Blockbuster watch: A Guardians még mindig tarol

Ezennel az év eddigi legjövedelmezőbb filmje lett Amerikában. Most hogy az 5. hetén újra első volt a hétvégi bevételek toplistáján, pedig több film is nyitott mellette. Mondjuk így augusztus végén már eléggé halott a terep, hiszen 16,5 millióval került az élre a Guardians of the Galaxy.

A Teenage Mutant Ninja Turtles közben már 166 milliónál jár Amerikában, szóval meglepő siker kb. és már fogadnék egy folytatásra. Világszinten 278,4 millió az összesítettje.

Sajnos a November Man nem ilyen szerencsés, csak 7,7 milliós hétvégét tudhat maga mögött a rendet rakó Pierce Brosnan. Kevesebb mint jó pár hasonló Labor Day (munka ünnepe odakinn) nyitány. Szal bukta.

A végére csak érdekességnek az, hogy a Lucy már 270 milliónál jár világszinten. Besson szar filmet csinált 40 millióból, de a nép kajálta ezerrel mégis.

26 hozzászólás a “Blockbuster watch: A Guardians még mindig tarol” bejegyzéshez

  1. Nem lattam meg a Lucy-t, de nem elkepzelhetö, hogy megsem szar, csak Besson kicsit többet tud a filmgyartasrol ugy nagy altalanossagban, mint az egesz filmbuzi együttveve?

  2. Én megnéztem a Lucy-t… az egy szar :D Mondom úgy hogy a benne játszó színészeket viszont imádom.
    A film izgalmatlan, történetlen, lóg a nagy semmibe az egész. Csak 80 perces, de egy örökkévalóságnak tűnt végignézni annyira cselekménytelen uncsi.

    A Tini Ninjákról (amit tegnap néztem) is hasonló véleménnyel vagyok bár azt azért a sz@r jelzővel nem illetném meg. Deeee ide még nem írnék bővebb véleményt, csak annyit hogy nekem csalódás volt a film. Pedig nagyon vártam, sőt nem vártam sokat a filmtől, de még azt is alul múlta.
    Vaciláltunk hogy tini ninja vagy 22 jump street .. hát a 22 jobb választás lett vna :)

    És egy kis szösszenet tegnapról … kissebségi de elég jóltáplált kb. +30 kg felesleg a csávón és a nőn is .. szakadt mellegítőbe iphonnal kézben telefonálgat hogy mire vegyen jegyet… végül megegyeztek hogy legyen a Sin City (csávó kiejtése szép englishesen Szán Sziti – csak tudnám h került oda az i helyére az á…) Majd közli a jegyelőadó, hogy azt ma már nem vetítik, akkor kérdezte a csávó hogy melyik filmre megy ez a sok ember (mert am nagy sor volt) mondja a kis csak hogy a Step Up-ra (helyes kiejtéssel), meg még mondott egy címet amit nem hallottam.
    Nah akkor a nagyvilági megszólal hogy akkor aggyá már erre a Szetápra 4 jegyet ….
    Hát én majd beszartam, olvasni vagy hallani is vicces az ilyesmit na de élőben az orrod előtt látni hallani … már ezért megérte elmenni :D

  3. így átmegy a Guardians a 300 millión, idén elsőként, és valószínűleg nem is fogják sokan követni.

    Durva, mert a többi erősen hype-olt látványfilm simán kizúgott az erős nyitóhétvége után 2.5 szorzó körül, ők meg simán megragadtak – habár nem is jött hetente egy nagyobb blockbuster azóta. És mellette a TMNT is a nyár egyik legjobb lefutását produkálja, amiben amúgy a Maleficient simán veri a teljes mezőnyt, a legkomolyabb bukta meg pont az egyik legjobb film, a Sárkány 2.

  4. Csak annyi, hogy 3x volt első a GOTG és 2x a TMNT. Összesen 5 hete fut a Guardians. :)
    A Teknőcök sikere valóban meglepő.

  5. Én nem lepődök meg a teknősökön sem. Arra jóvolt amiért beültem rá…Szórakoztató, vicces, látványos, nem zavaróan hosszú. Ahhoz képest hogy jóformán csak lehúzó kritikákat lehet olvasni, némelyik poénon az egész mozi szakadt a nevetéstől. Pont olyan volt mint amilyenne a Tini ninja teknőc filmnek lennie kell!

  6. abelh az Így neveld… 2 mióta bukta?

    Usában 173 milliónál tart (145-be került), világszinten meg hozott 420-at. Szóval már 600 millió felé jár. Szerintem ez minden, csak nem bukta.

  7. az elvárásokhoz képest bukta, így megfelel? mindenki 250 fölé lőtte, nemzetközileg összesen meg 800M körülre.

  8. hát igen, plusz a 145-be kerülnél nincs ott sosem a reklám, ami egy ilyen filmnél minimum 50 ha nem több, és a bevételből nem minden landol a stúdiónál, amerikai piacon sem, nemzetközin meg még inkább nem. Persze nem vesztenek pénzt a sárkányon, de buktának számít nagyjából.

  9. Helló!

    Ezt már régen szerettem volna megkérdezni, hogy honnan tudjátok, hogy egy film költségvetésébe mit számolnak bele? Pl. van a Sárkány 2, aminek 145 millió a költségvetése, mármint amit kiközöltek. Namost ki tudja, hogy ebbe mi tartozik??

    A másik, hogy többször olvastam, hogy nem minden pénz megy a stúdióhoz, meg a nemzetközi jogokból még kevesebb jut neki. A kérdésem itt is ugyan az.

    Igazából ebbe szerintem senki nem lát bele, és a bukta sem bukta a valóságban. Ugyan akkor pl. a Harry Potter utolsó, vagy melyik része meg könyvelésben-papíron veszteséges volt, mintha lett volna egy ilyen ügy, hogy a Warnert vizsgálták is ez miatt. Szóval étitek a kérdést?

    A bukta nem bukta témát nem ilyen könnyű megítélni szerintem.

    A másik az EX3 esete, vagy az EX2 mindegy. Igaz hogy ez független film, de pl. a gyártási költségeknek (ami kb 95 millió volt) csak egy részét fizette a nu image/millennium films, mert eleve a nemzetközi jogokat is úgy értékesítették, hogy már abból finanszírozták a filmeket. Tehát az amerikai bevétel nem a teljes előállítási költséggel áll szemben.

    Nyilván a stúdiófilmek esetén más a szitu, de ott meg megvan a bejáratott értékesítési stratégia, a helyi képviseletek, forgalmazók, leányvállalatok.

    Ez csak így eszmefuttatás, amivel azt szerettem volna érzékeltetni, hogy kurvára nem látunk bele a szervezetbe, meg szerintem kifelé sem kommunikálja le a stúdió a valós adatokat. Mért? Mert ez egy ilyen világ. Ez színtiszta üzlet.

    Üdv.

  10. ebben nyilván lehetetlen belelátni teljesen, inkább az előzetes prognosztizálások és a relatív költségvetési mutatók alapján lehet következtetéseket levonni, hogy bukta, vagy sem. az, hogy milyen mértékben, és hogy melyik befektető mennyit vesztett soha nem derül ki, arról nem is beszélve, hogy egy komolyabban veszteséges felkapott név is előbb utóbb kimegy nullszaldó közelire merchandise termékek, televíziós eladások stb alapján.

    szerintem (!) átlagban talán megközelíthető úgy a dolog, és elég sokszor szoktak kb így kalkulálgatni, hogy manapság 50 millió körül megy el reklámra a nagyobb blockbusterek esetében, és a nemzetközi együttes bevétel kb lefelezve (vagy kevesebb) kerül vissza a stúdiókhoz. ha nem így van sorry, majd valaki kijavít, ezt én is csak olvastam.

  11. Szóval a lényeget megragadva, ha lesz Sárkány 3., akkor valószínűleg nem akkora bukta, hogy ismételten azon gondolkodjanak, kell-e harmadik rész!

    Amúgy csatlakozom “hannah” mondataihoz, hogy már harmadszor volt első A Galaxis Őrzői! Várjuk a második részt, és a teknőcök esetében is már kijelentették, hogy lesz folytatás!

  12. palacsinta: 84 millió világszinten, ez majd a tévéjogok után lesz kb pénzénél, főleg ha azt vesszük, hogy Brucenak adtak volna 3 milliót akkor Ford is kapott annyit, és vannak még ott érdekes nevek akiknek kellett fizetni. Nem meglepő módon nincs hivatalos adat a gyártási költségről, de ha a 2. 100 millába került és befeküdtek a pg13nak a harmadiknál mert “hátha” akkor ez még talán több is.

  13. szerintem itt simán trükköztek azzal, hogy nem emeltek a nettó fizetésen a 3. részre, hanem a bevételi százalékból ígértek esetleg nagyobb összeget a visszatérőknek és így kordában lehetett tartani a költségvetést. Banderas, Snipes, illetve az új nevek nem tudom mennyit kaphattak, de az első kettő hiába volt egykoron drága sztár(ocska), nem hiszem, hogy pár 100ezernél többet kóstáltak volna fix gázsiban.

    4. rész viszont nem lesz így, de ami jó hír, hogy borzasztó Expendabelles sem talán, ami hihetetlen felesleges egy koncepció lenne.

  14. Ezen a honlapon kb a marketing költségeket is rászámolják az alap költségvetésre egy adott film adatlapján:
    the-numbers.com

  15. Producer: hát guardiansnál ugyanaz a 170 van mint máshol, az expendablesnél pedig ők sem tudnak számot

  16. Hat nem tudom ki irta az 50 ezer dollart marketingre, de megsugom, hogy 50 ezerböl kb semmire sem futja.

    En ev elejen az Intel segitsegevel inditottam egy Facebook kampanyt egy Android appra es 40 ezer dollaerert kb semmit nem kaptam.

    Ha egy nemzetközi marketingkampanyt akarsz inditani plakattal, TV es mozi reklamokkal, ujsag reklammal es netes bannerekkel, jobb, ha inkabb ugy az 1 millio+ összegben gondolkodsz, de valoszinüleg meg az is keves, ha csak azt veszem, hogy nalunk egy TV reklam pl egy mobil szolgaltatonak vagy wc papir gyartonak 1-2 helyszinnel es 1-2 szinesszel ugy kb €100 ezerbe kerül egy forgatasi napra. Es az akkor csak a gyartas volt. Hogy le is adjak, az megint minimum annyi egy csatornanal.

    Pl a nemet Pro7 ha jol emlekszem 400 ezer euros rendeles alatt nem is beszel veled reklam ügyben.

  17. ez olyan, mintha valaki véletlen azt írta volna, hogy 10 forint a kenyér, és a pártgazdaságon át a 2014-es inflálódásig kifejtetted volna, hogy ez lehetlen.

    csak annyival rosszabb, hogy még csak nem is írta el senki, az 50.000-et behaluztad ;)

  18. Jol van na, nalam volt bukfenc a gondolatmenetben.
    Nem tudom miert ertettem 50 ezernek.

    Talan mert több kommentet elolvastam mielött leirtam az enyemet.

    Mea Culpa.

  19. Engem is érdekelne, hogy miért olyan drága egy animációs film elkészítése, mint egy filmé. Ugye filmeknél ki kell fizetni a színészeket, stábot, a helyszínt kibérelni speciális effektek stb. stb.
    De egy animációs filmnél ez hogy működik? Persze ott vannak a szinkronszínészek és egyéb emberkék, de egyszerűen nem tudom felfogni miért ilyen drága (marketing költség nélkül).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.