YA adag: The 5th Wave és Divergent folytatások

A Sony is lecsap az ifjúsági regényekre. Chloe Moretz (Carrie, Let Me In, Kick-Ass) lesz a The 5th Wave főszereplője. Várjatok, jön a sztori, ha nem olvastátok a trilógia (haha) első kötetét: a főszereplő lány 4 hullámát élte túl az emberszabású élienek támadásainak, és most az öccse megmentése közben összefut egy titokzatos fiatal fiúval, aki az utolsó reményük lesz az 5. hullám túlélésére. WOOOHOOO.

Ide már csak az a hír illik, hogy a Divergent harmadik kötetét is kettészedik, folytatódik a trend, amit talán a Harry Potter indított, de követte a Twilight (ha jól emlékszem), ahogy a Hunger Games sem maradt le (200 oldalas könyvet szednek ketté, grat grat), és most már a Divergentről is tudjuk, hogy a harmadik köteté két filmként kel majd életre. Biztos, hogy így jobban kifejthessék a történetet, nem a pénz miatt.

6 hozzászólás a “YA adag: The 5th Wave és Divergent folytatások” bejegyzéshez

  1. Nem mintha erdekelnenek ezek a filmek, de a 160 oldalas Hobbitbol is csinaltak egy kilencoras filmet

  2. azért volt ott még egy rakás más forrás tolkien-től amibe belenyúltak, de ezeknél a kommersz izéknél van valami más a könyvön kívül? szerintem sincs. addig biztos meglovagolják a trendet míg ezek a filmek nem buknak a mozikban és mivel elég sok agyatlan ember van aki ezeket imádja ez nem mostanában lesz

  3. Miért evidens, hogy a YA könyvek csak agyatlan, ostoba bugyutaságok lehetnek? Mi a mérhetetlen lenézés oka ezek felé a könyvek felé? Olvastátok mind? Tudjátok, hogy mind ugyanaz a stílus, ugyanolyan gagyi? Tényleg csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy a filmek, vagy a könyvek alapján ítéltek-e?

  4. Human: Én a mátrixnak tulajdonítom ezt a szétszedős dolgot, mert ők voltak az elsők ilyen téren.
    Dareia:A Hunger Games esetében nagyon jók az adaptációk és a könyv se rossz bár hozzáteszem nem egy Harry Potter( ami szintén nem az irodalom csúcsa ) de 5x jobban van megírva mint a twilight. Ezt a Divergent cuccot sem húznám le mert nem vészes könyvbe és filmben sem bár a főszereplőt alakít csaj nekem nem jött át lehet, azért mert egy Jennifer Lawrence alakítást vártam. Ami a summa az pedig az számomra, hogy ezek a könyvek és filmek nem a mi célközönségünknek van kitalálva hanem a tinédzsereknek és így aztán kb mindegyik vehető egy kaptafára(Futurisztikus jövőkép,kiválasztott,valami különleges képesség amitől másabb mint a többiek, tini szerelem szex nélkül, idősebb mentor, és még tökm tudja) ugyanakor persze mindegyik más szóval azt javaslom nézd meg a filmet(ket) és utána ha tetszett olvasd el a könyvet(ket)

  5. Remélem, hamarosan olyan is lesz, hogy már az első részektől ketté szedik. Sőt hárommá, néggyé…

  6. Látta valaki a Divergent-et? Mert eddig totál érdektelen a trailerek alapján!

    Ellenben a 5th.Wawe majdnem érdekelt, amíg odáig nem jutottam,hogy “összefut egy titokzatos fiatal fiúval, aki az utolsó”…NEEEEM!!!! NO ROMANCE, PLEASE!!!

    Eddig egyedül a Maze runner az érdekes, sajnos nekem a Hunger Games, azon túl, hogy JL nagyon jó karaktert hoz ,nem igazán nyerte el a tetszésemet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.