Transformers 4.: adják már valaki másnak a rendezést?

Sejtettem, hogy a Transformers 4. része nem lesz jó, de még így is pofáncsapásként ért, hogy mennyire szar. Néhol el sem hittem már a gagyirengeteget, amit a végén megkoronáztak a “Dínó komák, szabadok vagytok, vágtassatok” lezárással.


Cool cool cool, csak 2 órát kell erre a jelenetre várni, hiába volt a trailerben.

Itt rögtön ki is térnék arra, hogy elegem van a “tátsd ki a szemed, csukd be az agyad, élvezd” érvelésből, aminek csak a paraszt hiányzik a végéről, hogy jobban átérezzük milyen hangsúllyal kell érteni. Akinek a Transformers 4. nem tetszik azok nem mind a Citizen Kane-re verik ám, de ne vicceljünk már, hogy ez az előbbi az egyetlen érv amit fel lehet hozni a Transformers védelmében. Ott volt a Guardians of the Galaxy, szintén tátottszájas akciós, mégis normálisan voltak képesek felépíteni a karaktereket a humoron keresztül. Hogy az Edge of Tomorrow remek szerkezetéről ne is beszéljek.

Szóval Bay jött, megint fűt-fát ígérgetett, aztán csinált egy olyan szart, mint az összes eddigi volt. Na jó, egy icipicit jobb, mint a harmadik, de még mindig messze van az a léc, amit meg kéne ugrani. Kezdem is azzal, amiben jobb: a robotos akciójelenetek. Olyan a design és olyanok a beállítások, hogy végig követhető minden. Csak 7 év kellett ehhez.

Szóval volt egy két fasza lassítás, végre sokszor nézhettük a robotok harcát olyan szögből, ahonnan is látni lehetett, mindezt jelenleg csúcsközeli CGI megvalósítással. Mondjuk a négyzetlapokra bomló reklámrobotok kicsit neccesek voltak, ahogy a horgonyon levő emberek mögötti odavetítés is, de amúgy a CGI csúcstechnika.

Ezen kívül még Mark Wahlberg érdemel pár szót, aki a kevés neki jutó poént tökéletesen prezentálja, sokkal kevésbé lóg ki a filmből, mint az eddigi emberi hősök. Ennek ellenére kicsit furcsa ez az apa-lánya-annakfiúja szál, ami kicsit erőltetetten tér el az eddigi szerelmi alapokról. Na meg persze a sok tartozás kliséhalom… áh, mindegy.

a transformers age of extinction emberi szereplői

Valahol olvastam egy olyan leírást a Transformersről, hogy ez az egyetlen nyári látványfilm, mert annyira túlterheli az érzékeket. Ez Bay célja. Tökéletesen leírható ezzel a helyzet. A forgatókönyv szokás szerint szar, bár a magva a CIA ügynökkel és a feltalálóval bárhova kifuthatott volna, de aztán egy ilyen 165 perces megalomán szikrarengeteg lett belőle.

A film nézése közben arra is rájöttem, hogy miért harcolnak ilyen hosszú ideje az álcák és az autobotok: mert egyik sem tud célozni. Ha minden jelenetért amikor körbelövik a robotok egymást (sok szikrával) kapnék egy százast, akkor ma vehetnék egy üveg piát amivel eltüntetem a TF4 nyomait is a fejemből kicsit.

Amúgy szerintem Bay tud még normális filmeket csinálni, az erőemberes szépen fényképezett Pain & Gain bizonyíték erre, de adja már át a stafétát valami másik rendezőnek a Transformers franchiseban. Ezeket a dumákat én nem veszem be, hogy “meg kellett alapozni az új trilógiát, ezért csináltam én a negyedik részt.”

Sokat írhattam volna volt még a filmről, de inkább igyekszem túllépni rajta.

50 hozzászólás a “Transformers 4.: adják már valaki másnak a rendezést?” bejegyzéshez

  1. Én is ezen a véleményen vagyok! Bay kiéget a második rész után! És egy normális forgatókönyv írót is találhatnának!

  2. megnéztem, szóval nem nyafogok. csak azt nem értem, miért kellett ezt két és fél órásra elhúzni. nem volt se több, se kevesebb az előzőknél, viszon marky mark üdítő változatosságot jelentett nononosájá után.

  3. Már a harmadik részt sem láttam, ezt sem fogom.
    Pain&Gain szerintem borzalmasan nézett ki. Olyan élénkek voltak a színek, hogy majdnem megvakultam. Az Edge of Tomorrow szerkezetéről meg ne is beszéljünk, mert a vége teljesen értelmetlen volt és logikátlan.

    Amúgy meg jó, amit írtál. Tényleg jó lenne ha más csinálná, de van egy olyan érzésem, hogy a következőt is ő fogja… és meg fogja magyarázni.

  4. Múltkor néztem, hogy a 3 filmben összesen 20 perc robotharc volt. Nem kéne két és félórás filmeket csinálni, simán elég másfél is.

  5. Elméletileg a korábbiaknál sokkal erősebbek azok a hírek, hogy Whalberg mellett ezúttal ténylegesen ott hagyja a projektet Bay.

  6. nekem már csak egy kérdésem lenne, hogy ez a cikk most minek kellett???
    öszintén, a film kb 3 hónapja volt a mozikba,ami a számok alapján igenis sikeres volt, és mindig az is lesz!!!! ha tetszik ha nem!!!!!
    kedves human: szerintem te elvakultan gyűlölöd bay-t és a transforers filmeket, máskülönben már rég túlléptél volna ezen az elmúlt 3 hónapba!!!
    és tök mindegy ki rendezné a transformerst . akkor is mindenki fújolna
    bay egy nagyszerű rendező sztem, akcióba verhetetlen, látványba verhetetlen, sztori az nem csak tőle függ sztem
    lehet hogy nem csinál nagyon bonyolult agytörő sztorijú filmeket, de ezek élvezhető, szórakoztató filmek!! sztem ez is a mozi lényege
    és az is érdekes hogy sok ember utálta az első 3-at, de megnézi a 4.részt
    mi a fasz?????
    ha van egy film amiből mondjuk van 4 rész, és az első nem tetszett, eszembe nem jut megnézni a következőt

  7. nagy péter: Mert az első rész jól sikerült tényleg a maga egyszerű módján, emiatt reménykedünk, hogy sikerül még egy ahhoz hasonlót összehozni.
    A számokkal dobálózni meg totál fölösleges. A McDonald’s is világmárka, még is tisztában van vele a társadalom (remélem) jelentős hányada, hogy az ottani termék még ha akarna se állhatna távolabb az étel fogalmától.

  8. Egyetértek, Human monnyon le, mert most írt egy pár hónapos mozifilmről. Ennek megvan a maga helye és ideje, de nem a filmbuzin és nem most.

    (amúgy pont arról van szó, hogy röviden, de objektíven körbejárja a film / rendező erősségeit, és hiányosságait, elvakult utálkozás nélkül (pedig ezt a szart tényleg lehetne oltani reggelig) – de ez úgy tűnik nem jött át.)

  9. Arra mondjuk nem gondoltatok, hogy esetleg csak most nézte meg? Moziba lehet nem ment el rá, s most megnézte otthon – és ezért a cikk? Persze lehet nem.

    Amúgy a film tényleg egy szar sajnos. Első rész volt a legjobb, aztán a harmadik, majd ez, de nálam a mélypont a második rész.

  10. Ez egyszerűen rossz film. Számomra az első nagyon tetszett, és az összes folytatásnál reméltem, hogy legalább fele annyira jó lesz valamelyik, de sajnos nem…
    Azt az érvelést meg tényleg nem értem, miszerint “ezek élvezhető, szórakoztató filmek”, mert én tényleg megpróbálom élvezni ezeket, és adni nekik egy esélyt (már én se tudom minek), de egyszerűen élvezhetetlen, akárhogy áll hozzá az ember.

  11. Megvannak a hibái a filmnek, de látványban ütötte az összes többit idén, sőt nálam ez a leglátványosabb film eddig….össz vissz
    Jah, és a zene nekem eléggé bejött, abban volt újítás az eddigiekhez képest.
    Én szigorúan alacsonyra tettem a lécet az olyan dolgokkal kapcsolatban, mint pl logika, nekem ennyi elég volt ahhoz, hogy jól érezzem magam közben.

  12. “Itt rögtön ki is térnék arra, hogy elegem van a “tátsd ki a szemed, csukd be az agyad, élvezd” érvelésből, aminek csak a paraszt hiányzik a végéről..” Ennyire esszenciálisan,érzékletesen leírni egy jelenséget,zseniális :D
    Mondjuk nem értem továbbra sem,hogy miért nézted meg,sejthető volt mi lesz.
    Régen Bay tudod rendezni,azonban már az első résznél is nagy volt a bay,pedig az még sok értelmes embernek is tetszett :/

  13. Számomra a főszereplő csaj volt mindennek a legalja. A “színésznő” és maga a karakter is. Már a film elején kellett volna neki egy akkora pofon, hogy duzzogva elvonuljon a szobájába és lehetőleg a film végéig ki se jöjjön onnan a kis hercegnő.

  14. Én nem vagyok oda human-ért – bocs human – de hogy mit ír a saját oldalára, hát ne haragudjatok akiknek gondjuk volt ezzel a cikkel, de ne Ti mondjátok már meg, hogy mikor írjon erről a filmről. Akkor ír amikor akar és azt amit akar.

    A film egyébként szerintem is egy sz*r volt, pedig én szerettem az első részt, megvoltam a másik kettővel is. Ez a negyedik rész egyszerűen borzalmas lett.

  15. Nem pörgettem vissza a fejemben a világosság pillanatáig a Nyilvános vetítéseket, de szerintem human egyszerűen még csak most nézte meg a filmet, de javítson ki, ha tévedek.
    Amúgy meg nem őt kell szidni, mert a film egy forintot sem ér (pedig én is fizettem érte, sőt az előző háromért is), a negatív vélemény is vélemény.
    Amúgy a magam részéről a második részig még én is úgy voltam vele, hogy kapcsold ki az agyad, és élvezd, de a harmadik után már azt mondtam, ha a negyedik is olyan lesz, amint az, akkor ennyi, végeztem a franchise-zal. És igen, ugyanolyan, sőt, szerintem még rosszabb is, dinobotok ide, Marky Mark oda. Alibiforgatókönyv, szánalmas dialógusok, túl hosszúra nyújtott film, és töménytelen mennyiségű termékelhelyezés.
    Az ötödiket már garantáltan nem nézem meg, még ha fizetnének se. Ha Bay rendezi, ha nem. Pedig a Pain & Gain nekem is tetszett, mondjon bárki bármit.

  16. Legalább Humannak nem kell megnézni a Bay féle 5részt
    Spórolnak neki egy csomó időt :)
    Film nézése plussz a kritika megirása :)

  17. Én Nagy Petivel egyet értek. Ha eddig se tetszett minek elmenni rá?

    Ez is olyan örök vita mint az android meg az IOS. Attól mert valami nem tetszik az nem szar, csak neked nem jön be és nem ugy kell megirni egy cikket sztem h ez egy Rakás szar, hanem a végén összegezni, hogy neked nem tetszett, mert szerinted népbutító és kész!!!

    Én személy szerint szeretem Bay munkáit és szar már neki, hogy ilyen filmeket tud csinálni és sok pénze van belőle ugye? :) Meg hogy mégis kismillióan elmennek megnézi ezt a filmet. Ha annyira szar lenne nem vonzaná az emberek érdeklődését sztem :) Olyan szinten bőven van ez a film mint a 300 amibe már szinte idegesitő volt, hogy minden jelenetet lelassitanak

  18. ha tudod, hogy szar minek megnézni?

    mert gondolom, ha ennyire érdekelnek a filmek, akkor egy komoly visszhangot kapott mozit (legyen az pozitív, vagy negatív) mindenképp megnézel, ha másért nem, hogy később objektíven tudj róla véleményt formálni (pl blog, nyilvános vetítés, whiskeysör dumálás haverokkal).

  19. Majdnem úgy jártunk a dinobotokkal,mint Rhinoval a Spidey2-ben.

    Mutogatták rendesen a trailerben őket,azt voltak is egy kicsit a végén. :)

  20. igen, csak most néztem meg. a címkére kattintva ott a kibeszélő amiből szerintem egyértelmű.

    Piemaker: azt nem lehet alulmúlni, Rhino vs Spidey harc mutogatása, jön a film vége és VÁGÁS

  21. Az idei éve gyik legszaravv és legunalmasabb filmje, Wahlberg karaktere volt az egyetlen üde színfolt. Lehet, hogy látványos, de én még azt is untam. Soha többé TF filmet.

  22. Ez zseniális! Én is most néztem meg, igaz két részletben, mert az első MÁSFÉL óra után kicsit ki kellett hagynom némi időt, hogy magamhoz térjek és rebootoljam az agyam. Ma meg vissza akartam keresni a nyilván már rég elhagyatott kibeszélőt, hogy pár szösszenetet írjak oda, erre íme, ez fogad :D Így legalább nem ragad bennem a mondandóm :D (Kösz, human!)

    A kritika minden sorával egyetértek, ez valami penetránsan tré volt. Komolyan mondom, több alkalommal is tátott szájjal bámultam és nem a látványorgia miatt, hanem mert nem bírtam felfogni, hogy ekkora kreténségre ennyi pénzt elköltöttek. Tényleg órákig lehetne sorolni az összes idiótaságot, az értékelhetetlen párbeszédeket, a dramaturgia minősíthetetlen voltát és úgy egészében a teljes forgatókönyv hiányát, de oly felesleges. És mindezt sikerült belesűríteni potom majd 3 órába. Fantasztikus. Azért kiemelném az ismét kiváló videoklipbe illő jeleneteket, a mindenütt lengő amerikai zászlókat, valamint azt, hogy szerintem azért lett egyébként ilyen hosszú, mert így a reklámszünetek kihagyásával a termékelhelyezés magába a filmbe került beépítésre.

    És még két gondolat:
    1.) Minek kell leszarozni egy filmet, ha nem tetszik, akkor ne nézd meg/ne írj róla – Aztán miért is? Netalán mindenki eleve megjósolja kávézaccból, hogy szar lesz egy film, így nem nézi meg? Ha meg mégis lukra fut, akkor bizony kussoljon mindeni, mert amúgy másnak meg tetszett? Ne vicceljünk már!
    2.) A Transformers (vagy bármelyik másik film) igenis jó, mert a) másnak tetszett, b) X millióan megnézték/X milliót hozott – Na, erről meg bocs, de mindig az a graffiti jut eszembe, hogy “Egyél sz@rt! Kétmilliárd légy nem tévedhet!” Végülis…

  23. Nekem valahogy mindig fura ha a sz*r forgatókönyv miatt a rendezőt cseszegetik. Pont azok a dolgok amit dícsértél – cool lassítás, élvezhető robotharcok, beállítások – Bay érdemei. “Tátsd ki a szemed” = Bay ; “Csukd be az agyad” = forgatókönyvíró.
    Egyébként annak akinek tetszett a 4-ik rész, most sz*ul kéne éreznie magát? Mert ez valahogy nem megy :)

  24. Én tudtam hogy szar, ahogy az első kettő is az volt. Soha többet nem nézek meg filmet amihez Baynek vagy Transformersnek köze van. Értékelhetetlen dedó kategória nekem. Buta 2 órás reklám meg klisé.

  25. Nekem tetszett. Én azért mentem be a moziba, hogy kikapcsoljak és végignézzek egy agyatlan, nagyon látványos filmet. Meg is kaptam. A dínós részt meg nem kell komolyan venni. Vicces volt szerintem. Akinek meg nem tetszettek az előző részek sem, minek nézte meg?

  26. serra: ki mondta, hogy szarul kéne érezned magad? egyelőre csak olyan hangzott el, hogy én érezzem szarul magam, mert nem tetszett.

  27. “nekem már csak egy kérdésem lenne, hogy ez a cikk most minek kellett??? öszintén, a film kb 3 hónapja volt a mozikba”

    mert human most nézte meg a filmet, és ez human blogja ahol azokról a filmekről ír amiket megnézett.

  28. szerintem az lehet a baj, hogy a rendező és a producerek folyamat azt próbálják kitalálni, hogy hogy a francba kössék össze a robot-harcokat, vagyis hogy hogyan töltsenek ki az 1 vagy másfél órát, hogy legyen valami értelme is a filmnek, de azt olyan szinten teszik, hogy mégtöbb kritikát kapnak részről részre, miközben ha egy fél órás folyamatos robotharcot nyomnának egy-egy soros odapiszkálásokkal, emberek nélkül, szerintem nagyobb sikere lenne, mint bármelyik transformers mozinak, mert azt el se tudják rontani.
    még kölyök koromból emlékszem pár transformers képregényre sztorival, dinobotokkal, űrhajókkal meg stb. de azokban egy darab ember nem volt és hiába csak rajzolt képek voltak, nem voltak szarok, már amennyire emlékszem.
    volt pár éve egy autó reklám, amiben a járgány átalakult egy autobottá és táncolt, az egész volt vagy egy perces, de élvezetesebb volt, mint az első három transformers mozi, de azért még megnézem majd ezt a negyediket is, mert robotok, és még mindig ez kapta a legjobb kritikákat mindközül.

  29. Először én is mufurckodtam rád Human, hogy egy ilyen minősíthetetlen hányingerre posztot pazarolsz, de egy csomó érdekes témájú filmről nem születik kritika, de azt kell mondjam mea culpa mert ha véletlen valaki belefut a kritikádba lehet gazdagabb marad pár órával mert sosem nézi meg ezt a “filmet”. Kabukinak pedig pacsi szívemből beszélt.

    Bay felelősségét meg nem menteném és hárítanám a forgatókönyv írókra, mert szerintem lett volna annyi hatalma a stúdiónál, hogy minden írót elküldjön oda ahová valók, de nem….. és miért ? Mert magasról tesz rá. Dőlt a lé és élvezte is hogy hülyét csinálhat a publikumból :)

  30. Én nem fizettem ezért a szutyokért egy fillért sem, de ettől függetlenül kikölcsönöztem. Igaz, még nem vitt rá a lélek, hogy elindítsam, valami rohadt unalmas estére tartogatom. Gondolom röhögni csak lehet rajta, ha más nem sör mellett. Xd én ott veszítettem el őket, amikor a második részben heregolyói voltak az egyik robotnak. A 3. rész is kölcsönzős darab volt és bevallom egy másodpercére sem emlékszem. Abban szerepelt a Mekkkcsábító? :D

  31. kabuki!! olvass már a sorok között ki mondta, hogy ne irjon cikket??

    Én csak azt mondtam, hogy le lehet irni a véleményt és a végén összefoglalni hogy mi nem tetszett benne és hogy szerinte nem jó a film, nem azt mondtam, hogy ha neki nem tetszik ne irjon róla véleményt :)

  32. Nyissuk már ki a szemünket, csupán arról van szó, hogy két-három tizenéves gyerek hőbörög, hogy egyes emberek képesek fikázni az ő legféltettebb kincsüket, ezt a csodálatos filmművészeti alkotást, ráadásul három hónappal a premier után. Teljesen felesleges flémelni velük ahelyett, hogy a filmről menne a diskurzus.

    A kritikával és a pontszámmal szokás szerint egyetértek, kb. végig fogtam a fejem, hogy ezt tényleg képesek voltak komolyan gondolni.

  33. Rögtön azzal kezdem, hogy én utálom Bay-t.
    De ez a kedvenc érvem vele kapcsolatban, amit nem csak tőled olvastam/hallottam:

    “Amúgy szerintem Bay tud még normális filmeket csinálni, az erőemberes szépen fényképezett Pain & Gain bizonyíték erre”

    Ez olyan mint ha 10szer dobok kosárlabdával palánkra. Ha egy véletlenül bemegy, attól én még nem tudok kosarazni!!!
    Bay-nek kellene eltűnnie! De annyi pénzt termel, hogy semmi esély sincs erre.

  34. “Ez olyan mint ha 10szer dobok kosárlabdával palánkra. Ha egy véletlenül bemegy, attól én még nem tudok kosarazni!!!”

    azért egy palánkra dobás és egy film megrendezése között nehéz párhuzamot vonni, még ha valahol értem is a görcsös analógiát.

    inkább mondjuk úgy, hogy Te lehúzol 10 szezont az NBA-ben, abból 2-3 egész jó volt, akkor már felmerülheta kérdés, hogy te mennyire vagy jó kosaras.

    Baynek sem csak a Pain and Gain volt az egyetlen értékelhető filmje.

  35. a filmről: hogy ez mi a fasz volt azt nemtom, de totálisan alulértékelt. bay kibaszott tehetséges rendező, akinek a legnagyobb erénye, h tudja mi mutat jol a vásznon és h nem fél használni a saját kliséit. és ezek sokszor elegek egy jo filmhez, ha van mögötte pénz…
    egyszerűen minden képkocka eyecandy ebben a filmben (is). igazán kaphatna ujra jo forgatokönyvet a pain and gain után, mert ebből a zagyvaságbol amit lehetett kihozott… mondom tehetséges az ürge tényleg…
    az egész amugy olyan mint egy 10 éves gyerek legmerészebb álma a játékaival. egy gyereké aki elengedi a fizikát és a logikát mert nem ismeri egyiket sem és mer bármit álmodni. csak bay 200 millio dollárbol teszi…
    btw nálam müködött még ugy is, h indokolatlanul hosszu az egész. bay am telebaszta mindennel ami egy férfiembernek kelhet. van itt hősiesség, seggek, látvány, akicó és nagy robotok is verekednek. karakterépités nincs, de nekem nem hiányzott mert ez nem egy edge of tomorrow. viszont walberg, tucci és grammer hozza amit kell, meg amit lehet… nem adok most számot mert egyszerűen nem lehet erre, mert az egész inkább egy 3 orás videoklipp mint egy film, viszont kétségtelen, h kikapcsolt és élveztem…

  36. Szerintem se volt annyira köpedék. Taalán az első meg ez a rész amit tűrhetőnek titulálok. A többi fostaliga.
    Igaz ez is dedó a köbön, de jóféle dedó. Wahlberg azért kellett bele. Nélküle tán meg se néztem volna, természesen otthon, letöltve csakis. Mozira erre egy rozzant petákot nem csengetnék ki, ezt már a harmadik résznél megfogadtam.
    Nem is bántam meg, hogy nem júniusi buli volt.
    K
    ár, hogy megin a kb. 8 éves korosztály lett vele belőve. Olyan nyolc évesen beszartam volna tőle, ma, 20 évvel később csak legyintek rá.
    Egyszer bőven nézhető mégis.
    Dinóbotok teljesen elegek voltak a végére, a karakter adagolással semmi gond nem volt.

    Ami igazán irritált, az a rohadt ovoda poénok, meg a vicceskedő, túl emberszerűre “szabott” robotok. Kurvagagyi.
    Lockdown egyébként elég pöpec lett. Kár ,hogy nem mindegyik transformer olyan szintű karatker.

  37. Az mindenki elfelejti, hogy ennek a résznek már más célja volt, mint a korábbiaknak. Azok arról szóltak, hogy az AMERIKAI közönséget szórakoztassák, a 4. rész arról szólt, hogy a KÍNAI közönséget. Rögtön a bemutató után, amikor már a kritikák is lehangolóak voltak, mást sem lehetett olvasni a neten, csak azt, hogy a kínai jegypénztáraknál rekordot döntött. A következő részt teljesen mindegy, hogy ki fogja rendezni, mert úgyis kötve lesz a keze, és muszáj lesz még-még-még több reklámot elhelyeznie és olyan helyszíneket szétrobbantani, amelynek miatt az érintett ország közönsége rohan majd a moziba. Gondolom az 5. részben kiderül, hogy a kínai nagy falat is az Álcák építették :P

  38. Alfie:

    arra azért senki nem számitott, hogy ott majd alltime rekordokat fog döntögetni. és amúgy is, hiába volt rájuk kihegyezve valamilyen szinten, az még nem indokolja az ilyen szintu blődséget.

    “A következő részt teljesen mindegy, hogy ki fogja rendezni, mert úgyis kötve lesz a keze, és muszáj lesz még-még-még több reklámot elhelyeznie és olyan helyszíneket szétrobbantani, amelynek miatt az érintett ország közönsége rohan majd a moziba.”

    a termékelhelyezéstől és nagy robbantásoktól szintén nem kell egy filmnek butának lennie. ez a széria / és a rajongói (nem Rád értve) legitimizálják a Transformers ostobaságát mindenféle kiforgatott indokkal, miközben bőven akad ellenpélda, ahol a film szórakoztató / látványos / nagyokat robbantós, mégsem síkhülye az egész.

    az meg továbbra is rejtély, hogy ez ki kajálja be, szerintem a közönség nagy része azért nézte meg, mert hitt a franchise a feltámadásában (a kritikák ellenére), akiknek meg tényleg bejött az a fiatal(abb) korosztály – én olyannal személyesen még nem találkoztam, aki ne ekézte volna rommá.

  39. Human azért most írt róla gondolom mert most került fel 720p-ben torrentre és forintot nem áldozott volna rá (ezt onnan sejtem, hogy én is csak ezért néztem meg). Ja és tényleg egy guriga taknyot sem érnek ezek a tf filmek (az első hű meg há volt).

  40. LnB: az csak egy mostani példa, azért a Szikla, Bad Boy filmekkel régen is odatette. Az Armageddon szerintem szórakoztató, szóval kb 5ször simán kosarat dobott 10-ből.

  41. Dühösen jöttem ki a filmről,botrányos volt..a felénél ott voltam, hogy felállok és kisétálok a teremből..

  42. Nem nagyon értem ezt a sok ellenszenves kommentet, még mindig gyerekeknek készül ez franchise, és ahogy látszik a bevételekből jól is csinálják, nem fognak változtatni a recepten. Látványosnak látványos, bár itt már nehezen tudtam követni a dolgokat, egyszer teljesen nézhető, sok bugyutasággal,rossz/felesleges karakterekkel, bárgyú párbeszédekkel. Bay szerintem úgyis elvállalja a következő részt is, a Bad Boys 3 meg tolódik majd a jövőbe…(sajnos).

  43. Human, kezdesz felnöni?
    Vegre egy kritika, amivel teljes mertekben egyetertek.

    En kurvara untam az utolso ket orat, amiben egymas utan lebontottak 10 varost ugyanugy, csak mert fuck you.

  44. human: Igen a Szikla és a BadBoys tényleg jó. Igazából nekem mind egy. Én utálom mostanra. Amiket csinál, amiket nyilatkozik. Nem zavar különösebben, nem írom be mindenhova, hogy mennyire utálom. Nem haterkedek.

  45. Ha mindenki a storyt szidja, hogy buta, mint egy marek molylepke szar, akkor miert a Bay takarodj harsog es nem a forgatokonyv iro takarodj? A latvannyal beallitasokkal elegedettek lehetunk. Nem inkabb egy kurva jo forgatokonyvirot kene a Bay ala rakni?

    Amugy leirhatna valaki, hogy egy end produkt mennyire fugg a forgatokonyvirotol es mennyire a rendezotol. Az en elkepzelesem szerint a forgatokonyiviro a szovegeket es a tortenetet adja meg. A rendezo pedig beleteszi valamilyen kontextusba. Na most az egyik mennyire lehet rahatassal a masikra? A szar stroy lehet a rendezo sara is? Komolyan erdekelne ez, mert mindig az jon le, hogy bar a story hibazik elsosorban (latvanyban azert nem lehet panasz) megis a rendezo fejet kovetelik.

    Ki is masolom a irot: Writer: Ehren Kruger tessek neki koszonhetjuk a storyt. Bezzeg az o neve egyszer nem hangzott meg el a TF4 post alatti kommentek sorai kozott.

  46. Én úgy ülök le a TF-ek elé már az első rész óta is hogy ez egy B kat film, idióta párbeszédekkel, nevetséges karakterekkel (mármint a karakterek részletességére gondolok) viszont über akcióval CGIvel. Nem csalódtam 1x jó volt. Ennyi, nincs az a pénz hogy moziba nézzem meg mondjuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.