Tom Hardy Baneről

Az Ew képe mellett interjú is volt természetesen, hátha valakit érdekel, hogy Hardy mit mondott karakteréről, a film rosszfiújáról:

The Joker didn’t care, He just wanted to see the world burn, and he was a master of chaos and destruction, unscrupulous and crazy. Bane is not that guy. There is a very meticulous and calculated way about Bane. There is a huge orchestration of organization to his ambition. He is also a physical threat to Batman. There is nothing vague about Bane. No jokes. He’s a very clean, clear villain.

A lényege, hogy higgadt, megfontolt Bane, szemben a Jokerrel, és fizikailag is kellő ellenfele Batmannek.

8 hozzászólás a “Tom Hardy Baneről” bejegyzéshez

  1. Érdekes, de eddig számomra nem izgi.

    Prologue-ot nem láttam, lehet ott már dobbant valamit.

  2. A képregényekben is ilyen Bane? A korábbi filmben, amiben szerepelt, csak valami agyatlan állat volt, nem?

  3. Végre egy ellen, aki nem csak fizikumban, de ideológiák terén is felér a főhőshöz, nem csak tör meg zúz. Legyen jéghideg, kegyetlen és racionális. Végre.

  4. Végre egy ellen, aki nem csak fizikumban, de ideológiák terén is felér a főhőshöz, nem csak tör meg zúz. Legyen jéghideg, kegyetlen és racionális. Végre.

  5. Mert a Joker tök spontán, mindenféle tervezés nélkül találta ki azt a sok rohadt összetett dolgot. Pl. a kezdőjelenetben pont akkor hajt át az iskolabusszal a falon, amikor sok másik jön.
    “There is a very meticulous and calculated way about Bane”… and the Joker as well

  6. A Joker-nek nem volt ideológiája, nem volt egyéb célja a rablásokkal, minthogy káoszt teremtsen. Meg hát ő maga is mondta, hogy ‘I have no plans’. Emellett manipulálta az embereket, akik így nem is feltétlenül önszántukból, hanem megfélemlítés vagy egyéb okokból csatlakoztak hozzá.

    Bane-nek ezzel szemben szerintem lesz ideológiája arra, mit miért tesz, lesznek konkrét céljai amit meg akar valósítani, és az embereket ezekkel meg tudja győzni, hogy saját akaratukból kövessék.

    Szerintem kétféle ‘tökéletes’ főgnonosz létezik: egyik, akivel nem lehet azonosulni, kiismerhetetlen és így félelmet kelt; másik amelyiket elítéljük tettei és alkalmazott eszközei miatt, de lelkünk mélyén azonosulni tudunk a céljaival. Szerintem ez utóbbi még veszélyesebb.

    Talán kicsit túlfilózom a témát, de ez is jelzi, hogy tetszik a film alapfelállása :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.