A Sony és a Marvel beszélget

Ennyi a pletyka. Mi másról lenne szó, mint a nem túl jól muzsikáló Pókember filmekről. Ugye ezek 3. részét el is halasztotta kicsit a Sony, mert próbálják kitalálni mi lenne az, amitől újra ütni tudna Parker. És gondolom a minden lehetőség közé az is befért, hogy a Marvellal leüljenek végre.

Elvileg arról van szó, hogy megosztják a karaktert, avagy az Avengers-tag Spider-Man tényleg szerepelhetne egy Avengers filmben. Közben gondolom a Sony meg csinálgatná a saját filmjeit. Mondjuk pletyka, és ha belegondolunk, akkor ugye a Sony már építgeti akarta a saját univerzumát a Sinister Six-Venom filmekkel, így érdekes húzás lenne a karakter megosztása, mármint stúdiók között, technikailag. Mert nyilván az Avengers történetekbe simán illik a Pókember.

29 hozzászólás a “A Sony és a Marvel beszélget” bejegyzéshez

  1. talán nem kellett volna ennyire tinisre csinálni, vagy felvezetni millió ellenfelet, ha alig szerepelnek a filmben

  2. Gyengén muzsikáló? A Winter Soldier alig hozott többet Spoder-Man 2-nél (714m vs. 708m), azt mégis hatalmas sikernek van elkönyvelve. Akkor hogy is működik ez?

    Amúgy én szívesen látnám Parkert egy Avengers filmbe, csak ne zsúfolják agyon, mert akkor meg wasted opportunity.

  3. Na igen, rájöttek, hogy egy karakterrel, univerzumot építeni nehéz(és kevés pénzt hoz, mint amire számítottak) persze jön a Sinister 6 és a Venom Carnage film, de csak jön. Szóval a Sony is akar abból a szelet tortából amit a Dizsney megkezdett.

  4. Venom: a folytatásokra általában több nézőt várnak, a Winter Soldier ronggyá verte az Amerika Kapitány első részét, míg az Amazing 2 kevesebb nézőt hozott, mint az első része. Avagy rossz trend, avagy gyengén muzsikáló. Tényleg nem a kisujjamból szopom az ilyen kijelentéseket amúgy.

  5. Igy van ahogy Human mondja. Az emberek pizitiv velemenyel mentek ki a Winter Soldersrol, meg a Spidermanbe meg csalodtak. Valoszinu Kapi 3 mar siman leveri Pok 6ot, pedig a 2 karakter nepszerusege messze nem egyenlo :(.

  6. “mert próbálják kitalálni mi lenne az, amitől újra ütni tudna Parker.”

    Mi lenne, ha nem minden evben ugyanazt a filmet probalnak lenyomni a torkunkon mas szineszekkel? Hm? What about that?

  7. Ez a kezdeményezés sikeres eredménnyel zárul, lassan a Fox is tárgyalást indíthatna a Marvellel, mivel az X-Men franchise terveit elnézve sok szerepet nem kap már jövőben Rozsomák karaktere a filmvásznon és mivel hasonló időtájt csatlakozott Pókember mellett az Avengers csapatába, Hugh Jackman is felbukanhatna csapattagként egyik késöbbi moziban, mégse vesszen feledésbe teljesen az adamantium karmú karakter végleg.

  8. pedig sok patron van a pókban, olyan karakter, amelynek talán a legtöbb alteregója (vagy hogy nevezzem) van a képregényes hősök közül, elég csak a Clone Saga-ra (és annak animációs film adaptációjára, Spider Wars), a Shattered Dimensions játékra, vagy a most futó Ultimate Spider-Man 3. évadjára (Web Warriors), miközben legalább annyi ellenfele van, mint Batman-nek (ha nem több), úgyis mondhatnánk, hogy a Marvel leggazdagabb karaktere és akkor a Sony nem tud vele mit kezdeni, az a probléma.

  9. Én komolyan nem értem a hatalmas Spider-Man hate-et. Valaki magyarázza el nekem, mi az oka. Szerintem az Amazing Spider-Man 2 talán a legkarakterhűbb, legjobban kivitelezett szuperhősfilm volt az elmúlt időkből. Igen, vannak hibái. Azonban míg ezeket a hibákat egy-egy Marvel-filmnek elnézik, itt simán felrójátok neki, és a szemére hányjátok milliórszor.

    – A filmnek van emocionális íve, ami egy nagy csattanóval zárul (SPOILER miatt nem írom most ide le).
    – A karakterek kidolgozottak, és valódiak. Igen, tinédzserek: akárcsak Peter Parker a képregényekben. Ezért van a filmnek egy amolyan teen-vibe-ja, ami szerintem tökéletesen passzol hozzá. Plusz a romantikában jártas Marc Webb képes ebben a stílusban kényelmesen mozogni.
    – A film központjában valódi érzelmek és problémák állnak. A póki-képregények mindig is arról szóltak, hogyan illeszti össze Peter a szuperhős és magánéletét, ami itt tökéletesen átjön.
    – Gwen és Peter közötti kémia hibátlanul működik, kapcsolatuk valósághű és átélhető.
    – Nincs túlzásba vive az akció: talán két-három nagyobb set-piece van az egész filmben. Ez a három azonban ütős, vizuális szempontból profin kivitelezett, és mindig a történetet szolgálja, azt viszi előre, nem pedig csak azért van, hogy legyen akció (Time Square jelenet – Electro születése; Toronyóra jelenet – tudjuk mi…)
    – A film bonyolult, rétegzett szimbolikával/tematikával rendelkezik, amit konzisztensen végigvisz (idő múlásának kérdése, megint csak a Toronyóra fontossága, stb.)
    – Igen, Electro kicsit kidolgozatlan. Alulhasznált, mondhatjuk. De ő mindig is csak egy thug volt, egy példa, hogy láthassuk az Oscorp gonoszságát, valamint azt a módot, ahogyan emberi életeket tesz tönkre. Egy amolyan sötét változata Peter Parker-nek. De valóban kidolgozatlan.
    – Viszont Harry Osborn a végletekig ki van dolgozva, és meg van teremtve számára az alap, amelyre épülhet. Olyannyira, hogy a film végéig nem is ölti fel a jelmezét. Ő a film igazi főgonosza.
    – Van a filmnek még egy hatalmas karaktere: Gwen Stacy. Az első cselekvő hősnő, aki nem csupán egy átlagos “damsel in distress”, hanem állandóan kivenné a részét az akcióból.

    Persze, vannak hibái, de korántsem annyi, amennyit állandóan felrónak neki. Sokan mondják, hogy az emberek ráuntak, és mindig ugyanazt látják, más színészekkel, holott eddig csak 5 póki-filmet láttunk, Marvel-filmből pedig már 10-et, jóval rövidebb idő alatt. És ott is nagyjából mindig ugyanazt látjuk (szerezz meg egy végtelen erejű tárgyat, gonoszok üresek, haloványak, és még annyira sincsenek kidolgozva, mint Electro).

    Tudom, nincsenek sokan az én véleményemen, de szerintem megfontolandó, hogy talán a Spider-Man iránt érzett gyűlölet valamelyest nem a film minősége miatt alakulhatott ki.

  10. és tényleg… de most komolyan, Disney-ék sztárt csinálnak egy a filmekig nem létező ügynökből, még egy sorit is nyomnak köré, de a Sony feladja a Venom mozit, amikor az a kari is egymaga olyan fejlődéseken ment keresztül, hogy már egy Avengers szintű franchiset lehetne ráhúzni, erre wtf… lehet inkább sorozattal kéne próbálkozniuk, mint a Daredevil Netflixen.

  11. “a Winter Soldier ronggyá verte az Amerika Kapitány első részét”-ez a film utolsó jeleneteire nézve nagyon találó megállapítás..:D

    “Pókember mellett az Avengers csapatába, Hugh Jackman is felbukanhatna csapattagként egyik késöbbi moziban” – sírnék a boldogságtól!Hol kell aláírni a petíciót?

    anthony711, az érvek jók de sajnos még így is unalmas volt a film! Póki 2. inkarnációja ugyan jobban hasonlít a képregényben lévőre de még így is rohadtul nem tudja a Sony mit is kezdjen vele.A tiniangst nagyn uncsi már, ideje ezen valahogy továbblépni, fentebb már írták de tényleg ötödjére néztük ugyanazt a filmet!

  12. a Tobey Maguire féle pókember ezerszer szerethetőbb ás újranézhetőbb, mint ez a tini, lebutított, leegyszerűsített, akciójelenetek nélküli, inkább csak beszélgetésekből álló új Pókember, miért kell nekem másfél órán keresztül Osborn szenvedését nézni, ha utána kb 5 percet szerepel Manóként a filmben, ez nagyon kidolgozatlan volt, igaziból semmi emlékezetes nincs a filmben, biztosan nem nézném meg újra

  13. Már az nagy előre lépés lenne, ha nem a 9, hanem a 12 évesek lennének a fő célcsoport.

  14. anthony711 – nekem is baromira bejött az új Spider-Man, mind a két rész. A Tobey féle sorozat az aminek sosem kellett volna megtörténnie.

  15. és akkor ugyanaz a szinész játszaná ugyanazt a karaktert, vagy Spidey feltünne két formában (á’la Pietro Maximoff)?

    1. ha ugyanezt az enyelgős tinigyereket hoznák be, akkor Isten ments, inkább maradjon a helyén. Sem a Tobey, sem a Garfield féle Spidey nem illene a Marvel világba, a 94-98as animációs figura, az igen, egy az egyben, új szinésszel persze.

    2. ha egy másik, tökösebb karaktert osztanának meg, máshogy megirva, más alakitásában, akkor meg csak mélyitené a szakadékot a Foxossal szemben, és az még komolyabb közutálatnak örvendene.

  16. Alex +1 :D

    Hülye a Sony, h eddig várt. Mindkét fél jól járna, sőt, a nézők is, ha engednék pókit az Avengerbe.

  17. Szerintem is többször nézhetőek a Toby pókemberek bár, valamit nagyon eltaláltak benne. Viszont falramászok Toby-tól, nagyon nem pókembernek való xD

    Nekem a Garfield filmek is bejönnek, bár azok elé nem tudnék bármikor leülni. Jó jók de felejthetőbbek. (Valószínűleg a korosztály miatt hogy túl családiasra csinálták, most hogy újranézem a high school musicalt, abból is szinte csak a garfield féle pókember hiányzik) :D

    Sztem Zac Efron lesz a következő pókember Vanessa Hugins meg MJ :D

  18. a Disney a pókember nélkül is tök jó univerzumot épített, és filmeket is.
    a Sonynak nagyobb szüksége van az Avengersekre, mint Disneynek a pókemberre.
    én a disney helyében nem tárgyalnék.

    ha a sonynál ennyi hülye van, akkor rohadjanak meg.

  19. ezzel csak az a gond, hogy Garfield jól is játsza és konkrétan úgy is néz ki, ahogy mondjuk Humberto Ramos rajzolja Spider-Mant az utóbbi 3-4 évben.
    és Dan Slott képregényíró miatt kb ugyanennyi ideje vannak jobbnál-jobb Pók-sztorik. ha már ennyi ellenfél van, simán csinálhatnának egy kicsit átírt Spider-Island filmet vagy ha volna vér a pucájukban, akkor a Superior Spider-Man vonallal folytathatnák.
    a Sony pont ezzel a hülye bevétel-maximalizással vágja el a fejőstehenük torkát, vígan ellenének ők az Avengers nélkül

  20. szerintem attól függetlenül, hogy a Disney mit épített, nekik nagyobb szükségük van arra a karakterre, mint a Sonynak, gondolj bele, ha egy vasemberrel, thorral, ami kapival, stb. ennyi pénzt akasztottak, akiket pl. a magyarok 80%-a az első filmig azt se tudta kicsoda, akkor egy pókemberrel miket tudnának.
    a Disney legnagyobb ásza popularitás terén a Hulk (ebben Lou Ferrigno hatalmas része van és volt), de a pókemberrel már két ászuk lenne, és simán elfelejtetnék az előző pók filmeket, ahogy a Hulk mozikkal is tették.
    na most ha egy Hulk & Spidey mozi kikerülne, kb. felrobbanna az internet is az őrjöngéstől a geekek körében, a Sony az utóbbi kijelentések fényében nagyon nem is akar már ezzel a karival foglalkozni, csak próbálják felstrófolni az árát (pedig a Garfield jól hozza a nerd-szarkasztikus-pókembert szvsz, nekem tetszettek az új filmek is).

    am érdekes, hogy a 80as években azért voltak próbálkozások más marvel hősök felfutatására, de mind felejthető volt, erre befestik Ferrigno-t zöld festékkel és “everyone loses their minds” kb….

  21. ferrigno is büszke lehet magára :)
    ő volt az első Hulk, és ő volt Sinbad és hercules is :)

  22. azért szomorú, hogy pont Pókemberrel nem tudnak mit kezdeni,hisz kurva híres, mindenki imádja, laza, poénos, a pókhálóival bármilyen akcióra képes, jól kidolgozott ellenfelei vannak, barátai, csajai, szóval, mi van Hollywooddal ? ennyire nincs ott egy jó forgatókönyvíró ? nem kell huszonötmilliomodszorra eredettörténetet csinálni, nem képesek egy laza Pókit összehozni ? ezek tök bénák

  23. Az a gond szerintem, hogy mire bármi lehet majd az egészből rég kifüstöl ez a nagy rakjuk egyhelyre a szuperhősöket trend, nem lesz elég jó a box office, előbb vagy utóbb ráun a nép, a disney kaszál a sony meg újfent hoppon marad, kár amúgy a Pókemberért, mert tényleg az egyik legfaszább karakter.

  24. @savardi csamu:dagadt hobbit… :) (viccelek! :) )

    Am előbb utóbb sejthető volt hogy a Sony vagy a Disney-hez vagy a Foxhoz megy “házalni” a pókemberrel. Ahelyett hogy visszaadnák a jogokat a Disneyhez..szerintem simán kitudnák pengetni a jogokat. Az a gond hogy a Sony-nak nincs töke rendes Póki filmeket csinálni…holott tényleg olyan gazdag univerzummal rendelkezik hogy Batman kb hozzáképest sarkonkolduló csövesnek tűnik story téren(sry a DC fanoknak..én is szeretem batmant! So strong..my face is. :D ).

    Spider Man Ultimate volt az ahol Parkel átkerült egy alteruniverzumba ahol a bestiák voltak a bossok..ott volt kb az összes Spidey ellen…Venom+Carnage..na ott b+… Ha azt filmre vinnék kb kiégne a retinánk..nagyon badass lenne. :)

  25. Hát igen a pókember galaxysban inkább a negatív hősök vannak többségben, arra meg lehet h nem lenne akkora igény, hogy azokat egy filmbe pakolják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.