Steven Spielberg rendezi a Ready Player One-t

Ezt külön posztba akartam tenni, nem a sima hírek közé, mert… nem is tudom, jó hír ez? Mármint Spielberg nagyon jó rendező, nem ezzel van a baj, hanem ide egy olyan kéne aki tényleg a könyvben emlegetett játékok korában nőtt fel. Egy Edgar Wright, hiszen a Scott Pilgrimmel már bizonyított, sajnos a stúdiók felé is, hiszen hiába fasza a film, hatalmas bukta volt, így semmiképp sem bízhatták rá a RP1-t.

Szóval Spielberg, méghozzá Zak Penn (X-Men: The Last Stand, The Avengers) forgatókönyvéből dolgozva. És egy apróságot köszönhetünk a Lego Movienak: több esély van arra, hogy pár játéknak a jogát megszerzik. Gondolom az a bizonyos arkádos jelenethez mindenképp kelleni fog.

Nagyon reménykedek abban, hogy ez a film jó lesz.

25 hozzászólás a “Steven Spielberg rendezi a Ready Player One-t” bejegyzéshez

  1. Lehet, hogy Spielberg nem abban a korban született, de rengeteget alkotott benne, ami talán még többet is jelent, hiszen ha szerencsénk van nem kell egy új stílust felvennie, csak visszarázódnia a régibe. :)
    Aztán lehet csak a fanboy beszél belőlem, hogy ha nem adják Michael Bay kezébe, bárki más megfelel, csak legyen…

    Melyik árkádos jelentre gondoltál?

  2. Azért Zak Penn nevéhez ne fűzzük már oda az Avengerst, mert oké, hogy az első szkriptet ő írta, de Whedon nyilatkozta hogy egy-az-egyben újra kellett írnia az egészet.

  3. Szuper könyv!

    Nem hiszem hogy sokat jelentene ki rendezi. Én 42 éves vagyok, de a filmek és játékok tizedét ismertem csak. Ezek amcsi cuccok amik ott voltak elérhetőek. A könyv nem ettől jó, mert olyanok is szeretik akiknek köze nem volt a 80as évekhez.

    Ajánlom mindenkinek, mert szuperul van megírva! Az első oldal után éreztem hogy jó lesz.

  4. @Anthony, Fardavid: cyberpunk féleség, egyesek mint az új Neuromancert emlegetik (ami szerintem erős túlzás, nem rossz könyv, de a Gibsoni szinttől elég messze van).
    Az alapvetés röviden az, hogy cirka 30 év múlva mindenki egy MMO-nak indult virtuális valóságban tengeti a napjait (de olyan szinten, hogy már munka és iskola is ott van), amikor is az egész kitalálója és tulajdonosa meghal és a végrendelete alapján az örökli a vagyonát és a cégét, aki megtalál 3, a játékban elrejtett kulcsot és a hozzájuk tartozó kapukat. A trükk az benne, hogy a csávó 80-as évek függő volt, úgyhogy ahhoz hogy megtalálja valaki az elrejtett dolgokat, behatóan ismerni kell az évtizedet, emiatt aztán a könyv is tele van ilyen utalásokkal. A mű a tárgyak utáni hajszát követi végig egy (asszem) 18 éves főszereplő szemén keresztül.

  5. higyhwaycat: gondolom a pac-manesre

    fardavid: a plot roviden annyi, hogy a jovoben a digitalis valosag technologia elegge felcombosodik, minden azon keresztul zajlik, aztan a jovofacebook tervezoje meghal, hatrahagy egy rejtvenyt aminek a megfejtoi jutalma a jovofacebook maga es nyilvan egy csomoan meg akarjak emiatt oldani.

    olvasasra javasolt, tenyleg nagyon szorakoztato regeny, foleg azoknak akik rendelkeznek ertekelheto emlekekkel a 80-90es evekrol

  6. Filmek terén leszek kíváncsi miket tudnak megszerezni, és mennyire akarnak, vagy mernek hozzájuk nyúlni. Gondolok most WarGamesre például. :P

    De pl. egyik nagy kedvencem a Frobozz volt, és ha jól emlékszem azzal párhuzamosan tolta a Temple of Syrinx-et. Mindig kiráz a hideg, ha hallgatom, és eszembe jut a csata.

  7. Reggel olvastam, jobban felébresztett a hír, mint a KV-m. Elképesztően jó könyv, én ugyan nem a 80-as években nőttem fel, de így is imádtam, remekül összerakott történet, eszméletlen jó popkulturális kikacsintások vannak benne.
    Aki egy kicsit is szeret olvasni és szereti a virtuális valóságról, számítógépes játékokról és egyéb kockaságokról szóló történeteket, olvassa el a könyvet! Én évente 2-szer biztos előveszem újraolvasásra, néha csak kedvenc részeimet lapozom fel, de így is totálisan képes berántani.

  8. fura ez. jó könyv az nem vitás, de én 80-as évek sucker vagyok, mégsem hozott annyira lázba. szerintem a film viszont marha jó lesz, már csak az alapanyag miatt is. klasszikus kaland történet, semmi különösebb bonyoldalom, jó kis feszültség végig. Spielberg NAGYON ért az ilyenhez, gondoljuk csak a 85-ös Kincsvadászokra (Goonies) és rögtön megnyugodhatunk. ez egy kafa film lesz.

  9. Egyébként érdekes, emlékeim szerint pl a főszereplő egy kicsit túlsúlyos srác. Kíváncsi vagyok hogy kit fognak majd castingolni az ő, meg a csaja szerepére. :) Én imádom könyvet, jöhet a film is.

  10. @orichalcos: remélem nem valami YA-ból szalajtott póló nélkül rohangászó nagyokat mondó “gyereket”, hanem keresnek egy átlagosnak látzsó gyerekszínészt. Most így fejből nem is tudnék mondani különben, de erre van a casting. :P

    (közben körbe néztem gyorsan Google-n hátha tudok példát is írni, de nincs igazán választék mostanában)

  11. Ebből még akár lehet is valami, Spielberg mondjuk ne maz első választásom lett volna, de tett már le pár dolgot az asztalra. Viszont vannak részek, maikre nagyon kíváncsi leszek, főleg a War Games és Gyalog-Gallopp részekre :-) 29 vagyok, és majdnem minden felismertem a könyvben, szóval végigvigyorogtam az egszet abban az öt napban, amíg elolvastam munka mellett :-)

  12. orichalcos

    Jonah Hill (bár nem bírom ha komolykodni próbál, kb. a 21 Jump Streetben bírtam csak)

  13. Mivel a mű java része a virtuális valóságban játszódik, valószínűbb, hogy egy jó kiállású srácot fognak majd elcsúnyítani. Szerintem így lenne logikusabb. Amúgy várom nagyon a filmet, a könyvet faltam.

  14. Most nem azért, de Spielbergen mióta kell vakarni a fejünket. A világ egyik legnagyobb rendezője. Még mostanában is jó filmeket csinál. Nem kiemelekdőket, de jó filmeket. Én személy szerint minden projektnek örülök, ami hozzá kerül, bármi legyen is az.

  15. A könyvet nem ismerem, de Spielberg örök kedvenc, szóval részemről gond nem lehet, pláne, hogy az ő képi világai adtak rengeteget hozzá azokhoz a 80-as és 90-es évekbeli játékokhoz.

  16. Spielberg? Hát nem is tudom. Mondjatok már egy jó filmet, amit mostanában csinált és tényleg ütős lett… Igen, a korábbi érdemeit senki sem vitatja, de nem lehet csak a múltra hivatkozni mindig.

  17. Azt tegyük már hozzá, hogy a főszereplő srác elég sokat változik a könyvben is, hogy próbáljak spoliermentes maradni, nem feltétlen az a logikus, ha kövér gyereket castiongolnak, inkább egy átlagabb fejűt csúnyítsanak el kicsit.

  18. Maga a könyv pocsék (mind történetben, mind karakterekben, mind írásilag), kb egyedül az tette izgalmassá, hogy soronként megemlítenek benne egy 30+ éves játékcímet. Szóval akárki rendezheti, ez filmen csak jobb lehet.

  19. Szerintem ez tTipikusan az a könyvadaptáció lesz, ahol azok, akik csak a filmet nézik meg nem fogják érteni, hogy az olvasóknak miért volt akkora élmény.

    Spielberg ehhez pedig tényleg öreg, profi lesz a film, de lélek nem sok lesz benne…

  20. Elolvastam a könyvet, jó volt meg minden de azon gondolkottam, hogy ( elég ) sok jelenet szerintem erős lenne a nem kocka nagyközönségnek, már ha bennehagyják a filmben. Emelett irdatlan mennyiségű előadót, játékot, filmet említ a könyv. Nem értek hozzá de megtudják szerezni a jogokat mindhez? Vagy a legtöbb már szabadon felhasználható?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.