Michael Bay a legfontosabb rendező jelenleg

Robbie Collin meg is mondja miért. Úgy tűnik az a legnagyobb érve, hogy hiába vannak más filmekben is a Bay-dolgok, mégis ő az egyetlen akinek a filmje hetekre teletömi a mozikat vele. De vizsgálja a karrierjének eddigi filmjeit, például a bad Boys első része milyen klisékkel dolgozik és mégis siker lett, meg hasonlók.

human
írta
2014. 07. 20. 17:23
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Michael Bay a legfontosabb rendező jelenleg” bejegyzéshez

  1. ez inkább a trafóra értendő mert 7 éve a painandgain-en kívűl csak trafó került ki a keze alól, ami meg inkább a robotok miatt megy nagyon nem a rendezés miatt… p&g meg jó film volt ezért szerették az emberek, jó volt a forgatókönyv is nem úgy mint a robotpornókban :\

  2. Azért azt ne felejtsük el, hogy anno próbálkozott ő nyári blockbusterként a Szigettel és az akkori év legnagyobb buktáját produkálta olyannyira, hogy Hollywood jó pár évig el is vetette azt az ötletet, hogy nyáron akciófilmekkel próbálkozzanak.

  3. Bay egy kivételes képességű akciofilm rendező, ezt fölösleges lenne tagadni. Bad Boys, Szikla, Armageddon a maguk nemében tényleg kimagaslóak. Pedig egyik sem egy extra sztori, de olyan jól össze vannak rakva, hogy ez egy percig sem jut az ember eszébe miközben nézi őket.
    MÁSRÉSZRŐL! Bay ellustult. Már nem is igazán próbálkozik, csak “ez a beállítás működött korábban, copy-paste ide” “A forgatókönyv faék, a színészek meg úgyis értik annyira a dolgukat, hogy az eljátszani való egy dimenzió zsigerből is menjen nekik”
    Így vész el a tehetség.

  4. 4. És tegyük azt hozzá, hogy mai napig nincs rá racionális magyarázat, hogy mi az istenért bukott akkorát A sziget. Mai napig bárkivel megnézeted, azt mondja rá, hogy ez egy jó film, érdemes megnézni. Talán a marketinget cseszték el, de egy Bay-filmnél ez sem annyira helytálló, általában reklámozzák a filmjeit szépen.

    Szóval a The Island-et mai napig sajnálom és talán miatta is van az, hogy Baynek nehezen adnak pénzt másra, ami nem a robotokhoz köthető. Mondjuk ez meg szemétség, de mindegy.

  5. Hát, Watchmen, nekem bezony rá kellett keresnem imdb-n, hogy milyen A szigetről beszélsz.
    Csak így képről ugrott be, hogy láttam, vmi klónos asszem.
    Tényleg jó lehetett, ha így megragadt…

  6. Hogy A szigetnél maradjunk, abból vágtak ki pár képkockát az autópálya jelenetből, amit a Transformers 3-ba beraktak. Ezt nem is értettem, miért kellett… Mellesleg A sziget már elsőre mély nyomot hagyott bennem. :-)

  7. A Sziget egy jo film, mig a Transformers filmek szamomra nezhetetlenek, pedig tenyleg szeretem az agyatlan akciokat is.

    Pain&Gain volt a legintelligensebb filmje szerintem es az emelte a komoly rendezök köze szamomra.

    Armageddon pedig szerintem az akciofilmek iskolapeldaja. Tanitani kene.

    Remelem a Transformers filmeket gyorsan leadja masnak, ö pedig vegre elkezd ujra igazi filmeket csinalni.

  8. A sziget valóban egy jó film, amely komoly bioetikai témákat is feszeget a maga módján.
    Annak idején Bay kissé összeveszett Jerry Bruckheimerrel (Armageddon, Bad Boys, A szikla…), így ezen szövetség felbomlása után az első filmje A sziget volt és ezért bukott, nem másért.
    A robotpornó filmeken felül egyébként Bay elég komoly filmeket képes összehozni, szerintem több Pain & Gain típusú filmet kéne készítenie, de ez már csak magánvélemény.
    De ott van a Black Sails sorozat, ahol ugyancsak Bay az egyik producer. Meg lehet nézni, elég jól sikerült darab.

  9. A Transformers filmek a legbénábbak a pályáján!!!!!!!

    1. Bad Boys (és szigorúan csak az 1.)
    2. A Szikla
    3. Armgaddeon

    A többiről ne beszéljünk!!!!!!!!!!!

  10. rush85: azért vettek át a Szigetből 4(!) másodpercnyi (2×2)jelenetet, mert volt egy baleset a forgatáson, később per is lett belőle, így nem tudták felvenni amit akartak helyette két egyszerűbb dolgot raktak bele. Dd ez nem új dolog Bay-nél, a TF2be az első részből rakott jeleneteket, a TF1be meg az Armageddonból (ha jól emlékszek). De ezek mind kb 1-2 másodpercnyi jelenetek voltak. Érdekes, hogy az egyik fórumon valaki a TF3-at azért minősítette 1/10nek mert 4 másodpercnyi jelenet volt benne a Szigetből, a második részt 8/10re értékelte WTF

  11. SG lehet hogy a brokimeier tett alá valahogy, hogy ne legyen sikeres a film ?
    ha én nem lehetek a producer, akkor dögöljön meg a film.

  12. hát én nem bírtam végignézni a pain and gaint gyerekek nem tudom miről beszéltek… kb a film felénél úgy voltam hogy ez kurva unalmas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.