Fast & Furious 7

Az ötödik részétől végképp akciófilmmé váló Furious előtt magas hegyek tornyosultak, és hiába pattant másik rendező a fő székbe, azért sikerült felhajtani rájuk.

Megkerülhetetlen, hogy Paul Walker halála eléggé megzavarhatta és átformálhatta a film végső alakját. Azért a két főszereplőből elég durva lehet elveszteni az egyiket, a többi színész számára is nagy csapás lehetett, ami egy könnyed film készítését nyilván befolyásolja. De vettek egy mély levegőt, tartottak egy forgatási szünetet, és átírt forgatókönyvvel nekiültek a dolognak.

Egy dolog biztos, a filmsorozathoz méltón, irónia nélkül búcsúztatták el Walkert. Az utolsó percekben szerintem amúgy kiszórtak valamit a moziban, mert a szemembe ment egy homokszem legalább. Szerencsére nem a borzasztó Brick Mansions Paul utolsó filmje, hanem ez.

Hogy milyen lett maga a film? Az a helyzet, hogy az elején reménykedtem az új rendezőben, James Wanban, hiszen keményebb bosszúfilmként indult, az pedig fekszik neki, de aztán jött a kormány meg a nagyobb ügy és izé, szóval kicsit erővel gördült előre az a történet, amire ráfűzték az akciójeleneteket.

Nyilván nem az Oscar díjas forgatókönyvért ülünk le a Furious részek elé, de eddig szinte mindegyik rész koherensebb volt, és jobban felépítette a gonoszait. Itt is, Statham még korrekt, a probléma az extrával van. De az új csapattagként viselkedő nő is elég sokat van a vásznon ahhoz képest, hogy igazából semmi karakterépítőt nem tudunk róla, csak a képességeit és az aktuális helyzetbe sodródását. Biztos valaki félreérti az előbbieket, pedig esküszöm csak a korábbi Fast and Furious filmekhez hasonlítom, nem a Stalkerhez.

Viszont ha a történet picit is rosszabb, azt durván ellensúlyozza Statham a bunyóival, na meg az akciójelenetek is lélegzetállítóak. Nyilván a trailerek ellőtték a két nagyot (a harmadikat nem annyira), irigylem aki a repülős mókáról semmit nem tudott, de még így is ledöbbentettek.

Amit viszont nem értek, hogy miért volt ekkora különbség a két agyeldobás között. Csak mert ahogy nézem, a Dubai jelenetekhez is építettek dolgokat, de a repülőgépes sokkal valósabbnak érződött végig, és fantasztikus volt nézni.

Összességében bőven pozitívba billen a mérleg. Bár Justin Lin jobban kezelte a “család a minden” aspektusát a Furious filmeknek, de végül James Wan sem maradt annyira alul vele szemben, és neki a valóság is beleszólt sajnos. Akcióban pedig mindketten nagyot alkottak.

Tudom, hogy a folytatásokról már szó van, de a Fast 7 szépen lezárhatná az egész sorozatot szerintem. Rengeteg nosztalgiával teli kacsintás volt a régi részekre, az utolsó percek nagyon jól építették fel a búcsút, ami tökéletes lenne Domék legeslegutolsó kalandjának a végére. Aztán majd persze rápörgünk a folytatásra amikor jön az első trailer. Vajon az utcai versenyből heist movievá váló sorozat miképp újulhat meg a későbbiekben?

48 hozzászólás a “Fast & Furious 7” bejegyzéshez

  1. CSALÁD! Aki azon pörög, hogy mennyi köze van a valósághoz, az látta az előzőket? Ez a széria már létezése óta lazán kezeli a fizika törvényeit, így kár változást várni. Mintha azon pörögne az ember, hogy egy Need for Speed játékban miért nem lehet indexelni. Nem erről szól egyszerűen.

    Ha az ember helyén tudja kezelni, és képes értelmezni a szabályrendszerét, akkor marha jól tud rajta szórakozni.

  2. hát én sehol nem pörögtem a fizika hiányán, meg fölötted 1 kommentelő sem, lévén te voltál az első.

  3. Nekem is kicsit vegyesek a gondolataim.
    Egyrészt, az akciójelenetek cseppes sem lógtak ki az eddigiekből, most is f.szák voltak, oké.

    Viszont a karakterek kibontása nekem is nagyon hiányzott. Némileg spoileresen: Kurt Russel karaktere szerintem egy pojácára volt megírva és végig két bites maradt. A hacker csajszi dettó kibontás nélkül maradt és pláne igaz ez a fekete bad guyra… Az ő motivációiról semmit sem lehet tudni.

    Shaw karaktere is hagyott szerintem maga után kívánnivalót.

    És nem egyszer volt olyan érzésem, h csak egymás után vágott jeleneteket látok, néhol erőltetett összekötéssel. Amire viszont nem mentség PW halála, mert akinek feltűnt, hogy mely jelenetekben van a CGI (vagy a dublőr tesók valamelyike), az láthatta, hogy a történet valószínűleg nem változott érdemben a haláleset után.

    Summa summarum, nekem a forgatókönyvvel volt bajom, szerintem eléggé összecsapott volt.

    Mindezzel együtt alapvetően szerettem, de szvsz most kellene abbahagyni.

  4. Most értem haza róla:az akciók teljesen rendben voltak,a sztori most tényleg összecsapott lett,de még így is bőven pozitív irányba borul a mérleg.

    Én is megkönnyeztem a búcsúztatást a végén.

    Nem véletlenül tart itt ez a franchise.Soha rosszabb autós akciófilmet!
    Szerintem Justin Lin újra tud majd olyan részt szállítani mint ezek.
    Ez a “három nagy minőségi,jó ritmusú akciójelenet” formula még remekül működik.

    Havas,jeges tájon még nem nyomultak a srácok. :)

  5. Piemaker – Meg még az űrben sem, lásd. Machete :D Viccet félre téve a kritika jó lett, meghozta a kedvet így holnap családi napot tartunk és elmegyünk rá a CSALÁDDAL! :D

  6. en meg nem lattam, es az utobbi par reszt nagyon szepen kotottek ossze (mindig onnan kezdodott, ahol az elozo befejezodott) es igazabol arra vagyok a legkivancsibb hogy a tokyo drift vegevel kezdodik a film? amikor vin versenyezik a tokyo driftes csavoval?

  7. snipp:
    pici spoiler
    Maga a verseny nincs benne, és a srácnak is mindössze csak 1 párbeszéd jutott.

  8. Messze ez volt a legjobb rész mind közül. Igazi sztárparádé.
    Akciók minden eddigit agyonvágnak, full pörgés az egész, ilynenek kell lennie egy mai akciófilmnek, ha már kiszámíthatatlanságot, meg igazi drámát nem nagyon lehet remélni ettől a félétől.
    Diesel és Statham viszik a filmet a hátukon, Statham állat volt, messze a legemberibb karater is egyben, ő “arcoskodta” a legkevesebbet!

    Valahogy végig Stathamnek drukkoltam, egyszerüen jobb volt mint ezek a családbuzi műmájer mission impossible dizáyner minden szarban kétkanál csipetcsapat.

    De zavaró volt, hogy a gonosz karaktert direkt gyengítették kicsit a két pozitív melák javára. a vascsöves rész is pff… Vin-nek keményebb feje van mint a pár percel azelőtt leomló beton oszlopnak. Még a kocsi fizika nem is,meg más tulzások, de ez kiakasztott mindegy.
    Statham levágná mindkét melákot a valóságban.
    Itt talán csak kriptonittal tudnák megfogni Torettot meg Hobsot.

    Tony Jaa is bitang jó munkát végzet, iszonyat jól néznek ki a szaltó rúgások, meg a muay thai amit tol. Walker vicces volt ellene harcban szintén, negatív karaktert muszáy volt filmesen gyengíteni. Ez szintén nem tetszett.

    Bármennyire is kedveltem Walkert, meg sajnálom hogy végevan, nálam ez a film lazán elment volna Paul nélkül is. Hiába az első két rész főszereplője volt,nyerő volt ott még… azután részről részre halványodott el, itt már csak egy sokadik töltelék mellékszereplő volt,akárcsak az előzőben, sokat nem vetett a latba, ha a film végi megemlékező képsorokat kivennénk.

    Toretto, Show, esetleg Hobbs mega predator drone uralta az egészet.

    Jöhet még sok rész, biztos vevő leszek rá, menni fog ezekkel a szinészekkel lazán ebben kb. biztos vagyok.
    80% ra mondom, hogy Stathamet is elő fogják még szedni, mint szükség “segítő szövetséges” egy még gonoszabb ellenfél ellen. Nálam 10/9.

  9. Érdekes, én negatívabb kritikára számítottam. Nagyon sokan dícsérik, amit nem teljesen értek, mert szerintem sokkal gyengébb mint az előző kettő, de a 6. rész mérföldekkel jobb volt. Pedig a film legelső jeleneténél bíztam benne, hogy ez most más lesz.
    A csapat sem olyan jó benne mint eddig (tény, hogy hiányosak, de akkor is), én úgy éreztem sok helyen az akciók sem voltak olyan jók, és valahogy az egész egy nagy katyvasznak érződött nálam.
    A szövegek is irdatlan gyengék, vagy inkább oda nem illőek sok helyen, és az egész alatt olyan érzésem volt, hogy nem akartak egy sima bosszúfilmet csinálni és ezért kellett bele ez az “Isten szeme” dolog, ami viszont 0 szinten lett kibontva, és egy nagy összevisszaság kerekedett ki belőle.
    Szeretni akartam a filmet, de nem annyira jött ez most össze. Szerintem.

  10. harveydent25: Teljes mértékben egyetértek. Valahogy nekem se jött be. Pedig az 5-öt, és 6-ot imádtam, és a többivel se volt komolyabb bajom. De szerintem ez a sorozat leggyengébb részei közé tartozik.

  11. igen Ori, ezért írom azt az egész bekezdést, hiszen én is kitettem azt a videót.

  12. Spoileres lesz nagyon.
    A tököm ki van, hogy csak azért mert egy blockbuster popcorn movie kocsikkal meg dögös csajokkal akkor az már azt jelenti, hogy egy másodpercnyi értelem se lehet a filmben. És itt nem arra gondolok, hogy kocskat dobnak le repcsiből, meg átugrunk 3 felhőkarcolót, meg leromboljuk L.A.-t.Hanem az olyan dolgokra, amiket minimális odafigyeléssel megoldhattak volna és nem kellett volna 5 percenként felvonyítanom, hogy WWWHHHHYYYY!!!!!!
    Statham: Első nyitójenete elég szórakoztató volt ezek után találkozik Vinnel karamboloznak(a légzsák ok hogy Vinnél nem nyílik ki, mert az ő kocsijában nem gyári tartozék de azért a Teslába alap felszereltség), aztán végig hallgatjuk mennyire király is ő és azt hittem miután elmondják hogy a hegyen lévő akció milyen nehéz nem is látjuk majd a kövi 30 percben majd csak a végén amikor rátalálnak a programmal, de nem ez történt. Valahogyan sikerült neki nem repülővel meg közelíteni a hágót egy olyan kocsival amit pont erre terveztek és még páncélozott is volt, na mindegy ez van megyünk Abu Dabiba parti faszom Rohonda Rousey meg Vin emelőt játszik és egyszer csak ide is betoppan Shaw géppisztollyal a kezében, mert, hát biztos be engedték lent…….(Szóval a szupertitkos kormány küldetésnek kétszer is sikerült megtudnia minden apró részletét és persze pénze is volt rá meg kapcsolatia, hogy oda jusson).
    Abu Dabiban az esti bevetésnél miért vitték magukkal a szuper programot nem lett volna elég össze köttetésben hallgatni azt aki az irodában van?
    Egy kicsit menjünk vissza a hegyre mert ott is volt sok minden volt de csak egy dolog zavart azon kívül, hogy úgy megyünk le a hegyen, hogy egy fát sem találunk el, még pedig a buszban Paul kiszaadítja a kis csajt meg lever és lelő mindenkit és ezt végig nézi a soffőr akinek ugyan úgy van fegyvere és bármikor hátbe lőhette volna Pault de nem ehelyett 1 perccel később lelövik.
    L.A.: Könyörgöm 20 percig rombolják a várost a helikopterrel de csak a végén említik, hogy még van 4 percünk míg a vadászgépek ideérnek és azért még a főnök mondja, hogy maradjunk kinyírni őket.(1. bazzeg az egyik legnagyobb katonai légibázi van L.A. mellett és kb 1 perc alatt kiérnek a repcsik ha pilóták éppen mattarészegek akkor is. 2.Hogy a tökömbe akartak elmenekülni a repcsik elől ha véletlenül túlélik az akciót, mert azért hamar elkapták volna őket. 3. ha van egy ilyen helikopterem és drónom akkor mi faszért nem hasznátam őket annó a busz védelmére.
    Na mindegy tudom mitvárok egy ilyen filmtől de amiket leírtam szerintem simán lehetett volna logikusan oldani vagy félmondatban elmagyarázni és még a Stupidfun is meg maradhatott volna így nekem csak Stupid maradt.

  13. Ja mmégvalami oszt befejezem:
    1.Dom és Letti között annyi kémia van mint köztem és Rodney Dangerfield között és erre minimum elcseszünk 15 percet.(segítek nincsen)
    2. Hogy atökömbe tud elfüstölni egy r8-s Audi kb 300 méter távolságon és ezt Dom előre tudta, mert csak ránézett? Inkább rakták volna be, hogy vizes a pálya és nem olyan gumi van rajta de ne valami ilyen retardáltságot.

  14. @semper:
    Te inkább ne menj többet moziba!
    A popcorn filmeket nyilván nem neked találták ki ezek alapján, több bosszúságot okozott neked a film, mint örömet, és még fizettél is érte.

    “A tököm kivan”, hogy van még olyan ember, aki az előző részeket ismerve ennyire felháborodik a logikátlanságon, ami végigkíséri az egész franchise-t. Egyedül akkor lenne érthető ez, ha tényleg nem látta volna az illető az előző 3 részt.

    Nekem tetszett, hozta, amit vártam. Az 5. rész marad a kedvencem, de ez feljön a második helyre.

  15. olyan szórakoztató, ahogy az emberek bemagyarázzák maguknak, hogy ez a végtelenül buta, ostoba, egyszerű, primitív sorozat valójában sokkal mélyebb és többről szól mint amit mutat, és itt győzködik a másikat. :D

    Nem láttam minden részt, mert igényesebb filmeket szeretek, de azért néha megadtam az esélyt, hogy tévedjek. Az új rendezőtől sokat vártam, jött megint a pofára esés.

    Spoiler
    A totál hiteltelen akciójelenetekhez már hozzászoktunk, ha az ember kikapcsolja az agyát még szórakoztatóak is lehetnek. Viszont minden más egy kalap szar. A történet, istenem, ez sem volt erőssége a sorozatnak, de úgy érzem már nem is erőlködnek sztorival, ezt a primitív forgatókönyvet is kajálja a nép. A karakterek és azok közötti kapcsolat (szerelem pl.) iszonyatosan hiteltelen, egy percig sem tudom elhinni, hogy ők valóban szeretik egymást. Walker búcsúja tényleg jó volt, de ezt a sok férfit aki elbőgte magát rajta (más kritikák) túlzásnak tartom.
    Spoiler off

    Annak örülnék ha az egészet hagynák a fenébe, és rebootolnák _normális_ színészekkel (nem a butafejű Diesellel, Rockal meg Stathammel) és valami életképesebb történettel (neadjisten ahol gondolkodni is kellene) ilyen akciójelenetekkel, kevesebb klisével szerintem sokkal több embernek tetszene.

  16. Minden idők leggagyibb sorozata. A sávszélt nem éri meg. Mindenki ultra vagány annyira, h az már fáj. TF is érdekesebb.

  17. rhocco ki magyarázta, hogy többről szól? viccesen indítod a kommented. szerintem itt csak 1-2 ember nem tudja milyen a sorozat, azok akik beülnek és meglepődnek, hogy nem igényesebb a hetedik rész, pedig azért már a 6. részben is volt egy amnézia kártya, ami szappanopera szint.

  18. rhocco és semper hozzászólásaiban elég sok mindennel egyet értek.

    Nálam az 5. rész volt messze a legjobb, ahhoz mérem a többit. Sajnos a 6. rész már gyengébb volt, a 7.-et pedig a kettő közé tenném.

    Rengeteg hibája ellenére (nagyon is szerethető a film) amiket szinte szó szerint az emberek arcába tolnak… kb. a film végig kitalálható volt minden párbeszéd… és kb. én is végig azt toltam úr isten tényleg ezt mondják? :D

    Tényleg méltó búcsút vettek Paul W.-től nem egy pasi állt fel és ment ki a végén könnyeit törölgetve (nekem is bele ment vmi a szemembe) :D

    A sztorival tényleg nem erőltették meg magukat. Statham-re se tudtam gonoszként tekinteni, mivel a családját bosszulta meg. Simán lehet még akár pozitív karakter is a jövőben.

    Ami viszont kiverte a biztosítékot a verekedős akciójelenetek. Olyan szinten rángatták a kamerát hogy szabályosan szédültem és azt vártam h mikor fejezik már be. De tény h Tony Jaa bitang jó munkát végzett.

    Legjobb az lenne ha ezzel a búcsúvl befejeznék a frenchiset, de mivel pénz beszél kutya ugat nem csoda h folytatják.

    Summa summa megérte beülni rá. “Parancsra nem lehet szeretni” pedig mindent vitt. Első részekben se volt csúnya M. Rodrigez, de neki kifejezetten előnyére vált a kor.

  19. Amúgy most kellene az egészet lezárni! Meghalt az egyik főszereplő! A másik, bírom, hogy az emberek pl ennél a sorozatnál nem fikázzák agyon a filmet, előző filmeket, mivel a fizika határait többször is átlépik, pedig ezek a filmek, mind tiszta valóságos környezetben játszódnak, nem mosódik el az a bizonyos határ! No de mindegy is!

  20. Szerintem fasza,én nem kritizálok!Beültem és egy faszát szórakoztam,nekem ennyi bőven elég.Üdv!

  21. Matt89: Miért kell otthon maradnom és a falat néznem és ha moziba megyek és látvány filmet akarok nézni akkor 10 évet kell várnom egy Spielberg vagy Cameron filmre, amikor apró odafigyeléssel lehetne egy ilyen film is élvezhető. Mert ok hogy fakocka a forgatókönyv és ok hogy lehetetlen dolgok vannak a filmben de ettől függetlenül, még lehetne nem minden egy perce ostoba. És ugyan ez volt a bajom TF4 esetében is.
    De tudom, hogy ezt a “vitát” soha nem nyerem meg de milyen jó lenne ha nem kéne erről “vitázni” és adekvált lenne amit írtam.

  22. Srácok, az akciófilm mint műfaj attól szórakoztató, hogy logikátlan, a valóságtól elrugaszkodott és über vagány! Semmi mély mondanivaló, semmi Oscar-díjas alakítás és semmi Shakespeare-i forgatókönyv. Aki erre nem vevő az nézzen drámát, krimit, romantikus filmeket! :D Egy akciófilmnél nincs elvárás, röhögd szét magad, éld át a zúzást és viszont látásra! :)

  23. Des: hogyne lenne, hasonlítsd össze a Transformerst a Die Harddal, de fogadjunk van akciófilm ami neked sem tetszik ám és ahol hiába kapcsolod ki az agyad, mert ez a kapcsold ki ez borzasztó érv.

  24. A Fast and Furious 7 rendkívül ostoba film lett, a kedvencem az amikor a nő félre löki az újraélesztőt, mert szerinte az újraélesztés az nem ér semmit, és szerinte szavakkal kell feltámasztani a másikat, és mivel ez egy hihetetlenül ostoba film, ezért ez be is jön neki, de ezen kívül rengeteg dolog van a filmben ami totálisan szembe megy az értelemmel. Olyan mintha egy hatéves fogyatékos gyerek írta volna a forgatókönyvet. Nem csodálkoznék azon, ha néhány ember agyérgörcsöt kapna ettől a filmtől. Nem viccelek, komolyan látok erre esélyt.

  25. Destrock: Pár akció film ami szerintem annak ellenére hogy teljesen valóságtól elrugaszkodott dolgok történnek benne, képes volt nem osotba maradni.
    Die hard trilógia-Halálos fagyver kvadrológia-John Wick-Kingsman-Bourne trilógia-300 és még tök sokat írhatnék és ezekben a filmekben is sok a faszság de még sem éreztem, fizikai fájdalmat a nézésük közben.

  26. bcs911 says:

    A Fast and Furious 7 rendkívül ostoba film lett, a kedvencem az amikor a nő félre löki az újraélesztőt, mert szerinte az újraélesztés az nem ér semmit, és szerinte szavakkal kell feltámasztani a másikat

    Nem láttam a filmet (nem is fogom), de ez tényleg megtörtént benne? :DD

  27. Mivel a technika sokat fejlődött a korral így érthető, hogy manapság egy akciófilm nemcsak a főhőssel (aki mindenkit kinyír/mindent megúsz) vagy főgonosszal dominál, mint mondjuk a 80-as évekbenm, hanem nagyrészben a látványra helyezi a hangsúlyt mert a technológia lehetővé teszi. 20-30 évvel ezelőtt erre nem volt lehetőség, így csináltak egy akcióhőst (legyen izmos) fegyvert adtak a kezébe azt ennyi! Lásd. Rambo, Terminárot, Predator, Die Hard, Halálos fegyver stb. Azokban a filmekben sem volt mondanivaló, ott is mindent megúsztak a főhősök és szintén hihetetlennél hihetetlenebb jelenetekkel voltak tele (amit ma már gagyinak nevez a köznép), de az akkori kor emberének tökéletes kikapcsolódást biztosítottak, akárcsak manapság a Transformers, Halálosabb iramban és Marvel filmek a jelenkor emberének. Persze akinek volt szerencséje belekóstolni a régi oldschool filmekbe ergo azokon nevelkedett mint pl. jómagam, van egy összehasonlítási alapunk és pont ezért sokan a mi korosztályunkból már nem tudják már megemészteni napjaink filmjeit, mert ránk egy más korszak volt igazán hatással! Az ízlés is változik idővel, manapság én már nem tudok szórakozni egy Terminátoron vagy Rambo-n, mert egy akciófilmnél a megjelenítés módja az aminek dominálnia kell, hogy élvezhető legyen a produktum! Legalábbis szerintem! De ez egyéni vélemény! Egy filmet soha nem nézek szakmai szemmel, mert elsősorban fogyasztó vagyok és jó érzéseket kelt bennem valami, leköt vagy szórakoztat akkor számomra az jó, lehet akár a világ legalulértékeltebb filmje. :) Egymás ízlését kell megtanulnunk tolerálni és ha ez megvan akkor Matisz papa szavaival élve “e öröm, e bódottá”! :D B..meg, ez hosszú lett!

  28. Anno az 5.-et akartam megnézni mert nagyon ajánlották de véletlenül a 6.-at szedtem le. Szó szerint szenvedtem. Kb a Hobbit, Tűzgyürü, Éjszaka a múzeumban és társai magasságaába helyezném a filmet. Így már nem valószínű, hogy kap esélyt ez a csoda.

  29. Destrock: már ott kisiklott az érvelés, hogy egy tető alá hoztad a Predatort és a Die Hard&Halálos fegyvert. És ha megnézzük még a Predator forgatókönyve is agyonveri a Transformersét. Őszintén szólva minden baromságával még a Fast and Furious forgatókönyve is ezt teszi, bár itt a hetesben már voltak bajok a karakterekkel.

  30. az új vonalból ez a leggyengébb rész…nagyon össze-visszára sikeredett és sztem az akciók is gyengébbek a régebbi részektől
    nálam sorrend 5, 6, 4, 7

  31. A sorozat 1. és 7. részét láttam.Számomra túlságosan is elrugaszkodik a valóságtól.Egy szuperhős- vagy rajzfilmben ez belefér, de egy ilyen filmben ez már gáz.Statham miatt néztem meg, ő hozta is a szokásos formáját.A húdelaza Vinnel szemben, én neki szurkoltam:D

  32. Destrock: En nem itelem el senki izleset en a forgatokonyv irokat es keszitoket itelem el amiert ily fossal jonnek elo egy 250 millios koltsegvetesu filmnel.
    Btw teljesen igazadvan en se tudnek vegig nezni egy Kommandot es vagy egy Rambot sott valszeg a Predator 1-2 is elegge fajna ha vegig neznem.
    Es igen mas az izles is de egy dolog nem valtozott, meg pedig az, hogy az emberek kikapcsolodni jarnak moziba es tetvesul nehez kikapcsolodni ha uvoltok a fajdalomtol, mert annyira hulyenek nezik a nezot, hogy minden fost lenyel ami tortenik a vasznon.(Azt el is feledtem az elozo kirohanasomnal, hogy Stathamet ugy latjuk utoljara, hogy ra omlott a parkolohaz es egy nagy szikla alatt fekudt. Ezek utan vigan setal az utolso jeleneteben ahol bezarjak egz kis cellaba de annyira tartottak tole, hogy meg a bilincset is elfeledtek levenni rola, hogz abban rohadjon meg.Mibol allt volna kiirni, hogy 8 honappal kesobb(mert ennyi idobe tartott felepulni a lab es medence toresbel) es a vegen Rock leveszi a bilincset rola es ugy hagyja ott.)

  33. Szerintem egy faék egyszerűségű, ellentmondásokkal teli forgatókönyv alapján készült film is lehet szórakoztató, pl. a Halálosabb iram széria, hogy a témánál maradjunk. Ezekre a filmekre nem azért ülnek be az emberek, hogy mély gondolatokkal gazdagodjanak, hanem hogy szétröhögjék a fejüket és ámuljanak a sokszor nagyon életszerűtlen CGI kreálmányokon és cirka két órára kikapcsolják az agyukat és megfeledkezzenek a mindennapi szarságokról. Nincs szükség Oscar-díjas rendezőkre, forgatókönyvírókra viszont szükség van pár ismert arcra, sok dollármillióra és az átlagember zabálni fogja! Ilyen egyszerű a képlet és Hollywoodban is ez a divat mostanában. Az emberek nagy többségét könnyebb lekötni “igénytelen” tartalommal, amin nem kell gondolkodni csak sodródni az árral! Óriási pénzeket csak popcorn mozikkal lehet szakítani, a filmgyártásban pedig az első számú szempont a profit!

  34. Destrock: nézd meg hogy készült például a repülős jelenet, utána meg ne írj butaságokat a CGIról.

  35. Gagyi lett, szeretem a szériát, mindig kellemes perceket adott a sorozat, de ez el lett most túlozva szerintem. A vége tényleg szép volt, jól búcsúztak el Paultól.

  36. botrányos. botrányosan rossz. a 6. után úgy voltam vele, hogy annál rosszabb úgysem lehet, és már csak Paul miatt megnézem. de ehh. a vége nagyon szép volt, de az sem menti meg. 2 percenként fogtam a fejem. persze nevettem rajta, de csak kínomban. “Az utcai bunyóban….az utca mindig nyer.” hogy micsoda?:D:DDD te jó isten. ilyen ostoba filmet életemben nem láttam. jó, talán a király nevében-en szenvedtem még ennyire. statham haha:D:D most már legalább nyugodt szívvel fogom hanyagolni a későbbieket. éljen soká az 1&2 rész, azok király kis filmek. természetesen csak a saját véleményem írtam le meg blabla.

  37. Én azon már túltettem magam, hogy a videótolvaj és büfés Domból operatív főnök, a műhelytulajdonos Tej pedig minden kütyühöz ért, nincsen fizika, és csak az nem halhatatlan, akinek azért kell meghalni, hogy legyen motiváció (később feltámad úgyis).
    Elvben szeretem ezt a sorozatot, mert ugyanebben az autós világban nőttem fel, de ugyanezért fáj is minden pillanata. Ez a hetedik rész is olyan volt, mint a 6., hogy amikor nem a valóságtól teljesen erugaszkodott akciójelenetet nézünk, akkor családról és összetartásrólhadováló baromságot nézünk. A vége tényleg szép volt, de valahogy az is csak úgy oda lett rakva, mert kellett egy zárójelenet. Nyilván ki kellett írni a sorozatból, de az milyen hülyeség, hogy azért vonul vissza, mert jön a 2. gyerek? Az első nem volt elég? A kissrácot kinyírhatják. Na mindegy, reggelig lehetne sorolni a fájó részeket. Tuti lesz még tovább, azt is meg fogom nézni. Nem tudom utálni, de azért meglep, hogy mennyire sokan istenítik (már úgy a sorozatot általában…).

  38. Maga a film jobb lett, mint az előző rész, viszont nagyon érződik rajta, hogy sok Paul Walker -es jelenet került a kukába, mert SPOILER! Neki van a legkevesebb szövege az egész filmben a főszereplők közül. Ha beszélget is valakivel, akkor is úgy van megoldva a jelenet, hogy jó ha 1 mondatot mond. Továbbá baromira érződik, hogy a 2. gyerek eljövetele azért lett utólag beleírva a forgatókönyvbe, mert ez a legjobb ok arra, hogy visszavonuljon. Akaratlanul is felfigyeltem rá, hogy mikor tájékoztatja a csaj a terhességéről, nem is reagál rá sőt, senkivel sem beszél a nagy eseményről. SPOILER VÉGE!

  39. Ettől a szép csajok, szép verdák témától már kipattogzik a bőröm, egy vödör calcimusc se hozna rendbe.
    Annyira bárgyú az egész, megpusztulnék ha meg kéne néznem.

  40. Pont olyan lett mint amit vartam, akárcsak az előző rész, egy egyszernézős, látványos és pörgös, de mégiscsak egy közepes film. Egynek elment. 6/10

  41. “Az utcai bunyóban….az utca mindig nyer”

    Biztos tukorforditas volt :D

    Ugy kell értelmezni hogy az nyer aki az utcán nevelkedett, megtanulnak vigyazzni magukra.

  42. Eljött a pillanat amikor már nem csak a fizika nem érvényes, de a logika sem érdekes. Nem is tudom hogy lehet tiszta fejjel nézni ezt a filmet, amikor a forgatókönyv olyan mintha 10 évesek írták volna, elnézést a 10 évesektől, mert köztük is lehet olyan akinek már több józan esze van mint a filmben a karaktereknek.

    ÉS akkor még ezen felül hogy olyan bugyuta a film amilyen még úgy érezték szükséges arra használni az egyik karaktert hogy folyamatosan bugyuta kérdéseket tegyen fel egy ovodás szintjén hogy így magyarázzák meg a vele egy szinten levő nézőnek a helyzetet. Most komolyan ki is a célközönség? 10 év alattiak vagy mi?

  43. Tudom már nem sokan fogják ezt a kommentet olvasni, mert elég régen íródott a poszt, de úristen mi a szar volt ez? Meg kell találni Stathamet, aki minden egyes jelenetben utánuk lohol? És erre építik az összes akciót? Mi a fasz?

    És 2 és fél óra. Életem leghosszabb filmje volt, mert annyira untam, pedig a Das Boot rendezői változatot is végigültem. És ez a film a 4., azaz a negyedik helyet foglalja el a bevételi listán, Imdb-n is 7.5 komolyan mondom beszarok az embereken. Aztán az összes gagyi, keménykedős, farokösszeméregetős jelenetről és szövegről nem is beszéltem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.