Hétfő kérdése: Mi jót láttál a múlt héten?

?

Eljött a pillanat, hogy folytatódjon a rovat. Remélem néztetek valami jó filmet a múlt héten, olyat amit ajánlanátok másnak. Ennek megfelelően lehetőleg spoiler nélkül kéne, hogy maradjon meglepetés, amikor valaki miattatok megnézi. Persze lehet írni elrettentőt is, ha valami országos szarba futottatok.

Mit láttatok a múlt héten? Lehetőleg 1-2 mondatot fűzzetek mellé, mert egy random filmcím nem igazi ajánlás.

Az előző posztból szemezgetve:

Legutóbb a Larry Flint, a provokátor című filmet lestem meg. Szokásos kurvajó Milos Forman film. Woody Harelsonhoz nagyon illik a szerep, Courtney Love-tól meg kiráz a hideg. – Znealk

pont ma néztem meg a Coenék első filmjét, a Véresen Egyszerűt (Blood Simple) ami eddig valahogy kimaradt. Roppant hangulatos, izgalmas neo-noir bűn film, nem a legjobb filmjük. De igazán jó kezdése egy nagyszerű karriernek. Későbbi filmjeik több stílus eleme már itt megjelenik. – The Man Who Laughs

a legpocsékabb a Műkincsvadászok (The Monuments Men) volt, ami elvileg valós eseményeket dolgoz fel. nem csak a történet érhetetlenül ostoba, hanem az egész kivitelezés. remek színészek, egész jó alakítások, ez a fenti problémákkal egy olyan kombinációt alkot, aminek alvás lett a vége… dögunalmas, értelmezhetetlen szar. sose… – dimitrij

Only Lovers Left Alive: Ez egy olyan vámpíros történet, ami a létező legmesszebb található a Twilight- féle idétlenségektől. Történése alig-alig van, de a filmzene, a képi világ és a színészi világ olyannyira kiváló, hogy simán feledeteti veled ezt a problémát. Néha már-már a művészfilm határán mozog. Szóval elsősorban művészlelkeknek, zenészeknek ajánlott. Mindemellett pedig tökéletes randifilm! – dzsokole

Nekem a Walter Mitty titkos életéhez volt szerencsém a héten, sokáig rágódtam rajta, hogy egyáltalán megnézzem-e, mert a trailer alapján nagyon bugyutának tűnt az egész, de végül is egy 8-assal eresztettem el. Abszolúte érdemes megnézni. – tortadara

The Perks of Being a Wallflower – sokadjára újranézős, a hangulata nagyon ül még mindig. Nem ad nagyon semmi újat, de azt hibátlanul teszi. 8/10 – vasmajom

human
írta
2014. 05. 19. 20:35
megjelenés
47
hozzászolás


47 hozzászólás a “Hétfő kérdése: Mi jót láttál a múlt héten?” bejegyzéshez

  1. Az új Robot Copot. Sokkal jobb lett, mint amire számítottam. Jól gondolták újra az alapötletet, mert azért már nem az a jövőkép, ami a 80-as években volt. Jó kis akciók is vannak benne, de a lényeg, hogy anélkül is működőképes a sztori, nem csak arra épít. 7/10.

  2. Én a Halál keresztútján-t (Miller’s Crossing) láttam most először és az a helyzet, hogy nagyon jó volt. Aki még nem látta annak mindenképpen ajánlom.
    Illetve megnéztem tegnap az új Carrie-t, hát nem mondom, hogy rossz film (de nem is jó), de teljesen felesleges, aki látta az eredeti filmet vagy olvasta a könyvet inkább kerülje el, és spórol magának másfél órát.

  3. Tom Yum Goong 2 / The Protector 2
    Tipkus Tony Jaa film, az első résszel ellentében immáron hazai vizeken, Thaiföldön játszódik. A történet nem túl bonyolult, de mivel ez egy verekedős akciófilm, ez annyira nem számít. Van amikor már túl sok, de vannak jelenetek, amiért megéri. 7/10, de csak a stílus s a színész kedvelőinek ajánlott.

  4. Das Experiment – Még mindig azon rágódom, hogy tényleg zseniális, vagy csak én látom annak. A film végi “happy end” váratlan volt számomra, azt hittem lesz egy fordulat, esetleg a fűrész filmekhez hasonlóan mind ott ragadnak, de ezzel a véggel is ki voltam békülve. Nálam 9/10

    Her – Lassú, nyugis film, semmi lövöldözés akcióhősökkel, meg badass dumákkal, mégis amerikai? Nem is tudom, hogy mikor lett ilyen híres egy amerikai film, a tipikus hollywoodi klisék nélkül. Remek film volt, tetszett a rendezés, a forgatókönyv és a színészi játékok is rendben voltak, úgy az egész el is gondolkodtatott. Nálam a tavalyi év egyik kedvence, 10/10.

  5. Shining (Ragyogás) filmet néztem meg, szerintem névről mindenki ismeri (Stephen King regénye). Horrornak a mai korhoz viszonyítva nem mondanám, most már inkább thrillernek. Stanley Kubrick rendezte, szóval kell hozzá egy hozzáállás és úgy a film nagyon érdekes, bár voltak benne kétséges történések, de összességében megragadott, bár vége nekem annyira nem tetszet. Zenéhez még hozzáteszem, hogy magyarok is közreműködtek (Bartók, Ligeti) és nagyon illettek a hangulatba.

  6. Taxisofőr. Időnként előkapom ezt a klasszikust, mert sokadik nézésre sem lehet megunni. Ami a legjobban megfog benne, az a város hangulata és színei. Ilyen éjszakai városi hangulatot nem igazán látok már mai filmekben. És persze itt van az egyik kedvenc színész-rendező párosom, valamint a filmtörténet egyik legcoolabb improvizált jelenete. Meg Harvey Keitel hosszú hajjal. Nem utoljára néztem meg.

  7. Her – Nagyon jó kis melankólikus film a modern világ beli elidegenedésről, emberi kapcsolatokról és persze a szerelemről egy szokatlan kapcsolaton keresztül.
    Eddig nem tűnt fel, de így hogy magában szerepelt, meg kell állapítanom, hogy Scarlett Johansson hangja baromi szexi, ugyan akkor meg van az a hátránya is, hogy az ember szemei előtt azonnal megjelenik a tulajdonos is amint meghallja. Talán egy ismeretlenebb hanggal jobb lett volna.

  8. Most elég sok film belefért a héten (SPOILER előferdülhet):

    – Captain America: Winter Soldier: csak ajánlani tudom. Valójában tényleg egy jó kis thriller inkább, csak képregényfilm-köntösbe bújtatva, ütős akciókkal és fordulatokkal. Mondjuk nekem már a phase1-ból is a CA volt a kedvenc, de főleg a II. Világháborús környezet miatt, ami itt ugye nincs, mégis… 9/10

    – Robocop (az új): szintén erősen javallott. Kissé elriasztottak tőle a kritikák és a pontszámok, de nagyon pozitívan csalódtam, nem is értem miért húzták le annyian. Pár hete lett újranézve az eredeti, és Padilha-éknak sikerült ugyanazt az alapot, eredettörténetet teljesen máshogy elmondani, nem puskáztak sokat a régiből, volt társadalomkritika, butító részrehajló média, szerintem a technikai megvalósítás is megállja a helyét, a színészi játék pedig kifejezetten jó, Oldman, Jackson és főleg Keaton lubickol, de Kinnaman is rendben van. Két gyengébb pont volt: a feleség egy igazi antiszínésznő, egy szavát sem bírtam komolyan venni, de legalább nincs sokat képernyőn, illetve kár volt feketére festeni, van a filmben amikor a régi festésre hajaz, az sokkal jobban áll az új szerkónak is. 8/10

    – Jack Ryan: Shadow Recruit: egyszer nézős, de annak egész jó. Semmi extra kémtörténet. Az is igaz, hogy ha újra akarták kezdeni a Jack Ryan történeteket franchise-ként, akkor kicsit jobban is odatehették volna magukat, de egyszeri könnyed kikapcsolódásnak elmegy. 7/10

    – Filth: na ez a film viszont egy nagy katyvasz. Pedig általában bejönnek a kissé elborult, szokatlan megvalósítású filmek, de ez nagyon nem állt össze. Nagyon sokminden akar lenni, de egyik sem sikerül igazán. Arról nem is beszélve, hogy a sok ide-oda kapkodás között a cselekmény gyakran elvész, mintha a készítők csak úgy beraktak volna jeleneteket, mert a fejükben még jónak tűnt, de hogy miért is kell az oda, ha aztán alig találunk vissza a fősodorhoz, és semmivel sem mozdította elő az egész hóbelevancot, azt ők sem tudnák megmondani. Még ha a végén tisztul is a kép, az már nem menti meg. Az egyetlen ami számomra feljebbhúzta az 5 ponttól, az a színészi játék. Nem csak McAvoy, de mindenki elég jó, így lett a vége… 6/10

  9. Sose voltam elvetemült nagy rajongó, csak simán szeretem ezeket a filmeket, és nagyon rég láttam őket, így az elmúlt héten (május 4. által ihletve) elhatároztam, hogy megnézem a SW trilógiát (igen, trilógiát).
    Az első két rész van meg eddig, különösebb bemutatást szerintem nem igényelnek.

  10. Kapringen(Emberrablás)-2012-es Dán film ami a mostanában eléggé aktuális Szomáliai kalózkodással foglalkozik. A Captain Phillips-el(7/10) ellentétben itt nem a rablás-és a kiszabadítás konkrét eseményei vannak főszerepben, hanem magának a tárgyalásnak a folyamata. Kevesebb akció, több feszültség és dráma remek színészekkel. (8/10)

  11. The Spectacular Now – az első fél óra hihetetlenül hangulatos feelgood egy olyan lánnyal, akibe nem tudsz nem beleszeretni, majd sajnos elkezdenek a drámára is rágyúrni ami cserébe túl kiszámítható + a főhőst egyre kevésbé kedveltem ahogy haladt előre a történet, de egy 7/10 simán megy rá, még egyszer kiemelve az első fél órát, mert azért abszolút megérte.

  12. Filth (Mocsok): nekem baromira tetszett, érezhető, h európai. James McAvoy olyat tol benne, hogy beszarás.

    The Lego Move: Legón nőttem fel, nagyon vártam a filmet, a trailer-ek bejöttek, de féltem. Utánna jöttek a pozitiv kritikák, és most elértem, h megnézzem. Hihetetlenül jó volt, végig élveztem, és végig röhögtem :)

  13. Befejeztem a Robocopot, és idén még nem láttam ennél rosszabbat. Pedig abszolut pozitívan álltam hozzá, de csak két részletben bírtam megnézni, annyira untam. Számomra csalódás volt sajnos. Na meg volt itt Godzilla, de arról írtam eleget a kibeszélőben.

  14. A folytatásról szóló posztnál már írtam pár szót de akkor ide is:
    Monsters
    Eléggé tartottam tőle, sok helyen lehúzták, ráadásul kis pénzből készült. Ennek ellenére az utóbbi idők legnagyobb meglepetése nálam. Sok embernél azért bukhatott meg, mert valami Starship Troopers szerű akció-horrorra számítottak gondolom, pedig ez a film inkább roadmovie, kis sci-fi és posztapok beütéssel. Ami engem igazán megfogott az a hangulat, a remek fényképezéssel, a gyönyörű helyszínekkel meg a fülbemászó OSTvel. Ja és a színészek meg a cgi is teljesen rendben volt. Fogalmam nincs hogy hozták ezt össze ilyen kevés pénzből de még vagy másfél órán át simán elnéztem volna az utazást.

  15. Silent Hill 2 végre szinkronosan. Nagyon tetszett. Hozta a játék hangulatàt. A Cgi néhol nagyon gyenge volt de le van tojva, a látvány még így is elég para volt. Bár szerintem aki nem játék fan az kanyarból fikàzni fogja.

  16. Kill Your Darlings – Ezt a filmet már vagy egy hete nézem, de még mindig nem jutottam el a végéig. Borzasztó unalmas és erőltetett. Egy jó dolog van benne: láthatjuk Dextert szakállasan, más szerepben. Kerüljétek el messzire. :(

  17. A múltheti posztban sokan említették az Enemy cimű filmet. Jake Gyllenhaal-nak mostanság egész jó filmjei vannak. Háát meg kell nézni még párszor, elgondolkodtató,nyomasztó és a végén, mikor már egy verzió felépülne benned a mondanivalóból, egy jelenettel megdöntik és lesokkolnak. Nem volt teljesen egyértelmű a film alapmotívuma, ha leülepszik újranézős lesz. Mindenesetre köszi a tippet a többieknek.

    Ez a poszt nagyon jó ötlet volt, írom is a listát:)

  18. Alkonyat quadrológia.
    Annyi rossz kritikát láttam/olvastam/hallottam róla, hogy muszáj volt már tudnom az okát. Kétségtelenül ez volt az egyik legdurvább agysejtromboló anyag az évtizedből. Kb minden rossz volt benne amit bármiféle kategóriába lehet sorolni. De a legbosszantóbb az volt az egészben, hogy sokszor azt lehetett érezni, hogy sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni belőle. A könyveket nem olvastam…

    Ajánlom mindenkinek. :D Ismerni kell a rosszat, hogy élvezd a jót. Ezek után még a Die Hard 5-t is szebbnek látom. :)

  19. Her Spike Jonze-tól. Nagyon jó kis hangulatos film. Ez lenne a modern love story, vagy elméleti Scifi-nek is elmegy? Mindkettő.

    Lehet szerelem egy operációs rendszer és egy húsvér ember között? Amikor először hallottam a story-t fogtam a fejem. Később Spike Jonze neve felkeltette az érdeklődésemet, majd már az első trailer alapján tudtam ezt látni kell. Kicsit keserédes, kicsit elgondolkoztató, és akit nem varázsol el legalább egy kicsit Scarlet hangjával az hazudik :)

  20. Múlthét még a Godzilla maraton jegyében telt.

    A Godzilla Final Wars egy örült, (nyugati szemmel nézve)alsó b kategóriás akció és szörnyorgia volt. A legszórakoztatóbb japán Godzilla amit láttam. agyameldobom/10

    Az új Godzilla filmet is megnéztem: A 3D baromira nem érte meg. Felemás film. A karakterekkel és forgatókönyvvel is voltak gondok, azonban mivel hű volt az eredeti sorozathoz, remek volt a látvány és nagyon jó volt a rendezés (meg a zene)- minden jelenet amiben szörny szerepelt zseniális volt – ezért összességében élveztem. 7/10

  21. Az új Robot Copot.
    Nekem tetszett, jó reboot volt szerintem a kritikák és sok fórum hozzászólás olvasása után sokkal rosszabra számítottam.
    Adtam neki egy esélyt, de megérte.
    Nekem a maga kategóriájában 10/7

  22. Rush – Hajsza a győzelemért.
    F1-es sztori Niki Lauda és James Hunt párharcáról, amikor az F1-ben elég sűrűn haltak még a pilóták.

    Jó kis film volt, egész jól felépített karakterekkel. Tetszett, hogy egyikük sem volt túlidealizálva, mindkettőnek bemutatták a pozitív és negatív oldalát is. Az utolsó versenyeknek meg határozottan meg volt a székhez szegező izgalma.

    Ami annyira nem jött be, és ezt aktuális Hollywood-i trendnek érzem: nagyon pörgősre, feszes tempóra van vágva a film. Lehet én kezdek régimódi lenni, mert hiányoztak az elmélyedős jelenetek, ahol lelassul a film, nézőként lehetőséget kapjunk elmélyedni, átélni egy-egy komolyabb élményét a karakternek.

    Nem pontoznék, szerintem jó film, minden hibájával együtt is, és bátran merem ajánlani másnak is.

  23. Godzilla 3D

    3D kuka számomra. Már nem tudom hányadik próbálkozásom vele, de én csak rosszul vagyok tőle! Fejfájás szem jojozás stb. Nem bírom követni az eseményeket 3D-ben! A végén orr és fül fájás a szemüvegtől!
    A film unalmasan kezdett, nem lőtték le egyből a poént. Az első belépő mikor Godzzi az arcunkba üvölt na az hideg kirázós volt viszont utána hosszú időre eltűnt a vászonról majd felbukkant és öreg mackó módjára leabárolta a a nyakigláb ellent aztán ledőlt majd miután kellően kinapozta magát lazán és Balu maci stílusban csobbant egyet. Látvány csillagos ötös. A színészi játék megszokottan átlagos. Olyan érzésem volt a szereplőkkel kapcsolatban, hogy kellettek bele hisz nem szólhat ős állatokról az egész film mert akkor az egy állatos dokumentum film lenne!
    Moziban vagy nagy tévén nézős mert számomra csak a látvány vitte a filmet pedig vártam volna mélyebb tartalmat, ötletesebb karaktereket és több Godzillát!

  24. GRUDGE MATCH – Stallone és De Niro két kivénhedt boxoló. Egy meg nem rendezett, mindent eldöntő (hogy ki a jobb) boxmeccs és egy “életemnője” okozta konfliktus. Olyan kikacsintások és kiszólások vannak benne, hogy néha az ember a fejét fogja. Nekem a szívemhez nőtt. A régebbi filmek stílusa, új poénokkal. Nem az a nagyon bedurvulós dolog, inkább az amit nyugodt szívvel az ember gyerekkel is megnézhet. A családi szál jól felvezetett, a színészek ismét nagyon jók, a régebbi és nagyon új dolgokra meg úgy reagál, hogy az ember jót tud rajta nevetni közben. Csak ajánlani tudom. Majdnem két órás. Van a végén egy-két extra jelenet is, azok kötelezőek!

  25. Az új robotzsarut, amitől messze elzárnék mindenkit, annyira gagyi az eredeti Verhoeven műhöz képest. Nézzétek az igazi Rated-R eredeti verziót, aminek minden egyes részlete legendás (zene, jelmez, akciók, stb…). Nehezen tudok róla szentimentalizmus nélkül beszélni, hiszen anno ez volt a második film (A Kommando után… :D), amit videón láttam – és utána még ezerszer megnéztem.
    Főként a fiatalabb korosztálynak ajánlom, akik esetleg a régit nem ismerik.
    Le a gagyi remake-ekkel!!! :D

  26. Hullajó!(Braindead)
    Korai Peter Jackson, nagyon beteg, nagyon jó horror vígjáték. Ha van olyan aki még nem látta, annak mindenképpen ajánlom. :)

    “-Az anyád megette a kutyámat!
    -Nem az egészet.” :D:D

  27. Csatlakoznék azokhoz, akik a Robocop filmen pozitívan csalódtak. Valamiért sokan lehúzzák, nem tudom, miért, talán mert ez most a trendi. A filmben a színészek és a karakterek teljesen jók, az akciójelenetek rendben vannak, és amin az ilyen filmek el szoktak bukni, a történet, na az itt jó volt. Nem siették el, hogy minél hamarabb robot legyen, rászánták az időt, sokan azt mondják, milyen gáz, hogy nem szétlőtték Alexet, hanem felrobbantották, de szerintem így is megvolt a brutális faktor, mikor megmutatták neki, mennyi maradt belőle. Ahogy egyre több darabot szedtek le belőle, mondom a film előtt ülve: “Ne, többet már ne, elég, ennyi elég.” De nem nagyon akartak leállni. És ami még fontos, hogy elég sok mondanivalója volt a filmnek. Szabad akarat, hogy manipulál a sajtó (Pat Novak), a nagy cégeknek mennyire számítanak az emberek, stb. A lényeg, hogy szerintem egy elég jól összerakott filmet kaptunk. Én angolul néztem, de belehallgattam a szinkronba, és a Robotzsaru magyar hangja szörnyű volt. Aki teheti eredeti nyelven nézze. A film szerintem 8/10-et simán megérdemel.

  28. Godzilla-t néztünk IMAX 3D-ben. A zene és a hangok nagyon ott voltak, meg a szörnyek harca is bejött a végén (lehetett volna több is). Volt azért még jó pár jelenet ami tetszett, de összességében 6/10-nél többet nem tudok rá adni. Ken Watanabe-t nagyon bírom a filmjeiben, viszont itt nagyon idegesített a karaktere :D (lehet a szinkron miatt).

  29. Cash: vagy mert nem tetszett nekik? elmondjam mi a trendi: ha valakinek ellenkezik a véleménye a tieddel azt trendinek hívni, ahelyett, hogy elfogadnád olyannak amilyen.

  30. Pro: ezt azért írhattad volna a kritikához is, ami másfél napja került ki

  31. [ Walter Mitty csodálatos élete ]

    Nem tudtam a trailer alapján hogy mit várjak tőle, mennyire lesz mondanivalója, de nagyon bejött, családi filmként nézve is, bár az is igaz, hogy leginkább a fényképezés fogott meg, nagyon nagy a látvány.

    [ A 47 rónin ]
    (A 2013-as verzió, Keanu-val)

    Ezt a trailer után csak olyan háttérfilmként kezdtem nézni félszemmel, de nagyon gyorsan eljutottam oda hogy – számomra – igazán korrekt szamurájfilm lett belőle amikor a fantasy részeknél nagyvonalúan hunyorítottam. Azok nem hiányoztak annyira, de összességében határozottan pozitívan csalódtam benne.

    OFFként pedig a brit háromrészes [ The Prey ]-t daráltam le egy háromórás filmként, érdemes így nézni szerintem.

  32. The Sacrament: ijeszto thriller ami a ’78-as jonestown-i esemenyeket dolgozza fel egy hasonlo torteneten at. Nekem azert tetszett mert a valos esetet holywoodi koret nelkul mutatja be sokkal kevesebb aldozattal, hiteles emberi karakterekkel es remek alakitasokkal. Raadasul jol hasznaltak a dokufilmes stilust es egyaltalan nem volt zavaro. Lehetett volna sokkal jobb is, osszessegeben egy kozepes film, de ram valahogy uditoen hatott. Tetszett meg Ti West-tol a House Of the Devil is.

    In Fear: azoknak ajanlom akik szeretik a brit low budget filmeket(en ebbe a csoportba tartozom). Egy par Irorszagban autozik egy fesztivalra, amikor kitalaljak hogy meg kene szallni egy bed and breakfastban amit sehogysem tudnak megtalalni mikozben egyre sotetebb lesz. Erdemes tenni vele egy probat.

    Robocop(2014): kozel ket ora erdektelen vita es moralizalas high tech officeban amit ket rovid es otlettelen akciojelenet szakit meg. Ezerszer bejaratott sablonok es ures monologok lancolata. Ez a film meg Samuel L Jacksont is erdektelenne teszi. Kulonallo filmkent tekintettem ra es ez az alkotas igy sem melto a benne felsorakoztatott minosegi szineszek alakitasahoz(kiveve Abbie Cornish, aki borzaszto) Csucsjelenet mikor a robocop halomra lo egy rakas draga robotot, csupan egy instant harci bemutato kedveert, holott elotte otszor hangulyozzak hogy milyen sokba kerulnek ezek a gepek a cegnek. Raadasul a jelenet megcsak is nem latvanyos.

    Blue Ruin: lassu lefolyasu ek-egyszerusegu bosszuthriller nevtelen szineszekkel am annal jobb atmoszferaval es alakitasokkal. Orultem volna ha tobb minden tortenik a film elso feleben, de igy is ajanlom azoknak akik szeretik a rural thrillereket es a Coen fiverek korai stilusat.

    Hansel and Gretel: agyatlan szorakozas amire betut sem erdemes pazarolni. Nezdd meg ha beered egy Supernatural resz sztorijaval es poenra vett kaszabolassal.

  33. human: Úgy tűnik, ezúttal te vetted magadra a dolgot. :)
    Nyilván vannak olyan emberek, akiknek tényleg nem tetszett, de az olyanok, akik nem tudják megmondani, hogy miért nem tetszett, vagy azt mondják, hogy a régi jobb volt, de nem tudják megmondani, hogy miért, hanem csak azért, mert az nem reboot, az bizony azért írja, amit ír, mert divat valamit lehúzni, vagy mert olyan buta volt, hogy nem vette észre az akció és sci-fi elemek mellett a film mondanivalóját. Nyilván, akinek nem inge, nem veszi magára. ;)

  34. Jack Ryan Shadow recruit
    Egyszer nézős, nem volt rossz de ennél jobban kelett volna ezt elkezdeni. A régi Jack Ryanes filmek jobbak lettek.

    Robocop
    Nem volt rossz ez sem, nem fogok többet elővenni az biztos. Viszonylag jól megofogták a mondanivalót, kicsit sok volt benne a duma szerintem, annyira azért nem mélyfilozófia ez a film. Az új Dredd nekem jobban teszett hamár reboot. Ott nem szaroztak, badass dredd, nekem bejött. Mégha a története csapnivaló. Mondjuk nicns története :)

    I frankenstein
    Mé néztem meg? pocsék…

  35. Akira
    A műfaj egyik nagy klasszikusa, mondanivalóval, nagyszerű animációval na meg Kaneda cool mocijával. :) A forgatókönyvben sajnos van pár tátongó lyuk, de ezzel együtt is remek darab. Részemről 8/10.

  36. Cash: nem vettem magamra, engem csak ez az érvelés idegesít már kurvára, annyiszor látom, mivel minden kommentet elolvasok itt ugye, és annyira hibás feltételezés.

  37. human: Mindannyiunknak megvan a maga keresztje, engem azok az emberek zavarnak, akiknek nincs saját véleménye, de szeretik hallatni a hangjukat, ezért más véleményét szajkózzák, csak hangosabban. Ezért szerintem ez egy igenis létező jelenség, vagyis helytálló érv. Ez kicsit olyan, mintha azt mondanád, hogy nincsenek trollok, pedig ugye nyilvánvalóan vannak.

  38. Robocop szennyet én is sajnos láttam.
    Lengyelpiaci műanyag robotzsaru… Tv-filmes söpppredék sorozatpilot utánérzet.
    Lebutítva, leovodásítva, mindent kigyalultak belőle ami a régiben kemény, agreszív és drámai volt. Elharapódzó szervezetbűnőzés és gyilkos bandák helyett tekebábuként omlós robotbábuk ellen megy a harc a hókuszpókusz zenére. vicc.. Murphy Levis helyett kapott egy néger palkót maga mellé társnak,áá-á-áhhhh…. A nagyobb szinészek is magyar sorozatcsillagokat idézik teljesítményben.

  39. MINDSCAPE
    thriller 2014

    TARTALOM:
    A főhős afféle gondolatnyomozó, aki képes belépni mások elméjébe, előhívni egy-egy mélyen lévő emlékképet. Ezáltal meg tud oldani néhány esetet vagy ki tudja deríteni, hogy mitől szenvedett traumát az illető. Ám ő is besokall, szabadságra megy, de egy újabb eset miatt újra be kell vetnie magát. Kezelésbe kell vennie a 16 éves Annát, ki kell deríteni, hogy a lány vajon ártatlan áldozat vagy van-e vaj a füle mögött.

    PONTOZÁS: 7/10

  40. CAPTAIN PHILLIPS

    dráma,thriller 2013

    TARTALOM:
    2009. április 7-én az USA Tengerészeti Hivatala figyelmeztetést adott ki: azt ajánlotta az amerikai zászló alatt hajózóknak, hogy a fokozódó kalózveszély miatt legalább 1100 kilométer távolságot tartsanak Szomália partjaitól. Csupán egy nappal később kalózok ostromolták meg a Maersk Alabama nevű teherhajót, amely szomáli, ugandai és kenyai jótékonysági szervezetek számára szállított segélyt. A hajó legénysége nem adta könnyen meg magát, ám végül kénytelenek voltak elbarikádozni magukat a gépházban. Egyedül a kapitány, Richard Phillips (Tom Hanks) maradt a hídon és amikor már nem volt más kiút, a legénységé szabadságáért cserébe saját maga ajánlkozott túsznak.

    PONTOZÁS: 8/10

  41. Az őslakos
    A múlt heti indító rovat hozzászólásai közt említette valamelyikőtök. Megtekintettem és nagyon érdekesnek találtam. Nem írom hogy izgalmas, mert egy ilyen alkotás inkább agyat dolgoztat nem szívizmot. A minimalista (néha már-már tv filmes) megvalósítás ellenére nem bántam meg a megnézését. 8/10

    A sebezhetetlen
    Filmileg kiforratlan siheder koromban láttam először :-) Mostanában egyre több régi cuccot veszek elő, amikre ma már teljesen más szemmel és gondolkodással tekintek. Ez a film is egy ilyen volt, a végére nem is emlékeztem. 7/10

  42. Én a Godzillát láttam, de nagyot csalódtam. A történet, és a színészi játék katasztrófa. Elizabeth Olsen még tűrhető, de Aaron Taylor-Johnson katasztrófa. Viszont a látványra nem lehet panaszkodni. A szörnyek, főleg Godzilla nagyon jól sikerült.

  43. Sabotage(1936): Nem a legjobb Hitchcock film, de a feszültségteremtés remek. Nem hosszú film, és egyszer mindenképp érdemes megnézni.

    Dog Day Afternoon(1975): Egy 1972-es brooklyni bankrablást mutat be egy fiatal Al Pacinoval a főszerepben. Nekem sajnos így elsőre egyszer nézős darab, de valószínűleg sokat rontott rajta a szinkron, ami szörnyű.

  44. Egyik este láttam a Das Boot c. filmet. Fura hogy a németek szemszögéből mutatták kicsit a háborút, tetszett. Nyomasztó hangulat, háborús dráma. Többször nem hiszem hogy megnézem de nem bántam meg. Meg egyik est a Terminator Megváltás ment valamelyik adón, egynek elment most is, jobb a 3. résznél, bár már sokszor láttam.

  45. Hát igen, aki az új Robocop mondanivvalóját hangsújozza, hogy mennyivel mélyebb, annak ismételten csak a régit tudom ajánlani. Nem sok rendező van, aki jobban ért a társadalom kritikához, mint Verhoeven. Erre nem is vesztegetnék több szót.

    És akkor ami nekem a legjobban hiányzott, az a pisztolypörgetés.
    Gondolom mindenkinek megvan a céllövöldés jelenet, amikor Lewis rájön, hogy ki is lehet Pobo. Mert ugye az eredetiben senki nem tudja, hogy Murphy az. Még Murphy sem, mert kitörölnek belőle _minden_ emléket, mégis felülkerekedik az ember a gép felett. A régi könyvben ezt zseniálisan oldották meg, az újban meg csak szájbarágósan moralizálnak rajta. Meg a pisztolypörgetés egyébként is egyrész kibaszottul cool, másrészt meg ugye a a robotzsaru pisztolypörgetés nékül olyan, mint Batman Robin nélkül. :D

    Akkor még ott van az adat olvasó tüske is, ami nekem totál hiányzott. Szerencsére éjellátós dolgo volt, bár az eredetiben a hőkamerás dolog ezerszer kúlabb volt a falon átmenéssel együtt. :D

    Akkor ott van még az is, hogy az autógyártás fellegvárában Robotzsarunak motorja van? WTF?!

    Igazi akció alig van benne, az eredetiben meg azért van bőven. Pl sokkal több rosszfiú lefülelést tartalmaz a film, itt kb csak beszélnek róla.

    Szóval összességében: Nézd meg az eredetit és kapsz egy groteszk akciófilmet némi fekete humorral, pár poénnal, brutalitással és igazi rated R akcióval. Ha akarod, akkor akciófilm, ha akarod, akkor társadalom kritika. És hát a zene… Nekem az eredeti filmzenéje az elsőszámú kedvencem. Nem merték kihagyni a rebootból sem. :D

    Jó szórakozást hozzá!

  46. Scarface, az isteni, utánozhatatlan Al Pacinoval. Örök klasszikus! Egyszerűen elképzelni sem tudok hasonló nívójú filmet ma már. És bár vannak jó színészek manapság is, ezzel a fazonnal senki sem veheti fel a versenyt karizmában. Nem szabad a filmjeit szinkronosan nézni, vagy ha már igen, akkor csak és kizárólag a Végvári Tamás által szinkronizáltakat. A Kánikulai délutánnak egyébként is kritikán aluli, a tizesből, kapásból hetest csinál…

  47. Enemy – borzalmasan nyugtalanító légkör, ami veled marad napokig, Jake Gyllenhaal (kivételesen) fantasztikus, forgatókönyv felépítése hibátlan. Ha csak abból indulok ki, hogy nyolc különböző teóriát olvastam utána , már megérte. 9/10

    Triangle – kellőképpen mindfuck pszichothriller mitológiai alapokból építkezve. Puzzle-film, rakd össze te, mit gondolsz róla. 8/10

    Filth – ez is újranézős volt, nem véletlenül. Anno még a Vox-vetítésre sikerült jegyet nyerni, anélkül lehet nem is hallottam volna róla. McAvoy-t egyre jobban csípem, óriásit játszott ebben a filmben. Először beránt, utána megrág, a végén pedig kihány a film, olyan mint egy beteg hullámvasút. Gyenge idegzetűek azt fogják mondani, hogy egy elborult, beteg darab – és teljesen igazuk van. 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.