Podcast: Nyilvános vetítés 045: Szédülünk a sebességtől az űrben

Még mindig a Star Trekről beszélünk, meg a Furious 6 is szóba kerül. A jövő hétre az Amerikai szépséget nézzük újra, milyen lesz öregebb fejjel.

Premierek: Másnaposok 3., Nyitott szívvel
Trailerek: Ain’t them Bodies Saints, The World ’s End, Byzantium, Don Jon, Walking with Dinosaurs 3D, We are the Millers
Apróságok: Timecop remake
Visszatekintés: Star Trek Into Darkness
Megtekintve: Fast 5 & Furious 6.
IMDb250: Vertigo

Letölthető. iTunes és RSS.

12 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 045: Szédülünk a sebességtől az űrben” bejegyzéshez

  1. Ain’t them Bodies Saints bizony nem győzöm elégszer mondani, mindenki oda lesz érte. Ahogy írtam is már, tutira az év filmje lesz nem egy embernek. Engem legalábbis letaglózott a film vizuálisan és hangulatában is.

  2. azért hívja fel az öreg Spockot, mert nem tudtak róla semmit, mondják hogy Harrison egy éve még nem is létezett, aztán mondja h ő Khan, ezért hívta fel az öreget, hogy az ő idejében volt e feljegyzés egy bizonyos Khanról.

  3. Star Trek nagyon jó lett. Jobb mint az első szerintem, arról nem is beszélve hogy a Robotzsaru is ott volt! :D
    Vertigo nagyon jó, de a Hátsó Ablak még jobb.

  4. Már akartam kérdezni,hogy miért úgy beszélgettek,hogy egyes mondatok között majdnem 1 perc szünet van? :) “Bizonytalan csend”

  5. Ezek a mostani kötetlenebb beszélgetések mennyire “vágatlanok”, vagy majd érkezik megint rendezői változat a kimaradt dumákból?

  6. Én harminc éve vagyok Star Trek rajongó, az összes film és sorozat összes epizódját láttam többször is, és nekem pl. tetszett az új ST film és tetszett az egész reboot, és bár vannak benne hibák természetesen, nem állítanám ilyen summásan, hogy ez nem Star Trek film, pláne nem hogy nem is sci-fi, és nem érzem, hogy arcul csaptak volna, vagy lábbal tiporták kedvenc univerzumomat… Amúgy azzal egyetértek, hogy jobban is megerőltethették volna magukat a forgatókönyvvel, de azért nem látom olyan súlyosnak a dolgot, és én inkább örülök annak, hogy elkészült egy új ST film, minthogy az egész frenchise szépen lassan elhalt volna.

  7. …A “logikai bukfencekről” meg, azt már leírták előttem, hogy Spock miért hívta az öreg Spokoct, nem azért hogy hogyan kell legyőzni, hanem, hogy egyáltalán ki az a Khan, mit kell róla tudni. A másik meg, Khan azért fordult az Enterprise ellen miután megölte az admirálist, mert vissza akarta szerezni a torpedókban lévő embereit. Ez volt a “motívációja” és nem az hogy “csak mert gonosz”. Nem volt ebben semmi logikátlan, nem vágtak ki semmit, csak jobban oda kell figyelni a filmre, ha már fogást kerestek rajta!:)

    Azért az nagyon durva és egyben szűrreális volt, hogy több mint fél órán át oltjátok a Star Treket, közvetlen azután, human szájából elhangzik egy olyan mondat a Fast&Furous6-al kapcsolatban, hogy “ÉS JÓ VOLT” !!! :DDD

  8. vágottak, de nincs kihullott téma.

    nyílméregbéka: ez érdekes kérdés lenne, persze ha nem így írnád, hogy egyes filmek miért kapnak könnyedebb elbánást. De basszus, az ST-ről a hibák ellenére (ahogy az F&F 6ról is) továbbra is azt mondtuk, hogy élveztük a moziban. persze Zsolt nem annyira, de hallgasd már meg a múltkori adást, arról is az ÉS JÓ VOLT amit mondtunk. Nem értem a kötekedést.

  9. Én nem értem a mostani Star Trek filmekkel kapcsolatos elvárásokat a Trek rajongók részéről, hisz már az első 10 film sem az intellektuális kalandokról, hanem az aktuális főgonosz, akciódús legyőzéséről szólt. Az erkölcsi, morális vagy filozófiai tanulságot felvonultató, jól megírt sztorik, mindig is a sorozatokban voltak.
    Ha valakit érdekel leírom egy-két mondatban, hogy mi is volt az eddigi 10 filmben.
    Az 1. rész az egyetlen, ami egy érdekes és mondanivalóval rendelkező sztorit dolgoz fel. Lényegében a Star Wars és a 2001 – Űrodüsszeia keveréke. Főleg a végtelenül elnyújtott jelenetek miatt nem lett igazi siker.
    A 2. rész szöges ellentéte az előzőnek. Ugye ebben szerepel Kahn, aki egy pörgős és akció dús film keretében igyekszik bosszút állni Kirk-ön. Nem rossz film, de nem is jobb, mint a többi akkor készült sci-fi akció, Spock tényleg jól megcsinált halálától eltekintve.
    A 3. részben semmissé tették az előző rész egyik legjobb jelenetét, Spock feltámasztásával. Itt egy klingon, Christopher Lloyd a főgonosz, akit szépen le is győznek. Egyébként az Enterprise ebben a filmben is konfliktusba kerül a Csillagflotta legmodernebb hajójával és egész véletlenül Scotty az, aki hatástalanítja azt.
    A 4-5. részt inkább hagyjuk is. Mindkettő banális és rendkívül gagyi.
    A 6. rész szerintem a legjobb, mivel egy érdekes és fordulatos krimi keretében itt sikerült a legjobban kiszélesíteni az univerzumot és a karakterekkel is itt bántak a legjobban. Az aktuális főgonosz is (Christopher Plummer) végre érdekesebbre sikerült, emellett ez a Kirk éra utolsó darabja.
    A 7.résztől már Picard (Patrick Stewart) Enterprise-a szerepel. Az első The Next Generation film tömören, egy nagy rakás szar. Itt az aktuális főgonosz Malcolm McDowell, aki egy őrült tudóst alakít.
    A 8.rész egész jóra sikerül. Ezúttal a kissé zombi szerű Borg-ok támadását kell visszaverni, de egész a film végéig sikerül elkerülniük a szokásos sablonokat. Sajnos viszont a film vége miatt, ez sem lesz több egy sima akciófilmnél.
    A 9. rész megint egy rakás szar. Az aktuális főgonosz, mit ád isten épp bosszút áll, amit hőseink meghiúsítanak. Nagyon eredeti.
    Végül a 10.rész is egy sima akciófilm. És vajon miről szólhat? A főgonosz, ezúttal Picard fiatal klónja, bosszút vagy mit áll és el akarja pusztítani a Földet és bármily döbbenetes, de a film végén megállítják.
    Röviden ennyi. Szóval ebbe a sorba simán beleillenek a J.J Abrams-es filmek, sőt a legtöbb résznél még jobbak is. Aki tényleg tudni akarja, hogy mitől különleges a Star Trek, az a sorozatokban keresse a választ.

  10. human: Ezt most pont nem kötekedésnek szántam (pedig amúgy kötekedő vagyok), ezért is tettem három emotikont is a végére! Csak nekem baromi vicces volt, hogy egy hosszú oltás után, egy általam elég rossznak tartott filmről pont ez volt az első mondatod…

  11. Spire4369 “…Főleg a végtelenül elnyújtott jelenetek miatt nem lett igazi siker…” Nem értem sztem a mai napig a legsikeresebb (anyagilag) ST-film a Motion picture

    azt én is belátom, hogy egyik mozifilm se magas gondolatok miatt ST-s DE
    sztem azért nem ST (nálam) az új film, mert hiányzik az a kis “fűszer” ami eddig megbolondította az eddigi ST-filmek még a 2009 rebootot is, az pedig az hogy sztoriban nincs semmi speciális. Sima akció-sci-fi semmi extra dolog, jelenség, érdekesség ami köré fel lehetne húzni egy sztorit
    Mire gondolok: VGer, Genesis project, Genesis bolygó, Időutazás, Isten keresése, (6.én is szeretem de ott sincs semmi extra), Nexus, Időutazás, Örök életet biztosító bolygó…Nemezist hagyjuk, Időutazás+vörös anyag. Tehát a filmek egyediek voltak a maguk módján, itt semmi extra
    Itt semmi

  12. sajnos az a fűszer, amiről sandor8206 ír manapság szinte mindenből hiányzik, a filmekből, és az emberekből is, mintha elfelejtettek volna valamit, vagy csak nem mernek barátságosak és őszinték lenni, mert egyből jön valami troll aki a pofájukba röhög

    ahelyett, hogy állandóan kritizálunk mindent, lehetnénk segítőkészebbek

    A régi Star Trek első része nekem nagyon tetszett, bár ma már egy közhelyes sztorit dolgoz fel, de azt nagyon látványosan és filozofikusan teszi

    szuperek azok a jelenetek, ahol percekig úsznak az űrben a gigantikus felhők és gépek mellett

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.