Podcast: Nyilvános vetítés 012: Időutazó ágyúsznájperek

Ezúttal nem tudtuk megállni a spoilerezést. Előre szólok, hogy a Looperről is mindent kifecsegve beszélünk, nem csak a megnézett IMDB 250 filmről. Cserébe a jövő hétre a Vad bandát nézzük meg (vagyis én újra, de rég volt már a legutóbbi).

Ja és úgy tűnt mind a hárman baromira fáradtak voltunk. Na de majd a szerencsés 13-nál két liter kávé után rezeg majd a hangunk energiával tele!

Premier: Tüskevár

Premier: Hotel Transylvania

Premier: Savages

Megtekintve: Looper

Oscar, Emmy és egyéb díjak

Ajánló: Dexter

IMDb250: Barry Lyndon

Shownotes és letöltés a hivatalos oldalon, iTunes feliratkozás erre.

8 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 012: Időutazó ágyúsznájperek” bejegyzéshez

  1. Óóó, a Vad Banda..:) Szegény nagymamám nem tudta mire visz el a vecsési moziba 1990 környékén..:)

  2. Na végre már, hogy sorozatról is beszéltetek, méghozzá az egyik kedvencemről.Örülnék ha a jövőben is lenne azért ilyen, pl. a Breaking Badről, amit meg is említettetek.

  3. A Téglát iszonyúan szeretik az amcsik, mert dunsztjuk sincs az eredeti hongkongi mozikról.

    Tényleg nem tudják.

    Scorsese pedig emiatt nem egy iszonyú eredeti film elrontójának, hanem egy csavaros filmkészítőnek tűnik a Tégla miatt is. Habár az utolsó leszámolásjelenet, amikor Nicholson bandája lényegében bevégzi a rendezést nézve is ótvar. Mint egy rossz akciófilmes klisé.

    Barry Lyndon érdekesség Ryan O’Neil nem Stanley Kubrick választása volt a főszerepre. A lánya nyaggatta azért, hogy O’Neil kaphassa a szerepet, mivel teljesen rá volt izgulva a színészre a Love Story miatt.

    “Egyenletes” golyó, ez nagyon tetszett :)

    Egybeszerelt töltények nem voltak(értsd hüvely), a peremgyújtású, vagy központi gyújtású töltényekről nem is beszélve, amelyek egy évszázaddal később jelentek meg.
    Meglátszik, ha valaki csak fakarddal játszott kiskorában :D

    A Vad banda igazi férfifilm, tele keserű igazságokkal, testvérbarátsággal, erőszakkal, csöcsökkel. Ha valaki még nem látta az majdnem olyan mintha a pöcsét nem találta volna meg az illető a sok év alatt amit végigélt. Az utolsó halálbalett pedig már-már megható :D

    U.i.: Párbaj szempontjából tessék megnézni Ridley Scott Párbajhősök című filmjét. Ott nagyon komolyan nyomják ezt a témát!

  4. Dr Sick Fuck: pedig az ismert és látottak mellett nekem valahogy a Lyndon tényleg kimaradt mindig :D Míg a 2001-ről csomó beszéltem egy barátommal is, aki valamennyire kocanéző, ez valahogy sosem került szóba.

  5. symorhoz csatlakozva a Tégla csak egy koppints, semmi több. Scorsese leforgatta az eredeti, Szigorúan piszkos ügyeket, és annyi. Amit hozzátett, az meg annyit is ért.
    Ajánlom mindenkinek a figyelmébe az eredeti verziót, az méghozzá trilógia, nem semmi összefüggések vannak benne!

  6. Azért a Tüskevárnál érdemes megemlíteni, hogy ebből a filmből már 2006 ban voltak forgatási képek, és most került a mozikba. :D Vicc… biztos annyi speciális effektus van benne ami 6 évig tartott, az Avatart is odaveri! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.