Még kiköthet a Marvelnél Pókember

Minden a múltkor szóba került Spider-Man gyűlésen múlik, amit januárban tartanak majd. Ettől még ha tippelnem kéne, akkor a Civil Warban nem tűnne fel kedvenc hálószövőnk, de másban esetleg igen. Vagyis úgy tűnik, hogy a mozifilmben teljesen Black Pantherre tolták azt a szerepet, amit a képregényben Spider Man vitt, szóval ha mégis lesz ott akkor maximum valami apróbb feltűnésről lehet szó.

Viszont akkor mi a téma a Marvel és a Sony között? Hát egy új trilógia! 60/40 százalékban osztoznának a hasznon, viszont a Sonynál meg akarják tartani a kreatív kontrollt is, ami a Marvelnak nem annyira fekszik, lévén ők teljesen figyelmen kívül akarják hagyni a Mark Webb filmeket. Szerencsére megnyugodhatunk, ha a Marvel terve valósul meg, akkor nem újabb rebootot kapunk (pókcsípéses sztorit a gyengébbek kedvéért), plusz a szerelmi szál sem lesz túl erős.

Akkor miről szól? Egy fiatal szuperhős viszontagságairól, hiszen az Avengers bármelyik tagjához képest a nagy felelősség neki korán szakadt a nyakába. Ennek megfelelően Andrew Garfield már nem lenne jó a szerepre.

De még egyszer ismétlem, ez mind csak terv, lehet a Sony kiötöl valamit januárban, olyasmit, amihez nem kell a Marvel, és tényleg beindítják a saját Spider Man univerzumukat. Szerintem ehhez egy nagy dolog kéne tőlük, hogy nem szólnak bele mindenbe. Vagy lecserélik Webbet? Nem tudom ki okolható a franchise hibáiért, de a 2. rész egy kevésbé akciódús Zöld Manó vs Spider Man sztoriként lehet jobb lett volna, csak szerintem a stúdió félt merészet húzni.

human
írta
2014. 12. 13. 05:14
megjelenés
30
hozzászolás


30 hozzászólás a “Még kiköthet a Marvelnél Pókember” bejegyzéshez

  1. Ha még egyszer rebootolják a cuccot, t*kön lövön magam…
    Amúgy nekem jobban bejön a Garfieldes széria. Remélem valahogy összepréselik valahogy az ‘Avengers-es univerzummal’.

  2. Remélem meghagyják Garfildet főszerepben, nagyon idegesítő lenne egy 3. Spidert megszokni.
    Valamiért úgy érzem, hogy a Marvelnél biztosabb kezekben lenne, mint a Sonynál. Jó lenne, ha már végre tényleg összeállna az “igazi” banda.

  3. A Sonynak volt 5 filmnyi esélye, hogy valami jóval előrukkoljon, egy Pók-univerzumot felépítsen, de mindent elbasztak. Akkor járnának ők is a legjobban, ha átengednék a Marvelnek némi haszonért cserébe a karaktert.

  4. Nagyon remélem, hogy azért a 3. rész még elkészül a Sony-nál, nem hagyják félbe azt. Továbbá amíg Sony, addig jön hozzánk BD-n, lehet a Marvel jobban kezeli majd a karaktert és én is nagyon szeretném őt a Bosszúállók csapatában látni, de a köcsög Disney miatt azt nem fogom tudni HD-ba a polcra tenni a többi film mellé. :(

  5. Szerintem ha még időben megkapja a Marvel Pókembert, akkor biztosan meg tudnák oldani, hogy normális szerepet kapjon a Polgárháborúban. (Szerintem van egy ilyen esetre készített forgatókönyv) Eléggé furcsa lenne ha nem használná, ha már egyszer megkapják. Az új trilógia meg jöhetne. Ahogy olvastam a cikkben, nem foglalkoznának az eredettörténettel, szóval ez pozitívum.

    Rolee: Más országokban megjelent Blu-rayeken rajta van a magyar szinkron is. Szóval azokat meg lehet venni. :)

  6. Ha januárban megeggyeznek akkor Garfield még az Ultronban is cameózhatna! De meg fognak egyezni mert nincs nagyon más lehetőségük, itt már akkora gondok vannak a Sony-nál, hogy eddig is csak a makacsságból nem engedtek. Marvel viszont nem fog nekik új univerzumot építeni az fix, max megcsinálja a szerződésben foglalt trilógiát, miközben saját filmjeikben használják(használhatják?) a karaktert! Nyílván az lett volna a legjobb nekik ha Sony tokkal-vonóval visszaadta volna nekik Pókembert, de ez is jobb a semminél…

    Nem hiszem, hogy lecserélnék Garfieldot!Ha eladták volna nekik a jogokat, akkor tudtam volna elképzelni, hogy igen, értelemszerűen le kell cserélniük! A lényeg, hogy ne legyen eredettörténet!

  7. nem eredet sztori kéne már Pókembernek, meg új trilógia, hanyadszor nézzem végig, hogy megcsípi a pók ? rakják akkor bele az avengersbe vagy civil warba, úgy érdekes, de ez a szenvedés amit művelnek, ez nagyon szánalmas

  8. A Sony tényleg nem tehet mást ebben a helyzetben, minthogy valamilyen módon megegyezik a Marvel-lal. Készítsen ugyanis akármilyen jó filmet Webb, mindenki fújolni fog, mert nincs benne univerzum, meg Nick Fury. De ha a Marvel készít egy 140 perces filmet, amely végig arról szól, hogy Póki a levegőben széjjelcsap 1000000 generic alient, attól majd mindenki hasraesik… Nem tudom, minek kell minden filmbe ezt az idióta univerzumozást erőltetni. Van, ahol működik, van, ahol nem. A Marvel korai filmjei önmagukban érezhetően gyengék voltak. Kezdenek rájönni, hogy ez így nem jó, lásd Guardians, Cap2. De lehetne, hogy lássunk olyan filmeket is, ami előtt nem kell 50 másikat megnézni? Vagy ahol a játékidő 100%-ban nem csak a plotról dumálnak? Hanem mondjuk pl. saját érzéseikről? Ahol van emberség is a karakterekben, nem csak csihi-puhi 1,5 órán keresztül?

    Aki olvasta az Ultimate szériát, az tudja, hogy Webb-ék hibátlanul vitték annak dinamikáját vászonra. Továbbra sem értem, mire a nagy elégedetlenség…

  9. Black Panther venné át Spidey Civil Waros történetét? egyrészt, nem kötekedésből, de ezt miből szűrted le? másrészt semmi értelme nem lenne:D Black Panther kivonja magát az egész Civil Warból a képregényben és ez az ami tökéletesen passzol a karakteréhez.

    SPOILER ON

    Spidey történetét és cselekedeit senkire nem lehet átrakni, senki nincs aki annyira védte a személyazonosságát és az egész ‘élő adásba leveszem a maszkot’ dolog senkinél nem lenne olyan hangsúlyos. már csak azért is mert az MCU-ban senkinek sem titkos a polgári énje. vmax az átállást lehet, amihez olyan súlyú dolog kéne mint valakinek a halála, esetleg itt is a csapat egy másik tagja által (az egész robot Thor dolgot akkor lehetne megcsinálni, ha Thor a Ragnarok filmben eltűnne/meghalna, de az a Civil War után jön ki)

    SPOILER OFF

    szóval nemigen lehet mással megcsinálni. bár nyilván alapból brutálisan alig lesz köze a képregényes sztorihoz, hiszen egyrészt csak mondjuk 20 karaktert tudnak berakni (ha beveszik az addig elinduló Netflixes szériák arcait is), másrészt rengeteg kulcsfigura hiányzik (Reed Richards, nem öreg Hank Pym, kb az összes rosszfiú, Megtorló stb stb)

  10. Moozes: a hírekből? ezek szerint nyilván más lesz a karakter a filmekben, mint a képregényben, olyan elképzelhetetlen ez?

  11. Moozes: egyértelmű, hogy Black Panther veszi át Póki helyét. Számtalanszor megerősítették már… Póki, ha megkapják a jogokat, max cameozni fog. Ez is megerősített hír, mivel a script már “locked”.

  12. pont a kreatív kontroll az, amit bármi áron el kéne tőlük szedni, érthető ha ezt a Marvel nem akarja meghagyni (Hálistennek’).

  13. Én úúgy tudom, hogy 2 forgatókönyv van arra azt esetre ha adnak valamit Pókemberből.
    A Russoe tesók (Amerika Kapitány 2 + Polgárháború) pedig felajánlottk a Sony-nak hogy elkészítik a Pókember filmjeiket, ha azok összeköttetésben lesznek az MFU-val.

  14. utaltak rá ködösen egyszer-kétszer és a bejelentés+színészbemutatás akár azt is sugallhatja, de kb ennyi:D

  15. Maradjon is a sony-nàl! Valamiéert trendi utálni a pókember filmeket, pedig fele annyira sem rosszak vagy sikertelenek mint ahogy próbáljátok beadni. Viszont a marvel filmek! én a vasember 1 és az avangers-en kivül nem igazán láttalm kiemelkedö alkótást tôlük. Csomó egyszer nézhetô marhaságokat viszont igen.
    Remélem sony lecseréli webet, és szerepelteti a pókit az avangersbe, ennyi.

  16. marvel: linked az angol hírt akkor, mert a mostani kiszivárgásokban nem erről van szó amit te úúgy tudsz.

  17. Én a Hollywood Reporteren azt olvastam, hogy Pókarc feltűnés szintjén a Civil War-ban már benne lesz, illetve a Marvel Entertainment engedélyt kapott egy egész estét animációs Pókember film elkészítésére.

  18. SPOILER

    Miért nem lehet ezt úgy megcsinálni akkor már, ha kihagyják Spidey-t (tudom, fontos szerepe volt a dologban, de na…), és a negyedik Avengers movie után elindítani az New Avengers szériát (persze nem muszáj a New szó bele, mert az megzavarhatja az embereket). Tudjuk, hogy már az Ultronban is megjelenik Scarlet Witch, szóval össze lehetne hozni az eseményeket a Civil War végére úgy is, hogy megtörténjen a dolog, és a Pók vezetésével menjen tovább az egész. Nyilván ez a távoli jövőben történne, szóval addig bele lehetne szőni (hah poén) Spidey karakterét is az eseményekbe minimálisan, plusz egy picit normálisabban építgetni a karakterét az Avengers branden belül, egy, vagy két külön filmben, esetleg bedobni őt más karakterek egyéni filmjeibe, mondjuk összehozni a Guardians of the Galaxy 2-ben a fosómedvével és a tölgyfával :D Vagy épp bedobni az Ant Man filmbe, de igazából bárhol kaphatna kisebb szerepeket, ha a Sony belemegy a dologba, szóval az Avengers-es Spidey-t nem lenne nehéz “köztudatba hozni”.

  19. marvel:

    Még semmi forgatókönyv nincs, mivel még ötletük sincs pontosan mit csináljanak. A producerektől és a Disneys alku esetleges létrejöttétől függ, hogy merre induljanak el egyáltalán.

    A biztos elvileg csak az, hogy nem a mostani két filmet folytatják, hanem Soft Reboot lesz, de hogy mekkora dózisban azt nem tudni.

  20. Mennyire jó lenne ha tényleges meglepetés lenne 1 filmben valakinek a szereplése (ld X:DOFP-ban cyclops/jean), és nem kurvára előre tudni mindent

  21. Már nagyon gyúrnak az új Póki főszereplő kiválasztására! Viszont vannak olyan olvasatok is, amiben nem szakadnának el ettől a Garfield gyerektől, és a Marvel valamilyen szerepet szán neki! Jah, s nem mellékszereplőset!!

  22. 11. anthony711 says: “A Marvel korai filmjei önmagukban érezhetően gyengék voltak.”

    Én nem értek ezzel egyet. Pont erről volt szó amerikában, hogy a marvelnak azért megy ennyire a szekér, mert nem arra alapozták a filmjeiket hogy majd valamikor az 5. film már tényleg jó lesz (lásd DC, vagy a múmiás vámpíros farkasemberes univerzumost tervek).
    Hanem külön külön önmagukban is megállják a helyüket. Az már csak egy bónusz hogy voltak annyira kreatívak és a filmvégi pluszokkal hozzá kötötték a folytatásokhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.