Everest-előzetes: felfelé könnyebb volt

Igaz történet alapján készült ez a film, amiben pár viszonylag átlagos ember felment a legmagasabb pontra, csak lefelé közbeszólt egy hatalmas vihar. Lélegzetelállító képek már a trailerben is, szinte nagyvászonért kiált.

A főbb szerepekben Jake Gyllenhaal, Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson. A rendező pedig Baltasar Kormakur (Contraband).

Van egy nemzetközi közönségnek vágott darab is:

És két poszter:

17 hozzászólás a “Everest-előzetes: felfelé könnyebb volt” bejegyzéshez

  1. az előzetes elején a gyors infóról a gravity ugrik be (remélem a filmben is ellövik), plusz true story felirat, a végén nevekkel bombáznak, na meg jé egy sam worthington… :)

  2. Amikor ennyire ismert (hype-olt) színészekkel tolják tele a true story-t, nem érzem, hogy igazán át lehetne élni

  3. Vártam nagyon a trailert, titkos favoritom a film, de sajnos sok a klisé és a színpadias megoldás. Pedig az lenne a nagyobb hatású, hogy ha egyszer úgy mutatnának be egy ilyen drámát, ahogy az történik, hősies tekintetek és kötelező frázisok nélkül :(

  4. Az ilyen filmekről a “jég és föld között” című nagy kedvenc “hegymászósfilm” jut eszembe, mikor mondja az öreg fószer (nem tudom a színész nevét) “odafenn az ember nem haldoklik, hanem halott” :)
    totoro-val egyet értek viszont, mi lenne ha egyszer úgy csinálnának meg egy ilyen “igaz történet” filmet, hogy nem lenne benne hősködés és klisé. Nem hiszem, hogy odafenn olyan körülmények között hőssé válna bárki. Mikor egy magyar hegymászó mesélte egy rádió műsorban, hogy odafenn ha a társad 30 méterre van tőled, akkor nem tudsz odarohanni és segíteni neki, mert akkor mindketten meghaltok. Dúrva sport na :D
    Jake Gyllenhaal meg az új Matthew McConaughey lesz vagy mi? Egyre jobban játszik :D

  5. “totoro-val egyet értek viszont, mi lenne ha egyszer úgy csinálnának meg egy ilyen “igaz történet” filmet, hogy nem lenne benne hősködés és klisé. Nem hiszem, hogy odafenn olyan körülmények között hőssé válna bárki. ”

    na erre tökéletes a tavalyi Lavina, ott aztán nem volt hősködés, sőt.

    “Jake Gyllenhaal meg az új Matthew McConaughey lesz vagy mi? Egyre jobban játszik”

    a kettejük karrierjében annyi az átfedés kb, hogy az első nagy, az ő főszerepükre bízott franchise-ok mindkét esetben eltaknyoltak. amúgy meg Jake-nek még kb 10 közepes romantikus vígjátékot kéne csinálnia, hogy elinduljon utána rehabilitálódni (nála erre a kerülőre nincs szükség).

  6. ******SPOILER*******

    Viharzóna 2?

    Az is a látványra ment, megtörtént eset, és mindenki meghalt abban is…

  7. Gyönyörű, és jók a színészek, de tartok tőle hogy az összes hegymászós klisét ellövik.

  8. totoro, Yakhead: Bár dokumentumfilm rekonstruált jelenetekkel, Touching the Void (2008), magyar címe Zuhanás a csendbe. Enjoi.

  9. Az official trailer végén kimaxolták az epic zene fogalmát. Kicsit már sok volt. Amúgy nem néz ki rossz filmnek, és Jake Gyllenhaal mostanában elég jól választ. Remélem fasza lesz.

  10. hős férfiakért aggódó tehetetlen asszonyok.

    de latom hogy annnak ellenere hogy “based on an incredible true story” az irok es a rendezo konyekig turkalt a klisézsákban.

  11. Szerintem ez az 1996-os Everest tragédia feldolgozása lesz, mikor két hegymászócsoport kifutott az időből, és ráadásul utolérte őket a vihar. Meghalt a két vezető hegymászó, meg számos kliens.

    Készült róla egy hiteles film Krakauer tolmácsolásában, aki ott volt.

    Into thin air a címe, nagyon jó, Erőss Zsolt jutott eszembe a végéről.

    Ezen kívül dokumentumfilmszerű a Touching the Void, ez a valaha volt legjobb hegymászós cucc szerintem, ezen kívül készült az 1930-as években az Eiger megmászásáról egy jó film, North Face címmel. Mindhármat kötelező megnézni hegymászóbuziknak, szedjétek le szépen.

  12. A szinész gárda csúcs összejövetel.A rendezőtől félek,mert a történet az egy emberi küzdelem és csoda.Még a tévéfilmen is reveláció érzést adott az,amikor….
    Aki be akar melegiteni előtte,annak van egy doku(Storm over Everest),és egy film a Into Thin Air(Krakauer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.