A Godzilla effektjei

Már-már szokásos videó érkezett a blockbusterhez, amiben felfedik az CGI rétegeit.

human
írta
2014. 11. 27. 11:06
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “A Godzilla effektjei” bejegyzéshez

  1. a valóságban több 100 vagy több ezer tonnás állatok nem tudnának repülni, emiatt hülyeség az egész, legalább kitalálhattak volna a filmbe egy kamu magyarázatot, mondjuk hogy antigravitációs mezőt tud létrehozni stb.

  2. Ne haragudj bcs, de a Muto atomot zabál, Godzilla meg radioaktív sugarat okád és a repülés a legnagyobb probléma, mert nem valóságos?

  3. Fel kéne fogni, hogy ez nem valóságos akart lenni, hanem egy tisztelgés az eredeti 54-es filmnek.
    Ott még farokcsúszás is volt, mint akartok? :D

  4. repeater aka Zsírfeka

    Hát mondjuk 10 percnél több Godzillát egy Godzilla filmbe és néhány nem-sötétben-játszódós jól LÁTHATÓ és jól KIVEHETŐ akciójelenetet. Mert a Cloverfield simán köröket vert Godzilla papára. Pedig az csak egy alacsony költségvetésű, talált-kamerás filmecske ahol az volt a lényeg, hogy ne nagyon lássál semmit az egészből de valahogy mégis többet láttál, mint ebben az új Godzillában.

  5. Én nem tom, múlthéten néztem meg, nekem nincs sok bajom ezzel a filmmel, bár kicsit kusza, nem teljesen értettem, de lehet, hogy fáradt voltam… bár nekem a 98as filmmel se volt semmi bajom :)))

  6. @Happy Zoidberg

    A Cloverfieldben többet láttál a lényből, mint itt? Na nehogy már.
    Ott csak a végén, amikor a helikopterben vannak meg amikor az egyik csávót bedarálja a lény, akkor látod csak.
    Persze nekem is azzal volt itt a problémám, hogy a film inkább az emberi karakterekre koncentrált, nem a lényekre.

  7. repeater aka Zsírfeka

    Igen, igaz, magát a Clovert annyira nem de amikor zúzás volt meg lövöldözés azt legalább lehetett látni. A Godzillában általában szart se lehetett látni mert valamelyik idiótának az a zseniális ötlete támadt, hogy magát a rombolást ne lássad csak a romokat, a bum-bum meg legyen sötétben vagy távolról és sötétben, általában Kick-ass szemszögéből. :P

  8. Cloverfield-ből elég volt nekem 5 perc is, nekem nem tetszett, lehet a kamerás cucc zavart. A Godzilla meg tetszett és azért is amiért másoknak nem. Nekem bejött, hogy csak “rövid” ideig mutogatták Godzillát, nekem feszültséget adott hozzá, nem pedig tipikus Transformers meg Pacific Rim akcióáradat, csak a látványra fókuszált nyáltócsa típus. Persze ma már erre van inkább igény. Aki meg a 98-as miatt mondja, hogy szar, az olyan mintha egy alternatív rózsaszín ruhás Batmanre mondaná, ami 10-20 éve készült, hogy az az eredeti és sokkal jobb, persze azt is lehet szeretni…

  9. zo

    Alapból nem lett volna bajom azzal, hogy keveset mutatják Godzillát de a film emberi része olyan katasztrofálisan szar, hogy teljesen tökön térdeli ezt a koncepciót.

    Amúgy tényleg sokan fikázzák a 98-casat pedig nincs azzal semmi baj. Igazi, tömény, Roland Emmerich-féle, olyan röhejesen rossz, hogy már jó guilty pleasure!

  10. Persze, tisztelegni akart a klasszikus előtt és ezt én meg értem, de könyörgöm a film 123 perces és ebből 3 percet van a vásznon a címszereplő…3 kib@szott percet. Ez nagyon kevés még akkor is ha film végi zúzás elég jól meglett csinálva. Bryan Cranston-on kívül senki sem tud normálisan megnyilvánulni ebben a filmben, még Ken Watanabe csak-csak, de ő is csak néz maga elé, vágja a semmibe meredő arcokat és ez kevés. Ez a film egy erősen közepes számomra, mondjuk azt el kell ismernem, hogy a hangok azok fantasztikusak voltak.

  11. Épp az előbb néztem újra Blu Ray-en. Először moziban láttam. A véleményem nem változott. A film csalódás, de amikor Godzilla a vásznon van az mind nagyon EPIC! Úgyan így a MUTO-k is. A hang effektek szintén nagyon jók. Brutális mit szól rendszeren. Azonban az emberi szál, történés, cselekmény lehúzza az egészet. Sajnos.

  12. Tanulság: kínai papírlámpákat egyszerűbb megrajzolni, mint felaggatni és szélgéppel meglengetni :)

  13. A VFX jó lett,de több nappali részt vártam.
    Túl sötét,túl komoly egy ilyen témához ez a film.

    A 98-as nekem többször nézhető,mert szórakoztatóbb.Lop rengeteg helyről,de azt jól használja fel.

    A tisztelgés,egy-két szörnyes jelenet és a végső harc jól sikerült jelen filmnél csak amíg eljutunk oda az fájt.
    Egyszer elég volt moziban.

  14. @Rolee: tökéletesen egyetértek. látvány, hangzás mind elképesztő, de pl itthon nézve, hangfalak nélkül (csak a tévé saját hangszórója) belealudtam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.