A Chernobyl Diaries előzetese és posztere

A Warner megosztotta velünk Oren Peli (Paranormal Activity) új filmjének az előzetesét, még egy posztert is csatoltak. 6 fiatal turista felfogad egy vezetőt aki Csernobil dolgozóinak lakóhelyére, Pripyatba viszi őket “extrém túrára”. A kihalt városban mászkálnak, amikor is kiderül, hogy nincsenek egyedül.

HD a nagyoknak.

És akkor a poszter.

Chernobyl Diaries-poszter

37 hozzászólás a “A Chernobyl Diaries előzetese és posztere” bejegyzéshez

  1. Ezt csak szerintem nem kellene? Úgy értem, az alaptörténettel semmi bajom nincs, de Csernobil egy olyan tragédia, aminek generációk estek áldozatul. Rengetegen haltak meg és még többen szenvednek a történtek miatt különféle betegségekben, legtöbbje nem is tudja, hogy a robbanás következtében lett beteg. Tudjuk, hogy a tájékoztatás napokat késett, esős idő volt, az eső áztatta a földet és a zöldségeket; rengeteg radioaktív anyag jutott az emberek szervezetébe anélkül, hogy tudtak volna róla.
    Értem, hogy Amerikát ez nem érintette és ők erre az egészre teljesen másként gondolnak, de…értitek a problémámat, ugye? No, mindegy…Sorry, hogy belerondítottam a hozzászólásokba! :)

  2. Egyet értek de nézz meg egy rtlklubos híradót! Mások szenvedésében van az üzlet!

  3. Érzéketlenség és mocsokság ilyen filmet csinálni. De hát nem ez lesz az első eset. Tindalos: a rtles mondatoddal egyetértek :D

  4. ez nem egy dokumentum film, ne várjuk el azt tőle.
    “A csernobili csata igaz története” az a dokumentum film.

  5. Annyi (történelmi) borzalmat filmesítettek már meg, hogy szerintem teljesen fölösleges ezen fennakadni.

  6. Mi van? “Érzéketlenség és mocsokság”? Könyörgöm, említették valahol azt a trailerben, hogy “Haha, de jó, hogy felrobbant a reaktor, büdös ukránok megérdemelték haha”? Miért lenne érzéketlenség? Kétségkívül szomorú, ami Csernobilban történt, de a film egy huncut másodpercig sem próbál gúnyt űzni belőle.

    A második világháborúban több millióan meghaltak, mégis van egy rakás film róla. A Holokausztról meg külön még egy rakás. Ott mégsem panaszkodik senki.

    Ezt a túlérzékeny társadalmat.

  7. Venom, igazad van, de a II. vh. óta kicsit több idő telt el, mint Csernobil óta. Ráadásul, az amcsi filmek (mert ez a film is az lesz, akkor az összehasonlítást is ebből a szempontól végezzük el) a győztes oldaláról mutatják be a háborút. Itt azonban nem voltak győztesek, csak vesztesek. És még túl közeli, pusztán erre szerettem volna rávilágítani. És még arra is, hogy az USA messze van, az ő értékrendjük más. Lehet, hogy nekik nem furcsa horrorfilmet csinálni egy tragédiából. De, ha belegondolsz és láttál Csernobilról szóló riportokat és dokumentumfilmeket, akkor azt is láthattad, hogy a katasztrófa miatt mennyi “mutáns” gyermek született, és vannak, akik még most is ott élnek, mert máshol nem élhetnek, ugyanis a társadalom kivetné őket magukból. Ha szerinted ebből ízléses dolog egy horrorfilmet forgatni, akkor oké. Mert itt a film műfaján van a hangsúly. És, igen, meglehet, hogy én vagyok ilyen túlérzékeny, de sajnos, a pajzsmirigy betegségek, amik még a mostani 30 éveseknél és gyakorta megjelennek még itt nálunk is, a legújabb kutatások szerint a csernobili katasztrófának köszönhetőek.

    Tindalos és copass, mindkettőtöknek tökéletesen igaza van és mindkettőtökkel egyetértek. :)

  8. Ismét megkérdem, hol jelent meg a trailerben az, hogy a legkisebb mértékben is bele akarják keverni az atomreaktor-robbanás miatti sugárbetegségeket? Mint mondottam, szerintem is szomorú, amit át kellett élniük, de a film nem-erről-szól. A film egy alternatív Csernobilt mutat be, amiben szörnyek-szellemek múlatják az időt, és időről-időre falatoznak az arra tévedő mit sem sejtő turistákból.

    Nem keverik bele a beteg gyermekeket, nem űznek gúnyt a tragédiából, nem próbálják a baleset miatt sérülteket semmilyen módon pellengérre állítani – ergo, nem látom az ízléstelenséget.

    Az meg, hogy mikor történt, semmit nem ad hozzá vagy vesz el egy tragédia jelentőségéből. Nem lehet a Titanic elsüllyedésére azt mondani, hogy “Ó, mit számít az már, ami történt megtörtént”, csak mert 100 éve volt. Akkor is szörnyű tragédia volt, most is az.

  9. ennyi felesleges szócséplést egy marhaság miatt…ne legyetek már ennyire ál-píszík az ég szerelmére. majd éppen egy eleve mesevilágban játszódó thriller gyalázza meg a csernobili áldozatok emlékét.

    ez egy film, az ég szerelmére. a díszlet és az apropó adott, a többi kitaláció. semmit és senkit nem sért meg.

    te jó ég.

  10. az hogy breivik akciójáról norvégiában 1-2 hónapon belül film készült gondolom nem zavar ennyire…
    am hannah szerintem ez az érvelés nem állja meg a helyét

    amúgy van a filmben potencia, de szerintem nem fog kiemelkedőt nyújtani, reméljük jó lesz így első ránézésre egynek elmegy

  11. egyszervolt, Breivik akciójáról amerikai tinihorror készült?
    Én értem, mire akar kilyukadni hannah. Lehet, hogy egy csomó film készült pl. a holocaustról, de olyanra nem emlékszem, amelyikben amcsi tinik Birkenauban éjszakáznak, és mindenféle hülyeségek üldözik őket. Retekklubra meg minek hivatkozni? Persze, mindig van lejjeb, de akkor ez lenne a mérce?

  12. 0101, igen, erre szerettem volna kilyukadni, köszönöm! Azt hiszem, egyedül te vagy, aki megértett.:)

    Venom, mibe, hogy mutánsok fogják őket üldözni? :) Mutáns, Csernobil…az összefüggés nem kérdés. Te nem akarsz engem megérteni, vagy szándékosan félre magyarázod a szavaimat, de mindegy, tényleg hagyjuk! Ti nézitek, én meg majd olvaslak titeket.:)

  13. Hannah, a STALKER játékkal nem találkoztál? Azt egy ukrán csapat készítette. És az aztán minden, csak épp nem píszí az áldozatok emlékével és érzéseivel.
    És elég nagy siker lett.

  14. gabro, most szándékosan túlozni és sarkítani fogok. A Mein Kampf-fal még nem találkoztál? Azt egy osztrák manusz készítette. És az aztán minden, csak épp nem píszí az áldozatok emlékével és érzéseivel.
    Érted? Mindig vannak példák, de valahol kell lennie egy mércének (nevezzük jó ízlésnek, lelkiismeretnek, etikának, stb.), amihez viszonyítva azt lehet mondani, hogy ezt már ne. Nyilván nem láttam még az itt tárgyalt filmet, csak az elvekről beszélek. Én abba a korosztályba tartozom, akik már javában éltek akkor, mikor ez a katasztrófa megtörtént, és egy olyan helyen nőttem fel, ahol – mint az pár évvel ezelőtt kiderült – elég sok áldozatot követelt ez a szarság. Nem vagyunk egyformák.
    Elképzelhető, hogy ez egy tök jó film, még az is lehet, hogy egyetlen mutáns vagy nukleáris kísértet sem fog szerepelni benne. Csak arról beszéltünk itt, hogy ha mégis így lenne, és nem elég érzékenyen nyúlnának a témához, akkor az egyeseknek rosszul is eshetne. Ha majd kijön a film, megnézzük, és mehet tovább az eszmecsere :)

  15. nem tinihorror hanem élesben mutatták ahogy lövöldözik… szerintem azt hívják úgy hogy valami közfelháborodást okoz,nem pedig ez.

    igaza van venomnak, ilyen alapon lehetne sírni a titanic miatt, vagy mi van a háborús filmekkel?megszámlálhatatlanul sok ember halt meg mégis rengeteg film készült, ugyanúgy természeti katasztrófákról, bármi másról…
    értelmetlen az amit próbáltok itt előadni (no offense)

    de még ha mutáns zombi akármik üldöznék őket és ölnék a turistákat akkor se lenne SEMMI köze a valósághoz és az ott élőkhöz…

  16. Ennyi erővel bármelyik filmbe bele lehetne kötni – kivéve a dokumentum filmeket -, ami valós helyszínen játszódik, és előtte valami szarság történt ott. Ha már elvekről van szó. Ott van a Ryan közlegény megmentése – D-Day – elképesztő mennyiségű áldozat. És senki nem azon pampogott, hogy de köcsög volt ez a Spielberg, hanem, hogy milyen frankó filmet hozott össze.

    hannah, a következőket most hozzád intézem. “Venom, igazad van, de a II. vh. óta kicsit több idő telt el, mint Csernobil óta.” Ezek a te szavaid. Arra utalsz velük, hogy azóta elég idő telt el, és – pont emiatt – azok a filmek elfogadhatóak, amik arról az időszakról szólnak. Szóval akkor nem zavarna téged egy “Hirosima Diaries”?

  17. Ah, emberek… hannah-ban kétségek merültek fel a film megközelítését illetően és megpróbálja megvédeni az álláspontját, miért gondolja így. Pont. Nem kell ráerőltetni azt, hogy nincs igaza… Ő így látja, ti és én is másként. Pont.

    Engem inkább az zavar a filmmel, hogy megint egy sablonra készülő tinihorror, zéró egyediséggel. (JA és fun fact: az Asylum arcok írják a forgatót… naaa, mik a tippek, milyen lesz? :))

  18. Már várom a második részt mikor a “B” kategória amerikai sztárjai küzdenek majd a nagy félelmetes vörösiszapszörny ellen.
    Azért egy dokumentarista film esetében megalapozottabb a morális kiakadás, mint egy popcorn horrornál, ez a véleményem.

  19. CrazyBoy: szerintem ez jobban filmes, mint a rendező eddigi munkái. A színészek pedig most sem A-k :)

  20. Csodálkozom, hogy ennyi év után most jutott ez a Csernobil lehetőség először valakinek az eszébe….pedig már mióta adott a téma. Kiváló horror lehetőségek vannak abban a helyben. ( Már csak idő kérdése, hogy valakinek Auschwitz jusson az eszébe)

  21. Csodálkozom, hogy ennyi év után most jutott ez a Csernobil lehetőség először valakinek az eszébe….pedig már mióta adott a téma. Kiváló horror lehetőségek vannak abban a helyben. ( Már csak idő kérdése, hogy valakinek Auschwitz jusson az eszébe)

  22. Ne már, srácok, nem olyan nehéz megérteni. Gondolom, a Breivik-film (nem láttam) nem arról szól, hogy a gyilkosságok helyszínére tinicsapat érkezik, akiket aztán elkezdenek gyilkolászni a vízbe lőtt tinik. A Ryan közlegény sem ilyesmiről szól, hanem a kellő komolysággal tárgyalja a történteket. Vagy a Titanic, most komolyan, hogy jön ide? :)
    Egyáltalán nem a filmekben ábrázolt hullák számáról van szó. Én nagyon is kíváncsi lennék egy ahhoz hasonló kaliberű Csernobil-filmre. Ez nem az, és semmi értelme az ilyen összehasonlítgatásoknak.
    Ez egy olyan téma, ami sokakban erős érzelmeket kelt, és úgy gondolják, hogy nem ilyen stílusban, ebben a zsánerben kellene “feldolgozni”.

  23. Tényleg a Stalker című orosz sorozat meghalt? Próbáltam rákeresni, de semmi infót nem találtam róla.

  24. Tényleg a Stalker című orosz sorozat meghalt? Próbáltam rákeresni, de semmi infót nem találtam róla.

  25. Ott a helyem a moziban, de csak a helyszín miatt. A S.T.A.L.K.E.R. sorozatot is imádom, szóval nekem várós.

  26. 0101: Tehát akkor a STALKER (a PC játéksorozat, amivel te nyilván sohasem találkoztál) egyenértékű a Mein Kampffal? :X Tudom mit akarsz mondani, persze, trollkodok csak.
    Attól még te meg hannah vagytok azok akik túlreagálják ezt az egészet és olyasmit próbálnak belelátni ami nincs ott.

  27. Nem tudom, hogy ez feltűnt-e valakinek, de ennek a filmnek egy részét Magyarországon forgatták:

    – 0:39, 0:41 – Kiskunlacházai volt szovjet katonai lakótelep (http://www.szellemvarosok.hu/wp-content/gallery/kiskunlachaza/kiskunlachaza_17.jpg)
    – 0:43 – Kelenföldi hőerőmű kapcsolóház (http://www.flickr.com/photos/blackdogone/5112174688/)
    – 0:46 – Kiskunlacházai volt szovjet katonai lakótelep (http://www.szellemvarosok.hu/wp-content/gallery/kiskunlachaza/kiskunlachaza_15.jpg)

  28. Az íratlan elv, miszerint x idő után bármről lehet filmet forgatni, nácis vígjátékokat, stb, nem feltétlenül olyan elv, mint a “sörrel újra koccintunk”. Ébredjetek fel! Láttam a Dead Snow-t, a Mein Führert (vígjáték). (Nem vagyok szélsőjobbos.) Az egyik egy erőltetett film: Hitler ügyefogyottként való ábrázolása már-már egy Frizbi Hajdú Péterrel, ahogy elfogadhatónak, vagy épp szerethetőnek akarják feltűntetni az “infantilis” diktátort, lássuk be, a valóságban valahogy máshogy festett… Ebben az esetben a mondókám kezdetén ecsetelt x idő elv nem jön be. A Dead Snow már teljesen más figura. Valóságtól elrugaszkodott, természetfeletti (Zombi) lények, anno elhullott náciként védenek valami kincset és kicsinálnak mindenkit, aki azt el akarja vinni, ha zsidó, ha nem. Nincs ezzel semmi probléma. Épp ilyen lesz az Iron Sky is. Nazi kickass vígjáték. (Hozzátenném anno nem annak készült…, de ez már egy másik történet…) Érezzük a hajszálnyi különbségeket ugye? Egy Schindler listájához meg egyiket sem ildomos hasonlítgatni. Itt jön ez a Csernobilos tini popcorn, sokak már megvetik a filmet, teljesen érthető okokból. Ha ezt a filmet egy kitalált városban játszanák, mondjuk Falanszterben, ciril betűk nélkül és Falanster Diaries néven kerülne a mozikba, lehet, hogy a legnagyobb hangemelő is megnézné, max nem moziban, hanem egyszer, valahogyan… De ott van a Ditrict 9, ami Johannesburg banját kapta, mert burkolt célzásokat hordozott a film. Kíváncsi lennék, hogy az Irzaeli TV-csatornák közül hányan adják le a Ben-Hur-t Hanukakor… :D Vagy ott az Avatar: Kék színű lényekkel egy fiktív világban játszódik, aktuális Földi problémákat boncolgat, szerintetek mennyien mentek volna el rá, ha nem ültetik át a filmet ebbe az Avatar köntösbe? “Mindenki” nagyban tesz rá, hogy Afrikában napi 50 eurocentért gyémántbányáztatják a helyi lakosságot olyanok, akiknek semmi joguk nincsen azokon a területeken, de birtokolják azt, névlegesen megvették. Valakitől. Valamennyiért. Lehet itt trollkodni jobbra-balra, de akkor érvekkel támasszunk alá mindent. Minden filmnek megvan az adott fogyasztórétege és sajnos sokszor megváltoztatnak dolgokat, hogy kasszasiker legyen, vagy egyáltalán eladhatóvá váljon. Aki deslikeolja a Chernobyl Diaries-t is meg tudom érteni. Az emberiség ingerküszöbe ki van tolva a csillagos egekbe. Egy mai CSI rész 20 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna a boncolgatós részek miatt. Lassan eljutunk oda, hogy lelőnek valakit az utcán, de mi esszük tovább a McMenünket…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.