Podcast: Nyilvános vetítés 303: Fényévek

Gondolom izgultatok mikor leszünk újra teljes létszámban, na most eljött az idő! Béla megnézte a 2001-et, miközben az Interstellarra gyúrt.

Premierek: Éjjeli féreg, John Wick, Délibáb
Trailerek: The Gambler, Furious7, Ex Machina, Chappie, Minions, Penguins of Madagascar, Call of Duty, Hardcore, Hobbit
Egyebek: 2001 folytatás, 2001 re-release trailer, Dumb és Dumber 3?, Kurt Russel westernben – Bone Tomahawk, Cruise da man!, Vége a SW forgatásának – a cím: Star Wars: The Force Awakens, Griffith, Mégsem Bale lesz Jobs, Strike Force Eagle 3: The Reckoning
Megtekintve: 2001, Automata, Interstellar

Letöltés, RSS, iTunes, shownotes.

8 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 303: Fényévek” bejegyzéshez

  1. A Madagascar pingvinjei és a Gru Minionjai szerintem kb. ugyanaz a kategória: az alaptörténetben vicces “kiegészítők”, de egész filmet húzni rájuk… hát, nem egyszerű ebből tényleg jó történetet kihozni. Nem hiába nem jött ki soha Jégkorszak motkány film önállóan. (Pedig, az volt az első ilyen önállóan is csetlő-botló, vicces mellékszál a CGI-animációk között, ezt sem szabad elfeledni. De aztán inkább nem erőltették önálló filmbe bele.)

    A Star Warsok közül szerintem az új trilógiával néhol túl szigorúan bántatok. Nem azt mondom, hogy hibátlan, de szerintem azért szerethetők, meg azért Lucas igyekezett mindenkinek a kedvében járni, csak nem olyan tapasztalt történetmesélés terén, hogy ez maradéktalanul sikerülhetett volna neki. De pl. az Ep. III. szerintem kitűnő volt. JJ meg majd kiderül, hogy hogy folytatja az örökséget, bár én is tűkön ülve várom a dolgot.
    Egyébként, az lett volna fura, ha az új három részt Hobbit vagy LOTR mintára egyben veszik fel, mert akkor azzal előzményt törtek volna. Mindig eddig 3 évente jöttek a SW-filmek. (1977, 1980, 1983 ill. 1999, 2002, 2005) És mindig külön vették fel őket. Egyetlen kivétel – tudtommal – hogy az Ep. III-hoz már felvettek az Ep. II-vel egyidőben is jeleneteket a búcsújelenethez.

    Béla 2001 véleményén jót nevettem, kb. én is így vagyok azzal a filmmel. (Mondjuk, én már kb. kétszer végigültem, egyszer vagy 20 éve, egyszer meg egy évtizede. Nálam az a film erről szól: korabeli technikai erődemonstráció sci-fi köntösbe bújtatva. Legjobb példa erre a végén látható 12 perces Windows 95-ös képernyővédős jelenet. :) )

  2. Zoli: ugyanaz a véleményem a 2001-ről nekem is.
    H.A.L. kezdőbetűit eggyel hátrébb kell ugrasztani az ábécében és ott a megoldás. :)

    A Furious6 végének a titka,hogy a gép belsejében és a kifutón párhuzamosan játszódik a cselekmény.

  3. Az Automatánál teljesen az a feeling volt hogy elfogyott a film vége felé a pénz. Nem csak a sivatag miatt, de a forgatókönyv is össze van csapva, semmi meglepetéssel és unalmas befejezéssel. Mégis az első fél óra nagyon tetszett, a várost eltalálták rendesen, de ez így is kb 5/10

  4. Bélát hallgatni kín. Ez volt az első és az utolsó podcast, amit meghallgattam, miatta.
    “blablablablalba” olvasson kicsit többet, eléggé “lájtos” a szókincs.
    “megmittomén”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.