42-előzetes

Nem a kérdést találhatjuk ki hozzá, hanem egy film Jackie Robinson életéről. Ő volt az első afro-amerikai baseball játékos akit beengedtek a Major League-be, Amerika elsőszámú bajnokságába. Mindezt Harrison Forddal az egyik főbb szerepben. Na nem ő változik át, hanem az az ember lesz, aki ezt segít elérni Robinsonnak.

HD a nagyoknak.

Poszter is van.

A 42 posztere

human
írta
2012. 09. 21. 04:07
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “42-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nem mondom, “szép” igaz történet, de csak én érzem úgy, hogy ez már a 100. film ezzel a mondanivalóval. Rasszizmus, úttörő színesbőrű sportoló stb stb stb.

  2. Lehet, hogy elcsépelt a mondanivaló, mégis általában megvesznek az ilyen filmekkel, pláne, ha jó színészek is játszanak benne. Pl. az Emlékezz a titánokra máig nagy kedvenc. Lehet, én is el vagyok csépelve. :)

  3. Elcsépelt, mert rasszizmus? :) Jackie Robinson valami elképesztően nagy példakép Amerikában, talán elég az, hogy minden évben van Jackie Robinson Day az MLB-ben + visszavonultatták minden csapatnál a 42-es mezt. Ha Mo Rivera befejezi 1-2 év múlva akkor utána soha többet senki nem fog 42-esben játszani… Ha megkérdezed bármelyik afro-amerikai játékost a ligából (vagy a visszavonultak közül) akkor hallhatod, hogy mindenki hősként tekint rá kivétel nélkül.

    Ehhez képest az 1950-es film óta amiben ő maga szerepelt ha jól látom összesen egy filmet készítettek róla, 1996-ban egyenesen tv-re…

  4. A baseball az, ami rohadtul nem érdekel filmen, csak hát van a projecben egy Harrison Ford.. Miatta viszont már város számomra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.