A titánok harca (Clash of the Titans)

„Release the Kraken”, kiáltanánk fel a film után még párszor, ha nem lett volna ennyi baromság ebben a majdnem két órában.

Gyaknak épp a Clash of the Titansban

Az a helyzet, hogy voltak jó pillanatok. Talán ezzel is kezdeném: a gyakások egész jók lettek. Ha pont a filmvégi nagy móka nem is szállította a katarzist, amíg oda eljutottunk, addig akadt pár egész jó harc. Mint ahogy ide kell sorolni azt is, hogy nem voltak szívbajosak a jó oldalról is fogyasztani az embereket, nem csak a gonosz mitológiai lények hullottak.

Volt egy jelenet, ahol reménykedtem, hogy a béna felvezetés után megtalálták az ösvényt, de sajnos nem így lett. Ez az amikor összecsapnak valakivel a harcosok, aki elfut, erre „hát ez meg ki volt?” „kérdezzük meg”, aztán mindenféle mérlegelés nélkül utána futnak ki tudja milyen veszélyekbe. Ott volt lazaság, pörgött az akció, az első fél óra bénaságát már-már feledni lehetett, aztán persze jöttek az újabb koppanások.

Most viszont már tényleg eljutottunk oda, hogy min vérzik a film. Az első és egyik legnagyobb gond az, hogy a gonosz Hádész szerepében Ralph Fiennes, hogy is mondjam, szar volt. Nem, nincs értelme finomabban megfogalmazni, mert egyszerűen nem érdemli meg. Aztán ott volt az a probléma is, hogy a viszonylag jó istent alakító Zeusz szerepében Liam Neeson, hogy is mondjam, szintén szar volt.

Na persze nem csak a színészen múlt, hiszen annyira butára voltak megírva ezek a karakterek, hogy sírni támad kedved. Egyszerűen nem azt érezni, hogy Hádész ügyesen megvezetett bárkit, hanem azt, hogy egy 80-as IQ-val bárki átlátott volna rajta, ergo az istenek bazibuták; még az is lehetne, hogy az érzelmek miatt nem látnak át a tervén, na de ebből sincs a vásznon semmi.

Ha mindehhez hozzávesszük a történet katasztrófával vetekvő kibontását, akkor meg is van a baj. Olyan volt az egész, mintha az írók beletörődtek volna, hogy itt nem lesz normális mesélés, ezért inkább elsiették az egészet, így legalább gyorsan a nézők elé tolhatták a következő akciójelenetet. Emiatt nem kiemelkedően szar a Titans, hiszen nem tud nagyon leülni, de egyben nem is emlékezetes benne semmi. Csak öntik az információt, nyílegyenes úton tologatva a főszereplőt, ezt kell tenned mert csak. Bár van valami dilemmája is a csávónak a félistensége miatt, de habkönnyű az is, felesleges komolyabban foglalkozni bárhol vele.

A titánok harca értékelés

Még lehetne osztani, de nincs értelme. Buta, néhol szórakoztató közepes iparosmunka lett ez. Sam Worthington az akciójelenetekben elmegy, a többiben.. áh, nincs értelme leírni – bár szerintem nem kiemelkedő tehetség –, hiszen a nagyok bicskája is beletört, de inkább a rendező nem tudta rendesen instruálni a színészeit. Pontszámilag egy 5/10. Semmit nem hagyott maga után.

85 hozzászólás a “A titánok harca (Clash of the Titans)” bejegyzéshez

  1. Csomó dologban egyetértek, szerintem Ralph Finnes nem volt kiemelkedően rossz, bár ezen nagyban segítettek az effektek is ( pl amikor előbukkan a füstből ilyen szárnyszerűség kiséretében nekem bejött) meg a vége is teszett, zene+iszonyat súlyos kraken+főhős szárnyas lovon: a 8 éves énemet megvette.( ez nem spoiler remélem az első trélerben is bennevolt) De tényleg rettentő buta lett a film.

    LEHET HOGY SPOILER!!!!!!!

    Azt nem értem, mien indittatásból hordtak az istenek középkori lovagi páncélokat. Meg mi volt a logika abban, hogy a Kraken Hádész szörnye nem Poszeidoné.

  2. hát ezek súlyos szavak megint…majd bevizsgáljuk, szerencsére nem vetted el a kedvem :P gondolom nem 3D-ben nézted? csak mert kíváncsi lettem volna, hogy mennyire gagyi szerinted ez a konvertált 3D, aki esetleg úgy nézte megoszthatná, mert nem gondoltam rá ezerötöt kidobni ha nem éri meg…
    (ja és egy kis spell check human: az szerintem instruálni akart lenni a végén)

  3. Én éjfélin voltam 3d-ben de semmit nem nyújtott az élményhez semmi normális 3d effekt felseleges pluszpénzkidobás egy tök átlagos filmhez amiben hemzsegnek a gagyi poénok és a látványos effektek.

  4. Én tisztán emlékszem a görög mondavilágra és annó Perzeusz története is baromira tetszett.De ez a film, ez ez micsoda?
    Másfél óra?Hova,kinek?Minimum 2 és fél ha nem 3 kellett volna neki, nem pedig másfél nyamvadt óra.Baromi igéretesen kezdődik és utána bumm információ áradat de az 1000-el.Siet a film, de hogy hova?Zene szerintem abszolút borzadáj karakter kibontás nuku.Perzeusz dilemmája a végletekig leegyszerűsítve…pedig kulcsfontosságú.
    Annyira vártam és annyira jó kedvvel ültem be, totál pozitívan néztem meg de hiába.Érdekes amerikai ismerőseim szerint idézem “epic movie” jó nyílván aki hírből hallott csak a görög mitológiáról annak ez epic.
    5/10 lehetett volna sokkal jobb.Nem nagy a filmes szakértelmem de azért ez tényleg lelombozó alkotás…vagy minek nevezzem.

  5. ha leveszed a szemüveget, ugyanazt látod. illetve tök normális 2d képet látsz. aki tök, kiad plusz pénzt, de nem érdemes.

  6. fiennes játszott a filmben a legnormálisabban szerintem, de a többi, maga a film a piece of shit, inkább nem is adok rá pontot

  7. Hétvégén néztem és teljesen egyetértek. Rengeteg apró dramaturgiai baki, sótlan karakterek akiből a jó színészek sem tudnak kihozni semmit (Liam Neeson). De legalább nincsen aranybagoly és kifejezetten látványoska élvezetesek a harcok. Viszont alig van emlékeztess pillanata/ iézhető mondata (jó a Release the Kraken az az egy) ellenben a 300-al vagy Beowulfal (nem is beszélve személyes kedvencemről a Conanról), a zene szintén teljesen jellegtelen. A régit túl régen láttam, hogy összehasonlítsam, de az biztos, hogy hűebb volt a mitológiához.

    az 5/10 teljesen reális értékelés

  8. broB:

    Én “3D” ben néztem! Nem ajánlom senkinek! Amilyen jó volt tényleg az Avatar-ban annyira szar a Titánokban! Inkább elvon az élményből mintsem hozzáadna!

    Maga a film: Human jószívű! Ez nekem csak 4/10! Pedig nagyon nagyon vártam! Az első fél óra után már imádkoztam,hogy vége legyen! Ralph és Liam sokat nem tettek hozzá az egészhez! Csak jelen vannak! Worthington elmegy! A vizuális effektek sem a legjobbak. Illetve ami jónak nézett volna ki abból meg semmit nem láttunk! (pl Hádész repülő szörnyecskéi) Több lény kellett volna bele, meg még plussz 30 perc játékidő minimum!(manapság hogy betartják ezt a másfél órát)

    Szóval csalódás a film! Transformers 2, Terminator 4, G.I Joe, A farkasember…és most ez is…. mi jöhet még?

  9. Röviden: Szerintem az utóbbi 2 év legnagyobb csalódása…
    Annyira sokat ki lehetett volna hozni ebből a filmből, de semmi nem jött ki :) Másfél óra alatt elhadartak egy 3 órás filmet. Én a csalódottságom miatt 4/10adnék rá…

  10. “Szóval csalódás a film! Transformers 2, Terminator 4, G.I Joe, A farkasember…és most ez is…. mi jöhet még?”
    Reméljük nem az Iron man!
    Én az eredetit amugy imádtam, az aranybagoly “kameo”-ján nagyot röhögtem ebben.Az effektek érdekesek mert pl szerintem a repülő ló nagyon szép volt MEduza viszont Harry Potter Pókember 1 színvonal.

  11. Mi is 3D-ben néztük, de ez a 3D szar volt, ezt összecsapták! Több helyen elmosódott, szar kép! Viszont a film jó volt! A Kraken meg überkirály!!

  12. Srácok őszinte leszek. A trailer után moziban látva nagyot csalódtam. 3D hatása semmilyen, tehát nem éri meg a pénzt, a történet meg lehetett volna jobban is megcsinálva. Amik a trailerben vannak azok a részek jók, de ennyi semmi más. Az elején olyan hamar elkezdődik a történet, utána meg nagyon belassul, vontatott lesz az egész.

    Sztem ez egy jó középkategóriás film néhol látvánnyal, de ennyi. 10/5

  13. Sam Worthington már csak ilyenekben fog játszani? tesóm délelőtt hívott el erre, de nem vitt rá a lélek.. még arra se, h talán majd 1x dvd-n..merth jót én még nem olvastam róla

  14. 4/10

    A 3D semmi, a látványt szerintem két éve is meg lehetett volna csinálni, ötlet 0 a filmben. A magyar címet hagyjuk, titánt egyet sem láttam a filmben. (Egyébként igazából a fegyver a Clash of The Titans, a’la Heroes III ;) )

    A Kraken jobb lett, mint a Karibban volt, a medúza nekem nem tetszett. A görög istenek fénylő páncélját sem értem igazán. Sam fiú egy vicc, nem kéne erőltetni őt annyira, nem tartom jó színésznek, de közepesnek sem. Azért várom a Ragadozót, hogy Adrien Brody megmutassa, hogy kell akciófilmben játszani.

  15. Hát ha eltekintek attól, hogy jobban vártam mint az Avatart, akkor jó kis akció-fantasy, pár oda való poénnal. De sajnos ebből tényleg ki lehetett volna hozni többet is. Viszont a kergetős skorpiós csata nagyon ott volt.

  16. Az a skorpiós csata tök irreális . Ha egy ekkora cucc nekedmegy nem az lesz hogy bukfencelsz kettőt azt felálsz.

  17. sztem pont, hogy Fiennes volt viszonylag jó és Liam Neeson lett semmilyenül szar. Worthingtontól nem vártam többet. Jól tud agresszívan nézni, je. Én is 5/10-et adtam rá a legjobb rész pedig sztem is abszolút a “kérdezzük meg” előtt lévő párbaj, kardozás az iszonyat jó lett a lassításokkal együtt.

    A 3D übergagyi, ahogy ezt tudtuk is a film előtt (de 2D-ben sajna nem adták, a szemetek), konkrétan a film előt lévő baglyos trélernél sokkal durvábban kijött a 3D hatás, mint ennek bármelyik percében. Pedig a tréler csak 2perc volt kb.

    Eléggé elbaszták nincs min szépíteni. Legalább most már azt is tudjuk milyen a konvertált 3D, szar. Persze elvileg lehet belőle jót is kihozni..

  18. Hát ja, én is azt éreztem mint itt legtöbben.
    Ott volt a lehetőség, hogy egy “epikk” filmet rakjank ide. Hát.. nem.
    Játékidő kicsit hosszabb lehetett volna, a karakterket árnyalhatták volna (akiknek a kick ass faktora azért ott volt pl: Mads Mikkelsen sztem metál volt), következetlenségeket kicsit még átgondolhatták volna (“Ki ez? Kérdezzük meg!” ugye. vagy a kardos “kiképzés” ugye?).
    Én nem is értem , tényleg ilyen nehéz lett volna megírni ezt? Vagy legalább javítgattak volna rajta.

  19. Hát a mozi után mi is hasonló képpen értékeltük ki a mozi nyújtotta “élményt”. Bár mi 10/6-ot itéltünk meg, de csak azért mert az elözetes elég ütösre sikeredett :) De a fö kérdés ami felmerül, hogy hol vannak a filmből a titánok?:) mert ugyebár a cim alapján azt várná a néző hogy lesznek benne :) azt közbe mégsem :)

  20. Legjobb pillanat az volt a filmben, amikor kiderült, hogy “Effy” is szerepel benne :D

  21. A film bőven a türhető kategoriába sorolnám. DE a 3d konvertálás szörnyen gyenge lett.
    ui: a nézöközönség műértő lehetett nert többször is halottam a filmbuzi.hu szót a vetités elött s után is.

  22. Direkt nem 3d-be néztük, hanem jól elmentünk a MOM-ba a feliratosra. az első 5 percben picit zavartan néztem, h miért nem kaptunk szemüveget, majd rájöttem, h simán csak homályos a kép :(
    Nemrég néztem újra az eredetit és nem igazán értem minek nyúltak bele a történetbe, ha semmi pluszt nem tudtak hozzárakni, nem lett “aktuálisabb”, “könnyebben értelmezhetőbb” inkább csak zavarosabb. Ráadásul az elején volt egy rész, ahol minden átmenet nélkül egy durva vágást éreztem, lehet h kimarad egy darab a filmből? kb olyan érzés volt, mintha kaja közben beszélgetnének, majd hirtelen már csatáztak volna. Mindegy, csalódás volt, majd megnézem pár év múlva itthon hd-ben, élesen.

  23. Á, rettenet, logikátlan, bosszantó, összecsapott szar. A T4 egy remekmű emellett. 4/10 (1 pont a másfél értékelhető poénért, 2 pont a látványra és az ákszióra. Legalább nem aludtam bele, az is valami.)

  24. Unokatesómmal néztük, nem volt annyira rossz, de azért volt benne pár érdekes pillanat… Mikor Hádész megjelenik az Olimposzon először csak a hangját lehet hallani, mondtam is h mi a fene itt jön Voldemort. Nem tudtam h Ralph játssza, csak a hang miatt mondtam :)
    Külön 3D-ben nem éri megnézni, nekem csomó helyen fel sem tűnt, hogy abban van, szóval azt nem ajánlanám.
    A zene totálisan jellegtelen, egy dallamot nem tudnék felidézni belőle, nem sokat adott a sztorihoz.
    SPOILER asszem:
    Egy dolgot áruljon már el valaki: mikor az elején a szobor ledöntés után, mikor Perszeuszt elviszik a palotába, honnan a francból jönnek rá, hogy ő félisten???? Mert az oké, h mikor megjelent Hádész ránézett és azt mondta h “érdekes” de nehogy már ebből kikövetkeztessék… Mit hagytam ki??

  25. annie!
    mivel körülötte minden embert hádész “magába szívott” őt meg nem tudta.

    Ui:a film télleg egy kalap szar

  26. Láttam már ennél rosszabb filmet is. Tetszett az összes lény, ami szerepelt benne, szerintem Medúza is jó volt. A Kráken pedig félelmetesen jó. Engem egy ilyen fantasy filmben nem érdekel a színészi alakítás, ez a műfaj nem kell, hogy erről szóljon. Legalábbis én személy szerint nem várom el. A legrosszabb az volt, hogy mindenképp 2D-ben szerettem volna megnézni, mert rengeteg rosszat halottam a 3D-ről (Human-tól is pl.), de itt Debrecenben egyszerűen csak 3D-ben vetítik, nincs választási lehetőség.

  27. Sok bajom volt ezzel a filmel. A 3D től nem vártam csodát, mivel tudtam, hogy konvertált lesz, ezért az még elment. Elenben maximálisan egyet kell értenem azzal, hogy a történetvezetés és a karakterek bemutatása, megismertetése siralmas volt.
    Ami viszont még rosszabb volt számomra az
    ERŐSEN SPOILER,
    hogy minden féle szörnnyel küzdöttek hosszú percekig, ami okés, aztán a Krakent meg Hádészt kb fé perc alatt helyretették. Pff. Végig azt vártam, hogy jön a Kraken, jött is 3 percig folyamatosan,aztán kettőt pislogott és meghalt. Szép. Sehol 1 rátámadó, hajó, 1 jó kis városi zúzás. Semmi. A másik, a végére rájöttek, hogy már csak Sam papára van szükség ezé a Medúzánál mindenki ottmaradt. Ami a Mads Mikkelsen esetében borzalamsra sikeredett. Látni fogom a lányom és direkt a medúza szemébe néz. Csak a hülye nem jön rá, hogy fölösleges lett a karater és vhogy el kellett tűntetni.
    Szóval sokkal több volt ebben a filmben. Kár érte. 3/10 max.

  28. Mondjuk ja, őt is kikapták gyorsan. Csak az annyiből volt jobb, h
    Spoiler,
    ott legalább sérült a Medúza amikor felrobbant, de a másik esetben télleg semmi értelme nem volt.

  29. Human, mindig felderítenek a kritikáid! A végleges értékelés végére már csak egy szót vártam: sz*r :) (ha már Liam Neeson és Ralph Fiennes színészi teljesítményét is e nemes szóval illetted :))

  30. A film:
    Nem egy nagy durranás, pedig nagyon vártam. Mondjuk a híre is megelőzte, tehát nem koppantam akkorát.

    Más:”Sam Worthington már csak ilyenekben fog játszani?”

    Ezekből a szerepekből jobbat nem lehetett.

  31. Nos a 3D valóban ratyi volt. Néha olyan érzésem volt mintha homályos lenne a szemüveg. De nem előtte direkt megtöröltem. És valóban ha levettem a szemüveget teljesen jól látható kép volt.

    Az első gondolatom az volt a film után, hogy csak ennyi, csak ilyen rövid? Még csak most kezdődött és már vége is?
    Amúgy szerintem az egész filmben a medúzás jelenet volt a legjobb. Azt a részt tényleg faszán összedobták. Az a kis rész überelte a film többi részét krakenestől, hádészostól, zeuszostól mindenestől együtt…
    A másik ami nem tetszett, hogy volt az a csuklyás manus akihez lement hádész a barlangba. Annak ilyen dörgős mély hangja volt. Na most pont hádésznak kellett volna olyan dörgős recsegős hangjának lennie, hogy ha megszólal összefosd magad. Ehhez képest meg….:(
    Nem értem, hogy mért csapták össze így.
    A “fénylő páncél” az isteneken nekem tetszett. Az is csak hozzátett egy picit ahhoz, hogy ők “különlegesek”.

    “Az a skorpiós csata tök irreális . Ha egy ekkora cucc nekedmegy nem az lesz hogy bukfencelsz kettőt azt felálsz.”

    Nem tudom, hogy feltűnt e de az egész film irreális volt…

    “Legjobb pillanat az volt a filmben, amikor kiderült, hogy “Effy” is szerepel benne :D”

    Na érdekes őt nem vettem észre. Viszont:

    Nem csak ő hanem “Tony” is szerepelt benne a skins ből:P
    Eltartott pár percig mire rájöttem, hogy honnan olyan ismerős ez a gyerek.

  32. Az istenek retro disco cucca tényleg húzós volt.
    Ralph F.-on viszont nekem tetszett.

  33. Korrekt kritika! Tényleg szarok voltak az Istenek! Meg az elején a történet mesélés ide-oda ugrott. Semmi folytonosság…

  34. Nem volt itt gond Raplh-al, ahogy a többivel sem, bár Sam-et nem tartom túl sokra -teljes joggal-. Az egész film hibája (és igen, ez az egy bibi tönkre is vágta) az az, hogy egy laza 40 perccel rövidebbre szedték, mint kellett volna. Az akciók látványosak voltak, CGI elmegy, voltak szép és gyengébb pillanatok (víz megjelenítés). Nem volt ez annyira “szar” (úgy látszik ez a filmes szakzsargon), de a nyomába nem ér a 81-esnek. Számít? Nem. Kaszált? Igen.

  35. A film nézése közben nekem az az érzésem volt, hogy ha egy xbox játék lenne, akkor nyomnám el a gyenge átvezető részeket a következő pályára. A végebossok közül a Medúza tetszett nagyon.

    Amúgy (spoiler): A sivatagi skorpiós résznél csak nekem jutott eszembe, hogy ugyan Rico mikor jelenik már meg egy plazmaágyúval?

    + a krakenes fight eszembe juttatta, hogy mekkora lenne egy Devil May Cry film… ott aztán el lehetne engedni a fantáziát.

  36. egyetértek a kritikával,ez csak egy erős közepes :S
    pedig az első előzetes után nagyon vártam ezt a filmet,azt hittem hatalmas zúzás lesz benne…erre kaptam egy ilyen filmet… :S
    a sztori,akárcsak a (szerintem még ennél is rosszabb) Percy Jackson zagyvaságnál,csak sablonosan és bután van felvázolva
    a megoldások,illetve az átvezetések unalmasak,a mondatok buták,és a főprobléma hogy nagyon rövid :S
    egy ilyen alapból zúzós ötlethez több idő,több akció,esetleg több fordulat kéne
    valószínüleg akárcsak a Vin Diesel-féle Babylon A.D., ez is a vágóasztalon halt meg végleg
    kár érte…
    oh,és MÍNUSZ 1 pont levonás,mert kimaradt a zúzos rock zene a trailerből :)

    viszont hogy jót is mondjak,az akciók minőségével nem volt baj,kifejezetten tetszett, a zene is okés volt 1-2 helyen,akárcsak a látvány, és szerintem semmi baj nincs ezzel a Worthingtonnal
    majd csak kibontakozik,vagy ha nem,akkor akárcsak Statham bácsi,ő is tökös akció sztár marad

    SPOILER :
    hogy jött ki Perszeusz az alvilágból? csak 1 érme volt,befelé menet…nah és kifele menet mi van? vagy csak a légi közlekedés ingyenes? :D

  37. “SPOILER :
    hogy jött ki Perszeusz az alvilágból? csak 1 érme volt,befelé menet…nah és kifele menet mi van? vagy csak a légi közlekedés ingyenes? :D”

    Az a rész a vágóasztalon maradt.

  38. vagy érmet adsz vagy halottat. és mivel volt elég halott meduza fészkénél igy gondolom az egyiket magával vitte és azt adta oda :D

  39. Azt én sem vágom a többi logikátlanságon kívül, hogy a Kraken Hádész szörnye nem Poszeidoné… vagy rosszul tudom…? ekkora hibát véteni…

  40. “SPOILER :
    hogy jött ki Perszeusz az alvilágból? csak 1 érme volt,befelé menet…nah és kifele menet mi van? vagy csak a légi közlekedés ingyenes? :D”

    További Spoiler, hogy felbukkan az amúgy eléggé offos Pegazus és azzal elrepül…
    Nem figyeltél, vagy aludtál ? :P

  41. “Emiatt nem kiemelkedően szar a Titans, hiszen nem tud nagyon leülni, de egyben nem is emlékezetes benne semmi.” tökéletes szumma.

    amúgy nekem nem sok bajom volt Fiennes-al és Neeson-nel, de végeredményben nem osztott vagy szorzott a jelenlétük. a zene tökátlagos szimfonikus háttér.

    amúgy részemről bőven volt benne Gyűrűk Ura kopi, némi Percy Jackson sztoriváz, és lassan védjegy lesz a Worthington3D szárnyas állattal a segge alatt.

    tényleg max 5-6-ot ér.

  42. hát gyerekek, ez igazán szar volt.
    de rájöttem hogy kellenek ezek a filmek, az orbitális igénytelenség, a csalódás a nagy franchise-okban, mert ha nem lennének szar filmek, mihez viszonyítanánk a jókat?:)

  43. Hú, tegnap ültem be megnézni ezt a filmet. Hiba volt. =/ Egy összecsapott kotyvasz az egész, logikailag abszolút nincs felépítve a film, plusz még egy kósza csavar se volt a történetbe, így a katarzis bárminemű átélése esélytelen, pedig meglehetett volna próbálni a sablontörténet ellenére. xD Meg én azt éreztem, hogy ez vagy nagyon gyerekeknek szánt dolog volt, vagy úgy voltak vele a készítők, hogy a sok hülye amerikai úgy se tud semmit a görög mitológiáról, azt teszünk bele, amit akarunk. =d
    Szóval ilyen hatásvadász movie, nekem is bejöttek a harcjelenetek, plusz a díszletek se voltak olyan borzasztóak. =) ( de még egyszer nem nézném meg az tuti xDD)

  44. Tomi:
    “vagy érmet adsz vagy halottat. és mivel volt elég halott meduza fészkénél igy gondolom az egyiket magával vitte és azt adta oda :D ”

    tetszik az elmélet :D jópofa xD

    Petae86:
    ezért volt a légi közlekedés poén :)
    mellesleg csak 1 kósza ásítást engedtem el,semmi többet :)

  45. Üdv,

    Iszonyat szar film, senkinek sem ajánlom.
    Harc jelenetek elmentek, de minden más totális baromság.
    Humortalan, érzelemmentes, szar színészi játék, akkor logikai buktatók, mint ide Athén.
    3D-ben láttam, de megbántam.

  46. Kyp: eléggé eltér az eredetitől, barátnőm amugyis unta közbe szórakoztattam, hogy az eredetiben ez meg az, hogy volt, meg mit hagytak ki.
    Amúgy nem csak az nem derült ki 100%osan, hogy hogy kerül ki az alvilágból de a jóslatra miszerint Perzeusz meghal se tértek ki nagyon.
    Amugy az egy dolog, hogy koreográfiára meg fezsültségre jó volt a meduzás rész de basszus maga a Meduza, hogy nézett már ki?? Nemár. A skorpiók, pegazus meg a kraken mellett ne mondjátok már, hogy jó volt.
    Meg miaz h volt vagy 5-6 pegazus. Pont az votl a király az eredetiben, hogy csak az az egy volt mer Kalibosz kinyírta a többit. ..áhh mindegy is…:D

  47. Ez egy látványos akciófilm volt. Nem több. Sajna itt is a látványt fontosabbnak tartották a forgatókönyvnél. Kár.

  48. Csak nekem volt Gemma Arterton pozitív a filmben?:)Nem hozott valami hú de nagy színészi játékot,de még mindig gyönyörű.:)

  49. Nos nem volt olyan rossz, mint ahogy a kritika elolvasása után gondoltam, de tény, hogy kissé összeszedetlen volt a film. Az akciójelenetek rendben voltak és a vizuális megjelenítés is okés volt, de alapvetően nem erre számítottam, mikor anno megnéztem a trailert. 100x többet ki lehetett volna hozni az egészből és legalább 45 perc plusz játékidőt kellett volna hozzádobni. Ralph Fines nem volt annyira szar, de a jótól is messze volt. Valahogy nem az ő szerepe volt ez, olyan semmilyen nem volt. Liam Neeson azért jobb volt (egyik nagy kedvenc), de tőle is sokkal többet szoktunk kapni. Főszereplő itt meg semmilyen sem volt. gyakott azt kész. Avatarban azért jobbat alakított, nem beszélve a Terminatorról. Hát ez egy középszar, jah.

  50. Elképzelem, ahogy leült a rendező elővette a “Görög mitológia 5 éveseknek játékosan” c. könyvet és ráírta: Forgatókönyv. 90 perc ebben a témában nevetségesen kevés, viszont ebben a minőségben borzalmasan sok. 2 izgalmas csatajelenet + sok sok szamárság. Ennyi volt a film. Az meg, hogy a főhős dilemmáját nagyjáből letudták azzal, hogy “Most használjam a kardot vagy nem?” , nagy on vicces. Az év eddigi legnagyobb csalódása. Pedig nagyon vártam. 4/10 és ebből 2 pont a dögös Io-ért. De legalább újra látjuk a csajt a PoP ban. :D

  51. Hát én is 3D-ben néztem meg (amúgy unszolásra, magamtól ilyen B-t, soha) és hát kiábrándító volt. A harc jelenetek jók lettek volna, de nekem a 3D miatt a gyors mozgásoknál szétesett a kép és villanásokat láttam csak, nagyon zavaró volt. Sőt volt mikor az egyszerű jeleneteknél is szétesett, elveszett a fókusz.
    Maga a film meg. No comment. Én ilyeneket nem szoktam nézni, csak ritkán, látványfilmektől már a tököm kivan. Ha erről meg a gyökér 3D-ről fog szólni ez az évtized engem felejtsenek el a mozik. Engem már alig tud elszórakoztatni a puszta látvány, meg akció. Értéket meg alig ad egy két film…

  52. Nekem tetszett:) igaz nem nézném meg rögtön mégegyszer, de azért nem volt olyan rossz, mint amilyennek legtöbben itt lefestik:)
    Amit igazán megnéznék (lehet röhögni) az az Odüsszeia. A mai technikával és kis odafigyeléssel simán lehetne egy igazán jó filmet csinálni belőle. Igaz, hogy nem néznétek ki belőlem, de a kötelező olvasmányok közül az volt az egyik, ami nagyon tetszett (amikor már nem volt kötelező elolvastam még egyszer és valahogy jobban tetszett, mint korábban:DD)

  53. Most néztem meg a moziban, nekem tetszett, popkorn mozi és kész, kikapcsolja az agyad. Szerencsére szeretem az ilyen filmeket is. részemről 7.5/10

  54. alwares: “Értéket meg alig ad egy két film…” – értem amit leírtál nagy részével egyet értek, de nagyon sok film van, ami ad értéket, de azt ne az ilyen filmeknél keresd mint ez. én pl elég sok drámát “értéket adó” filmet néztem az elmúlt 1 évben így jól jönnek az agykikapcs akciók, de gondolom, te meg éppen fordítva lehetsz. Sok jó film van hidd el. Ez pont nem az, na bumm.. majd lesz másik

  55. Igazad van, nem is kerestem ennél ilyet, azt hittem jó kikapcsolódás lesz (fenét, tudtam hogy nem lesz egy főnyeremény, de ennél jobbra számítottam). Sajnos egyre nehezebben találok a fogamra való filmet…

  56. Na, szóval: a filmtől én sem voltam elájulva. Egyetértek azzal, hogy össze volt csapva, a jelenetek nem lettek rendesen kibontva.
    Egyébként mindig az eredeti verzióval hasonlítottam össze.

    Örülök, hogy nem 3D-ben néztem meg.

    Gemma Arterton-nak tényleg szép arca volt. Azok a szemek…

    De Calibos…. Hát, vártam, hogy iszonyatosan szörnyű pofája lesz, erre úgy nézett ki, mint egy finn metál zenekar gitárosa….

  57. már az első trailernél lehetett érezni, hogy nem lesz súlya, nem azért.
    jobb lett volna, ha a tutira mennek, és csak simán megcsinálják a régit a mai technikával, de az úgy nem pálya.
    én személy szerint, pont azt kaptam, amire számítottam, de a remake tudatában lehetetlen jól értékelni. nálam úgy a pörszidzsekszonnal mozog egy szinten.

  58. ja. 5/10. többet sajnos nem érdemes róla beszélni. kár érte.

    SPOILER
    A végére nagyon felpörgött, de nem vált hasznára. Mintha a rendezőnek is a “legyen már vége” járt volna a fejében. Ahogy a kraken-t hip-hop hazavágták, az gáz volt.

  59. Nekem nagyon bejött.
    Vasember szintű (számomra), fun szórakozás, bár az igaz hogy nem a sztori adta a hangulatot hanem az akciók.

  60. én film közben csak 2 szer aludtam el, szóval lehet valami “fontosról” lemaradtam, de mégis nyugodtan jöttem ki a moziból tudván, hogy megint bebuktam a mozijegy árát egy szar filmre. :( ez van

  61. Film megnézése után elolvastam mindent a titánokról, gigászokról (poszter szerint mintha szinonima lenne, pedig aztán nem éppen) perzeuszról, andromédáról és medúzáról meg erről a történetről.
    Elég kevés hasonlóságot lehet felfedezni a film és a valódi történet közt.

    Kraken volt az egyedüli kivétel arról a görög mitológiában semmit sem találtam, csak a skandinávban hogy egy polipszerű zöldszemű lény, de hogy ez a görögökhöz azt nem tudom.

    A többi nagyjából benn van csak nem így ahpgy a filmben, wikipédiában el lehet olvasni, érdekesebb történet az eredeti mint a film :)

    Szóval egy igazi elb…szott film volt, némi effektel, én 2Dben láttam. Drágább volt mint amennyit ért…

  62. Hát bizony marha gyenge lett a régihez képest, nem is értem minek akarnak neki folytatást szánni… mondjuk ma már minden a bevételről szól és csak ezért érett meg egy 2. részre, elég szomorú dolog ez…

  63. A film baró jó volt. Csak 1 baj volt vele, hogy szerény vélemény szerint rövid volt a film. Worthington megint alakított és a film vége is jó lett. Gratula!

  64. Pontosan így van human!

    Ezt a filmet elbaszták! A VILLÁMTOLVAJ összejött, ez viszont nem! Ezen nincs mit ragozni. Én talán 10 percig tudtam nézni a TITÁNOK HARCAt.

  65. Sam Worthington jó arc volt bele, csak nem a megfelelő karaktert kapta.
    Liam Neesont és Ralph Fiennes-t érdekesen néztem én is. Fiennes karaktere többet érdemelt volna, Neeson meg nem ebbe a szerepbe való.

  66. teljesen szórakoztató esti mozi volt, alig állt meg, tipikus popcorn
    egyben az első film, amit képes voltam egyhuzamban végigülni hosszú ideje, 8/10

  67. Én úgy álltam hozzá hogy előtte két és fél percig erős agykontrollal kitöröltem minden tudásomat az ókorról, görögökről, mitológiáról, jó filmekről… Így nézve egy béna és kifejezetten buta film volt, de legalább egyszer sem éreztem magam zavarban nagyon attól amit látok, az akció ezt elnyomta hál’isten.

    SPOILER
    A film egyetlen igazi hátránya a csökkentett elvárásaimmal, de az igazán zavaró, hogy a karakterek hihetetlenül bénák voltak és semmi igazi konfliktusérzet nem volt.
    Perseusnak az egész istengyűlöletéhez ki kellett végezni a családját ok nélkül az első 10 percben személyesen Hádész bácsinak, nehogy Batman szelleme nélkül hagyjanak.
    Zeusz keresztény Isten-hasonmás volt szeretettel és fiát az emberek közé küldő tervekkel.
    Io, az isteni akarat egyfajta közvetítője, a küldnök, a vándor.. MUTÁNS skorpiókkal birkózik a sivatagban?!?!
    Az öntelt királynőhöz nem is fűznék mást csakhogy enyhén furcsa hogy a mindenható istenek személyesen belezik ki a királyi családot, de belefért mondjuk..
    A királynak semmi tartása nem volt, se nem volt jó király se zsarnok, csak egy senki.
    A királynő önfeláldozása egy óriási vicc volt a számomra, egy pillanatig nem volt kérdés mit kell tennie, de ahogy az egész meg lett rendezve inkább volt szánalmas mint hősies.

  68. medúza karmait (ami elég awesome) és hádész belépőit számítva nem tudok semmi pozitívat felhozni mellette. 10/2, jó szándékkal.

    jah, és Sam Worthington és egy színészisten és kész.

    :P

  69. csak most tudtam megnezni, es el fogom ezek utan olvasni Perzeusz tortenetet :) mert ez a film ugy feldolgozta a Perzeusz storyt kb. mint a 300 a spartaiak-at, hogy az ember megnezni, wow szep akcio de ha kicsit is ismeri a tortenelmet akkor bazi nagy hianyerzetet erez a film vegen, hogy jo jo de a fontos dolgok miert nem kerultek be ??? Akit total hidegen hagy a tortenelem, annak egy kozepes akcio film gyanant elmegy, a veget kicsit osszecsaptak, de ez mar lassan megszokott :)

  70. Nemtudom mit vartatok ettol a filmtol? Szerintem egy agyatlan akciofilmnek csinaltak es annak meg is felelt. En nem ereztem egyszer sem, hogy ez most hu de szar lenne. Ez egy mesefilm es kesz.

    ” Akit total hidegen hagy a tortenelem, annak egy kozepes akcio film gyanant elmegy”

    Milyen tortenelemrol beszeltek? Zeusz, Hadesz, Meduza miota tortenelmi szemelyek? Egy filmben ugy dolgozzak fel oket, ahogy akarjak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.