2012 a letöltők szerint

A Torrentfreak idén is összedobta a legtöbb letöltést produkáló filmeket egy toplistába. Úgy tűnik a dvd és blu-ray piacnak, azaz a házimozinak lesz kampó, hiszen most olvastam, hogy 2012 az egyik legjövedelmezőbb év volt a mozikban. 6%-kal több volt a bevétel a tavalyinál, és 5%-kal több az ember, szóval nem is fogható teljesen a drágább 3D jegyekre ez a bevételi adat.

De most lássuk a letöltők kedvenceit:

  1. Project X 8,720,000 $100,931,865
  2. Mission: Impossible – Ghost Protocol 8,500,000 $694,713,380
  3. The Dark Knight Rises 8,230,000 $1,081,041,287
  4. The Avengers 8,110,000 $1,511,757,910
  5. Sherlock Holmes: A Game of Shadows 7,850,000 $543,848,418
  6. 21 Jump Street 7,590,000 $201,585,328
  7. The Girl With the Dragon Tattoo 7,420,000 $232,617,430
  8. The Dictator 7,330,000 $177,547,352
  9. Ice Age: Continental Drift 6,960,000 $875,093,094
  10. The Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 6,740,000 $712,171,856

Az utoló szám mindig a világbevétele volt a filmnek. A Project X kult lesz?

(Természeretesen lesz Top 10 listám majd, oda tartogassátok a tieteket, ez a poszt másról szól)

human
írta
2012. 12. 29. 03:58
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “2012 a letöltők szerint” bejegyzéshez

  1. Az azert vegyuk figyelembe, hogy a TDKR jelent meg kb legutoljara (hivatalosan dec eleje, nem hivatosan november kozepe), es ennek ellenere ilyen elokelo helyet foglal el.

    Ha jol emlekszem, akkor pedig kb a project x jelent meg legeloszor a listabol, aprilis, majus kornyeken.

  2. Ez annyit nem számít, egy-két hét alatt elfogy az újdonság ereje a torrentnek, aki le akarja tölteni, az megteszi az első héten…

  3. Olyan szinten javult a cam és ts minőség, hogy a blu ray dvd vonalat már nem érdemes szerintem figyelni, csak a második hullámban tudnak támadni.

    Mondjuk én soha nem értettem, hogy nótóriusan miért kell letölteni, természetesen nem tagadom, hogy én is szedtem már le filmet (ki nem, sőt másolt VHS-t is néztem szép számmal anno) de általában csak olyan dolgokat szedtem le, amiket nem találtam meg használt VHS-en, dvd-n sem, mert ritkaság…

    (de féllegálisan maga a legnagyobb videomegosztó is megtűr – vagy nem megfelelően szűr rengeteg ritka filmet, igazi ínyencségeket találni a “tecső”-n is, és “legálisan” megtekinthetőek, főleg ritkább horrorok, vígjátékok, nem beszélve az európai giallo és krimi, valamint művészfilmekről a 60-80 évekig, de igazi csemegék is fent vannak, tehát nem csak maga a torrent, de ezek az oldalak is hozzájárulnak a filmek egyéb irányú terjedéséhez.)

    Azért a bevételt – nyiván valamilyen szinten az emelt jegyárak is – csak néhány, évek óta várt és nagyon jól hisztérikusságig felvezetett film termelte javarészt, szóval ez egy ilyen év volt, ebből nem vonnék le messzemenő következtetést arra, hogy növekedne a látogatottság a következő években is.

    Az más tészta, hogy megrekedt-e a házimozi. A médiaboxok elterjedésével – de menjünk visszább – a divx-es asztali lejátszók terjedésével maguk a gyártók tették “legálissá” a filmletöltést, hiszen azzal, hogy az eszközök képesek voltak megjeleníteni ezeket a funkciókat, kimondatlanul is azt sugallták, hogy a letöltés valahol megbocsátható bűn, töltsd le ezzel tutira le tudod játszani. A nagyteljesítményű médiaboxok és a tabletek pedig szinte teljesen kiváltják a különböző lejátszókat és hordozóeszközöket.

    Nyilván a dvd – blu ray dolog abban is gyökerezik, hogy még mindig túlságosan drága egyes területeken, valamint az adattárolási szokások nagyban megváltoztak és eltolódtak a könnyebben hordozható, és újraírható memóriaegységek felé.

  4. Magyarországon továbbra is botrányos a dvd piac. Az új filmek még mindig 3000 Ft körül vannak ÚGY, hogy közben a kiadás még mindig silány (2012-ben még mindig képesek extrának benyomni, hogy “előzetes” és “jelenetek közvetlen elérése”?? Na neee)

  5. Ebből kilencet én is letöltöttem. Ritkán járok moziba(idén 2x voltam, ez már nálam soknak számít), de a filmek érdekelnek tehát még jó, hogy letöltöm őket. Dvd/Blu k*rva drága, meg nem is fogok Pestre menni csak azért, hogy vehessek egy cd-t, nálunk meg csak a több, mint 5 éve megjelent filmeket lehet megvenni a Profi/Tesco-ban.

    Project X pedig egy hulladék volt.

  6. érdekes, hogy javult a mozik látogatottsága.
    én idén kb. 2x annyi filmet néztem meg moziban mint tavaly, viszont tavaly is lett volna sok film, amire beültem volna, szóval nem az idei-filmestermés volt átlagon felüli -szerintem.

  7. Az idén megjelent filmek közül legtöbbet letöltött top10-es lista az egyik legnagyobb magyar torrent oldalról:

    1. Man on a ledge
    2. That’s my boy
    3. Men in Black 3
    4. Project X
    5. American reunion
    6. Wrath of the titans
    7. Expendables 2
    8. The Avengers
    9. Total Recall
    10. Safe

    hát, azért elég sok felejthető alkotás van köztük.

  8. most nem azért, de ezeket az összegeket hülyeség kiszámolni, mert nyílván ha ugymond nem lenne “ingyenes” a letöltés, akkor nem is töltenék le ennyien, mint ahogy nem is veszik meg még 1000 Ft filmet sem… (minek)

  9. Hát nem tudom, igaz én diákkal megyek, de szerintem nem olyan egetregető öszeg az az 1000 ft körüli összeg amit egy mozijegyért ki kell adni, és azt az élményt egy házimozi sem adja vissza. A cam meg r5 filmekről meg ne is beszéljünk. És igen, a dvd kiadások gyengék és drágák, én mostanában fórumokon, vaterán kutatok eredeti filmekért, sok jó duplalemezes, steelbook kiadást lehet találni olcsón!

  10. Nem egetrengető összeg az egy darab ezres egy moziért, viszont én idén összesen háromszor voltam moziban (batman, hobbit, avengers). a többi film nem érdekelt/sajnáltam rá a jegy árát, mert egyszerűen nem ért meg nekem ennyit se. Inkább megiszok négy korsóval egy kocsmában.
    A life of pi-t és a cloud atlast majd pótolnom kell még.

  11. Én egész sokat voltam ebben az évben moziba.
    -Avengers
    -A maflás (erre be lettem szervezve és legalább ingyen volt. végülis annyira gáz sem volt a film)
    -TDKR
    -Hobbit

    Ebből csak az Avengerst 3D-ben.
    Igaz, ebből két filmet ingyen néztem, de fizettem is volna értük. Megérte elmenni. Jó azt is látni, hogy valamiért kezd újra felemelkedni a látogatottság.

  12. idén még én is voltam moziban kétszer, pedig rég csak bd-zek, de hogy megérte-e a több ezret (mert hogy odáig el is kell jutni, az sincs ingyen)? egyáltalán nem, a tévémen jóval élesebb képet láthatok, és ezerszer kényelmesebb is itthon, szóval nem viszem ezután sem túlzásba a mozit, csak azoknál a filmeknél, amiknél semmiképpen sem akarok spoilerbe futni, míg ki nem jön a bd

  13. Idén a Hobbit és a Life Of Pi volt meg moziban (de láttam a Cloud Atlast is, az is megérte volna).

    Ezek legalább értek is valamit, nem úgy, mint a többi tucatfilm.

  14. De hogy a listához is hozzászólják: Hihetetlen, hogy ezt a Project X nevű hulladékot többen letöltötték, mint pl. az agyonhypeolt Avengerst :D

  15. filmeket többnyire moziban nézek, átlag havi 3-4 filmre ülök be, letöltve csak azokat nézem, amiről valami miatt lemaradok, vagy nem kerül forgalmazásra. én szeretem a moziélményt, a nagy vásznat, hangerőt és popcornt:) otthon viszont pont ellenkezőleg, szeretek félrevonulni a laptopommal, és fejhallgatóval nézni a filmeket/sorozatokat.

  16. Asszem mi kezet is foghatnánk nyílméregbékával, mert nálam ugyanez a helyzet. Én is imádom a mozi hangulatát, ezért idén elég sokszor voltam, van amit többször is megnéztem, de ebből csak egy 3D-s volt (Avengers), az is csupán azért, mert ahol beültünk rá, ott csak ez a verzió volt elérhető. Ami dühítő, hogy nálunk gyakran kimaradnak olyan filmek, amik úgymond “nem kellően nézőcsalogatóak”, így az ember csak kénytelen más megoldást keresni a megtekintésükre. Hálistennek a Lawless azért ment moziban, sőt de pláne, feliratosan :) (Igen, tudom, én is azok közé a “sznobok” közé tartozom, akik az eredeti nyelvet preferálják. Így lett két megtekintés moziban a TDKR-ből, mert az éjféli premierre már csak szinkronosra volt hely.)

    A DVD megjelenésekhez pedig annyit, ahogy már írták előttem, kriminális a minőség és az ár/érték arány. Én szeretem gyári kiadásban is megvenni azt, ami tetszett, de amikor olyannal találkozom, hogy extrák kizárólag a BR-lemezhez, akkor rendesen anyázni szoktam, és beintek a kiadónak. De hasonlóan röhejes, hogy pl. a Band of Brothers-t úgy vettem meg meg nemrég, hogy a 6000 Ft-os DVD-szetten NINCS magyar hang. Jelzem, engem nem zavar, de kérdem én, akkor minek vegyük itthon, ha külföldről olcsóbban megrendelhetem?

    De hogy a listához is hozzászóljak: A Project X számomra celluloid-hulladék volt, végig sem néztem, a többi közül látható, hogy többet többször moziban láttam, a maradék meg egyszerűen nem érdekel, mert például a Tetovált lány eredetijét szükségtelen volt remake-elni, a Tvájlájt meg nocomment :)

  17. Mark_Kross: hát mostanában inkább vaterán szemezgetek, de régebben index és avx fórumról szereztem be jópár filmet, mindegyik hibátlan állapotú volt, és a legdrágább is max 1500 forint volt, ami már papírfeknis, duplalemezes kiadású.
    +érdemes körülnézni MediaMarkt és hasonló helyeken ha van időd, jó darabokat lehet találni kedvező áron (néha).

  18. Project X érdekes, hogy első, gyanítom amcsiban megtolta a letöltési rátát a tini társdalom. Amúgy meg egy hulladék film, mondom úgy, hogy én “szeretem” az amerikai pite féle tinivígjátékokat.

    Moziban én is többször voltam az idén, 3-4x. Nálam a fő motiváció a mozira, hogy nincs kedvem kivárni a filmet addigra, hogy le lehessen szedeni. De e mellett haverokkal egy “programként” is fogjuk fel a dolgot.

    DVD/Blu-ray vásárlásáról. Ritkán veszek DVD-t. Azért is, mert nagyon ritkán nézek meg egy filmet kétszer, de ha igen, akkor több év után venném max elő. A másik, hogy drága. Ha működne itthon is netflix vagy ahhoz hasonló szolgáltatás, tuti befizetném a havidíjat, és akkor on-demand annyi filmet nézek meg ammenyit tetszik, és akkor sem bánnám, ha épp rossz volt a film. A tucat filmekhez ez a jövő, nem a fizikailag dvd birtoklás. Minden digitális anyagnál elszakadtam a fizikai hordozóhoz való ködőtéstől.

  19. A Project X csak egy egynyári mozi, még feleannyira se lesz maradandó mint a Másnaposok. Sőt, szeretne egy kicsit is az lenne. Egyszer meg lehetett nézni.

  20. LOL, a Twilightos link tényleg easter egg :D Ezek szerint gondolta, hogy lesz olyan elvetemült, aki képes bármilyen Tvájlátos linkre kattintani :DD

  21. MaTE és jky: Srácok, kalapot emelek! Hogy jutott eszetekbe kattintani? :D

    human: Mester, a poén ült! :D:D

  22. Hát én csak MaTE kommentje után kattintottam, magamtól fel nem fedeztem volna, pedig ütős poén :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.