Még több effekt az Avengers 2-ben

Összesen 3000 VFX-et tartalmazó beállítás lesz a filmben. Persze egy jelenetet több szögből vesznek meg fel meg ilyesmi, gondolom így jön ki a szám, de akkor is durva. Ez nem mind hatalmas robbanást jelent. Összehasonlításnak: A Captain America 2-ben 2500 volt, a Guardians of the Galaxyban pedig 2750.

Ezen kívül a Marvel exec. még azt is elejtette, hogy ha rajta múlna már most bejelentené a stúdió a női szuperhősös Marvel-filmet. Ezt persze azért került szóba, mert a DC ugye már 2017-ben jön a Wonder Womannal.

24 hozzászólás a “Még több effekt az Avengers 2-ben” bejegyzéshez

  1. Mivel tele lesz robotokkal, akik gondolom nem csak sétálnak és elmélkednek, nem is csodálom :D

  2. Hogy oda ne rohanjak. Én jobban bírom a tükköket és effekteket, mint a CGI-t, az csak kiegészítő kellene, hogy legyen.

  3. Az, hogy 3000 VFX-et tartalmaz egy film, azt jelenti, hogy 3000 snitt (vágástól vágásig terjedő rész) van a filmben, amit digitálisan manipuláltak. Na most ez lehet annyi is, hogy Scarlett Johanssonról leretusáltak egy pattanást az összes snittben, amiben szerepel, és akkor az már 200 VFX snitt. Ez alapján nehéz megítélni mennyi látvány lesz a filmben… Nem beszélve arról, hogy mivel vágástól vágásig terjed egy snitt, pl. a Kapcsolat elején a kizoomolás a galaxisunkból csak 1 VFX snittnek számít. Szóval ezekből a számokból nem lehet sokmindent leszűrni…

  4. nagyon remélem, hogy jó lesz ez a film, nagyon várja mindenki :)))) remélem nem kell majd csalódni

  5. ráadásul az első rész aduja, akiért mindenki odavolt, az a Hulk, amit szintén ugyanígy oldottak meg.

    Joss Whedon filmes munkásságát ismerve, nem hiszem, hogy épp most borult volna el az agya és mindent számítógéppel csináltatott volna meg, csak azért, mert van. a Serenity a Sithek bosszújával egy évben ment a mozikban, és látványban közel azonos szintet hoznak, ami azért is meglepő, mert előbbi az utóbbi költségvetésének csupán harmadából készült.

    a Marvel az Ultron-filmet a lehető legjobb kezekbe adta

  6. kuri

    “Serenity a Sithek bosszújával egy évben ment a mozikban, és látványban közel azonos szintet hoznak”

    Hogy mi?? Azért túlzásokba ne essünk! :)

  7. @Fardavid

    szerintem egyáltalán nem túlzás. egy pillanatig nem volt hiányérzetem, és látványban, hatásban semmi szégyelnivalója és elmaradása nincs a Serenity-nek.
    feltehetőleg (sőt, ezt mondjuk biztosra merem mondani, hogy) több munka volt a Sith-tel, viszont a Star Wars I-III látványával kapcsolatban rendszeresen két dolog merül fel vitatémaként:
    1) kevésbé ‘koszos’, mint az eredeti trilógia, ergo sokkal, de sokkal több a csicsa
    2) elenyészően kevesebb a trükkök és hagyományos, megépített díszletes megoldás.
    a Serenity pedig pont ezekben (is) jeleskedett. nézd csak meg a film eleji üldözős jelentet. arról, akárhányszor is nézem, mindig Star Wars-nosztalgia jut eszembe. (véleményem szerint egyébként pont ezek miatt látványban a Serenity amúgy Star Warsosabb film, mint az első három epizód maga.)

    arra céloztam, hogy Joss Whedon eszméletlen jó érzékkel és igényességgel nyúl a számítógépes animációhoz és csak akkor használja azt, amikor valóban szükséges, épp ezért az effektek száma alapján nem kéne temetni a film látványának megvalósítását

    őszinte érdeklődéssel kérdem Fardavid: szerinted miért nincsenek egálban?

  8. Őszintén szólva nem mindegy, hogy mennyi lesz benne? A Marvel filmekben mindig is állati profi effektek voltak (az ILM rendszerint kitesz magáért), és egy másfél milliárdos siker folytatásánál szerintem még a szokottnál is jobban odafigyelnek a dologra.

  9. “a Serenity a Sithek bosszújával egy évben ment a mozikban, és látványban közel azonos szintet hoznak” :DD
    kuri go home you are drunk

  10. Kuri ezt te sem gondolhatod komolyan…Jó volt a Serenity,de látványban a Sithek bosszúja kb 100szor megeszi :D

  11. * most így visszaolvasva látom, hogy nem írtam le elég konkrétan, hogy mire is gondolok, elnézést kérek érte, bocs, ha emiatt értjük félre egymást.

    én egész pontosan a nyílvánvalóan számítógépes trükkökkel készült részekre gondoltam:
    – a Serenity külső nézetei
    – fosztogatók közti lavírozás
    – film végi űrcsata
    nem dúskált a számítógépes effektekben, de amikor kellett, ott simán helytállt, még a Sith mellett is!
    mégegyszer bocs a pontatlanságom miatt, pont arra akartam az egésszel kilyukadni (főleg az effektszámot rögtön és valamiért elvből fikázóknak), hogy Whedon pont az, akinek anno Lucas vallotta magát – vagyis ‘a történet a fontos, ennek elmeséléséhez minden más csak eszköz’ elvet vallja, és ehhez a filmjeit elnézve kőkeményen tartja magát

  12. Köszi! (Én sem ismerem a képregényeket, úgyhogy nem mond sokat a neve, de talán jobb is…)

  13. @Rubikon: Azt beszélik hogy Interstellar előtt betolnak valami Teasert az Ultronról. :)

    (Lehet azt a jelenetet ami Comic-Conon volt…anno tavaly mikor hobbit:smaugot mentünk nézni bevágták a Cap 2-ből az egész liftes bunyós jelenetet. :) )

  14. Szerintem kb. decembertől de legkésőbb januártól meg elkezdik ömleszteni a marketing anyagot ránk :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.