Heti mozibemutatók: február 14.

A szerelmes filmek hete, el is megyünk a Die Hardra?

  • Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények – a Twilight utód?
  • Die Hard – Drágább, mint az életed – bár az eddig látott kritikák nem éltetik, de akkor is, Bruce, McClane. Még ma írok, tartsátok addig benn, bár valszeg szinkronos lesz most.
  • Életem szerelme (La chance de ma vie) – na ez talán elviselhető? A főszereplő párterapeuta minden nőre szerencsétlenséget hoz, aki összejön vele. A legújabb szerelme viszont kitart?
  • Szép remények (Great Expectations) – Dickes feldolgozás a komolykodóknak.
human
írta
2013. 02. 14. 14:04
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: február 14.” bejegyzéshez

  1. a die hard5-ot, csak saját felelősségre ajánlom. most jöttem a moziból és még mindig a “hatása” alatt állok. istenem, mekkora egy gagyi szar film volt…!!!

  2. Remélem csúnyán megbukik ez a Die Hardnak csúfolt szenny, és a stúdiók végre rákényszerülnek felhagyni a minősíthetetlen folytatások tömeggyártásával.
    Bár nincsenek illúzióim.

  3. Ma megtekintettem a barátnőmmel a Beautiful Creatures című remekművet. Ő olvasta a könyvet, én nem. Nem is tudom hol kezdjem. Hungarocell hó, kibaszott szar színészek, igénytelen CGI, elképesztően lassan kibontakozó cselekmény, gyenge poénnak szánt, de nem vicces beszólások meg utalások… nem is tudom, mire adhatnék pontot. Egyet Jeremy Irons-nak, a zene is jó volt, meg a félig-meddig nem happy end is…
    Nálam ez nagyon nagy jóindulattal 3/10

    Barátnőmtől mozi után, a hazafele tartó séta közben megkérdeztem, hogy miben volt más a könyv. Kb 5 perc alatt elmesélte az egész sztorit, összevetve a filmmel, és komolyan mondom, ha csak a felét belerakják, ami a regényben szerepelt, a filmből meg kihúzzák a vontatott részeket (amikben tényleg, semmi lényeges nem történik, és még a regényben sincsenek benne), bőven lehetett ez volna egy 6-7/10-es élmény is. Különböző karaktereket gyúrtak eggyé, izgalmas, rejtély-megoldós részeket alakítottak át rém egyszerű, unalmas cselekménnyé, a karakterektől semmit sem lehet megtudni a két rusnya főszereplőn kívül, akik a könyvben elvileg a helyi nagymenő, meg egy csodaszép csaj. De komolyan, csak nézzetek rá erre az Ethan gyerekre… mi a fasz? Tömérdek, izgalmas képességekkel rendelkező karakterekből semmit sem mutattak, semmit sem tudtunk meg róluk. Ráadásul olyan illogikus cselekedetek követik egymást, hogy csak pislogtam, ki lenne ennyire hülye? Rengeteg lehetőség lett volna, hogy ebből egy jó filmet kreáljanak. Hogy páromat idézzem; “Ennél szarabb könyvadaptációt még nem láttam…”

    Senkinek sem ajánlom, hogy beüljön erre a bő két órás, vontatott kínszenvedésre, hadd bukjon csak a kasszáknál, különben még a végén a második részt is megfilmesítenénk.

  4. Bachstein: én még nem láttam a filmet (moziban ehhh, a könyv is elég cikis) de a hungarocellhó szerintem nem lehetett hó, inkább szöszök…?

  5. yeeeyha: Barátnőm elmondása szerint, mint azt vázoltam is, a könyv abszolút fogyasztható, legalábbis a kategóriáján belül. Én mondjuk nem olvasok ilyen sítlusban, úgyhogy nagyon erről nem is tudok nyilatkozni, kénytelen voltam az ő ítéletében bízni. :)
    Jaaaa, értem, szóval nem si hót varászolt, hanem csak szöszpihéket! Ez így film közben nem esett, köszi a korrekciót! :D

  6. Bocsi, Bachstein, tényleg hó volt :p Ilyen igazi olcsó kínai termék szerű havat én még nem láttam XD
    Hát én is megnéztem, és voltaképpen nem is volt olyan szörnyű, mint amire gondoltam.
    Egyrészt nagyon hosszú volt, 3 részletben sikerült csak végignéznem, a sztori olyan amilyen, nem emlékszem pontosan a könyvre, így nem tudom felmérni a könyvhűséget. Vontatott volt, a mágiás szál egy-két helyen jól meg volt csinálva, de inkább csak kötelező kör jeleggel volt felvonultatva a filmben.
    Lena átlagos volt, szerintem a színésznő se rakott bele mindent, a mellékszereplők semmi maradandót nem alkottak. Meglepetésemre Ethan nem volt nézhetetlenül béna. Tartom, hogy ritka ronda gyereket sikerült szerződtetni a szerepre, de néha, mikor szemüveget viselt, akkor szinte tetszett.
    Ami miatt nem tartom kidobott időnek ezt a 117 percet, az a kis humor miatt volt, ami főleg Ethan körül bukkant fel, és az esős-veszekedős jelenet is tetszett (“És légyszíves most már ne zuhogjál rám!” XD).
    A film vége is elviselhető volt, viszont még most sem érdekel a folytatás. Engem most is felbosszantott, hogy egy egész történeten át “rettegtünk” mi lesz Lenával, erre ez a köztes állapot, ehh. De az utolsó fél perc tényleg tetszett, azt vissza is tekertem.

    Most már a Csitt-csittre kell fell készülni, na az lesz egy nagy gyötrelem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.