The Amazing Spider-Man 2: az eddigi legkarakterhűbb Pókember film?

Nem fogom éltetni a filmet, rengeteg sebből vérzik, viszont legalább korrekten nyúl mindahhoz, ami miatt Pókember sokak által kedvelt hős a képregényekben. Előkerül a humora, a tragédiái, a rosszul használt tudomány, az erővel nem bírás, meg ezek, avagy tudják mit kéne csinálniuk, aztán kicsit elbaszarintják.

Kezdjük a negatívumokat a történettel, vagyis történetekkel. Attól féltünk hogy túl sok ellenség lesz a filmben, és sajnos ez igaznak bizonyult. Bár Rhino nem lett fontos, de helyette kaptunk két komolyabb ellenfelet is, akiknek az eredettörténetét bele kellett zsúfolniuk a filmbe. Emellé még Parker folytatta a szülei utáni kutatást, na meg a szerelmi szálat is építeni kellett. És még van amit kihagytam.

Az előbb említetteknek a fele is kitenne egy filmet simán, de gondolom a Sony beleszólt a dologba, mégpedig a saját kis “univerzumuk” építése miatt. Szerintem az Osborne-Parker-Gwen háromszög, nem szerelmi, nyugi, bőven elég lett volna ide, de akkor a Sinister Six meg a spinoff meg mittoménmi nincs jól megalapozva.

Igazából tényleg ott rejlik a film gyengesége, hogy a két gonosz felépítésére nincs rendesen idő. Jól kezdik mindkettejüknél, de aztán meg villámgyorsan kell haladniuk a “sötét oldalra állásnál”, hogy a fináléban még gyorsabban történjenek a dolgok.

Mindezek mellett viszont Marc Webb szokás szerint korrekt szerelmi szálat tud a történetbe csempészni. Azért látszik honnan jött a rendező (500 days of summer). Még az enyhe elnagyoltság ellenére is működik Peter és Gwen szerelme, bár erről a színészek közötti összhang is tehet.

Az akciójeleneteket mindenképp éltetni akartam. Két dolog: nincsenek eltúlozva, és többnyire követhető minden. Sokkal átgondoltabb ez a része a filmnek, mint az Amazing Spider-Man 1-ben volt 2 éve. Itt csak a filmes média munkatársai vannak hátrányban amúgy, mivel a Sony szépen előtt minden akciójelenetet az eddigi trailerekben. Nem tudják az örök igazságot: never go full Iron Man. Vagyis tudják, elnézve a bevételeket, de erről majd később. Pénteken nagyot akasztott a film.

A színészek szokás szerint jók. Tobeynál Garfield még mindig ezerszer jobb, a humoros jelenetekben szintúgy, mint a drámaikban. Emma Stone szerethető Gwen, Foxx elvan Elektroként, bár gondolom a kékké válás előtti jeleneteket jobban kedvelte, na és Dane DeHaan szokás szerint igyekszik lenyúlt a showt, a film leghálásabb szerepét kapta nyilván.

Ide a végére csak morgok kicsit azon, hogy Emma Stone magyar hangja mennyire nem tetszett, és rombolta nekem a filmélményt. Bla bla sznobság meg mittomén, na meg a színészek sem 19 évesek, bár elvileg azt alakítanak, de a magyar hang még öregített a nőn valahogy. A többiekkel nincs baj amúgy.

27 hozzászólás a “The Amazing Spider-Man 2: az eddigi legkarakterhűbb Pókember film?” bejegyzéshez

  1. Rengeteg hibája van, de én is jól szórakoztam rajta. Adnrew Garfield felvehetné a Peter Parker álnevet is simán.
    Ez talán az első szuperhős film, aminek valóban jót tett a szerelmi szál.

  2. Én azt nem értem hogy miért lett a fia egyből Green Goblin, ez még talán az előzőtrilógiban Venom halálánál is nagyobb hülyeség. Igaz a film végi “harc” Rihno ellen, bár még mindig nehéz fölfogni hogy robot, remélem az X-men jobb lesz bár ott is teljesen át van írva a történet…

  3. Nálam vetekszik a Kapitánnyal!

    X-men is remélem patent lesz meg a Galaxis Örzői is és akk egy jó képregényes évet lehet zárni idén.

    Jövőre meg Avengers2 meg Ant-Man ugye.

    Szerintem Green Goblin teljesen jó volt így.

    Nem akartak Norman Osbornnal szarakodni ez jo megoldas volt í]y. A srác amúgy is ilyen badass rohadék karakter minden filmben kb :D

  4. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler

    Szerintem nem volt jó igazából szerintem azért, mert a Captain America 2 nagyon tetszett és azután az egész story vezetés nagyon gyerekesnek tűnt nekem. Egyszerűen nekem kvázi a Pókember trilógia hivatalos 4 része volt ez az epizód. Túl sok story de sokszor néztek hülyének baromságokkal. Pl most komolyan apunak volt pénze és ideje felépíttetni titokban a Roosveltet meg magánrepcsit bérelni de arra már nem maradt, hogy szegény Petikére hagyjon pénzt és a Maynéninek nem kell nyugdíjasan kórházba ketcsölni.
    Másik Guru asszem erre utalt de nem biztos, miért lett kb azonnal a halálán Harry miután megtudta aputól hogy ő is örökölte azt a betegséget amiben éppen haldoklik 65 évesen? nem 20 évesen hanem 65, de varázslatosan mint egy placebo Harrynk egyből elkezdett lefogyni és haldokolni stb.
    Másik Petike bemegy az abcbe de sajnos át kell alakulnia pókfiúvá, megoldja a konfliktust aztán poénkodik a pultossal, fizet, kimegy. A videófelvételt ezek után a pultos biztos nem nézte vissza és adta volna el horror pénzért Pókember kinézetét.
    Na mindegy tudom ez egy block buster meg minden de ne már. Én nem vagyok pókember fanatikus de aki az vagy csak szereti azokat nem idegesítik az ilyen dolgok?
    Gwen-Peter drámára nem térek ki de külön pacsi azért mert még ebben a részben lezárták és nem kell a következőben 20-30 percet eltölteni ezzel.
    Ki volt a kalapos csávó a végén, mert annyira nem vágom a képregényeket?

  5. A kalapos csávo nem egy nagy karakter, igazábol egy mellékszereplő a képregényekben is Mr Fierce a neve és egy gazdag faszi aki Parker szuleit utalja mint az állat és Peter en akarja mgbosszulni és pénzeli a gonoszokat meg befolyasos embereket manipulal

  6. Hihetetlen, hogy Elektróból sikerült egy értelmi fogyatékost csinálniuk, erre a szerepre kár volt Foxx…
    Meg nem értem hova ez a nagy sietség, Harryből nem kellett volna még zöld manót csinálni, főleg ilyen bénán nem.
    Az orosz csávóról meg ne is beszéljünk, úgyhogy a film három gonoszából kettő nulla volt a harmadik meg -1.

    A fasza akciók, a poénkodás meg Garfield mentik meg a filmet valamennyire.

  7. Guru: És még azoknak akik nem értik hogy Rhino miért is lett robot. Hangsúlyoznám hogy nem mindegyik univerzumban az de ebben amiben a film is játszódik robot. Itt a képregényből egy oldal!

    http://www.judao.com.br/8/wp-content/uploads/2013/12/Ultimate-Rhino.jpg

    Egyébként a film nagyon tetszett. És az hogy ennyire tömör volt csak a Sony-nak köszönhető mert annyira erőltetni akarják azt amit human is írt a kritikában. Elég bullshit ötlet volt tőlük de legalább meglépték azt amire számítottam és jó sok plusz pont jár érte még ha nagyon sajnáltam is, ahogy anno a képregényben is.

    Messze a legjobb Pókember adaptáció eddig az tuti. Webb uraság tudja mit csinál annyi szent. És én értékelni a filmet nem egyenként hanem egybe majd a 3 részt fogom. Mert egyértelműen ez egy széria és nem minden 2 évente egy film mint a nagy átlag.

    8/10 mert tényleg voltak hibák de megéri az árát. Ha meg lesz a 3. rész is a DVD-k tuti itt pihennek majd nálam.

  8. Minden hibája ellenére szerettem…SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!Gwen halálán sírt a barátnőm(majdnem én is…).

  9. De ha már vesznek egy kicsit az amazing spider man-ből, meg egy kicsit az ultimate spider man-ből, akkor nevezzék a filmet inkább the amazing ultimate movie universe spider man-nek…

  10. Tegnap este néztem meg, s bár hibák bőséggel voltak benne, azért lekötött végig… Mondjuk nekem az előző trilógiával se volt gondom, bár én nem vagyok nagy képregény szakértő… SPOILER Gwen halála várható volt… Már a forgatás alatt szivárogtatták, sőt eleinte úgy volt MJ már itt megjelenik…

  11. human nem értem ezt a nagyot szakított a film dolgot, jól fog nyitni, de ku*vára nem annyit amennyit lehetett volna pl: egy “másodvonalbeli” karakter pókihoz képest (Amcsi kapi 2) ugyanazt fogja hozni, sokkal de sokkal kevesebb pénzből + “állítólag” póki 2 az eddigi egyik legdrágább marketing kampány.
    92 nyitott, Raime első pókija hozott tizen x éve 110-et, ez a bevétel csak az előző részhez képest jó teljesítmény, ha ez eredmény a sonynak, akkor gratula :-). Bár persze várjuk meg, hogy alakul.
    DE ez gyenge ahhoz képest ami lóvékat beszélnek amit beleraktak a filmbe.

  12. A film szerintem jó és csak azért nem remek amit a kritika is írt, hogy túlzsúfolt. SPOILER Gwenn halála remekül megidézte a képregényt (még a ruha is ugyanaz rajta). És egy ilyen kicsit könnyedebb hangvételű filmbe még jobban üt a női szereplő halála mint Rachel-é (aki nekem unszimpatikus volt) a Dark Knight-ban.

    Annyit mondanék a film zsúfoltságának védelmére, hogy ennek a filmnek 3 másikat kellett előkészítenie. A 3. részt, a Venom, és a Sinister Six spinoff-ot.

    Ami viszont nagy pluszpont mellett, hogy az első képregényfilm, ami egy képregényvilágot teremt. Ha nem vesszük a TDK trilógiát, ami reálisabbá teszi a dolgokat, itt szuperemberek vannak és az első olyan film, ahol ezek az emberek nem lógnak ki a környezetből. Valahogy itt elképzelhető, hogy hálón lengő emberek harcolnak csillagszórókkal. Ez szinte minden más képregényfilmnek hibája.

  13. DarkEagle igen lehet hogy robot, de legalább úgy néz ki mint a klasszikus Rhino.
    simán megcsinálhatták volna hogy hasonló páncélja van mint vasembernek, és csak felkell vennije.

    de ebben a behemót munkagép páncélban nevetséges :)

  14. “Az akciójeleneteket mindenképp éltetni akartam. Két dolog: nincsenek eltúlozva”

    Eltúlozva? Ez nem túl szerencsés megfogalmazás egy képregényfilmnél.

  15. nekem inkább 8/10, tartom magamat ahhoz mint ami az első résznél volt, miszerint képregényfannak mint nekem ez pókember film, nem a tobis féle hitványság.

    nem tudom nektek hogy volt, de engem marhára irritált hogy a sok idióta anyuka apuka elviszi a tizenéves gyereket egy ilyen filmre ami marhára nem neki való, aztán a kiscsávók folyamatosan kommentelik hangosan és kérdezik éppen mi történik.

  16. Kiábrándító lehet amit most írok de ezt a filmet nem is 18 éveseknek szánták de még 16-os besorolás is távol áll tőle.
    Egyébként rottenen korrekt a besorolás, egy hulladék a film kb. cpt murica 1. részével vetekszik, maximálisan 25 perc akcióval a 2 és félóra játékidőből.

  17. Igen, nekem is az volt a bajom, hogy a film első fele túl gyerekesre sikeredett. Elektró karaktere olyan volt mint egy ovis, ja nem is, egy ovis nem duzzog ennyit. Inkább mint egy elhízott kiskamasz (“jaj engem senki sem szeret, senki sem vesz észre, brühühüü”). Nem lehetett komolyan venni a problémáit.

    Nekem bajom volt a szinkronnal is, nem kicsi, nagy. A Harry-t tolmácsoló nagyon eltúlozta a dolgát és hű de sunyadék akart lenni. Kíváncsi leszek majd eredeti hanggal milyen a srác (mert különben eléggé tehetségesnek tartom).

    Kicsit megalapozatlan volt Peter és Harry barátsága, a szerelmi szál jobb volt mint korrekt, az akciók is rendben voltak, a film végi BÜDÖSNAGYSPOLIER-re számítottam, sőt, ha nem lépik meg kb. szembeköpik a frencsájszt.

    Összegezve: voltak kiemelkedő pillanatai, de nagyrészt kuka. Sajnos. (Gyerekkorom hőse ő.)

    Hatpont, de lehet inkább öt.

  18. Ezek szerint nem ugyanaz a hangja Gwen-nek, mint valamikor a tv-ben leadott verzióban? Mert ha jól emlékszem az ott valami iszonyatosan fiatal kislány szinkronizálhatta szegény Emma Stone-t, ami kb 50%-ot elvett a szinésznő karakteréből. Meg is állapítottam anno, hogy magyar szinkronos Emma Stone filmet sose többé.
    Amúgy a Mozis és a későbbi DVD-s, tv-be kerülős szinkronok között van különbség?

    OFF: (a komment olvasás veszélyei)
    Gyorsan át akartam futni a komment-eket, hogy írt-e valaki Emma Stone magyar hangjáról valamit és beleszaladtam procsek rosszul jelzett spoiler-ébe :( ehh, pedig igyekeztem elkerülni őket. Még “szerencse”, hogy valamikor a második rész tervezési szakaszában olvastam már erről a eshetőségről egy-két kommentben :):(

  19. 8,5/10
    Igen, az eddigi legkarakterhűbb és legjobb Pókember film, ez nem kérdés!:)
    Várjuk a folytatást!

  20. Azért az eredmény a magyar szinkronnál, hogy egy karakter nevében felcserélnek egy betűt, és képesek gyors egymásutánban kétszer (egyszer börtönben, egyszer híradósnéni a tévében) kimondani ROSSZUL a nevet, amikor az KI VAN IRVA a híradóban jól. Szitsevics helyett Szisztevics, hát nem semmi öregem.

  21. A film jó volt, hozta azt a színvonalat!

    Egy kérdés! Talán spoiler veszély!! :D

    Volt még kisfilm a mozivetítés után? Nem a mutánsosra gondolok!

  22. Szamomra ez az eddigi legjobb pokember film. Ami elrontja az a marmeting. Minek kellett a Rinot leloni? Olyan szepen keretbe foglalja a tortenetet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.