Snowpiercer most rendesebben

A jégkorszakban túlélő emberiség egy vonaton ropja az osztályok harcát. Na jó, néha fizikaiba is átcsap a buli, hiszen a “parasztok” át akarják venni a vonat motorja fölötti uralmat. Most végre a képminőség is jó:

human
írta
2013. 07. 07. 03:49
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Snowpiercer most rendesebben” bejegyzéshez

  1. Szeretem az oylan filmeket, amik valami elzárt helyen játszódnak. Nekem tetszik.
    (ha tényleg ott élnek, akkor miért kell a vonatnak mennie? Miért nem állnak egy helyben? Vagy vannak városok, amik között közlekednek? )

  2. Pocok :
    Ha jól emlékszem a nyilvános vetítésben beszéltek róla. valami olyasmiről van szó, hogy jégkorszak van, és a vonat próbál a nap által melegen tartott területen maradni, a Föld forgási sebességét ellensúlyozva, ezért nem állnak meg és ezért para, hogy a “parasztok” hátul vannak, mert, ha lassul a vonat, ők szívnak.

  3. Én sem értettem, hogy mi az francért jó az ha robog a vonat azt meg végképp nem, hogy mi van akkor ha megszerzik a motor felett az irányítást. De most, hogy Petae fevázolta így mégnagyobb baromságnak tűnik az egész.

  4. Petae86 says:
    2013. July 7 at 09:16

    Kössz! Így már teljesen érthető, logikus minden.

  5. Mégegy neokommunista/le-a-szemétláda-gazdagokkal film a többihez, ez már tucatműfaj lett az utóbbi időben. A rendező személye miatt azért érdemes lehet szem előtt tartani ezt.

  6. ez engem is kíváncsivá tett? mennek körbe-körbe? milyen vasútvonalakon? nem maradt a síneken semmi, minden szabad?

  7. Jónak tűnik a sztori, de kicsit olyan Elysium-os. Mondjuk a vonatos témákat a “Pap, háború a vámpírok ellen” c. film óta nem csipázom, de ez érdekesnek tűnik. Várjuk szeretettel! :D

  8. Szerintem is jónak tűnik! S az nem lehet, hogy azért is megy a vonat, mivel így talán folyamatos mozgás következtében esetleg olyan energia szabadul fel, amit felhasználnak főtéshez! Itt kb. olyanra gondolok, hogy ha hideg van, az ember azért megy, mozog, hogy ne fázzon, ne hűljön ki! Nem lehet, hogy itt is amit mozog a vonat, s van valamilyen összefüggés!

  9. a Föld forgási sebessége a mi szélességi körünkön 1000 km/h körül van. de akkor is, hidakat építettek az óceánokra, hogy körbe-körbe mehessenek folyton? nem sok értelme van, az biztos.

    imtal, nem lenne túl gazdaságos így fűteni, valamivel a szerelvényt is hajtani kell. ha meg több energiát termelne, mint amennyit felhasznál, ez lenne az örökmozgó.

  10. lehet nem a napon akar maradni, mert tévedtem, viszont “a train that travels around the globe via a perpetual-motion engine.”, avagy megvan az örökmozgó itt ezek szerint.

  11. Hát igen, lehet ez sem a logikájáról lesz híres, hanem inkább a történet vezetés vagy a hangulata miatt. Bár eddig ez utóbbiak sem biztosak.

  12. régen miért nem számított a logika?

    miért lehetett a filmeket csak simán élvezni ?

    kit érdekel, hogy miért megy a vonat?

  13. Azok a fejszések ott valamiféle szopóálarcban vannak a trailer végén? Mert más nem jut hirtelen eszembe miért a szájukon van a nyílás, és nem a szemükön.

  14. “kakapitány says:
    régen miért nem számított a logika?
    miért lehetett a filmeket csak simán élvezni ?”

    “A jégkorszakot túlélt emberek egy száguldó vonaton élnek”

    Most őszintén. Ez nem tűnik egetrengető nagy baromságnak első hallásra?

  15. Bandido kit érdekel? ez csak egy film, ami szórakoztatni akar

    ha látványosan és ötletesen megcsinálják működni fog

    felesleges mindenbe belekötni

    amúgy meg nem baromság, szerintem tök érdekes alapötlet, és persze valószerűtlen, de a filmeknek ez is a dolguk, hogy kiszakítsanak az unalmas életedből

    legalábbis én az a fajta vagyok, aki vevő erre

    romantikus, nem realista, ez is egy műfaj

  16. Egyátalán, hogy jönnek ahhoz, hogy jégkorszak?! Lehet nem is az lesz a világvége hanem meteor! Vagy szökőár!
    Igazat adok kakapitánynak.

  17. “pleter says:
    mennyi földhöz ragadt marha van…”

    Mennyi agyalágyult idióta van akinek le lehet nyomni minden szart a torkán…

  18. A sematikus térkép szerint így össze-vissza mennek. Ha meg mindig a npon akarnának maradni, akkor 1 nap alatt kellene körbeérniük, nem egy év alatt :)
    Valami magyarázat biztos lesz rá, hogy miért kell menni. engem az érdekel, hogy ki tartja karban a síneket, ha mindenki a vonaton van?
    Ja, és nem a “motor” feletti uralmat akarják átvenni te jó ég, de magyartalan! Mozdony lesz az, bár abban kétségtelenül van motor.

  19. A film inkább metaforának tűnik, a fogyasztói viselkedésminta kritikájának: a legtöbben ma is úgy vélik, hogy lesz még egy nagy pofon, mielőtt az emberiség észhez térne (pl. a Felhő atlaszban is sejtetnek ilyesmit, hiszen Neo Seul és a félnomád parasztok közül az utóbbi van később).
    Ennek a nyaklevesnek a legjobb metaforája a világvége-sztori (vulkánok, dínók, űrlények /óceánból, űrből, spejzból/, zombi hordák, jégkorszak, meteor stb.)
    De a legrelevánsabb metafora ebben a filmben az, hogy még itt is vannak emberek, akik minden nyilvánvaló körülmény ellenére – mármint egy vonatnyi az emberiség, és a vonattól függ a piszlicsáré és könnyen lehet, hogy értelmetlen élete – is elhiszik, hogy “nekem ez jár”-alapon élhetnek.

    Jó lesz ez! Márcsak azért is, mert láthatóan (nem?) öltözött Bruce Willis “rekkenőnek”, hogy megállítsa a vonatot, és kisüssön végül a nap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.