Turkáljunk a zsebekben? 2010 Hollywoodban

A Vanity Fair pár napja lehozta, hogy kik keresték a legtöbb zsozsót 2010-ben az álomgyárban. A top 40-es lista itt nézhető, a felső 10 pedig rögtön erre lefelé. Az összegbe a régi filmjeik kapcsán kapott 2010-es jogdíjak, filmekhez kapcsolódó termékek és hasonlók is beleszámítanak.

  1. James Cameron – $257 millió
  2. Johnny Depp – $100 millió (ebből az Alice 40 milliót ért, haha)
  3. Steven Spielberg – $80 millió
  4. Christopher Nolan – $71.5 millió
  5. Leonardo DiCaprio – $62 millió
  6. Tim Burton – $53 millió
  7. Adam Sandler – $50 millió
  8. Todd Phillips – $34 millió
  9. Taylor Lautner – $33.5 millió
  10. Robert Downey Jr. – $31.5 millió
human
írta
2011. 02. 05. 10:00
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Turkáljunk a zsebekben? 2010 Hollywoodban” bejegyzéshez

  1. Taylor Lautner kicsit meglepő top10-ben. akkor Kristen Stewart meg Patiszon hogy-hogy nem, mert nekik azért más filmjeik is voltak az alkonyat mellett. mit tud a fazon a kockahas mellett? vagy az pont elég?

  2. Ebben az a legszomorúb hogy az a nyálgép játszani nemtudo felpumpált kis pöcs 9dik lett és megelőzte Downey-t aki szerintem zseniális szinész. Ha lemegy ez a twilight őrület mindenki elfogja felejteni a nevét

  3. Taylor Lautner!
    Komolyan itt tartanak ezek az amcsik, hogy a szinte semmiért fizetnek ilyen sok pénzt.Hiszen ez a gyerek bődületesen rossz volt abban a filmben, és gondolom mindenben.Szép…..

  4. Az első helyezett elszomorít…
    Cameron nagyképű,és a kék POCAHONTAS sztorijától pedig egyenesen rosszul vagyok…

  5. hihetetlen számomra, hogy Sandler ennyit keres. Számomra az új filmjei szimplán az értékelhetetlen kategóriában mozognak.

  6. Én is csak a 9. helyezett miatt csóválom a fejem. Ez komoly?! Én mondjuk nagyon utálom az egész Alkonyat-témát, de ez a csávó ettől függetlenül is a tehetségtelenség mintaképe nekem. Színészkedni talán én is tudok így, csak gyúrnom kéne még, hogy ennyit kereshessek…

  7. kchris miből jött le neked az, hogy Cameron nagyképű? Mutass kérlek valami videót vagy hanganyagot vagy ilyesmit, mert nekem egyátalá nem ez jött le. Elég csak mondjuk megnézni a tavalyi Oscart. Másik meg, hogy nehogy már ne érdemelje meg, a tizes listából ő dolgozott a legtöbbet azért a lettáért, 10 év alatt kifejlesztette a jövő filmes 3D-s technológiáját.

  8. Hát az tényleg meglepő, hogy valaki Camerontól sajnálja a lóvét legjobban, aki talán az egyetlen aki “dolgozott” is valamit + céget alapított, innovált stb. tehát kézzelfogható értéket teremtett (mondjuk már ez is túlzás) meg talán még Spileberg és az olyan Depp meg Nolan féléktől akik csak rendeztek meg színészkedtek, tehát a nagy “semmitevőktől” akiktől nem lett több ez az iparág, a világ azoktól meg nem.
    Nem sajnálom senkitől, de tényleg kifordult már magából ez a világ, hogy színészek főleg ilyen Lautnerek, de még Deppek is ennyit keresnek a semmivel. Jó csinálják amit csinálnak, de ha a nem lesz szemetes és nem viszik el a s*rt, akkor megfulladunk, ha nem lesz színész akkor megy a világ tovább (sarkítok). Ok utópisztikus gondolatok, ilyen a világ, de az már tényleg nevetséges, hogy mindenki halálra keresi magát aki nem dolgozik-politikus, színész, bankár, menedzserek stb.

  9. Will Smith 11. helyen ott figyel…
    és ebből:
    “$5.5 million: The Karate Kid (back-end for producing, based on worldwide gross of $358 million, plus share of DVD and pay-TV revenue)”

    apuka majd vigyáz a pénzedre kicsikém

    Az Inception pedig szép pénzt hozott mind Nolan, mind Leo számlájára 69 és 59 millió, mintha legszebb álmaik váltak volna valóra azzal a filmmel…

  10. Azért az számomra elképesztő, hogy Lautner a 9. helyen áll! Megdöbbentő, hogy kik állnak mögötte (Downey, Will Smith …). A 10-esből (bár Todd Phillips-et nem ismerem) a farkasgyerek érdemli meg legkevésbé a lóvét. Egyébként meg sokan (nem mindenki!) sajnálják a pénzt a színészektől/rendezőktől/producerektől. Én ilyenkor mindig azt szoktam mondani, hogy ők is dolgoznak ezért, mint mindenki más. Ők ezt választották hivatásuknak, mázlijuk lett és befutottak.
    A kommentek láttán meg ez jutott eszembe: Nincs Cameron – nincs Avatar, nincs Tim Burton/Johnny Depp – nincs: mindenek előtt Alice, aztán Álmosvölgy, Ollókezű, Csokigyár és így tovább, Nolan/DiCaprio – Inception. Lehetne sorolni. Az meg, aki azt mondja, hogy semmittevők… hát csinálja utánuk!

  11. Na igen, ezek enyhén fogalmazva is magas összegek, de nincs ebben semmi újdonság, eddig is tudtuk, hogy túl vannak fizetve. Én is túlzásnak tartom ezeket a számokat, de valóban, lostgab jól mondja, nem kell ezen felháborodni, lehet utánuk csinálni.

    Taylor ‘Farkasember’ Lautner helyezése mondjuk nekem is WTF, már csak azért is, mert vajon mit csinált anniyval többet, hogy feljebb kerüljön Pattinson-nál?! :D

  12. Na, azért DiCapriót ne nagyon szóljuk le – kíváncsi vagyok, melyikünk csinálná utána a Viharszigetet. Amúgy az előttem szólónak igaza van, mázlijuk volt meg esetenként tudnak is valamit, és ezzel keresnek szép summákat.

  13. Még csak véletlenül sem szóltam le az Inceptiont (mondjuk a Shutter Island is nagyon tetszett), mikor beírtam Nolan és Leo keresetét, 2010 legjobb filmélménye nekem pont ez volt, és kivételesen moziban, ugyhogy én is hozzátettem a magam forintjait :-)

  14. Hát, van egy-két név, akinek azért én 2010-ért nem fizettem volna ennyit. :| De azért a 9. helyezetten külön felröhögtem.

  15. Kissé vicces, hogy pont egy filmes oldalon kerül elő a “semmittevő” jelző a színészekkel meg a rendezőkkel kapcsolatban. Az igaz, hogy annyi pénzt keresnek, amit egymaguk el se tudnak költeni, de szerintem ez nem olyan dolog, hogy a kukásfiúnak azért van kevesebb fizetése és szar egzisztenciája, mert Nolan sokat keresett a múlt évben. A listán szereplő emberek közül sokan igenis tehetségesek, van bennük egy olyan plusz dolog, ami mondjuk a már említett kukásfiúban nincs meg. Persze az ő munkája is fontos, sőt, fontosabb is, mint mondjuk Nolané, ezt be kell vallani, de ezeknek az embereknek (művészeknek) nem harácsolásból meg rablásból van ennyi pénzük, hanem azért, mert kedvenc kukásfiaink a fizujukból moziba mennek, meg dvd-t vesznek. Na jó, ha nem is itt Mo.-n, de külföldön igen sokan. De van egy lényeges különbség Nolan, Cameron, Spielberg és kollégáik, illetve a bankárok, politikusok között: Előbbiek belőlünk élnek, de adnak is nekünk valamit, cserébe a pénzünkért. Egy önfeledt 2 órás kikapcsolódást, vagy egy bármikor újranézhető, elgondolkodtató valamit, míg utóbbiak ugyancsak belőlünk élnek, azonban felőlük lószar se jön, vagy maximum csak az. Legalábbis sok helyen, nem csak Magyarországon. De az is igaz, hogy bármikor utánuk lehet csinálni: Schwarzenegger tudomásom szerint egy bőrönddel érkezett az USA-ba, de például Tom Hanks-ék se voltak milliomosok, és még van sok példa. Azért ezeket a színészeket, rendezőket sem a semmittevés juttatta ide. Sok munka, tanulás, és persze jó adag szerencse.

  16. nem azzal van baj, hogy sokat keresnek, hanem azzal hogy irdatlan sokat, egy színész 100 milliót-nevetséges és egyben elszomorító

  17. Sok pénzt hoznak a befektetőknek, cserébe nagy a fizu. Az lenne a hír, ha sok pénzt hoznának, és alig kapnának cserébe valamit.

    Egyébként ezeken a listákon csak röhögni tudok. Arra lennék igazán kíváncsi, mekkora hozamokat és árfolyamnyereségeket érnek el, miután megforgatják a bérjövedelmüket.

  18. nekem semmi gondom azzal, hogy x meg y színész és rendező mennyit keres. azért mert ezeket a pénzeket mi adjuk nekik, önszántunkból. mi megyünk moziba, mi vesszük meg a dvdt meg a sztárvórszos kissámlit. senki nem kötelez rá minket, hogy pénzt adjunk nekik. ha ezzel jól élnek, hát utánuk kell csinálni. igen, irígy vagyok :)

  19. az mit jelent h egyik potter szereplő sincs most listán?az utolsó filmért nem kaptak,vagy az majd jövőre kerül csak listára?vagy már tavalyi listaszereplés jelentette volna az utolsó filmért kapott összegeket?

  20. Taylor Lautner a legújabb filmje miatt csúszott fel a listán, amit szeptemberben mutatnak be Amerikában és az Abduction címet viseli sok-sok híres névvel megspékelve ő a főszereplő.

    De mindig rinyálni kell tudatlanul is. Igen.

  21. szerintem meg a színészek megérdemlik az ekkora összegeket (ugyanúgy ahogy a sportolók is) az arányokkal szerintem is baj van, de ez már csak az üzleti része

  22. Ági:
    Lautner rajongó-e vagy-e? :P Attól még egy nagy nulla marad a csávó hogy kikkel játszik együtt. Nem érdemelne egy fabatkát sem, mivel nem tud színészkedni. :)

    Amúgy horribilis számok, van egy plugin a böngészőmben, ami felismeri a weboldalakon a valutákat és egyből forintban írja ki az összeget és így azért jóval mellbevágóbb látni, hogy 6.664.000 ft…

  23. Bocs, 6.664.000.000 ft, lemaradt három nulla. :)
    Szóval ez kicsit durvábban hangzik, mint 33 millió dollár.

  24. Mindent elmond Hollywood jelenleg eléggé hullaszagú állapotáról, hogy egy Adam Sandler nevű ripacs nulla az első tízbe be tudott kerülni! Oda az igényesség!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.