Transformers 3: Dark of The Bay

“A kritikai és néző reakciókat látva ezúttal másképp csináljuk, megfogadunk pár tanácsot, a TF3 lesz a legjobb a trilógiából.” – valami ilyesmit mondogatnak egy éve Bay-ék. Lefordítva: “Pofa be, tojok mindenre mert én vagy Michael madafaka Bay”. És ez az igazság.

A kép nem a filmből van, hanem javasolt alapozás, mielőtt beültök rá. Persze csak ha van aki vezesse a kocsit, buszt, villamost helyettetek. Akkor lássunk most egy tényleges képet a filmből, mert a robotok coolak.

A Transformers 3 emberi főszereplői

Hm, mintha valami nem stimmelne. Na mindegy, akkor kezdjük velük. Azt kell mondanom, hogy Rosie Huntington-Whiteley egy baromi jó nő. Fél mondattal lerendezték, hogy Megan Fox hova tűnt, aztán láthattuk ahogy Shia meghódította ezt a szőkét. Mint színésznő? Nem igazán volt rosszabb, mint amit a róka villantott eddig a sorozatban. Szinte végig nyitott száj, lassított felvétel, égrenézés, ahogy kell. A legfontosabbat ezzel le is tudtuk. Shia? Olyan mint eddig, csetlő-botló srác akit kihagynak az akciókból, amíg a baj meg nem találja. “Ez a srác mindig ott van, ahol a legnagyobb gubanc történik”, vagy hogy mondja John Turturro. És tényleg.

Nem sajnálom a bevezetőt, erről a filmről nehéz komolyan írni. Tökéletesen bemutatja, hogy mi a baj a “kapcsold ki az agyad és élvezd a látványt” érveléssel. Ez nem így működik, és basszus, ezt még Bay is tudja. A csávó az évek alatt elfelejtette hogy kell blockbusters rendezni. Csak az ő filmográfiájában körülnézve találunk sokkal de sokkal jobb popcorn anyagokat, elég csak a Bad Boys, Szikla és Armageddon neveket megnézni. Ezekhez képest szar a Transformers 3, nem a köldöknézős művészethez – “akkor nézzél Sátántangót” érv –, és ez a baj.

De még ha igaz is lenne az ultimate érv: akkor mi a f###nak van másfél órás bevezető a tényleges zúzásig. Mert a 160 körüli játékidőből 90 ezzel megy el. Azzal, hogy öntik az információkat olyan jelenetekben, amikből mintha ki lenne vágva a közepe. Rengetegszer volt ilyen érzésem, és lehet így is történt, “nyisz-nyisz mert a játékídő így is sok”. Olyan volt az egész, mintha 666 alkalommal újraírták volna, ebből párszor gyerekek, természetesen ötlet nélkül a “szétzúzzuk Chicago” alaptól elindulva.

a két fővezér a Transformers 3-ban

A pozitívumok mellett viszont nem tudok elmenni. Az egyetlen ahol Bay látszólag megfogadta a tanácsokat, azok az akciójelenetek. Persze itt sem “ránk” hallgatott, egyszerűen csak a jelenlegi 3D technika élvezhetetlen lett volna a Transformers 1 szerű vágás és rendezéssel, így több lassítást és távolabbi robotot kapunk, jobban kivehető a püfölés. Rohadt jó. Chicago lerombolása alatt olyan brutálisan szép akciójelenetek vannak, hogy öröm nézni. Shut up and eat your awesome.

Moziból kifelé pár 12-13 éves (a 16os karikás filmnél) is ezen ujjongott, “amikor Optimus ezt és azt úúúÚÚÚ” és teljesen igazuk van. Azok jók voltak, csak épp előtte volt brutálisan szar a film, ahogy a főbb történet is az ismét.

Transformers: Dark of the Moon étékelés

Igazából nem tudom pontozni. A Transformers 3 rossz, bár a kettőt üti, de Bay összeségében ennél már sokkal jobbakat csinált. Az biztos, hogy az utolsó 40-50 percben bemutatott techdemó eszméletlenül tetszetős lett.

188 hozzászólás a “Transformers 3: Dark of The Bay” bejegyzéshez

 1. Borzasztó gyenge eresztés, nekem ennél még a 2. rész is jobban bejött. Nem érte meg a mozijegy árát.

 2. Egyetértek. Nem érte meg a mozijegy árát. Továbbra sem értem, mi végre van ez a gyönyörűen részletesen kidolgozott robotanimáció, amikor a színészi játék (oké, talán John Malkovich hozta szokás szerint jól az őrültet), a történet/cselekmény, a rendezés sötétebb mint a Hold túlsó oldala…

  A 3D itt is a szokásos konvertált változat – kicsit beljebb vagy közelebb vannak a szereplők a háttérhez/egymáshoz képest. De ennyi és nem több. A robotokat talán egyszer sem 3D-sítették, max a környezettel babrálgattak (nyilván mert utómunka).

 3. Nagggyoon hosszú volt. Sajnos pont mire jött volna a fsza akció, addigra már tökre untam az egészet. A srác szerencsétlenkedéséből simán ki lehetett volna vágni egy 20 percet. Meg a végét is nagyon elhúzták szerintem, aztán meg jött Optimus és szétvert mindenkit…na mondom lol, előtte meg vagy negyed óráig csak lógott valami kötélen. Én se pontozom inkább, csak Bay mostmár menjen és rendezzen egy rendes akciófilmet.

 4. Én azért az utolsó 40-50 percért mentem el a filmre. A többi részét meg hát magasról le… Részemről:10 pont ,100 százalékig azt kaptam amit vártam.

 5. Ha az ember képes végigülni azt a nyolcvan perces, botránygyenge poénokkal megszórt szájtépést, akkor az utolsó több mint egy óra tömény és elképesztő zúzása szerintem neccesen de megéri a mozijegyet, mert tévén vagy monitoron tuti nem fog teljesen átjönni a hatása. A 3D-re nem érdemes pénzt szánni, jó ez kétdimenziósan.

 6. Abszolút érthető és jogos minden érv, amit felhozol a film ellen, de én valahogy mégsem tudom lehúzni, mert bár a történet ismét gyenge, meg színészi játék, mint olyan, nem nagyon található benne, de én nem is várom ezeket el egy Transformers filmtől (vagy Bay filmtől?), így nem is nagyon érdekelt. Ami viszont biztos, hogy hihetetlenül látványos volt, és guilty pleasure vagy sem, én baromi jól szórakoztam rajta. 8/10.

  Ja, és aki teheti, 3D-ben nézze, mert baromi jó lett. Véleményem szerint legalább olyan példaértékű lett a megvalósítás, mint anno az Avatar esetében.

 7. srofa:

  “A 3D itt is a szokásos konvertált változat.”

  Ööö… nem, nagyon nem.

 8. Akkor a 3D felejtos? :/

  Vagy ezt nézem vagy az X-men Elsoket nmtom melyiket nézzem

 9. srofa: nemtudom te mit és hol néztél, de hogy ez nem konvert az biztos, én perpill Avatar óta nem láttam ilyen komoly 3D-t….pedig beültem pár filmre azóta…..lehet gond van a szemeddel, nézesd meg….:)

 10. Egyvalamit nem értek, mindenki a történeteken van kiakadva, értem én hogy kiszámitható de azt nem értem miért kell egy “robotos” filmbe ennél több? Első rész a kocka köré épült, a második részben a “ősmátrix” köré, a 3. meg egy titkos fegyver köré….szerintem teljesen korrekt, nem mondom hogy hanyatt dobom magam a csavaroktól meg a fordulatoktól, de sztem ebbe pont ennyi kell, de ez csak 1 vélemény :)

 11. kill3r21

  Nagyon úgy tűnik, hogy a mi véleményünkhöz rajongónak kell lenni. Felőlem konkrétan bármilyen szar lehet a körítés, ha a film nagy részében Optimus és Űrdongó kurva látványosan aprítja az Álcákat. :) Akinek meg ez nem elég, nos annak alighanem ez tényleg egy szar film.

  Mindenesetre, legalább a 3D igényességét ne vitassuk már el a filmtől, mert az simán hozta az Avatar szintjét, és nem, nem konvertált, hanem 3D kamerákkal vették fel az egészet.

 12. Hát nekem csak egy problémám volt a filmmel kapcsolatba , mégpedig az ahogy Megatront így elkicsnyitették ebbe részre…két részen át főellenség volt.
  A filmbe pedig ha öt percet láthattuk, és a végén is Optimus fél kézzel szarrá veri…ekkora nagy baromságot istenem…egyik legnagyobb karaktert így “megalázni”!!!

 13. A bevezető sztori érdekes volt. Nem hiszem, hogy SPOILER (a trailerben benne volt), ha elmondom, hogy nekem a holdas ötlet nagyon bejött. Amúgy furcsa, mert én meg pont a végét untam már egy kicsit. Persze lehet, hogy azért, mert előtte 90 alig volt akció, de a végén már sokszor azt sem tudtam, mi történik, annyi fight volt. Mindenesetre azért egy izgalmas, látványos és élvezhető popcorn mozi volt… bár nálunk mondjuk nem Jack Daniels, hanem THC volt előtte :)

 14. Jó volt ez sztem. Egymást agyonzúzó robotokért, látványért, 3D-ért, és Rosie-ért mentem, és mindent megkaptam amit akartam. A film lényege az, hogy ezt várd, és ne vmi fergeteges sztorit, meg Oscar-gyanús alakításokat. Akinek megérte a mozijegy a Thorért, vagy a Fast Fiveért, vagy az X-menért annak megéri ezért is… Sztoriban talán elmarad kicsit, de látványban agyonveri mindet.

 15. Önismétlés következik, és ezentúl valószínűleg csak a filmek címét kell váltogatnom ennél a kommentnél, amit talán minden elkövetkező Bay filmhez odafűzhetek, hisz rendkívül tanulékony csávóról beszélhetünk, aki hallgat a jó szóra:

  “Bay megint elvetette a sulykot szerintem. Az első részt azért lehetett szeretni mert viszonylag egyszerű volt, ez meg már egy egész robotinváziót mutat be városrendezéssel együtt.

  A másik rohadtul idegesítő dolog Bay-ben, hogy még most sem képes lemondani a szokásos elfuserált manírjairól. Ez a fajta bambán és párás tekintettel a semmibe bambulva sétálok a káosz közepén reakció annyira szánalmasan direkt rendezői húzás tőle, hogy zsigerből elkezdtem undorodni a filmtől pedig még nem is láttam.

  Bay ugyanis nem ért a jelenetlassításhoz, a “pillanat megragadásához”, ahogy patetikusan alkalmazza az egyszerűen idegesítő. Ő maga nem egy Peckinpah, vagy egy John Woo-hoz mérhető valaki, akik ezt az eszközt kiválóan tudták a filmritmus részévé tenni, ő Bay a gyors vágásokban és a tempó fokozásában van az ereje.

  Tulajdonképpen Bay egy reklámrendező, ezen az állapoton pedig nem tud változtatni, filmjei tele vannak emlékezetes szcénákkal, amelyeknek a hatása nem fedi le filmjei egészét. Tehetségben így mindig is legfeljebb erős közepest mutat.

  Azt külön fájlalom a videóban, hogy Bay megint lekopírozta a toborzóvideók kedvenc beállításait…

  Basszus Bay!
  Ja, és hogy el ne felejtsem a sorból az új csajt. Ennek a rendezőzseninek ismét csak sikerült beletrafálnia, pedig azt végképp nem hittem volna, hogy Megan Fox hiányozni fog egyszer, de Stathem faszpörgettyűjének hihetetlenül üres arca van egy mozihoz…”

  Hihetetlen, de még a majd egy évvel ezelőtti hozzászólásokból is bátran szerkeszthetek:

  “…eddigi színésznőihez sem kötötték erős szálak és nem adott túl sok teret női főszereplőinek. Lassításaiban alig bírtak nagyobb jelentőséggel, mint a szép naplemente, dekoratív tárgyak a férfiszereplők mellett.

  Bay ugyanaz a dilettáns rendező fog maradni, aki volt…”

  “Michael Bay – kizárásos alapon a második legnagyobb önimádattal teli rendező, az első (J.C.) még nem követte el azt a hibát, hogy nagyszabásúan untassa közönségét..”

  Egyszerűen nem érdemes újabb élve boncoló komment megfogalmazására fordítanom az időt, a rendező srác egy gazdag, nagyképű dilettáns, aki a saját tehetségét pazarolja (pont!).

 16. Ritkán értek ennyire egyet humannal, de most teljesen igaza van. Az utolsó 50 perc látványorgia, etalon 3D-ben. De ami előtte van….

 17. Michael Bay kétfilmes rendező. A szikla és a Bad Boys hatalmas, kultfilm mindkettő (legalábbis a szememben), inkább bármelyiket egymás után háromszor, mint egy Transformers akárhányadikat egyszer is…

 18. Akkor lehetséges, hogy a 3D effektek többsége azért nem jött át, mert a szélső 4. széken ültem.

 19. Köszi az írást még épp időben olvastam el, 19 30ra mentem volna a mammutba, gyorsan xmen-re váltottam…

 20. Értem… tehát akkor szarabb mint a TRF2… ami nálam 2/10 et kapott.
  Tudtam, hogy nem lesz valami jó… de ez a kritika… priceless. Jobban szórakoztam rajta, mint ha a filmet néztem volna.

  esőember 2011. 07. 01. 16:35
  Szerintem A Sziget is jó film.

 21. Állat volt 3D-ben, nem unatkoztam egy percig sem.

  predakon: You have made a grave mistake…

 22. sajnálom, hogy az álca vezérek (üstökös, megatron és főleg sokkoló) ilyen méltatlan halált haltak a filmvásznon.

 23. Eléggé lepontoztad ezt a filmet…
  Én élveztem. Meg ha nem lenne bevezető akkor honnan értetted volna , hogy végül is miről szól ez a film.Mivel nem kapcsolódnak egymásba a többi Transformers film szóval kellett az a kis bevezető,mert ha nem lett volna akkor gondolom fingod se lett volna róla , hogy valójában mire kellettek azok a rudak vagy hogy kerültek oda.. ha ledarálják 20 perc alatt az eléggé érthetetlennek tűnt volna.
  Az akció jelenet a filmben bőven elég volt szerintem.

 24. Aki szerint a 3D koonvertált volt, az 2D be nézte? :D 70%ba 3D-s kamerákkal vették fel, méghozzá J.Cameron adta a kamerákat az Avatar forgatásáról, csak újabbakat. Én IMAX 3D ben néztem, és a wingsuitos, épület dőlős rész simán veri az Avataros 3D részeket, meg úgy egészben az utolsó 3/4 óra, az elején lévő “történet” építés nekem is kicsit lassú volt, de a film 2ik fele megérte a jegyet.

 25. Köszi, ez csak megerősített abban, hogy egyszer sem “kell”, hogy megnézzem.

 26. Human: akkor eddig ez a legjobb TF amit láttál nem? mert ha veri a kettőt akkor az egyet is, az is 6 pontot kapott.

 27. Nekem ha pontozni kellene nagy bajban lennék, mert mint látvány, mindent vitt amit eddig láttam, főleg az IMAX 3D moziban volt hatalmas élmény. Történet? Buta, de mégis fordulatosabb mint az 1 vagy 2 (mondjuk annál nem nehezebb :D). A harc végre látható volt, élvezhető és minden eddiginél látványosabb (azért a wingsuitos, meg épület eldűlős jelenetnél a moziban néma csönd lett, aztán pár halk “aztak*rva”. Viszont. Szerintem is túl hosszú az első fele, a felvezetés, simán ki lehetett volna vágni sok részt belőle, inkább toldották volna meg a második felét a filmnek. Human a robot karakterekről nem írtál, én most örültem hogy azért mindenkit láthattunk, tudtuk ki harcol kivel, nem úgy mint a 2.részben. + a két kis robot se volt annyira idegesítő, és még valami hasznosat is tettek :D Szóval ha a film második felét nézem akkor 9-10/10, ha az első felét 5-6/10, szóval 7-8/10 nél nem tudnék többet adni úgy egészben a filmre, és pont a nagyon jó második fél és a nem annyira jó felvezető fél miatt felemás lett a film is. Szerintem. Viszont ha meg akarjátok nézni, mindenképpen 3D ben tegyétek.

 28. De most komolyan, csak azért szarozzátok a filmet mert Bay rendezte ? Azzal jöttök hogy ha kikapcsolod az agyad akkor élvezhető különben meg nem . Ja meg hogy ez is tele van a szokásos kliséivel. Meg, meg , meg ……

  Hát rohadtul nem .

  A csaj meglepően jó volt, fényévekkel jobb mint Megan Fox, a sztori meg jócskán tartogatott meglepetést és új dolgokkal is próbálkozott Bay, vágás és atmoszféra teremtés téren is. Laserbeak likvidálós jelenetei hidegrázósak voltak, Sam szülei végre nem tomboltak, a 2 kis robot is belesimult a dologba. Shia és Patrick Dempsey is remekeltek. stb., stb.

  Szóval azért remélem akad még olyan ember akinek tetszett, fikázni a legkönnyebb .

 29. nem láttam még de elhiszem hogy a 3 is komolytalan, miért is lenne más?
  de ettől sokkal részletesebb kritikát vártam, néhány dolgot igazán fel lehetett volna sorolni meg elemezni bassza meg :(

 30. Számomra kellemes meglepetés volt a film. Kellően látványos volt (3d is el lett találva), az akciójeleneteknél nem kapkodták a kamerát (sőt a nehezen követhető részek lassítva voltak), a történet sem volt rossz, és nem untam egy óra után az akciót:). Egyedül azok a jelenetek voltak gyengébbek amikben a “főszereplő srác” volt, de szerencsére már nem annyira körülötte forogtak az események. Persze lehet azért is tetszett, mert előtte néztem meg a Harry Potter 7/1-et, amitől az életemet is eluntam:D.

  Szóval összegezve számomra harmadszorra sikerült Baynek egy normális Transformers filmet csinálnia, még ha a végén kisebbségben is leszek a véleményemmel. Nálam 8/10:).

 31. A legbénább az egészben a

  SPOILER

  vége volt, amikor nyernek, és mögöttük amerikai zászló ihajj csuhaj.

 32. Jobb az első kettőnél, de még így is rossz film. A másfél órás felvezetés tényleg béna ötlet volt, a film végi akció pedig hiába nézett ki jól, érzelmileg nem tudott bevonni sehogyse. A szöszi csaj nevetséges volt azzal a buta tekintetével, és még sorolhatnám. Az pedig tényleg nem kifogás, hogy “ez egy blockbuster, mi többet vársz?”. Mert voltak annak idején is nagy és látványos nyári akciómozik, de azoknak volt értelmük és lelkük. Ennek nincs.

 33. A legidegesítőbb pedig, hogy minden Bay filmnél felemlegeti ezt valaki. Eleve minden filmjében ellövi, meg amúgy is amerikai, minden joga megvan hozzá, hogy szeresse és tisztelje az országát és az országának katonáit.

  Na mindegy, reménykedjünk akkor, hogy majd kiadnak neked egy alternatív változatot, ahol egy fehér lyukas atléta (vagy magyar zászló, ha te is patrióta lennél) fog lobogni az amerikai zászló helyett, és akkor meglesz a boldogságod.

 34. “A legidegesítőbb pedig, hogy minden Bay filmnél felemlegeti ezt valaki. Eleve minden filmjében ellövi, meg amúgy is amerikai, minden joga megvan hozzá, hogy szeresse és tisztelje az országát és az országának katonáit.

  Na mindegy, reménykedjünk akkor, hogy majd kiadnak neked egy alternatív változatot, ahol egy fehér lyukas atléta (vagy magyar zászló, ha te is patrióta lennél) fog lobogni az amerikai zászló helyett, és akkor meglesz a boldogságod.”

  Végre kimondta ezt valaki!!! Köszi Ordel!

 35. egynek elment. Amúgy számomra volt benne egy fordulat, szóval már túlteljesítette az elvárásokat:) A “fordulat” konkrétan: nem sejtettem, hogy a csajnak adott kocsi valójában Álca

 36. SPOILER

  “A harc végre látható volt, élvezhető és minden eddiginél látványosabb (azért a wingsuitos, meg épület eldűlős jelenetnél a moziban néma csönd lett, aztán pár halk “aztak*rva””

  Hát az épületeldőlős résznél szerintem nem hallottad az aztak*rva után, hogy mi ez a baromság, mert lehet nekem bármilyen látványos, csak könyörgöm, nem sok, de egy icipici realitás legyen már benne. Amúgy meg, 1,5 órában jó film lehetne, némi aggyal, szar humor nélkül. Amiért nekem mindenképp megérte, az a holdraszállás 3d-ben és Buzz. A film további tanulsága volt számomra, hogy 3d-ért ezentúl nem fizetek sima moziban, mert nem ad annyi pluszt, csak imaxben. Viszont még egyszer nem nézem meg ezt a filmet.

 37. Nos én nekem tetszett ugyanis a jegy áráért én 150 perc szórakozást kaptam cserébe szóval nekem bejött.

  Abban egyetérthetünk technikailag egy csoda ez a film. A történet is jobb volt azonban sokszor miközben néztem a filmet azon gondolkoztam milyen remek film sorozat lenne ez ha minden része maximálisan komolyan venné magát és igazi darkos feelinget árasztana.
  Ez a humorfaktor annyira nem illik szerintem a Transformers filmekhez, nélküle annyival jobb lenne.

 38. spoiler

  3D tényleg rohadt jó volt, nekem jobban tetszett avatárénál

  ami viszont engem rohadtul zavart a béna történeten és Hungtingtonon kívül az Sokkoló filmbeli karaktere. A képregényben Megatron után a legjobb álca (Üstökös imádok elhúzhatnak), itt meg kb olyan volt mint egy külföldi vendégmunkás az első hónapban. Végig kussolt, lövések fele mellément, és egy béna fémkukacon lovagolt, pff, ezért kár volt betenni. ja meg persze majd pont ő dolgozik akkor is Megatron tervei szerint, amikor a másik az óceán alján fekszik szétlőve

  a kivágott jelenetek tényleg nagyon feltűnőek voltak. remélem egyszer kijön bővítettben is, hátha akkor a történet is felnő a látványhoz

 39. SPOILER!!!!

  sugabubus:
  az engem is zavart, hogy Sokkoló csak úgy ott volt, nem volt felvezetve a sztorija, meg 1 szót mondott egész film alatt, és 2szer jelent meg, az elején meg a végén.

 40. bcs: nem tudom mire gondolsz, ezt a filmet nem érdemes ennél kicsit is komolyabban elemezni. Főleg, hoyg akkor meg még azzal is jönnének, hogy “jegyzetelni mész a moziba” meg a többi baromság, na meg nem is éri meg. Ezer hiba van benne, vagy csak 500.

 41. Az első spolieres hozzászólásig olvastam. “Kösz” srácok.
  (Persze nincsenek illúzióim, hogy a történet hú meg há, de azért mégis)

 42. petke 2011. 07. 01. 20:50

  Igazad van, hogy vigyázni kell mit írunk, de én olyan filmnél, amit tudom, hogy meg akarok nézni előtte csak a pontszámot nézem meg, még a cikket se olvasom el..

 43. Én csak annyit fuznék hozzá, hogy nem kellene mindent Bay-re kenni. A torténet, cselekmény hiánya az író(k) sara, a megvalósítás bay-é. Szar alapanyagból nehéz jó filmet felépíteni.
  Egy rendezo a szikla, bad boys stb. filmek után sem felejt el rendezni (ha már human is ezeket említi), csak azok jól meg voltak írva, azért váltak klasszikussá, ez(ek) meg… olyan(ok) amilyen(ek).

 44. Ma néztük meg, az az igazság, hogy nekem tetszett , mondjuk lehet ebben az is közrejátszott, hogy most láttam először filmet 3dben , szóval :D

  amúgy azt észrevettétek , hogy ugye a magyar szinkronban volt őrszem, és azt így is hívták a filmben majdnem végig, de volt hogy sentinelnek hívták csak így :D

  hát kicsit meglepődtem , hogy nem tudják eldönteni , hogy most lefordítsák-e vagy nem .

 45. bob:
  Jah, a szinkronon először én is meglepődtem amikor a film közepefele mondták hogy sentinel :D hirtelen még énse értettem hogy mit akarnak annyira megszoktam az őrszemet.

  Egyébként a film szerintem nem volt rossz, egyetértek azzal hogy a felvezető elég gyenge volt, sőt nagyon gyenge, viszont nem tudom miért mondtad human hogy van benne 500 hiba, szerintem a kettőhöz képest semennyi logikai hiba nem volt benne, meg így alapból egyet se nagyon tudok felidézni. (oké, a háznak nem úgy kellett volna eldőlnie, meg fizikai baromságok voltak benne, de azért a 7/10 elmegy rá.)

 46. Azért kösz hogy egyetlen obszcén szót sem használtam a kommentemben , de azért nem teszitek be ide!!!! Kedves tőletek mondhatom!

 47. “A torténet, cselekmény hiánya az író(k) sara”

  hatalmas tévedés. azt el is kell fogadni, ráadásul a rendező általában úgy alakítja a szkriptet, hogy sokszor azt fel sem lehet ismerni.

 48. 3 szor próbáltam kommentelni, de hagyom a fenébe akkor. 8/10 et simán megér a film!

 49. Tévedés Ordel. Engem nem maga a zászló hovatartozása zavar, felélem lehetne timbuktu zászlaja is, akkor is zavarna. Hanem az, hogyha ilyen van egy 50-es évek beli szovjet háborús filmbe, akkor mindenki megrökönyödik rajta, hogy propaganda stb.

 50. Nekem tetszett,érdemes volt megnézni moziban, sztem az eddigi leglátványosabb és legakciódúsabb TF film. Nem bántam meg… a kettőt simán veri minden téren!

 51. Sziasztok!
  Hát sztem király élmény volt, mint sima film és mint TF film is. Nem tökéletes, de melyik film az?

  Kerek perec úgy ahogy van k’rvajó moziélmény, összességében bőven megérte, és lehet itt nyavajogni hogy “szánalmas” meg “klisés”, meg hogy Bay “elfelejtett rendezni”, és hogy “szar” de az az igazság hogy miközben szidjátok, a stúdió és Bay maga is hülyére keresi magát.

  Ennyi, király film -pont-

 52. Hát srácok én most megyek hazafelé IMAX-ből és azt kell hogy mondjam hogy nekem tetszett, semmi több. Nulla plussz elvárással ültem be mert tudtam mit kaphatok maximum, és azt adta is a film. Mindenki tudja ki az a M.Bay, aki ezek után beül és kötöszködik ez és az miatt az szerintem magára vessen.

  SPOILER
  Egy valami azért eszembe jutott ami kicsit bántot. Az final-gyakás elötti vágássorozat amikor egyik percről a másikra 500 hajó került a város fölé, én azt hittem hogy 15 percet kivágott a gépész, mert siet haza az asszonyhoz. Szóval az nem volt cool Bay bácsi.

 53. csak ahhoz szeretnék, hozzászólni, hogy a sztoriról nem tehet a rendező, hanem az írók?! Kurtzman Orci páros letett egy TF2 scriptet és ugyanabban az évben meg egy Star Treket, amiben nem emlékszem, hogy kis robotok csajok lábát dugták volna.

 54. LOKIUT

  Veled értek egyet. Nincsen olyan, hogy tökéletes film. Sajnos ez egy ilyen divat manapság, hogy menő lehúzni egy alkotást. Nem a kritikára célzok hanem úgy általában a tendenciára.

  Évek óta olvasom ezt az oldalt, de eddig még egyszer sem szóltam hozzá egy íráshoz sem. Nem éreztem szükségét. De ami itt most az megéri e sorokat.

  Pár dolog amit nem értek:

  1. Ha valaki nem szereti(nem ismeri) a Transformers univerzumot akkor miért ül be a moziba? Nyilvánvaló, hogy nem azt fogja kapni amit elvár és csalódni fog. Miért nem kíméli meg saját magát és néz meg valami számára közelebbi filmet? Ez valami beteges önkínzás lehet szerintem. A fene tudja.

  2. A másik dolog amit nem értek az az, hogy azok az emberek akik azért nem néznek meg egy filmet mert mondjuk az IMDB-n kevés pontot kapott, vagy egy elolvasott kritika miatt (magyarul egy személy szubjektív véleménye) nem ül be a moziba, az egyáltalán miért néz filmeket? Egyszerűen nem értem. De lehet hogy velem van a baj.

  3. Van egy dolog amit kezdek kapisgálni. Következőről lehet szó szerintem. Van egy bizonyos embercsoport akik megnézték a TF-et és leszarozták, majd megnézték a TF2-t, de nem úgy ültek be a moziba, hogy hátha jobb lesz mint az első hanem, hogy hol lehet rajta fogást találni. Ezek után el tudom képzelni a sok arcot akik már a 3. film előtt dörzsölgetik a markukat és azt duruzsolják magukba mint a félőrültek, hogy “Hú de le fogom én ezt szarozni. Biztos egy gány lesz”. és már alig várják, hogy egymással versengve ki tud nagyobb savat ráköpni a filmre és alkotójára. Ez valami perverz kielégülés nektek amúgy?
  Tisztelt műértő közönség így nem lehet filmet nézni!
  Ja és hogy a filmről is beszéljek és a véleményemről(bár nem biztos, hogy érdekel titeket).
  A következők miatt ültem be rá:
  -imádom a TF univerzumot
  -csini az új csajszi
  -benga robotok zúzzák benne egymást
  -gyermeteg de jópofa poénok
  -Shockwave
  100%-ban azt kaptam vissza amit vártam. (vasárnap nézem újra)
  Kb. ennyit szerettem volna írni.

  u.i. LOKIUT Bay filmjei eddig összesen 891,932,414,0$ termeltek. Inflációval együtt!

 55. tényleg nem értem mit oltotok “tudja ki Michael bay” tudom, olvastátok amit írtam, de komolyan. baromira csak az ő többi filmjéhez hasonlítottam, direkt.

 56. Qpapa: már megint ez az elméletgyártás. Hidd el, nem fogok 2 rugót kiadni a jegyre csak azért, hogy fikázhassam. Baromira nem úgy ültem be, sosem úgy ülök be, hiszen annak semmi értelmét nem látom.

  Ja hoyg a filmről beszéljek résszel kellett volna kezdened, az egyedüli aminek van értelme, a kapizsgálás hülyeség helyett. Poén, hogy a te pozitívumaidat én is leírtam nagyjából: jó a zúzás, szép a csaj..

 57. Nem azért hogy kötekedjek, de az ő többi filmje sem rendelkezik túl nagy sztorival, én kb csak a Sziklát tudnám a TF3 mellé rakni, a többit mögé sorolnám, pedig a BB2 k’rva nagy film ám.

  Armageddon, Pearl Harbor, Bad Boys, mind nyálas, klisés filmek, a Szikla az egyetlen ami komolyabb, talán jobb mint a többi.

  Én baromira jól szórakoztam, sztem eszméletlen élmény volt.

  TALÁN SPOILER:

  sztem kellett a felvezetés is, a korábbi TF-ek mind kapkodtak egy picit ez végre lassabb, nem rohan, sztem jót tett neki.

  Qpapa: a vesszők vannak csak rosz helyen:) 8,919,324,140, így pontos. (És döbbenetes)

 58. shanus:
  “Eléggé lepontoztad ezt a filmet… Én élveztem.”

  Milyen meglepő hogy valaki egy filmes blogon nem a te, hanem a saját vélememényét írja le, hogy képzeli! *facepalm*

 59. Human: “Nem a kritikára célzok” azt hiszem, hogy így kezdtem. Sajnálom hogy ha félreérthető voltam, de akkor leírom még egyszer, nem a kritika miatt írtam.

  Hanem az azt követő egy-két érdekes hozzászólásra reagáltam.

 60. Qpapa

  haha, leírod, hogy szereted a TF univerzumot (ebből talán következik, hogy ismered is), aztán meg azt, hogy Sokkoló a film pozitívumai között van. ha valaki a te véleményed miatt nézné meg a filmet, azért elötte elmondanám még, hogy:

  SPOILER

  Sokkoló a filmben rohadtul nem az, aki a képregényekben volt. Én is örültem a bemutatóknál, hogy végre feltűnik, erre kaptunk egy néma katonát, aki minden parancsot teljesít. Sehol semmi szövegelés a hideg logikáról. Meg majd pont ő lesz az, aki egy SÉRÜLT, GYENGE Megatron mellett harcol, és nem ellene, hogy átvegye az álcák vezérségét. pff. Vagy például simán belemegy egy autobotokkal való szövetségbe, amikor a képregényekben ő volt Üstökös mellett az egyetlen álca, aki soha, semmilyen esetben sem (még amikor tényleg majdnem elpusztult a bolygójuk) szövetkezett velük.

  SPOILER OFF

  szóval lehet, hogy szereted a TF univerzumot, de hogy nem ismered, az biztos

 61. pont az a gáz a filmekben, hogy totál kiherélték a robotokat benne a comicokhoz képest, ráadásul csak mellékalakok az emberek mellett

 62. OFF,de azért vicces,hogy pont azok írják le,hogy jó a film,akik nem tudták értelmezni human(amúgy kiváló) írását.Nyilván nincs összefüggés.

 63. Qpapa:
  “Bay filmjei eddig összesen 891,932,414,0$ termeltek. Inflációval együtt!”

  Ismered a sz@r és az 1 milliárd légy nem tévedhet sztorit?;)

  A filmről:
  1. A Holdas jelenet nagyon tetszett.
  2. Az emberi szereplőket nyugodtan kivághatták volna, feleslegesen kóricáltak össze-vissza, és igen, van rosszabb színésznő Megan Foxnál is.
  3. Volt sok, nagy bada-bumm, a gond csak az, hogy ha nincs tétje, és nem is érdekel, hogy valaki esetleg elhalálozik, mert nem vagy bevonva a történetbe, ráadásul tudod, hogy úgysem fog senki (ha meg igen, majd feltámasztják gyorsan, lásd TF2).
  4. Újra az epic zene a legértékelhetőbb része a filmnek.
  5. A TF2-nél annyiban volt jobb, hogy legalább lehetett követni, hogy ki kivel van, és mi történik. Ez nem sok.

 64. Meg azoknál az önérzetes embereknél, akik körmük szakadtáig védenek egy olyan filmet, amiben óriásrobotok püfölik egymást több mint két óráig.

 65. K***a jó kis film volt. Izgi vicces látványos. Aki nem a szórakoztatásért megy moziba annak ott a Nat.Geo.
  Star Wars, Indiana Jones, Harry Potter, Gyűrűk Ura… ha felcsendül a zenéjük kicsit libabőrös lesz a hátam a kellemes érzések miatt. Most a fent említett filmekhez-triólogiákhoz csatlakozik a Transformers is.
  Epikus csata volt benne, és elég nagy népirtás is.
  Úgy szaladt el vele a több mint 2 és fél óra hogy észre sem vettem.A mozi szakadt a nevetéstől mikor John Malkovich-csal cicázott Űrdongó XD, és asszem a kis robotok is belopták sokak szívébe magukat.
  megérte kiadni az 1800ft-t(üdülési csekk)?
  Megérte.
  Akinek meg nem jön be maga sci-fi+akció+humor annak aztán úgysem lesz a kedvence.
  8.5/10
  (Nekem hiányzik Megan,meg az is hogy eléggé redukálták egy folytatás lehetőségét)

 66. sugabubus: Attól mert én ezeket nem írtam le attól már én nem ismerem az univerzumot? Érdekes.

 67. Nekem mindegyik TF film közepes volt mint film… élményfaktorban már kiemelkedőbb.

 68. Kurvára nem értem a fikázókat. Ettől a filmtől semmivel se kell többet várni mint csini csajszit, bárgyú poénos faszit, meg benga nagy robotokat ahogyan aprítják egymást. Semmi többet. Erről szólt már az 1-is meg a 2-is. Tehát fel nem foghatom, hogy akinek se az egy se a kettő nem tetszett mint pl. HUMAN akkor minek nézni meg a hármat aztán írj egy ilyen értékelhetetlen valamit róla. Értem, hogy blog és értem, hogy személyes vélemény de egyrészt nem értem az indíttatást, másrészt pedig azt se értem, hogyha már annyira nem tetszett, hogy semmi értelmeset se tudok róla írni akkor minek kezdek bele egyáltalán.

 69. uTomi:
  “semmi értelmeset se tudok róla írni akkor minek kezdek bele egyáltalán.”

  Igen, ezt én is kérdezném Tőled.
  Troll-e vagy?

 70. érdekes beszámoló lett. még nem láttam a filmet, de biztos megnézem, ha van rá esély, hogy jobb mint a második rész volt.

  off: végigolvastam az összes hozzászólást és azon gondolkoztam, hogy mennyire működne egy képregényekhez hűbb reboot… női robotokkal, buta dinóbotokkal, kis pisztollyá alakuló megatronnal, g.i. joe cameókkal, bolygófalóval, miegymás. elég vad dolgok jelentek meg.

  én csak azt a szintet várom, amit az első mozi nyújtott, az szvsz élvezhető volt ;)

 71. Qpapa- val értek egyet! tökéletesen leírja az igazságot! mindenki ismeri Michael bay-t, van egy stílusa, azt kaptam a filmtől amit elvártam. Human, ha michael bay csinál egy filmet akkor ne várj mátrix szintű történet! Picassó képeit sem úgy nézi az ember hogy Munkácsit akar látni! Tény hogy nem tökéletes a film, mert lehetne még javítani rajta, komolyabbá tenni, de leköti az embert, szórakoztató. Mi több kellhet ennél? Ja, és te tényleg minden jó filmet lefikázol, de az Expendables nálad az isten!10/10 mi? na az egy rakat sz.a.r. film!! Ja, és kössz mégegyszer, hogy nem tetted ki a tegnapi kommentemet, nagyon kedves tőled!Nembaj, más írhat ocsmány hozzászólásokat.

 72. Harmadszor is elmondom NEM Humant vagy az írását fikázom.
  Kettő darab ember agyalágyult hozzászólása miatt írtam amit írtam.

  u.i.: A FILM ÁSZ!

 73. Azt nem értem miért gondolja mindenki azt hogy itt divatból fikáznak. Azért fikáznak, engem is beleértve, mert elmentek, megnézték és nem tetszett. Ennyi. Számomra ez egy rossz film volt, a történet 0 volt pont, és lehet jönni azzal hogy mit vártam meg ilyenek, de pont az hogy nem vártam semmit. Úgy ültem be hogy lássuk, szórakozzunk, de nem sikerült.
  Sokan leírták mi volt rossz benne, én csak annyit írnék, hogy lehet én voltam fáradt, de nekem sok jelenet annyira nem következett semmiből, hogy az már zavaró volt. Mondok példát, űrdongó vagy ki megmenti a srácot, kajak jó, aztán snitt, történnek más dolgok, megint snitt, és űrdongót már vezetik, elkapták, tarkón akarják lőni. He? Komolyan az egész ilyenekkel volt tele, nekem hiába volt kurva látványos, ha az egész látványos jelenet alatt ilyeneken gondolkodtam hogy most ez hogy jött ide.
  Sztem Bay nem tud tömegjelenetet rendezni normálisan(történet szempontjából, nem látvány szempontjából). Nem tudod kivel mi történik, csak úgy a semmiből megjelennek a karakterek, kihúzzák a másikat a bajból, de hogy honnan jöttek, a jelenet után hova mennek mit csinálnak az 0. És nekem ettől vált nagyon súlytalanná az egész.
  Mindegy, akinek tetszett örülök, nekem nem, ennyi. Majd HP7-2.

 74. “A kritikát Joe-ker írta, a Not Just Popcorn teljhatalmú ura.”-expendables
  A többi érved az posztban van megcáfolva.

 75. Qpapa

  nem, nem kellett volna leírnod. csak nem értem, hogy hogyan védheti valaki ennyire ezt a filmet, aki szereti a TF univerzumot? Ha soha nem lett volna képregény a kezemben, akkor nem akadtam volna fenn Sokkolón, de így nem tetszett.
  Nem azt mondom, hogy nem szórakoztam jól a moziban. Csak az ilyen apróságok kicsit rontották az élményt.

 76. Imdb alapján nézzük hogy jött be az embereknek… 10e fő az már egy statisztikai alap 10ből 7embernek tetszett 3nak meg nem :)
  Nekik rossz napjuk volt vagy épp azt hitték hogy nem egy olyan filmre ülnek be amin épp óriás robotok zúzzák le egy más fogaskerekeit meg egy nagyvárost és mikor meglátták hát nagyon meglepődtek. Ráadásul olyan bonyolult a történet hogy a szereplők motivációja sem érthető…., meg hogy ki hova megy mikor épp a főszereplőt mentette meg jöve valahonnan. XD

 77. BJohhnyB, valóban igaz az amit mondtál, és tényleg vannak benne érdekes dolgok amik rontják a filmet. De a cselekmény és történet mégsem vész el, követhető marad. néhány vágás tényleg fura. Történet szempontjából sokásosan nem alkottak nagyot, de valljuk be hogy az első transformers film története is a 0 hoz közelített, még a 3. rész története volt a legjobb eddig mert volt benne pár váratlan fordulat, csavar, ami az előző részekben hiányzott. Bár sokminden eléggé kiszámítható volt. Ha ezekre az apróságokra Bay odafigyelne jobban akkor jobbat alkothatna, például a sokat emlegetett Szikla, vagy a Sziget is remek filmek. Visszanyúlhatna hozzájuk. Mindenesetre élveztem a film minden percét, nem fordult meg a fejemben hogy megbántam volna a kidobott pénzt.

 78. sugabubus

  Leírom még egyszer a gyengébbek kedvéért. A film szerintem nagyon jó volt ez az én szubjektív véleményem. Ezt senki sem tudja megváltoztatni. Eddig oké. Én két bizonyos hozzászóláson(2011. 07. 01. 16:42 Ez az egyik.) akadtam fent.
  Senkit nem akartam fikázni és senki véleményét nem akarom megváltoztatni. PONT

 79. Ja és a csernobilos rész volt az egyik legjobb rész a filmben, mert elrugaszkodott kicsit a michael bay féle stílustól. Egyszer talán látunk majd egy olyan michael bay fimet ami nem felhőkarcolók között játszódik hanem pl afrikában, indiában vagy európai városokban ami nem lenne rossz:)

 80. Csita: ne haragudj, de ha az Expendables posztnál az író nevét nem tudod megnézni akkor mit akarsz?

 81. Hát sztem ha az emberek nagy többsége CSAK arra vágyna, CSAK azt várná el egy TF-filmtől, hogy “…nagy robotok zúzzák egymást..” akkor a 3. rész nem úgy nyitott volna, ahogy nyitott USA-ban első nap. Ok egy nap, messze menő következtetéseket nem kell levonni belőle, így is sikeres lesz bőven, szép eredmény, de egy biztos önmagához képest csalódás. TF2 betett az új résznek és abban is CSAK nagy robotok zúztak, úgy látszik azért még is kicsit többre vágynak az emberek (bizonyos részük).

 82. Egy dolog mentette meg ezt a filmet: a látvány. Így, hogy 3D-ben néztem, bár nem annyira, mint az Avatar-nál, de megérte azt a mozijegyet.

  SPOILER

  Kicsit sajnáltam, hogy az első fele csak egy olyan építkezés volt, amire – szerintem, mint később kiderült – semmi szükség nem volt. Ahhoz, hogy Chicago-ból romhalmazt csináljanak egy mondat is elég lett volna: “Ide akarjuk átrakni a bolygónkat, az embereket meg rabszolgáknak szeretnénk megtartani.” És kezdődhetett volna a másfél órás robbantás, lövöldözés meg épületeken ugrálás.
  A két főszereplő, mintha ott sem lett volna. A csaj ugyanolyan béna volt – vagy rosszabb, mint Fox. Nagyon szép nő, de a szájtátáson kívül más szerep sajnos nem jutott neki. Shia pedig – ha jól emlékszem – új szót tanult: most a ‘Mom’-ot ismételgette hatvanezerszer egymás után a ‘No’ mellett.
  Nőként Lennox ezredest még nézegettem volna, egyébként – bár már rég volt az első rész, még rémlik valami – az ő családjával mi lett? Na nem mintha ez fontos lenne a sztorit illetően, de mikor ő volt a vásznon, folyton ez jutott eszembe – mi lett a cuki babával az első részből?
  Ahogy human pár napja írta a kirakott videó mellé: „Pofád befogod és élvezed az égrenézést.” Ennyit tud a Transformers, de lehet, hogy nincs is többre szüksége?
  Azt pedig már csak utolsó gondolatként jegyzem meg, hogy engem kegyetlenül idegesítettek a kameraállások. Miért kellett mindenkit alulról mutatni?! Nem éreztem, hogy ettől jobb lenne a 3D élmény.

 83. Számomra jobb, mint a 2. rész. Végre nem parkinson-kóros operatőrökkel vették fel a filmet. Látvány is rendben van, kivéve az új liba fejét…
  A trilógiából ez jött be eddig a legjobban, sőt talán idén a blockbusterek közül is.

 84. SPOILER

  Ha megnézed a transformers első részét,abban is az első másfél óra vezeti fel a végső csatát ami kb 40 perces. Nem mondanám fölsöklegesnek a harmadik rész esetében azt az első másfél órát, ugyanis elég sokminden történik. Megtalálják őrszem fővezért és az is később derül ki hogy egy aljas áruló. megfordítva ezzel a dolgok helyzetét. aztán ott van az oszlopok összegyűjtése. Aztán az emberek egy részének lepaktálása a gonoszokkal. stb.

 85. bocs a spoiler-ezésért, de muszáj volt érvelnem az első másfél óra mellett!

 86. A Transformers filmeket talán úgy lehetne összefoglalni, hogy hatalmas robotok verekednek, aztán a végén meg az Amcsik győznek. Ennél többet nem szabad várni tőle.
  Én csak abban reménykedtem, hogy a gyalázatos Megan Foxot sikerül valami értelmesebb nőszemélyre cserélni. Hát nem, nem sikerült. Ennél a csajnál bárgyúbb, ostobább, tátott szájjal kamillázó picsát már régen láttam mozivásznon. Annyire irritált, hogy a filmről hazaérve utánanéztem honnan a frászból kerítették elő. Hát valami Victoria’s Secret modell volt a lelkem korábban. Gondolom alaposan megdolgozott a szerepért. (Talán ezért nem tudja már becsukni a száját? : )

 87. SPOILER lehet

  Szerintem a nagy többségnek nem a másfél órával van baja, hanem azzal ahogy fel lett vezetve, mert lehetett volna ez olyan másfél óra hogy végig izguljon az ember és azt várja hogy mikor pattan el a húr. Viszont sajnos ehhez azt kellett volna leginkább, legalábbis szerintem, ha nem szakítgatják meg ezt a másfél órát olyan ökörségekkel, mint a szülők, J.M. jelenetei(nek többsége) és hasonló hülyeségek.

 88. Részemről egy film lehet sablonos, logikátlan, kiforratlan, ha azt képesek normális módon tálalni, Michael Bay-nek ez nem megy. Ezért gondolom úgy, hogy nem kellene keverni a szezont a fazonnal, ennek a résznek sem a sztori a gyengesége, mint többen írták…Sokkal inkább a szereplők idétlenkedése és sorozatosan az arcunkba tolt poénoknak beállított valamik, amiket sokan nem tudnak lenyelni, szerencsére. A film látványilag szerintem jobb volt, mint a 2. rész, de hogy ettől jobb filmet kaptunk? nem.
  3/10

 89. En valahogy ugy irnam le, hogy:
  Sztori 2/10
  Csaj 8/10
  Specialis effektek, latvany, hang: 10/10
  3D: 10/10

  Szerintem nagyon jo volt a 3D, a sztori tenyleg nem er sokat, de oszinten, nem a Holt Koltok Tarsasagara mentem el moziba hanem Transformers-re. A sztori csak egy kifogas arra, hogy mikeppen vezetik fel, az utolso egy oras csatajelenetet az Autobotok es az Alcak kozt, ami gyakorlatilag a csataig egy komedia, onnan meg sci-fi akcio. Szoval nem csalodtam, nagy elvarasaim voltak az Fx/3D kombinacioval, nem csalodtam, semmi elvarasom nem volt a sztorival kapcsolatban, nem csalodtam. Jo kis popcorn film, mindent bele, aki szereti a nagy verekedo robotokat egyszeruen imadni fogja, foleg 3D-ben, aki meg azert megy el, hogy kapjon egy ujabb Holt Koltoket vagy, hogy maradjunk a sci-fi vilagaban, Contact-ot vagy mondjuk egy Inception-t az egyszeruen feljtse el ezt a filmet, nem neki van, csak kinozni fogod magad vele.

 90. Ennyi idétlenséget régen olvastam… hogy aki nem azért ült be, hogy verekedő robotokat lásson, az egy mazohista hülye??? Tényleg?

  Szerintem meg az emberek többsége, ahogy human is, azért ült be, hogy SZÓRAKOZZON. Sajnos a sok hülyeség miatt nem lehet élvezni a filmet, ahogy az előző részt sem.

 91. Pocok nem azt mondtam (minimum en), hogy hulye. De gyakorlatilag tudtuk milyen a Transformers 1 sztorija, tudtuk milyen a Transformers 2 sztorija es azok alapjan nem lehetett egy intelligens eget rengeto sztorira szamitani. A TR3 hozza ugyanazt a szinvonalat, nem jobb nem rosszabb, es nem latom, h miert kellett masra szamitani. Szoval igen, sztori szempontbol lehetett tudni mire szamitani (nem nagyon hiszem, hogy sok olyan nezo van aki nem latta a TR1-et vagy 2-ot es ugy ment el a 3-ra), szoval szerintem a film legnagyobb lenyege a latvany es a robot verekedes, es aki masra szamitott, a sztorira, mint amit kaptunk … aki olyan igenyekkel ment be, hogy valami nagy intelligens, osszefuggo es hibatlan sztorit kapunk … az sztem nem lattam az elso ket filmet, vagy komolyan gondolta mikor Michale Bay azt mondta, h a rajongokra hallgatott es teljesen maskepp kozeliti meg a sztorit (en sohasem gondoltam komolyan azt a kijelenteset)

 92. Tehát azt is felrovod nekünk, hogy mi bután hittünk annak, amit Ő nyilatkozott? Nem vagy semmi…

 93. továbbra sem értem a “sztori csak kifogás” és hasonló dumákat, amikor az Inception sem Holt költők társasága vagy Remény rabjai vagy akármi, de sokkal jobb sztorival bír blockbuster létére, mint a Transformers. Csak hogy egy példát mondjak.

 94. human, mondhatnál 1000 példát is, nem fognák fel. ezt nem negatívumként mondom, egyszerű tény. majdnem biztos vagyok benne, hogy akinek nem hiányzik a történet és a néhány jó alakítás egy nyári blockbusterbe, az már ezeken a modern szarokon nőtt fel. nem tudja, hogy milyen az, ha egy látványfilm közben nem kell fognod a fejed a szereplők bugyutasága, a nevetséges és erőltetett párbeszédek és a semmilyen alakítások miatt.

  ez mindenkinek szól, nem tudom maradhat-e remélem igen.

  valljuk be, az utóbbi években 10 ilyen filmből 8 kb. értékelhetetlen. és nem kell kerülgetni a forró kását, meg kifogásokat keresni, ki kell mondani, hogy ez a film, sok társával együtt egy rakás szar és hiába voltak ügyesek a trükkmesterek, a zenei részleg meg a CGI mágusok, a film attól még ugyanúgy egy nagy bűzlő kupac KAKA.

  egy blockbuster film nem attól működik, nem attól jó, hogy van olyan benne – ebben az esetben a látvány, meg a hangok – amitől nem rókázik hupililát az ember. egy blockbuster film ugyanúgy, mint a többi, attól jó, ha minden működik benne. ha nem hagy hiányérzetet maga után. ha nincs “egész jó volt DE…” érzésed utána. ennyi. döntsük el, hogy lefekszünk halivúdnak és hagyjuk, hogy minden szart lenyomjon a torkunkon, vagy kezeljük a helyükön ezeket az “alkotásokat” és kapjanak egy szép 2 vagy 3/10-es osztályzatot, mert nem érnek többet. blockbuster filmként semmiképp. ez meg egy filmes blog nem? filmekről van szó benne. akkor tiszteljük meg annyival az ipart, hogy a szarokat úgy is kezeljük, ahogy kell.

 95. Nem értem ezt a “hosszú felvezetés” dolgot!

  SPOILER:

  Voltak akciók végig csak kevesebb ideig tartottak,mint a végső csata!
  Cernobilos rész,pisztolypárbaj az álcákkal a városban,autópályás üldözés-mind-mind nagyon cool lett azzal a sok lassítással!

  SPOILER OFF

  Az előző részek tükrében nincs szégyenkeznivalója a filmnek!Főleg így,hogy tényleg jobb lett a kettőnél!
  (Ikrek kiírása,Sam anyja kevesebb szereplése stb.)

 96. Azé érdekes, hogy itt csomóan ócsárolják a filmet, mégis megnézték az első napokban, tehát végül sikerült Michael Bay sikeréhez hozzájárulni. A legnagyobb poén pedig az, hogy ezt már zsinórba harmadszor játssza el a nagy akciómágus.
  Ha így nézzük nem az a hülye, aki üres fejjel bemegy a moziba, hogy tovább lukassza az agyát, hanem az aki ádázul küzd a hulladék blockbusterek ellen és mégis harmadszóra is hülyét csinál magából, hogy rávették arra, amit nem akar megnézni.

 97. Malachi:

  Attól még, hogy neked szar, másnak még tetszhet. Nem vagyunk egyformák, hál’ Istennek.

 98. Lejti – nyilván, én nem mondtam, hogy baj az, ha valakinek tetszik. azt mondtam, hogy, 1 – felesleges a legkisebb mértékben is mentegetni a szart ha szar, csak azért, mert sokaknak bejön, 2 – javaslom, hogy legyünk igényesebbek kicsit és ne ájuljunk el egy filmtől csak azért, mert kétszer nagyobbat robban és hatszor több a 3D. az is jó, kell is, én is szeretem, de nem attól film egy film.

  hemmi – ki tudja, ki miért nézte meg. tudod van ez a dolog, a hype, ami sokakat képes bevinni egy filmre. tudják azok a pr-osok ám, hogy mitől döglik. én még nem láttam (csak az összes előzetest meg az első két részt, ezek és human kritikája alapján 100%-os biztonsággal tudom, hogy ugyanolyan fos ez is, mint az előzők) de szerintem meg fogom nézni, mert érdekel a Holdraszállásos rész. tudtad, hogy a rakétakilövés hangja tökeredeti és egy valódi támaszponton egy (kettő) valódi teherrakéta hangját rögzítették és azt keverték a filmben a jelenet alá? ezt hallani moziban, nekem már ez megérné a jegy árát. így megy ez. :)

 99. Fu hát tökéletesen nem értek egyet a cikkel én ezt vártam ettől a filmtől semmi mást és abban tökéleteset nyújtott. Túlszárnyalja az elődjeit az alaphibák persze megvannak de azt már megszoktam és számomra tökéletesen élvezhető volt az a 2 és fél óra.

 100. Második résznél sokkal jobb és az első rész szintjén mozog a sztori számomra.
  Szóval 8/10-et simán megér!

 101. Szerintem Bay beváltotta az ígéretét: jobb lett, mint az első két rész, ami azonban – sajnos – még mindig nem jelent minőséget.

  Nem akarom leírni én is ugyanazt a fanyalgást, mint már az előttem szólók, így csak egy-két felvetés:

  – Miért van az, hogy egy 200-300 millió dollárból forgatott befektetés vagy nevezhetjük filmnek is olyan egyszerű és szembetűnő hibákon bukik el, mint a történet? Nekem a történet egy átlagos amerikai sorozat színvonalán mozog, ami azért elég szomorú. Pedig az írók tudnak írni, a rendező rendezni, stb. Akkor mégis hogyan jön ez össze?

  Egyrészt azért Bay mellől nagyon hiányzik Bruckheimer. Ha megnézzük, a legjobb Bay filmeken azért ők ketten együtt dolgoztak. Másrészt, gondolom a studió akarata érvényesült: akkor adtak pénzt, ha mindenki számára (értsd 4-7 éves gyerekek is) érthető, a látványra menő történet. Legyenek benne új karakterek a játékokhoz. A többi mind1. Ha megnézitek, ezek nagyjából érvényesülnek is.

  Valószínűleg egyszerűen arról van szó, hogy erre a trilógiára a rajzolókon kívül mindenki sz*rt. Nem rajongók készítettek egy rajongóknak szánt filmet egy kultikus rajzfilm alapján, hanem készítettek egy hosszú ILM tesztfilmet.

  – Amin viszont végig röhögtem – nem tudom, h kinek tűnt fel -, de a Bay-Linkin Park együttműködés most nagyon vicces lett: az első részhez ugye benyomták a What I’ve Done című számot, ami a végén ütött, jó volt. A második résznél volt a közös munka, ami a New Divide-ot eredményezte. Ezt sokszor, sokféleképpen felhasználták és szerintem jó zenét eredményezett. De most…. ez valami botrány….Az Irridescent című számot választották a filmhez, ami egy lágy, erősen melankolikus dal. Legalább hat alkalommal, szinte pont ugyan úgy rakták bele a filmbe. Amikor szomorú, emberekről szóló jelenet jött, akkor automatikusan benyomták a filmbe a dal elejét. Mindig ugyan úgy, emiatt nagyon röhejes lett. Mintha kiírták volna egy feliratra, hogy Gyerekek, most sírjatok :DDDD

 102. Amugy már az a nevetséges hogy olyan apróságokba is belekötnek közületek sokan amit észre se lehet venni, csak ha koncentráltan direkt ezeket keresed. Szerintem nagyon nehéz lehet egy jó filmet megrendezni, millió dologra odafigyelni, aztán a rendező fejében is benne van “mivan ha ez nem fog tetszeni a közönségnek” dolog. Amugy nemtom hogy a színészi játéktól mért vártok többet(mondjuk az új csajt kihagyhatták volna a filmből), hiszen főként kiabálás, menekülés, és stresszhelyzetek ábrázolása volt jellemző a filmben. Hogy lehet másképp megijedni vagy ordítani hogy hitelesebb legyen? fikázni tudjátok, de a válaszon gondolkodjatok inkább. Nem egy Heath Ledger féle jokert kellett eljátszaniuk.

 103. Hát nekem sokkal jobban elnyerte a tetszésemet, mint a 2, de az 1-et nem üti. Szerencsére kevesebb “tinifilmes” jelenet volt, és jóval sötétebb hangulat uralkodott.

  A nagy szívfájdalmam, hogy Sokkoló nagyon kevés szerepet kapott, pedig egy gigászi Optimus-Sokkoló-Sentinel csatát el tdtam volna képzelni.

  De a hibáktól eltekintve nálam 8/10.

 104. Ma néztem 3d be jobbra számítottam de persze tetszett a vizuális orgazmus miatt, de picit hosszú volt picit sok volt picit retkes volt a szemüvegem hiába töröltem (nem az első eset hogy egy fos szemüveget kapok)de amit a legjobban utálok, az a robotok viccelődése poénkodása nem tudom őket komolyan venni eltűnt az ikrek de volt helyette az a 2 kicsi benemálapofája robot…elveszi a film varázsát az idétlenkedés.Minek bele?Miért kell idétlenkedni?Miért jó ez?Mi a jó abban hogy meghal 30 ember egy jelenetben kb 5 elporlad egy álca lövéseitől de nincs súlya mert fél perc múlva vihogni kell egy aranyos roboton báááázeg.Tetszett örülök h elmentem de nem izgultam nem éreztem át igazán.

 105. Merlinicus:

  Azért, mert a második résznél a Linkin Park Steve Jablonsky-val közösen komponálták bele a jelenetekbe. A mostani részben pedig nem dolgoztak együtt, nem használta Jablonsky fel a zenét, csak az első motívumot a számból.

 106. :D Human! a Jack Daniels-es ajánlás az eddigi legjobb húzásod! :) most hogy mondod, azzal együtt lehet, hogy végig bírom nézni, habár az első is kellemetlenül rossz volt nekem :D

 107. Blockbuster témához: egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy buta a film, mert nagyon az, és engem is zavart. Attól mert blockbuster egy film, még elvárnék egy normális sztory-t, de ez nagyon össze-visszaság volt, és néha fogtam a fejem hogy mi ez a baromság már megint.
  Az első két részért meg voltam őrülve, az 1-et vagy 5x láttam, még a kettő is tetszett. De itt az első másfél óra nagyon lehúzta nekem. Elég sok jelenet már annyira fájóan erőltetett volt, hogy nem tudtam elnézni Bay-nek. Szerintem már unja az egész TF-es témát. A vége jól sikerült, mert a durrogtatáshoz ért, de valahogy az elejét nem tudta jól összerakni. Kár érte.

 108. A szinkron meg megint borzalmas volt, Hd-ben eredeti nyelven még azért újranézem, talán az javít a helyzeten. Hányingerem van attól hogy csak Pesten lehet feliratos filmeket nézni.

 109. Emberek, nem értelek benneteket, de komolyan. Látványfilmtől vártok történetet? Szerintem szállította azt amit igért a film, ha belegondoltok az 1 és a 2-nek, sem volt nagy története. Sokaknak abból a pénzből tényleg inni kellett volna.

 110. Mondhatom hatalmas IQ szint kell ahhoz hogy megérts egy ilyen egyszerű történetet mint a transformers esetében. Ha már itt fogod a fejed hogy belezavarodsz, mi lenne pl a Tökéletes trükk című filmnél? Annak a filmnek a történet volt az erőssége. A transformersnek meg a látvány és az akció. A film egyáltalán nem volt unalmas, szórakoztató és leköti az embert. Ennyit kell elvárni tőle, nem többet. De pl a Tökéletes trükk esetében a sztorin és a cselekményen van a hangsúly, n meg a fordulatokon amit maximálisan teljesít is. Vannak különböző filmkategóriák, látványfilm, kalandfilm, akció, stb. Mindegyik súgja hoyg mit várj el tőle. Ez olyna mintha azt várnád hogy pl egy pornófilmnek legyne története és legyne benne dráma meg humor, amikor rohadtul senkit nem érdekelne mert midnneki csak a kufircolás miatt nézi.

 111. “Látványfilmtől vártok történetet?”

  Hát, egy tökéletes világban…:)

  Mondjuk még nem néztem meg a filmet, úgyhogy inkább általánosságban beszélek most:

  Ami igaz az igaz, látványfilmet jó történettel hirtelen mondani se tudnék, viszont ez azért van, mert manapság nem a látványért mondják egy filmre, hogy látványfilm, hanem amiatt, mert a látványon kívül a film semmilyen más eleme nem üti meg a mércét.
  Mi meg védjük őket, hogy ugyan minek ebbe történet, karakterek, forgatókönyv, neadjisten párbeszédek, hisz ez látványfilm!
  És ez most jó így nekünk?:)

 112. Nagyon jó film volt!Látványos!3D hatás tökéletes volt IMAX-ban.Jöhet a következő rész!Szerintem meg érte a jegy árát.

 113. Michael Bay szerelmes önmagába. Michael Bay szerelmes a filmjeibe. Michael Bay senkitől nem fogad el tanácsot, mert amit ő kitalál, az úgy jó ahogy van, mindenki más hülye.
  Michael Bay egy öntelt, beképzelt fasz.

 114. SPOILER

  Június 29., 20:00, popcorn-cola…El sem hittem hogy itt van. Féltem hogy olyan arccal jövök ki mint akin át ment az úthenger. De nem! Valahogy sokkal másabb volt mint a másik 2. Drámaibb, összeszedettebb, érthetőbb, látványosabb, élvezhetőbb, keményebb…stb. Hihetetlen hogy milyen feltételek elé állították Samet, és Carlyt. Carlynak olyan kocsit ad a főnöke aki álca, samet kényszerítik hogy ölje meg carlyt vagy az emberiség hal meg, szeme láttára ölik meg egy kiscsaj szüleit. Az emberek sírnak mert nincs többet otthonuk, a metróban széjjeljött emberek fekszenek. Rémisztően jó volt a 3-mas. Ám az autobotokat sem hagyják ki a halálból. Őrszem fővezér (sentinel prime) megöli acélfejet. Egyszóval ku*va jól eltalálták a filmet. G**ire teccett a film. Le a kalappal Michael Bay!

 115. Ma délelött néztük meg, iszonyat nagy élmény volt imax 3d ben, tuti a feeling, nekem nagyon nagyon bejött.

 116. De most komolyan néhány ember önmagát sanyargatja azzal hogy ekkora elvárásokkal ül be a moziba bazeg ez Michael Bay és a transformers….kapcsold ki az agyad és élvezd!!!!! :))))

 117. aki a wanted meg a fast 5 után itt a fizikába köt bele az gondolkodjon már el egy picit.
  én jól szórakoztam rajta, nevettem, ámultam bámultam, sőt picit még izgultam is.
  akinek az első két rész tetszett ne hagyja ki!

 118. 3D-be néztem meg, nem tűnt akkora számnak, bár mondjuk a hatásvadász, repülnek az arcodba dolgok sem az igaziak.
  A baj a történettel van szokás szerint, következetlenségek, stb. Azért nem bántam meg, hogy megnéztem.

 119. Hát igen…
  2,5 órás tech-demo-t láthatunk a moziba.
  A 2. résznél befürödtek a story-val ezért itt aztán nem is próbálkoztak semmiféle komoly történetet ránk erőltetni, megint belenyúltak a múltba(nem unják még? 3ból 3 résznél mindig a múltat hozzák elő…), kaptunk egy sötétebb árnyalatot, a poénok nem jöttek be nagyrészt. Ami poén bejött az Shia-nak köszönhető. Meg van a hatalmas ajkakkal rendelkező és eszméletlen alsó lökhárítókkal rendelkező főhősnőnk is. Megint van 2 “poéngyárosunk” a 2 kis robot szerepében, akik próbálnak viccesek lenni a kemény szitukban is (lecserélték az ikreket hallelujah!). Ezek mellé párosul egy Hihetetlen Látványvilág. Lassítások és robbanások tömkelegével.
  Még egy pozítivum a zene: Linkin Park – Iridescent
  Többször is felcsendül a filmben, na és pesrze a sorozat névjegyévé váló “Optimus megmondja a bölcsességet a stáblista előtt utoljára” alatt is ez szól.
  Ez télleg tetszett!
  Összeségében 10/5
  Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből (is)!
  Látszik, hogy javarészt a pénzre mentek megint, mert egy méltó befejezés lehet hogy nem lett volna ien látványos, és vissza kellet volna utalni a korábbi részekre, ami sok nézőt el iesztett volna, de hát ez van…

 120. Most értem haza a moziból, sima 3D-ben láttuk.
  Hát ha szegedi Cinema Cityben lehetett volna választani, én biztos a 2D-t választom. De már annyira rutinosak, hogy itt nem is lehet, erőltetik a szemrontó változatot, kb a felénél kezdett el folyni a szemem… Remélem hamar leszoknak a 3Dben való forgatásról, az amcsik úgy sem fizetnek már érte (állítólag, ti írtátok)…
  Amúgy a film tetszett, nekem az a bizonyos első fele is (nem lehet 150 perc végig akció)
  Nézzétek, úgy, hogy egy jó kikapcsolódás a heti rutinból!

 121. Na ja, vidéken már sokszor csak a 3D verziókat nyomják.

  Egyszer nézhető volt. Látványos, és egy hajszállal jobb a kettőtől, de nem ér az egyhez. Jó lett volna, ha Megatront elfelejtik, mert unalmas, hogy mindig ő jön vissza. Az elejét tényleg megvághatták volna, főleg a csaj jelenlétét. Tényleg jó lábai vannak, de a szájtátása, főleg közeliben elég sok volt.
  Ami mindenképpen pozitívum az Alan Tudyk jelenléte. Óriási arc volt.

 122. hat marpadig aki igazi transformers fan annak ez a resz is nagyon tetszet,koztuk nekem is.es szerintem megerte az imax jegz arrat is mert imadtam es meg mindig imadom alig vrom h megegyszer megnezem :) es hiabba mondjatok h nem erte meg meg h szar lett,en arra leszek kivancsi h amegyit koltotek ra annak az ara visza jon e,es ha igan akor menyi lesz es ez a lenyeg a penzja es bay,es spielberg nem huje ,es bena emberek ne tudjanak egy jo filmet rendezni csak ti akkartok mindenaron ojan filmet latni ami tokeletes.es pl az avatar ojan nagy film let hat igen de nem szamomra.akkor inkabb 50x transformers :)

 123. Hát!!!!!!!!
  DE igy nem illik mondatot kezdeni , de nem tudom másként.
  A látvány 100% a történet az elsöórában 50% a folytatásban -100%.
  De nem a történet a lényeg.
  Sam most is jó, simmons ügynök zseniális, malkovich szintén a többiek hozzák a formát, de ez az undorito paplanszáju mamlasz picsa hát rosszabb 10000% mint az elözö hölgyemény. Semmi köze a szinészethez max szni tud biztos marha jol!!!!
  Egy a lényeg a film 6pont beleillik az elsö kettö vonalába, se nem jobb se nem rosszabb.
  Mostanában minden agyonreklámozott blockbuster ennyit tud.
  Szerintem egy Ironclad vagy egy három testör történetben szinészi játékban és még látványban is odaveri kenterbe mKatasztrofa akcio háboru romantika egy filmben?,
  ezt nem lehet megcsinálni maximálisan valamelyik rész elrontja az összképet.
  Egy szonak is száz a vége neccesen megér egy mozijegyet , de semmi többb.

 124. SOK SPOILER TERMÉSZETESEN

  Tegnap este néztem, a második rész után (ami szerény véleményem szerint felért egy hullagyalázással) nem vártam túl sokat ettől a filmtől, ehhez képest kellemesen csalódtam, annak ellenére hogy a végeredmény elég messze van a tökéletestől. Ami a harmadik részben eléggé szúrta a szemem:
  -Még mindig túl sok idegesítő emberi szereplő (Dutchot, a kiszkínait, meg még egy jópár embert eliminálhattak volna a filmből)
  -Jelentősen leépített rosszarcok (Gondolok itt pl. Sokkolóra: a képregényekben és a rajzfilmekben egy elég nagyvolumenű figura volt, itt viszont azt se tudtuk kicsoda pontosan és mit akar… jött, látott, lezúzták…ennyi!)
  -Apróbb logikátlanságok és bugyutaságok (Megatront, aki köztudottan a legelvetemültebb figura a sorozatban, a főszereplő bige agitálja hogy szedje már össze magát és kapja el Sentinel tökeit? Na ne vicceljünk már!)
  -Az új autobot karakterek, de még a régiek is elég kevés szerepet kaptak (lsd. Roncsolók, vagy akár a Ferrari-robot, akinek még a nevét se tudtuk meg)
  Logikátlan, kapkodó vágás (lsd. pl. epilógus: nem hiszem el, hogy egy rendes lezárásra már nem jutott idő és energia… olyan érzete van filmnek mintha hentesbárddal vágták volna félbe)
  Na de most következzenek a pozitívumok:
  -Kevesebb haderődemonstráció az amcsik részéről (a második rész pont emiatt vágta ki nálam a biztosítékot)
  -Brutálisan jól kivitelezett és ezúttal követhetőbb robotharcok (pl. a Sentinel vs Optimus párbajt vagy egy napig tudtam volna még nézni)
  -Színvonalasabb történet mint az előző rész (Sentinel pálfordulásán például majdnem dobtam egy hátast, viszont azt nagyon sajnáltam hogy Acélfejet kivonta a forgalomból, szerintem a legkirályabb karakter volt az egész trilógiában)
  -Az autobot ikrek nem kaptak szerepet
  -Rosie Huntington Whiteley (kúva jól néz ki a csaj, és sztem színésznek is jobb, mint Megan Fox)
  Hibáitól eltekintve egyszeri megtekintést mindenképp megér, természetesen 2D-ben… ez a 3D nem nyújt annyival többet, amennyivel többe kerül.
  Kíváncsi leszek a folytatásra, vagy a rebootra ha lesz egyáltalán… a jelenlegi hollywoodi tendenciákat ismerve szerintem lesz.

 125. Nos, parazs a vita az biztos, en nem is szolnek hozza, mivel a filmet meg nem lattam, csak egy kerdest inteznek tobb hozzaszolohoz is:
  “In what universe” nez ki jobban ez a papucsszaju csaj, mint Megan Fox? :)

 126. Miért nem lehet a filmet normálban megnézni eredeti nyelven? Miért csak 3D-ben? Miért vagyok köteles a bűn rossz szinkront hallgatni sima mozis változat esetén? :(((((

 127. Az elejével a többséggel ellentétben nekem semmi bajom nem volt, sőt, jobban untam magam az chicagói invázió kezdeti részénél (meg az egész elnyújtott rétes alatt). Végső soron a látvány kiváló volt, ami miatt – de csakis amiatt – megérte moziban nézni.

 128. Nagyon irigylem azokat az embereket akik 0 elvárással be tudnak ülni egy filmre. Így egész biztos, hogy nem fognak csalódni. Habár fura, hogy pont ők ( pl Csita ) fikázzák a “paplanszájú picsát”, hogy minek tették bele a filmbe.
  Miért is ez a fikázás ha egyszer 0 az elvárás?
  Én magam ugyan nem láttam, csak a TF1 et. De a kritika alapján kb ugyanaz a színvonal lehet. Ebbe a színvonalba meg tökéletesen beleillik a bamba szájtátós jelentet a fent említett nőszeméllyel.

  Egyébként Malachi hozzászólásával értek egyet. Ő megmondta a frankót.
  Human ban meg pozitívan csalódtam. Végre rámondta egy szar filmre, hogy szar.

 129. Részemről a szinkron volt iszonyat élményromboló :[
  A felvezetés kicsit lassú tény de a vége az üt de nagyot én ennyit vártam többet nem :] a vágások néha tényleg érdekesek voltak. Részemről többször nézős de csak eredeti hanggal szinkronnal még 1x meg nem tudnám nézni… Egyszerűen nem adja vissza a hangulatot… Majd a rendezői HD-ben othon idióták nélkül (mert sikeresen ki jutott azokból is a vetítésen így még az is rombolta a hangulatot a szinkron mellet…)

 130. Ugyanaz volt mindenkinek a szinkronhangja Omli! Nemtom mi bajod a szinkronnal. vannak filmek az tény, amiknek sz.a.r. a szinkronja pl 300. de vannak jók is mint a bad boys 2. Konkrétan a transformers 3 szinkronjával nem igazán volt gond. Hogy kellett volna másképp lennie szerinted?

 131. Valóban volt pár látványos jelenet. Igazából a robotok nem hatottak meg annyira, mert szép-szép, de ma már bárki képes ilyet mutatni és akció közben örültem, ha szín alapján tudom követni, hogy ki ver kicsodát. Az egésznek se füle, se farka, hogy lövik őket földi fegyverrel, azok meg karddal csápolnak és egymást lefejezik / megvakítják. Mintha a Hegylakó idekeveredett volna… Esküszöm a legjobban az a rész tetszett, amikor kifordult a felhőkarcoló alóluk és csúsztak az üvegen.

  Maga a történet egy vicc. Szégyen és gyalázat. Vagy ahogy az AG-s Mollem mondaná : r.o.s.s.z. “rémesen ostoba szar scifi zöldség” (c). :D A sasmadár vagy micsoda bevágja a fejét az irodában, miközben előtte profi bérgyilkos volt? Ejtőernyősök és bázisugrók harcolnak robotok ellen, akik végig mellé lőnek? Optimus nem szabadul ki a kötelekből? A főszereplő csaj osztja az észt Megatronnak? Aztán meg Optimus fél karral elintézi mindkét főellenfelet? Na ne… Aztán van a végén nagy érzelmi összeborulás, a katonaság győzött, leng a megtépázott zászló. Beeee… Úgyhogy egynek elment, de a 150 perc felét ki lehetett volna hagyni.

 132. hát kíváncsi voltam sikerül-e Bay-nek olyan hatalmas szart összelapátolnia mint a 2. rész, hát sikerült

  látványfilmre ültünk be (magamtól nem mentem volna, sejtettem, hogy ez lesz haverok fizettek) egy unalmas, felesleges, túlhúzott, túlspirázott akció katyvaszt láttunk
  sztori, párbeszédek egyebekről nem is írnék, azok meg értékelhetetlenek
  nem értem miért mondják, hogy jobb mint a 2. ugyanolyan kaki (pedig az még moziban tetszett is valamennyire, ez már ott sem)
  Az első rész még egy jól összerakott popcorn film volt, viszonylag egybe és koherens sztorival, volt eleje, közepe és vége…szép lineárisan, folytonosan ha még egyszerű is volt mint egy bot
  A 2 “csúcsponton” már röhögtem kínomban, annyira gáz volt, a zene, a beállítás, a sírás stb. EPIC pillanatok voltak, ereket vágtam
  1. Űrdongó,trófeák jelenet
  2.Megatron, szőke picsa jelenet

  jó hogy végre pattan Bay a franchise-tól/10

 133. Vajon akik fikázok még csak fel sem fogták hogy robotos filmre mennek? Az előző részeket nem is látták? Bay mint látványrendező nem mondott semmit? Vagy gyógyszer hatása alatt álltak? Mondjuk a trollkodáshoz nem kell sok ész csak egy ici-pici akarat.
  Brühühü a robotok unalmasak,
  Brühühü amcsi zászló a háttérben (amcsi film)
  Brühühü kardot is használnak, meg a földiek is lövik öket (bár mondjuk ez meg lett magyarázva az egyik előző részben)
  Brühühü a verziós troll: bonyolult katyvasz a sztori
  b verziós troll: egyszerű unalmas a sztori
  Brühühü a csaj csúnya paplanszájú ( a troll valszeg hetero)

 134. Szerintem sokkal de sokkal jobban sikerült, mint a 2. rész. Nálam még mindig az 1. a kedvenc, ha választanom kell a 3-ból, de ez a 3. epizód nekem keményen odavert, haverral nagyon élveztük, a 3D igencsak pompázatos volt, nekem a történettel sem volt bajom, az utolsó órányi tömény zúzás, no igen, az epic techdemo volt. :)

 135. Hülye az, aki azt mondja, hogy ez szar film volt, stbstb…egyik transformers film sem volt így felépítve, és végre azt is láttuk, hogy az emberek is tudnak aprítani robotokat. Nálam verte az előző kettőt, nem éreztem ezt a filmet olyan bugyutának, mint az előző kettőt
  ui.:jobb a csaj is:D

 136. Human már írtam, de olvas a sorok között.
  Nem oltok, csak rávilágítok bizonyos dolgokra ami annyira nyilvánvaló.
  :D

 137. Sikerült megnézni, nekem jobban tetszett a 2nél, persze a történet nuku, meg amcsi zászló, meg a csinos nő tátott szájjal megvolt a filmben, illetve az eleje döcögött, de a csaták a végén feledtette eme hibákat, Bay távozik, ami lehet kell is a sorozatnak, de lesz 4 is remélem, mert ez nagyon nem volt lezárás

 138. Mi pont whiskey-t toltunk (csak mi jameson-t), de nem segített a filmen, unalmas szar volt. :(
  Nem voltak nagy elvárásaink, csak egy kis 3D robotzúzásra vágytunk. De a látványosabb jelenetekig úgy lezsibbasztotta az agyam a sok hülyeség, hogy azokat sem bírtam élvezni. A haverom elaludt.
  Mivel nem vágom az univerzumot, teljesen érdektelen volt, hogy kivel mi történik, de ha a képregény sztorija nem ilyen színvonalú, és ezért van olyan, aki szereti, annak biztosan bejött. Ha csinálnának egy ilyen kaliberű TMNT filmet, tuti, hogy azt még bluray-en is megvenném.

 139. human nem szokott kakival dobálózni, szóval ez komoly.

  Igazából csúnyán szét lehetne szedni a filmet tényleg, de nem sajnáltam a kiadott pénzt rá… kb. erre számítottam.

  Szerintem is tudna ennél jobbat Bay, kár, hogy nem akart. Én bírom a Shia-jelenséget is, de itt néhol sok volt, ami a rendező hibája. az az első autóban ordítozás, mint a sakál, nagyon nem volt Shiás.

  Rosie meg nem volt egy centivel sem jobb vagy rosszabb foxy-nál, csak Bay annyira szekszire akarta csinálni, hogy túl nevetséges lett. Miért kell dőlő épületben magassarkúban nyomatni? pedig ha összekoszolták volna a rohadt drága szép fehér naciját, akkor is nyugodtan lehetett volna alulról ferdén venni a seggét..

  jók voltak azok a Nokia-k, az egyik nem olyan teljesen érintős volt?

 140. Nekem tetszett, a többséggel ellentétben bejött h. hagytak idöt az elözményekre, nem rajongok a 80perces filmekért…viszont szintén tény h. böven lehetett volna jobban csinálni, kihagyni a Shias orditos jeleneteket, kicsit több érzelmet tenni bele, ami nem egy könnycseppes jelenetböl áll, a csajt is kivághatták volna, tényleg nincs szükség ilyen plánokra ahol a fokuszban a csaj van, háttér elmosva, füst és egyéb, autok repülnek…a vége is lehetett volna sokkal komolyabb..viszont ezeket leszámitva jo kis 3D zuzás volt. Végére itt is túl erösek lettek az autobotok meg az emberek is..

  A legnagyobb karakter a német szuperkopó, a jó németjuhasz Dutch :)) na annál minden jeleneten röhögtem, persze csak szinkronosan…
  Van barátnőd Dutch? – igen Fan!…Igen nehéz kód..De nem nekem..az sicher ;)

 141. Ez nagyon rossz volt, minden létező szempontból, és most már tessék leállni ezzel a 3D-nek nevezett fostalicskával is, de komolyan! Elég!

  Nolan ments meg minket!

 142. Nekem nehéz elhinni hogy egy TF film elaludt valaki…
  Ha ez kamu , mi más még? :/

 143. Szerintem baromi jó lett a film! Egy 8/10-et szerintem megér. Látványos, jó hangeffektek, jó nő XD Baromi jók voltak a robotharcok, látványos. A story is adta rendesen szerintem. 3D-t meg jó helyen kell nézni… (imax…)

 144. Nehéz lehet úgy élni hogy soha semmi nem elég jó…3d ide vagy oda. Ez egy mozifilm, lehetne jobb, de jó szórakozás volt így is és továbbra is bárkinek ajánlanám. Plussz pont h. a zenéje nagyon bejött, Steve Jablonskyval(My name is Lincoln-ja is óriási volt). Azóta folyamatosan a The Fight Will Be Your Own-t hallgatom meg a 2 másik nyugisabb számot a There is No Plan-t meg a No Prisoners, Only Thropies-t..remekművek, számomra. Kár h. a kritikák többsége megáll a rendezőnél meg a színészeknél mert lehet hogy az egész film nagyon rossz de ha van benne egy 30másodperces jelenet amit épp hallanom kellett v. egy zeneszám akkor már megérte. De ezeket a legnehezebb felismerni és örülök h. ez nekem alapból megy.

 145. squall:

  azért van ott még egy pár jó tétel: az autópályás jelenetnél a “Battle”, vagy a “Sentinel Prime”, mint új téma. De a “Shockwave’s Revenge” és a “It’s Our Fight” is nagyon epikusak.

 146. Hát nekem pont a film első fele jött be jobban. Senor Chang, Malkovich bácsi és a többi meglepetésvendég eléggé lehozta azt a fél-háromnegyed órát, röhögött az egész terem. Onnantól már csak a látvány volt, ami teljesen rendben volt, de a jóból is megárt a sok, kicsit vághattak volna ott is erősebben, sok jelenet érezhetően csak azért került bele, mert jól néz ki biztos (a felhőkarcoló beomlása, az ottani csúszkálás, amit megkoronáztak azzal, hogy a sok vesződség után egyszer csak az utcán vannak bármilyen átkötés nélkül wtf).

  off:
  Egész estés filmet most először láttam imax moziban, a 3D meg is adta rendesen, de a szemüvegeik nagyon kényelmetlenek, bevezethetnék a palace módit, mert az a “gagyi műanyag” ezerszer jobb (nomeg nem is a mozialkalmazottak szorgalmasságától függ, hogy maszatos-e, mert mi bontjuk ki frissen ugye).

 147. Nekem az 1 és a 2 tetszett, ez viszont két és fél óra tömény szenvedés volt. Bűnrossz.

 148. Egy két kritikai résszel egyetértek, de nekem nagyon tetszett. :) Vannak vontatott részek, a vége techdemo és az álca karakterek engem is megleptek.
  Azt azért nem értem, hogy aki ismeri a tf univerzumot az miért akad ki a torzításokon, megtekintve immmáron 3 részt, mikor már az első sem követte a G1-es képregényt.

 149. háááát…
  Nekem volt olyan érzésem hogy ezt is elkurják. sokan már erről beszélnek hogy a 2. es jobb volt blablabla. De én nálam a toplistán a 2. Mondanom sem kell hogy az első rész a nyerő a listán.

  Negatívumok: xD ilyen nem volt :D

  Pozitívumok: csak ez volt :D

  Egyszóval michael csinált megint hülyeséget de mondjatok egy olyan rendezőt aki nem! Grat ;) Nekem ngayon tetszett!

 150. Tegnap délelőtt 10-kor sikerült megtekintenem IMAX 3D-ben a filmet. A film látványos, és én pont ezért mentem moziba. Kicsit sajnálom hogy Megan Fox-ot lecserélték, jobban tetszett volna az ő 6 négyzetméteres 3D-dekoltázsa. Nem pontozom a filmet, mert minden vélemény szubjektív mindenki alakítsa ki a magáét. Mindenesetre nem bántam meg hogy kiadtam rá 1900 forintot.

 151. Transformers 3. – Imax 3D

  Ha legalább egy szutykos teremben valahol meg lehetett volna nézni felirattal, eredeti nyelven, akkor nem erőltetem a térhatást, mert félelmeim beigazolódtak. De mivel csak szinkron volt, jöhetett az Imax.
  Nos. Amíg nem történik semmi és amíg lassítást nézünk, tökéletes a 3D, de akció közben túl tömény ez a Transformers a térhatásnak, túl összetett a látvány, ahhoz, h ne jojózzon a szem.
  Michael Bay az egyik kedvenc rendezőm. Miért? Mert azon kevesek közé tartozik, aki ugyan ostoba mozikat csinál (vannak kivételek)..de valahogy mégis, mindezt úgy teszi, ahogy manapság senki Hollywoodban. Sosem okoz csalódást, mindig azt kapom amit ígér, mindig azt kapom, amit várok. Még a legrosszabb filmjét, a Harbort is képes megmenteni egy olyan 40 perces légicsata jelenettel, h a gyűjteményből kihagyni egyenesen ostobaság.
  Az első Transformers tökéletes lett. Technikailag, hangulatilag is az év egyik nagy durranása volt számomra és egy csapásra rajongó lettem, azóta sokszor láttam és mindig elvarázsol…a hibái ellenére is.
  A másodikat így nagyon vártam..és megintcsak az a helyzet, az év egyik legjobb moziélménye volt. Mert nem érdekel a hülyeség, nem érdekel az ostoba vicc, nem érdekelnek az egysíkú karakterek..emberek, lassítva fut át egy tökéletesen megalkotott robot egy házon úgy, h attól leesik az állam!!
  És megérkeztünk a harmadikhoz. Minden kétséget kizáróan az év legjobban várt mozija volt ez nekem…és most sem csalódtam. A szinkront nem veszem negatívumnak, mert itthon már úgyis jöhet a jól megérdemelt eredeti nyelv..a többi meg, Istenem, hát ez mekkora volt!!
  A történet korrekt, még ilyenre se számítottam, az új csajjal nincsen bajom, ide ennyi kell, vagy még ennyi sem, Shia olyan mint mindig, a többiek meg csak úgy vannak, úgysem az a lényeg, de negatívan senki sem lóg ki a sorból.
  Jött a szokásos Paramount logó és alatta az a hang és nálam onnantól kezdve nincs magállás, beszippant és nem ereszt.
  Haladnak, csordogálnak az események, elképesztő autók és tech demó, majd jön a vége és kapjuk Chicago-t!
  Tökéletes. Ismét kaptam egy olyan jelenetet, ami miatt minden hibát elfeledek, megbocsátok, ez pedig az autópályán menekülő Űrdongó, benne Shia, majd lassítva átalakul, Shia repül, majd vissza a kocsiba és tovább!!!! Ott majdnem elolvadtam.

  Nagy mozi lett ez, nagy trilógia, mindegyik rész ugyanolyan, tökéletesen buta tökéletes szórakozás és nem is akar több lenni. Okos filmet bármikor lehet nézni, előtte, utána, de mikor ez felkerül a polcra, lesz végre egy újabb trilógiám, amit bármikor meg tudok nézni, ha tökéletes látványra szomjazom és sosem csalódok.

  Így, egyben ez egy nagy 100%

 152. Nah ez is megvolt:) Corvin 3d, sajna imaxre nem futotta.
  Személy szerint nekem nagyon tetszett. A poénok is jobbak voltak mint az elözöben. Bár azt a szintet nem nehéz megugrani. Legjobb jelenet egyértelmű az autópályés jelenet egészen odáig, hogy Acélfej kinem nyírja a két predátorra(xD) hajazó robotot. Viszont ami ezután jött az nc… Megkérdezném Mr Bay-t hogy azt, hogy gondolta mégis, hogy a legkirályabb autobot-ot(acélfej) úgy öli meg hogy hátbalövi az a rakás romhalmaz(sentinel). Mert azt elfogadtam volna, hogy egy 2-3 perce párbajban beaprítja de hogy ilyen méltatlanul haljon meg az a robot aki az 1. rész legjobb akciójeleneteit szállítja. Viccc… Pláne még el is porlad valami rozsda színű anyaggá. Ez mi?:DDD Eddig ilyen senkivel nem történ az eddgi 2 rész alatt.
  2. Hol volt ekkor Optimus?? Épp robotlányokról fantáziált a Nest túl oldalán?????
  3. Hová tünik Sokkoló??? Tippem szerint a csernobilos jelenet után, valszeg a Stalker in the future-t forgatja még meg nem jelenik a végén, Hogy aztán csatlakozzon a méltatlan halál-t haló robotok listájához.
  4.Miért lóg a lábánál fogva optimus 10 percig mikor két batár penge van a karján.
  Én azt kaptam amit vártam, sok a logikai baki de ez van, ezt kell szeretni. Nálam 10/6,5

 153. Én azt mondom megérte megnézni. bár bennem is maradt néhány tüske a film végén, de ez még mindig jobb annál mint hogy nem néztem volna meg, és csípné a csörömet, hogy milyen lehet.

  Jóllehet nekem sem tetszett, hogy Megatront egy kicsit háttérbe szorították, és Sokkoló sem kapott akkora kultuszt és teret a filmben ( én azt hittem ő lesz az új mothafukkha álca aki rendesen szétcsap az Autobotok között).
  Aki azt mondja, hogy a történet kiszámítható volt az egyszer biztos hazudik. Igaz nem ütött akkorát a “fordulat”, de jó volt.
  Szerintem a kevesebb több volna. Megint 600 álca és nagyrészüknek a nevét sem tudjuk, ráadásul nagyon hajaztak Megatronra, aki valljuk be nagyon szét volt csúszva a filmben, na meg amit a csaj csinál vele a végén????, hát.
  A történet felvetzetés jó szerintem. Valós történeteket szőnek bele, kicsit olyan Forrest Gump-os, de a jó értelemben.

 154. SPOILER

  Ez a film szép, látványos és és és ennyi. Nagy csalódás volt az egész film pláne úgy hogy a legdurvább ellenségeket nagyon nevetséges módon és gyorsan haláloztak el (LOL a óriás féregrobot felhőkarcolókat masszív épületeket dönt ki erre meg Oportimus fővezér simán karcolás nélkül átrepül az óriási robotgilisztán vagy min, ja és meg ne emlistem Sokkoló és Üstökös halálát :S).
  Ez a teleportos világelfoglalás elmélet jó csak teljesen felesleges ha a robotok 10 perc alatt át repülik a fél galaxist XDXD.
  Számomra örök nagy kérdés lesz (a sok megválaszolandó kérdés közül) hogy Sam megmenti a barátnőjét az OK de után hogy gondolta hogy fegyver vagy/és robbanószer nélkül milyen módon akarta leállítani/megsemmisíteni a hightech teleportáló szerkezetet???? Elkezdi kővel dobálni?? Vagy ledönti az épületről? Vagy biztos csak odaszalad a szerkezethez elordibálja magát hogy Optimusz!!! (mint minden részben) és a végén elmondhatja hogy megint vagyis harmadjára megmentette a világot :S XD. És ami igazán idegesít az hogy a keselyű robot (nem tudom mi a neve) vagy 1xx formátum alakká is át tud alakulni (de ahogy látom az összes robot) de hihetetlen módon nem tudják önmagukat megszerelni célzok ezzel a lyukasfejű Megatrocsra :S. LOL meg a terminátor is megtudja magát szereli pedig az ultra low ezekhez a transzformer-eknek nevethető robotokhoz képest!!!!
  Szal ez a legrosszab rész az összes Transformerek közül (komolyan mondom jobban megnézek egy Transformer-es meserészt mint ezt a filmet mert annak legalább van története és nem csak az Autobotok és Sam körül forog a Transzformers univerzum)

 155. Én csak egyet kérdezek…
  Hol voltak itt a főellenség(ek)????
  Na jó mondok is.
  Ami a leginkább zavart a vége amikor a csajszi beszélt megatronnal.
  mind1. nem írom tovább. Leírták már előttem.

 156. Figyeljetek bazmeg!! Akinek nem tetszett valószínűleg egyik sem. Ne próbáljatok nyomatni ennyi kritikát róla. Az tény hogy hülyeség volt a “na én megmondom megatronnak” és megatron hallgat rá. ??? és? története nagyon jó volt meg a látvány is. 10/9 Nézzetek meg neten dicséretek meg kritikákat. a világ leghíresebb filmes cégei (BBC, paramount stb.) is megmondta és nem “Hát ez bűn fos, semmivel nem jobb a 2-esnél” hanem: “ha voltak is benne hibák, milyen filmben nincsenek? ez így volt jó. gratulálunk michael bay!” Ennyi basszameg. Ha nem tetszik vigyétek messze innen a seggeteket azt máshol oltsátok a filmet. Meg: “bay ennél többre is képes” 20 évvel ezelőtt képregyény volt, és el sem tudták képzelni hogy 21 évvel később mozgó robotokkal 3D ben láthatják ilyen látványosan. Ezt kell szeretni. kész. nekem bejött. 10/9

 157. Ugyan a van ebben a filmben is, mint amiért már a második részt is utáltam. Minek kellett ezt a filmet is buta tini vígjáték elemekkel tűzdelni, rosszul vagyok ettől és ezért nem lesz soha újranézős.

 158. Én nem tartom magam film szakértőnek, még akkor se ha több ezer filmet megnéztem már – talán nem túlzok -, és csak is megnézem a filmeket és a hangulatomtól függ, hogy milyen filmet választok és nem várom el tőlük az életem jobbra fordulását, legalább is ezt érzem néhány poszt esetében, amilyen vehemenciával támadják. Én is láttam a Keresztapát, a Szárnyas fejvadászt, a Szakszt, a Volt egyszer egy vadnyugatot és még nagyon sok kedvencemet felsorolhatnám, mert rengeteg van.
  A Transformers még így is, mindenképpen kilóg a sorból és teljesen értelmetlen dolog lenne, akár a fentebb felsorolt filmek közül is bármelyikhez is hasonlítani. Egy tökéletes hang és látványorgia. Én nem sok olyan filmet láttam, ami ennyire kitudta volna használni az adott technikai kor adta lehetőségeket.
  Tudom, Avatar, de az a mai kor Star Wars-a. ;)
  Oké húsz évente egy-egy ilyen tech klasszis becsúszik. :)
  Emberek mi kell ennél több, ha az ember beül két-három évente egy ilyen filmre. Komolyan, kinek jut eszébe, amikor úgy dönt, hogy ezt a filmet megnézi, na most aztán világmegváltó vagy akármit megváltó gondolatokat fogok látni, hallani.
  Ebben a filmben a valóságot keresni, vagy bármit keresni a szórakozáson kívül. Ez a film annyit ad amennyire tervezve lett és akik tervezték azok értenek ehhez, már bebizonyították egy párszor. Értem én, hogy itt, sok ember megakarja mutatni, hogy én ennél többet érek, minthogy ilyen förtelmet nézzek. De az ábra azt mutatja, hogy mégis csak megnézték és többen posztolnak, mint az un. “értékesebb” produkcióknál. Ha valaki az előző két rész után ebben is csalódott, az nem a film minősítése.
  Szerintem minden film más miatt értékes és a dolgokat lehet a helyükön kezelni.

  Nálam simán 9/10.

 159. dino62: miért kell megint azt az érvelést bevetni, amiről már le van írva, hogy miért ültünk be… miért nem tudtad csak leírni, hogy neked miért tetszett?

 160. Na akkor, abszolút nem voltak elvárásaim a filmmel szemben. de engem már akkor megfogtak amikor Rosie fenekét mutatták. apropó annyit lett szidva a szerencsétlen lány, pedig ha belegondolunk Fox sem volt jobb mint ő. ráadásul egy kicsit ez a karakter nekem okosabbnak is tűnt még ha ez a vásznon nem is jött át. de simán bombanő a csaj.
  a történettel sem volt gondom, várható volt az árulás, meg a z autobotok visszatérése. amire nem számítottam h megathron majd hallgat a csajra, vagyis magára a jelenetre nem számítottam, azt hittem h elintézik majd az egészet azzal h a csaaj bambul miközben az egész város romokban van.
  a vége nagyon hirtelen le lett zárva, ez nem tetszett.
  a robotharcok jók voltak.
  a poén az egészben az volt h mikor bementünk a moziba elkezdett szakadi az eső és mire kijöttünk szanaszét volt minden z utcán, faágak leszakadva, riasztók, mindenhol pusztítás, szal kicsit röhejes volt h kint ugyanolyan állapot fogadott mint amit néztünk előtte 10perccel.

 161. Transformers toplista SPOILEREKKEL:

  1. Transformers 10/10
  2. Transformers 3. 10/9.9
  3. Transformers 2. 10/3.2

  Transformers: Az elején Blackout harca nagyon ász volt. 10 pont. Sam a suliban meg a haverja fán. Yeee xD “Felújítottam a kocsim. Egy műanyag gömb XD Űrdongó és Sam kapcsolata fokozatosan épül. Tetszik. 10.1…Barricade és űrdongó harca jó volt. Amikor megtalálják megatron egy picit furcsa volt. 10 pont. A harc a végén nagy volt és nem volt hirtelen befejezés. 10 pontos film :)

  Transformers 2.: Az első fele még bejött. De amint megjelentek az ikrek meg az a kibaszott nagy robot…Nálam a 10-es skálán 8- as ra esett. A babacipő jó volt meg a kutyák xD 8.7…Kollégium -.-” Leo, meg a beszívott anya és aztán emberből robot??? Biztos michael rendezte ezt a filmet? 6.8…Az erdős harc nagyon jó a volt! 7.5…De megölték optimust??? Végre dráma 7.9…A sivatagi barom hosszú kutatásnál már sántított a dolog. 7.7…Az ikrek verekednek és PONT oda esik Skids ahol van a tündérpor -.-” 7.1…devastator megjelenik. 7.0… Pont oda nem esik kő ahol van simmons. 6.2..Ja és még a reptér az öreg robot meg a simmons tanga -.-” 5.3…Feltámad optimus. Kivágta nálam a biztosítékot meg a bukott dumája…3.2.

  Transformers 3.: Az elején a holdas történet nagyon elvolt találva. 10 pont. A csaj meg sam nem tetszett 9.9…Sam és a szülei XD Meg az állásinterjúk :D 10 pont. A munkája meg a kisz kínai jó is volt meg nem is. Szóval 10 pont. A madárizé meg a gyilkolásai 10 pont. Simmons meg dach és az öregember. 10 pont XD. Autópályás jelenet 10.1. Amikor hazaküldik őket dráma. EZAZ. 10.3. sam és carly meg a főnöke durva rész volt. 10.5. A dőlő ház meg hogy pont oda esnek az emberek 10.4. A harc meg hát látványos volt. 10.5. Kivéve az nem tetszett amikor carly ráveszi megatront hogy ölje meg őrszemet. 10.1. A hirtelen befejezés miatt 9.9. Hát jó volt :)

  Transformers trilógia átlag (összpont): 7.6-os a filmes toplista 1 helyezettje. Na, csáó!

 162. Nekem az eszméletlenül betett, hogy

  SPOILER

  A NAGY!!! Optimus fővezért el kellett tenni fél órára, akkor BELEGABALYODIK !!!???? pár drótba, és nem tud kiszabadulni egymaga. De miután kiszabadítják, ő olyan király, hogy utána szétcsap mindenkit. HEH??
  Kicsit olyan feeling, mint az egyik star wars képregénybe a nagy hatalmas darth vader megbotlik a saját levágott karjában, és belezuhan egy verembe.

  Csupa csupa logikátlanságokkal megfűszerezve. Tomahawkokkal képesek leszedni az egész ellenséges légierőt, de csak a film végén vetik be őket, addig feláldoznak több katonát. A nagy nasa nem veszi észre, hogy a robotok a rakétákban bújtak el. Miután bementek a lebomló épületbe, SENKIT nem érdekeltek a kapuk, amik odahúzzák a másik bolygót, csak a film legeslegvégén. És nem akarom elhinni, ha azokból a kapukból van többszáz a földön, akkor pont 2 darab elpusztítása miatt úszik el az egész tervük az álcáknak.

  Ez egy irgalmatlanul gyenge film. Még a poénokon sem lehetett nevetni, pedig nekem azok hozták az első részt. csak az tud nevetni szerintem, aki képes nevetni olyan filmeken is mint például a katasztrófafilm, vagy ilyen amerikai ún. vígjátékok.

  Mi ebben a 9/10, meg a 10/10 emberek??

  Amíg nem jött a f

 163. “fenti” optimusos részlet, addig még 10/6-ra gondoltam volna, de ez ahh.

 164. Most komolyan? Az első fele hót unalmas a második fele a nagy akcio pedig…az első olyan akcio aminek értelme is volt és nem csak csicsa az a két kis robot hogy kiiktatta a nagy repcsit…
  Csak pár kérdés vetült fel bennem:
  miért is nem fogadta el optimustol azt a táp cuccot (bocsi nem tom a nevét) ha már egyszer tudta h midnenre szüksége van
  miért kelett egy város közepéröl inditani a teleport cuccot, valamelyik sivatag nem lett volna jobb a védhetőség kedvéért?
  Ha már város miért az a torony amit egy dan kóros is kilo ha a kezébe nyomnak eg yrakétavetőt?
  miért kelett az embereknek azzal az 1 db rakétával kilöni amikor egy autobot lebonthatta volna a fél tornyot olyan fegyverarzenálja van?
  A katona aki mögött első blikkre 10-20 év sozlgálat van miért is nem tudja egy közepesen rosz körülmények között kilöni azt a nyamvadt tornyot?
  meg egyébként is miért is ragaszkodtak ennyire a földhöz? A mars nem lett volna megfelelő?
  Mitöl is tudtak a katonák ugy suhanni a levegőben mintha jetpack lenne rajtuk?
  Miért használ mindenki sorozatlövö sima fegyvereket amikor lepattog az összes robotrol? Annyi ész nincs h minimum acélmagvas löszerrel löjék azokat a szerencsétleneket vagy legalábbis vmi joféle robbanófejessel ami esetleg kárt is okoz
  Mitöl állt 45 fokban megdölve a torony kb negyed óráig?
  Érdekes ablak volt azon az épületen, elöször simán kiugranak rajta majd elbirja azt h X ember csuszik le rajta majd még ki is kell lőni, de gondolom csak nekem nem logikus , hogy magasabbra sima üveget tesznek :)
  Amikor áthozták a Cybertron kb negyedét majd teljesen leállt a teleport gép és ott lebegett az ürben miért is nem kezdett belezuhanni a földbe? vagy inkább a föld abba mert az ugy is nagyobb volt mint a föld
  mikor a végén felrobbant vagy mit is csinált a fél Cybertron az legjobb esetben is eltakaritott volna minden életet a földröl!
  Ja és ugy álltalában az a csaj minek is volt benne? azonkívül, hogy eg yjól szituállt szobanövény szerepét töltötte be? :D

  Na így hirtelen ennyit a felhábordosáomrol, mert most értem haza a mozibol és azon a pénzen inkább beültem volna sörözni!

 165. na szoval nekem nagyon bejött 3D-ben
  a felvezetés hosszu volt kicsit tényleg
  ami a filmben zavart az a szétcsúszott megatron, sokkolo, üstökös szerepe, na meg a vegen a csajszi es megatron csevely
  na de a film utan elolvastam a képregényeket és ott is van olyan amikor megatron nincs toppon, v h tuljar egy ember az eszen
  szal sok szavam nem lehet Bay ellen

 166. Az oldal kb. felénél volt szó a szinkron minőségéről; csak én nem figyeltem oda korábban (kb. 3 évvel régebben), vagy tényleg óriásit zuhant mostanság a minőség? A Párizsból szeretettelben mintha kiszúrta volna a fülem, hogy “feltöltjük a koordinációikat” (nyilván koordináták helyett). Ami egyrészt általános iskola alsó tagozata matekja, másrészt a fordítón, a szinkronrendezőn és a szinkronhangon (és még ki tudja, kiken) átment, hogy bekerülhessen a filmbe, és senkinek sem tűnt fel… Oké, hogy sok a film, meg a futószalag, de akkor is… Állítólag a jó szinkronban nagyon erősek vagyunk.

  A “mit várjak a filmtől” oldalon az a véleményem, hogy egy pörgős (robotos, vaskarmos stb.) akciófilmtől teljesen mást várok el történet szintjén is, mint egy Nolan filmtől, hogy csak egy példát hozzak. :)

 167. “Nőként Lennox ezredest még nézegettem volna, egyébként – bár már rég volt az első rész, még rémlik valami – az ő családjával mi lett?”
  A Sárgaszemű démon a plafonhoz szögezte és felgyújtotta a csaját egy másik sorozatban.

  SPOILER

  Nekem bejött. A kritikák tulnyomo részével egyet tudok érteni, de bejött. A látvány hatalmas volt. Sokkoló csalódás a köbön, ő kellett volna a főgenya legyen, nem csak egy néma valami. Maga a terv, hogy mit akarnak az álcák, érdekes volt, csak ha azt nézzük hogy a másidik részben mit akartak, elpusztitani a földet meg mindent, akkor nem állja meg a helyét a 40 éves tervezés és kicseszés az autobotokkal. Talán még az első rész alapkonfliktusa sem állja meg a helyét így teljesen, ha végig ez volt a háttérben.
  Megatront meg inkább nyuvasztották volna ki hamarabb más által, de ez szégyen volt ami történt.
  Az Üstökös fingatása jelenet volt a csucspont nekem, a végén a harcnak kicsit gyorsan vége lett, nem is értem Optimus miért egy ekkora képmutató fővezér. Amig a képregényben többször feláldozta magát, és igyekezett becsületes lenni, addig mindhárom filmben kizárólag külső segitséggel tudott győzni, utána meg szónokol csípőretett kézzel.
  Azt meg végképp csak a gyerekek nem kérdik meg, hogyha a föld mellett feltünik egy másik bolygó, akkor az nem-e billenti ki a pályályáról a másikat, vagy okoz minimum 50méteres tsunamikat egy tengerparti városnál.
  Agy kikapcs, ennyi kellett, most tényleg.
  Ha a második rész nem lett volna, várnék egy grande trilógiazárást. Igy sajnos nekem csonka marad a minőség.

 168. Azért az szerintem tagadhatatlan, hogy sikerült viszonylag (TF szinthez mérten) logikusan lezárni a harmadik résszel a trilógiát, nem maradt nyitott kérdés. Persze, nyilván sok a hülyeség benne – de Istenem, ez van. Reméljük, hogy ennyi volt, és nem húznak le róla még egy bőrt, mert az már tényleg sok lenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.