok néha, amiket nem kéne hallanunk.
3:21: Ez gyönyörű montázs volt. Holnap Youtubeon újranézzük.
3:18: John Hughes visszamlékezés jön, Ferris felkonferált, természetesen, Hey Ferris, this is your day off? Bullert újra kell nézni, meg még párat. Montázs.
3:13: igen, legjobb forgatókönyv, a jelölteket úgy mutatják be, hogy a jelenet közben felovlassák a forgatókönyvből is. Cool. A nyertes: Mark Boal, Hurt Locker. Bevágják Tarantino arcát, alig tudja tartani a pókerarcot, picit látszik a csalódottság. Erre számított. Lehet ezzel már azt alapozták, hogy a Hurt Locker nem kapja meg a legjobb film díját?
3:12: Tina Fey és RDJ fogja átadni a legjobb forgatókönyv díjat? Most épp ők tűntek fel a színpadon és írásról beszélnek.
3:09: mushi mushi, mondja Charlie Sheen a reklámban, német reklámok rulz. Egy zenei klipet adta a reklámblok közepén baz, vicc. A Flash Forwardé viszont jól össze volt vágva, újra éreztem, hogy miért is vártam a sorozatot anno.
3:05: Chris Pine, a csajoknak, dumál a District 9-ról. Jelenetek, reklám. Ahogy mondtam, film hype minden reklám előtt.
3:04: LOL, a betétdalosok nem készültek. Thank you dumát nyomtak, nem azt, hogy mit jelent nekik az Oscar, ami az elvárás lett volna.
3:01: A legjobb betétdal díjat, Amada Seyfried és Miley Cyrus adja majd át, a győztes pedig: Crazy Heart betétdala nyert.
2:59: legjobb animációs filmet átadák: Up. Erre nagy pénzt mertem volna tenni, hiába na.
2:57: animációs filmek arról beszélnek, hogy milyen jelöltnek lenni. Új animációk, kurvajó.

2:55: titokban mindig is németül akartam hallani Jet Li-t beszélni. YEAH!
2:52: minden reklám előtt hypeolni fognak egy legjobb film jelöltet? rendben. Most épp Ryan Reynolds ejtett pár szót a Blind Sideról, aztán jöttek a jelenetek a filmről. Után pedig a marhajó német reklámok.
2:48: szóval a Legjobb Férfi mellékszereplő: Christoph Waltz. A szörnyetegeké a kategória, thats a BINGO.
2:44: legjobb férfi mellékszereplő díjat Cruz fogja átadni…és a nyertes: ide kéne írni Waltzot előre.
2:43: BAZ, Clooney rohadt ideges, izgulhat mint állat, nem bírja most hogy poénkodnak vele Alecék, és hát nem kímélték. Clooney is tudja, hogy ez most kinzé a Dude-nak (Jeff Bridges).
2:43: Kiszúrták a tinik kedvenceit is, a sok öreg között Zac Efron és Team Jacob
2:40: Kameront csak egy módon lehet meglátni a nézőtéren, mutatom képen.

2:37: elég rendesen ugratják egymást, úgy tűnik Streepet mindkettő meg akarja húzni vagy már megtette.
2:36: megvédik a 10-re növelt legjobb film kategóriát. Mennyi 5*2?
2:35: Két öregfiú benyal Streepnek.
2:34: megjött a két hülye házigazda, Baldwin és Martin. Lássuk mit tudnak.
2:32 – NPH dallal indítja a bulit, nyilván Jackmanhoz nem nőhet fel, hiába jobb énekes. He is not wolverine!
2:29 – lehet siet a gépem órája picit, fene, red carpet tényleg van akit érdekel amúgy a földön?
2:27 – na mindjárt, német reklámokkal mmég faszább lesz ez, érzem.
2:16 – lassan indul a buli, pontosan félkor. Itt lehet nézni, válasszátok ki Pro7-et.


Lányok, srácok, ma megtapasztalható a filmbuzi ereje, csak az a baj, hogy az RTL Klub félreértett minket. Mint tudjátok, az Oscar show alatti kommentátorokat évről évre ugyanúgy utálta mindenki, én a posztban ti a kommentekben, ezt az RTL nem azzal hidalta át, hogy kivette a két műsorvezetőt, hanem egyszerűen idén semmilyen módon nem adja az Oscart. De lehet csak a válság tett be a költésbe. A baj viszont, hogy német adóim nincsenek. Brühühü, vagy ilyesmi. Így a liveblog létrejötte kicsit kérdéses, bár lehet akad stream, 2 körülre már kiderül. Aki viszont nézi, az majd itt a kommentekben azért nyugodtan kiélheti magát.

Pár apróság, hogy éjszakáig legyen mivel elütni az időt. Először is itt van csomó trailer, amivel a showt reklámozta az ABC. Aztán pedig érdekes lehet tudni, hogy 1,5 millió az Oscar alatti reklámspotok ára. Aztaku. Ezzel nincsenek messze a Superbowltól, pedig hát sokkal kevesebben nézik ezt.

Nekem amúgy a legjobb filmre jelöltekből végül 8 lett meg. Itt van minden jelölt ugye. Ami kimaradt: Precious, A Serious Man. Itt jegyezném meg, hogy az An Education marhajó film, azt még beiktattam a héten. Majd lesz róla írás, ott jobban kidumáljuk.

Amúgy nem akarom azt mondani, hogy az Avatar ellen szurkolok, hiszen ennyi erővel a District 9 ellen is szurkolok, mert annak sem adnám a szobrot. Az biztos, hogy 4 filmnek örülnék nagyon, ha nyerne, remélem egyiküknek sikerül.

human
írta
2010. 03. 07. 19:09
megjelenés
733
hozzászolás


733 hozzászólás a “Oscar idén, lehet lesz liveblog is” bejegyzéshez

  1. én asszem rendhagyó módon holnap este nézem csak letöltve, streamhez nincs kedvem, és szintén nincs semmi adóm, ahol adnák, pro7-em sajna már a tavalyinál se volt, pedig régen mindig ott néztem… szóval amolyan remete napot tartok majd, és még a rádiót sem kapcsolom be napközben :D

  2. ezt nem hiszem el, h b.sszák leadni, erre bezzeg van esze ennek a hányás rtlnek……

  3. Nekem a Precious van hátra azt beiktatom még estére, de annak nagyon örülök, hogy valahol megjegyzik az “An Education”-t én nagyon szurkolok neki minden kategóriában.

  4. Mammut: Ez már Tedéknek sem jött össze HIMYM-ben. (SuperBowl.

    Az átadó pedig streamen nézős! Hajrá IB!!

  5. meglepődtem h idén nem nyomja az RTL.
    Hát majd reggel megtudom valahonnan, hogy kik nyertek 8termsézetesen a Filmbuziról majd)
    Kár a dologért, mert a show is érdekelne. Mind1 Mammutosra veszem a figurát, szal majd én is csak utólag max.

  6. Uhh hát én szurkolok az Avatar, de egyúttal a Hurt Locker ellen is. Nem tetszett annyira, mint sokatoknak.
    Remélem Basterds vagy legtitkosabb álmom: A Serious Man.

  7. Ha jól emlékszem az Oscar live alatt jött össze a legtöbb komment. Gondolom idén is sokan leszünk, legalábbis remélem.

    Valami stream biztos akadni fog. Majd dobálózunk velük, ha szükség van rá.

  8. Szép kis estének néznek itt páran elébe, ahogy látom :)
    Legjobb filmre hajrá D9!! Nálam simán verte a Hurt Locker-t, meg az Avatart is, esetleg az Up in the air.. Mindegy, nemsokára úgyis kiderül.

  9. A nyertesekről szóló elképzeléseim:

    Legjobb film:
    The Hurt Locker – egyedül a Precious: Based on the Novel “Push” by Sapphire című sorsdráma lenne érdemes átvenni a helyét, Cameron bácsi próbálgassa csak tovább a kék lények nyelvét a székén.

    Rendező:
    Kathryn Bigelow – olyan keveset lehetett hallani róla az elmúlt években és nem is tartottam túl nagyra eddig, tehetsége alapján az élbolyba, mégsem a film mesterei közé soroltam, ez most sem változott túl sokat, de idén el kell ismerni. Egyedül Lee Daniels lehetne méltó vetélytársa a jelöltek között, ami a rendezői hozzáértést illeti a 2009-es palettán.

    Férfi főszereplő:
    Jeff Bridges – egyértelmű, nagy öreg nagy szerepben és régóta megérett rá. Titkon bizakodom egy megosztott döntésben Colin Firth-et is elismerve, persze nem így lesz, azért szép lenne.

    Női főszereplő:
    Carey Mulligan brit mókusarc, végtelenül aranyos, természetes és drámai érzékkel bíró talentummal. Vagy Gabourey Sidibe, mert lehengerlő, “súlyos” fiatal fenomén (csak Bullock ne, ne most és ne ezért!)

    Férfi mellékszereplő:
    Christoph Waltz, mert jó volt, az év talán legjobbja és emellett sajnos alig számít, hogy Woody Harrelson vagy Tucci karrierje egyik legkiemelkedőbb szerepét játszotta idén.

    Női mellékszereplő:
    Maggie Gyllenhaal csendesen idelopódzott a jelöltek közé és az egyik legragyogóbb visszafogottsággal bizonyította játékával talán helyét a nyertesek között is, neki szurkolok, a jóval hangsúlyosabb jelenlévő Mo’Nique ellenében, aki szintén díjra termett alakítást hozott.

    Feldolgozás forgatókönyv:
    Nehéz döntéssel azt mondom Jason Reitman érdemli, kevesen képesek ennyire összeszedett és könnyed filmet írni, hacsak Geoffrey Fletcher teljesítményét, hitelességét nem tartjuk többre, egyedül ezért vacilláltam.

    Eredeti forgatókönyv:
    Quentin Tarantino még mindig bátor mixer, akinek a hadtörténelem intuíció mintsem szentség, de nem lehet megharagudni rá ezért, ha ilyen filmművészeti tehetséggel ferdíti el hősei és közönsége kedvére.

    Idegen nyelvű film:
    The White Ribbon – már a GG alkalmával kifejtettem mennyire kegyetlen film, amiért magára haragítja nézőit bonckés alaposságával elért filmes értékeivel.

    Animált film:
    Coraline, csak mert, habár a The Secret of the Kells szemkápráztató az Up érzelmes, ez a “borzongató” mese rám üdítőbben hatott.

    A díjkiosztó után csinálok egy összevetést.

  10. Tarantino az Inglorious Basterds filmmel most igencsak mélyen bedugta a nyelvét a megfelelő segglyukakba, szóval eléggé esélyes.

  11. Én idén elhatároztam, hogy megnézem. Tud valaki, valami élveezhető minőségű streamet? Egyelőre még nem találtam.

  12. A BAFTA díjak alatt már kianyáztam magam, mert nem lesz magyar közvetítés. :) Szóval most nem teszem.

    Csak három nevet mondok: Cameron, Clooney, Reitman.

    A Hurt Locker-ről meg kiderül, vajon miféle. Bár nem tudom, jelentene-e valamit az OSCAR tükrében, ha nem kapna díjat. Én azért picit megnyugodnék.

    Mit csináljak hajnali kettőig?

  13. Tyű, Serious Mant pótold, hihetetlenül jó film, a Precious meg Mo’Nique miatt nem felejtős, bár kicsit halmozza a hollywoodi hátrányos helyzeteket.
    Jómagam az Up in the Airnek szurkolok a filmek közt, a többi édesmindegy.

  14. Az Orig állítólag élőben közvetíti. Mindegy akkor is kéne a live bloggin’ … Jó az :D

  15. Ha lesz liveblog akkor szerintem veletek tartok, (persze, ha találok valami streamet is mellé). 10 legjobb film jelöltet már egy ideje megnéztem… igazából nem is tudom kinek szurkolok. Akiknek nem : The Blind Side, Avatar, An Education (egyetértek veled Human, hogy jó film volt bár nálam csak 7/10, de legjobb filmnek szerintem túlzás).

  16. Még annyit, hogy dokumentum filmben The Cove igen erős lett (bár többit nem láttam, de nem lennék szomorú ha ő nyerne). Animációban pedig Princess and the frogon kívül lement a többi, én Fantastic Mr. Fox-nak ugyanannyira örülnék mint az Up-nak, Secret of Kells annyira nem jött be.

  17. Remélem a megadott linkek valamelyike okés lesz.
    Én is nagyot néztem tegnap előtt, hogy no RetekKlub, valamint ÚPÉCÉnek hála ohne PRO7… Na mondom vazzz….
    Remélem látom live-streamen, és egyik sem lesz geoban.
    Tippelni nem szoktam, de van kinek szorítani.
    Kíváncsi leszek.

  18. Owáó! És még él a nickem 1 év után is :D
    Ne már, hogy ennyi embernek nincs lehetősége nézni, csak mert a retek kihagyja :S PRO7 van a UPC-n, nézzétek ott.

    Tippelni nem szeretnék, mert számomra csalódás a tavalyi termés is, meg a jelölt-felhozatal is, hiába van 10 film bepakolva. Abból a legnagyobb hatást rám a District 9 tette, de hát esélye befutni, mint a vak lónak.
    -Avatar szép színes, de semmi extra
    -A bombák földjén nem a stílusom, végignéztem, de szenvedős volt, túlértékelt
    -Precious durva, kemény film, de esélytelen
    -Becstelen Bringatik nem fogott meg, be se fejeztem
    -Up aranyos, de nekem szinte idiotizmusok sokasága, repülő ház, beszélő kutya, színes madár, abszurd elemek és jelenetek, az első 5 perce szép és reális, utána meg mintha megváltozna a film. WALL-E egy csoda volt, ,égsem kapott ekkora elismerést…
    -The Blind Side-ot most töröltem le 40 perc nézés után, iszonyat trágya, nézhetetlen, Bullock ha ezért kap, az életműdíj lesz
    -Up in the Air-t indítottam el helyette, eddig tetszetős :)
    -An education és A Serious man kimaradt nálam, majd pótolom. Talán.

    Ma este csak Meryl Streepnek drukkolok!

  19. -zs- : egy mesefilm milyen legyen könyörgöm :P:D “abszurd elemek és jelenetek” ha az up neked abszurd ajánlom figyelmedbe a szintén jelölt coraline-t vagy tim burton munkásságát…

  20. Én is idegbe jöttem, mikor megtudtam, hogy nem közvetíti az rtl. Remélem menni fog valamelyik stream és látunk belőle valamit.

  21. “PRO7 van a UPC-n, nézzétek ott.”

    hm, nekem upc van, analóg és digi is, mégsincs

  22. Talán az RTL Klub nem közvetítésének köze van az abc adó jogi pereskedéséhez. Fél Amerika sem látja ma este az Oscar-t élőben. Az abc letiltotta magát az egyik legnagyobb amerikai kábeltv-társaságról, a Cabelvision-ről. 40 millió dolláron áll a vita hetek óta. Közben az Oscar nézhető élőben a hulu.com-on és az abc.com-on is ingyen. Megérik a pénzüket. (Mi anyóséknál nézzük, náluk van abc.)

  23. Detto mint Mammutnál. UPC van, PRO7 nincs:P Vagy inkább:o(
    Kb városonként variálnak csatornakiosztást. Nálunk van olyan ami a “hivatalos kiosztásban” benne sincs, mégis van. De ez itt OFF.
    Csak működjön valami live-stream a többi nem lényeg.
    Ha, nem akkor marad a minden-ban és akkor letöltve megnézem majd holnap én is.

  24. Városi legenda ez a Pro7+UPC barátság. Nálam is az a helyzet mint Mammut-nál. De előbb megnéztem csatornakiosztást, Pro7 nincs sehol, csak az ORF1, ahol szintén nézhető élőben. Viszont ez a csatorna is csak prémium csomagban érhető el. #igyjartunk

  25. ettum: Számomra idegen volt, hogy teljesen reálisan indult és aztán zavaros lett, telezsúfolva eszement ötletekkel.
    Tim Burton pedig nem abszurd, inkább elvont vagy bizarr. De abszurd? Nem, ezt a szót nem erre találták ki, szerintem újra kellene értelmezned.

    UPC-n nem a megszokott helyen, de van PRO7 most is, csak elpakolták. Biztos más is megtalálja, akinek 300 felett is van csatornaszám.

  26. Hajrá az Inglourious Basterds-nek, az Up In The Air-nek és a Nine-nak, bár valamiért úgy érzem, hogy Waltz-on kívül az első kettő max forgatókönyv fronton érdekelt, míg a Nine max 1 alamizsna díjat fog kapni. Ja és külön hajrá az Up-nak filmzene fronton, az egyik legjobb OST, amit valaha csináltak szerintem.

  27. 2kor kezdődik, előtte egy órával kb. red carpet, és 5 után/körül lesz vége. Szerintem.

  28. Elvileg a HRT1-en is kozvetitik. De attol felek, hogy alamondasos lesz ):

    Jo szorakozast mindenkinek!

  29. 2-kor kezdődik és sztem 6-ig tart. Emlékeimben kotorászom csak, mert tavaly elkezdtem nézni, de arra ébredtem fel, h köszönnek el a kommentátorok úgy f6-6 tájékán:D

  30. Jó éjszakázást mindenkinek én majd holnap meghallgatom, hogy kik nyertek azért álmomban Waltznak, a D9-nek, a Baterdsnek és Jeff Bridgesnek mindenképp drukkolok majd.

  31. Sziasztok! Én már tükön ülök, ittam egy bögre kávét, és hétfőre szabit vettem ki emiatt! Még több mint 2 óra… :(

  32. Fél óra és kezdődik a mocorgás a vörös szőnyegen!

    Energia ital, csipsz hegyek, pattogatott kukorica és tökmag. Élelem betárazva!

    Hamarosan jöhet a Pro 7!

  33. A mocorgás már megy, az előbb már elcsípték Sigourney Weaver-t, meg elkapták egy beszélgetésre Jeremy Renner-t.

  34. Rennertől ez jó volt:
    riporter: Hogy hangoltál a mai estére?
    Renner: Ettem egy szendvicset.
    :D

  35. Csak én vagyok hülye vagy ez tényleg csak a Red carpet coverage. Vagy utána maga a show is látható lesz?

  36. Hát ha nem lenne ez a sok “divatmajomkodás” akkor élvezetesebb lenne azért ez a Red Carpet is:o)
    Az a “vén szagértő nyanya” tuti be van állva.

  37. Kávé, chips, banán, és palacsinta – a szokásos Oscar menü. És pont az imént beszéltek az egészséges ételekről :P

  38. Marv, most főzöm a kv, csinálom a popkornt :D
    Angelus: most carpet van, mert ugye megy be mindenki, aztán lesz a show :D
    amúgy minden évben anyám ellövi azt h ‘te hülye vagy kisfiam h ezt megnézned’ :) idén a barátnőm is beszállt :D

  39. műsveető csajra rárakják a félmillás nyakéket és csak annyit mond “..sőőőn…” :)

  40. TVU Playert töltsétek le és ott abc live stream megy… nekem immár akadozás nélkül

  41. Hát nem tudom mi a francot keres annyi helyen a Hurt locker, még nyáron néztem meg, de egyből töröltem is… Mondja valaki hogy neki tetszik, mert szerintem csak az amerikai háború-propaganda miatt van akkora fogadottsága a filmnek, amúgy szerintem ramaty.

    Az An educationt ma néztem meg, tetszett, de nem vágott földhöz, az Up in the airnek, és az Inglorious Basterdsnek viszont szurkolok ezerrel!
    kösz a stream linkeket.

  42. @superrOx: ismerős. pedig már elköltöztem :P

    Helen Mirren meg milyen jól néz ki már.
    Vera Farmigát megtámadta egy dzsungelnövény?

  43. Csak sztem áll Carey Mulligan-nek sokkal jobban a hosszú haj ? :P Egyébként jó szórakozást mindenkinek :)

  44. Ahogy Christoph Waltz visszakérdezett a riporter csajra, hogy szte felkészülne e egy több milliós nézettségű műsorban történő esetleges szereplésre…egy az egyben LANDA volt !

  45. Nagyon gyenge az angolom, de legalább azt értem, hogy “the winner..” superrOx: Rám is legyint már az összes családtagom, sebaj..! Cameronnak ez a haja, vagy paróka, szerintetek?

  46. heheh, most volt Tarantino:) jó nagy party arc dj-skedik otthon a haverjaival és pezsgőznek:)

  47. Maggie Gyllenhaall vagy hogy írják.Közhelyeket nyomat.Jó volt,szép volt a Crazy Heart-ban.Anyaként minden más, de jó hogy anya…blabla.

  48. Ez az alkonyatos farkas gyerek akiért úgy odavannak a lányok úgy néz ki összement…3 számot…eddig tartott a hollywood-i edzésterv:)

  49. Összeruttant a Briganty stáb. Éltették Tarantinot, akit mintha hájjal kenegettek volna.

  50. Downey lazán lerázott pár rajongót meg fényképezőt meg még mittudomainkét :D azt a mozdulatot :D

  51. Kicsit hiányoznak Pannáék..ilyenkor már versenyezni szoktak, hogy ki ismeri fel előbb George Clooneyt.

  52. Miley is mi a f@szt keres ott? meg az Alkonyatos farkas is? ok, hogy fiatalítani akarják az oscart, de ilyenekkel bammeg???

  53. Morgan Freeman-re kíváncsi leszek ha színpadra megy.Remélem fog..uye a bal keze szarul érzi magát.

  54. Az AP live-n úgy elszórakoztatják magukat a riporterek, mintha ők is csak streamen keresztül figyelnék az eseményeket.

  55. Nem úgy van az zoey! most gondold el mekkora élmény lesz átvenni Tarantinonak az oscart Zac Efrontól és Taylor Lautnertől.

  56. Pro 7 csávó aszondja Sandra Bullock úgy tűnik szereti a gumit..akarom mondani gumimacit….

  57. ‘Estét! Most ébredtem és úúúgy visszafeküdnék.
    De sok sörreklámot fogunk látni!

  58. Vazz már kettőt nézek egyszerre. Ennyi Pri.s reklámot nem láttam még:o)
    Remélem a gála alatt nem akad majd semmi.

  59. én ORF1-gyel fogok próbálkozni. egyelőre nem közvetít, Red Carpet nincs a kedvenceik között.. :s

  60. Lesznek köztünk majd fáziskésések mindenki mást néz, más sávszéllel, érdekes lesz:P

  61. @coce: and that’s the beauty of the red carpet. :D
    Sokat röhögök rajtuk. Csak az az egészség-hercegnő idegesít nagyon.

  62. Gabourey Sidibe mekkora egy tank.. nem láttam a filmet, amiben szerepelt.. de ijesztő nagyon :/

  63. Mennyire gyűlölnék ebben a tömegben toporogni, mire bejutok az ajtón, elhagyom az életem.

  64. Gabourey filmje, a Precious fantasztikus jó. Ajánlom, ha még nem láttátok. És imádom, hogy sütit evett az Oscar előtt. :D

  65. Na, én átálltam ABC-re azt csókolom, a fene se bírja ezt követni több forrásból. UPC rohadjon le…

  66. Eddig ez a link nekem is jó volt, de nem lehet h csak a red carpetig közvetítettek?

  67. Na jó, ami azt illeti, sörrel és whiskey-vel gyúrtam a mai éjszakára! Remélem bírom reggelig, hajrá Hurt Locker! :)

  68. Fentebb ajánlotta valaki a TVU player telepítését, és azon keresztül be lehet fogni.

  69. én még csütörtökön felhívtam UPC-t, majd megrendeltem kemény 400HUF-ért a világ csomagot egy hónapra..
    ORF1-gyen eredeti nyelven folyik az ügy..

    épp Zac Efron tolja az észt.. s olyan a haja mint SonGokunak.. :)

  70. Másnál ennyit késik? Mi beírjuk, hogy wúúú, nyert a tökömtudja és nála meg még elő se jött az átadó? :S De xar…

  71. DAMON-nak az akcentussal volt a legnagyobb gondja az INVICTUS során. Fél évébe telt aszondja.

  72. TVUPlayert rakjátok fel, azon bejön az ABC. Még Red Carpet van 17 percen keresztül, félkor kezdődik az igazi show.

  73. Az oscar.com nem csak ilyen “behind the scenes” dumálás lesz? Grammy-n olyan volt a hivatalos oldalon.

  74. Szajessica még emléxik a legelső göncére, ami Oscaron votl rajta. Boldogok vagyunk.

  75. A TVU sztem korrekt, én azon nézem már fél 2 óta. Kb. 5 mega a program. Azért lekopogom.

  76. Cameron Diazt megkérdi a csaj, mit gondol a 10 filmről? Hát ööö ömézing mind ööö nagyon, fúúú, tényleg – és lassan oldalaz ki a képből :D

  77. Egyébként nem csak 3-kor kezdődnek a lényegi dolgok? 2-kor még nagyban a vörös szőnyegen sétálgattak az emberek.

  78. ennyit a streamekről, beleírtam a posztba, a TVU itt van a komementekben. Innentől mindenki törölve lesz aki baszik visszaolvasni, vagy olyat ír be ami már benn van.

  79. egen reklám megy.. ne pánikoljunk :)

    max .. lemaradunk ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
    *tizenhatévesmegrémültijedtkislánysikoly*

  80. Mostmár megint az Oscar megy. Érdemes leszedni a TVU-t. Semmi probléma nincs vele.

  81. Vicc ez a divatbemutató!Legyen már vége a red carpetnek!Mikor csöngetnek már be ?

  82. 9 éve egy szlovák rádióadón hallgattam, na az szopás volt. Ne sírjatok, ha olaszul karattyolnak bele, kép legyen, azt csók!
    Ez a Gaboury mint egy maci :) Aranyos. Sam Worthington meg csöves lett :S

  83. Mi a véleményetek eddíg az idei Oscar-gáláról? Nekem nem rég óta van gépem, amúgy, eddíg csak tv-n nyomtam!

  84. már nem azért, de a Pro-7 stream állandóan leállít, hogy elértük a max nézőszámot a countryból.
    ez így nem segítség :)

  85. Meg kell várni míg betöltődik alul a kék csík TVU-n miután megnyomta ma play ABC-t?

  86. Ha a TVU Player akad nálam (már egy napja biztos) akkor tudok vele valamit kezdeni?

  87. Németek milyen fasza összekötőket csinálnak a “sztárjaikkal”.
    Kezdőőődik!

  88. Nah jó holnap illetve ma se újság se net se tv :) valahonnan majd letöltöm mert ez igy nem állapot:( kitartás jó éjszakát!

  89. -zs- A szívemből szóltál, én is így vagyok vele. Lassan alszok! Te hogy bírod? És ti, többiek?

  90. Áááááááááááááááááááááááá
    Neil Patrick Harris!!!!!!!!!!!!!
    Juhéééééééééé

  91. TVU dögöljön meg, én freedocast-on nézem már.
    És valóban nem szép az a színpad, és egyelőre a 2 műsorvezető sem tetszik, de hát ez még csak az eleje…

  92. Kb 2-3 percet késik csak !!! de folyamatosan megy és nem áll le mint a pro 7

  93. Azt kell, mondjam, az egyik Martin és Baldwin hosszú idők óta az egyik legjobb műsorvezet párosa az Oscarnak!!

  94. pont a Precious-t nem láttad Human? :)
    sztem még meg is nyeri a legjobb film kategóriát…hacsak nem a Hurt Locker nyer. :)

    kellemes szórakozást mindenkinek ;)

  95. Na, most már tetszenek is. A Cameron-Bigelow viccek tetszettek.

    And over here are the people who made the movie :D

  96. össze-vissza szaggat a stream, de ez a Human-féle közvetítés fenomenális :DDDD én így látatlanul is jól szórakozom, köszi :D

  97. Ez papír forma volt szereintem ! nagyon jól játszott a Becstelen Brigantikban!!!

  98. Igenigeniigeniiigeeeen!!!
    Hehe, über-bingo :D
    Hm, nehogy nekem lezenéljék onnan…
    Na, helyes volt.

  99. Általában egy blokk 2-3 kategória (showelemektől függően), de nem olyan vészes, ha átbillenünk a közepső (rövid-/doksifilmes) szakaszon.

  100. Clooney ma még megöl valakit szerintem :D
    amúgy ha néztétek a red carpet akármit az AP tvtől, akkor láttátok, h már akkor is fura kedve volt, szerintem rendesen berúgott a mai estére :D
    ja és meg is lengette a stasht a kamera előtt :)

  101. Már ezért megérte fenn maradni. Köszönöm az Akadémiának. :)
    Úgy látom technikai nehézségek vannak USA-ban is.

  102. Na visszatértem és megy is néha.
    minden egyes díjátadón van valaki aki the winnert mond, őt a következőre általában nem hívják:D

  103. Rajzfilmben szurkolás a Secret of Kells-nek és az UP-nak.SZtem amúgy UP lesz…

  104. Egy babzsák emberkének is ott lenne a helye a széken. De, így se gond, hiszen itt van a… MÓKUS!

  105. hm, Up. én jobban örültem volna egy Mr. Foxnak vagy egy Coraline-nak….
    Helyesen volt összevágva az animált interjú :)

  106. annyira textbook.
    Persze jó meg minden, de a többi annyira máshogy volt legjobb..

  107. Miley Cyrus-t kemény volt leszínésznőzni. Én betudom szarkazmusnak :D

    Betétdal kategóriában Marion Cotillard-nak szurkolok, legjobb szám és előadás volt a Nine-ban, zseniális.

  108. Sajnos az ‘egyszálgitáros’-nak áll a zászló, pedig a Nine tényleg megérdemelné, na de lássuk…

  109. azért coke reklám 500 days of summer egyik legjobb filmzenéjével…színvonalat látunk legalább néha :)
    de k. jó az a film, damn Zooey

  110. Pisiszünt.Eddig minden a tervek szerint.Érdekes németül: THE BLIND SIDE – Die Grosse Chance

  111. Na azért nem emlékeztem hol hallottam azt a csuda jó hangulatos kis zenét. :) Lehet megint Zoey megtekintés lesz. :)

  112. A Coke reklám alatt egyből beugrott h mennyire hiányzik a 500 days az Oscar-ról :|

  113. Amúgy csak én érzem azt, hogy 4-5 évet minimum visszafejlődött a díjátadó? Szar díszlet, feledhető műsorvezetők, bakizgató díjátadók… Valahogy olyan hanyag az egész.

  114. szerintem ez mindennek a teteje hogy nem tudom hol nézni ezt a szart
    hbo-n nincs, rtlklubon nincs, digitv-n nincs semmi német adás, pro7 se (digi is elmehet a pi****)
    online szar a minőség plusz meg is áll vagy kiirja hogy nincs több slot

    mindez 2o1o-ben
    ezt a gyökér bolygót… elköltöznék legszivesebben innen

  115. Na itt kurvára Tarantino-nak kéne nyernie, de úgyse fog. Pedig olyan párbeszédeket írt, hogy beszarás.

  116. @CyClotronic: Nem vagy egyedül, nekem is ezen jár az agyam. A díszlet meg úgy az egész hangulat is olyan…..nem modern.

    UI: Imádom Downey Jr.-t. És Tina Feyt. :D

    Hurt Locker? Hm. Az első a sorban? Remélem.

  117. Na mondjuk a Hurt Locker-ben pont a forgatókönyv volt egy nagy nulla. Jó volt a rendezés, az atmoszféra is helyenként, viszont nem egy 10 perces unalom-blokk volt benne. Értem én, hogy ez is azt atmoszféra része, de én jobban örültem volna, ha valami dialógus-orientáltabb munka nyer :(

  118. Na az első tippem ami nem jött be sajnos. :( QT megérdemelte volna szerinte m az amúgy egész jó Hurt Lockertben a forgatókönyv volt a leggyengébb.

  119. Fuuck ez az IB kategóriája volt :S:S:S
    Nehogy megint tarolás legyen, mint tavaly a Slumadog-gal… :/

  120. @-zs- hát nagyon remélem, hogy nem, oké még menjen 1-2 a THL-nek, de ne túlozzák el :O

    @CyClotroniC Pontosan!

  121. Most tuti Avatar viszi a díjat a special effect-ekért, de beszarnék, ha Star Treknek adnák… :D

  122. Adäm: Az az érdekes, hogy tavaly a Slumdog tarolást korrektnek éreztem, idén pedig csomó jó film van, és mindegyik más területen jó. Basterds-öt pont a forgatókönyvnél tartottam életképesnek. Én még titkon bízom abban, hogy a 6 fontos kategóriájával az Up In The Air meglepetést okoz legjobb film fronton, bár ez papíron 55% Avatar / 45% Hurt Locker (szerintem). Na majd meglátjuk, egyik se érdemel 2-3 Oscar-nál többet szerintem.

  123. Egyet kell értenem CyClotroniccal. A Hurt Locker leggyengébbje a forgatókönyv volt. Nem csak azért már ritka volt párbeszédben, hanem a mondjuk úgy a történet is hiányos volt, vagy inkább nem is volt egy kerek történet. Ott a képek beszéltek a könyv helyett…

    John Hughes megemlékezés eddig a legjobb pillanat, szvsz.

  124. szerintem jó baldwin meg martin együtt. olyan savanyúak. nekem bejön. bár nekem whoopi volt a legjobb az oscaron.

  125. villa: Viszont nagyon nagyon műanyag valamiért, túlságosan érződik a begyakorlottság. Persze mindenki tudja, hogy előreírt poénok vannak, de Gervais marha természetes tudott maradni a GG-n, annak ellenére, hogy jól eldugták őt is.

    Ez a LOGORAMA elég kreatívnak tűnt.

  126. meglehet, de valahogy nekem baldwin mindig is ilyennek tűnt, persze még sosem fogyasztottam vele villásreggelit, hogy ezt megítéljem :)

    a logorama nem lehet rossz, jaja.

  127. Carey Mulligan megöl a hangjával, máskor mégcsak el sem viselem az angol akcentust.

  128. Legalább hamar túlestünk a sallang blokkon. Még le kell tudni a technikai díjakat két csomagban, és örvendés.

  129. Itt azért keményben nyomják a lekeverést… Eddig is szokott beuszkálni a zene, de a mikrofont azért nem szokták levenni.

    BEN STILLER mit tolsz :DDD

  130. ezt jól csinálják h egybe bevágják a shortokat. Élvezhetőbb lesz igy egybe a többi

  131. én amúgy azt utálom ezekben a több emberes díjakban, hogy abban a 45 másodpercben az egyik végigdumál és kb nem hagyja a másikat beszélni vagy egyet makogni, tiszta gáz

  132. Vincent D’Onofrio a nyertes rövidfilmben kb 2percben mutatta be milyen qva félelmetes színész, más elismerésre méltó színészek mellett. Teljesen megérdemelt.

  133. Yay, Ben Stiller :DDDD

    This seemed a better idea in rehearsal. :D

    Szétröhögöm a fejem, basszki ez kurvajó

  134. Na ez az Il Divo még egy kurva érdekes film. Marhára lassú, és nem túl cselekményes, de beszarás durva az operatőri munka és a rendezés, akit érdekel az olasz politika, nézze meg, tele van okos one-linerekkel is.

  135. Kár, hogy Cohent nem engedték. Mit műveltek volna Stillerrel..de így se rossz. :D

  136. Hmmm eddig 5-ből 4 tippem bejött, ilyen arányom is rég volt díjátadón :D

  137. bazz de cameron is szétröhögte magát:) Különben jó h legalább ezt a trek vitte..

  138. Star Trek jó volt!!! Avatar meg ebben a kategóriában nem is lehetett volna hisz Cgi a maszk náluk !!! :D

  139. Az imént egyébként Trekkie-szívet akartam írni, csak túlságosan izgatott lettem. :)

    Reklám már megint? Én nagyon jól bírom az éjszakázást, sőt alvászavarom van, de ettől még én is bealszom. Főleg ilyen How should a toilet paper roll :P

  140. Na ez az, amit sohase fogok megérteni, hogy egy ‘szaros’ WC papír gyártó cégnek hol térül meg marketshare-ben, vagy profit-ban, hogy reklámspotot vesznek az Oscar-on?

  141. azért azt gondoltátok volna, hogy valaha is a pro7-t nézitek majd online, éjszaka, önként? őrület :)

  142. Adäm: Nekem is az ment el… Most az Up In The Air-re szavaztam, de lehet ez is egy elfogult tipp volt.

  143. Mondjuk ez egy jó erős mezőny volt, és a Precious se rossz, de nekem az Up In The Air és az An Education is verte ezen a fronton. Screenplay-ben nem egyezik az ízlésem az Akadémiával… Ez van…

  144. EZ MIIIII???
    Up in the Air egy büdös díjat nem fog kapni, mindjárt lefekszek a p_csába :((

  145. Adäm: Én is így vagyok ezzel, pedig összhatásra az Up In The Air és a Basterds volt talán a legerősebb nekem. És az a baj, hogy ettől a forgatókönyvtől, még mondjuk Anna Kendrick se lett esélyebb mellékszereplő kategóriában :(

    Viszont ha ilyen ide-oda osztogatás van, akkor egyre jobban bízom abban, hogy Carey Mulligan megveri Bullock-ot.

  146. @CyClotroniC Szegény Reitman és Tarantino :( 99% hogy nem kapnak ma díjat… Tarantinonak annyira nem vészes, mert van már Oscar-ja, de lehet Reitman lemarad a szoborról az eddigi legjobb alkotásával :(

  147. Cruz és Bardem megint együtt?
    Nekem Vera Farmiga annyira semmi volt a filmben, Ann Kendrik isteni, de emez nulla. Monique 100%.

  148. Ez kicsit azért nagyképű volt nekem, hogy így kijelentette, hogy végre valaki (Ő) azért nyert, mert jól játszott, és nem valaki úgy akarta… Na mindegy…

  149. Megérdemelt, csak az fáj hogy ebben a kategóriában talán még lett volna esélye az UitA-nek… Innen már esélytelen a dolog. Rendező, film kilőve, Jeff Bridgest se lehet megverni. Köszi Oscar, nem csalódtam idén sem!

  150. Amúgy azt adom, amit human is írt. Az est eddigi egyetlen poénja az volt, mikor Steve Martin benyomta, hogy ő írta a köszönőbeszédet :D

  151. ha ezt a tüvös hotel managert még egyszer felmutatják lehet lelövöm a notit. Mo’nique for prez :D szerintem avatar lesz best film, pedig nagyon a tarantinot akarom.

  152. azért női mellékszereplőben az up in the airnek semmi esélye nem volt. adaptált forgatókönyv jobban járt volna.

  153. Adäm: Minden évben van egy ilyen alkotás, amit kisemmiznek az erős mezőny miatt. Az mondjuk azért azzal is lehet arcoskodni a DVD borítón, hogy milyen 6 jelölést kaptak, mert nem gyenge kategóriákban szórták meg őket.

  154. Nem is értem, hogy jutnak be a németek olyan sűrűn az Oscarra, mikor hetente készítenek valami siralmas, farokorientált hulladékot a saját kereskedelmi csatornáikra. Ennyire termékeny legyen valaki…

  155. még lehet egyet összeszed.. De akkor már lehet jobban áll a 6 jelölés, mint az egy díj az up in the airnek…

  156. Viszont, amit pozitívum, hogy az utóbbi évek díjátadós gyakorlataival ellentétben, szokatlanul visszafogták a reklámblokkokat. Sokkal, sokkal több reklám szokott lenni.

    Art Direction-ben hajrá NINE & PARNASSUS!

  157. HUMAN dobjál már be valami új képet, mert mindig
    megijedek stiller képétől.

  158. @human Tudom, csak az írás után írtam, hogy ebben lett volna kb 5% esélye nyerni, a film, rendező, férfi fsz-ben van kb 1% :)

    Mind1, szurkolok nekik bármennyire esélytelen :(

  159. Juj, Sigourney-t imádom. Alien filmeken és az ő “hőstettein” nőttem fel. :D

    Nnna, Avatar, de ezt gondoltam.

  160. Ott állnak 3an a háta mögött és van pofája úgy kezdeni, hogy 13 évvel ezelőtt… Üvöltenének egyszerre a mikrofonba.

  161. nagyon utálom amikor nem hagyják a másikat szóhoz jutni, írnának valami közöset…

  162. Na jöhet mindjárt a farmolás: hang, hangvágás, vágás, vizuális effektek…

  163. alex: hát kit? azt mondta hogy minden nap egy géniusz alá dolgoztak, bár már nem emlékszem pontosan :) legalább a javítást is mondanád, ha valami szerinted helytelen volt.

  164. Adäm: Eggyel vezetsz akkor, én itt belefutottam egy elfogult NINE tippelésbe, pedig a kosztümös film adta volna magát…

  165. human: Nem emlékszem a névre, de tényleg mást mondtak, amikor egy kövérebb szakállas palit mutattak, gondolom róla volt szó.

  166. szerintem sem cameront hívták géniusznak, hanem az egyik
    producert, nem tudom hogy hívják, de őt mutatták közben
    és őt említették előtte.

  167. Azért elég tágan kezelik a műfajt ebben a montázsban. A bárányok hallgatnak, meg a Rosemary Gyermeke, meg volt még egy pár ilyen, de az Ollókezű Edward-ot fixen fail volt berakni.

  168. A Paranormal-os gag nagyon jó volt.
    Én ezt a horror-videót pedig akarom. Este megyek érte a youtube-ra. Ééés, csak 2 jelenetet nem tudtam beazonosítani. :D

  169. Milyen ironikus, hogy pont a sound mixing montázsban sikerült szarul keverni a hangot.

  170. Human, ha a THL kapja a díjakat, én inkább azt mondanám, egyre esélyesebb a fő kategóriákra is. Vagy fordítva vagyok bekötve?

  171. de ez mi? komolyan? abban a filmben több volt a kussolás mint akármilyen hang, vagy effekt…
    haldoklik a filmipar…

  172. Adäm: Az a kurva nagy vicc, hogy az Avatar-nak se örülnék jobban, viszont így lehet, hogy kihozzák a THL-t egy 5-6 Oscar-os filmnek, amit hatalmas túlzásnak éreznék. Slumdog 8 díja nekem simán lecsúszott tavaly, de a THL kifejezetten unalmas volt helyenként (forgatókönyv?), meg azért hang/hangvágás fronton se vagyok biztos benne, hogy annyira odabaszta volna a mezőnyt, hiszen a film egyik főszereplője pont a csend volt, de lehet, hogy a fémes hangeffektek Oscar-t érnek…

  173. most komolyan a hangvágást és keverést vitatjátok? hurt locker egyik legjobb része talán. a forgatókönyv díja viccesebb volt inkább :)

  174. Nem hiszem, hogy Slumdog lesz, inkább ezek a vígaszdíjak szerintem, túl sok jó film volt idén. De másfél órán belül megtudjuk :)

  175. @CyClotroniC Túl van értékelve az egész… Ha ezeket odaadták, akkor odaadják az operatőrt és vágót is, ami már 5. Rendezőben amúgy is ők az esélyesek, 6. Filmre már nem tudok mit tippeljek, de legrosszabb esetben az már 7.

    O_o

  176. sztem az ien technikai díjakat igazából lehetetlen pontosan megítélni melyik jobb, ezek 80%-ig megegyezéses alapon vannak… És tököm tudja mért a hurt lockert szórják. Megin egy korrekt de nem túl nagy szám film amit megutáltatnak az embereel, mint tavaly a slumdog
    Eddig télleg slumdog 2010nek láccik az egész…:(

  177. Én pont azért vagyok Avatar párti, mert képes volt a látvánnyal valami újat alkotni, amiért krvasokan elmentek moziba, továbbá hang is ott volt eléggé.

  178. Majd kapja a vágásért is, mert “feszült tempó” és az operatőrért azért az egy lassított kavicsfelverődésért. Megszórják ezt is, az Avatar ellenében megy minden.
    Nekem mindegy, csak Meryl nyerjen, hiába szeretem Sandyt is.

  179. Elég szánalmasan nézne ki mint legjobb film az Avatar 2 díjjal abból egy best film és kész a másik ‘kicsi’.

  180. Én is inkább azok közé sorolom magam, akik szerint a Hurt Locker folytatja a nyerő sort a fontosabb díjakig (főszereplőt leszámítva). Cameront alázza csak szépen tovább a volt asszony.

  181. Azt énsem értem miért van az, hogy most ha megkapja a technikai díjakat a THL, akkor esélytelenebb a fő kategóriákban! Ezt elmagyarázná valaki???
    Amúgymeg nagyon nem örülök a THL-nek, szerintem egyenesen unalmas volt az a film, nekem egyáltalán nem jött be…:(
    Komolyan, most már azt lenne csak a szép, ha a vizuális effekt díját a star trek vinné el az Avatar elől!:D:D

  182. @human:
    amikor magyarázták végig valami szakállas ürgét mutattak, akinek majdnem a könnye is meghullott, én úgy hallottam nem Cameron nevét említették
    majd a replay megmondja

  183. 7/11 Én már elszálltam…

    @human külföldi box office fórumokon pedig már biztosra veszik a THL tarolást. Na mindjárt kiderül a technikaiaknál, mostmár megvárom a végét, akármennyire sz.r ez az egész….

  184. human: A Hurt Locker-ben, ami hangfronton beugrik, hogy kibaszott nagy csend volt végig, meg a sípolós fémhang néhol a robbanások után. Jó, oké, lőttek is, meg kocsi, de konkrétan szerintem egy Up-ba jobb hangokat raktak.

  185. HOPPÁVAN! Így viszont már van esély a fontosabbakra Avatarnak, de kiderül a vágás után

  186. nah a cinematography azért már egy fontosabb díj, mint a hangvágások, meg keverések

  187. Operatőri fronton ez még megemészthető díjazás, bár a Weisse Band a maga klasszikus stílusában nagyon hatásos van, és hiányolom a jelöltek közül a NINE-t (ahol az operatőri munka volt az egész filmben a legerősebb faktor).

  188. Ha már számolgatunk, akkor vágás, vizuális effekt szerintem megy az Avatar-nak, és úgy fognak 4-nél járni, míg a Hurt Locker-nek lesz 3. Szerintem a rendező megy a Hurt Locker-nek, azzal meglesz a 4/4 és az egyikőjük behúzza a legjobb filmet, ahol talán a THL egy fokkal esélyesebb.

  189. Pff fényképezés – Avatarnak hogy francba? Ebben azért a Basterds és a Hp6 se volt gyenge. Ahogy az operatőreik is. CGI világban is kell értem én, de azért ma még csak nem egyenlő nehézségű 100%-osan a valóságossal. Zöld háttér powa fényképezéshez is. :)

  190. Heath Ledger se volt sehol ahogy elneztem nem nagyon tudom mire vélni vagy akkor most mi volt ez?

  191. @CyClotroniC
    Igen, a Nine kihagyását a Cinemat.ból én se értettem.
    Az volt a legmegkapóbb az egész filmben.

  192. Amúgy nem vagyok már biztos az Up original scorjában. Félek _nagy_ erről a két filmről fog szólni a maradék díj, és nem marad már hely másnak

  193. CyClonic: pontosan, nem az határoz meg semmit, hogy mennyi van benne mennyiségileg (sok hangeffekt kapja mindenképp? ugye nem), a csönd pl a hangkeverésre a legjobb példa?

  194. Adäm: Kizárt… 90%-ra veszem Giacchino díját. Hihetetlenül durvát alkotott, ráadásul a korábbi munkái is mind kiemelkedően jók, és még nincs Oscar-ja. Egyszerűen ezt neki KELL nyernie.

  195. mieeeeeez:D:D THL original-ra miez a break tánc vagy miez?? ez sztem iszonyat gagyi volt:D:D

  196. Csak szerintem nem illik a zenéhez ez a balfaszkodás? Inkább tegyék fel a zenekart a színpadra, vagy legyen vetítés, vagy valami sejtetősebb páros tánc, de ez a ‘modern balett’ vagy mi nekem nem jött át most.

  197. Sam szemüveg, rágó, meg az a fura akcentus=nyerő :)

    De ezmegmiez most??? Nem jó ez. És unalmas!!!

  198. Basszus jellemző h az avatarból messzi nem a legjobb részletek egyikét váhják be… Pedig ezt a díjat annak kell vinnie…

  199. de mér pont ezt kellett neki adni, h ne csak a legjobb animációt kapja…:S Harmadik tisztán az a AVatartól elvett díj…

  200. Evok: Az Up filmzene sokkal, sokkal jobb volt szerintem, mint az Avatar heroikus témája. Persze ez megint egy nagyon szubjektív terület, de szerintem a filmzene nagyon megérdemelt helyre ment.

  201. Én azért annyira megnéztem volna az arcukat, ha nem ők viszik el. :P

    Egy régebbi témához: Valóban kihagyták Farah Fawcett-et. :(

  202. Cyclotronic:nem jön ugy át a film közben, mert sok a durrogás meg ilyesmi, de érdemes a nyers score-ba belehallgatni…

  203. Evok: Belehallgattam, nekem az Up OST erősebb volt. Az Avatar-é se rossz, de abban több a heroikus klisé elem, míg az Up egy számban tud lenni melankólikusan lassú, és játékosan gyors.

  204. Csak nekem van herótom ettól a k*rvasok reklámtól vagy azért másnak is a tele a töke?:D Meglátom ezt a rohadt “we entertain you” akármelyik reklámot és már föláll a szőr a hátamon és meg tudnék ütni valakit!:S

  205. Amúgy egyre inkább THL-nek áll a legjobb film, a forgatókönyv egy erős kategória, és a vágás/rendezés kettősből az egyiket minimum behúzzák, így nagyon áll neki a zászló.

  206. profchaos: és ezt képesek egy átlag napon is félóránként. Német adó – angol szlogennel, pofás, mi?

  207. profchaos: Fúúúú, nekem meg pont az tűnt fel, hogy a díjátadókhoz képest nagyon-nagyon szerény idén a reklámidő. Az Emmy-n kb az adás harmada reklám volt, de úgy, hogy kb 2 kategóriánként jött egy 3 perces reklámblokk.

  208. Gratu az Up-nak, ami a második animált film, ami 2 Oscart is begyűjtött. És útban a legjobb film. Na jó nem :)

  209. A reklámblokk kurvaidegesítő, de egy hétköznap RTL Klub este 8 koz képest soholsenemnincs.

  210. Mégvalami! Hogyhogy “the winner is…” mondanak az “the Oscar goes to…” helyett???

  211. Adäm: Kapásból tudok erre két példát is. A Szépség és a Szörnyetek és az Oroszlánkirány is 2-2 díjat kapott (filmzene/betétdal), sőőőt a Szépség és a Szörnyeteg legjobb film díjra is volt jelölve, pedig akkor még csak 5 jelölt volt ugye.

  212. Az Inglorius Basterdsről nem sok szó esik mint legjobb film, milyen esélyeket szántak neki eddig?

    A Hurt Locker jó film, az Inglorius viszont szerintem sokkal erősebb volt, az Avatar meg sztem még a jelölt legjobb filmek közé sem való.
    Azt megértem, hogy muszály volt betenni több okból is, de remélem itt meg is áll a dolog…

  213. Mondom… The Hurt Locker behúzza a rendezést és a filmet, és akkor ott a 6. Mellesleg nehogy meglepődjön az öreg Jeff a férfi főszereplőnél.

  214. Azaz! Tényleg, Chuck az Early Editionből!
    Tetszik ez a nagy darab fazon, és őt hogy hívják?

  215. Nekem tetszett a Hurt Locker, de azért azt nem hiszem, hogy ennyi szobrocskát érdemelne…. Ennyire azért nem jó.

  216. Azért a James Cameron mennyire be fog rágni az ex nejére, ha lenyújja az Oscart. Girl Powerkedés lenne :D

  217. Na most baszta fel az agyam az Oscar 2010-ben, a The Cove, ami a tengeri emlősök kizsákmányolásáról és leöléséről szól kapja a legjobb doku díjat. Egy ilyen sorban, ebben a sorban: életveszélyes szabadságharc, kizsákmányolásról szóló filmek mellett nyernek a tengeri emlősök megmentői. Ki menti meg a vele egy sorban lévő dokuk megerőszakolt életű gyermekeit, elnyomottjait. Bazd meg, megyek veszek egy uszony-burgert!

  218. Áh nem merik meghúzni, hogy THL lesz a BP. Jövőre megtizedelődne a nézettség..

    Konkrétan nekem is ez lesz az utolsó Oscarom, ezért nem érdemes fennmaradni. Másnap minden reklám nélkül meg lehet nézni, HD minőségben, és nem kell órákig idegeskedni, ha sz.póágon van egy film…

  219. A Hurt Locker sikerét én sem értem. Jeff Bridgesnek volt hasonló robbantgatós filmje pár éve, az sokkal izgalmasabb volt.

  220. Nem volt rossz a Hurt Locker, de azért nem is kiemelkedő.
    Nálam idén QT mindent vinne, amit lehetne, de nyilván nem kap semmit. damn.

  221. Beszarás ahogy az akadémia javítgatja ki a saját hibáit… A nem megérdemelt titanicos tarolás árát fizeti most cameron, és egy tök középszerű film profitál, egy brilliáns Inglorious vagy Up in the air helyett…:S

  222. Én imádtam a Hurt Lockert, de ha nem Avatar lesz a legjobb film nagyon nagyon nagyon mérges leszek…
    Rendezést viheti, de a filmet NEM!

  223. Adam: csak nyugodtan nézd jövőre felvételről. Nem az volt, hogy mész aludni mert Slumdog? vagy csak úgy mondtad? Tényleg nem lenne gond a sírás nélkül.

  224. Tyler Perry volt a nagy darab fekete, aki mindig vmi Madea-t játszik női ruhában. Legalább itt vicces volt.

  225. Evok: ezt a hülyeséget, nyilván azért adják az Up In the Air vagy IB helyett a Hurt Lockernek mert Cameron a Titanicot fizeti. Hogy raktad össze? Ha direkt nem adnak az Avatarnak sokat, attól még nem biztosan a Hurt Lockertnek adnák. Gondold át.

  226. zoey: Én is vagyok így vagyok vele. Legjobban a forgatókönyv zavar még mindig. Külön-külön nézve elhiszem nekik, hogy pl a vágásban alázták a mezőnyt, de összhatásra csak az jön át, hogy itt egy 6 (???) Oscar-díjas film, amit helyenként bizony untam, mert túlságosan szegmentált és koncepciótlan volt az egész történet, inkább csak egy hangulatot próbáltak átadni, az meg nem ér ennyi díjat, pedig lehet, hogy tényleg leszűkítve az adott területekre, amikért a díjakat kapta, tényleg valami kiemelkedőt nyújtottak, de mégis valahogy számomra majdhogynem egy kiemelkedő forgatókönyv elég ahhoz, hogy egy film nagy kedvenc legyen.

    A THL-től nekem a Basterds, az Up In The Air, az An Education is erősebb volt a mezőnyből, de ez már tényleg szubjektívum…

    Ez meg 95%, hogy White Ribbon.

  227. Na erre nem számítottam tuti fehér szalagra számítottam annyi díja volt hmm.

  228. Nahát, ez most k–a nagy meglepetés. Tuti volt, hogy White Ribbon vagy Prophet. Ez jó, szeretem, ha eltérnek a papírformától. Bár a filmet sajnos még nem láttam, de igyekszem behozni.

  229. Ja és továbbra se értem a Nine és az (500) Days of Summer mellőzését, utóbbi még jelölésig se vitte, WTF???

    Az argentín film nyert??? Látni, nem láttam, de ez volt az est egyik legnagyobb papírformája kb, ez kicsit meglepett…

  230. Cyc: ennyit a 95%-ról.. :)

    egyébként egyet értek..

    sehol egy star wars, egy gladiator, egy schindler listája, egy ütközések..

    hurt lockerből láttunk már eleget szerintem is..

    nálam becstelen a befutó.

  231. A köszönetnyilvánítás közben jobb poénokat szórnak el, mint amiket beterveznek.. azért ez durva :D

  232. human: Sok szubjektív dolog van a filmeknél, de azt nehéz lenne bármilyen szemszögből is megmagyarázni, hogy a Hurt Locker-nek erős története volt, indult valahonnan, fejlődött valahova. 10 perces szkeccsek voltak egymásra dobálva.

  233. nézem ezt a két öreg majmot és akkor is imádom őket, ha ennél voltak poénosabbak is.
    hol van az a generáció akinek ennyi játék van az arcában, gesztusaiban, testtartásában.

  234. Szntem ugyanez a vita folyt le az Akadémián, mint most köztetek Avatar – THL ügyben. Aztán jött Sheldon és eldöntötték Rock, Scissors, Paper, Lizard Spockban.

  235. Cyc: mivel ez volt a koncepció? komolyan, ez látszik, küldetésről küldetésre volt összetéve, azzal hogy hova vezet. Tényleg vannak rossz részek a Hurt Lockerben amúgy, csak az érvelésed nem volt teljesen okés :)

  236. A Hurt Locker tényleg picit olyan volt, mint egy videójáték, ahol követték egymást a különböző szintek.

  237. @CyC: veled értek egyet. Nem azért nem érdemelt ennyi Oscart, mert páran nem szerettük annyira, hanem mert egyszerűen nem annyira erős film és kész. Ha még nem láttam volna és csak azért nézem meg, mert hogy 4-5-6 Oscar-os film, lehet, hogy naaagyot csalódtam volna. Érdemelt Oscar-t, csak nem ennyit és nem ilyen kategóriákban (mármint nem mindenben).

    És esküszöm, nem tudom, mi a gond itt a 500 Days of Summer-rel. Ez most abszolút szubjektív vélemény, de szerintem nem lenne helye itt. Ha nem Z. Deschanel játszik benne, átaludtam volna az egészet…

  238. Ri2: Én az Avatar-t se tartom soknak, pont az zavar, hogy a kettejük párharca miatt mellőznek olyanokat, mint a Basterd, Up In The Air, An Education, Nine, (500) Days of Summer, de be is fejezem ezt a témát ezzel a kommentemmel, csak gondoltam valaki alá tud támasztani valamivel egy ellenvéleményt, hogy a THL vagy az Avatar mitől volt olyan kurvára emlékezetes és meghatározó filmélmény, mint amennyire itt a díjakkal értékelik őket. Jó persze ízlés, szubjektivitás, értem én, de SZÁMOMRA rég volt olyan év, hogy ennyire középszerű alkotásokat szórtak volna meg, mikor 4-5 kiemelkedő film is érdemes lenne a díjra a legtöbb nem technikai kategóriában.

  239. Ez viszont nagyon tetszik, hogy folytatják a tavalyi főszereplős koncepciót, hogy egyenként promózzák az alakításokat. Kifejezetten jó ötlet.

  240. van feszültség az arcokon. végülis volt már holtverseny az Oscar történetében

  241. örülök, hogy meghagyták ezt a koncepciót, tavaly is nagyon tetszett már. csak most keverték a nemeket. :)

    “it is Ted, isn’t it?” :D

  242. @Elek
    iszonyat nagy film és az Oscar történetének legnagyobb “bukása”, ha jól tudom 13 jelölésből 1db-ot nem kapott…:S

  243. @profchaos Hétből semmi ;)
    Ja így már nem gáz az UitA nullázása sem.

    Bridges megérdemelte!

  244. Cyc: sokáig Up In The Air vs Avatar párharcnak tűnt, utána előzött Hurt Locker. Nem olyan egyszerű ez ám. De a kritikáknál már ki lett dumálva mindegyik film, hogy miért jó :)

  245. profchaos: 7-ből kapott 0-t, viszont asszem a Bíborszín volt, amelyik a legnagyobb 0-zta 11 jelölésből, aztán ott volt még a 0/10-es Gangs of New York is.

  246. Én Morgannek szurkoltam. George Clooney mekkory egy önelégült köcsög már. Nem szeretem többé.

  247. @Adam
    Na tényleg, kösz a javítást, elég fáradt vagyok, nemtom miért emlékeztem ennyire…:S

    Amúgy nekem az UitA se tetszett annyira.:)

  248. Please, please CAREY MULLIGAN nyerje meg, Bullock alapjáraton a legantipatikusabb színésznő nálam Julia Roberts mellett :O

  249. Áh megint 10 perces felvezető-duma?
    Remélem mostmár hanyagolják a THL-t, bár ez nem valószínű..

    Nevető harmadikként azért beugorhatna az IB vagy UitA :)

  250. Tony:Te nem láttad egyik másikat sem? Bullocknál kb. mindenki jobb volt, Mulligan viszont kimagaslóan a legjobb:)

  251. nem akarok beleszólni, de ha a Precious leányzó nyeri, most kinyomom a streamet, és alszom…

  252. Alex: Láttad a filmet és nem tetszett a színészi játéka, vagy csak ő a legkevésbé eyecandy, így menjen a levesbe?

  253. Gaby vagy C. Mulligan nagyon megérdemelné, komolyan. Papírforma vagy nem, mindketten k..a jók voltak.

    Na, és minnyá jön a sírás…

    Jaj és itt van Sean Penn, de szeretem!

  254. Halottátok az utolsó reményem halálsikolyát?! Bullock nyert, de mi a francért…

  255. na, müxik az oldal…
    HÁÁÁÁÁÁT!
    HÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁT
    nekem is tetszet a THL, de nem ennyire..

  256. Jön az első vér.

    Hurt locker nem érdemelt oscart a legjobb filmért, DE AZ AVATAR SEM!!!!

    SHOOOT MEEEE!!!!!

  257. na megyek alszom még 1 órát mert melo van :D
    amúgy hiányoltam a Jack Black féle mókás részt :\

  258. Szánalmasan szarul szerveztek az Oscarosok idén. Válság van Hollywoodban, hogy nem tudtak 10 percre elnyúlni? Hurt Lockernek gratula, szerintem most Cameron hazamegy és befonja a szemöldökét. Köszi humannek a liveblogot.

  259. Oh F*ck… Tedd fel a Málnád mellé Sandra :(((

    Végülis Mulligan van olyan jó, hogy még egyszer ott lesz a neve a borítékban. Viszont azt lássuk be, hogy Sidibe nem fog akárhol szerepet kapni…

    A rendezés tulajdonképpen megérdemelt volt, és hát a díjak számának tekintetében a legjobb film is várható volt. A forgatókönyvek mentek a leginkább félre idén szerintem, ez van…

    Jövőre ugyanitt.

  260. Jövőre találkozunk. Most meg bekapcsolom a tv-t, és röhögök egyet a kékbe öltözött embereken. Szép napot mindenkinek.

  261. Egyet kell hogy értsek human-nel.
    jövőre nem nézek oscar-t élőben, mert:

    1. Sandra Bullock lett a legjobb ebben a mezőnyben
    2. A Hurt Locker 6-ot kapott ebben a mezőnyben
    3. Az Inglorious és sokan mások érdemeiken alul díjaztattak
    +1. sok a reklám

  262. Még annyit, hogy a nap 3 pirospontja Waltz és Giacchino díjazása, valamint az Avatar mellőzése volt.

    Ellenben szomorúan érintett, hogy a 4 (Oscar-kategóriás) kedvencem (I.Basterds, Nine, Up In The Air, An Education) mindössze egyetlen díjat kapott.

    Na de most dologra, hétfő van :P

  263. Hát, ez is megvolt.
    THL-nek ez túl sok szvsz. Avatar mellőzése tetszett, amiben kiemelkedő volt azt megkapta.
    Jeff simán megérdemelte, Sandra nem.
    És nagy hiba, hogy IB, Nine, UitA nem kapott szinte semmit.
    Részemről ennyi volt az Oscar 2010-ben, vagy től?!

  264. A Hurt Locker nem volt ennyire jó.
    Nagyot csalódtam, akkora cirkusz, hogy többet nem is nézem ezt a szart

  265. Tehát a nyertesek:

    Legjobb film:
    The Hurt Locker – neki szurkoltam, sokan fogják vitatni a döntést és amikor először láttam a filmet sosem gondoltam volna, hogy ennyire fel fogják kapni. Nem tudok kifogást emelni ellene, szerintem megérdemelte.

    Rendező:
    Kathryn Bigelow – remélem ez nagyobb munkakedvre ösztönzi, az éveket átölelő kihagyásaival csak a saját tehetségét pazarolta eddig.

    Férfi főszereplő:
    Jeff Bridges – filmlegenda a megérdemelt helyén kezelve.

    Női főszereplő:
    Sandra Bullock – szőkére festette magát, amerikai szirupszerepet testesített meg ezt díjazták. Rossz döntés!

    Férfi mellékszereplő:
    Christoph Waltz – nagyon épkézláb színésznek látszik, remélem még hallunk róla.

    Női mellékszereplő:
    Mo’Nique – nagyon helyes.

    Feldolgozás forgatókönyv:
    Geoffrey Fletcher – győzzön a realizmus, főleg így megírva.

    Eredeti forgatókönyv:
    Mark Boal – ez itt picit sántít, jó jelenetépítő, de ennyire termékenyen azért nem egy összeálló egész volt a könyv.

    Idegen nyelvű film:
    El Secreto de sus Ojos (Argentina)- Nem láttam, szégyellem is kicsit, főleg mert az Aura főszereplője van benne.

    Animált film:
    Up – megható papírforma, soha rosszabbat.

  266. human: tudom, csak annyit mondtál, hogy sokan elgondolkoznak, az alváson: igazad volt, például én ide tartozom :)

  267. Vitatkozni lehet róla, de ez van. A Hurt Locker elvitte a bankot. Waltz szerencsére megkapta amit kiérdemelt. Stiller kékre festve azért durva volt, mondjuk pontosan tükrözte, mennyit is ért filmként az Avatar.

  268. Nem merték meglépni az Avatar-t sajnos ez érezhető volt valahogy a show alatt.Na nem mintha a Hurt Locker rossz film lenne, de jó lett volna látni egy sci-fi-t ( vagy látvány filmet kinek, hogy tetszik ) nyerni nem csak a technikai díjakon.Na mindegy talán a második rész.
    A gyűrűk ura is csak harmadikra kapta meg:)

    Az Up in the Air talán a legnagyobb vesztes és a Bastards, bár ott a mellékszereplő legalább díjat vitt.

    Annak örültem, hogy Ben stiller avatar-os poénja bekerült:)

    A legjobb filmzene díja előtti tánc látványos volt.

    +A horror összeállítás is tetszett a vörös fényekkel:)

    A végére: Tetszett bár kevésbé pörgött mint az eddigiek.

  269. Azt még azért hozzátenném, hogy az IB mondjuk simán nem érdemelt volna, rendező vagy legjobb film díjat szerintem, mert jóval gyengébb mint Pl: a Kill bill vagy a ponyvaregény, Kutyaszorítóban. QT nyerni fog oscart de helyes, hogy nem ezzel a filmmel.

    Az UITA-t tényleg sajnálom mert 0 díj :(

    A hangkeverés és vágás az simán mehetett volna az Avatarnak mert minőségileg nagyságokat vert rá a THL-re.
    Ez kicsit érthetetlen volt. ( Ha valaki látta moziban mind a 2-őt az talán érti miről van szó.)

    A Precius viszont elégedett lehet. Bár itt is érezhető volt, hogy a végén már nem fog díjat kapni.

  270. Hu ez nagyon meglepett. Katonapolitika blogon lealázták a vérbe a filmet, hogy mennyire irreális. De ezek szerint ez nem számít, sci-fi kategóriában indították.

    Quentin nem nyert? Ehem. Waltznak örülök, más meg nem igazán érdekelt.

  271. Huhh, hát történtek itt meglepő dolgok. Kettő van ami kimagaslik, The Hurt Locker best motion picture, ráadásul egyből azután, hogy megkapta a legjobb rendező díjat? Ez egy Kva nagy WTF? Nem azért mert rossz film.

    Sandra Bullock??????? ez még durvább, málna után kapásból Oscar, sztem ezért ment el átvenni a legrosszabbnak járó díjat. Azt jobban megérdemelte. Nálam Carey Mulligan volt a befutó. De neki legalább még lesz esélye következő években.

    Kicsit féltem, hogy Jeff Bridges nem kapja meg, kevésbé örültem volna, ha Morgan Freeman polcára kerüla szobrocska.

    Ja a legjobb mellékszereplő nő díját, pedig ismét Penelope Cruz-nak adtam volna. De nem bánom, hogy Mo’Niqoue kapta, mert őis nagyszerűen játszott a Precious-ben.

    Steve Martin filmjeit sosem szerettem, általában pont miatta, Alec Baldwin meg jobb színész mint Oscar házigazda. Persze Hugh Jackman után, nehéz nagyot alkotni. Jövőre talán felkérik megint.

  272. Istenem, de jó, hogy mégis aludtam inkább.

    De nincs az a pénz, hogy újra bepróbáljam a Hurt Locker-t.
    Nekem az már egy szar film marad, pont. Ennyi.

  273. Oké, nekem is tetszett a Hurt Locker, de azért nem _ennyire_. Az Inglorious Basterds jobban megérdemelte volna az Oscart. Kissé összetettebb a története, értelmesebbek a párbeszédei, látványosabb, érzelmesebb, izgalmasabb. De legalább Christoph Waltz megkapta, amit megérdemelt.

  274. Örülök a a The Hurt Locker tarolásnak, nemcsak azért mert nekem kimondottan tetszett, de Cameron egójának is nagyon jót fog tenni :D

  275. Yes! THL tarolt! Avatar meg szerencsére csak technikai díjakat kapott, amit meg is érdemel.
    Sok helyen jött a apapírforma, igazából nagy meglepetések nem születtek.

  276. Hát nem örülök, jó film a Hurt Locker de azért nem ennyire…
    Cameronnak meg valljuk be lehet egója böven, meghát mi fontosabb egy film esetébe? az arany szobrocska vagy a boxoffice? :D
    Nya mind1 :)

  277. Christoph Waltz-nek szívből örülök, nagyon megérdemelte a fickó. Egyik legjobb alakítás (filmtől függetlenül), amit láttam. :)

  278. Hurt Locker ennyire nem volt jó…
    Avatar szebb film sztem :\ dehát első női rendező -.-‘

  279. Sokan hozták a tippjeinket.
    Az Avatar és a Bombák földje csere még a hazai újságirókat is meglepi.Dudás stb

    Miért lett a csere?

    1)Mert Cameron még januárban csak az egyik felső táborban járt,de azóta a csúcsok csúcsán.
    Nem akar megállni az Avatar a BO-n,gyakorlatilag klasszikus 30-as évekbeli nézettség.
    Az irigység érezhető a levegőben,mivel Hollywoodban rengetegen dolgoznak és mind a nézőkért,de ez a pali le égeti őket.

    2)iraki háborús dráma versus pure sci-fi
    az oscar a drámát szereti.

    3)Nagyobb értéke lehet egy újdonságnak,mivel egy női rendező nyer.
    Ami a pikantéria,hogy a volt tanitvány az(Bigelow),akit az akciófilmek felé vitt,akinek a Holtpontba is besegitet a Cameron.

    Sandra Bullock nem semmi,az All About Steve cimű filmjét népszerüsiti a Málnán(kell a dvd bevetél),közbe minden egyik idők legsikerebb sport témájú filmjével kaszál szakmailag.

  280. Nyuhahahahahah ennyit ér az oscar, hurt locker, méghogy nem politikusok osztják a díjakat.

  281. Győzött az igazság!

    A tavalyi oscar-nál sokkal jobb volt az idei és idén végre egy igazi film nyert (Hurt Locker) nem pedig egy “csupa giccs, csupa nyál” mint amilyen 2009-ben a Slumdog millioner volt!

    Én nem tartom túlzottnak a Hurt Locke 6 oscarját, mert az összes film közül amit jelöltek ennek volt a leg elgondolkodtatóbb mondani valója.

  282. Gyászos volt,hogy nem az UP IN THE AIR nyert hanem megint egy hábous Yenkee szopás,de még mindig jobb mintha a TALE OF THE BLUE PANTHER MEN nyerte volna!
    Komolyan mondom egyre szarabb filmek közül kell választani és egyre szarabb filmek nyernek Oscart!!!!!!

  283. Most,hogy így nézem 2000-ben tényleg a Galdiátor volt a legjobb az ötből.
    2001-ben a Gosford Park és A hálószobában is jobb volt a nyertesnél.
    2002-ben New York bandái volt a legjobb.
    2003-ban Az elveszett jelentés és a Vágta volt a jobb.
    2004-ben Kerülőutak egyértelműen.
    2005-ben roppant gyenge volt.
    2006-ban AZ KAPTA AKI MEGÉRDEMELTE
    2007-ben MEGINT AZ KAPTA AKI MEGÉRDEMELTe
    2008-ban Benjamin Button és a Felolvasó picit jobb volt.

  284. Hát meglepő, megnéztem a hurt lockert, de elég széteső, unalmas film, nem olyan mint ait a trailer igér.

  285. A The Hurt Locker sikere előtt bár értetlenül nem állok, de csalódott vagyok, mindenképp, ugyanakkor félsiker, hogy kiderült, pusztán látvánnyal nem lehet már Oscart nyerni. Számomra a két legnagyobb öröm az Up zenéje és az El secreto de sus ojos sikere a Prophet felett.

  286. Igen Walter, szerinted így van! Több millió embernél meg máshogy. A Bicska kinyílik a zsebemben, mikor valaki az egyéni véleményét tekinti mértékadónak a más által díjazottakat meg hibás döntésnek.

    Akkor tőlem is egy személyes megjegyzés feléd.
    Scorsese téglája nem volt rossz film, de a Szigorúan piszkos ügyeknek csak csókolomot köszönhet.

    Az idei Oscar negatívumai számomra:

    – Bullock a Blind Sideért
    – Up in the Air díj nélkül
    – (500) Days of Summer mégcsak jelöve sem volt

  287. Pozitívumok: Walz , Up, Bridges

    Negatívum(ebből több van): The Hurt Locker mint legjobb film és legjobb forgatókönyv; Sandra Bullock mint legjobb női főszereplő, Tarantino díj nélkül

    Összegezve: Nagyon meglepett, hogy a legjobb film díját behúzta a Hurt Locker. Nem volt rossz film, de nem hinném, hogy Oscar díjas kaliberü alkotás lenne. Helyenként unalmas, 4-5 ször bemutatva, hogy a főhős kiszottul öngyilkos hajlamú adrenalinőrült, akinek ez az élete. Attól, hogy aktuális a téma, meg nagyon véresen vezetik fel, még nem ért szobrot.

    Walznak nagyon örülök, remélem hamarosan látjuk újra valami tuti kis filmben.

    Bullock Oscarját nagyon nem értem. A Blind Side nagyon jó kis film volt. Felemelő , szívszorongató DE nem Sandra Bullock vitte a hátán a filmet az is tuti, hanem maga a történet.

  288. Igen Vanilla Sky(ha a neved a remake Cirkáló Tomi féle film akkor ajánlom nézd meg az eredetit sokkal jobb melynek a címe “Abre Los Ojos” és Alejandro Amenábar forgatókönyve alapján nyúlták le a Yenkee-k!!)igazad van,hogy szubjektív voltam,de én azt mondtam ezzel,hogy csak az Up in the air ütötte meg szerintem az Oscar szintet a többi elég vérszegény volt.
    A filmet(szigorúan piszkos ügyek) amit mondtál nem láttam,de biztos meg fogom nézni!
    Ja és légyszíves ne bicskázz le,mert itt majdnem mindenki szubjektív,mert a saját benyomásait írja.

  289. Lol THL miaz, tenyleg ennyit er az Oscar szamomra, megjo , hogy sohasem masok velemenye alapjan nezek filmet, kulonben irto szar lenne, hogy nem vagom miert tetszett masoknak ami nekem nem.

  290. Na sikerült végignéznem életem első oscar gáláját, de valószínűleg az utolsót is. Nem hittem volna, de az rtlklub-nak sikerült jó döntés hoznia, hogy nem rontotta tovább ezt a színvonalat.

    A díjazottakról meg annyit, hogy ha kevés a katona afganisztánban reklámozzanak a szünetekben, de ezt így…
    A forgatókönyv, a rendező meg a film is egy olyan filmnek aminek egy is sok. Tarantino meg tanuljon meg filmet csinálni? Az, hogy az Avatar nem kapta meg a legjobb filmet várható volt, de a felvezetés után legalább a rendezőit Cameronnak passzolhatták volna, én szurkoltam neki.
    Hogy valami pozitiv is legyen a dologban az Avatar arra jó volt, hogy a legjobb poénokkal feldobja az műsort.

  291. Tarantinot tökre sajnálom, sztem a forgatókönyvet már zsebben érezte:S
    Sandra Buldog mélypont, ahogy nekem a Hurt Locker mint legjobb film is az. A rendezést vigye el oké, női rendező télleg szép dolog, a legjobb filmre meg A Basterds vagy az Up in the air, hát mostmá mind1
    Így elnézve a végleges listát nem is bánom, hogy nem néztem az átadást.

  292. Walter az Up in the Airrel egyetértünk, én is őt vártam. Bár a Hurt Locker sem volt számomra csalódás, az Avatar sokkal inkább!

    Az eredetijét pedig beszerzem a nicknevemnek, Te is tedd azt, nem fogsz csalódni!

    A szófordulatért meg elnézést, persze mindenki szubjektív véleményt fogalmaz meg. De attól, hogy nem értek egyet egy díjazottal lehet még a nagy többség számára remek film és nem érdemtelenül díjazott.

  293. EZ AZ!!!!!
    AVATAR 3Dben-REALd-ben-nagyszerű hangminőséggel-IMAXban ÉLMÉNY!!!!!

    Mint hogy úgy mondjuk “nagybetűs” filmként simán Tvben nézve nem az igazi.

    Hogy úgy mondjam,én már régen szurkoltam OSCAR-DÍJ ügyben.
    Most viszont azért imádkoztam hogy ne az AVATAR legyen az év filmje.

    Nem így lett.Hálistennek azért még az Akadémiának van még esze.

    Cameron pedig örüljön a bevételnek és a Number One AVATARnak és a Titanic bevételének.
    Én szívesebben látnám Nolan Sötét Lovagját az 1.helyen,de ez az én véleményem.
    Őszíntén mondom…megnyugodtam.
    A többi nyertes asszem rendben van és várható volt.
    Az meg külön poén hogy Oscar+Málna Bullocknak.

  294. Első Oscaros ébrenlét. Csalódás, sajnos.
    Akinek legjobban drukkoltam, Waltz rögtön az elején megkapta. Nagyon örültem, magasan indult a hajnal.
    Innen kicsit vissza is esett a lelkesedésem, még QT szurkoltam, hogy kapjon valamit. Plusz volt wgy elég erős ellenérzésem az Avatarral kapcsolatban. De, hogy az történt, ami, inkább azt modndom, hogy kapott volna mindent az Avatar. Nem volt rossz film a Hurt Locker, de hogy legjobb film, rendező, forgatókönyv? Nálam csak max a rendezésért. Sajnálom Quentint és kicsit magamat is, mert nekem a Brigantyk az utóbbi évek legnagyobb filmélménye volt…örültem volna, ha dijazzák.
    Az meg röhely, hogy a végén bejön Tom Hanks és elhadarja, hogy a legjobb film a Hurt Locker, jelöltek felsorolása, a feszült pár másodperc, hogy vajon kinyer, elmarad.

    Valószinű utolsó Oscaros ébrenlétem volt. :(

  295. Nem érzem megérdemeltnek a Hurt Locker sikerét,pedig imádom a háborús témájú filmeket.Ha jól tudom az iraki veteránoknak se jött be, nem tartják hitelesnek.Egy ilyen tiszt jobb ha felrobban az első bombánál, minthogy veszélybe vigye a katonáit, mármint szerintük :)

  296. Én a Star Treknek drukkoltam és az én szívem is örül,hogy ennyi év után végre sikerült star treknek oscart nyerni!

  297. Oké, pár dolog:

    – Jeff Bridgesnek jól áll a szakáll
    – Ugyanakkor George Clooney de öregül néz ki. Nem az ősz haja miatt, hanem amúgy
    – Baldwin mintha parkinzonos lett volna, remegett emg vibrált össze vissza
    – a Show béna volt és unalmas
    – Az Avatar meg túl volt sztárolva

    Nem a rajongók miatt, hanem ahogy hallottam, minden az Avatar fényében készült, még a díszlet is, aztán bakot lőttek, mondták a tévében, de ugyanmár, ki adott volna neki 3nál többet? Legjobb filmnek járó szobor? Nane
    Meg Reggeli-ben vendég volt a “nagy” Andy Vajna, aki csak nálunk nagy, kinn egy “kis senki”, akinek a neve is valahol jó hátul kullog a T2 végén, meg olyan szuper produkciókat promotált itthon, mint a Sarah Connor Krónikái, ami kinn is meg itt is megbukott, csak ezt nem mondta el a kis hamis. meg még hozzátette, hogy szerinte az Avatar messze földön jobban mewgérdemelte, mint a Hurt Locker. Őszintén, ki nem szarja le? Húzzon vissza LA-be.

    Amúgy nem vagyok megelégedve a filmekkel. Volt bombás, kék ürlényes robbanós, meg egyebek, de valahogy egy igazi dráma sem volt közöttük, mint a Zongorista vagy a Schindler listája.

    Amúgy Jeff öreg megérdemelte.
    Bár valahol meg igazságtalannak tartom, hogy rögtön Oscar ját egy elsőfilmes embernek, mint tavaly Cotillard-nak meg most ennek a combos feka csajnak. Oké hogy jók, de akkor is, más évtizedeket vár erre a szaros szoborra. Bridges 30-40 évvel a háta mögött most kapta kézbe először, meg még nála legendásabbak sem kaptak.
    Kicsit röhej.

  298. Bridges-nek nagyon – nagyon, a Hurt Lockernek meg nagyon – nagyon – nagyon örülök!!! Sztem ez így volt rendjén, bocsi!

  299. körvonalakban:
    -upnak örülök :)
    -Waltznak nagyon örülök
    -sandrán pislogtam csak, nem hittem volna, h ne ki adják na..
    – hurt locker forgatókönyvnél volt jobb is..
    hirtelen ennyi

  300. zigi, egyetértünk ST-ügyben :-)

    Hát sztem pont ez az év lett volna az, hogy szétszórhatták volna a díjakat, senki kiemelkedő nem lett volna. Ami sztem fail idén, legjobb külföldi film (Fehérnek kellett volna kapni) Film (más tippem nincsen, de jó film a HL DE én még Oscarra se jelöltem volna) Forgatókönyv, itt egyértelmű, hogy QT kellett volna kapnia, nem tetszik a IB de rendesen meg van írva. Bullock meg sztem semmi kiemelkedőt nem alkotott a Blindben

    Ami nagyon helyes: J. Bridges-bírom is színészt, jól is játszott
    C.Waltz-IB ami/aki egyedül tetszett zseniális volt, nevetséges , hogy akármikor látom beugrik a Rex-felügyelős babaárus gyilkosa :-D
    Trükk: egyértelmű, hogy avatar
    Animáció: nem szálltam el az Up-tól, de bőven övé lehetett az Oscar

    Azt hozzátenném, hogy gratula az Oscarnak, hogy újra egy kis filmet promoltát (HL) és be merték vállalni, bár azt hozzátenném, hogy saját sírjukat ássák. Sztem az Oscar-gála mindenesei fogják a fejüket, hogy mi lesz itt pár év múlva ha ez így folytatódik, nézettség már így is pic*a se*ge alatt van.

  301. végre. kijárt már az avatarnak a pofon. buta mese, szép kivitelezéssel, semmi több. életemben nem szenvedtem még így moziban, mint avataron. a bombák földjén szórakoztatóbb, megérdemelten kapta.

  302. “…aki csak nálunk nagy, kinn egy “kis senki”, akinek a neve is valahol jó hátul kullog a T2 végén…” hát ha jól emlékszem még a T4-nek is az elején szerepel, pedig semmi köze hozzá, nem hogy a T2-ben. Amúgy Vajna nagy szám volt a 90-es években + isten ments, hogy öröljünk egy sikeres magyarnak mi? te *****

  303. A bombák földjén nem volt rossz film, de egyáltalán nem realisztikusan mutatja, be egy bombaszakértő munkáját irakban. Egy ilyen tisztet az emberei lőnek agyon, ha 38 nap alatt ennyiszer, és így rángatja őket a szarba.

  304. Most csak így eszembe jutott
    Forrest Gump / 6 Oscar
    Shindler listája / 7 Oscar
    Ryan közlegény megmentése / 5 Oscar

    Hurt Locker / 6 Oscar

    Hol van ezekhez képest pl: SEHOL és ez persze egyéni vélemény, de sztem nagyátlag egyetértene velem
    Sajna így nálam is “…WTF ez így…. Itt háború lesz. Ennyit még én sem adtam volna, basszus…” Elég gány sztem mostanában az Oscar, vagy csak a filmek egyre gányabbak (költői kérdés term, hiszen a filmek)

  305. függetlenül attól, h most szeretjük Sandrát, vagy nem, megérdemelte-é, vagy nem, baromi jó köszönőbeszédje volt..

  306. Áh, Hurt Locker nem érdemelt ennyit. Ez így már a tavalyi Slumdognál is nevetségesebb.

  307. szab:Nem a legjobb film díjáról van itt szó az avatarnál,hanem arról,hogy a Hurt Lockernek köze nem volt pl a legjobb hangkeverés,hangvágáshoz(ez egyértelmű,hogy az avatrnak járt volna)Helyén kéne kezelni a dolgokat,az oscar túl nagyot akart most húzni azzal,hogy ugye a bafta nem sztárolta az avatart és mindenki úgy volt vele,hogy sokkal jobb mint az oscar ezért az akadémia úgygondolta,hogy még a baftanál is durvább lesz ha a technikai díjakat sem kapja meg mindet.Pofátlanság.Rendben van a Hurt Locker legjobb film,még a rendezői díj is talán(bár azzal vitatkoznék,QT és JC inkább megérdemelte volna)nade a többi,legjobb forgatókönyv.Az a baj,hogy az oscarnak minden évben sztárolnia kell egy filmet,nem tudnak reálisan díjat osztani,egy filmnek mindig lennie kell minden évben ami nagyon sok díjat kap,még ha nem is érdemli meg,tavaly a slumdog,most ez,szánalmas.

  308. Nem értem, szinte minden sajtó, de most csak az RTL-es Reggelire és Fél2-re támaszkodva, szal nem világos számomra, hogy miért okozott ekkora “botrányt”, meglepetést, baklövést ha úgy tetszik bizonyos személyek szerint, hogy az Avatar nem nyert “komolyabb” díjat.

    Mert van aki azt mondta a tv-ben, hogy politikailag helytelen döntés volt, meg a világ legsikeresebb filmjének oda kellett volna adni más díjat is, meg hogy Góliát ellenében Dávid lett a győztes, és ez óriási csorba az Oscar történetében..

    De miért? Én nem értem, épeszű filmrajongó nem mondaná, hogy az Avatarnak kellett volna mindent bezsebelnie…

  309. szab’ El vagy tévedve nem az a baj, hogy nem az Avatar kapta (sőt sztem sokan azt is les*arták volna, ha nem jelölik) hanem az hogy HL kapott 6 és még itt se azzal van a baj, hogy rendezés+film, mert elég hurka felhozatal volt kaphatta, hanem (nekem pl) kicsit szemszúros az említett forgatókönyv.

  310. Nem volt nagy meglepetés az Oscar kimenetele. Talán csak az, hogy az Avatar nem nyert több technikai díjat. Az viszont vicces, hogy Sandra Bullock Oscar mellett idén az aranymálnát is megkapta, el is ment át venni.

    A Bombák földjét meg már tényleg megnézzem és a Crazy Heartot is.

    Azért örültem volna, ha a D9 kap valamit.

    Az Oscar díjak meg már rég elkurvultak ezen kár meglepődni.

    Tarantino simán megérdemelte volna.

  311. Én nem tudom, sztem valóban ,a felhozatal nagyon gyengus volt. Volt igaz történet, bombás, amit most már plágiummal is vádolnak, mert valami amcsi veterán magát vélte benne felfedezni, de sztem az utóbbi időben a filmek minősége fokozatosan romlik.
    Régen mindig volt 1 Spielberg és Scorsese vagy Polanski mű, de sztem most már nem a legjobb film kapja lassan a díjat, hanem a legkevésbé gyengus.

    Amúgy nem értem. Van külön rendezői Oscar és legjobb film is. De mi a kettő közötti különbség?
    Egy film megkapja a Legjobbnak járó díjat, ezzel az a mű abban az évben a legjobb, és ez már magát a rendezőt is minősíti, hiszen az ő keze munkája, gyümölcse.

    Erre van külön rendezői. De ott mit díjaznak? Hogyan vezényelte a színészeket, hogya osztogatta az intelmeket? Nekem ez kicsit alibinek tűnik, mert sztem a Legjobb film díja magában foglalja a legjobb rendezőt is nem?

  312. szab’Szerintem pont megválaszoltad a saját kérdésed, mivel ilyen esetben mint a mostani lehet megosztott pontozással is győztest hirdetni. Mivel nem volt egyérteműen legjobb film, ezért a győztes a legjobb film mellé nem kapja meg a rendezőit is.

  313. Igazából nekem nem az a problémám, hogy az Avatar nem kapta meg a legjobb filmnek járó díjat, hanem az, hogy sokak felháborítónak tartják, hogy egyáltalán jelölték. Igazából, miért ne lehetett volna 2009 legjobb filmje az Avatar. Őszintén, 20 év múlva ki a franc fog emlékezni még a Bombák földjén című filmre, és hányan az Avatarra. Elképzelem a szituációt, amikor 2030-ban néhány fiatal – akik azért nem filmőrültek – vitatkoznak azon mi nyerte a 2010-es Oscar átadót. Majd megnézik a wiki-n, és csodálkozva kiáltanak fel: Hát mi az isten ez a “The Hurt Locker”? És hogy, hogy nem az Avatar kapta az Oscart? Nézzünk csak vissza kb. 20 évvel ezelőttre. Az Átlagemberek (Ordinary people) kapta a legjobb filmet. Hány ember emlékszik arra a filmre, és hányan a Birodalom visszavág-ra, ami szintén akkor készült?

  314. jason
    /agree

    A Hurt Locker szerintem egy unalmas film. Nálam a jelölésig sem jutott el:D

  315. mondasz valamit jason, de hol kell azt tudni, hogy miből lesz kultfilm? lehet, hogy pont az avatarra nem fog emlékezni senki 20 év múlva mert valami elnyomja ezt nem lehet előre látni

  316. Nem azé kérdem, de nem azt mondtátok, hogy Cameron vitte a pénzzel teli borítékokat az oscar szervezőknek, és hogy biztosra ő fog nyerni. Meg volt olyan azt hiszem, ha nem az avatar nyer, akkor az idei oscar egy normális gála lesz, de ahogy látom, megy a hözöngés, hogy szar volt az egész. :)
    Így utolag annyit megjegyeznék, hogy nekem se tetszett, mert a brigantikok, azt egek ura és a d9 is megérdemelt volna valamiféle díjacskát.

  317. A borítékkal a lefízetést akartam szépen kifejezni – mintha ezt a szót olvastam volna sokszor az oscar előrejelzés/jelőltjei bejegyzés hozzászólásai közt :)

    Azt még elfelejtettem megemlíteni a gála eredményével kapcsolatban, hogy én örülök az Avatar ‘vereségének’, nem azért mert rossz filmnek tartom (az év legjobb mozijána tartom), hanem tán így a folytatásokra jobban fognak ügyelni a velősebb történet érdekében (ha már a film producere, az a kövéres, szakálas csávó nagyon hangoztatta, hogy kellenek neki az oscar díjak). Sőt tán így az Alita project is előrébb kerül, és hamarabb lesz, mint a kék majmokkal való kalandózás következő epizodja.

  318. Attól kezdve, hogy a Hurt Locker behúzta a forgatókönyvért(wtf; talán elkeverték a Becstelen Brigantikét…), már nyilvánvaló volt, hogy mi lesz a vége.
    Mind a forgatókönyv, mind a két hangos díj olyan volt, amin látszik az Oscar mentalitása, dilemmája, probléma megoldása.
    Egész egyszerűen nem tehették meg, hogy annál a filmnél, ami a két legfontosabb díjat zsebre tette, vagyis magasan az év legjobbja az akadémia szemében (márpedig az Avatarnál jobban Oscar esőre szabott filmek is elvéreztek volna a bombással szemben, ide a rozsdás bökőt), egy másik film több szobrot vigyen haza. Az Oscar díjak számszerű értékének lebagatellizálása lett volna, amit az Oscar gyakorlatilag soha nem tűrt el, ezért adták oda például a forgatókönyvet is. Ilyesmi volt a gettómilliomos esetében is.
    Egyébként, bár nem értek egyet a listával, de azért nem olyan rossz dolog ez. Jut egy kis öröm az Avatar-ellentábornak a sok rekord között; már “kezdtek” begolyózni. :)

  319. Ernesto:

    Jó lenne azt írni, hogy most Cameron visszamegy, és mivel megmutatta, hogy a Titanic nem volt véletlen, vagyis tényleg bármekkora költségvetést rábízhatnak, így ír egy merészebb sztorit az Avatar 2-nél, hogy tényleg mindenkit elhallgattasson, de ez inkább csak a nagyon jó lenne kategóriába esik bele. Persze, tényleg nagyon jó lenne. :)

    Sajnos a folytatásoknál nem kell jobban ügyelni a velősebb történetre, erre kitaláltak a stúdiók egy remek módszert: front-loaded marketing, amit egyre jobban nyomatnak, illetve nem is annyira tudatos dolog, egész egyszerűen sok összetevő miatt erre a szintre alakult az ipar.

  320. Az utóbbi évek legjobb oszkárja volt. Végre tényleg jó volt, nem volt okom öklendezni, mint mostanába oly sokszor.
    Plusz, teljesült a másdik legszebb oszkárral kapcsolatos álmmom, és végre Sandra Bullock lett a legjobb színésznő. Boldog vagyok, de nagyon.

  321. Na, leszedtem, kibírtam spoilerek nélkül a nap hátralévő részét és megnéztem (bár kurvára nem találtam el semmit a színészeken kívűl azokból, amit a jelöléses posztnál tippeltem) alapvetően a reklámok és balázsy pannák nélkül egész élvezhető volt, sőt.
    A John Hughes tribute nem tudom kinek az ötlete volt, de majdnem elbőgtem magam rajta, elképesztő és egyben váratlan gesztus, de nagyon jól esett.
    A díjaknál egyedül a forgatókönyvek leptek meg (ez a Precious – a Blind Side mellett – elképesztően túlértékelt egy alkotás, de lám a klasszisokkal jobb Hurt Locker is az lett az este végére)…
    Tarantino meg végre beláthatná, hogy itt az idő kimozdulni a Weinstein-tesók hónalja alól, mert már lassan Los Angeles-ben is többen tartják Harvey-ékat megvetésre érdemesnek, mint amennyien nem – és az ilyesmi nem jön jól ha a szakma elismerésére is vágysz, nemcsak a közönségére.

  322. atyaég akkor milyenek lehettek a korábbiak. megnéztem felvételről az első fél órát, emberek, döbbenet. ezt az erőltetett, belterjes, milliméterre kiszámolt, minimálisan sem humoros merev jópofizást merik gálának nevezni? hajjaj.

  323. .Több tiszteletet kéne adni ennek az egésznek. Nem csak fikázni mindent. A Hurt Locker megérdemelte ugyanúgy, mint a többi jelölt is megérdemelte volna. Ők így döntöttek, és ez az ő műsoruk, ezért tiszteletben kell tartani.

  324. Igen, mindig hőbörög valaki, és nem is arról van szó, hogy teljesen érdemtelen mondjuk a HL elismerése.
    De azért aki sok-sok éve nézi az Oscar átadásokat, meg olvasgat itt-ott, az látja, hogy bizonyos “sémák” szerint döntenek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.