Lucy-előzetes: már megint az agyunk 10%-át használjuk

Luc Besson új filmje, amiben a főszereplőbe beleműtenek némi különleges drogot, hogy szállítsa nekik, de megsérül a csomagolás. Így derül ki, hogy valami különleges drogról van szó, ami felpörgeti az ember érzékszerveit. Avagy Scarlett Johansson szétcsap, miközben próbálja megmenteni magát.

HD a nagyoknak.

human
írta
2014. 04. 02. 20:44
megjelenés
35
hozzászolás


35 hozzászólás a “Lucy-előzetes: már megint az agyunk 10%-át használjuk” bejegyzéshez

  1. Az eleje még érdekes volt, de a végére elvesztett a film… így semmi esélyük nincs a többieknek, mi értelme? Miért kéne izgulnom a főszereplőért, amikor ilyen? /sigh

  2. Addig nincs is baj, amíg filmötletként használják ezt az áprilisi tréfát, csak sajna nagyon sok ember a mai napig azt hiszi, hogy tudományos tény…

    De, rinyálást félretéve, maga a film jónak néz ki, viszont arra én is kíváncsi vagyok, hogy min kell majd izgulnunk, ha a főhősnő akkora hatalommal rendelkezik, mint maga az atya úr isten.
    Majd valamelyik gonoszba is beoltják a kék cuccot, és mehet a gigantikus csihipuhi, vagy a a saját emberségért kell majd küzdenie?

  3. Engem megvettek ezzel az előzetessel. Jóféle. Az meg nem érdekel, hogy ez megvalósítható-e vagy csak fikció.

  4. Maga a trailer érdekes lett. Nézős lesz. De ez a 10%os marhaság… És egyre többször hallom ezt. mit gondolnak az emberek, hogy a maradék 90% meg alvó üzemmódban van? Pff

  5. A Csúcshatás mutatta meg, milyen mikor teljes mértékben kihasználjuk az agyunkat. Mindenre emlékszünk, amit eltárolt az agyunk, mint egy autista esetében. Luc Besson csak egy felturbózott Nikitát tudott összehozni az alapötletből.

  6. Viszont, a legfontosabb kérdés megválaszolatlanul maradt:
    Mi annak a számnak a címe amit a trailer végén hallunk?

  7. Én meg leszarom a százalékot, Scarlett tehetséges és dekoratív, Bessonnak voltak nagyon jó filmjei (és nem csak rendezőként – természetesen nem kívánom mondjuk a Nagy Kékséghez hasonlítani pl. a Taxi (CSAKIS) első részét, vagy mondjuk a Párizsból szeretettelt, esetleg az Ötödik elemhez a Taken első felvonását, de ezek is a maguk nemében baromi szórakoztató filmek voltak. A recept tehát jó színész + besson = nézhető popcorn. Reméljük, most is ez lesz, a folytatást meg – ha lesz – csak ki kell hagyni, és jónapot.

  8. “min kell majd izgulnunk, ha a főhősnő akkora hatalommal rendelkezik, mint maga az atya úr isten.” … hogy Morgan Freeman-t lenyomja-e :D

  9. Johanssonnak végre értelmes frizurája van, jól is néz ki, Morgan Freeman meg Morgan Freeman, van látvány, lövöldözés. Mit akarhatnánk még nyárra?

  10. Érdekes, ugyan egy az egyben Csúcshatás feeling, de nálam bejövős ez a téma. Meg fogom nézni.

  11. hatalmas marhaság lesz! amikor a telefon adatfolyamokon hárfázik, ááá! :D

    ezt mindenképp meg kell nézni.

  12. Ez a trailer bejött nekem, persze én mindig reménykedek, hogy egy-egy betli után azért Besson megint megcsinálja (Nikita, Leon, ötödik elem, Taxi, Taken…), és ez a trailer is ígéretes nekem valamiért.

    Ez a 10%-os dolog egy poén volt Einstentől, vicces megjegyzésnek szánta egy előadásában, az újságírók meg felkapták a sztorit és megírták, és azóta tartja magát ez a tévhit… :) mióta létezik CT, MRI, PET scan, tudjuk, hogy az agyunk 100%-át használjuk.

  13. Persze, hogy a 100%-át használjuk, egyébként miért alakult volna ki a többi? A természet rohadtul takarékos, az agy pedig iszonyatosan sok energiát igényel. Bár nyilván vannak, akik elhiszik ezeket a vicceket (ilyen a 24 gramm is), ezért tűnhet úgy, hogy van valami igazság a kihasználatlanság mítoszában :)

  14. Oké, a Limitlessben értettem, hogy bevette a bogyót ami által kitudta használni az agya maximális teljesítőképességét, így könnyen tanult nyelveket, értett a számokhoz, etc.. emészthető, de Scarletnek mi a fenétől lesz kvázi olyan ereje, mint Jean Greynek pl?

  15. Minden ember teljes mértékben használja az agyát, ha lekövetik, akkor mindenhol futnak az elektromos jelek, attól függően miket csinálsz, vannak az általánosabb területek, amik majdnem minden dolog közben működnek, meg vannak a speciálisabb területek, amik inkább akkor aktívabbak, ha mondjuk beszélsz. De rengeteg terület át tudja venni más területek munkáját, ha azok megsérülnek vagy épp jobban foglaltak. Agykihasználósról inkább abban az értelemben lehet beszélni, hogy mennyire helyesen épül fel a világképed és a logikád. Mennyire helyesek az adatait és mennyire nem. De ami a kihasználás szóhoz a legközelebb van, az az, hogy mennyire vagy hajlandó dolgozni pénzért vagy más valami miatt, mennyi időt és energiát vagy hajlandó belevinni a mozgásba és a gondolkodásba.

  16. sztem meg nagyon sok ember csak a 10%-át használja, elég csak beszélgetni velük :-P
    előzetes nem fogott meg, sima 6.érzék, telekinézis stb. belefért volna…de túl sok, túl erős és már túlzottan eltúlzott (pl:telefonvonalas dolog) képességek miatt nálam átment “gagyiba, hülyeségbe” a dolog, nem érdekel.

  17. Epic zenével,meg 1 1 arcot használó Johansonnal messze nem vettek meg…Minden mást már láttunk sztem.

  18. Luc Besson jó rendező, de az utolsó filmjei nagyon bénák voltak, főleg a vérmesék. Ki is került a kedvenc rendezőim top10 listájából. A 90’s években voltak nagy klasszikus filmjei, de mostanra… Nem is tudom, lehet nem is olyan jó rendező?
    Ez a trailer sem fogott meg.

    A régebbi filmjeinél még jól mutatott, és jól működött a vásznon ez az Európai feeling, de az újabb filmjeinél inkább béna, erőltetett és egyáltalán nem éri el azt a hatást amit ő szeretne.
    Valahogy nem működik…

  19. Valaki Akirát nézett és elképzelte milyen lenne az Elfen Lied főszereplőjével…

    A 10%-os dolog rohadtul idegesítő…mondjuk itt nem lényeges, mert eléggé elrugaszkodnak a valóságtól így is!

  20. az baj hogy már megint túl sokat akarnak addig még olyan összefüggéseket látott át amit más nem addig jó volt a trailer ahogy kiszabadult stb. de amikor már emberek agyába ment be, meg látta a szemmel láthatatlan hálózatokat szerintem az már sok…..
    túlextrázott csúcshatás.

  21. De sok agykutató van Magyarországon XD
    A trailer tetszett amúgy nagyon, a sc-fi-t nem kell halál komolyan venni soha.

  22. Nekem pont az akció nélkül, vagy minimál akcióval és inkább drámával, filozófiával adta volna – kb. amolyan egisztenciális kérdéseket, emberi mivoltunk határait feszegető gondolatokkal foglalkozó drámának tök baró lenne, de ez kb. csak egy akció film lesz, lazán vázolva a fentieket… kár érte így előre is. (Remélem rám cáfol…)

  23. Emberi egzisztenciális kérdések, meg emberi mivoltunk, meg határfeszegetés, meg dráma meg a t…m tudja még mi :D Ha az lenne benne, akkor max te néznéd, meg még néhány elvetemült :D Így meg meg fogja nézni pár ezer másik ember, aki nem unatkozni megy a moziba, hanem élvezni a látványt és a filmet :D

  24. Oké, amíg Csúcshatás utánzat volt még felkeltette az érdeklődésem de mikor az előzetes átcsapott Mátrixba már nevetségessé vált az egész.
    Besson 97-ben kifújt.

  25. Yakhead: attól még, hogy kielégítené az elmélkedésre vágyó embereket igényeit még lehetne látványos a film és te is élvezhetnéd velünk együtt.

  26. anyadlohaton,ilyen logikával mi a szarnak forgatják a 672. die hardot meg need for speedet és társait, miközben agyatlan, lövöldözős szar és autóüldözéses az összes, mások mégis majd összetörik magukat, hoogy moziban nézhessék. Valakinek ez kell, valaki az élet értelmét és világváltást vár 1,5 óra alatt. Ami nem tetszik, nem nézed meg, kész. Mindenkinek másra van igénye.

  27. A film nézős, de csak otthon. Nem az a szint, amiért fizetnék.
    Ez a 10%-os marhaság meg elképesztő, minél több embernek magyarázzák el, annál kevesebb érti meg valahogy. :D Nem egy jól körülhatárolt 10%-ot használunk az agyunkból, használjuk az egészet, csak nem egyszerre és általunk még nem teljesen átlátott módon. Azért így használjuk, mert ez a rendeltetési módja. Nincs olyan, hogy folyamatosan minden részét kihasználod, mert egyszerűen nem erre van tervezve, nem így működik.
    Összehasonlítani egy mesterséges gép működésével, olyan mintha körtéket akarnál átszámítani almákra. Értelmetlen.
    Levitációt meg telepátiát meg hasonlókat meg majd akkor lesz érdemes elővenni, ha lesz olyan fejlettségű a kvantumfizika, hogy nem varázslatos filmeffektek számban értelmezzük őket, hanem tudni fogjuk, hogyan működnek. Nincsen természetfeletti, csak korlátolt ember.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.