Könnyű nőcske (Easy A)

Ha esetleg elvesztettétek a szerethető tinifilmekbe vetett hiteteket, akkor lehet érdemes bevállalni ezt a könnyű nőcskét. Semmi gusztustalanság nincs benne, ahogy káromkodásból sem ereszkedtek le a baszd meg szintjéig. Ehelyett nyelvi poénok vannak és a maga 90 percébe szorítva egy egész normális történet, ami a fő ötlet behozása után sem pukkad ki lufiként.

Képek az Easy A-ből
Képek az Easy A-ből

Az Easy A arra épül, hogy a főszereplő normális lány belesodródik a hazudott szex mocskos világába. Konkrétan szűz marad, de a suliban olyan lotyó híre lesz, hogy csak na. Ez főleg azoknak a fiúknak esik jól, akikkel hírbe hozzák, hiszen ezen srácok coolsági faktora rögtön emelkedik a társaik között. Ide egy olyan iskolát képzeljetek el, ami nem vagy maximum régebben létezhetett. Azt hiszem az életkorokkal lehet ezt szemléltetni a legjobban: a főszereplő 17 éves és nagy szó, hogy elveszti a szüzességét, mivel az iskolában ezzel a kisebbségbe tartozik. A lotyóssága miatt a vallásosok rögtön elkezdenek fújni rá meg a többi, ismeritek a lemezt.

Az egész szellemes forgatókönyv semmit sem érne Emma Stone nélkül, aki bizony élettel tölti meg a mondatokat. Egy gyengébb főszereplővel bizony feleennyire sem lenne jó. Külön poén, hogy a film egyik mellékszerepében a Hellcats “színésznője” van és nevetségesen nulla itt is, főleg Stone-hoz képest, csak nagyok a mellei. Legalább ez az ismertetőjegye ebben a suliban is, ő a nagymellű, mást nem kell tudni.

Könnyű nőcske értékelés

Szerethető modern tinifilm, ami tiszteleg a 80-as évek legjobbjai előtt, na meg a Skarlát betűt (a könyvet, nem Demi Moore fürdését) is bekeveri a képletbe. Régimódi, de modern is egyben. 7/10 simán elment rá, majdnem nyolc, kellemes volt.

Azért viszont fekete pont a fordítónak, hogy a Plath és a gáz utalást kötél általira fordította. Valószínűleg akadt még ilyesmi, ami elveszhetett a magyarításban, csak nem figyeltem a feliratot végig.

16 hozzászólás a “Könnyű nőcske (Easy A)” bejegyzéshez

  1. Nekem olyan semmilyen volt, akadt 1-2 poén és tényleg meglehetősen intelligensek voltak a párpeszédek mégis olyan semmilyen érzéssel jöttem ki a moziból. Jobb volt mint amire számítottam, de nem volt “jó”. Barátnőmnek viszont tetszett szal megérte a jegy árát.

  2. Nekem legjobban a szülőkkel közös párbeszédek tetszettek, olyan jófejek az ősök, hogy páran biztos örülnének, ha Dill volna az apjuk, akit Stanley Tucci alakít teljes könnyedséggel.

  3. Egy szívderítően okos és pörgős dumákkal telepakolt kiemelkedő értelmes kamaszvígjáték volt ez – nem hangosan felröhögős, no de nem is az a lényeg, szerintem. Hiteltelen sztori és környezet, de egyszerűen annyira fifikásan volt megírva, hogy mind a 90 perce teljesen szórakoztató volt.
    A feliratban jó sok szójáték elveszett, de még így sem nevezhető kimondottan slendriánnak, nehéz dolga volt a fordítónak.

  4. Sylvia Plath költőnő a gázmérgezéssel vetett véget az életének – a sütőbe dugta a fejét. A magyar szövegben egyszerűen csak olyan volt, mintha a lány értelmetlen öngyilkosságot javasolna, ha nem lenne közös témájuk (asszem).

  5. GyMate olyasmi h kötéllel felakasztjuk magunkat miközben a lány azt mondja h feltekerjük a gázt. Asszem. Miközben Plathról is szó van.

  6. Igen, igen, ez volt nagyjából az ellentmondás a magyar és az angol szöveg között. No, meg így veszett el az utalás is.

  7. Köszi a beszámolót, emiatt választottuk asszonnyal ezt a filmet tegnap este, és nem csalódtunk, végig vigyorogtuk az egészet. Tinifilmhez képest üdítő párbeszédek, szimpatikus karakterek, vidám hangulat.

  8. Végre egy jó tinivígjáték, ami nem gusztustalan poénokkal próbál operálni hanem remekül megírt párbeszédekre épít. Viszonylag rosszkedvűen ültem le nézni, de mégis sikerült felvidítania. 8/10

  9. Nagyon kellemes másfél óra, szokatlanul igényes humor, a főszereplő csaj pedig egyszerűen bámulatos, akkor is órákig tudnám bámulni a játékát, ha szuahéli nyelven játszana a helyi Barátok közt aktuális epizódjában…

  10. Meglepett, nem hittem volna, hogy ilyen jópofa lesz. Mindenképpen megnézem még párszor mert jókat derültem rajta!

  11. Szerintem nagyon jó a film nekem nagyon tetszett! Pont ilyen vagány lányokkal kéne tele lenniük az iskoláknak hogy legyen bennük élet! :D

  12. A szülők irtó lazák voltak, plusz színt vittek a moziba. Emma Stone meg annyira elvitte a vállán a filmet, hogy csuda. Kurvanagyot játszott, mármint ahhoz képest, hogy tinivígjátékról van szó.

  13. Tegnap néztem meg és egyes részeken vonyítva röhögtem. Végig érdekes, nem idegesítőek a konfliktusok, változatosak a szereplők és a helyzetek. Szerintem jó.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.