Cosmopolis másodszor?

Klasszikus Cronenberg? Most komolyan, a realista filmjei előtti időket idézi ez a trailer, ami a nem túl távoli jövőben játszódik, és többek között egy pénzügyi tanácsadó a főszereplője, akit Pattinson alakít.

Nem akarja valaki finanszírozni a filmbuzi Cannes látogatását? Sejtettem. Úgy kerül ez ide, hogy a film világpremierje ott történik majd meg nemsokára. Reméljük nyer is valamit.

human
írta
2012. 04. 19. 22:00
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Cosmopolis másodszor?” bejegyzéshez

  1. Ez tényleg vissza a régi recepthez! Eddig nem nagyon érdekelt a film, de most hogy megláttam, hogy szerepel az official selectionben, és a trailert is megnéztem, alig bírom majd kivárni ezt az egy hónapot!!!

  2. elég komolynak tűnik, bár nekem nem ugrottak be erről a “realista” filmjei előtti alkotások, pedig elég sokat láttam belőlük.

  3. Ezt a filmet, hogyan lehet elrontani egy ilyen bamba képű Pattinsonnal?
    Szerte a földön nem találtak egy másik szinészt aki eljátszotta volna ezt a szerepet? Ezt még Radcliffe is jobban eljátszaná és csak a bemutatót láttuk a filmnek..

  4. alexq: Pattinson jó színész, mellesleg Kristen Stewart is. Nézd csak meg az Alkonyaton kívüli filmjeiket. Botorság lenne arról megítélni kettejüket.

    human: lehet, hogy viccnek szántad a Cannes-i kérdésed (nem, nem finanszíroznám :D ), de ahhoz, hogy bekerülj oda, akkreditációt kell csinálnod, Márc. 31.-ig volt a határidő. Viszont nem tudom, hogy maga a filmbuzi oldal “sajtó”-nak számít-e, mert ha igen, akkor lényegesen olcsóbban is kijuthatnál ;)

  5. Megnéztem és úgy ítélkeztem.

    Én nem látom benne azt amit te vagy mások. CSak a bamba kifejezés a tekintetében.
    De elfogadom a te véleményedet is.

  6. Ez nagyon jónak tűnik, már régóta várok egy ilyet Cronenbergtől. Az újabb filmjeit is szeretem, de azért mégis a korábbiak miatt lettem a rajongója, és a trailerben tényleg érezni a Videodrome vagy a Meztelen ebéd hangulatából.

  7. Nagyon klassz kis film lenne ez, csak hát ugye a főszereplője…

    Ki kellene kockázni a trailerben az arcát, két-három kifejezést csak összehoznánk a srácnak így együtt :)

  8. alexq & symor: meglátjátok, csak fejlődés kell neki. Én bízom benne, látom benne a potenciált, csak szegényt Hollywood erőszakosan egy rossz James Dean utánzatként akarja eladni (Remember Me). De nézzétek meg mondjuk egyik színészóriásunk, Johnny Depp első filmjeit. Háát… És mégis mi lett belőle. N

  9. anthony711:

    1. Johnny Deep szerintem nem egy színészóriás (bár, ha Pattinsonhoz mérjük minden bizonnyal).

    2. Deep első filmje (már ha főszerepről beszélünk és nem mellékszerepről, epizódalakításról) a zseniális Ollókezű Edward volt, előtte tévében izzított és két nagyobb mellékszerepben Bikinivadászok és Cry-Baby (ma már lazán kultuszfilm mind a kettő).

    Most ehhez ugye nem kell hasonlítanom komolyan azt hol tart Pattinson, itt a 9. főszereplésével készült filmjénél.

    Meddig kell néznünk még az ürgét, hogy “hová fejlődik”, még 5-6 főszerep, vagy csak 1-2 és kiderül róla, hogy mekkora “zseni”?!

  10. symor: Johnny első filmje a Rémálom az Elm utcában volt, és az főszerepnek tekinthető. Nem tekinthetünk úgy a fiatalokra, hogy pocsékak, és mindig csak a régieket magasztaljuk, mert a régiek egyszer csak kiöregednek, és nem maradnak színészeink :)

  11. A Rémálom az Elm utcában hol tekinthető főszerepnek már az Istenért?!
    Apróléknak rakták be a filmbe, mint leendő áldozat. Láttad te egyáltalán azt a filmet?

    Remélem észrevetted, hogy van egy pár új arc Pattinsonon kívül is, aki enyhén szólva jobb teljesítményt nyújt:
    Dane DeHaan, Tom Hardy, Ryan Gosling, Michael Fassbender, Taylor Kitsch, James McAvoy, Henry Cavill, James Franco, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Joseph Gordon-Levitt és még sorolhatnám a mostani fiatal generáció figyelemre méltóbb tagjait…

    Erre te jössz nekem Pattinsonnal, én őt nem magasztalom úgy, mint a felsorolt (és nem teljes listaként írt) újakat.

    Nem azért szapulom, mert csak a “régiekkel” hozakodok elő, hanem mert az újak között a legrosszabbak egyike.

  12. Már megbocsáss, de neked Ryan Gosling, James McAvoy és James Franco hol új arc?

  13. anthony711:
    “Már megbocsáss”, de karrierjüket ítélve most értek igazán révbe, tehát az A-lista új arcai, de ha már így küszködsz megkérdezhetném én is Pattinson hol az (?), hisz kb. 5-6 éve ismeri már mindenki.

    Mégsem erről beszéltünk igazán, hanem arról, hogy az új színészgenerációt tekintve (és nem a “régieket”) miért áll a létra alsó foka alatti két méter mély lyukba ásva, mint “talentum”.

    Ha meg ez alatt azt érted, hogy McAvoy, Gosling, meg Franco (ez a három a leírt közel 11 színészből) az általad említett régi “kiöregedők” közé tartozna, ahhoz már konkrétan nem sokat tudnék fűzni, hisz magától értetődő butaság.

  14. “A Rémálom az Elm utcában hol tekinthető főszerepnek már az Istenért?!
    Apróléknak rakták be a filmbe, mint leendő áldozat. Láttad te egyáltalán azt a filmet?”

    ha nem is főszerep (mivel az nancy és freddy ugye), attól még a filmben a főbb szerepek között volt, hiszen a főszereplő sidekickje volt szinte egész film alatt… több jelenetet kapott, mint saxon

  15. Mammut:
    És ez, hol cáfolja meg azt, hogy nem főszerep?
    Ennyi erővel már Bikinivadászok és Cry-Baby is főszerep volt (főleg az utóbbi).

    Csavarhatjuk akárhogy, Johny első filmfőszerepe az Ollókezű Edward, összehasonlíthatatlanul nagyobb teljesítménnyel, mint Pattinson bármely szerepe eddig. A “majdnem”, meg az azért “hosszan jelen” volt esetei meg elég erőltetettek így :)

  16. symor: Nem, nem tartom a leírtakat kiöregedőnek, de ők már rendesen benne vannak karrierjükben, VAN karrierjük, míg Pattinson csak most építi azt. De végül is teljesen mindegy, majd várom a Cosmopolis után a totálisan ellentétes véleményedet, lévén JGL és Ryan Gosling sem volt mindig magasztalt sztár, eleinte őket is így kezelték, mint Te most Pattinsont.

  17. anthony711:

    És megint sikerült néhány kicsit félresiklott bölcsességet megtudnom.

    Goslingot a még “nem sztárt” úgy kezelték volna a The Believer, vagy Half Nelson idején mint Pattinsont, még a legátlátszóbb hatásvadász Szerelmünk lapjai után sem ekézhette így senki, mert végig teljesítményt kívánt nyújtani, amikor még építette magát. Kicsit mást jelentett az, amikor ő építette magát és senkinek sem kellett hasonlónak látnia Pattinson mostani megítéléséhez.

    Lehet, hogy JGL vagy Gosling sem volt mindig ilyen magasztalt, de tehetségtelennek sem mondta őket senki, sohasem. Míg erről a fiúkáról ez nyugodtan megállapítható.

    Hiszen Pattinson máig krétaarccal bambul ugyanúgy mindenhol: építve önmagát irritáló Dali-ként, depis szerelmesként (ezúttal kontaktlencse nélkül), vagy vizet hordó cirkuszmitugrászként. Ebben az előzetesben meg megint minden helyzetben ugyanazt a reakciót teszi le, pedig igyekeztek jól összevágni. Csak hozzá képest Keanu Reeves is egy Marcel Marceau :)

    A Cosmopolis megtekintése után meg valahogy így fog hangozni a véleményem:
    “Cronenberg ismét erős szürreális jelenetekkel és képekkel idézi régi önmagát, ehhez a hatáshoz pedig tehetséges szereplőgárda dolgozik a keze alatt a mellékszerepekben is. A film egyetlen nagy hibája sajnos azonban valószínűtlenül egysíkú főszereplőjében keresendő.”

    Ezt borítékolhatod, nem ez lesz a srác “Patrick Bateman” áttörése.

    U.i.: A Cry-Baby Johnny egyik fontos szerepe, viszont akkor sem főszerep, az viszont igaz, hogy a figurája neve megegyezik a filmcímmel. A történet körülötte forog, de a Ricki Lake alakította Pepper az igazi főszereplő. Ma már persze mindenütt az ő arcával emlékeznek a produkcióra, de szigorúan véve nem főszerepet játszik (Pattinsoni értelemben semmiképp sem!).

  18. Mammut:
    Jól megcáfoltál :D

    Nézzük csak megy együtt a Kill Of The Day #1 – Freddys Best Bloodbath című videót a youtube-on :D :D

  19. symor: attól még, hogy valakit megölnek a film egy adott pontján, mitől aprólék? és ha depp az aprólék neked, akkor nancy barátnője mi a film elején? vagdalék? ne komolytalankodj már

  20. Mammut:
    Szerinted az “aprólék” egy filmesztéta műszó, amit a filmek szereplőinek valamilyen minőségére használnak?

    Eleve nem is komolyan írtam, hogy “aprólék”, csak te vetted annak, mint megcáfolandó :D

    Ne komolykodj már!

  21. Mammut:
    Nem arra, használtam, de értem miért érthetted félre. Azért írtam aprólékot, mert aki ismeri a filmet tudja, hogy úgy végzi, másrészt meg azért mert ebben a szerepben bárki helyettesíthette volna Depp-et és a sorsa szintén a’la carte :D

  22. Remélem azért még szeretitek egymást.:)
    Élmény volt olvasni a pro és kontrákat, szeretem amikor személyeskedés mentesen képesek vitatkozni emberek.

    Még mindig tartom magam a véleményemhez és symor tökéletesen leírta Pattinson szerepét a mai filmvilágban.

    Magáról FILMRŐL én sem írhattam volna másképp mint:

    A Cosmopolis megtekintése után meg valahogy így fog hangozni a véleményem:
    “Cronenberg ismét erős szürreális jelenetekkel és képekkel idézi régi önmagát, ehhez a hatáshoz pedig tehetséges szereplőgárda dolgozik a keze alatt a mellékszerepekben is. A film egyetlen nagy hibája sajnos azonban valószínűtlenül egysíkú főszereplőjében keresendő.””

    BAMBA BAMBA

  23. Jónak tűnik, kiváncsian várom. Ami Pattinsont illeti, nem vagyok sem színész, sem akkora kritikus, hogy a színészi kvalitásait pontosan megítéljem, de szerintem van karaktere.

    RG-t pl. láttam már pár filmben, de alig tudom felidézni az arcát, annyira jellegtelen, semmilyen, kellemesen szimpatikus figura.
    Akkor már inkább irritáljon valaki.Szóval én megnézem RP bamba fejét ebben a filmben, aztán meglátjuk:)

  24. Ütős film lehet így a trailer alapján ítélkezve. Kíváncsi leszek vajon tényleg olyan jó, mint amilyennek látszik.:)
    Pattinsonról meg az a véleményem, hogy (igaz, tényleg nem egy nagy szám színészileg) de talán ha kicsit emberibb karaktert kell alakítania akkor TALÁN jobban megállja a helyét.
    Az alkonyat széria amúgy úgy ahogy van pocsék. Ott a legnagyobb baj, hogy olyan figurát kellene eljátszania Pattinsonnak, ami valóságos művészet lenne hitelenes alakítani, mert maga a karakter hiteltelen.
    Úgyhogy remélem ezt a filmet majd nem b****a el!D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.