Rowling engedett egy változtatást a végső Potter filmben!

A Harry Potter finálé második részében. Jóváhagyta, hogy átírjanak egy fontos jelenetet. Na nem a végkimenetelét. Spoileres a móka, szóval csak olyan kattintson, aki olvasta a könyvet.

Érthető okokból drámaibb halált akartak Snapenek a filmben, így a könyvhöz képest egy kristály/üveg házban fog meghalni, miközben a háttérben ég Roxfort. Innen láthatóak lesznek a csónakházban történő események is. Elég ködös volt a nyilatkozat.

29 hozzászólás a “Rowling engedett egy változtatást a végső Potter filmben!” bejegyzéshez

  1. Spoiler: milyen csónakház? Nem tudok semmiféle csónakházról. Körülbelül 5x olvastam a hetes regényt, de nem rémlik semmiféle csónakház…

  2. lehet h elveszett a fordításban, és a könyvben magyarul másképp van. Ja és Snape magyarul Piton prof.

  3. Kristályháááz?Swarovski, hogy legyen reklám is, vagy csak natúr kell a gicsses nyál?
    Rowling néni valyon mééér adta be a derekát…

  4. Csónakház???? WTF….

    1. Milyen jelenet lehetséges a csónakházban?
    2. Az a bizonyos kristályház, hol lesz? Voldemort épít egyet a rengetegben vagy a Szellemszállást lebombázza és a helyére épít egy kristályházat??

    várom az ötleteteket:P

  5. Igazad lehet Csiki!!!

    A 2 részes előzetesben, mármint amiben mind a 2 részből mutatnak jeleneteteket, ott felvillan egy kis ideig Piton, és sztem éppen meghalni készül, és a háttérben tényleg az üvegházi “dekoráció” van, olyan mint amikor Lumpsluck “mintát”, vett a 6. részben amikor Harry találkozott vele

  6. Szerintem teljesen mindegy, hogy hol ér véget az élete, a lényeg úgyis a merengős rész lesz.
    Ha az jó lesz akkor egy kaibában is meghalhatna.

  7. Piton nem a Szellemszálláson hal meg? Vagy rosszul emlékszem? Én semmilyen üvegházra nem emlékszem, bár az nem jelent semmit :)

  8. Én meg már elkezdtem örülni, hogy nem a idióta dilettáns ronnal jön össze hermijóné, hanem harryvel, és harry is szakit a rondga dzsinivel. (mondhattok akármit, a könyvben úgy van megirva, hogy dzsini tiszta miss world, de ez a szinésznőcske eléggé rondácska)

  9. sztem is üvegház lesz a nyertes. a 7et angolul olvastam, semmiféle csónakház nincs benne, human, mire gondolsz?:)

  10. spoileres mókus!
    szerintem nem annyira csúnyácska, mint inkább fiús lett a ginny-t alakító színésznő! genetikailag!
    egyébként bonnie wright-nak hívják!

    nos az, hogy üvegházban játszódik majd a jelenet valószínűleg annak köszönhető, hogy nem akartak olyan sötét jelenetet, mintha a szellemszálláson játszódott volna! piton talán megérdemli, hogy világosabb helyen haljon meg, hisz végig harry-t védte!

  11. hallak65: kötve hiszem, rossz helyen kutakodtál. “We made a crystal house, and you can see what happens in the boat house from there” from there, szóval ő fogja látni boathouse beli dolgokat, nem ő lesz abban.

    a kristály mellé odaírtam az üveget, nemtom a magyar könyvben mi van.

  12. UEVCS !

    Honnan tudjam sose jártam ott! :)

    Ha ez a hetedik akkor a befejező rész ha jól látom, 3-4 résszel le vagyok maradva :(

  13. Nem tudom, minek van ennek ekkora hírértéke, mikor már a 6-ban is orrba-szájba változtattak meg mindent.
    Csónakház, kristálypalota ide vagy oda, nem ezen kéne múlnia, mennyire lehet megcsinálni drámaira Piton halálát.
    Yatesnek kell a giccs, hogy valahogy el tudja adni a maga középszerű rendezését.

  14. Hát szerintem

    SPOILER!! ez a megoldás azért lesz drámai, mert miközben haldoklik, és Lilyre gondol, látja elpusztulni mindazt, amiért egész életében dolgozott. A Roxfort volt az otthona, éppúgy, mint Harrynek. Kettejük sorsa és életének története pedig épp akkor fonódik össze végleg, mikor Piton élete véget ér. SPOILER VÉGE!!

    Én ezt elég drámainak gondolom.

  15. Hát, doh, még inkább az ilyen változások, mint az, hogy pl. Hermione az ötös filmben könnyűszerrel idomítja Grópot.

  16. Bocsi a dupláért, de még valami eszembe jutott: egyet értek azokkal, akik szerint teljesen mindegy, hogy Piton hol hal meg, mert az ő halála egyébként is a könyv legdrámaibb része. A lényeg, hogy az emlékes rész jól legyen megcsinálva, mert az adja meg az értelmét a könyveknek. Az a végső mozgatórugója a történetnek.

  17. Én sem erre számítottam, de végül is nem hiszem h ez bármiben fogja befolyásolni a dolgokat. Tény így lehet sokkal drámaibb hatást tud kelteni a dolog, hiszen a hét könyv alatt ez az a haláleset, ami a legdurvább, főleg mivel megismerjük Piton igazi.
    Egyébként én abban reménykedtem h majd az lesz a változtatás, h a 19 évvel később részbe beveszik Lunát, akiről szó sem esett benne. Kicsit sajnáltam is azt a részt. De remélem a harcolós jelenetek remekül meg lesznek csinálva, meg a halálesetek is megfelelően lesznek kezelve.

  18. Engem ennél jobban érdekel a Herceg meséje, nagyon aggódok amiatt, hogy mennyire cincálják szét azt a fejezetet.
    Amúgy nem nyeli be a kígyó, csak átharapta a nyakát, a pontosság kedvéért :)
    Ennyi belefér, ha tényleg megrendítőre vagy sokkolóra akarják, és nem pedig nagy hatásvadászatot / csöpögősséget / giccset hajtanak végre benne :S
    Engem más változtatás jobban aggaszt: például miért van több Voldemort-Harry jelenet is az előzetesben, amikor csak kétszer találkoznak (ugye már túl vagyunk a hét Potteren, Godric’s Hollow-n, és a Malfoy kúrián), egyszer a Tiltott Rengetegben, egyszer pedig a végső leszámoláskor.
    Remélem, a jó kezdést jó folytatás követi. Ez az első HP film, ami tetszett, a többitől idegbajt kaptam.

  19. Na ezen a leíráson hangosan felröhögtem, úgyhogy ennyit a drámabb megoldásról… :P

    Nekem nagyon tetsztt a DH1, sőt az egyik legjobban sikerült HPp feldolgozásnak tartom, de néha falra mászok attól, ahogy a készítői gárda az alapműhöz hozzáááll. Nem elég feszült, nem elég drámai szerintük, így sokszor oltári baromságok kerültek bele a filmekbe, de hogy Piton halálánál sem bírták felfogni, hogy pont abban rejlik a dráma, hogy csak így, egyszerűen, a lehető legszánalomraméltóbb módo…, aki éveken át kockáztatta az életét azzal, hogy hazudott Voldemortnak. Sajnálom, hogy Rowling ebbe belement, de őt a filmek már régen nem érdeklik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.