Ennyit az Alienről a Prometheusban

Ridley Scott egyelőre a Martianon dolgozik, utána pedig a Blade Runner 2-t tervezi, de ennek ellenére azért a Prometheus folytatásáról is ejtett nekünk pár szót, nem túl jókat. Na jó, elvileg lelkesedik a projektért:

Right now, as we speak, it’s being written. I’ve had 15 drafts evolving. I definitely want to do that [‘Prometheus 2’] again because I really enjoyed doing ‘Prometheus’.

Avagy folyamatosan javul a forgatókönyv, és örömmel folytatná mert élvezte a Prometheus forgatását. De jön a feketeleves, miszerint végleg dobják az Alien prequel alapokat (ugye a Prometheus anno annak indult):

PROMETHEUS-Ridley-Scott-Noomi-Rapace

The beast is done. Cooked. I got lucky meeting [the late H.R. Giger] all those years ago. It’s very hard to repeat that. I just happen to be the one who forced it through because they said it’s obscene. They didn’t want to do it and I said, ‘I want to do it, it’s fantastic’. But after four [‘Alien’ movies] (he has conveniently forgotten the ‘AvP’ movies), I think it wears out a little bit. There’s only so much snarling you can do. I think you’ve got to come back with something more interesting. And I think we’ve found the next step. I thought the Engineers were quite a good start.

Röviden: bár ő akart az Alien lényekkel foglalkozni anno, de mostanra belátta, hogy ez már lejárt lemez ennyi film után. Valami újat keresnek az univerzumban, és az Engineers (mire is volt fordítva ez?) jó alap ehhez. Őket kutatja ugye a robotfej és a tetovált csaj, vagy hogy végződött a Prometheus. A lényről meg ennyit.

26 hozzászólás a “Ennyit az Alienről a Prometheusban” bejegyzéshez

  1. és ez miért meglepő? a film végéből kiindulva szerintem eléggé egyértelmű volt, hogy az engineer-eken lesz a hangsúly. kaptunk pár easter egget és összefonódást az elsőben az alienekhez de ezt szerintem azok magyarázták túl akik alapból tévesen álltak a filmhez… persze a marketingesek is tehettek róla de a legtöbb vicsorgó azok közül került ki akik valami nagy alien prequelt vártak. ez így lesz jó, várom a folytatást.

  2. Szokás fikázni a Marvel gonoszokat 1-1 kivétellel mind gagyi . Ezek a Space jockey Engineer Tervezők aztán annyira de annyira színes gonosz karakterek . (pedig csak fehérek) Befekszik aludni pár 1000 évre és mikor felkel első dolga agyonverni mindenkit még az első kávé előtt, majd elindul a föld felé kinyírni mindenkit . Micsoda karakter ! Micsoda kreativitás ! A Xenok is több , jobb motivációval bírnak mit miért tesznek .
    Ridley papa inkább menj el szépen nyugdíjba és hagyd Cameronnak megrendezni a 2. részt . Aliens is sokkal jobb lett nélküled . ( :) )

  3. Marvelnél vannak gonoszok? :D Mind cicanadrágos metrok amiken inkább mosolygok mint komolyan veszek.

  4. akkor én álltam rosszul az első részhez? hát az egész szájbatekert engineer hajó tele volt a xenok nyomaival, hetekig ment utána a fejtegetés, hogy akkor hogyan is alakultak ki a xenok, mi volt az emberiség szerepe a tervben, miért rohant a Föld ellen azonnal az engineer… hát BZMG az egész mögött végig ott volt a xeno téma. és most ennyi?

    hülyék, marhák. ez a véleményem. egy Alien prequel alienek nélkül, hmm. oké.

  5. Úgy nagyjából a Prometheus nézők fele el fog menekülni, ha lelövi a Xeno vonalat.
    Érthető, hogy mit szeretne, csak éppen a többség nem arra vágyik.
    Pontosan tudta gyakorlatilag mindenki, hogy a nézők fele Xeno előzményként ült be rá, de hajrá… legyen csak bukta a második rész.

  6. akciófilmeket kéne rendeznie Ridleynek, hiszen nem mindenki tud ekkora vonatszerencsétlenségeket vászonra vinni mint a Prometheus.

  7. Igazából az első rész is csak azért volt Alien-prequel mert fanservice volt a közönség felé, pl haverom szerint a legrosszabb jelenet a végén amikor jön a xeno. Merthogy minek? Tipikusan olyan volt, hogy “na még ezt ide a végére betesszük, kacsint-kacsint”.
    De teljesen megállt volna anélkül is a film. Igazából nekem ha már az univerzumot összekapcsolja, plusz 1-2 elejtett válasz ilyesmi elég lesz.
    (Ja igen, akármennyire hibádzik sok helyen én szeretem az elsőt :)

  8. Nemrég néztem meg újra a filmet, és mivel tudtam mire számítsak, teljesen más mindsettel ültem le mellé.

    (SPOILER is lesz Prometheus 1-hez)
    Ugyan azok a jelenetek, amik nem méltóak a ‘franshise’-hoz (pl a tudós vigyorogva közelít az egyértelműen támadó idegen kígyólény felé, ésatöbbi), mégis egy teljesen jó filmet láttam. Ismervén a filmen kívül olvasott magyarázatokat, elméleteket, sokat adott ahhoz, hogy nagyon is tessen a film.
    Ami nagyon zavart még mindig, hogy a film fele után ömlesztve annyi minden történt, hogy olyan érzésem volt, mintha kivágtak volna belőle fél órát legalább.
    A történet viszont nagy potenciált hordoz magában úgy érzem, én várom a folytatást.
    Az egészre úgy tekintek, mint egy spin-offra, sőt, megfordítva az időrendet, inkább olyan, mintha az Alien-trilogy (quadrology?) lenne a spinoff ehhez.
    Nekem város

  9. És akkor most a BladeRunner az is beleszövődik a történetbe avagy nem?

    Na de véleményem nekem is van.. Jó volt a film mindjárt újra is nézem..

    Csak a vége volt összecsapott kicsit. De ugye itt nem sose nem is a xeno volt a lényeg. Azok “csak” a melléktermékei a Alkotók teremtés trutyijának. És a kávé az ébredés után ráért volna, ha szegény Alkotónak lett volna ideje a potenciális fertőzés veszélyt kiiktatni. (Mármint a Földet) Ha az ember alkot valamit, azt is gondolja hogy az az ő tulajdona azt csinál vele amit akar. Kb az óriás is így gondolhatta.

    Én kíváncsian várom hogy, amíg Ripley karaktere megjelenik az idővonalon, addig hova tűnnek ezek a lények??????????

  10. @Corvmatt: Mert éppenséggel vagy 40 perc kikerült belőle. Például mikor kikel az engineer a fülkéjéből, akkor nem csak egy mondat hangzik el közte és az android között. Youtube-on biztos fent vannak a kivágott részek összefűzve.

  11. milli82 : Amit nem értek ebben , hogy mire alapozzuk hogy ő is Alkotó volt ? A film elején aki feláldozza magát ő tegyük fel egy true Alkotó. Emlékeim szerint más hajóval közlekedtek a filme elején , nem a klasszikus hajó az Alienekből vagy a Prom végéről . Nem kötötte össze a történet ezt sem . Semmi nem indokolja hogy sajátjának tekintse a földi életet .
    Olyan ez mint egy kifestőkönyv amit színezhetünk kedvünkre , sajna filmnél én ezt inkább idegesítőnek érzem mint szórakoztatónak . Úgy is meg fogom nézni ezt a förmedvényt és sanszos hogy csak újabb kérdéseket hagy amitől még jobban nem fogom szeretni .

  12. Kérem hogy fejezze be már mindenki ezt az állandó Alienre hasonlítgató megjegyzéseket.

    A Prometheus egy nagyon jó sci-fi volt, ami az alienek univerzumában játszódik, de NEM alien előzmény volt.!!!

  13. biztos jó lesz teljesen alien-mentes engineer szállal is, nagy az az univerzum, az alienek pedig csak egy szeletét teszik ki

    addig is ott vannak az új mini-sorozatok, prometheus, aliens, avp, predator, és az egészet összefogó ötödik majd jövőre, ott vannak alienek bőven :)

  14. Aki szerint a Prometheusrossz film, azt leültetném egy szobába, és megmutatnám neki, hogy milyen a rossz film.:D Én élveztem, többször is láttam, és Alien nélkül a folytatás akár még élvezhetőbb lehet. Ott leszek a moziban a premier napján.

  15. Scott ott mond hülyeséget, hogy szerinte az Alien-mítoszról már nincs mit elmondani. Ez hülye. Na jó, nem hülye, de hogy korlátoltabb lett, mint fiatalabb korában, az szinte biztos. Nézze már meg az utolsó rész lezárását. Ott él és virul az Alien-Ripley teljes valójában, és megy a Földre. Szerinte ez a mítosz lezárását jelenti? A spiné tele van xeno dns-sel. Ki tudja, ha valaki odalent megkettyinti, és úgy marad, mi jön ki belőle… Meg aztán a Társaság is pont az a banda, akik ezek után azt mondják, hogy oké, leszállunk a témáról. Beleöltek egy halom pénzt, kinyírták néhány hajójukat, semmit nem kaptak vissza a befedetéseikből és akkor azt mondják, hogy jól van, menjen csak Ripley isten hírével, spongyát rá. :D Ez már logikus. Épp hogy most kezdhetne kiteljesedni a mítosz, Alien-Ripley a Földön kóricál ugyebár. A másik meg az eredet. A Prometheus ennek szar volt, pláne, ha nem annak szánták, de ha nem annak szánták, akkor mi a francért kellett televágni xeno motívumokkal az egész sztorit? Minek a végén a vásári mutatványos xeno mutogatás? Nagyon olcsó húzás volt egy nem-alien-előzményhez képest. De mondom, ha nem előzmény, akkor miért ne lehetne egy kajak előzmény filmet letenni az asztalra? Bőven belefér. Mindenki ismeri az első részt. A Társaság nagyon jól tudja, hogy minek teszi ki a Nostromo legénységét. Szándékosan küldik oda őket. Az androidnak kimondott célja van, tehát tudják, hogy xenomorphokkal van dolguk és meg akarják szerezni. Honnan tudják? A rádióüzenetből? Ugyan. Volt már dolguk ezekkel a rohadékokkal, a Nostromo-küldetés már egy minimum második próbálkozás arra, hogy megkaparintsák ezt a merőben újszerű biotechnológiát.

    Scott egyszerűen csak nem akar ízig-vérig alien filmet készíteni és kész, de akkor meg ezt kellene mondania, nem hadoválni arról, hogy már nincs mit elmesélni erről a sztoriról, mert ez nettó baromság.

  16. Ja, bocs, ezt még elfelejtettem: Az Alkotók előzményét meg ott baszta el, hogy a Prometheus-féle alakotók rohadtul nem az a faj, amelyiknek az egyik megkövesedett egyede látható az első részben. Az minimum háromszor magasabb és nem az űrruha miatt néz ki idegennek, hanem mert eleve így néz ki. Hatalmas blama az, hogy meg akarja etetni az emberekkel azt, hogy ezek ugyanazok, csak most összetöpörödtek, meg humán vonásaik vannak. Ezzel simán kivett a dolog érdekességéből úgy 80%-ot, és szerintem a Prometheus részben rossz fogadtatása ennek is köszönhető. Az ilyen filmeket kedvelő emberek nem csípik, ha hülyére akarják venni őket. És ez történt.

  17. nekem is feltűnt anno a moziban hogy ezek a Space Joykey-k sokkal kisebbek mint ami az Alien első részében volt.

  18. Hát osztán a predátorok meg hol voltak?! Látszik, hogy szar film.

    Viccet félre téve, nekem is tetszett a film és örülök neki, hogy inkább a tervezőkre fog a többi koncentrálni. Ez egyébként szerintem teljesen nyilvánvaló volt már az első film végén is. Én nem is nagyon akarnék egy Alien-előzményt. Ez így pont jó.

  19. A Prometheus nagyon jó film volt.
    Gondoljunk csak az Alien vs Predator filmekre.
    Megmentették az alienek a filmet a pocsék gagyi szinttől?
    Nem. Mind a kettő szemét lett.
    Alienek ide vagy oda, Scott bácsi nagyon jól tette hogy más irányba viszi a történetet.

  20. szerintem a Prometheus egy jó film volt, voltak vele problémák, de amikor 3D-ben (vagy IMAX teremben) néztük horzsolt, magával ragadott, hosszú idő után éreztem újra azt, mint anno a Bástya moziban a második rész alkalmával.

    az, hogy a történetben volt egy rakás ki nem használt ziccer, az tény, ahogy az is, hogy rengeteg folytatási lehetőséget nyitva hagytak az alkotók. az Alien filmekkel egy kisebb szekciót szerintem lenulláztak már, lehetne ugyan azokat a történteket újra meg újra elmesélni más szereplőkkel és más helyszíneken, de újdonág már nem lenne benne. azzal, hogy egy pár lépést hátralépnek, visszamennek a kezdetek elé, azzal megteremtik annak a lehetőségét, hogy tovább építsék ezt az univerzumot. az Alienek (mellék)termékei egy sokkal izgalmasabb folyamatnak, szerintem érdemes inkább arra koncentrálni, kockáztatni azzal, hogy valami újat mesélnek el, mint próbálkozni ugyan annak a történetnek az elmesélésével (így-úgy találkozik valaki egy arctámadóval, elkapja, leesik róla, kicsit jobban, meghal és elszabadul a lény, mészárlás, pusztulás, egy vagy kettő éli túl összesen, de egy idegen is túléli, jöhet a folytatás).

    a Marvel esetében pont ezt látjuk, Vasember, Hulk, Ámerika kapitány, Thor, majd Bosszúállók, és jöhetnek a folytatások, külön, együtt, külön, Galaxis őrzői, megint együtt, újra külön… miért ne lehetne nagyban tervezni, egy-egy kisebb falatot odadobni feltörekvő fiatal rendezőknek?

  21. Tömény bullshit:
    http://filmbuzi.hu/archives/2014/09/27/van-ahol-meg-fosatos-az-alien/
    http://monty.blog.hu/2011/11/26/konyv_alien_vs_predator_a_kelepce_amp_a_tulelok_damien_forrestal
    A tény, hogy a fentiek voltmár kategóriásak, egy centivel nem teszi a szememben hitelesebbé az embert. Főleg az előző film köré generált hype, és annak fényében, hogy a végeredmény az Alientől teljesen elvonatkoztatott és kellően visszafogott várakozásaimat sem tudta még csak megközelíteni sem. Ehelyett egy sokat-markoló-keveset-fogó, túlbonyolított sci-fi giccsparádét kaptunk nem tom honnan szalajtott, istenkomplexusos, nyomorék bádibilderekkel, és bárgyú, logikát épp csak nyomokban tartalmazó cselekménnyel.
    A guruló űrhajótól – és látván, hogy fiatalkorom egyik legjobb filmélményének meghatározó szimbólumát, amelyet még a leggagyibb regények is kellő tisztelettel kezeltek, ilyen idétlen comic relief pillanattal váltják szánalmas aprópénzre – egyszerre kaptam röhögő és sírógörcsöt.
    Letöltős, egyszernézős.. SEM, ha szénné dícsérik, akkor SEM. Lehet savazni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.