Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn)

Annyi biztosan elmondható a filmről, hogy kinézetileg az utóbbi évek legjobb animációját hozza. A sok emberi szereplő miatt felmerülhetett, hogy túl valóságos lesz, viszont mégsem eléggé, így inkább taszítást váltva ki a nézőből, de szerintem sikerült elkerülniük az animátoroknak ezt.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn főszereplői egy csónakon ragadva

Sajnos mint film már kevésbé állja meg a helyét. Vagyis hülye vagyok, a felnőtt nézőknek sántít kicsit. Bizony, túl gyerekes lett, de nem Wall-E-szerűen, hanem jobban. Tehát nem rossz a forgatókönyv, csak egyszerű, gyerekmese egy általános történet helyett. Amolyan régimódi a Secret of the Unicorn, 80-as évekbe illő. Spielberg visszanézett kicsit?

Tintin egy újságíró, aki az Unikornis titkának nyomába ered. Azután teszi ezt, hogy a piacon vásárol egy hajómakettet, amire nagyon gyanús személyek fenik a fogukat. Nyilván egy kincshez van köze az egésznek! Nosza, kezdődhet is a kaland, ami során rengeteg arany, egy részeges kapitány, egy tárcagyűjtő és egy aranyos kutya is feltűnik. Hogy a kelekótya rendőrökről ne is beszéljünk.

A forgatókönyv egyszerűsége ellenére akad a kalandokban jó pár fordulat, hiszen az 5 éveseket is le kell közbi. Sok kacsintásnál azért lehetett érezni a Steven Moffat, Edgar Wright és Joe Cornish trió geekségét, de nem az egyediségéről lesz híres a Tintin.

Néhol csak azért pereg a film, mert a főszereplő figyelmetlen, így folyamatosan keveredik galibákba. Főleg azután pörögnek fel az események, miután megérkezik Tintin mellé a kapitány, aki szeret inni, és nem szeret gondolkozni, bár azért jó szívű legalább. Mindezt gyönyörű grafikával felvezetve.

Tintinék ezúttal motoron

Bár a rendes filmeknél nem győzött meg a 3D, de azt kell mondanom, hogy az animáltaknál nincs kifogásom. Nyilván nem ad sokat hozzá, 2D-ben is működő történet kell, de azért más térben nézni. Szerencsére itt nincs gond a fénnyel és hasonlókkal, mint színészes társainál, hiszen mindenből pont annyit renderelnek amennyi kell.

Tintin kalandjai értékelés

Az utóbbi évek legjobb kalandfilmje, mert nincs sok kalandfilm. Nem varázsolt el, de nagyon jól szórakoztam rajta.

human
írta
2011. 11. 09. 18:25
megjelenés
5
hozzászolás


5 hozzászólás a “Tintin kalandjai (The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn)” bejegyzéshez

  1. Még mindig várós, bár az meglep, hogy én vagyok itt az első kommentelő.. Volt valami az oldallal vagy mi? Mindenesetre ha lesz időm megnézem, mert már rég láttam jó kalandfilmet.:)

  2. Fuha, hát nem is tudom hirtelen mit mondjak. Már vártam ezt a napot, igazi ünnep lesz számomra, amikor megnézem a filmet, hiszen az összes (!) Tintin képregény a birtokomban van, természetesen rongyosra olvasva. Különösen az utalásokra leszek kíváncsi, hiszen előzetsen azt már tudom, hogy már az The secret of the Unicorn képregény alapján készült, valójában a film jóval több képregény-sztoriból van összegyúrva, mint az eredeti Unicornis sztori. Ezen kívül várom, ami a képregényekben is nagyon bejött, hogy a különböző titkos jeleket, utalásokat hogyan fogják továbbvinni és ebből mennyi fedezek fel. Természetesen elfogult Tintin-rajongóként látatlanban megadom a filmre a 10/9-est :) Remélem ezt a részrehajlást mindenki megbocsátja. Egyedül azt sajnálom, hogy Magyarországon ezek a comicsok valahogy nem jönnek ki rendesen és most itt nem csak a Tintin összesre, de az Asterix és Obelix vagy a Lucky Luke sorozatokra is gondolok. Szerintem pont ez a döntő oka, hogy alig van komment és a Tintines hírek alatt és ha van is vagy semeges vagy csak simán keverik a Rin-tin-tinnel, amin mindig nagyokat mosolygok :) Az igazán vájtfülűeknek: néhány éve Párizs mellett megnyílt már a Tintin múzeum is, érdemes oda is elnézni. Üdv és bocs, ha hosszú voltam.

  3. Nem vagyok egy Tintin rajongo. Igazibol az egvilagon semmit nem tudtam a karakterrol ezelott. Megneztuk a fiaimmal, hat… Ennyire porgos filmet nem lattam mar nagyon reg. Az Indexen az Indiana Jones sorozathoz hasonlitottak es valoban. Csodajo vasarnapi film volt, remelem lesz kovetkezo resz. Nem mintha rajongova valtam volna, de egyszeruen hozta azt a minoseget, amit peldaul a negyedik Jones marhara nem.

  4. nekem is indy feelingem volt egy csomó jelenetnél, nagyon bejött, vérbeli kalandfilm, pedig én sem vagyok tintin-rajongó, jó, ha egy rajzfilmet láttam anno, meg összefutottam 1-2 comickal, és nem is fogom felkutatni őket, de ezt a filmet még jó párszor megnézem majd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.