Godzilla újra érkezik 2012-ben?

Úgy tűnik, hogy a stúdióknak végre újra hozzá mernek nyúlni a témához Emmerich borzasztó filmje után. Oké, neked tetszett, tök jó, a többség nem ért egyet. A lényeg viszont, hogy a Warner Borthers és a Legendary Pictures megszerezte a “karakter” jogait, azaz újra tombolhat a szörny, természetesen valahol amerikában, valószínűleg 3D-ben, hiszen ez a láz nem fog most elmúlni gyorsan. Se író se rendező se semmi ilyesmi nincs még, addig még egy Cloverfield 2 is érkezhet, szóval csak amolyan “ja, oké, hiszem ha látom” hatást vált ki egyelőre nyilván.

human
írta
2010. 03. 30. 04:30
megjelenés
72
hozzászolás


72 hozzászólás a “Godzilla újra érkezik 2012-ben?” bejegyzéshez

  1. Emerichnek egyszer volt jónak nevezhető filmje ,az meg a godzilla volt. Az se kis kaliber ami a látványt illeti.Szerintem azzal maradandót alkotott. Folytassák,ne remakeljék.Azon ugyanis nincs mit.Csak a gyagyás kerekt események nem jók benne,egyébként fasza.

  2. Ha jól emlékszem a Csillagkaput és a Tökéletes Katonát is Emmerich rendezte. Szerintem jók voltak azok is.

  3. Kimaradt a függetlenség napja is elég ütős volt :)
    Jó hogy leporolják az öreg mutánst, remélem nem fog szerepelni az elképzelésben semmlyen RE-vel kezdődő szó mint reboot/remake :P

  4. Remélem az ellenfele az óriás molylepke lesz! Amúgy nekem is tetszett a film, még moziban sikerült megnézni ott ütött :-) Emmerich meg régen nagyon de nagyon jó popcorn-mozi rendező volt, sajnos mostanában már nem annyira.

  5. “Pedig a többség is egyetért. Jó volt az a 98-as Gojira :)”

    a többség nem ért egyet, mivel a bevétel héről hétre nagyot zuhant.

  6. A Godzilla teljes második fele akkora Jurassic park koppintás volt, hogy csak úgy zörgött! Raptorok mindenfelé! Emmerich mindig azt képzeli magáról, hogy hogy, közben meg dehogy!!! KATASZTRÓFAFILMEKET RENDEZEL HAVER! NEM DRÁMÁT!

  7. StormshadoW: 1 jó filmje volt?

    Tökéletes katona; Függetlenség napja, A hazafi. Hirtelen ezek jutnak eszembe, amelyek jók voltak a saját korukban.

    Godzillát nagyon nem szerettem, és jelen pillanatban nagyon nem is tudom elképzelni, hogy lehet e ebből igazán j filmet csinálni.

    Megy-rombol-üvölt-lövik-lepattan. :D Ez már volt az első részben is.

  8. lehet “Godzilla Begins” lesz…megmutatjak miért lett Godzilla olyan amilyen, milyen hatások érték gyerekkorában stb. :P

  9. Szerintem az egyetlen nézhető Godzilla filmet Emmerich csinálta. A többi az egyszerűen nézhetetlen.

  10. 14 hozzászólóból 8 szerint jó volt a Godzilla. Itt a többség szerint jó volt.
    Imdb: 4.8
    Attól mi még szerettük.

  11. “”Pedig a többség is egyetért. Jó volt az a 98-as Gojira :)”

    “a többség nem ért egyet, mivel a bevétel héről hétre nagyot zuhant.”

    Szerintem itt most elsősorban a filmbuzi olvasói/kommentelői jelentik a vonatkozási alapot, és ahogy elnézem, a döntő többségnek igenis tetszett a 98-as Emmerich-féle Godzilla, human és winnie(?) kivételével. A mozis bevétel meg nem mindig mérvadó, lehet attól még jó egy film, hogy a moziban leszerepel/meg sem jelenik.
    Szerintem teljesen korrekt film volt Emmerich-től, a fentebb felsorolt többi filmjével együtt, 1-2 kivételtől eltekintve.
    Én részemről nem vágyom semmilyen újrakezdésre.

  12. Most nézem Remerich rendezőként még sosem csinált 7.0 átlagot elérő filmet…

    Egy világ omlott össze:D

    Cloverfield után nem biztos, hogy érdemes belevágni egy godzsillába.

  13. Tök érdekes ez, nekem is a mai napig bejön a Godzilla, a 2012-től meg hánytam. Jöhet az új is, bár ha tényleg elkészül nem lesz már akkora wow, mint az “első” Emmerich féle.

  14. Összehozhatnák már végre profin akár a King Kong elleni bunyót is (kár hogy majmos jogok meg az Universalnál csücsülnek).

  15. Idézet magamtól:

    “Godzillát nagyon nem szerettem”

    Kérném behúzni a nevemet a “nem szerették közé”. :D

    A főszereplőtől bármiben látom kiráz a hideg. Nem tudok mit tenni ellene. :P

  16. Nekem is tetszett és még most is képes vagyok végig nézni, ha megy a tévében és nincs jobb. :) Viszont annyira nem is a szívem csücske szóval egy új film nem hoz lázba.

  17. nekem is bejött anno a Godzilla. bár én egy folytatásban reménykednék, csak el ne rontsák :/

  18. “a többség nem ért egyet, mivel a bevétel héről hétre nagyot zuhant.”

    Ezen az alapon a Remény Rabjai egy jó szar film :D Pedig az kedvenc :)

    Ez meg így:

    “Oké, nekeM NEM tetszett, tök jó, a többség nem ért egyet.”

    Jó volt az anno :):)

  19. Csatlakozok, én nekem is tetszett, nagy élmény volt :) És remélem, hogy a Emmerich-féle Godzilla lesz benne, nem a japán féle, az a varánusz-saurus úgy volt jó, ahogy volt :))

  20. Én is csatlakozom. Jóféle volt az a Godzilla film, és ha jól emlékszem úgy lett vége, hogy egy tojásból kikel egy kései poronty, aki szerencséjére tovább lustálkodott a többinél. Folytatáshoz tökéletes.
    A “Megy-rombol-üvölt-lövik-lepattan. :D Ez már volt az első részben is.”
    részt pedig el lehetne kerülni, legalább is az elején, ha megmutatnák, hogy a kis aranyos hogy húzza meg magát New Yorkban, hogyan vadászik, míg egy böszme nagy dög nem lesz. Jó kis horroros perceket lehetne hozni ezzel.

  21. “Összehozhatnák már végre profin akár a King Kong elleni bunyót is”
    Az nagyon jó lenne :)

  22. Javítsatok már ki ha tévedek, de King Kong nem sokkal-sokkal kisebb Godzillánál? Meddig tartana egy olyan harc? 2 másodpercig???

  23. Godzilla jó film volt. Látványos izgis és televolt csomó viccel és vicces karakterrel.Jöhet még belöle.

  24. Hát én a Godzillátol ne egy ilyen ritkaszar nyáltenger filmet vártam mint a 98-as, jaj mentsük meg, jaj a tojások, jaj szegény, nemár.

  25. ” a többség nem ért egyet, mivel a bevétel héről hétre nagyot zuhant.”

    De most komolyan. Kit érdekel a box office vagy az imdb? Én ha megnézek egy filmet, a legkevésbé sem érdekel mit mondanak róla mások. Majd én eldöntöm tetszik-e. De a régi Emmerich filmeknek ( és a többi filmnek is ) volt egyfajta hangulata, amire máig nosztalgiával gondolok vissza. Szerintem ez a mostani filmekben már nincs meg. Vagy túl komolyan veszik magukat vagy túl gyerekesek. De úgy szórakoztatni, mint annak idején peldául a Godzilla, Függetlenség Napja, A Szikla, Con Air, Die Hard kevés film tud manapság.

  26. Human: “Oké, neked tetszett, tök jó, a többség nem ért egyet”
    Ez egy kicsit igazából a saját véleményed csak.
    A Godzillának az összes csatornán jó az újranézési eredménye.(ahol épp ismétlik XD )

  27. Nekem is bejött anno a 98as Godzilla. Jó oké, tele van debilségekkel, de mit várjunk egy filmtől ami arról szól hogy jön a nagybrutálisgyík és letiporja a várost?
    Egy sima popcorn movie volt, és abból is a jobbik fajta.

    Ugyanakkor szvsz tök felesleges a folytatás/reboot, ha ilyen filmet akarnak csinálni abban van potenciál (lásd Cloverfield), de használják már egy kicsit a fantáziájukat is…

  28. Kiderül a maják Godzilla eljövetelét jósolták meg és nem a világvégét 2012-re XD

  29. Neolith: a remény rabjait imádta a kritika, sok évvel a bemutatója után pedig felfedezte a többség, IMDBN is marha magasan van. Nem jó példát hoztál.

    Fura, hogy ilyen nehéz feldolgozni: attól hogy 30 ismerősödból 20-nak tetszett, az még nem jelenti azt, hogy a többségnek tetszik. Például a Hey Dude where is my car is jó példa, én imádom, de tudom, hogy nem szerette a többség, imdbn-n is hasonló magasságban van mint a godzilla.

  30. “Én ha megnézek egy filmet, a legkevésbé sem érdekel mit mondanak róla mások.”

    Tök jó neked, hogy az évi többezer film megnézésére van időd.

  31. Van valami igazság benne, hogy akkor tudja meg biztosan az ember, hogy mennyire jön be neki egy film, ha meg is nézi. Szerintem nagy általánosságban hülyeség is valamit csak azért hanyagolni, mert hát “a többségnek nem tetszett”. Maximum akkor lehet érdemes tényleg hallgatni a többség hangjára, amikor valamit nagyon lehúz tényleg minden-és mindenki akivel csak kapcsolatba kerülsz, abban általában szokott igazság lenni. Azt meg úgyis régóta tudjuk, hogy a “többség” izlése elég gyakran pocsék:)

    Godzilla: hát nézhető, pár karakter és az effektek miatt főleg, összesseégében meg…hát kihozták, amit a témából lehetett, ennyi. Ezért kellemes nosztalgiával gondolok rá, és nem bántam meg egy megnézését sem, pedig egy 5-6x biztos láttam már. Ez azért több, mint a legtöbb ma kijövő film el tud magáról mondani.

    Emmerich-et meg nagyon szidja a mai generáció, és nem is teljesen alaptalanul, de mi zabáltuk a filmjeit anno, és azért akkoriban kicsit keményebb volt a mezőny, mint manapság a sok hulladék-film között:)

  32. “…Emmerich borzasztó filmje után. Oké, neked tetszett, tök jó, a többség nem ért egyet…”

    Human, ha ezt a részt kihagytad volna, akkor most nem arról szólna az összes comment, hogy kinek tetszett és kinek nem. A “hírérték” ugyanaz, csak kissebb a flame :/ .

  33. “attól hogy 30 ismerősödból 20-nak tetszett, az még nem jelenti azt, hogy a többségnek tetszik” – de valószínű hogy annak a 20 ismerősömnek a véleményére jobban adok, mint a közönségére.

    Anno asszem én is olyan 8-9-10 évesen láttam moziban és maradandó volt, nagyon szerettem. Még volt egy Godzilla figurám is amivel sokat játszottam. Mondjuk, az hogy újra feldolgozzák vagy bármit is csinálnak vele, ennek annyira nem örülök.

  34. “Én ha megnézek egy filmet, a legkevésbé sem érdekel mit mondanak róla mások.”

    Tök jó neked, hogy az évi többezer film megnézésére van időd.”

    Human úgy látom nem értetted, hogy mire gondoltam.
    Ki mondta, hogy végig kell nézni minden filmet? Mellesleg furán hangzik olyantól, aki filmes blogot vezet.
    Ami érdekel azt megnézem és kész. De attól még nem hanyagolok egy filmet, hogy mások leszólják és forditva is igaz. Számomra a bevétel, vagy az hogy hány ponton áll nem jelent semmit. És ha az én ismerőseim 90 százaléka kedvel egy filmet, akkor számomra az a többség.

  35. Human:

    Egyetértek veled, én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy Winnie részéről nem volt szerintem helytálló az, hogy pont a bevétellel érvelt amellett, hogy a többségnek nem tetszett. Ez amúgy nagyon szubjektív téma, de oké, induljunk ki az imdb-ből :)

  36. Szerintem sem volt különösebben rossz film a Godzilla. Sőt, hiába húz le az imdb egy csomó, a ’90-es évek második felében készült filmet (pl. Armageddon, Independence Day, stb.), nekem ezek valahogy annyira a szívemhez nőttek, hogy sokadjára is szívesen újranézem őket, míg ellenben ugyanezt a mai nagyágyúként számon tartott filmek közül nagyon kevésről tudnám csak elmondani…

  37. Nem vagyok nagy Godzilla rajongó, de nekem speciel a reklámknpány nagyon tetszett amit a filmhez csináltak.
    Volt Puff Daddy / Jimmy Page, Jamiroquai, Wallflowers klipp. Meg marhajó teaser már jóval a film előtt (a Zilla rátaposott egy T-Rex csontvázra). Emlékszem úgy vártuk a filmet mint a messiást. Mondjuk ahhoz képest kicsit csalódás volt. Remake/Reboot/folytatás számomra meg tök felesleges.

  38. Én imádtam az Emmerich féle Godzilla-t, a 2012-ben a látvány volt a jó csak, azonkívül sajnos semmi. A Tökéletes Katona, Csillagkapu, Hazafi, Függetlenség Napja, Holnapután, mind jó volt. A ősemberes filmje nem jött be egyáltalán. A Godzilla folytatásként jöhetne , de csak akkor ha Reno is visszatérne, de ha már reboot akkor arra inkább a japánoknak van joga mert szerintük teljesen tönkre lett téve a Gojira mitosz.

  39. “a többség nem ért egyet” – öröm az ilyet olvasni, milyen globális véleményeket tükröz már a blog.

    A film simán a jobbfajta popcorn mozik sorát erősíti, remélem a folytatás is hozza legalább az előző feelingjét, kíváncsi vagyok a kis Godzillákra, hátha…

  40. Minek élesztik fel szerencsétlent, amikor úgy is megdöglik hisz itt a világvége. Ha ezek után nem lesz depressziós Godzi akkor semmi után.

  41. Godzilla, meg a Függetlenség napja is marhajó filmek voltak a maguk idejében szerintem. Mai szemmel megnézve, és reálisan ítélve viszont már tényleg gyengék lennének. Godzillát még moziban is láttam, és hatalmas élmény volt akkor, biztos emiatt tetszik még mindig.

  42. “de valószínű hogy annak a 20 ismerősömnek a véleményére jobban adok, mint a közönségére” Viszont ez alapján nem köthetsz bele a kijelentésbe, hogy a többségnek nem tetszett. Erről beszélek, hiszen azt írtam is, hogy tök jó neked ha tetszett, hiszen láttál egy számodra jó filmet akkor.

  43. “That’s a lot of fish”
    Nekem nagyon tetszett az Emmerich-féle Godzilla. Aztán elmúltam 12 éves és most már nem jön be igazán. De úgy gondolom, hogy voltak benne jó jelenetek, és G-t is jól amerikanizálták. Az emberi szereplők nagy része piszkosul idegesítő volt és a poénok nagyon gagyik voltak.

    Aztán megnéztem a japán Godzillát. Mindet. Mind a 28-at. A többsége persze égetnivaló szemét volt, de örökre belopta magát a szívembe ez a nagyranőtt mutáns gyík.

    Mindenesetre úgy gondolom, hogy jobb lett volna ha a már jóideje beígért IMAX 3D filmet csinálják meg a szörny japán verziójával.
    De aki ismeri a japán G filmek szégyenteljesebb darabjait az tudja, hogy szegény Zillát már annyiszor nevetségessé/szánalmassá tették egy-egy filmmel, hogy mégegy amcsi feldolgozás már nem fog ártani neki. Várjuk sok szeretettel.

  44. Nekem tetszett a 98-as Godzilla. Azért 12 évvel ezelőtt az a látvány nem volt semmi. Még most, 2010-ben is a faszábbak közé tartozna.
    A film vége durván folytatásért kiált. Nem is értem, hogy eddig miért nem nyúltak hozzá a témához. Én eleve reboot/remake/prequel ellenes vagyok, mert egyszer azt már láttam vagy tudom hová vezet a történet. Szóval jöjjön egy ütős folytatás. Ja, és számomra az a jó folytatás, ahol visszahozzák a régi szereplőket. Legalább Reno kéne, hogy komolyan vegyem a folytatást.

  45. nem fogják folytatni Emmerich godzilláját, nehogy ezt emlegessétek majd 1 év múlva, hogy “úgy hallottam” mert semmi ilyenről nincs szó.

  46. Nos az újragondolás nagyon jót tett a batman,james bond filmeknek. Lehet hogy most talán a mutáció oldal helyett a misztikus oldalról közelitik meg. Godzilla mint Chtullu kifutófiúja XD pl.

  47. Nekem is nagyin bejött az Emmerich féle Godzilla, szóval jöhet az új film, remélhetőleg 3D-ben is!!

  48. Ha már ezen megy a vita, szerintem nagyon gyenge film volt a Godzilla.
    3x kezdtem el, de végignézni talán egyszer se sikerült, de már nem is emlékszek. :)

  49. El van nagyon túlozva az Emmerich-verzió iránti gyűlölet és nagy része nem is a film bárgyúságából ered, hanem pusztán a tényből, hogy volt merszük amerikanizálni egy (akkoriban) 40 éves keleti filmikont. Nyilván mi magyarok nem váltunk a rabjaivá a hazánkban bemutatott egyetlen darab japán filmjével, de világszerte sokan szeretik a sorozatot, nem csak Ázsiában.

    Kár tagadni, hogy a ’98-as film rengeteg “originál” részt felülmúl a minőséget tekintve, anyagilag viszont nagy pofáraesés volt a reklámkampányra kidobott összegek után, így a tervezett folytatásokból (eredetileg trilógiában gondolkodtak), nem lett semmi. Warner/Legendary kooperációtól meg ne várjátok, hogy egy epikus Tristar buktának forgasson folytatást, ha csak nem fillérekből, straight to DVD módban.

  50. Human, tök jo lenne, h ha lehetne szavazni az olvasoknak is, most pl jol jönne szerintem:D:P Más filmeknél is, stb, h kinek tetszett nem tetszett a film. Amugy A godzilla szerintem nagyon jo, kiskorom kb kedvenc filmje:D:P

  51. zaki: én nem látom, hogy winnie leírta volna, hogy neki tetszett-e, akárhogy is nézem a kommentjeit

  52. Zsab: Sokan beírják kommentbe, hogy hány pontot adnának. Kész.

    Amúgy hamár Godzillázni (de szép szó) akarnak, akkor már legyen rendes dög: egy felhőkarcoló érjen kb. a térdéig.:)

    A ’98-as filmben pedig rossz volt a főszereplő, és a végén lenyúlták a Jurassic Parkot (kis Godzillák). Felőlem jöhet az új film, csak ne basszák el.

  53. Zaki… ha igy alakul a véleményed grat te vagy a politikusok álma :D
    De most komolyan szerintem még Human se gondolta volna hogy ilyan sokan megvédik ezt a filmet.

  54. Kíváncsi leszek mit hoznak össze megint az amcsik, ha egyáltalán elkészül a film. Mindenesetre 2014-re, a karakter 60. évfordulójára, egy japán film sanszos.

    zsoltkormendi78: Érdekelne, hogy hány db és melyik Godzilla-filmek alapján mondod ezt? Pl. az eredeti 54-es filmet szerintem mindennek lehet mondani, de rossznak nem. Az effektek ugyan némileg már idejétmúltak, de abból a filmből még érezni a japánok félelmét az atombombától (a későbbi filmektől eltérően ez még elég részletesen megmutatta a lerombolt Tokyo-t a sugárfertőzöttek tucatjaival).

  55. Oké,nah,elbasztam :)) Szóval az általatok említett filmek is jók.Amit irtam,azt azért irtam,mer akkor csak azaz egy filmje ugrott be hogy tőle van az utóbbi pár gyérebb filmjén kivül /2012-Holnapután/:P Nem rendező szerint tartom nyilván a filmeket leginkább.

  56. “nem fogják folytatni Emmerich godzilláját”

    pedig jobb lenne, mindent folyton csak újrakezdenek :)

    én amúgy szerettem a godzillát, bejött, meg a többi emmerich filmmel sem volt semmi bajom, teljesen jó, szórakoztató darabok voltak… 2012 se volt rossz, bár több katasztrófa jelenet elfért volna benne, de ettől még jól szórakoztam

  57. Godzilla vs King Kong témáról van egy fan-trailer a youtube-on az mókás :)

    Amúgy a japán verzió üt, molylepke for prezident :D a 98-as meg…a maga nemében nem volt rossz, jó kis popcorn film, de minek folytatni. Bár ha folytatás akkor legyen Godzillas :D jön a család, bő nyál, szebb jövő, ami kell és szálljon be a walt disney is :P

    Kicsit hozzászólnék ehhez a ki-szerint-milyen-film-mitnézzek- miajó témához:
    a boxoffice és az imdb, ha nem is reprezentatív, de jó kiindulási alap, be lehet lőni a jó kis popcorn filmeket baráti összejövetelekre és lehet találni igazi gyöngyszemeket a magányos estékre amik itthon soha az életben nem szúrnának szemet, mert mondjuk 4 év után sunnyognak be dvd-n esetleg. Ehhez jönnek a filmes blogok, ahol lehet eszmét cserélni, tippet adni – de ez megint egy más világ nem meglepő, hogy néha a “közízléssel” szögesen ellentétes vélemény alakul ki. Ez is rendben van.
    Nagyon egyetértek human-nel abban, hogy muszáj szűrni, 23 várólistás filmem van per pillanat, melyeknek ráadásul kb egyharmada régi pótlás (man from earth pl.), ebből látható, hogy egy normális életvitel (munka, asszony, sport) mellett elég nehéz lépést tartani, ha az ember aludni is akar.
    2012 meg nekem nagyon nem tetszett. Meg a Holnapután se. Lehet én inkább posztapok-alkat vagyok és mindig a katasztrófának drukkolok :)

  58. Nekem nagyon tetszett a film ugyan úgy ahogy a Jurassic Park is kegyetlen jó volt ! Nem tudom amikor a többségről beszéltek a kisujjatokból szopjátok ki ?!

  59. Ja és még valami : Ha megnézitek a minőséget és a 3D munkát abban az időben messze lekörözött minden konkurenciát ! Legközelebb jobban is átgondolhatnátok a véleményeteket mert elfogjátok veszíteni azok támogatását akik pont azért jönnek ide , hogy ne egy vox magazin hasábjain lévő véleményt olvassanak !

  60. potyesz: már ki lett tárgyalva, hogy miképp kell érteni, had ne írjam be még egyszer. Az tök jó, hogy neked tetszett, tényleg.

  61. teljesen jo volt a Godzilla én anno moziba is 3 szor néztem emlékszek rá bennem maradt az élmény :D Emmerich nagyon jo rendező!!! szerintem ő kéne a folytatáshoz . bár most nem tuti hopgy vállalná mert ugye függetlenség napját is folytatja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.